Hirdetés
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tökéletes töketlenség
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Valószínűleg szeretnék egy használtatót átnézetni vásárlás előtt. Az autó tudomásom szerint Pécelen van, én meg Baranya megyében Szóval távoli megbízással, amolyan fotelből olvasva. Kit, melyik vállalkozást javasolnátok?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Hello!
Mennyire vagytok járatosak bonus-malus számításban?
Első biztosítás kötése 2018. májusban volt, azóta folyamatos. 2021 augusztusban volt károkozás, utána 2021 szeptemberben új autó vásárlás, majd 2022 júniusban volt még károkozás. Kérdésem, hogy az lenne, hogy az előző, vagyis a 2023 szeptemberben esedékes szerződésnél milyen bonusz fokozat volt, és 2024 szeptemberben esedékes fordulónál milyen bonusz fokozat lesz érvényes?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz MasterMark #311659 üzenetére
Nem járok rendszeresen a kocsi alatt, fogalmam sincs mi a kötöző szerepe Vagy így vettem 3 éve, vagy a vásárlás utáni fékcsere alkalmával eszközölte a szerelő, fogalmam sincs. Hétvégén megpróbálok valakit megkérni pumpálja a pedál, míg én alá bújok és figyelem. A vas tipped szerintem telitalálat fixing caliper]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
2001-es Xsara az alany. Pár hete szólt hogy alacsony a fékolajszint. Megnéztem, tényleg, öntöttem bele, gondoltam természetes fogyás Aztán tegnap emelőn volt a kocsi, és láttuk a bal hátsó fék ereszti az olajat. Rakok be pár képet, hátha lesz jó ötlete valakinek, mi lehet a gond.
Megtapogatva, a felső merev fékcső hollandinál még olyan tiszta az olaj, mintha dobozból jönne, tehát az tuti hogy ott valahol ereszt, de hogy lent a kézifékbowdennél hogy kerülhet oda? És van a képen az olajos fekete vas izé, az mi? Mert ott ketté van törve, de másik oldalon egyben van, bekarikáztam mire gondolok.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz radi8tor #281600 üzenetére
Köszi!
Osram az enyém is, de nem teljes szett, csak a lökhárítón lévő tartó és a lámpa, a többi rész a bontóban maradt De 5 lábú relé és biztosíték elosztó megoldotta.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Hello!
Utólagos menetfény bekötésére mi a szabály? Már a helyzetjelző felkapcsolásakor le kell kapcsolnia, vagy csak a tompított kapcsolásakor kapcsoljon ki?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz molnarpeter #271605 üzenetére
Én roppant béna vagyok az ilyen dolgokhoz (is) de ha találnék valakit a közelben aki jártas az ilyen spray-s festésben, szívesen megbeszélném vele. Leesett az állam a videó láttán, hogy milyen jót lehet fújni spray-ből is [link]
-
dethroner
veterán
válasz molnarpeter #271571 üzenetére
Köszi! És tuti ez az infó? valahol korábban olvastam olyan hogy maximum 1 elem lehet más színű.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Hello!
Műszaki vizsgán gond-e, ha egy szürke autón fehér az egyik sárvédő és egy lökhárító?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz molnarpeter #270899 üzenetére
Hú, ennyit biztos nem adok érte Akkor inkább fehéredjen. Majd kevesebbet használom, úgy tovább tart
Boxer dízelünk volt, egyem e lelkét. De talán még emlékszel rá a subaru-s topikból. Mi már szerencsére új fűzött blokkal kaptuk.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Hello!
A PY21W-s sárga izzók minden esetben átlátszó üvegre festett sárga festékkel oldják meg? Vagy van olyan gyártó, ami eleve sárga színű üveget alkalmaz? Annyira utálom ahogy leég a sárga festék és az index szép lassan sárgából fehérré változikA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz molnarpeter #270454 üzenetére
Nem vesz fel semmi áramot a töltő visszajelző szerint
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
Üdv!
Ha akksit veszek, tényleg érdemesebb magasabb kapacitást venni, mert kevesebb a töltési ciklus akkor? Vagy a másik magyarázat a helytálló, hogy ne vegyünk túl nagy kapacitásút, ha nem tudja a generátor rendre maxra tölteni pl a rövidebb utak miatt? Mi az igazság?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Reggie0 #270124 üzenetére
Kíváncsiságból ráraktam a töltőre. Hát jóindulattal 1 amperig tér ki a műszer, nem sokat vártam vele, talán 3-4 percet, de nem akart feljebb menni, nagyobb mennyiségben felvenni. Gondolom ha tényleg le van merülve, akkor nem kell várni vele, ennyi idő alatt biztosan erősebb árammal töltötte volna. Visszaraktam a kocsiba, de kb halott az egész. Már csak a visszajelző lámpákat tudja meghajtani, holott amikor kedden levettem a sarukat, akkor még a fényszóró is világított. Olyan, mintha álló helyzetben is egyre merülne. 2,5 éve vásárolt aksi, eddig hibátlan volt. Lehet hogy ismerősömnek lesz igaza, aki azt mondta az ütközéskor leválhatott az aksiban valami, ami akár csinálhatott benne egy zárlatot is
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz radi8tor #270113 üzenetére
Persze, most keresem a lidl féle okos töltőt, de nincs egyik üzletben se. Nincs multiméterem, így nem tudom a feszt. figyelni.
#270116molnarpeter A probléma [ez]
Vagyis ha jól működik a töltőn a töltőáram visszajelző, akkor csökkenni fog, ahogy nő a töltöttségi szint az aksiban?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz rbalint88 #270109 üzenetére
Viszont mégis elbizonytalanodtam. Azt olvasom hogy zárt rendszerű aksit csak automata töltővel szabad tölteni. Nekem ilyen töltő van most itthon, gondolom ez nem automata
Akkor jobb ha mégsem töltöm ezzel?
-
dethroner
veterán
Hello!
Ilyen aksim van [link] Ha töltőre szeretném rakni, akkor meg kell bontani a tetejét, kell neki szellőzést adni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Ha váratlanul lemerült az aksi pedig nem volt semmi bekapcsolva, és tegyük fel hogy nem ment tönkre, hogyan lehet kimérni (ha ki lehet), hogy mi szívta le az áramot?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz szabonagyur #269447 üzenetére
A kamionos és ki közé mentem ki? Nem világos számomra, mire gondolsz?
-
dethroner
veterán
válasz szabonagyur #269370 üzenetére
Sajnos nem látod, de én nem a fekete focus elé jöttem ki (gyök kettővel), hanem a kék kamion elé. Elment a külsőben a szürke kombi, utána volt egy nagy légüres tér a külsőben, elkezdtem a kigurulást. Gondolom emberünk is észrevette hogy a külsőben ott egy nagyobb üres tér, és ahogy én a videóból most már utólag látom, irányjelző nélkül kirántotta. Megpróbálhattam volna a kamionost felderíteni és elkérni tőle a kamerája felvételét, vagy a mentősét, de sajnos úgyse érek el vele semmit, így inkább próbálok túllépni rajta.
-
dethroner
veterán
válasz z0d1@Ku$ #269355 üzenetére
Egy napra kéne oda kiállítani egy rendőrt és abban az évben nem kéne többet trafizniuk sem.
Vagy a táblák kihelyezésekor nem csak le kéne b@aszni egy vonalat valahová, hanem figyelembe kéne inkább venni honnan látható be az adott kereszteződés.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz z0d1@Ku$ #269326 üzenetére
A stop vonal sajnos ott semmire nem jó, ha a vonalnál állítod meg a kocsi orrát, akkor a balra lévő épülettől semmit nem látsz, de azt hiszem nagyon sok ilyen és hasonló rossz helyen lévő stop vonal van, ahol ha szabályosan a vonalnál áll meg a kocsi, akkor beláthatatlan a kereszteződés. De ebben az esetben nem az okozza a problémát, hogy nem a vonalnál áll a kocsi.
#269325Szoszo94 Ha lassítod a videót, akkor lehet látni hogy se az oldalsó, se a hátsó index nem villog egyet se, így teljesen váratlan volt a sávváltása. A szürke kombi után az ő szemszögéből nézve támadt egy lyuk és ki akart menni.
-
dethroner
veterán
Íme a videók is. [első] [hátsó]
Látszik hogy az ütközéskor az ember bal kézzel tolja a kormányt, a külső sávba tart, indexet nem használ. A szürke kombi és a kamion közé akartam kihajtani, látszik mekkora lyuk volt köztük. Gondolom ember is észrevette és próbált kiugrani, csak nem használt indexet, vagyis nem volt szabályos a manőver, megtévesztett a feltételezett haladási irányával.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz macilaci78 #269309 üzenetére
Lakott területen nincs jobbra tartás, csak táblán kívül.
Viszont így belegondolva akár azt is hazudhattam volna hogy én haladtam a külső sávban és ő a belsőből rámesett. A sérülések alapján simán megállná a helyét. De ha ezt kamerával cáfolni tudná, akkor sokkal jobban rácseszek. Na, elég szóból, íme a képek.
Enyém a szürke, látszik hogy az első lökhárító bal oldalát bontotta meg, míg neki a jobb első kerék mögött kezdődik a sérülés, kb rám esett.
-
dethroner
veterán
válasz Tsebacsi #269302 üzenetére
Van felvételem, igaz csak nem perdöntő, de ha ésszel nézi az ember, látszik hogy mi volt. Ő azt mondja azért tört az ő oldala, mert elrántotta a kormányt, viszont a videón látszik hogy az ütközés teljes időtartama alatt rám húz az autója.
Zsaruk szempontjából kurva könnyű a szitu, az egyik autó főúton haladt, a másik meg stop tábla hatálya alatt hajtott fel. 99,9%-ra tudom hogy igazam van, mégis rám dumálták a zsaruk (ezzel a szabályértelmezéssel nem volt nehéz) hogy én okoztam, és 15 ezer a helyszíni, de ha nem fogadom el akkor minimum a duplája lesz és még a jogsim is bevonhatják. Kimondta, hogy nagyon esélytelen hogy bármilyen hatóság nekem itéljen, mert ott az a kurva stop tábla. Amit pedig figyelembe vettem, másodperceken keresztül engedtem el a kocsikat.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz tasiadam #269299 üzenetére
Semmit nem láttam belőle, csak amikor már nekem baszta az oldalát. Majd rakok fel videót és képeket. Annyi volt ahogy én láttam, hogy a külső sáv szabad lett, én felhajtottam, majd a tömöttebb belső sávban gondolom érzékelte hogy keletkezett egy kis lyuk ahol gyorsabban mehetne a belső sáv forgalmánál, ki akart ugrani a külsőbe és akkor jöttem én.
-
dethroner
veterán
válasz tasiadam #269297 üzenetére
Akkor másképp teszem fel a kérdést. Említett kereszteződés. Megállok, elmegy több autó is a külső sávban, végre szabad az út, kikanyarodok, egy autó eltalál, baleset. Ő azt mondja én kanyarodtam ki elé, én okoztam. Én azt mondom a külső sáv szabad volt, kanyarodtam, és ő akart sávot váltani, de figyelmetlen volt, rámhúzta. Zsaruk azt mondták ilyen esetben a belső sávban haladó nyugodtan kijöhet a külső sávba, nem kell arra számítania hogy valaki felhajt a kereszteződésben, mivel stop táblával védett főúton halad. Ha én elé hajtottam volna akkor az én autómnak az oldala törik és az övének az eleje, ha jól gondolom. Viszont ebben az esetben neki a jobb első kerék után kezdődött a sérülés és húzódik végig az autó jobb oldalán, az enyémnek meg leszedte az első lökhárítót, bal eleje szinte sérülésmentes. Pedig ha én hajtok eléje, akkor ugye nekem a bal oldalát kellene törni. De nem. Viszont a zsaruk azt mondták egyértelműen én vagyok a hunyó, mert ő táblával védett főúton haladt. Az nem számít hogy nem külsőben hanem a belsőben és csak figyelmetlenül váltott sávot.
-
dethroner
veterán
Hello!
Szeretném kikérni a véleményetek. Adott egy útkereszteződés [link] Jobbra szeretnék kanyarodni. Megállok ahogy a stop tábla rendeli, megvárom amíg a külső sáv szabad lesz és behajtok a főútra, jól gondolom? Nos, rendőrék szerint ez nem így van, nekem elsőbbséget kell adnom a belső sávban haladóknak is. Mert ha a belső sávból valaki ki akar jönni a külsőbe és én pont akkor kanyarodok fel a főútra, nem akadályozhatom őt. Ez nekem nagyon fura és gyakorlatilag amikor mindkét sávban szinte összeérnek az autók olyan forgalom van, betarthatatlan is lenne, mert így soha a büdös életben nem lehetne felhajtani az említett útra. Keresem nagyon ezt a szabályt, de sehol se találom ami kimondaná ezt. Ti tudtok erről?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz simonjoe #240248 üzenetére
Dehogy, ez egy drágább modell, hátul is van ablaktörlő. Sőt, a kormány alatt van egy kis kar, amivel az kocsi oldalán lévő kis sárga lámpákat lehet villogtatni. Ez annyira menő dolog, hogy amikor csak lehet működtetem, a sok német prémium tulaj mennyire irigy lehet, mert az ő autójukon szinte sosincs meg ez az extra.
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
Kétévente volna rá pár percem hogy kivegyem majd visszarakjam azokat a távtartókat
#236886macilaci78 Nincs semmi fogyatékosság amúgy, megvan minden részem és működik is, csak rövidebb a felső testem és ez csak akkor gond, ha ki is akarok normálisan látni.
Szóval a zártszelvényt hozzácsavarozni a padlólemezhez, majd a sínt a zártszelvényhez csavarozni? Így nem kellene hosszú csavart alkalmazni, elég volna pont olyan hosszúságú, mint ami most benne van. Így az erőkar hossza nem változna?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz macilaci78 #236858 üzenetére
Az a helyzet, hogy egy gerincferdülés miatt a testem felső, csípő fölötti része nem olyan hosszú, mint a magasságom alapján az várható lenne. Értsd, a magasságom 172cm, ez nem is volna kirívóan alacsony, de ha nem volna ez a gerincferdülés, akkor legalább 185-190 cm magas lennék. A lábam hossza ehhez igazodik, kurva hosszú Szóval ülés csontig hátratolva, mert így kényelmes a pedálokhoz, de ha maxra emelem az ülés, párna nélkül épp hogy kilátnék a kormány fölött. Párna ezen emel kb 3 centit, így már kilátok, de sose fogja azt a komfortot adni, mint a normál ülőlap. Ezen kéne javítani. Hogy gondoltad ezt a zártszelvényes dolgot? Jöhet privátban is, ha nem annyira a topikhoz való.
-
dethroner
veterán
válasz radi8tor #236811 üzenetére
De akkor hogy a francba csináljak magasabb üléspozíciót? Van magasság állítás, de azzal együtt is kevés. Hosszú ideje párnát rakok a seggem alá, de már tele a hócipőm vele, elcsúszkál, plusz rövidebb így az ülőlap, marha kényelmetlen. Mi más módon lehet megcsinálni? Vágjam szét az ülést és csináltassam úgy, hogy az emelőkar többet emeljen?
-
dethroner
veterán
Vezetőülés magasítást tervezek. Az a terv, hogy esztergályossal csináltok 4db 5-6 cm-es hengert, közepére megfelelő méretű lyukat fúrni, kiveszem a vezetőülés sínt, és a négy sarka alá berakom ezeket a hengereket. Mit gondoltok erről? Csinált már valaki innen hasonlót?
-
dethroner
veterán
válasz macilaci78 #236686 üzenetére
Szerencsére jeleztek a szembe jövők, így nem futottam bele, de akkor is menjenek már a picsába. Mérjenek szabályosan álló autóból, azzal nem lenne gondom. Tehát én is parkolhatnék buszöbölben és nem szegnék szabályt?
-
dethroner
veterán
válasz focvis #229553 üzenetére
Pécs környékén élsz?
#229560simonjoe xsara elvileg M12 x 1,25 csavart használ. Aztán mégis 90Nm-t írnak a kollégák. A puska akkor mégse pontos.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Dehogynem, a boxerdízel Szerencsére hozzánk már motorcsere után érkezett, csak egy turbó felújítást kellett bevállalni, de gyorsan meggyőztem a csajomat, hogy engedje el. Az övé volt
Jártam a topikban is annak idején.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz focvis #229534 üzenetére
Még nem volt alkalmam kalibrálni a nyomatékkulcsom, így hagytam benne egy kis biztonsági tartalékot. A xsara-t 98-ra, a swiftet 110Nm-re húztam. Ez a 10% még csak belefér.
Sajna akkor se mozdult, amikor az autó saját súlyát ráengedtem. Most kicsit fellazítva járok vele pár napot és megpróbálok egy műhelybe beállni, ahol leszedik és megoldják hogy ezentúl ne legyen ilyen tortúra a felniket levenni.229536Qru Ó, a jó Forester. Szerencsére csak fél évig őszitette a hajszálaim a japán csoda
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz tboldi #229527 üzenetére
Ez mennyire lehet tuti? Mert a 19-es swiftet 100Nm-re írja a könyve. Az meg jóval könnyebb autó mint a xsara.
De ebből nem lesz ma kerékcsere. Szinterezett felnik vannak rajta, és úgy rászorult az agyra, hogy nem tudom lerángatni, a bénácska gyári emelő meg annyira instabilan tart, hogy nem merem nagyon ütni se. Ehhez csápos vagy híd kell most. Lehet hogy a túlhúzás és a nagyon durva felülés is ad valamit a rázkódáshoz.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Nem találok csak orosz nyelvűt és szar minőségben, még a fordító se ismeri fel.
Most 168 Nm-nál kattan a kulcs, ami biztosan nem egészséges. Felrakom előre a két télit, megnézem a rázkódás azzal is megmarad-e, de akkor már szeretném a gyári ajánlásra húzni. Le ne essen és túlhúzni se akarom.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Srácok, van arról hivatalos Citroen javaslat, hogy 2001-es 1.6 16V Xsara kerékcsavart mekkora nyomatékkal kell meghúzni? Lemezfelniről van szó, ha fontos
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Hogy a gumi rendben van-e azt nem tudom, Kumho, az van rájaírva, méd in kína
Nem találok olyan ismerőst, akinek lenne féktárcsa ütés mérő szerkezet. Futóműves szervizben gondolom ezekre mind rá tudnak nézni, ugye?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Pár hete írtam hogy szerintem a frissen felrakott féktárcsa rezonál. Nos, úgy néz ki, mégse a féktárcsa a gond. Mentem 1500 km-t autópályán, és pályatempónál ugyanazt a finom vibrálást érzem a kormányon, mint a normál fékezés esetén. Mi lehet a gond? Új gumik, új (használt) felnik vannak az autón, és persze új fékek. Centírozás volt, kisebb sebességnél nem érzek hibát. Ma kíváncsiságból ellenőriztem a kerékanyák mekkora erővel vannak meghúzva, 168Nm-én kattan át a nyomatékkulcs. Hétvégén lazítok rajtuk, de nem tudom ez okozhat-e vibrálást Bár ha a szerelő ekkora erővel húzta meg fékcsere alkalmával a kerékanyákat, talán a féktárcsákat, nyerget is túlhúzhatta.
-
dethroner
veterán
Az amúgy létezik, hogy pl a lidliben vehető csavarozóra 400Nm-et írnak és használható is kerékcserére, míg a barkácsboltokban kaphatókra max 40Nm van írva Akkor azokat semmiképp nem szabad venni?
-
dethroner
veterán
válasz Peter.70 #227791 üzenetére
Tizenéve magamnak csinálom egy mezei keresztkulccsal. Soha még csak utána húzni se tudtam, ellenőrzéskor. De mostanában marhára fáj a vállam, egyszerűen semmi erő nincs a ball karomban. Így örülnék, csak a kerék le és felrakást kellene izomból csinálni.
-
dethroner
veterán
válasz macilaci78 #227787 üzenetére
2 autó/évente 2 alkalom, 16db kerékcsere. De üsse kavics, legyen vezetékes
-
dethroner
veterán
Hello!
Házi kerékcserékhez keresnék csavarozó szerszámot. A Lidl-s masináról olvastam jót és rosszat is, mi az igazság? Vagy inkább balami másban gondolkodjak?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Ha a kerékagy miatt van a remegés, akkor ezt csak a fék használata indítja be? Ha a kerékagy a hibás és ráteszünk egy ütésmérő műszert, akkor az normális értéket fog mutatni, vagy az agy hibája miatt esetleg lehet úgy értelmezni, hogy a tárcsa a hullámos?
-
dethroner
veterán
Én biztosan nem fékeztem nagyot. Ate tárcsák és betétek, szóval még nem is a legolcsóbbak. Az kicsit elgondolkodtat, mostanában ragaszkodom hozzá hogy én magam szerzem az alkatrészt és a szerelő csak a beépítést végzi (én is tudok szerelői kedvezménnyel rendelni), és a szerelés előtt pont felhívta a figyelmem a szerelő arra, hogy ha én viszem a cuccot, akkor nem tud majd semmit segíteni ha gond lenne vele, ám ha ő szerzi, akkor ő rendezi az esetleges garanciát. Lehet paranoia, de lehet ilyen remegést direkt kiváltani?
És említette amikor elhoztam, hogy a szinterezés miatt alig bírta leütni a kereket az agyról, annyira rászorult a festékréteg miatt. Elképzelhető hogy megsérült ebben a kerékagy? És ha az megsérült, akkor csak fékezéskor rázna, normál futáskor nem?[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Igen, csak fékezésnél csinálja. Gondoltam is ha gumis hibázott volna, azt 2 hét alatt hamarabb észreveszem. De mit jelent az hogy a tárcsa nincs jól kiegyensúlyozva? Gyártási hiba, vagy szereléssel elhárítható?
-
dethroner
veterán
válasz tboldi #227566 üzenetére
Tehát akkor nem véletlen hogy nem találtam semmi ilyet az ATE oldalán és a csomagolásban se. Pár hónapja van nálam egy autó, kukaérett téli gumi volt rajta, vettem rá új téli szettet. Észrevettük hogy a tárcsáknak akkora válla van mint egy testépítőnek Visított is ahogy kell, és tudtam hogy hamarosan féket kell cserélnem. 2 héttel ezelőtt vettem 4 szinterezett felnit, rá új nyári gumikat. Aztán 1 hete rakott a szerelő 4 új tárcsát és betét. Amúgy is ésszel vezetek, nem taposom lemezig a pedált, az elmúlt 1 héten is így vezettem. Tegnap feltűnt, hogy lassú fékezésnél van egy kis vibráció a kormányon. Eddig ezt nem tapasztaltam, se a téli kerékkel, se akkor amikor még a kopott fék volt fent az új nyári kerékkel. De mintha az lenne, hogy ha nem hajt a motor és akkor fékezek, akkor talán nincs remegés. Tényleg pici csak, de eddig nem volt. Legalábbis nem emlékszem rá. Persze majd figyelni fogom, meg a szerelőhöz is visszaviszem, de érdekelne hogy tapasztalt már valaki ilyet fékcsere után?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
A féktárcsák, betétek gyártói szoktak kiadni olyan dokumentumot vagy akármit, hogy a beszerelt alkatrészeket ha be kell koptatni, azt milyen módon kell megtenni?
-
dethroner
veterán
Ezek teljesen meghibbantak, vagy nagyon is tudatos gazdasági terrorakció a gyártók ellen. [link]
-
dethroner
veterán
Eddigi olvasások alapján azt hittem a prémium benzin mindenhol E5 marad és csak a normal95 lesz ezután E10. De nem. A Lukoil weboldalán nem találtam erre vonatkozóan semmi információt, így emailben kértem tájékoztatást. A válasz pedig:
Köszönettel vettük megkeresését, kérdésére válaszolva az alábbiakban szeretném Önt tájékoztatni:
2020.01.01-től változnak Magyarországon az üzemanyagok bio tartalmára vonatkozó célkitűzések.
A töltőállomásainkon a TOP 95 BENZIN és TOP EXTRA BENZIN esetében már 2019. december 16-tól érvénybe léptetjük ezt a változást.
Kötelező feltüntetni a kútoszlopokon az E10-es jelzést , természetesen az E10-es matricák már a kútoszlopokon is kihelyezésre kerültek.
Szóval aki ragaszkodna az E5-höz még a prémium benzin árán is, az legyen résen.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Dluinet #152422 üzenetére
Értem. De a korábbi cikkek azzal riogattak, hogy a megnövekedett alkoholtartalom majd feloldhatja az évek során lerakódott szennyeződéseket az üzemanyagrendszerben és ez fog dugulásokat okozni, meg hogy a rendszer egyes tagjai megnyúlnak és elveszítik tömítőképességüket, más esetekben megkeményednek, rideggé válnak és eltörnek.
Most aztán legyen okos az ember. Egyrészt jó mert tisztítja a rendszert, de ez dugulást okozhat. Egyesek szerint korrodálja a fémet, míg mások szerint a több alkohol miatt kevésbé korrodál. Hú, ahány cikk, annyi féle jóslások.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz molnarpeter #152414 üzenetére
Köszönöm De az E5 miért károsabb mint az E10?
-
dethroner
veterán
válasz molnarpeter #152409 üzenetére
Hű, köszönöm, de ez így sok lenne bemásolgatni a google fordítóba Gondolom elolvastad és ezért ajánlod. Megtennéd hogy pár mondatban összefoglalnád a lényeget? Köszi
-
dethroner
veterán
Hello!
Látom téma itt is a benzin etanol tartalma. Nekem egy 96-os forgalomba helyezésű Renault 19-es van. A gyártó valahol azt írja szinte minden legalább euro2-es motorba rakható e10, de pár típust mégis tilt, pl az összes R19-t. Mit tehetek, tankoljak a drágábból és gyűjtögessek némi casht hogy autót cseréljek, vagy kockáztassak? Tényleg olyan nagy károkat okozhat az hogy 5-ről 10%-ra emelték az alkoholtartalmat, vagy ez csak arról szól hogy a gyártók mossák kezeiket ha valami gond lenne?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Zizmand #145270 üzenetére
Ennyi pénz nagyon sok érte szerintem. Tegnap néztem pár összehasonlító videót lámpa ügyben, és láttam [M-Tech powertech platinum] Még a sokak által istenített Night breakernél is jobbnak tűnik és kb fele annyi az ára.
[Itt] Meg már kb 50 dollártól olyan ledeket mutatnak, amiknek közel tökéletes a vetítési képe, sőt, a Kaso és Autlead már 40dolláros áron tökéletes képpel bír. Nagyon bizsereg a vásárlási kedvem[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Zizmand #145174 üzenetére
Igen, én is láttam már elég sok videót ezekről a fajta ledlámpákról. De van egy másik kialakítás, valami h4 low beam led bulb a neve, ez sokkal jobbnak tűnik pl [egy ilyen]
Vagy van a Philips-nek is jónak tűnő: [link] Ezekről mi a vélemény?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz stickermajom #145132 üzenetére
Igen, minden ugyanaz, még a kamera pozíció is milliméterre ugyanaz. Nekem is nagyon tetszik, mondjuk 30 rugó volt a két lámpa és a beépíts (plusz egy izzót cseréltek a műszerfalban), de most azért verem a fejem a falba, hogy miért nem 10 évvel ezelőtt csináltattam meg ezt (is, mint a fűtőradiátor cserét)
-
dethroner
veterán
Légyszi légyszi, erőssítsétek meg hogy jó döntés volt a lámpacsere [link]
-
dethroner
veterán
Megtörtént a fényszóró csere. Nekem jobban bejön a mostani állapot, remélem nem csak placebó Próbáltam ugyanazon a helyen készült képpel összehasonlítani. Szóval ez a gyári 23 éves valeo:
Ez pedig az új, beállított Depo:
Az izzók maradtak ugyanazok.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Zizmand #144960 üzenetére
Xenon vs halogén képre nem tudok indulat nélkül reagálni Meg azt se értem hogy mi lett felújítva, gondolom halogénből csináltál xenont, így annyira nem mérvadó az összehasonlítás. Nekem a hasznos fény, amivel még látok is valamit, az olyan maximum 15 méter lehet. Azon túl már csak engem látnak, én semmit. És mennyi lenne a tompított fényszóró látótávolsága? Kb 40m?
-
dethroner
veterán
válasz BigBlackDog #144956 üzenetére
Igen, ez a fura hogy így megnézve még azt is mondhatném hogy látni az utat. Tiszta időben még így oké is, de ha esik akkor meghalt, akkor semmi fény nem létszik az úton. Ha távolabbra állítom akkor a megvilágított rész ahogy egyre távolabb kerül, úgy lesz szinte a semmibe a fénye. Foncsorról nem tudok nyilatkozni, sose szedtem szét. Üvegbúrás, tehát mattulva nincs, de a bal oldalin van egy pici lyuk, amin azért gondolom bement már némi eső és pára, ami megtette a magáét. Holnap berakjuk az új lámpákat, beállítjuk és ha nem jutok vele többre, akkor nem érdekel a szabály, veszek valami ledet bele. Nem a legjobb kép, de tudok mutatni egy vetítési képet is ugyanebből a videóból. Azért annyi létszik, hogy nem igazán van lefelé állítva, szerintem szinte teljesen ki van tekerve.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Pár héttel ezelőtt kérdezgettem a topikot hogy ha szarnak gondolom a tompított fényszóróm akkor mit javasolnátok. Akkor az volt az utasítás, hogy vegyek DEPO fényszórókat a jelenlegi 23 éves helyett. Jelentem megvettem, holnap fogják beszerlni, kíváncsi vagyok nagyon hogy behozza-e a várakozásaim. De most még előtte csinálam a jelenlegiről felvételt és megkérdeznélek titeket, ti is kevésnek mondanátok ezt a tompítottat?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz molnarpeter #142969 üzenetére
Nincs ilyen, akkor a hagyományos kell. Köszi.
-
dethroner
veterán
Srácok, vennék az autómhoz fényszórót és a tanácsotokra hallgatva Depo lenne a kiválasztott. De van a sima és egy másik, amire szerintem azt írják bel.áll. ami fogalmam sincs mit jelent, talán belső állítás? [link] Melyik kell nekem?
-
dethroner
veterán
Ezekből a vetítési képekből melyik a , jobb és miért? Ha az úttesten látnám magam előtt akkor tudnám a választ, de így fehér falról nem tudom eldönteni
-
dethroner
veterán
Tudnátok még erre valamit írni?
-
dethroner
veterán
válasz MunezXBK #140629 üzenetére
Oké, azt hiszem meggyőztetetk, Depo lesz. De ebből van olyan hogy belülről állítható, és olyan amihez nem írnak semmit. Mivel én nem találok az autómban semmi kapcsolót ami a lámpa magasságát állítja, csak a lámpa fölött van valami tekerős izé, akkor nekem a sima mezei változat kell? És hol a legolcsóbb venni, talán itt ?
-
dethroner
veterán
válasz MunezXBK #140605 üzenetére
Depo, biztos jobb mint a TYC? Általánosságban jobb, vagy lámpatípusoknál? Ebben és ebben is a TYC tűnik számomra jobbnak. Bár lehet ezek projektoros lámpák, nekem meg sima H4 van, ezért nem tudom
(#140606) aero. Szerintem az utángyárott R19 lámpa picivel drágább mint a foncsorozás, de most nem akarok pár ezresen spórolni, tudom milyen gyötrelem éjjel közlekedni vele, a jobb minőséget szeretném, és ha a gyári lámpa felújítás lenne a jobb, akkor azt választanám. Bár egy búra akkor is kellene, mert a bal oldalin van egy pici lyuk, ami miatt esős, párás időben látszik hogy belül nedves, párás
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Köszönöm a foncsor felújítós tippeket De még egy másik lehetőséget is mérlegelek, az új fényszóró vásárlást. Mik a tapasztalatok, az ilyen TYC, Depo, Prasco vagy valami egyéb utángyártott termékekkel? Van olyan minőség, mintha a gyárit újrafoncsoroztatnám?
-
dethroner
veterán
válasz molnarpeter #140527 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy napokra le kéne tennem az autót, de azzal járok munkába. A bonttot se játszik, 95 óta nem gyártják ezt a típust, gondolhatod hogy azok közt sincs jobb állapotú. Új lámpatest meg nem olcsó
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz bitpork #140520 üzenetére
Na rosseb, egyszerűbb lett volna másik izzót berakni És az én lámpám bontható? Egyáltalán hol lehet ezt csináltatni, mennyi ideig tart egy ilyen művelet?
-
dethroner
veterán
válasz bitpork #140517 üzenetére
Azt hittem az izzón múlik minden, ha üvegbúrás, mert akkor nem mattul be a napfénytől. Olyan sokat jelenthet a foncsor felújítása? Nem tudom hogy meg lehet-e bontani, R19-esről van szó.
-
-
dethroner
veterán
Hello!
Van egy öreg autóm, amiben H4 izzó van, de ha éjjel esik, plusz még esetleg sötét felületű, burkolati jel nélküli úton megyek, szinte vakon vagyok ha jön szembe bármilyen autó. Nem számít hogy milyen izzóval, tompítottal jön-e, tényleg semmit nem látok. Üvegbúra van a fényszórón, szóval nincs bemattulva, szép átlátszó. Van lehetőség valami ledet belerakni, ami nem vakítja el a szembejövőt, és én is megfelelően látnék vele? Emeltfényű halogénban egyenlőre nem gondolkodnék, minden nap megyek nappal lakott területen kívül, lehet kiégne nappal, mire éjjel használnám. Van valami engedély, amit megkapott már led izzó?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz gzbotii #133747 üzenetére
Lehet most már nem így van, de kb a rendszerváltás környékén valószínű hogy így volt. A nyírségből származom, és a szomszédos kisvárosban van egy körforgalom, ahol szinte naponta volt románokkal probléma. Hol szembe hajtottak be, hol nem adták meg a bent haladóknak az elsőbbséget.
-
dethroner
veterán
válasz MunezXBK #133723 üzenetére
Az, és ahogy írtam a testvéri lókupecoktól vettem olcsóért, de a fénye jó volt. Mondjuk az egyiknek még mindig jó a fénye És szabályosan be is van kötve, műszakin gond nélkül átment. Csak most már kellene valami tartósabb megoldás alacsony költségen.
-
dethroner
veterán
Hello!
Tudna valaki olcsó (tényleg olcsó, max 5000) DRL-t ajánlani, ami fényerőben és a kötelező jelölésekben is gazdagon el van látva Nem érdekel a felfogatás és a kinézet, azzal együtt tudok élni. Másfél éven keresztül használtam eztTök jó fénnyel bír és rajta vannak a kötelező jelölések is. Valami 1500 pénzért árusították a helyi vásárban a cigány kereskedők. De pár hete felfedeztem hogy az egyik oldalon 2db led nem világít, a másik egyenlőre még hibátlan. Szóval van emberi áron jó féle menetfény?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Van egy öreg Renault 19 kocsim, amin pár napja kicserélte a szerelő ismerős a jobb első motortartó gumibakkot. Az addig tökéletesen csendben, rezgés mentesen működő motor minden rezgését átviszi a karosszériára. Rezeg, zörög az egész autó Szerelő szerint ez normális, mivel utángyártott és kemény, nincs mit csinálni vele, szerinte majd pár ezer km után puhulni fog. Én ezt nem gondolnám, szerintem a gumi alkatrészek idővel elveszítik a rugalmasságukat, nemhogy puhulnának. De most inkább az érdekelne, hogy lehet-e ezzel a rezgéssel valamit csinálni? Tényleg ilyen beton kemény minden gumibak, vagy csak beszívtam ezzel ami belekerült? Lehet ezt valahogy puhábbá, rugalmasabbá tenni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Már küzdök az autóm bal első ajtajának a külső zárjával egy ideje, ezért elszánnám magam a megoldására.
A probléma hogy a zár csak a kulcs többszöri elfordítása után enged, mert mindig visszaesik a belső oldalon a lezáró gomb. Mondjuk az esetek felében egyből kinyílik, máskor meg csak sokadjára. Mi lehet a gond, és mivel lehet helyrehozni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- 3D nyomtatás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPhone topik
- Ukrajnai háború
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest