Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22501) Szplöttyy válasza R3ĐßuŁŁ (#22498) üzenetére


Szplöttyy
senior tag

Az opelekben van fiat motor, amúgy. De én is inkább a 2.4JTD-t venném.

(#22497) Balupapa:Mi volt benne előtte?

Smoke & Torque

(#22502) giigz válasza TaaT (#22489) üzenetére


giigz
veterán

Kell a 8 általános. Amikor én csináltam tavaly, vinni kellett az általános bizonyítványt...

(#22503) AMD Power válasza TaaT (#22489) üzenetére


AMD Power
titán

Ez gyönyörű. Helyesírás nuku.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#22504) #10726912 válasza TaaT (#22489) üzenetére


#10726912
törölt tag

Á, nem értel hozá, cak fésbúkosan csapassa a dumcsit :D

(#22505) 8th válasza TaaT (#22404) üzenetére


8th
addikt

Ezt hívják szerelemnek. És a szerelem vak. Szomszéd utcában egy fazon egy dupla kereklámpás 1500-as Ladát építget szépítget. Eddig belelapátolt 800ezer forintot de még nincs kész. A gyárival megegyező színű műbőrrel áthúzva a komplett belső + az összes fém felület a kilométeróra dísz peremtől kezdve a lökhárítón, dísztárcsákon át újra krómozva, a kaszni "csodaszép" bilikékre ( :D ) fényezve, de úgy csillog villog, hogy a légy elcsúszna rajta. Szép az az autó.

(#22506) Kornel válasza 8th (#22505) üzenetére


Kornel
veterán

Az vaz 21061 tényleg egy szerelem, én egy évig hajtottam, apámtól "örököltem", ha nem kellett volna több százezret rákölteni, akkor mai napig azzal nyomnám, de a kasznija nagyon gatya volt, nem érte meg megtartani, de lehet télre veszek egyet majd :DD

(#22507) Balupapa válasza Szplöttyy (#22501) üzenetére


Balupapa
senior tag

gyári.

ahhoz kepest h a gyari nem projis csak sima sik uveges plexis szepen kirajzolodott a falon a horizont,
viszont projissal sokkal nagyobb volt a kontur :U

egyebkent najtbrekert hasznalok enis.

_-=*WheelWhores*=-_

(#22508) Szplöttyy válasza Kornel (#22506) üzenetére


Szplöttyy
senior tag

Nemtudom, ez a lada sose vonzott. Egy jó 2101, vagy egy 2104 piroskombi tetőcsomagtartóval vonóhoroggal, üvöltő cigányzenével is adá. De leginkább egy fehér 2107, annyira szerettem!

(#22507) Balupapa:Nem volt matt vagy valami a régi? Ilyet sose tapasztaltam még. Nekem a bajom a projis lámpákkal, hogy túl szűken világít, a H4 az (nekem az én szememnek stb) messzebbre, szélesebbre, és akár magasabbra is világít. De a H1/H7autókba is szinte mindbe katasztrófa a reflektor, balra fel világít, a B vectrába az G astrába, az E30ba az E38ba az E34-be mindbe. Annyira nem oda világít ahova kéne :Y Úgyhogy részemről örök hűség a jó nagy lámpatest+H4-nek!

[ Szerkesztve ]

Smoke & Torque

(#22509) Kornel válasza Szplöttyy (#22508) üzenetére


Kornel
veterán

ezerötös láncos motor :C :R :K

(#22510) Szplöttyy válasza Kornel (#22509) üzenetére


Szplöttyy
senior tag

Nekem mondjuk mindegyik csapágyas lett, meg megszorult, meg néha a szeleprugók is törtek asszem :DDD

Smoke & Torque

(#22511) Balupapa válasza Szplöttyy (#22508) üzenetére


Balupapa
senior tag

kicsit matt volt, nem vészes...
uj tesztem még nincs mert az angel eyes kikerult, és uj gyári lampakat vettem.
de most akarok ujra angel-t :)

_-=*WheelWhores*=-_

(#22512) harry


harry
veterán

Sziasztok!

Lassan már jó lenne nekem is egy saját autó, így nemrég elkezdtem nézelődni a témában.
Paraméterek:
- Jogsiszerzés folyamatban, ha minden jól megy, 1.5 hét múlva lesz egy sikeres forgalmim is, aztán pár hét még a kézhez vételig. Barátnőmnek már van egy ideje, de nem szokott vezetni.
- Első autó lesz, árban talán 4-500e környéke lenne belőve, nem tudom, egy ilyesmi kaliberű autóra mennyit kellene még költeni, miket kellhet cserélni, mennyi plusz kiadással érdemes számolni.
- Többnyire ketten használnánk + kutya :D Aki bár elfér utastérben, de talán praktikusabb egy 5 ajtós modell, ahol ha kiveszem a kalaptartót, el lehet hátul a csomagtartóban is (egy Focus-szal utaztunk már így, teljesen jó). Felmerült a kombi is, akár lehet is szó róla, ha nincs valami nagy ellenérv (bár nem tudom, kezdő jogsival mennyi idő megszokni egy nagyobb autót - ugyanakkor viszont ez hosszabb távú beruházás, szóval idővel lehet jól jönne, ha valamiért valami nagyobb dolgot kell szállítani).
- Vásárlás időpontja még meglehetősen bizonytalan, lehet, hogy most november környéke, de lehet, praktikusabb lesz inkább tavasszal.
- Használat: leginkább hétvégi használatra (kirándulni valamerre, szülőkhöz haza, stb), nagy bevásárláshoz (kaja, vagy valami bútor / lakáskellék). Utcán állna.

Konkrétabban:
Opel Astra F típusokkal szemezek, egyrészt, mert ebben a cikkben is szerepelt: [link], másrészt úgy láttam aránylag nagy a választék autóból és alkatrészből is, több ismerősömnek is van, és úgy kinézetre sem rossz.
Elsődleges szempontok, hogy olcsó legyen fenntartani (szerviz, kopó alkatrészek, fogyasztás, stb., nem tudom, mik tartoznak még ide). Itt megjegyzem, sajnos még nem igazán értek a kocsikhoz.

Ezzel a kocsival kapcsolatban tudnátok pár tippet adni, mire kell figyelni? Valami ilyesmit olvastam, hogy egyes modellekben Ecotec motor van, ami több olajat fogyaszt, ami egyrészt gondolom nem túl praktikus (hiszen figyelni kell rá, meg utántöltögetni), másrészt nem tudom, az előző tulaj mennyire figyelt erre, volt-e gond az alacsony olajszintből, stb. Szóval erre írják, pl itt, hogy: "érdemesebb a nyolcszelepes, régebbi benzinmotorokat keresni"

Esetleg más modell? Mi az, ami még szóba jöhet és megbízható ilyesmi árban? Suzukikat láttam, de azok nem igazán vonzanak.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#22513) neduddki válasza harry (#22512) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

ennyi pizert inkabb allapot mint teccik, lista, ecotec 96tol jott a juro2vel /hogy nalunk tovabb forgalmaztak-e a regt azt nem tom/, inkabb keresnke egy fiatalabb joszagot, itt most kivetelesn a kiemeltet ragnem elosszor vegig

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#22514) harry válasza neduddki (#22513) üzenetére


harry
veterán

Nem igazán tudom, hogy lehetne jelenleg jobban megfogni a témát, szerintem egy konkrét típust kéne választanom, azt körbejárni, megismerni, aztán mehet személyesen a téma, ha már tudom, egyáltalán, mire figyeljek.
Ezért is mondtam, hogy esetemben ez egyelőre az Astra F, és ha nincs valami nagy ellenérv (vagy más típus mellett sok pozitívum), akkor maradnék ennél, és erről keresnék több infót. Mert az rendben, hogy biztos vannak bizonyos autók, szép állapotban, de ezt hirdetésből nem tudom leszűrni, minden autót kiismerni pedig nem tudok, enélkül meg személyesen nem látom értelmét megnézni (ami ráadásul elég macera is).

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#22515) #10726912 válasza neduddki (#22513) üzenetére


#10726912
törölt tag

Ez is a TE listádban van :DDD :DDD :DDD .
Kiváló kezdő jogsis tapasztalat szerzős darab ;]
Boocs, nem tudtam kihagyni :R
harry:
A konkretizálás helyett inkább menj és novemberig nézelődj nagyon sokat! Autó kereskedésekben pl...ülj bele, nézd meg a belsejüket, külsejüket, ha valamelyik megtetszik, nézz utána, mennyi az alkatrész, mi a jellemző hibájuk, mennyit fogyasztanak, (pl a stilo 1.2-es 5 alatt eszik) milyen a felszereltségük...
Van időd, szánj rá belőle bőven. És hagyj 100 ezret a kötelező+ felmerülő javításokra.
Mod: A link a 3 vigyor alatt van;)

[ Szerkesztve ]

(#22516) neduddki válasza #10726912 (#22515) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

es hun a link?:- )

udv

neduddki

mod: harry: kecsegtgeln teny, hogy ez a legjobb scenario, de astra mellet voks melle en emgneznek meg masik parat /ezert a lista/, ha ezek utna meg mindog astra akkor egy mozdulattal tucc szukiteni, DE en mar csak a megszokas alapjam inen keresnek egymegfelelo darabot, nem is kerdes, hogy a n16oasok arugyben a nyeroek,

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#22517) Szplöttyy


Szplöttyy
senior tag

A Westend előtti parkoló az fizetős? :R

Smoke & Torque

(#22518) neduddki válasza #10726912 (#22515) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

Tejjesn korrekt kezdodoto: tobbszor oto sem akar venni aki ebbe beleul 2-3 ever:- )

udv

neduddki

mod: harry: igen amit Tiger ir, vannak sokkal korerktebb otok mar ebben az arban

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#22519) Kornel válasza Szplöttyy (#22517) üzenetére


Kornel
veterán

igen az

(#22520) neduddki válasza Kornel (#22519) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

hehe nekm ittv ana szomszedba de lilla kodom sincs

udv

neduddki

p.s. lehet hogy pont aze:- )

mod: Szplöttyy: szombat vasarnap a valgyimir ilics kerulet ingyenes

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#22521) Szplöttyy válasza Kornel (#22519) üzenetére


Szplöttyy
senior tag

Még vasárnap is? Rabló banda. Nem elég hogy a mélygarázs is az, még az a kis fos parkoló is. Hol lehet ott a közelben ingyé' parkolni? Nem tudjátok véletlen? :))

Smoke & Torque

(#22522) #10726912 válasza harry (#22514) üzenetére


#10726912
törölt tag

(#22518) neduddki: De 2 személy+ a kutyu elnyomorog a bőrön... ;]
Harry: Az Opel astra pl nekem nagyon nem jön be. Elég sok járműben ültem, annak csak a külleme jó (bár nekem az se igazán tetszik), de műanyag játék autó az egész kocsinak a hatása, idegesített, hogy nem tudtam hova tenni a kezem az anyós ülésen az ajtó szerencsétlen, idióta kialakítása miatt, a beltere fröcssöntött és közeli rémálom...
De lehet, hogy te beleülsz (sok más kocsi után, és magával ragad.
Először találd meg próbák alapján, hogy melyik az a kocsi, amit tudsz szeretni, kívül-belül a sajátodnak tudod érezni, aztán lökj be ide egy kérdést:
"Ez milyen, mert nagyon tetszik, egyik legjobb darab próbák alapján :D" Vagy valami ilyesmit.

(#22523) neduddki válasza #10726912 (#22522) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

aki ennyoert ijejt vesz az valszeg nyomorogni si fog 2-3 beeso javitas okan:- )

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#22524) TaaT válasza Szplöttyy (#22496) üzenetére


TaaT
veterán

"sok projis autóba ültem már és xenon nélkül mindegyik szánalmasan közelre és gyengén világított."

amúgy a projektoros lámpa foncsora is "el tud fáradni" csak kívülről ez nem látszik annyira mint a mezei lámpánál :)

kb így vettem meg a G4 gyári szenon lámpákat, azt mondta a tulaj hogy nem az igazi többet várt volna tőle... megvettem, beraktam, beállítottam, aztán elvittem egy körre az embert, ő meg csak pislogott hogy milyen jó világít...

Give them hell Ukraine!

(#22525) #10726912 válasza neduddki (#22523) üzenetére


#10726912
törölt tag

De 2 személy+ a kutyu elnyomorog a bőrön
Ezt írtam, nem azt, hogy biztosan menni is fog vele...4 keréken álló kanapénak mindenképp megfelel :o
:)) ;)

(#22526) Szplöttyy válasza TaaT (#22524) üzenetére


Szplöttyy
senior tag

Hát volt régebbi is, de volt köztük elég új darab. Franc tudja, ízlések és :D Speciel, nekem a lada volt eddig a legjobb, bár nem volt síküveges, de a jó nagy kocka alakú lámpatest, bele egy MegaLight, és eddig azvolt az über. Jobb volt mint szintén H4-be ezek az utólagos 5ezer forintos HID xenonok. Mondjuk a nagy tervem most hogy kikell relézni a világításkapcsolót és 90/100wattos teherautó H4 :) Vagy elolvad a lámpa/kigyulad az autó, vagy iszonyatjól fog világítani :DD

Smoke & Torque

(#22527) harry válasza #10726912 (#22522) üzenetére


harry
veterán

Astra F-et egyszer megnézegettem alaposabban (ismerősét), nekem így naivan megfelelőnek tűnik, igaz, nincs sok összehasonlítási alapom.
Annyi még hozzá tartozik a dologhoz, hogy egy Astra G-n tanulok, belső térben sok különbséget nem vettem észre (már úgy ránézésre, aztán anyagminőségről nem tudok mit mondani), ami miatt ismét közelebb áll hozzám kicsit.

Itthon Focus van, amik szintén igen szimpatikusak, és sokkal jobban tetszik a belső tere, csak kicsit más árkategória :) Mazda 323F, a kombi, is van néha a találatok között, ami szintén nagyon tetszik, csak mint már mondták is, ennyiért állapotot kell nézni, nem a küllemet.

Megpróbálom még körbejárni kicsit a témát akkor. Végül is nem rossz ötlet ez a kereskedésbe elnézni és beülni pár kocsiba.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#22528) TaaT válasza Szplöttyy (#22526) üzenetére


TaaT
veterán

a lámpa csatlakozók és a foncsor nem biztos hogy bírni fogja a hőterhelést :B

nekem a régi gyári négyesgolf lámpámban az 55W-os H7-es izzó szemerkélő esőben leszárította a buráról a vízcseppeget ;]

giigz: úgy emlékszek volt időszak amikor nem kellett... az autósiskolában az én csoportomba jelentkezett 2001-ben egy "színesrézbőrű" srác, a jelentkezési lap kitöltése is problémás volt számára :DDD

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#22529) neduddki válasza #10726912 (#22525) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

ja bocs aszittem otot keres es nem kanapaet, de eltevesztettem a toyikot:- )))

udv

neduddki

mod: harry: hat egy fsatra vs. krokusz nem ok nelkul mas arban...

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#22530) mycso


mycso
veterán
LOGOUT blog

hobizoli: hagyd a puntód szakszerű tuningolását.....ITT az igazi büntető tuning :W

mod.: lehet kiszedem a számítógépemből a procihűtőt és berakom a kocsiba: és nagyobbak lesznek a robbanások :U

[ Szerkesztve ]

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#22531) hdman válasza mycso (#22530) üzenetére


hdman
őstag

Akkor veszek egy ilyet a kocsimba, hogy biturbo legyen.... Öcsém :DDD

Sopron city :)

(#22532) #10726912 válasza mycso (#22530) üzenetére


#10726912
törölt tag

:C Csiga, meg polip, meg tengeri bizbasz, mi ;]
Rátolok egy kalonifert a moccira oszt lerobbantgatok mindenkit :DDD

(#22533) hdman válasza #10726912 (#22532) üzenetére


hdman
őstag

Az már mad max :))

Sopron city :)

(#22534) mmcc02 válasza mycso (#22530) üzenetére


mmcc02
tag

Végülis egy ilyen pl. egy 1000 cm3-es szívó motornál akár érhet is valamit :P

[ Szerkesztve ]

* Gondolkodom, tehát vagyok, ez a kérdés, válasszatok! Avagy röviden: Gondolkodom, tehát válasszatok! * Búbos páka *

(#22535) Kornel válasza mycso (#22530) üzenetére


Kornel
veterán

Elektromos Turbó Kompresszor :F :Y :W

(#22536) Typhoon47 válasza mycso (#22530) üzenetére


Typhoon47
őstag

zseniális :DDD

"Education is important but big biceps are importanter"

(#22537) 8th válasza hdman (#9268) üzenetére


8th
addikt

Nem! Jól tudtad :K . Előbb volt nálam az ember. Direkt rákérdeztem megint, hogy mi és nem Vectra CDTI hanem Vectra "C" DTI. Én értettem félre amikor magyarázott. :B

(#22538) Mágus2 válasza mycso (#22530) üzenetére


Mágus2
Közösségépítő

Na B+. Ez hiányzott csak a mai napból. ;] 17 000 u/min kenés nélkül. Nagy mester lehet aki kitalálta. És ha leolvad a hajszárító előzés közben, az mennyire életveszélyes :F :Y

[ Szerkesztve ]

(#22539) 8th válasza mycso (#22530) üzenetére


8th
addikt

(#22540) hdman válasza 8th (#22537) üzenetére


hdman
őstag

NP, bár már 10x elfelejtettem :)

Sopron city :)

(#22541) TaaT válasza Mágus2 (#22538) üzenetére


TaaT
veterán

teszteltek vhol egy ennél komolyabb villanytúbós rendszert, értelme nem sok volt, bár gyorsításnál érezhető volt vmi erőtöbblet, de pár perc alatt leszívta a +1db böhömnagy aksit is :o

Give them hell Ukraine!

(#22542) 8th válasza hdman (#22540) üzenetére


8th
addikt

Ok, csak anno faszságot írtam és tisztázni akartam.

(#22543) Szplöttyy


Szplöttyy
senior tag


Szép volvo, kattintva nagyobb.


Über tuning, kattintva nagyobb.

Smoke & Torque

(#22544) mycso válasza Szplöttyy (#22543) üzenetére


mycso
veterán
LOGOUT blog

Ezek a büntető tuningok kegyetlenek.....a volvo az jó.

Unokatesóm nem rég vett egy Ford Prefect-et, azt csinálgatja:

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#22545) Szplöttyy válasza mycso (#22544) üzenetére


Szplöttyy
senior tag

Jól néz ki az öreg! :)

Smoke & Torque

(#22546) R3ĐßuŁŁ válasza Szplöttyy (#22501) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
őstag

és az 1.9 jó választás lenne szerinted?

Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!

(#22547) Szplöttyy válasza R3ĐßuŁŁ (#22546) üzenetére


Szplöttyy
senior tag

Hát, iszonyat sok autóba rakták és rakják is, annyira rossz nem lehet, bár személyes tapasztalatom asssziszem nincs ilyen motoros vassal.

Smoke & Torque

(#22548) R3ĐßuŁŁ válasza Szplöttyy (#22547) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
őstag

brerákról mi a véleményed? a 2.4 5 hengeres jöhetne szóba nálam, de a népítéletek nem mondanak sok jót róla. Bár ebbe is az a 2.4-es motor van, mint a 159-be nem?

Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!

(#22549) aero. válasza R3ĐßuŁŁ (#22548) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Az 5 hengeres dízelekről ritkán olvastam rosszakat. Ismerősöknél Thesis-ben van 2.4JTD 200k+ felett, ráadásul chippel és megy.

(#22550) Szplöttyy válasza R3ĐßuŁŁ (#22548) üzenetére


Szplöttyy
senior tag

Gondolom ugyanaz, de a két autó közül egyikről sincs semmilyen véleményem, csak hogy nagyon tetszenek. Nem tudok róluk semmi konkrétat, egy biztos, modern dízel, szóval sok a hibalehetőség, de az összes modern dízel ilyen. Én személyszerint a 2.4eset venném az erő miatt. MAjd jön valaki aki jobban otthonvan ebben a témában

Smoke & Torque

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.