- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pècsimunkás
addikt
válasz
grizlisandor #269386 üzenetére
Hatalmas
-
nekem sikerult valamennyire leszukitenem a keresest, arra kellett rajonnom, hogy a jol felszerelt darabok ritkak. ami mindenben megfele, olyan szinte nincs is. ami beleferne a keretbe, ott vagy a led mateixot kell elengednem vagy a faszabb uleseket. csak nehany ilyen auto van leonbol es fomentorbol is. azonon felszereltseg mellett kb 4-5 ezer euroval dragabb a formentor. ezt kell meg eldontenem, hogy ezt ki akarom-e fizetni
-
-
válasz
MunezXBK #269388 üzenetére
Nem is értem aki teljes nyitott rendszerrel megy, ott mi van.
Viszont ha nincs kivéve fojtás nem lesz ennyire hangos. Nem mindig szeretem amúgy a hangját így, van mikor a legjobb ez a csörög jelző, az spec nem hiányozna, nagyon jól kell tudni rendszert építeni, ha igazán jót akarsz, de ez inkább a kísérletezés.
-
grizlisandor
veterán
-
6030D
addikt
válasz
kisgyerek85 #269380 üzenetére
Ez a Thule zár kulcsa? Azon lenni kellene egy betű-szám kódnak, ami azonos a záron találhatóval.
A tetőn szállítás másik előnye, hogy ha valahol megkoccolnak hátulról, akkor nem a bringa bánja. Bár ez csak drága bringánál fontos. -
válasz
kisgyerek85 #269380 üzenetére
...én nem "megtéríteni" akartalak!
Pusztán a tapasztalataim írtam le.
-
válasz
MunezXBK #269382 üzenetére
Kizárt dolog én azt nem tudom.
Vettem korábban egy 6-os leömlőt E90 alól, de hiába ugyanaz az N52B30, nem fért el és még a rögzítő pontot is vágni/forgatni kellett volna, hogy illeszkedjen. - kb ki kellett volna venni a motort hozzá.
Így visszament a gyári, de bevilágítva látszott, hogy sok idő nincs benne, így mielőtt eltömődik és megáll alattam…
Mikor vittelek vele már így volt. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
simonjoe #269377 üzenetére
és macilaci78
Tudom, hogy a vonóhorgos megoldás a legjobb, de nincs és nem is lesz ezen a kocsin.
Hátsó ajtóra nem akartam, mert akkor a csomagtartó nyitása bukta, csak üresen lehet felnyitni. A tetőcsomagtartóm adott volt, ezért gondoltam, hogy arra veszek.
Többet fogyaszt ofc, nem is szeretem, mert sípol mint állat. 2 éve amikor Anyósomék is jöttek nyaralni velünk, akkor is be akartam férni a csomagtartóba, mert gyűlöltem már indulás előtt, hogy sípolni fog az egész úton, de mondjuk 70-80km/h-nál volt a legidegesítőbb hangja, 130-nál kisimult. Fogyasztás akkor úgy alakult, hogy 5,2L/100 clio 4 1,5dci. Sebességhatárokat betartva, tehát 130km/h volt bőven. Lent voltunk most május elején 2 napra Horvátországba ugyanazon az útvonalon (Krk sziget), vittük Anyósomékat is, tetőbox nélkül, na erre tűpontosan nem emlékszem, de talán 5.0 lett a fogyi. Szóval a fogyasztás annyira nem érdekel, mert nagyon keveset kajál a gép, a menetszél annál inkább.
Mondjuk amennyi rutint felszedtem a két napba a szerelésekkel, lehet két bicajozás között ledobom, mert meg lesz a rutin és már megy pikk-pakk.
Illetve a boltba adtak jó tanácsot a kulcsokhoz. Mivel nem kompatibilis, párosítsam össze színkóddal és a legjobb a körömlakk, mert az nem jön le. Holnap be is lesznek jelölve, mert ma ezzel is megszívtam. A zárba belemegy, de nem tudod elforgatni én meg azt hittem szorul és azért nem bírom kinyitni -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #269373 üzenetére
Csak alkalmanként használok tetőcsomagtartót, de így is vettem hozzá rozsdamentes csavart belső kulcsnyílással és egy hosszabb behajtószárat, amit az akkus csavarozóba tudok befogni.
A Passaton tetősín van, csak megjegyzem, felírom, melyik rudat hova kell tenni, illetve a rúdon jelölöm az egyik szélt, így középre esik az első és a hátsó is. -
válasz
kisgyerek85 #269373 üzenetére
Tudod mi szól a tetőcsomagtartó ellen? Ha sokat kerékpározol, sokat mész, sokat kell pakolgatnod, (időben a felszerelés elég hosszú) megnő a fogyasztás. Nem kicsit. Már a tetőcsomagtartótól, bringaszállító nélkül is tetemes fogyasztás növekedést produkál. Nálam az volt az i-re a pont, h tele voltak egy-egy út alkalmával gusztustalan bogár tetemekkel a gépek. No, én ezen problémák miatt váltottam horgos szállításra. Ha csak nagy ritkán viszed így, nem szóltam.
Ja, egy pozitív dolog van a tetőn szállítással, akár öt gép is felrakható rá, ezt egy vonóhorgos szállító sem tudja! Több évtizedes tapasztalatom írtam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Speeedfire #269369 üzenetére
Úgy fél tucat kaputávirányítóban cseréltem már gombokat. Árwill-ben kaptam megfelelőt, szabvány alkatrész. Na persze a honlapjukon van vagy 100 féle.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
MasterMark #269362 üzenetére
Ez változott már egy ideje. Ahogy bandus is írja, ha nincs vonal, akkor nem a tábla vonala a mérvadó, hanem ahonnan belátod a kereszteződést. Szerintem ez gumiszabály, sok olyan kereszteződés van zsúfolt belvárosban, amit még félig benne állva se látsz be rendesen.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
6030D #269337 üzenetére
Igazatok van, nem fogom leköszörülni. Bocsi, mivel láma voltam a témához ezért a 13mm-es info mellett elmentem. Egyelőre marad fent az U profillal, tök stabilnak tűnik.Ha nagyon szeretném, vékony kocka gumit még vághatok is a sín és az u profil közé, úgy kizárt, hogy elmozduljon.
Ma vettünk két kerékpárt. 70km-t már szállítottam őket, úgy, hogy a vékonyabb vázhoz voltak beállítva a csavarok. Hazaértem és átkonfiguráltam mindet. Beállítottam egymáshoz képest a távolságot is,a tetőcsomagtartón is kellett állítani. El lehet pepecselni vele az időt. Ez szerintem így marad amíg bringás idő leszremélhetőleg holnap nem szívok ha felmegy a 3. kerékpár is a tetejére (elfér e mindhárom kormány egymás mellett) aztán tekerünk egyet a Duna mellett.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kisza25 #269354 üzenetére
Általában megállok a vonalnál, vagy a tábla vonalában. Egészen jól látható messziről is, ahogyan az elmulasztása is. Volt már, ahol a kereszteződés után állították le az autósokat. Manapság pedig egyre nagyobb divat drónnal is nézelődni. Persze értem én, hogy minimális annak kockázata, hogy épp emiatt büntessenek meg, csak anno belém verték.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Speeedfire #269369 üzenetére
Én garázs nyitóhoz keresek Nyíregyházán hasonló célból embert.
-
szabonagyur
félisten
válasz
dethroner #269316 üzenetére
Nem bántásból, de azért itt ment a forgalom rendesen, gyök kettővel bevágódni nem a legjobb ötlet. Sajna nagyon sok autóssal találkozom aki kihajt elém mert ott a hely szerinte csak kb nem gyorsul fel semmit, stb.
Ugye index simán lehet a 3 kattanásos amit videón kb. lehetetlen látnod.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Sajnálom a szitut.
Le kell nyelned a békát sajnos.Pár éve youtubera autóstartalmat gyártó srác is STOP táblánál koccant.
Emberünk megállt a STOP táblánál, balról jött valaki, indexel jobbra, emberünk előrébb gurult és látta, hogy tekeri a kormányt a balról érkező, így felengedte a féket. A balról érkező meg puff neki, mivel abban a kereszteződésben akart megfordulni.
Rendőrök megállapították, hogy nem adott elsőbbséget a balról érkezőnek. -
tasiadam
veterán
M1: Roman Vito + utanfuto 140nel eloz....
-
válasz
MasterMark #269358 üzenetére
pont ezaz. ha nincs vonal felfestve, akkor nem a tabla vonalaban kell megallni, hanem barhol is megallhatsz.
-
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
dethroner #269340 üzenetére
Teljesen mindegy hogy 10 méterrel a kereszteződés előtt van e kihekyezve, vagy hogy van e mellette bármi, meg KELL állni a táblánál, majd utána már gurulhatsz szépen előre, hogy belásd a kanyart, tudom hogy az emberek 98%-a csak egy nagy piros valamit érzékel a táblából, de elég ha csak egyszer állítanak meg miatta, pl amikor a kékek drónnal nézik a kereszteződést
Kisza25: én pl mindig megállok, még a népligetnél is az üllőiről balra kanyarodva a hungáriára, ahol gyorsító sáv van, de van stop tábla is. Egy napra kéne oda kiállítani egy rendőrt és abban az évben nem kéne többet trafizniuk sem. -
kisza25
félisten
válasz
ArthurShelby #269349 üzenetére
Ja, és tegyük a szívünkre a kezünket, hogy hányan állunk meg az első vonalnál, ha még egy autónyit előre kell gurulni, hogy lássál is valamit
STOP táblánál mindig megállok, de ott, ahonnan látok is valamit. (Környezet tudatosság, 2x elindulni nem környezetbarát
)
-
fant0mi
őstag
válasz
ArthurShelby #269350 üzenetére
A 95-ös 562, a 100-as 567 Ft kedvezményesen.
A 98-as (amúgy 100-as volt, eleinte ETBE-vel, mostanság etanollal) úgy látom megszűnt, helyette Pro 100 van. Arról még nincs jegyzőkönyv, hogy E hányas. Majd meglátod a kúton, valószínű E5 lesz. -
ArthurShelby
addikt
Már nem tudom követni, így inkább láma módon újra rákérdezek.
1. Az Auchan 100 e5, vagy e10?
2. Most hétvégén a prémium (ergo gondolom a 100-as benzin) akciós. Így az olcsóbb, mint a sima 95? Illetve a kiírt árból jön le a 25Ft, vagy már a kiírt árba is bele van kalkulálva?
3. Van róla infó, hogy van e még belőle Budaörsön? (ha jól emlékszem ott könnyen kifogynak) -
brumi1024
veterán
M7 pont olyan, mint amire számítani lehet. Volt hogy a belső sáv megállt, külső haladt 60-nal.
Innen is üdvözlöm a VW Caravelle-est, részemről erőlködhet egy Cayenne-nel szemben, de ha párszáz méteren át üres a külső, légyszi ott, mások haladnának.
-
tasiadam
veterán
válasz
szőröscica #269339 üzenetére
Ez a sima 1 baros, azt cserélném. Csak fél-negyed tanknál kéne.
-
dethroner
veterán
válasz
z0d1@Ku$ #269326 üzenetére
A stop vonal sajnos ott semmire nem jó, ha a vonalnál állítod meg a kocsi orrát, akkor a balra lévő épülettől semmit nem látsz, de azt hiszem nagyon sok ilyen és hasonló rossz helyen lévő stop vonal van, ahol ha szabályosan a vonalnál áll meg a kocsi, akkor beláthatatlan a kereszteződés. De ebben az esetben nem az okozza a problémát, hogy nem a vonalnál áll a kocsi.
#269325Szoszo94 Ha lassítod a videót, akkor lehet látni hogy se az oldalsó, se a hátsó index nem villog egyet se, így teljesen váratlan volt a sávváltása. A szürke kombi után az ő szemszögéből nézve támadt egy lyuk és ki akart menni.
-
6030D
addikt
válasz
kisgyerek85 #269323 üzenetére
13 mm, írtam, meg kell venni. A köszörüléssel spórolsz két tartónál egy tizest max, de ha lepottyan, az drágább. Főleg, ha összeveri más kocsiját.
-
válasz
macilaci78 #269306 üzenetére
ez utobbi vagyok en
bar nem mondom, hogy fun, de azert kibirhato
-
válasz
kisgyerek85 #269323 üzenetére
Jó ötletnek tűnik. (Hallgasd meg mások véleményét, tapasztalatát is. 2x mérjél mielőtt vágsz.) A T profil talpának a magassága, ami tkp. az anyagvastagság, passzolni fog a horonyba, nem lötyög. stb.?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #269321 üzenetére
Nekem mar az oviban is Yaris csomagtarto vt a jelem. Mindenhova is csak bankkartya es fogkefet viszek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #269320 üzenetére
Jo szr volt akkor nem is banom hogy tegnap nem indultunk el.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #269309 üzenetére
A keresztezodesben elozest az ismetem de ezt a kikanyarodast siman beneztem volna en is.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Igazuk van a kékeknek, szvsz itt te hibáztál sajnos.
Az meg már csak adalék hogy a STOP táblánál nem méterekkel utána állunk meg, hanem előtte. Ezt csak azert mondom, mert itt pár hónappal ezelőtt keményen elkezdtek erre rámenni a rendőrök, majdnem mindig állt egy rendőrautó a stoptábláknál és büntettek is rendesen. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
focvis #268601 üzenetére
A héten megvettem a Freeride kerékpártartóját. Ma összeraktam, felraktam a tetőcsomagtartóra. Egyelőre U profillal vannak rögzítve, mert a T csavar feje 20mm széles, de nekem a lidl-be vásárolt tetőcsomagtartónak a t-profil szélessége, (ami a képen belinkelt w 21mm) szemre max 15mm lehet (tolómérőm nincs)
Azon gondolkodom, hogy lehet leköszörülöm az összes T csavar fejét olyan szélességre és azzal fogom használni.
-
szőröscica
addikt
Szar volt az M3, felhoszakadas, jo kis araszolas az M31-tol Hatvanig. 3 fasza verdat spottoltam: Giulia QV, G30 M5, A5 Cabrio. Fogyi 5.2 lett, de az akkut csak felig meritettem, maradt benne 30km, 131 tempomattal jottem.
-
Snoop-y
veterán
válasz
De csak akkor ha nem mesz at a szembe savba:
Tilos az előzés: útkereszteződésben, és közvetlenül útkereszteződés előtt, kivéve
ha a forgalmat rendőr vagy jelzőlámpa irányítja, és az előzés az úttest menetirány szerinti bal oldalának igénybevételével nem jár,
ha a jármű főútvonalon vagy olyan más úton halad, amelyen elsőbbségét jelzőtábla jelzi.
körforgalomban,
ha a járművel csak jobbról szabad előzni -
kisza25
félisten
válasz
Erre a kereszteződésben előzésre én határozottan emlékszem, hogy nem lehetett én még így tanultam 1996- ban, na de az nem ma volt
-
dethroner
veterán
Íme a videók is. [első] [hátsó]
Látszik hogy az ütközéskor az ember bal kézzel tolja a kormányt, a külső sávba tart, indexet nem használ. A szürke kombi és a kamion közé akartam kihajtani, látszik mekkora lyuk volt köztük. Gondolom ember is észrevette és próbált kiugrani, csak nem használt indexet, vagyis nem volt szabályos a manőver, megtévesztett a feltételezett haladási irányával. -
brumi1024
veterán
válasz
BigBlackDog #269313 üzenetére
Igen, ez így van. Lehet belső sávban is haladni folyamatosan, ha nem tartod fel vele a mögötted jövőt.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
dethroner #269311 üzenetére
Én úgy tudom, hogy lakott területen belül addig lehet belső sávban haladni, amíg nem akadályozol gyorsabb járművet (tehát nem olyan szintű kötelezettség van, mint lakotton kívül).
Egyébként én is 50-50%-ra mondanám a dolgot. A Te helyzeted is abszolút megértem (én sem tudtam volna feltétlen máshogy kihozni), viszont védett főúton haladó jármű válthat sávot kereszteződéstől függetlenül (és védett úton marad). Az persze másik kérdés, hogy tudott-e volna tenni valamit a másik fél a baleset elkerülése érdekében...
-
dethroner
veterán
válasz
Lakott területen nincs jobbra tartás, csak táblán kívül.
Viszont így belegondolva akár azt is hazudhattam volna hogy én haladtam a külső sávban és ő a belsőből rámesett. A sérülések alapján simán megállná a helyét. De ha ezt kamerával cáfolni tudná, akkor sokkal jobban rácseszek. Na, elég szóból, íme a képek.
Enyém a szürke, látszik hogy az első lökhárító bal oldalát bontotta meg, míg neki a jobb első kerék mögött kezdődik a sérülés, kb rám esett.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Mondjuk a városon belülit azzal ki szokták egészíteni, hogy a 3,5T felettieknek kötelező a jobbra tartás, alatta pedig lehet haladni a belsőben is amíg nem tartja fel a forgalmat, pluszban számítson arra, hogy jobb oldalon mellette elhaladhatnak.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
dethroner #269298 üzenetére
Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten jobbra tartás van lakott területen belül és kívül is, tehát számítanod kell arra, hogy a belsőből valaki kijön a szabad külsőbe. Azt viszont nem tudom, kinek a sara, ha elkaszál.
Erre olvastam valahol egy tanácsot: iparkodj úgy kikanyarodni, hogy seggbe kapd, ne oldalba, mert akkor már ő nem tartott kellő féktávot.Kb 2 hónapja volt kreszvizsgám, de ilyen feladat nem dereng. Viszont elsőbbségadás kötelező táblával védett főútvonalon kereszteződésben is előzhetek. Furcsállottam, mert nem így emlékeztem rá és a gyakorlatban sem csinálom.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Tsebacsi #269275 üzenetére
Logikusan belegondolva szüleimnél is lehet telepíteni pár dolgot a gyereknek. Egy második kád, futóbicikli ott is ellehet. Párom rokonsága pedig Budapesten és környékén fellelhető. Az a 2-3 alkalom meg, amikor pici gyerekkel mennénk nyaralni, megoldható gyerekbarát szállással, ahol van kiságy, stb.
Nem vagyok pakológus, bár ügyesen meg tudom oldani a feladatot, ha kell. Csak nem viszek magammal egy komplett háztartást.
Inkább csak arról van szó, hogy akinek kicsi kocsi van, azt osztja be, akinek nagy, azzal kell boldoguljon, és ugye vannak azok, akinek kocsija sincs, de csodák csodájára léteznek, élnek, boldogulnak.
-
rbalint88
addikt
válasz
dethroner #269298 üzenetére
Ez sajnos egy szar szitu. Unokatesomnak volt ilyen, ott is ugyanez volt a mondas. Tipikusan az autozas veszelyes uzem tipusu IJ kartya. Egyikotok se hibazott igazan, sajnos a jogertelmezes a masik fel oldalan all. Ebben az esetben szerintem is az 50-50% lenne a moralisan igazsagos, de a stop tablaval nehez vitatkozni…
-
dethroner
veterán
válasz
Tsebacsi #269302 üzenetére
Van felvételem, igaz csak nem perdöntő, de ha ésszel nézi az ember, látszik hogy mi volt. Ő azt mondja azért tört az ő oldala, mert elrántotta a kormányt, viszont a videón látszik hogy az ütközés teljes időtartama alatt rám húz az autója.
Zsaruk szempontjából kurva könnyű a szitu, az egyik autó főúton haladt, a másik meg stop tábla hatálya alatt hajtott fel. 99,9%-ra tudom hogy igazam van, mégis rám dumálták a zsaruk (ezzel a szabályértelmezéssel nem volt nehéz) hogy én okoztam, és 15 ezer a helyszíni, de ha nem fogadom el akkor minimum a duplája lesz és még a jogsim is bevonhatják. Kimondta, hogy nagyon esélytelen hogy bármilyen hatóság nekem itéljen, mert ott az a kurva stop tábla. Amit pedig figyelembe vettem, másodperceken keresztül engedtem el a kocsikat. -
szabonagyur
félisten
válasz
tasiadam #269299 üzenetére
Mivel azért a 2 sávos esélyesen jobban is halad, mint az álló autó mely kikanyarodna nagyon könnyű belefutni ilyenbe, hogy egyik percben szabad a külső sáv utána meg már bent is van valaki (tapasztaltam valamelyik nap hasonlót, hogy üres a külső erre valaki meglátta és fékeznem kellett, hiszen ő kijött oda).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged