Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jocohun
tag
válasz
Angie™
üzenetére
Köszi szépen a válaszod. Hát így ebben a tadatban inkább kihagyom és megveszem máshol. 😃 Érdekes is, hogy van jó pár használt és mindnek különböző árai vannak. Sőt olyan magas ár ugrási különbség. 194 ezer ért van aztán 260 fölött illetve 300 fölött is szinte egy APWU3 áráért.
-
modflow
veterán
Köszi mindkettőnek, úgy volta lemondás, ahogy írtátok.
-
Jocohun
tag
Üdv mindenkinek. Valaki rendelt már használt terméket az Alza ról? Mi a véleményetek pl Apple watch ot nézegetem.
-
San398
őstag
válasz
modflow
üzenetére
28 nap volt hátra a tagságból és rányomtam a lemondásra ahol kiírta, hogy még 28 napig lesz tagság és utána nem fog megújulni.
Így most ezt írja ki:
"Éves AlzaPlus+ tagságod aktív A tagságod 2025. 12. 13. időpontig elő van fizetve, és nem újul meg automatikusan. A következő 28 nap folyamán élvezheted az INGYENES szállítást az AlzaBoxokba, boltjainkba és átvételi helyeinkre." -
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Alzaboxból elállás mennyi ideig szokott tartani míg elbírálásra kerül? Illetve mennyi szokott lenni a szállítási idő? Már két napja szállítják.

Ha meg van adva számlaszám az alza fiókomhoz, akkor arra fogják utalni? Bár gondolom ha nem lenne megadva, akkor amit használtam kártyát fizetéshez, arra utalnának, szóval kb. mindegy. -
-
-
-
martongunar
tag
-
-
modflow
veterán
Hali!
Az automatikus alza+ megújítást hogyan lehet kikapcsolni?
Ma fizettem elő egy évre és én nem tolerálom ezt a fura automatikus dolgot, ki akarom kapcsolni csak nem tudom, ha rákattintok a lemondásra akkor mi lesz.
Olyat, hogy automatikus megújítás kikapcsolása meg nem látok.... -
-
Laurh
aktív tag
Néztétek, hogy változott az "Elállás".
Korábban volt több opció hogy mi a probléma, most csak két opciót látok:
"Termék hibás. (javításra szorul)"
"Egyéb": ahol szövegesen le kell írni mi a probléma.Lehet valamit szigorítottak a folyamaton?
-
AnonymusX
őstag
válasz
glajos
üzenetére
A jogszabály tényleg így szól, értékeztünk is róla a hozzászólásod után. Kicsit furcsa, hogy így szerepel benne, mert így a vásárló is szándékosan késleltetheti a küldést. Mindenesetre jogi szempontból neked van igazad, mert mind az igény indítása, mind a kézbesítés dátuma már rég túl van a 30 napon.
-
glajos
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
egy kis update. 38 napnál járunk, ha az MPL nyomkövetést nézem - 2025.10.07-én kézbesítették a garanciában visszaküldött monitoromat. beszéltem telefonon fogyasztóvédelemmel, hogy tisztázzuk a dátumokat, mikortól ketyeg az óra az áruháznál. az ügyfélszolgálatot képtelen vagyok meggyőzni arról, hogy nem az általuk beállított (2025.10.27) naptól ketyeg, hanem a csomag kézbesítés napjától (fvm szerint már az igény bejelentésének napjától egyébként: 2025.10.05).
így online benyújtottam egy panaszt fogyasztóvédelem irányába. ha ezzel kapcsolatban valakinek van tapasztalata (van-e még teendőm, átfutási idő, stb,,,), ne tartsa magában.
üdv és szép napot
-
d@vee
őstag
Kis update, nem adtak semmit. Cserébe megint késett a csomag egy napot. Alza chatbot azt irta, rendeljem meg megint ha késik, eredetit mondjam le. Vicc.
Megirtam rendes ügyfélszolgálatosnak, miután a chatboton átjutottam, majd vártam rá 20 percet. Visszairt, pár percen belül nem reagáltam és zárta az ügyet.
Megrendeltem megint más helyre, de felbosszant megrendelem az összes alzaboxba minden hülyeséggel együtt. -
Leone743
tag
én nem tudok rendelni mert a cimem nincs a listán

-
_drk
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Tegnap este rendeltem, ma 9:22kor kaptam sms-t, emailt, hogy a box vár...
Valószínű nem mindegy mit és hova rendelsz.
Meg valószínű pörög a blackfriday amit hamarabb is kezdtek, és árazásban egyébként legtöbb terméknél amit nézegettem mostanában az alza a legolcsóbb.
-
Egy nem annyira jelentős kisvárosban (Gyál) idén nyárig volt 1 box, augusztós óta van 2 és most a héten nyitottak még kettőt. Ráadásul mind a kettő XXL, ami a környéken nem is volt még sehol. Ha egy huszonezres kisvárosba is tettek ennyit, akkor gondolom van rendelés bőven.
Augusztusban még 500+ box volt itthon, most már 600+t ír az oldal.
Összehasonlításképpen:
CZ alzabox aug: 2800+, nov 3000+
SK alzabox aug: 900+, nov 1000+
Csehországban tényleg minden sarkon van már egy. -
omfgk
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Várható volt ,hogy az egész országra kiterjesztve azért nehéz lesz tartani ezt az üzleti modellt.
És folyamatosan telepítik a box-okat.
Tehát először kiterjesztették az egész országra, de mondjuk egy Pécsen volt 1-2 automata.
Most van 10db.Kicsit most utol kell érniük magukat emberrel meg autóval is.
Közben meg az Aqua is megy a levesbe, szóval azokat a vásárlókat is majd ki kell szolgálni.
Emag-nál már a BF is egy röhej. Kövi. -
Úgy tűnik ennyi volt az "ejfelig megrendeled, másnapra az alza boxban leled".
Kedd óta egyik csomagot se szállítják ki, minden nap következő napra tolják
-
Att1la.
őstag
Mivel még mindig nem érkezett meg a múlt héten leadott rendelés, Alzee leadott egy másod rendelést(kupon és kedvezmények nélkül), de az is késik.
Kíváncsiságból leadtam a rendelést egyenként, egy termék=egy rendelés, utánvétes fizetés hogy még esélyük se legyen összevonni a rendelést. Na ezek másnapra megérkeztek az Alzaboxba, mindegyik külön rekeszbe. Szóval nem tudom hol a hiba.
-
laed
aktív tag
Gmail.hu a kéretlenbe rakta az Alza levelét.
Én meg csak vártam a levelező-progiban......
-
martongunar
tag
Az se rossz, de legalább nyertél.
Lauda: Legközelebb ha beszélnem kell velük, tényleg el fog gurulni a gyógyszer és mondani fogok ilyesmit vagy cifrábbat.
AnonymusX: éjszaka esetleg rögzíthet fekete-fehérben, esetemben szép verőfényes délutáni napsütés volt. Szerk.: egyébként lehet valami kivakította a kamerát, mert szemből telibe sütötte az automatát. De ilyesmire nem lenne szükség, ha normálisan működne a rendszerük.
ggeleven: Lassan ez lesz, videózni kell az automatáknál.
-
Én a legutóbbi garis visszaküldésnél az ajtócsukás előtt lefotóztam, hogy mit és mibe tettem. Ha bármi gond lett volna, akkor legalább valami apróság lett volna a kezemben. Doboz kinézete és kb mérete, box rekesze, exifben meg időpont és gps koordináta.
Persze után még kivehettem volna és becsukhattam volna üresen, de nem akartam magamat szivatni.
-
válasz
martongunar
üzenetére
Mond neki, olyanban, amit a kamerán lát.
-
válasz
martongunar
üzenetére
Ez azért meredek történet, remélem minden rendben lesz.
Foxpost kapcsán van olyan sztorim, hogy nem az én csomagom volt a boxban. Ennek a tényétől nagyon bepörgött a ügyfélszolgálat, 4 órán belül házhoz jött egy futár és elvitte. Persze az én valódi csomagom kézbesítése kapcsán már nem törték össze magukat. Long story short: 3 nap múlva álltam egy Foxpost box előtt, ügyfélszolgálattal telefonos kapcsolatban, és távolról nyitogatták nekem az ajtókat, és mentek a "na, ebben van?" kérdések. Ha jól rémlik ötödikre nyertem

-
martongunar
tag
Tegnap chaten érdeklődtem a fejleményekről. Megkérdezték, milyen színű dobozban raktam a boxba a terméket. Ez azért is érdekes, mert már a kisebb boxnál is a kezemben volt a doboz, ill. ha nagyobb látószögű a kamerájuk, akkor még azt is látnia kellett volna, hogy kerékpárral érkezem és a kosarában volt. Most vagy nincs semmilyen kamerafelvétel, vagy tesztelik, hogy megbolondultam-e.
-
d@vee
őstag
Sziasztok.
Rendeltem pár terméket alzáról, mindre azt írták hogy másnap átvehető alzaboxban. Nem gond hogy késik, kaptam is 3 nappal később emailt erről.
Majd jött egy másik hogy a rendelésben egy tétel mégsincs készleten.
Ok, rendeltem helyette másikat, írtam is nekik hogy akkor arra cseréljék már ki az eredeti rendelésben lévőt.
Visszaírtak hogy kicserélik, másnap információik szerint itt is lesz az alzaboxban.
Ma jön egy mail hogy ismét késik az eredeti rendelés, de bezzeg a termék amit csere miatt rendeltem, az megjött a boxba.
Namármost ez engem nem is zavarna, ha egyből későbbi időpontot irnak a rendelésbe. Van értelme megreklamálni a dolgot? Rendelnék amúgy egy VGA-t is alzáról, ha adnak valami frankó kupont(pár ezer ft is elég), vagy úgysem küldenek semmit? -
válasz
martongunar
üzenetére
Nyilván a felvételen látszódik, hogy betetted a második boxba a csomagot.
-
martongunar
tag
Sziasztok!
Visszaküldtem Alzaboxon egy RAM (kit) modult. Becsomagoltam még saját dobozba is. Amikor az automatánál elindítottam a folyamatot, kicsi volt a kinyíló rekesz, de felajánlotta a nagyobb rekesz nyitását. Az automata utasításainak megfelelően becsuktam a kis rekeszt, nyílt a nagyobb. Abba beraktam a dobozt, becsuktam és lezártam a folyamatot. Az automata jelezte is, hogy befogadta, értesítik a szállítót stb. Aznap már láttam, hogy a jelzett Alzaboxból elszállításra vár a csomag. Ezután 5 napig "szállítás alatt" státuszba került, ezek után indoklás nélkül törölték az esetet.
Telefonos érdeklődésemre az ügyfélszolgálat azt válaszolta, megnézték a kamerafelvételt és nem tettem be semmit a boxba. Mondtam, hogy az első rekeszbe valóban nem, de nézzék meg a teljes felvételt. Majd kivizsgálják az ügyet. Járt már valaki így? -
-
Att1la.
őstag
válasz
Att1la.
üzenetére
Megkérdeztem őket chaten.
Azonnali cseregarancia:
Az alap garancia ideje alatt van érvényben, de az illetékes osztállyal egyeztetni kell, hogy ilyen hosszú idejű terméknél van-e eltérés.(de nem egyeztetett)Most majdnem dupla áron mennek a ramok, így is cserélik:
Amennyiben az azonnali csere garancia még érvényben van, akkor megoldható lehet.Szóval csak lehet, hogy cserélik, nem biztos.
Okosabb nem lettem. Chat robot azt mondta, 1 vagy 2 év. Na most 1, 2 vagy 10? Mert mindhárom ott van.
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Elálltam egy vásárlástól. Hová fogják visszatéríteni a vételàrat? Alkalmazásban csak egy helyen tudom megadni a számlaszámot, az viszont cég esetén van
-
-
Att1la.
őstag
válasz
nyikszi
üzenetére
Mert akkor lett végre készleten 2 hónap után az első rendelés terméke, második rendelés meg mert lemerült az elem a távirányítóban(igen gombelem kell bele), a harmadik rendelés meg családtagnak kellett.
Konkrétan arra gondolok ha a 90e vásárolt ramot visszaviszem cserébe, de most 150e az ára, kicserélik vagy mint az Aqua inkább visszaadja a pénzt(annak ellenére hogy készleten volt, csak majdnem duplája lett árban a termék)?
-
nyikszi
őstag
válasz
Att1la.
üzenetére
A francnak rendelsz ennyiszer 
Nekem tegnap megjött végül.Amúgy használta már valaki az Azonnali cseregaranciát? Ér valamit?
Igen, bevittem és ott helyben kicserélték. Egy laptop tartó volt, ami elég görbére sikeredett. Megengedte, hogy a cserét ott helyben megnézzem és az rendben volt.
Vagy itt is inkább visszaadják a termék árát ha közben drágább lett?
Ezt passzolom.
-
Troy.
addikt
Sziasztok,
Elosztóba dugható töltőt keresek, amin két USB A port van. Melyek az ajánlott márkák alzában?
-
echterion
nagyúr
Érdekes mostani Alza tapasztalat: tegnap délután berakták a rendelésem a box-ba, és ma reggel 9:15-ig volt időm átvenni...ilyennel még nem találkoztam.
-
Att1la.
őstag
válasz
nyikszi
üzenetére
Rendelés 1: November 1-én reggel leadtam, Nov 2-án reggel termék szállítási időpontját a későbbiekben pontosítják. November 9-én reggel azt írták A megrendelés átvételének várható időpontja hétfő 11.10.
Na ezt tegnap úgy látszik törölték, chaten egy férfi(nem robot) azt írta kézbesítették és sikeresem át lett véve.
Na de mit vettem át? A nagy semmit?
Rendelés 2: (usb kábel, gombelem) 11.05-én Szerdán adtam le, ami 11.07-én Pénteken érkezett volna, de küldték hogy késni fog és 11.08-án szombaton fog megérkezni, de nem érkezett meg és azóta dolgoznak a pontosításon. Alza chat azt mondta két termék késik(6db van a rendelésben) de már a futárnál van és várjak.
Rendelés 3: Pénteken adtam le, de késett és Szombat helyett Vasárnap érkezett meg. De legalább az megérkezett.
-------------------------------------------------------------------------------
Amúgy használta már valaki az Azonnali cseregaranciát? Ér valamit? Vagy itt is inkább visszaadják a termék árát ha közben drágább lett?
-
nyikszi
őstag
Látom többeknél nem érkezik meg a rendelt termék. Mi van velük? Utóbbi 5 rendelésből egy jött meg másnapra, kompenzációt sose adtak. Most kedden rendeltem. Másnap írták, hogy késik és adtak kompenzációt. Ez furcsa volt számomra. Szombat van, még mindig késik, már nem is azt írják, hogy holnapra itt lesz
Az amazonról rendeltem, az bezzeg 3 nap alatt itt volt. MO én így szeretlek
Közben meg olvasom, hogy kínában egy-két városban bevezették a 20 perces kiszállítási időt 
-
válasz
FirstTripla
üzenetére
Olyan garival adják, ami le van írva az adott terméknél.
-
raziel01
veterán
válasz
FirstTripla
üzenetére
Le van írva az adott terméknék, hogy mennyi a gari. Amit ott ír az a valós.
Felbontottra megadják a teljes garit, újszerűnél 21 hónap szokott lenni
Használt pedig 12 hónap. -
FirstTripla
tag
Alzában a felbontott termékeket milyen garival adják pontosan?
Leírásban ezt írja: "Ez a termék újszerű, tökéletes állapotban van és teljes garanciával vásárolható meg. Az eredeti csomagolást valaki előtted már felbontotta. Hogy miért? Például lehet, hogy a termék nem megfelelő ajándék volt. 24 hónap garancia."
Viszont pl egy alapból hosszabb garancia idős terméknél is csak 2 évet adnak rá. Pl egy rtx 5080 felbontottként 3 helyett 2 év, de ott még a törvényi garancia sáv sem teljesül? Vagy akár egy táp amire 7-10 év van ott is csak 2 évre csökkentik ebben az esetben? Nálam a teljes garancia az az eredeti garancia idő lenne ami szerepel a felbontott termék honlapján is.Nem tudom merjek e így rendelni alkatrészeket gépbe ha félreérthető a gari idő. Vettetek már így terméket?
-
Tikakukac
titán
Nem keverem, kérés esetén mikor megrendeltem valamilyen gépet, azt 2-4 hétre szállították le fixen, hamarabb soha. Ha rakin volt egy gép az 1 nap és 1 hét között mozgott, mert valahol az EU-ban megvolt a vas, csak hazacsalogatni az nem mindig egyszerű.
Örülök, hogy segíthettem, mint ex kereskedemi dolgozó és kívánok további sikereket
-
Hedon
tag
A keddre kiírt monitorom házhozszállítással még nem ért ide. Péteken rendeltem. A dpd nem veszi a fel a telefont, értesítés hétfő óta nincs. Az alza weboldalán azt írják, hogy majd pontosítják az időpontot. Tehát most arra várok, hogy megmondják, mikor nem fogja kiszállítani a dpd megint. Lehet, hogy a postát kellett volna választanom.
-
Tikakukac
titán
Te arra számítottál, hogy a kis csomagodat csőpontosan megmondja valaki melyik kínai kisgyerek rakta össze és onnan milyen Waze útvonalon küldik el hozzád.
Ezt senki sem fogja megmondani, minden mást meg vagy megértesz abból, hogy egy globális cég raktára egy tucat országot jelöl egy raklap csarnokkal vagy nem. Te a nemet választottad. További szép napot.
-
River
Arcképgyáros
válasz
WayneGace
üzenetére
Szétnéztem, hasonló a helyzet. De itt az volt a kérdés, hogy melyik az igazi. Igen az amerikai amikor összeverekedtek a cuccért... Itt nem fognak az Alza bolt előtt sátorozni meg bunyózni, attól nem kell félni. Meg ugye egy hónapig tart a Black Friday
Köszönöm a mémet így már érthető mit csinálnak ezek a fránya cégek az USA-ban
-
SUPREME7
őstag
90%-ban nekem is az a tapasztalatom, hogy nagyon pengén működnek (legalábbis BP-n), nekem nincs rossz tapasztalatom a boxba kéréssel sem, nyilván nem patika a box, de legrosszabb esetben poros lesz a cucc doboza, szerintem ez túlélhető, hogy ne legyen a csomagolás miatt drágább-lassabb.
Viszont ÚCS fronton mostanában beszívtam pár cuccal, "újszerű" - nek definiált termékek is lehasznált, retkes, hiányos állapotban....

Sőt volt olyan többször is, hogy újszerű cucc, és csak egy része volt a csomagban
Szerencsére sosem problémáztak, vagy próbálták rámhúzni, de azért ez már gáz. -
válasz
SUPREME7
üzenetére
Érdekes, hogy mi okozza ezt náluk. Máskor délután rendelek, reggel a boxban van. Azért is fura, mert raktáron lévő termékek és saját alzabox. Eddig nagyon elégedett voltam velük, szállítás, visszaküldés megy flottul, mondjuk néha csomagolhatnának is, nem csak beteszik a boxba ahogy van a termék, de még nem volt sérüléses problémám. 
-
River
Arcképgyáros
válasz
WayneGace
üzenetére
Igen, amikor amcsiban összeverekednek a cuccért.
Teljesen mindegy, hogy beragadt készlet vagy nem. Ott nem 10%~kos akció van hanem inkább 40-70%.
De nembaj örülünk mi a magyarnak is mert akár drágábban is megvehetjük BF akcióban mint máshol.
Szerencse hogy, itthon nincs beragadt készlet amit akciózhatnanak, mert mi mindig mindent felvásárolunk fene a pofánkat 
-
ciricica
tag
-
Csaknem 50 idei rendelésemből kettőnél volt gond. Az egyik az ígért 10 óra helyett 11kor került boxba, a másikról meg kiderült, hogy tévesen mutatott a rendszer 1 db készleten lévőt. 2024ben 40 rendelésből hárommal volt gond, ebből 2 a karácsony előtti nagy hajtásban és még örültem is az 1000 Ft-os kuponoknak.

A többi mindig odaért BP-i, aglomerációs és somogy megyei boxba az ígért időben. 1-2 késés miatt én még kaszálnám el a céget. Mondjuk én nem vagyok annyira érzékeny és hiszékeny, hogy fájjon, ha nem teljesítik a marketingdumát.
Másokkal tudnám sorolni napestig a késő, téves címes vagy rossz küldött árus sztorikat. -
River
Arcképgyáros
válasz
ciricica
üzenetére

Amúgy viccet félretéve tényleg sok mostanában a késés, kicsit kezd hasonlítani a Foxpostra.
A Foxpost 11 éve olyan volt, hogy beraktad este 10-kor a csomagot akkor mindig minden esetben másnapra megérkezett a célautomatába.
Túlvállalták magukat, lett több mint 1000 db automata meg egyéb dolgok és már ott tartunk, hogyha nem ürítes előtt rakod be akkor minimum 2 nap a szállítás de inkább 3.Alza az elmúlt 1-2 hónapban nekem is rendszeresen csúszik. Remélem csak átmeneti

-
SUPREME7
őstag
Valami tényleg nem kerek bizonyos termékeknél. Tegnap beszéltem az ügyfélszolgálattal, az én esetemben a szlovák raktárban van valami gebasz, van raktáron, elvileg ki is adták, de valamiért mégsem indul el. (más termékek gond nélkül jöttek)
Első rendelést 5 nap után töröltem, és újrarendeltem, hátha segít, de ugyanúgy tologatják automatikusan...
-
dniki88
tag
Alza+ kód, 20% éves előfizetésre:
269UEHGUU6UD
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- LG OLED TV 55CS6LA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A francnak rendelsz ennyiszer

Az amazonról rendeltem, az bezzeg 3 nap alatt itt volt. MO én így szeretlek

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)