Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Visszatérnék egy korábbi témához. Leírtam, hogy max. 5M-ig kellene autó, 5 percre van a bolt, 12 percre a munkahely és ezek között ingáznék autópályán keresztül, amire 3 perc alatt felérek, addig nem melegszik fel teljesen a motor és nem tesz jót neki, hogy már nyomni kell neki.
    Ajánlottátok a HSD-t, és szépen konklúzióra is jutottunk, hogy Auris lesz, vagy ha annyival jobban tetszik a Lexus CT200h, akkor az. (kb 2015 körüli)

    A probléma az, hogy sajnos nincs kínálat. Csak néhány darab van eladó, és azok többsége is valami miatt nem passzol, max 1-2 van, amit érdemes lehet egyáltalán megnézni személyesen. Aurisból legalább több van.
    Az a helyzet, hogy itt Ausztriában VW-ből viszont óriási a kínálat, ráadásul helyben van VW szervíz is. Amíg CT200h-ból meg van hirdetve 5, addig Poloból vagy Golfból 1000.
    Bőven van választék és ha bármi baj adódna, akkor könnyű szervízbe vinni. Ha valami alkatrészt kell cserélni, beszerezni, annak az elérhetősége is sokkal jobb. A szomszéd vett egy vadiúj Polot annyiért, amennyiért én az 5 éves CT200h-t venném, és erre a Polo-ra van még mindenféle garancia: ha bármi elromlik, azt ingyen megjavítják. Ha megkotlik az autó akár útközben is, akkor ingyen kijönnek érte és elszállítják a hivatalos márkaszervízbe megjavítani. Itt nagyon fontos a garancia, mert egyébként Ausztriában elképesztően drága a szervízdíj (kb. 30.000Ft/óra csak a munkadíj vagy több!!!). Azt nem tudom, hogy ilyesféle garanciát lehet-e köttetni egy 5 éves Lexusra is. Egyébként a kopó alkatrészeket apám simán kicseréli, bármit megold, amit egy autószerelő egymaga otthon meg tud oldani.

    Az egy dolog, hogy ha önmagában az autókat nézzük, akkor egy CT200h-val jobban járnék, mint egy Poloval vagy Golffal. Azonban szerintetek vajon az a tény, hogy a VW autók választéka sokkal bővebb, alkatrészek elérhetősége sokkal jobb, szervíz elérhetősége sokkal jobb, és még vannak hozzá mindenféle extra szolgáltatások, vajon ha mérlegeljük, ezek miatt nem billen-e át a mérleg nyelve a Lexusról a VW-re?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés