- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
tasiadam #269299 üzenetére
Semmit nem láttam belőle, csak amikor már nekem baszta az oldalát. Majd rakok fel videót és képeket. Annyi volt ahogy én láttam, hogy a külső sáv szabad lett, én felhajtottam, majd a tömöttebb belső sávban gondolom érzékelte hogy keletkezett egy kis lyuk ahol gyorsabban mehetne a belső sáv forgalmánál, ki akart ugrani a külsőbe és akkor jöttem én.
-
dethroner
veterán
válasz
tasiadam #269297 üzenetére
Akkor másképp teszem fel a kérdést. Említett kereszteződés. Megállok, elmegy több autó is a külső sávban, végre szabad az út, kikanyarodok, egy autó eltalál, baleset. Ő azt mondja én kanyarodtam ki elé, én okoztam. Én azt mondom a külső sáv szabad volt, kanyarodtam, és ő akart sávot váltani, de figyelmetlen volt, rámhúzta. Zsaruk azt mondták ilyen esetben a belső sávban haladó nyugodtan kijöhet a külső sávba, nem kell arra számítania hogy valaki felhajt a kereszteződésben, mivel stop táblával védett főúton halad. Ha én elé hajtottam volna akkor az én autómnak az oldala törik és az övének az eleje, ha jól gondolom. Viszont ebben az esetben neki a jobb első kerék után kezdődött a sérülés és húzódik végig az autó jobb oldalán, az enyémnek meg leszedte az első lökhárítót, bal eleje szinte sérülésmentes. Pedig ha én hajtok eléje, akkor ugye nekem a bal oldalát kellene törni. De nem. Viszont a zsaruk azt mondták egyértelműen én vagyok a hunyó, mert ő táblával védett főúton haladt. Az nem számít hogy nem külsőben hanem a belsőben és csak figyelmetlenül váltott sávot.
-
dethroner
veterán
Hello!
Szeretném kikérni a véleményetek. Adott egy útkereszteződés [link] Jobbra szeretnék kanyarodni. Megállok ahogy a stop tábla rendeli, megvárom amíg a külső sáv szabad lesz és behajtok a főútra, jól gondolom? Nos, rendőrék szerint ez nem így van, nekem elsőbbséget kell adnom a belső sávban haladóknak is. Mert ha a belső sávból valaki ki akar jönni a külsőbe és én pont akkor kanyarodok fel a főútra, nem akadályozhatom őt. Ez nekem nagyon fura és gyakorlatilag amikor mindkét sávban szinte összeérnek az autók olyan forgalom van, betarthatatlan is lenne, mert így soha a büdös életben nem lehetne felhajtani az említett útra. Keresem nagyon ezt a szabályt, de sehol se találom ami kimondaná ezt. Ti tudtok erről? -
kukulec
őstag
válasz
kukulec #268954 üzenetére
visszajelzés: elvittem megtankolni az autót és rengeteg gáz jött ki, amikor leszedtem a tanksapkát; aztán teletankoltam. azóta csak pár kilométert mentem vele, de eltűnt a hibakód. reménykedem, hogy a meleg és a kevés üzemanyag megzavarta a rendszert és csak ennyi volt a probléma.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #269268 üzenetére
Akkor ne vegyel azt javaslom.
-
szőröscica
addikt
válasz
szabonagyur #269287 üzenetére
Mar itt is, es egy madar is lefosta a tetejet. Jol indul
-
norbert1998
nagyúr
Valamikor régen a mexikói autobahn-on haladtam az egyetemre 132 tempomattal, megjelent mellettem egy vad IS250, el tépett, mint a szél. Utána mentem, nem-e a szaktársam. De, ő volt. Én 140 km-t megtettem már, mire odaértem, ahol találkoztunk. Kicsit sietve 7.6 liter körül állt a fogyasztás.
A következő 10 km szigorúan mexikói szakasz után 9,6 l/100 km-t írt a kompútör.
A többit a fantáziára bízomAz 23,6 l/100 km azon a szakaszon. Persze csak tipp, mert konkrét számok nincsenek.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szőröscica #269278 üzenetére
Este autót mostam, úgyhogy erre szakad az eső legalább
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Én f2 után indultam, szerencsére baleset nem volt, de ezek az útépítések biztos brutál dugókat okoznak a később indulóknak.
-
válasz
macilaci78 #269268 üzenetére
...lassan már én sem
-
válasz
pècsimunkás #269281 üzenetére
Sört nem hoztam.
De lesz, Unicumot, bort igen
, faternak akkutöltőt is.
Feleséget nem hoztam!
Majd jön a fél ötös vonattal. 🤷♂️
#269283 szőröscica: És tudta!!! ✔️ 1 sör. 🍺 Még a nyáron.
-
válasz
Csodálatos. :/
Szeptember közepéig minden péntekre szabadságot írtam ki, nem bírom az M7 dugót. -
Átfutottam a mai hsz-eket. Csomagolás.
Ma mit pakoltam be az MX-5-be:
- 1 naaagy sporttáska (nekem 5 napra, bő tarcsival)
- 1 kisebb sporttáska (asszony 2 nap)
- 2 tele bolti nylon szatyor
- 1 hátizsák (én szaraimmal tele)
- 1 komplett "gőzborotva" (nagynyomású mosó), plusz kefe hozzá
- némi pia és apróság a résekbe.
A tető nyitható maradt, úgy is jöttem.Na mit nem hoztam?
-
Nordik
őstag
válasz
426os #269271 üzenetére
Europ Assistance Magyarország Kft. találtam. AutoSOS néven is megtalálhatók. Elvileg nincs kor és kilométer maximum, bármilyen autóra köthető akar belföld akar külföld. Jók a vélemények róluk, szerintem majd felhivom őket. Az online kalkulátor 1 hónapra 5940Ftot dobott ki, ennyit megér. Sokminden szerintem nincs a díjban csak tréler, szervizbe szállitás stb. Javítási költségek mar aajat zsebből. De ennyit talán megér a dolog, hogy hívom őket és intézik a szállítást. Bár ne történjen baj.
-
válasz
macilaci78 #269272 üzenetére
Én értem, hogy valaki kurva ügyes, és egy up-ba is bepakolja a fél lakást, de itt nem ez a lényeg.
Mind1, itt úgyis mindenki zseni meg pakolómágus.
-
brumi1024
veterán
válasz
macilaci78 #269272 üzenetére
Az Up elegsegeben az az elonyos, hogy akkor egy 911 is elegendo rakodohelyet biztosit.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Tsebacsi #269269 üzenetére
Nálunk azért az asszony alapvetően racionális. Van egy kis gurulós bőröndje, egy hátizsák, retikül, laptoptáska. Ez 2-7 napos útra kb sztenderd. Ebben benne van hajszárító, neszeszer, papucs, anyám kínja...
Én azért táskákáimat jobban szoktam variálni, például van, hogy hozzám kerül a laptopja, hangszere (fuvola), kottaállvány.
Rövid út, ismerős hely esetén neki is elég egy kézi táska (pl szüleimhez, ahova nem kell papucs, hajszárító), nekem meg a 35 literes hátizsák.Mióta szénhidrát szempontjából jól definiált étrendet követ, azért a hűtőtáska is majdnem minden vidéki útnál jön velünk. De legutóbb is 3 Metrós rekesznyi extra cucc és egy PC mellett is bőven volt még hely a kalaptartó alatt a kombiban.
Anno, mikor beszéltünk erről, egy VW Up! is elég lett volna kettőnknek, illetve egy gyerekkel. Oké, a csomagtartó karcsú, de tetőboxba be lehet lökni a babakocsit (feleségem is magas, 170 cm, eléri), meg pár szatyrot, illetve más táskákra átszokva jól kihasználható az a kis autó 2+1 fővel. Például az amúgy idomtalan 120 literes Bergen hátizsákot akár az anyósülésre, akár a bal 2-re is be tudom szíjazni. Ezzel együtt az Up! távolról sem nevezhető túragépnek, márpedig szüleim 250 km-re élnek.
-
426os
őstag
válasz
Nordik #269230 üzenetére
biztositas.hu, netrisk.hu > utasbiztosítás.
Olyat nézz, amiben van assistance, de az apróbetűs részt nagyon olvasd át. Valószínűleg fogja engedni kötni bármilyen autóra, de jellemzően 10+ éves autóra külön se casco-t se assistance-ot nem szoktak kötni a biztosítók, szóval lehet van erre vonatkozó kitétel az ÁSZF-ben utasbiztosításoknál is. -
kisza25
félisten
válasz
szőröscica #269248 üzenetére
Most, hogy mentem 1100km-t és hétfőn értünk haza, ágynak estem 2nap és csak tegnap volt erőm lemosni, a rászáradt bogarak miatt nekem is egy ezres volt, na meg a felniken volt bőven fékpor a hegyi utak után
-
brumi1024
veterán
válasz
Snoop-y #269225 üzenetére
Valojaban ez egy grand coupe Passat, de szerintem eladasokat nem hozott, ugyanazon az aron ott az A5, ami izgalmasabb technika (hosszmotor, van V6, jobb osszkerekhajtas), es premium, jobb belterrel. Bar az meg nem egy mai modell, a konkurencia megujult korulotte.
Most nezem, USA-ban 2021 volt az Arteon legjobb eve 5,537 darabbal, az nem tul sok. Az A5 sem remekelt a konkurenciahoz kepest, de abbol 3x ennyi kelt el.
-
kisza25
félisten
Hoztak a gyereknek ágyat, trambulint, az összes játékát (legalábbis ksokat
) hoztak saját kávéfőzőt
mert a miénk érintetlen volt, (mondjuk azt én is szoktam vinni, mert a jó kávé az kell és kevés helyen kapni jót), gumicsónakot, bicikliket...
Na fel voltak készülve mindenre
A kurtaxásnak győztem megmagyarázni, hogy pedig csak 4 felnőtt és egy gyerek van a házban
Mondanám, hogy jaj, de mennyire nem hiányzik a nyaraltatás, csak Anyósnak segítünk mimdenbe, mert egyedül van és így a nyaraltatás nem is marad ki🥴
Amúgy a német családok 80% kombival jöttek, de volt egy sedan mazda 6, Mitsubishi lancer sedan (amivel kifordultak tőlünk és jobb hátulját össze törte a kapukijárón , de meg sem álltak🫣)
De voltak kis dobozosal is, szerintem főleg keletnémetek -
kisza25
félisten
válasz
Tsebacsi #269247 üzenetére
Jó, de azért vannak végletek, voltak olyan vendégeim, hogy két Mercedes vitoval jöttek, mindkettő agyig pakolva és szülők voltak egy 1,5 éves gyerekkel+ nagyszülők 2hétre. Teljes házat adtam ki teljesen felszerelve
Amúgy akkoriban Fater 3 évente új autót vett szalonból, azt bírnám most is, ha megtehetném
Bár mondjuk 2006- ban, 2011- ben, 2018- ban, 2021- ben vettem szalonból új autót 🤔 -
Qru
MODERÁTOR
válasz
kisza25 #269245 üzenetére
Téged ismerve aligha lenne meg már az a kocsi.
Bár a Kia-val minden tekintetben jobban jártál volna minta Fabia-val. Anno azt mi is néztük 5 ajtósban de nem akartam 3 hengeres motorú autót, a Fiat Punto volt még kalapban de annyira látványosan leszrtak a márkakerben minket, hogy ott hagytuk őket. Így aztán Jazz lett, amit azóta sem bántunk meg.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #269201 üzenetére
-
szőröscica
addikt
Lecsapattam gyorsan a kocsit a hétvégi miskolci út előtt, én akárhogy igyekszem, ha kicsit már sáros a fényezés, 1k-nál olcsóbban nem úszom meg, pedig csak samponos mosást + lágyvizes öblítést csinálok.
Illetve a múltkorról maradt V-Power 95-re rátankoltam most 20 liter Orlen 100-ast. Remélem ez kicsit kitakarítja a rendszert és jobban harap majd a gép.
Visszaállok ezután Auchan 95-re, tökéletes lesz az ebbe a fűnyíróba.
-
MC Pite
veterán
-
kisza25
félisten
Azon gondolkodtam, hogy ruhát azt sanszosan nem sokat vittünk, mert vittünk hűtőtáskát is ami zabálja a helyet, Fater mai napig nagyon ügyesen tud csomagtartót pakolni
Mondjuk mikor 4hónapra mentünk és vittem számítógépet, meg vasalódeszkát, vasalót, ruhaszárítót, sima ruhát, meg szakács ruhát is (abból ugye kellett 4-5 garnitúra, de kabátból volt vagy 8db)
Cipők stb és ugye azzasszony ruhái ami 3x annyi volt, mint az enyém
Akkor azért plafonig volt pakolva a skoda fabia kombi, meg a kia pro ceed is.
Amúgy én kombi ceedet akartam venni, de az az akkori páromnak nem tetszett, pedig mennyivel praktikusabb lett volna, és akkor 16- ban nem adtam volna el, hogy jaj jön a gyerek. Lehet a mai napig meglenne🤔
Most jövök rá, hogy az exem tehet még erről is -
kisza25
félisten
válasz
bandus #269229 üzenetére
Nekem van egy nővérem, mikor gyerek voltam trabink volt majd egyes swift, voltunk mindenhol is Faterékkal, szóval...
(Olaszország 10nap, kaját is vittünk, Horvátország 7nap, Szlovákia, Csehek, Ausztriában sokszor, meg itthon is 1-2 hétre Eger, Debrecen, Pécs, Bükk, Bp, Sopron...)
Megszületett a fiam vettem egy i30 kombit, mertúristennemférünkel. Aztán egy év múlva lecseréltem egy i20- ra, abban is elfért mindenki.
Abba mondjuk épphogy belement az összecsukható babakocsi
Kb 3 éves kortól, ha már nem kell a babakocsi onnan kb mindegy -
MC Pite
veterán
válasz
tboldi #269209 üzenetére
*teljes karton tejet meg úgy sem engednek venni: Csomó ember ezt mondja én meg veszek. Nem hatósági árasból, hanem 1,5esből oszt kész.
Sok kisautónál olyan korlátozott a csomi, hogy alig férnek be tipikus dolgok. És igen, összecsukható babakocsi, meg 1-1- ilyen tároló, karton gyümilé/tej, két kézipoggyászos bőrönd is az. Tényleg nem azon a 8-10 centin múlna. Swiftnél sem értem, ha Baleno méretű lenne két legyet ütöttek volna egy csapásra.
A legtöbb európai/koreai az egyel használhatóbb/univerzálisabb méretű iskolát követi inkább.Szada85: "Itt lesz a kutya elásva, mi vezetünk, Te viszont csak utas vagy." Nem akartam én kimondani
Nálunk van panotető, modellje válogatja mennyire szimpatikus. Miénkben nem nyitható, helyet picit rabol, de a tologatható ülések miatt nem gond. Kislányom imádja (én is ha hátul ülök ilyen autóban).
A zajbéli pattogás fura, de mondjuk nem ültem ebből sima tetősben, de Rapidnál nem éreztem különbséget hangban.bandus: Egy gyerekkel elég. Simán
.
De megugorható 1-2 aprósággal rásegítve - ua babakocsi anyósülés mögött a zsákjában. -
Nordik
őstag
Autós asszisztencia biztosítást szeretnek kötni egy 19 eves autóra horvátországi nyaraláshoz. Bár rendbe van az autó az ördög nem alszik.
Van ajanlott cég esetleg? Ha lerobbanok ténylegesen jönnek és intézkednek?
-
válasz
Szada85 #269216 üzenetére
beugrottam a szalonba. cuprabol sajna csak formentor volt bent, abbol is a legrajabb vz5, de arra jo volt, hogy kiprobaljam a mereteit. En teljesen jol elferek elol, magam mogott is, kenyelmes az ules, kurvajo a belseje, jo a magassaga. leon nem volt bent sajnos. emellett atecat neztem, az istetszetos meret, kicsit magasabb, kicsit nagyobb csomagtarto. de az alap ulesei annyira nem voltak kiralyok. sajna a tesztevezets ket hetre elore offos, azert ott is osszehasonlitanam a ket autot. de most ugy vayok vele, hogy elegnek kene lennie a formentor csomagtartojanak, nem kell feltetlen a leon kombi. kerdes, hogy egy gyerekkel is igy lenne e?
max segit a tetobox
-
Nem a hangossága okozott nekem gondot a Touran-nál, hanem a visszaverődések. Terem hangja lett a beszédnek, ez még csak-csak oké, de zenét hallgatni borzasztó volt.
Egy Citroen volt (még régebben, nem emlékszem a pontos típusra), ott sem nyerte el a tetszésemet az, amit hallottam. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #269222 üzenetére
Ha már SUV panoráma tetős Vitarában is ültem hátul, ott is elfértem a 1,8 méteremmel.
-
tboldi
nagyúr
válasz
cappa72 #269217 üzenetére
Nekem is tetszene a panorámatető, de sajnos a magasságom miatt kizárt, ahogy a zéró tetős autók egy része is.
Talán egy Lancia Musában nem lenne gond az üveggel… Meg az Alfa Spider, ami a 159-es platformjára épül, talán abban is elférnék. 🤔
Esetleg még a Citroën C3 Pluriel is jó lehet. -
válasz
tboy93 #269214 üzenetére
A panoráma tető egy érdekes dolog.
Szép, meg ilyenek, de megosztó nagyon.Én 2x ültem olyan autóban, amiben volt. Akusztikailag borzasztó volt. Igaz, hogy volt elhúzható második "tető", de nem tudta nagyon kompenzálni a sok visszaverődést.
Én lebeszéltem anyókát róla, amikor autót vettünk. Pedig nagyon tetszett neki. -
Szada85
aktív tag
válasz
bandus #269163 üzenetére
"..belottem a tempomatot aztan utana nem nyultam semmihez."
Itt lesz a kutya elásva, mi vezetünk, Te viszont csak utas vagy.De kb. leírtam a "bosszantó" vezetési helyzetet, városban kevésbé tünik fel, hogy mondjuk 50-röl lámpához gurulva lelövi a motort (bár ugye itt is azért veszed el, hogy motorfékkel lassulj), majd ha közben mégis vált a lámpa, akkor a gázra lépve újraindul, ilyenkor lehet tudja "finoman" csinálni.
De pályán nagy tempónál(és fordulatnál) már nem tudja ilyen ügyesen palástolni.Pár hete ültem Formentorban (Autoschau volt), a bérelt Leon-hoz képest annyiban tünt másnak hogy magasabban van a bódé, de a belseje a Leonnak is rendben volt térérzetre, anyagokra is (ebben a kategóriában).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #269203 üzenetére
Azóta egy 300 literes csomagtartós van, szóval már a múlté ez a gondom.
-
aktív tag
válasz
bandus #269165 üzenetére
& #269174 Kickass: Köszönöm, kitűnő ötletek.
Az a tapasztalatom eddig, hogy ilyen tájban a Budaörsitől befelé már egész jól lehet haladni, szóval konkrétan a 3 sávos közös bevezetőt szeretném elkerülni. Legközelebb szerintem próbálok egy Egér út - Budafoki - Irinyit, aztán ha az is lassú, akkor Szerémi - Soroksárit. Néha látom az Egér utat is visszadugulni a bevezetőig, szóval egyszer teszek majd egy próbát a Reptérivel is.#269170 focvis: Próbálkoztam játszani az érkezési idővel, viszont a 7 előtthöz már nem lenne emberi az indulási idő.
9 után még esetleg működhet, egyszer teszek egy próbát ezzel is, kérdés, hogy akkor a híd környéke milyen lesz.
-
tboldi
nagyúr
válasz
MC Pite #269207 üzenetére
Nekem elég, a rendszeres napi bevásárlás ebben is elfér, teljes karton tejet meg úgy sem engednek venni.
De ha mégis cipekedni kell, ott a Jazz, 380-1323 liter + a Magic Seat is királyság. -
válasz
MC Pite #269183 üzenetére
nekem nem kell sportos auto
azert fordultam a cupra fele, mert a nagyon tetszos austral-ert azert eleg sokat elkernek, 42-45k eurot. golfbol valamiert itt baromi gagyin felszereltek vannak, es a motorvalasztek is siralmas. octaviabol szinten. aztan jott a cupra, amik valami oknal fogva baromi jo aron vannak, nagy valasztek, jo felszereltseg. a futomutol nem tartok, az osztrak utak azert egeszen jok, illetve a formentor futomuvet kifejezetten dicserik, hogy kenyelmes is, de nem hajosan.
mindjart beugrok a szalonba megnezegetni oket, aztan megirom majd, milyenek eloben
-
tboldi
nagyúr
válasz
Vismajor01 #269203 üzenetére
Hú, ez nagyon dzsukel.
270 literrel nincs ilyen gond, nem gurul el semmi.
[kép]szabonagyur: Úgy tűnik, bennem a WagonR reklámok mélyebb nyomot hagytak.
-
Vismajor01
addikt
Nem mintha szar SUV-al nekem ilyen problémáim lennének (simán elérem az ülés háttámláját), de vettem aliról ilyen "bőr" táskákat. Nagyon menő cucc, egész a szívemhez nőtt. Bevásárláskor a kocsiból ezekbe pakolok be, és úgy viszem be őket ott meg ki. És elgurulni se gurul el semmi. Aliexpresslink
Azt hittem a tépőzár nem fogja bírni a nehezebb cuccokat, elvégre azzal záródik a teteje amin a fogyantyú van, de nem, maga a fogantyú volt a gyengepont mert kisszaros alátétet raktak a túloldalra és simán kitéptem a helyéről. De szereltem rá rendes 2 centis alátéteket azóta gyönyörűen működik
-
brumi1024
veterán
válasz
Tsebacsi #269177 üzenetére
Sima B48 (Mini Cooper S) vitorlazasa engem is zavart, az Comfortban is csinalta (JCW sportosabbra volt hangolva, az csak Ecoban), de mild hibrid rendszerrel mar egyaltalan nem. A 4-es a 3 Sport allason kivul mindenhol mashol "vitorlazik" (leallitott motorral), de egy cseppet sem zavar, annyira egy pillanat alatt visszaindul, es sok mindentol fugg, hogy elkezd-e: ha szukseg van motorfekre a radar alapjan, akkor nem, ha eppen zoldre valtott a lampa akkor sem, ha autopalyan dinamikusabban hajtom szintugy nem, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- World of Tanks - MMO
- LEGO klub
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!