- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
szőröscica
addikt
válasz
brumi1024 #340696 üzenetére
Szerintem itt az a kerdes, hogy a szerelemauto az alomszinben van-e. Ha masert nem, a legjobb kiallasert ES a vedelemert szerintem siman megerheti becsomagolni azt az autot. Balint muszakilag rendben tartotta, szoval arra nem kell kolteni, chip se kell, lehet faszazni szepen. Aztan idovel esetleg egy V8 swap johet bele.
-
brumi1024
veterán
Kevesbe macera, de arban eleg huzos (1.3-1.5M automerettol fuggoen, mindez makulatlan allapot eseten igaz, direktben atvetelrol hozva), es nem uj fenyezesre helyezve okozhat kellemetlen meglepetest a leszedes, amikor a fenyezessel egyutt jon a folia.
Eladaskor igazan nem hozza vissza a befektetett osszeget a nagyon limitalt autokon kivul.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
macilaci78 #340688 üzenetére
És akkor jön egy ilyen.
-
psion2101
tag
Sziasztok!
Az autó ajtójának alsó részén van pár rozsda pötty.Mit lehet kezdeni vele?
[kép] -
tboldi
nagyúr
válasz
macilaci78 #340688 üzenetére
+1, 194 centivel és laposabb tetős autóval (ergo a szélvédő sem túl magas) én is csak addig megyek előre, ahol még éppen látom a lámpát. Persze ha van oldalt is, nem csak a fejem fölött, akkor simán lehet a vonalhoz is állni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Tyrel #340641 üzenetére
Egy magas, nagydarab ember ugye kb. koppanásig hátra tolja a vezetőülést, és onnantól kezdve annyira mélyen beül a tető alá, hogy nem győz össze-vissza tornázni hogy láthassa a közlekedési lámpákat (mert a tetőtől nem lát felfelé). Egy ilyen embernek ez a panoráma szélvédő isteni áldás.
Tudom eredetileg nem erre találták ki... - Kb nagyon magas emberként mondom, hogy ha van lehetőségem annyira előre menni, hogy a lámpákat már ne lássam, akkor egész egyszerűen nem élek a lehetőséggel.
-
hobizoli
nagyúr
-
Micsurin
nagyúr
...rám aztán nem. Asszony állítja kövérnek tartom és ezért sétáltatom ennyit, szerinte ezzel mindenhol kilométerekre állok meg úgy, hogy a kerületben se legyen senki. Melóhelyen meg csalunk, vannak oszlopos helyek, haverral egymás mellé állunk szigorúan. Az S90 meg az A4 nem harapja meg egymást szerencsére...
Petyyyyy ...látom nagyon tetszik
Kérdés egy korrekció meg polír után megérné-e a dolog.
-
válasz
focvis #340677 üzenetére
feleségem oszlopon meghúzta a CX5-öt derékmagasan, azt javították (ködöléssel) teljesen észrevehetetlen, tudok referencia képet mutatni
később a küszöböt is meghúzta egy magas padkán, az se látszik
bezzeg a német, akitől vettük a márkaszervizében javíttatta, és a lökös eltérő színű -
Micsurin
nagyúr
válasz
rbalint88 #340673 üzenetére
Első körben próbadarab
Ha sikerül és beválik akkor mindenképp nyomok egy szériát magunknak de bekérdezve a VAG-osba hátha kell-e még valakinek.
#nemhirdetés mert nem fizetős sztori, de red bull ajiba mosolyt okoz. Főleg ha sikerül a kísérlet és jó lesz a mintadarab.
Qru Elnézve az alkatrész árakat... alapvetően is. Főleg ha azt veszed ez a blokk mennyire jó széria. De ne tévesszen meg, anno Bálint javasolta ha akarok foglalkozni a fényezésen azzal a pár piszokkal akkor azt vagy egyben vagy később ha már zavaróbb de akkor is egyben. Na most mivel mindenki tudja, hogy bolond vagyok... az lett az idei cél, hogy teljesen makulátlan legyen a kocsi.
Az viszont vitán felül áll, hogy nagyon durván volt gazdája! Le a kalappal
-
Micsurin
nagyúr
válasz
szabonagyur #340670 üzenetére
Van csak nem mindent lehet bent mindig nyomni szabadon / nagy a várólista.
Tavaly meg sajnos az Opel annyira vitte a szabadon allokálható lóvét, hogy a Sovol SV06+ végül elmaradt itthonra....
Idénre van tervben majd őszre.
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
szabonagyur #340652 üzenetére
Mi környezetbarátabb? 2-3 ABS a következő 5-6 évben vagy 1db PC elem?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tyrel #340641 üzenetére
Nekünk van a családban egy majdnem fullos zafira (ami nincs benne: ülés fűtés, kormány fűtés, adaptív tempomat, sávelhagyas figyelmeztető, flex-flix) azért tudom ennyire jól
Van panoráma tető, meg panoráma szélvédő (ez szerintem nem annyira ritka extra), meg sport-tour gomb is (ez sokkal ritkább extra, de a legritkább a flex-flix). 2012es (2011ben kezdődött a gyártás), még fl előtti. A beltér minősége gagyibb egy vw-hez képest, a fl előttiekben a fejegység gyenge (navi 900-nál a bluetooth olyan régi, hogy nem tudja az a2dp kodeket, ergo csak kihangosításra jó a bluetooth, 2001es technológiai szint). -
válasz
szabonagyur #340661 üzenetére
Nem kellene összefüggésben lennie vele.
A BMW-ben se csinálok semmit évek óta, már a második telefonnal megy, több iOS verziófrissítés is volt, és ugyanúgy működik. Ha valamit elbasznak, azt az iOS-el lehet csak
Egyszer jól megcsinálod és működik. Max olyan firrítést tudok egy ilyen eszközre elképzelni, ami egyéb más telefon kompatibilitását segítené elő, vagy a saját eszköz optimális működésével lenne kapcsolatos (melegedés, fluidabb működés, stb.) -
-
válasz
szabonagyur #340658 üzenetére
A 75 éves édesapámnak ez már lehet sok lenne. Én meg nem akarok ezzel szórakozni.
-
rbalint88
addikt
válasz
Zola007 #340654 üzenetére
Hat nekem sima muanyag ekem van, hogy telen amikor pihen a verda ne rohadjon be a kezifek, siman megtartja egy darab is a forgalmi szerint 1970kg-s autot a kicsit lejtos jarolapon is, pont tegnap probaltam. (Rendszamkeretet csereltem es 30 centi mozgatasert nem akartam beroffenteni) 235/40R18 a kerek
Ha gumi eket veszel vagy a talpa gumi, akkor meg nehezebben csuszik meg. Annyi a titka egyebkent, hogy jol be kell tolni a kerek ala.
-
válasz
szabonagyur #340656 üzenetére
Rég rossz szerintem, hogy valamit először kissé bonyolultan frissíteni kell ahhoz, hogy működjön
-
Zola007
veterán
jó minőségű kerék rögzítő éket tudtok ajánlani?
(2 tonna 225-245 mm / 17-18 col kerék) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rbalint88 #340649 üzenetére
Ezt is jegyeztem. Amiket én eddig begyűjtöttem:
jamauto.hu és ricar.hu
Ezeket Saint ajánlotta. Van olcsón de nem olyan nagyon szépen dolgozó is ha az kell. Mikor megtolt a futár a Jazz-el azt pl pluszosra hozta ki kgfb-re vállalható minőségben, ami felér egy közepesen erős csodával.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
rbalint88 #340649 üzenetére
Szerintem sejted a kérdés okát... végülis összeadtam idén még mennyi talált pénz jön be. Lehet minden apró hibát egyben letudunk... aztán kap egy teli polírt is. Akkora családi kedvenc lett, hogy megérdemli!
...könyöklő fedélnek a zárját/nyelvét is már épp nyomjuk a céges nyomtatóval PC-ből.
-
rbalint88
addikt
válasz
Micsurin #340646 üzenetére
Ulloi ut nagyonsokban a Speeding 99 Kft-t is tudom javasolni, tobb autoval voltunk naluk es mindent nagyon szepen (szinhelyesen, nem szemetesen, nem romma gittelve) es tartosan javitottak. Emelle kifejezetten olcsok is, cserebe hosszabb ido szokott lenni kicsivel az elozetesen vartnal.
-
iZol92
csendes újonc
válasz
ParmaBoy #340352 üzenetére
Bár régi komment, de igen, K Astrát facelift után nem szabad venni. Sem benzinest, sem dízelt.
Az 1.2 Puretech legalább ismert, foglalkoznak vele sokan, vannak jó szerelők rá. Ez az 1.2 viszont csak a K Astrában van Európában és rengeteg a baj velük. Látszik is a használt piacon, hogy a korábbi 1.0-1.4-1.6 benzinesekből 2-3 évvel idősebb kerül ugyanannyiba mint az 1.2-es motorúak.Az LSPI 2017 után (Dexos 1 gen 2) nem para, ha azutáni az autó, akkor nem aggódnék miatta.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tyrel #340641 üzenetére
Nézz át a Milyen autót vegyek?topikba, ott kapsz jó tippeket, hogy mit érdemes vadásznod.
-
Tyrel
őstag
válasz
ArthurShelby #340636 üzenetére
Folytatva az MPV-s okoskodásomat... Igen, talán még a Zafira lett a legjobb, ha most vennék ilyet én is ezt választanám... Egész vállalhatóan néz ki, a műszerfal sem teljesen kretén (legalább a sofőr előtt van), és léteztek hozzá nagyon hasznos extrák. Más kérdés, hogy nagyon kevés van belőlük, legalább is normális felszereltséggel.
Hónapokig vadásztam őket, 170 lovas 2.0 dízel, automata váltó, panoráma szélvédő, magas felszereltség (tolatókamera, ülésfűtés, deréktámasz) és hátsó karfa*, meg általánosan jó állapot. Ennyit akartam, de be kellett látnom, hogy ilyen Zafira nem létezik már, vagy max. papíron.*Van egy olyan extra a Zafirákhoz, hogy a 2. üléssor középső ülését lehajtva annak a háttámlájából ki lehet hajtogatni egy hatalmas karfát, az így felszabaduló helyre pedig egy kicsit beljebb és hátrébb is lehet húzni a 2 oldalsó ülést. A 3 gyerekülésből így 2 felnőtt ülés lesz. Zseniális! De alig-alig néhány példányban van benne...
A panoráma szélvédő nagyon-nagyon hasonlít a Picasso-éhoz, igen, ezekből lopták... De nem baj mert nagyon jó dolog, ez mindig is hiányozni fog ha egyszer lecserélem a Picasso-t. Kb. annyi az eltérés hogy a Zafirákban egyben mozog az egész és feláras extra, alig-alig létezik olyan modell amiben benne van... A Picasso-nál meg alap felszereltség és 2 darabban mozog.
Egy magas, nagydarab ember ugye kb. koppanásig hátra tolja a vezetőülést, és onnantól kezdve annyira mélyen beül a tető alá, hogy nem győz össze-vissza tornázni hogy láthassa a közlekedési lámpákat (mert a tetőtől nem lát felfelé). Egy ilyen embernek ez a panoráma szélvédő isteni áldás.
Tudom eredetileg nem erre találták ki...
Aztán találj egy olyan modellt, amiben a fenti ritka extrából mindkettő benne van, és még a többi igényednek is megfelel. Esélytelen... A Zafira egy kegyetlenül jó egyterű lehetne...
A VW Sharan - mint minden VW - szerintem túlárazott. Van egy huszonéves Alhambra (ami ugye egy Sharan) a családban, alapvetően tök jó autó, nagyon tágas, még a 3. üléssorban is vidáman elférnek felnőttek is... De semmivel sem tartósabb vagy minőségibb mint a korabeli riválisai, így nem igazán tudom hová tenni a magasabb árat. Hosszabb útra konkrétan bátrabban indulok el a Picasso-val, és ez nem kizárólag csak azért van mert fiatalabb...
Elindultunk egyébként ezen a vonalon is, és a B8 Passat meg a 2. gen. Tiguan mellett megnéztünk új, facelift-es (2015 utáni) Sharanokat is, de valami egészen arcpirítóan rossz érzés volt beléjük ülni, legalábbis a többi újabb VW-hez képest. Nagyságrendekkel rosszabb minőség és komfort -érzetet adtak, olyan érzés volt mintha valami bőven 2010 előtti közép-alsó kategóriás autóba huppantunk volna be. Az árcéduláik viszont nagyon nem ezt tükrözték... Gyorsan elengedtük...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #340616 üzenetére
Feltuzelt latom.
-
válasz
focvis #340602 üzenetére
Szuper volt a tali, köszi a résztvevőknek!
Szerintem sokkal jobb volt így, mintha húszan lettünk volna. Ez nekem csak a második alkalom volt, az elsővel pont az volt a baj, hogy nem tudtam beszélni mindenkivel, és több autó is kimaradt a programból. Sőt, akkor kb. 10-15 emberrel beszéltem, de csak hármat vagy négyet tudtam megjegyezni a nevekből. Azóta sem tudom, h kivel beszéltem, és kivel nem.
Nagyon kínos, de évről évre egyre rosszabb az arc- és névmemóriám.
Viszont ma két dologgal is meglepett a BMW. Az egyik, hogy az autó nem csak hideg motor esetén korlátozza a teljesítményt. Miután elbúcsúztunk és elindultunk, erősebben gyorsítottam, de 3000-3500 körül leszabályzott az autó. Valószínűleg azért, mert előtte több mint egy órát állt a motor, és az olaj visszahűlt 75-80 fokra. Ilyet eddig még nem tapasztaltam, legközelebb jobban odafigyelek erre.
A másik mai meglepi, hogy egy ilyen lehűlés után mennyire elhalkul a kipufogórendszer. Se durrogás, se rotyogás. Szerencsére gyorsan visszajött a hangja, így ArthurShelby is meghallgathatta. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Tyrel #340563 üzenetére
De mivel rossz irányba vitték el az egész kategóriát, így kihaltak
Az opelt tudom, ők a zafiránál próbáltak rámenni a praktikusságra és az aktív életmódra (pl beépített kerékpár tartó, alias flex flix). A másik jó ötletük a panoráma szélvédő (szerintem a franciáktól lophatták, csak jobban megcsinálták). A probléma, hogy az autó iszonyat nehéz lett (már a j astra is az volt).Külsőre a ford s-max a legsportosabb, azt sokan szeretik, aránylag (a versenytársaihoz képest) drágább is. Nekem az a ford-os belső (nagy bumszli gombok) nem tetszettek.
A VW (touram, sharan) tudott volna igazán nagyot gurítani, ha akart volna, ha olyan ötleteket beletesznek, mint az opel, és megtarják a vw minőség színvonalát (azóta az aktív életmód menőbb lett). Egyébként a c zafira farában van egy s-max áthallás szerintem. -
Köszönöm az együttérzést, Srácok, lépjünk túl rajta.
A kipu nem sérült, viszont új lökhárító mellé megfontolom, hogy a gyárit teszem fel. Ezt eladom és veszek gyárias kinézetű sportdobot. -
Micsurin
nagyúr
válasz
macilaci78 #340626 üzenetére
Kivéve ha nem, ...valaki itt is megtanulta egy életre melyik keze melyik azt hiszem.
Van még féltucat ilyen hely egyébként, itt ott nagyon elkélne egy kis átalakítás logikázás... -
ParmaBoy
tag
válasz
macilaci78 #340619 üzenetére
Mk4 focust dobta tetore a qashqai-t. [kép]
-
Micsurin
nagyúr
válasz
focvis #340618 üzenetére
Hát bakker... majd dobáld ide, hogy mi az aktuális helyzet.
Engem hazafele majdnem motoros fosztott meg a tükörtől az Árpád hídra felfelé menet (szentendreiről jövet, két irányú részen)... még a kolléga volt megsértődve. Mert végtére is nagy ötlet a guruló autósor mellett a terelő babákat lenyomkodva tolakodni.
Volt ma valami a levegőben vagy érezték a holnapi meleget az emberek.
----
Kabrióval igazad volt bakker, hazafelé eldobtam havert félútig. Fel is tettem a tetőt és mehetett a klíma mert egyszerűen bántó volt a nap tempó nélkül már most is.Ennek örömére bezzeg megjött az új snapback, igazi k*cs*g focista fejet sikerül vele összehozzak... meg asszony is közölte NEM, NEM KELL még egy gyűjthető hülyeség.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
focvis #340607 üzenetére
Te még jól jártál. Hazafelé a Szerémi-Etele kereszteződésében a villamossínen egy fehér valami fejen állt, mellette egy taxi kifújt orral úgy, hogy a Savoya felé igyekvők a külsőben még talán át tudtak menni. 2 mentő a helyszínen, meg egy rendőr. Sajnos lendületben kaptam el sárgát, nem álltam meg bámészkodni.
-
válasz
Micsurin #340610 üzenetére
Hibátlan volt, új lökhárítót szeretnék. Legjobban gyári fényezésűt.
Ha más ötlet nincs, viszem Gödöllőre, előtte megkérdezek egy Mazda szervizt.Köszi Srácok, nyilván nem örülök,. pont jön a szezonja. De jobban zavarna ha az 5 hónapos Golfba mennek bele.
XI. kerület, álltunk, elindult mögöttem egy suv. Sűrű elnézéseket kért. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #340616 üzenetére
Jobb mint a kex
Hányan voltatok végül?focvis: sajnálom, de öröm az ürömben hogy kgfb fizeti a nagyját.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #340606 üzenetére
Tudom mirol beszelsz. Ezt minden nap ateltem amikor a Baby-bol ultem vissza Bubiba.
-
ParmaBoy
tag
válasz
szabonagyur #340609 üzenetére
Ez kiraly!
mehetne az osszefoglaloba, hogy ne vesszen el.
-
szabonagyur
félisten
Ha valakit érdekel, osztrák pálya matrica lekérdezés: [link] Hasonló mint ami nekünk van.
-
válasz
simonjoe #340599 üzenetére
Engem meg odafelé menet lekoccoltak. :/
Azóta már visszaugrott a lökhárító nagy horpadása [kép], messziről nem feltűnő, de cserés lesz, látszik, ahol benyomódott.Nagy kihívás lesz olyan fényezőt találni, aki szépen fújja ezt a 3 rétegű színt. Pénz kevésbé számít, biztosítós.
-
ArthurShelby
addikt
A bimmerből átülni a kis dízel golfocskámba...nagy ugrás volt. Semmi hang, semmi gyorsulás, csak 4 henger, kb csövesnek éreztem magam utána
De a kis mx5, fuh az is jó volt, focvisnak is nagyon hálás vagyok. Ez nekem elő-utó karácsony volt.
Annyira feltöltödtem, hogy el is megyek futni.
Jó volt találkozni élőben!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #340601 üzenetére
Ahh a Bimmert en is megkosotltam volna. Az mx5 mar kipipalva.
-
válasz
ArthurShelby #340586 üzenetére
Köszönjük a szervezést!
Aránylag szűkkörű, mondhatni exkluzív tali volt.
-
ArthurShelby
addikt
Fuh, na ma megérte fölkelnem.
2 kabriót is kipróbálhattam, nagyon jó volt (még a hatása alatt vagyok). Mintha szülinapom lenne.Köszönöm, nagyon jó volt a tali
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest