Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz radi8tor #269891 üzenetére
Jaja, volt stroboszkóp este, aztán meg tépkedte a fákat a szél, de akkora szerencsére nem volt, mint a németeknél. Sár nem tudom esett-e, de délután volt valami csöpcsöp, mert a kedd reggel mosott autó most kígyóbőr mintás (este garázsban áll).
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
tboldi
nagyúr
Napi Mosonmagyaróvár: egy toyotás, 50-60-as faszi km-eken át követett és az ablakon kihajolva illetett mindenféle kedves szóval, amiért az egyik kétsávos lámpa zöldre váltásakor merészeltem gyorsabban elindulni és elé átsorolni.
Hazafelé meg belekeveredtem egy Hells Angels utánzatú német motoros bandába, a kapitány (vagy hogy hívják ezek magukat) nyilván szabálytalanul megállította a forgalmat, hogy a konvoj ki tudjon jönni a kereszteződésből, csak azzal nem számolt, hogy 15-20 méterre ott a következő. Álltunk ott egy darabig...
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz MunezXBK #269872 üzenetére
Tegnap majdnem ilyen vihart volt felénk este, levelek, ágak (szemét) volt az utcán bőven (azt hittem több törött ág is lesz).
kisza25: Ne irogass ilyeneket már, munkaidőben olvasom a félmeztelenül flangáló csajokat, pff...
GDI/szívó oldali tisztítás: Elvileg wynns van a bárdinál. Ha most mégse lesz, akkor megy bele a szoksásos egr clean.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
kisza25
félisten
válasz brumi1024 #269880 üzenetére
Időjárás jelentés Balatonlelle 35fok, napsütés, a csajok már majdnem meztelenül flangálnak a parton és olyan meleg van, hogy az egyik söröm most itta meg a másikat
Blelle még ingyenes a parkolás Bbogláron már nem, gyertek amíg még van helyAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
őstag
válasz Tsebacsi #269876 üzenetére
És kb séta távolságra van és mi megúsztuk... Csak jeget ne kapjunk, abban elég ledöbbentő volt amit múlt nyáron Dél Franciaországban láttam. Fő tartó elemek autóknál a tetőnél benyomva, vastag cserepek háztetőkön szétzúzva...2 héttel érkezésünk előtt történt kb nem volt épp ház vagy autó a kisvárosban (gondolom azok akik garázsban álltak vagy éppen elutaztak),
-
őstag
válasz macilaci78 #269870 üzenetére
Érdekes az idő Zuglóban, mióta itt vagyok eső tekintetében kb mindent láttam. Felhőszakadás a szomszéd utcában miközben nálunk egy csepp se (kihajtottam az utcából, balra nézek, jé ott vége a látótávolságnak mi az...) stb.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Tom1939 #269863 üzenetére
Ellenben ma reggel az Árpád hídon fújta a szél a homokot...
Zuglóban én sem vettem észre homokot, port az úttesten, de az ablaküvegen sem. Pedig reggel az É-Ny-i ablakunkon még volt pár csepp víz, mikor kinyitottam.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
nagyúr
válasz Tom1939 #269863 üzenetére
Zugló pár helyen nagy zuhét kapott, a Thököly környékét megtépázta, jó sok letört faág volt az utcákon. Ellenben nálunk 16-ban villámlás, ijesztgetés 10-kor, majd eső szél nélkül és kész, 11kor még kis szellő, majd vége. Homok nem volt. (északnyugatról jött a felhő gondolom azért)
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
őstag
Hogy pozitív is legyek, Zuglóban volt éjszaka eső és nem volt (vagy általam nem észrevehető mértékben) szaharai homok...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz norbert1998 #269861 üzenetére
Hát nem. Az megjárta a hadak útját. Városoztunk vele sokat és tartották a 25k km-es olajcserét a márkakerben.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz norbert1998 #269859 üzenetére
Passat EU5 volt és füstölt padlózva. 280k km es gyari turbó. Arra azért már ráfért volna egy felújítás.
#nincsbennetarcsi
-
norbert1998
nagyúr
Ez igaz, de ez akár lehet egyébként motorolaj fogyasztás a turbón keresztül is, vagy akár csak szimplán annyi, hogy annyira rossz a turbó, hogy nem tud (vagy eleve nem is programozták nagyon), hogy utána menjen a befecskendezés vezérlése a turbólyuknak.
Azért ha egy modernebb, mondjuk Euro 4 vagy 5 dízel ezt nem tudná megtenni legalább egy kicsit, az elég gáz lenne szerintem -
Qru
MODERÁTOR
válasz norbert1998 #269847 üzenetére
Normalisnak nem normalis amugy de valoban ha a turbo nem tudja az elvart legmennyiseget tolteni akkor bizony kormolni fog. Volt tobb dizel autom ami kormolt, mind a kehes turbo miatt.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
őstag
válasz 426os #269845 üzenetére
Franciaországban nekem levont (lefoglalt..., de míg végig nem megy még a itthoni bankos számon is azt mondták hogy ez fizetésnek tűnik) egy barátságtalan összeget (90k+ forint), a hozzá tartozó üzletben csak vállat vonogatni tudtak hogy holnapra visszajön. 3 hét múlva elengedték. Ja tankolni se engedett... Utána már csak pénztáros helyen tankoltam, ami kb mission impossible Dél Franciaországban. Aki így jár figyelje a Citroen szalonokat ott van legtöbb benzin+pénztáros+ 3 percnél tovább nyitva kombó. Egyébként miközben rákerestem nem egyedi probléma, de főleg az Ami kártyákat érinti (én valamiért belehúztam).
-
norbert1998
nagyúr
válasz radi8tor #269821 üzenetére
Azért ezt egy csipet sóval kezeljük. Szerintem már vagy 2 évtizede van annyira pontos a befecskendezés a különböző nyomás és lambda szenzorok jelei alapján, hogy nem fog az általad idézett okból kormolni, csak ha hiba van a mátrixban. Sőt. Mondjuk azt, hogy az utóbbi 15 év autóit tekintve az idézett szöveg merő bullshit, oké?
Tehát nem, nem normális az, hogy a dízel kormol. Sőt!
Élő példával is tudom mutatni: Öcsém kettes Megane-ja: 1.5 dCi, van benne egy EGR meg egy VGT, kati, és kifújt. Se DPF se semmi anyámkínja. Soha egyetlen füstpamacsot se ereszt.
Az a Nissan motor lehet akár a 2.2 dCi is, akkor már kezdtek haverkodni a Renault-val, és hát az nem a legjobban sikerült motorok egyike. Igaz, ennyi idősen már minden mindegy, lehet az boxer Subaru dízel is vagy 1.9 TDI is, akkor is lehet szar.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Sziasztok!
Azokon a benzinkutakon, ahol előre kell fizetni akár itthon, akár külföldön, mi van ha nem tudom mennyi pénzössegben a teli tank, ezért egy viszonylag magasabb összeget adok inkább meg, de a végén kevesebbet tankoltam. Mi lesz a különbözettel, amit előre kifizettem? Visszautalják a banknak egyből vagy pár napon belül?
-
daneel_hu
addikt
válasz tboldi #269734 üzenetére
"Kíváncsi lennék amúgy, mennyit tud az enyém. A turbósok jellemzően valamivel többet szoktak produkálni, mint a papírforma, de ez mégiscsak egy 160k-et futott motor, amiben eleinte 30k-enként cseréltek olajat. Ha a kompresszióból nem sokat vesztett, akkor azért tudnia kéne a 155-öt.
Na meg a kipufogó elvesz vagy hozzáad? "Bravókat anno mérettük tömegével Csepelen, sajnos már nem él aki csinálta a mérést a padon.
A 120-asok 145-öt tudtak, a 150-esek 160-at vagy kicsit többet.
Elég hihetetlennek tűnt, de a faszi ragaszkodott ahhoz, hogy jól mérte le.EGR ki lett pucolva a 120-as Bravonkon, de a MiTo még így is sokkal erősebbnek tűnik.
(a tömeg nagyjából ugyanaz) -
grizlisandor
veterán
válasz focvis #269817 üzenetére
Rólunk fülön letekerve, azt írja, hogy: BG szervizpontok, szolgáltatások és termékek és megjelöl pár helyet.
BP-n 2 céget is megjelöl, telefonszámmal is.Nyugati országrészben vannak a partnerei főleg.
-
tboldi
nagyúr
-
PeterZZ
kezdő
Köszönöm. Akkor ez ilyen.
-
tboldi
nagyúr
válasz -secret- #269825 üzenetére
Lidlis kisméretű, aminek az oldalára van tépőzárazva egy olajflakontartó + szemben vele egy hálós zseb.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
Csomagtartóba használ valaki ilyen autós tárolót?
Meg tudjátok mutatni ki-milyent?
-
Chereiose
addikt
Alakul az időjárás, kocsi 39 fokot mutatott kicsivel 16.00 előtt napon állva
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz PeterZZ #269820 üzenetére
Kormolás az nem olajfogyasztásra utal, hanem az elégtelen égésre. Asszem
Olajfogyasztásnak kékes füstje van.Szerk: gyakorikerdesek.hu
Minden turbodizel kormol hirtelen gazra . A gazolaj mar rendelkezesre all,de a szukseges levego a turbo keslekedese miatt meg nem, igy elegetlen gazolaj tavozik a kipufogon ,ezert a fekete fust.
Hirtelen gazadaskor a motorovezerlo amugy is "padlogaz" programba kapcsol , nem foglalkozik a kornyezetvedeli parameterekkel,csak a leheto legintenzivebben gyorsit.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
PeterZZ
kezdő
Úgy alakult hogy vezetnem kell egy Nissan xtrail 2.2 dízel autót. 2003as talán. Normális ennél az öreg dizelnel, hogy padlógáznal kormol mint a veszedelem? Olajat nem eszi. 2000 körül mikor a turbó megindul kezdődik.
-
kisza25
félisten
válasz focvis #269813 üzenetére
ja végül is, ha így nézzük, a Boglári házam olyan helyen volt, hogy vagy szél, vagy kisebb forgószél volt mindig az udvaron. A fél méter magas teraszról folyton leveleket söpörtem.
Ott sokszor lefagyott az autó.
Fateréknál, meg olyan védett az udvar, hogy mindig sokkal mérsékeltebb az idő, mint mikor kilépsz az utcára, a két ház légvonalban 2 km-re van és kb ugyanannyira a balatontól és mindkettő a domb tetejénAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
MC Pite
veterán
válasz focvis #269813 üzenetére
Attól függ... Én dombocskán lakok, kisvárosban, de nyitott terepen. Télen hidegebb, nyáron melegebb, mert már a nap első sugara is éri, és körben süti a nap egész nap.
GDI-hez való tisztítóspré amit itthon kapni, talált valaki? Nem volt kapacitásom rá, és estig nem is valószínű hogy lesz...
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
veterán
válasz kisza25 #269811 üzenetére
A fiatalember konkrétan domboldalban, zöldövezetben leledzik, ott pár fokkal mindig hűvösebb van mint a belvárosban.
Nálunk pl. télen kb. 1,5, nyáron 2-3 fokkal van hidegebb mint a BAH csomópont környékén (azt szinte mindig keresztezem). Az utcán, nem védett helyen álló autók gyakran lederesednek, a lentiek szinte soha.
-
nagyúr
Andris tesztelte az Alap Model 3-ast!
-
félisten
-
vzozo
senior tag
válasz macilaci78 #269525 üzenetére
A meló most olyan ~40 km, szóval napi 80 meglenne az ingázás. Éppen ezért agyalunk a második autón, mert itthonra kell asszonynak + két gyereknek a jármű. Nem mondanám, hogy annyira nagyon sajnálom, hogy nem kell bejárnom, ne érts félre, jó ám a home office. Viszont ha nagyritkán be kell menni, akármilyen okból, akkor megy a tili-toli, hogyan szervezzük le a napot.
Ráadásul akkor nyilván a céges lenne az elsődleges kocsi, mivel arra áll mindent a munkáltató, beleértve az üzemanyagot, szervizelést, stb. Ugyanakkor a meglévőre ugyanúgy kell fizetni a biztosítást, szervizt, egyebeket, szóval nem anyagilag nem egyértelmű a matek. Kényelmi szempontból viszont egyértelmű a kérdés.
A többieknek is köszönöm a válaszokat, tágítottátok a látóköröm!
-
macilaci78
nagyúr
válasz MC Pite #269781 üzenetére
Parkside munkalámpát vettem pár hete. COB ledcsík, forgatható majdnem mindenfelé, mágneses talp, Type-C töltés.
Mondjuk, a mágneses talpon a mágnes direktben látszik, ragasztottam rá egy rétek tesa-szalagot, hogy az esetleg összeszedett fémreszeléket könnyebb legyen lehúzni róla. Nem csak az autóhoz használom, robogónál is segített, de forrasztáshoz is használtam már segédvilágításnak fejlámpa helyett.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
félisten
-
nagyúr
válasz norbert1998 #269801 üzenetére
Igaz, de arra meg ott a légkondi, a BMW-ben pl. az elmúlt 2 évben sosem volt gond a pára, a Fókában gyakran.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Autós topik
- Battlefield V
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest