Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-05 18:35:36

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32872) kokosmith


kokosmith
tag

Lenne még 1 dolog, amiben szeretném a hozzáértők segítségét kérni.

Adott egy családi ház, melynek az alsó emeletének bal szélső szobájában, abszolúte a szélen (ablak mellett) van egy Linksys WRT160NL Router, ide van bekötve a net is, a kábelmodem is itt van. Ebben a szobában állandóra rá van kötve egy asztali PC, illetve egy HP laptop néha kábelen, néha WIFI-n csatlakozva ebből a szobából. Az alsó szint túlsó, jobb oldali szobájában (távolság kb 10-12m), van egy X-Box 360, ami WIFI-n csatlakozik a hálózathoz. A hálózatra még csatlakozik 4 mobiltelefon, illetve még 1 HP laptop.

A probléma egyszerű, a ház lefedettsége nagyon gyenge, az emeleten szinte alig elérhető a jel és a hálózat, gyakran ledobja a mobilokat és a laptopot is, illetve az X-Box Live-ot használva sem kielégítő a netkapcsolat, valamint ebben a szobában is gyenge a jel.

Az internetet a T-Home szolgáltatja, 50/5 Mbit kábelnet.

Abban kérném a segítségetek, hogy hogyan lehetne ezt a házat a lehető legjobban és ésszerűen lefedni úgy, hogy ne kelljen kábelezni.Sajnos olyan a ház felépítése, hogy sehol sem lehet jól elrejtve elvinni a kábeleket, ezért is kerülendő. Powerline megoldásban is gondolkodtam, viszont nem vagyok biztos benne hogy ehhez a megfelelő pontokban van esetleg hálózati dugalj (mondjuk a lakás középső részén, vagy az emeleten középen elhelyezve). Az se lenne baj, ha a meglévő router beépíthető lenne valahogy, ezzel is csökkentve az újabb kütyük és beruházás számát. Árban ötletem sincs mennyibe kerülhet ez, úgyhogy nagyon keretet sem tudok rá belőni. 1-2 verzió érdekelne, és ár-érték arány függvényében lehetne mérlegelni. 30-40 ezer Ft mondjuk beleférhet bruttóban.

Amennyire utána néztem, a Powerline és a Wifi Access Point lehet megoldás, mert sajnos kábelen az Access Pointig sem tudom elvinni a netet kultúrált módon.

Semmilyen extra igény nincs itt, átvigye az 50Mbitet, a lakás le legyen fedve legalább annyira, hogy az emeleten ha nem is a teljes 50 Mbit, de legalább 15-20 Mbit fogható legyen szakadásmentesen, illetve a dolgozószobában ahol a router van és a lenti távolabbi szobában lévő X-Box teljes sebességet tudjon kapni. Értelemszerűen azért itt is a fejleszthetőség a szempont, tehát ha új eszközök kerülnek a hálózatba, ne elavult kütyük szolgálják ki, de semmi hiper mega technológia nem szükséges.

Nagybátyámnál kéne valamit összehoznom, azért írok sok helyen bizonytalan tényezőt, de ha valami fontos info kimaradt a tervezéshez, akkor annak gyorsan utánatudok járni.

Hálás köszönetem előre is a segítő válaszokért.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.