Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60546) CsodaPOK válasza PredatorZoli (#60532) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Tanulási célból kérdem: überbiztonság és stabilitás alatt itt te mit értesz?
Számomra ez a két dolog azt jelentené, hogy beleteszem ebbe a pénzem és közel* biztos lehetek benne, hogy az infláció mértékével megegyezően fog gyarapodni. Azaz nem veszít a pénzem a vásárlóerejéből.
Illetve azt is jelenti nekem, hogy viszonylag likvid befektetésként gondolhatok rá és nem kell tizen évekre tervezni.

Ha justetf-en nézek egy ilyen global aggregate bond-ot, akkor azt látom, hogy '18-ban csökkent úgy ~2,5-3%-ot, majd '19 szeptermberéig ugrott egy nagyobbat. '19 szeptemberétől pedig kb. egy vonal körül egyensúlyoz kisebb-nagyobb kilengéssel, talán egy picit inkább csökkenő trendben.
Egy euró infláció grafikont nézve nagyon nem ez rajzolódik ki.
Kicsit rosszabb időzítéssel simán minuszos ez az "überbiztos" befektetés és talán még azzal is jobban járok, ha csak a bankszámlán parkoltatom a pénzt.

Azért is kérdezem, mert bármit olvas az ember, szinte mindenhol az van, hogy a részvény kitettséget ellensúlyozni kell a kötvény oldallal. De egyszerűen bárhogy nézem az ilyen kötvény ETF-eket, nem látom, hogy hol fog kijönni a matek, miért rakjam bele a pénzem olyan befektetésbe, aminek eredményeként még kevesebbet fogok visszakapni.
Egy ideje már keresem a PEMÁP külföldi alternatíváját (inflációt dolgozza ki, viszonylag alacsony kockázattal), de nem sikerült még megtalálnom :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.