- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
tboldi #248143 üzenetére
Hehe. Nálam is program volt az izzócsere tegnap a lanciában. Az 5 perces műveltből, az lett, hogy az izzótartómikkentyű beleesett a légszűrőházba, ezért szét kellett szedni a dobbetétet, lwszedni a légszűrőház alját, aztán valahogy kiizzadni a kis bizbaszt. Mindezt úgy, hogy emelő sem volt nálam és nem egy suv hasmagasságával bír az autó
-
kisza25
félisten
válasz
bandus #248188 üzenetére
Csak ez generálja az inflációt, hogy mindenki ész nélkül emel...
1 év alatt dupláját kéri fodrász, gumis, körmös... Élelmiszer is ennyit drágult, szerinted aki bérből él
Már nézegettem, hogy elmegyek gumisnak, egy gumiszerelő gép centrírozóval ~650 eFt légkulcs+kompresszor legyen mindennel 1M Ft, 10 eFt esetén 100 gumizás és vissza hozta -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Szlovák pályamatricát szeretnék vásárolni oly módon, hogy saját bankkártyával fogom kifizetni, és számlát szeretnék kérni a cég nevére, mivel munkából fakadó utazásról van szó.
Megnéztem a szlovák pályafenntartó oldalát, a vásárlás lépései egyértelműek, mindössze azt hiányolom, hogy egyik lépésben sem kérdezi meg, hogy szeretnék-e számlát kérni, illetve milyen adatokkal állítsa azt ki. A súgót végigolvasva elvileg a fizetést követően az utolsó lépésben felkínálja a lehetőséget, hogy nyugtát/egyszerűsített számlát tudjak letölteni, de arról egyáltalán nincs szó, hogy milyen adatok kerüljenek a számlára. (gondolom a bankkártya alapján töltené ki, az nekem sajnos nem jó)
Írtam az útfenntartónak, de még nem érkezett válasz, és sürgető a dolog.
Esetleg van-e itt olyan, akinek van tapasztalata ebben?Köszönöm!
-
lorcsi
veterán
Sziasztok!
a kerekcserevarak feletek hogy valtoztak igy az oszi szezonra ?en itt a gumisomnal egy 60%- al lett dragabb
teljesen lehidaltam tole -
gooool
őstag
válasz
tboldi #248167 üzenetére
15x7-es méret ET37-es, eredetileg ezüst volt, de nem volt már szép a fényezés, egyik felnin meg felpukkant belül a festés, így jöhetett egyből az egyedi szín, mindig is ilyen bronzos árnyalatot akartam.
Nagyon jól mutat élőben, gyári bronzhoz képest világosabb és több benne a metál szemcse is, így kevésbé veszik el a fekete kasztni alatt, de mégsem túl diszkós. Ja és mérlegen 5,3 kg darabja, szeleppel együtt, zsírj új Toyo TR1-es gumikkal pedig 12,1 kg-ra jöttek ki, készre szerelve. Ennél lentebb már csak nagyon drágán lenne, ez pedig alkalmi vétel volt (felnik 150, fényezés 40, kupakok és tehermentesítők 8).
-
Puma K
nagyúr
válasz
cOxeR #248148 üzenetére
"Mennyivel komfortosabb ez te jó ég..."
A nyári 235/45R17 (Hankook Ventus Prime4) után a téli 205/65R15 (Continental WinterContact TS 860) sokkal kényelmesebb.
Ha átmegyek valami úthibán vagy hullámos útszakaszon haladok... akkor az autó némely esetben átlibben az úthibán.
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #248172 üzenetére
Mindenesetre ki fogom próbálni ezt, 2-3 hét múlva esedékes az olajcsere.
5W helyett 0W, de megvan az előírt Fiat minősítés, és a városi 3-6 km-ekre talán jobb is a vékonyabb. Csak ne legyen neki túl vékony. -
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #248169 üzenetére
Ki hitte volna, hogy az elégtelen olajnyomás elektromos hibára utal… 🤷♂️
#justitaliancarthings -
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #248150 üzenetére
Nemtom, mi lesz vele (azon túl, hogy a csatit kicserélem), majd apum kitalálja.
Egyébként a Lancia azóta sem dobta be az insufficient oil pressure-t, pedig most már elég hideg van. Tegnap ráadásul kint éjszakázott a vasútállomáson, és csak annyit írt, hogy possible ice on road.
De az autó nem tudja azt, amit mi igen: nincs jég, hiszen elkezdődött az indokolatlanul sok só elszórása. -
gooool
őstag
válasz
molnarpeter #248165 üzenetére
Igen, ajánlott egy kecskeméti szaki egy céget Pécelen, akik 2 nap alatt meg is csinálták, olyan lett, mint az új, lehet még kicsit tartósabb is, korrekt áron.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
forceberg #248161 üzenetére
Idén volt egyik nyereg felújítva hátul a fék szett cserekor, de amúgy hagytuk vasig lemenni. 2016-ban került fel a szett, km-ben nagyságrendileg 90 ezer talán. Tárcsa és betét egyszerre kuka. Rozsda a külső részről mászik be kb a feléig a tárcsa kopó felületének mindkét felén, meg egy kicsit belső szélén is, de kézi tart, szóval nincs piszkálva.
Első fékek vétel után két évvel tovább bírták, de ott ismeretlen az előző csere időpontja, a következő meg még nem jött elmindenesetre 100k körül volt a régiben, most valami bő 50 lehet benne azóta (saccolt számok dátumok alapján).
-
gooool
őstag
válasz
cOxeR #248160 üzenetére
A gyári OZ F1-es felniket ledobtam róla és jött ez az egyedi színnel felújított OZ Superleggera meg persze új gumik.
4kg-ot sikerült kerekenként lefaragni (16,1-ről 12,1-re) a rugózatlan tömegből, ami elképesztően jó és persze rendesen érezni is a változást.
Próbaképpen feltekertem a Konikat legkeményebb állásba... hát elkapott a tengeribetegség ezen a remek vidéki úton, annyira átadott minden egyenetlenséget. -
válasz
molnarpeter #248138 üzenetére
Mennyi időnként van szétszedve az a hátsó fék?
A hátsókat ahogy én látom, max. 2 évente szét kell szedni, ki kell takarítani, mert beáll.Pedig az egyik autón nálam még belül sárvédőlemez is van a tárcsán.
(#248139) pècsimunkás: A szalonban pont lexarják, ha már xar, csere...
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Ma összeállt a kisautó.
Persze még van vele munka, több kisebb-nagyobb dolog hátravan, de az összkép már nem igen fog változni.
Iszonyat vagány lett azt kell mondanom.Többi kép itt: [link]
-
válasz
molnarpeter #248155 üzenetére
Téliesnek mondott Nexen, kánikulában maszatolt; hó nélküli téli időjárásban OK. Havon gyenge, egyből dobta a fenekét, bekapcsolt összkerékhajtással viszont havon is jól tapadt azon az egyetlen havas napon 2019-2020 telén. (AWD-ben jobban kapaszkodott a téli gumis FWD autóknál.)
-
válasz
brumi1024 #248152 üzenetére
A Volvora a gyári 8x17-es - elég hülye méret - nyári szett mellé vettem használtan egy "platformtárs" Land Rover Freelander 17-es szettet. Mit sem sejtve felszereltettem rá a gumikat. Mikor eljött az ideje feltettem a felniket, már a garázsból kihajtva furcsa súrlódó hangok... simán leszedte az első féknyereg a ragasztott súlyokat, vihettem a gumishoz hagyományos súlyokkal centrírozni.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tboldi #248143 üzenetére
Nehogy az elektronika mondja, hogy smokes, let’s go
Még időben dobtam be akkor legalább az ötletet, legalább költséghatékony a megoldás.
Ilyenkor jönne jól törött autóról egy ép foncsorú lámpa, kettőből egyet, jóidő. Jumpernél kavicsos volt az egyébként üveg búra, találtam olcsó bontottat (valami nyűgje volt), kettőből lett egy csinálva. -
Na megugrottam én is a téli szett felrakást.
Mennyivel komfortosabb ez te jó ég, pedig csak a garázsba álltam vele vissza
Mókás “felfedezés”-re tettem szert, Holland első üzembe helyezés 2017-es évjárat, német gyártású I3, én hozattam be, helyeztem üzembe, egy auto import kereskedőt beiktatva (aukciós oldalról), de a pitiáner jelző szerintem kijár nekik, így név nélkül.- mondjuk legalább a kétszéles mivolta megmaradt…
3 db
1 db -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #248139 üzenetére
Markakerben nekem csereltek mar le szarra a jot. Persze bizonyitani nem tudtam volna. Ez ugyanaz ahol sikerult haldex olajat cserelni a 2wd-s Passatban.
Ugyesek, nem?!
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #248040 üzenetére
Végül is beraktuk a WagonR-be az Ypsilon régi aksiját, mert ma ez is elég nyögvenyelősen indított. És igen, ami a dízelnek már kevés volt, a kis szopóbenzint még vígan forgatja, szerintem így, a Suzukival párosítva még 1-3 év benne van.
Az aksicserével nem volt semmi probléma, itt kezdtem el gyanakodni... [link]
Aztán apum kitalálta, hogy rakjunk be emelt fényű izzót, mert már bőven sötét van, amikor jön haza. Mondtam, hogy oké, semmi akadálya, van még Osram Night Breaker Laser a fiókban. A jobbos meg is lett simán, a balossal viszont megszenvedtem, mint kiderült, kissé megolvadt a csatlakozó (az elektromos rész GM ugyebár). Ez még a kisebbik gond lenne, viszonylag egyszerűen és olcsón javítható, viszont az erőlködés közepette eltört az a kis fülecske, amibe az izzót tartó drótrugót kellene beakasztani, most mocorog az izzó a lámpatestben, csak a gumiharang tartja.
Egyelőre nem találtuk meg a letört darabkát sem, nem kizárt, hogy előbb-utóbb másik fényszóró lesz a vége. -
grizlisandor
veterán
válasz
pècsimunkás #248139 üzenetére
Sajnos pont annyira figyelnek oda, mint a nem olyan régi Porsche Buda Hazugságok (márkaszervizes élmény) storyban.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
molnarpeter #248138 üzenetére
Èn minden nap használom.
Eszi a város is, meg az autópálya is, de, vigyázok, ès
egyébként hagyom kigurulni az autót, meg motorfèk, meg ilyesmi. 83 ezer km kb.
Nem gondoltam volna, hogy ilyesmi lesz. Mármint a hatsóval. Ès nem veszik èszre a jeleket a szalonban -
molnarpeter
nagyúr
válasz
pècsimunkás #248136 üzenetére
Golfon pl elöl 1x, hátul 2x cseréltünk már féket mióta nálunk van. Eleje 100k km-t minimum tud, hátul meg pár évenként lerohad a tárcsa (vidék, nyugis vezetés, alig dolgozik).
-
pècsimunkás
addikt
Szeptemberben cserèltettem a hátsó (!!!) fèkeket kompletten, mert vasig kopott a betèt, ès belemart a tárcsába.
Furcsa, korcogó hang volt, elvittem szervizbe, aztán mondták, mi a szitu.
Csak èrdekes, hogy a hátsó?
Meg előtte olajcserèn nem vettèk èszre, hogy kopott?
Na, mindegy, lassan 6 èv után, a következő 6 èvben is ennyi gondom legyen!
Az autóval -
Qru
MODERÁTOR
válasz
CsabaSteel #248129 üzenetére
Milyen auto? A legtobb eseteben jelzi ha cseres, van bennuk kopasjelzo. Altalaban akkusztikusan ritkabban a muszerfalon ertesit.
-
fant0mi
őstag
válasz
Nem időnként kell, hanem ha határig kopott.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Amikor a féktárcsa gyártója által megadott min. vastagságot eléri. Totál felhasználásfüggő.
-
CsabaSteel
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy van egy 3 éves autóm és mennyi időnként kell rajta cserélni féktárcsát. Semmi tapasztalatom nincs benne és szeretném ha kapnék értelmes válaszokat. Köszönöm előre is.
-
válasz
stickermajom #248125 üzenetére
Persze, én is vágtam, nekem 650+450 kell. Majd a videót nézd meg alaposan*, illetve ne tedd kényes helyre (pl. asztalterítő) mert maszatol a grafit, a kezedet összepiszkítja.
* Kicsit sréhen vágja, igyekeztem hasonlóan eljárni, ollóval.
(Ma is hideg van, a felnik koszosan várnak jobb sorsukra.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #248120 üzenetére
Igen erdemes, elol jobban kopik a gumi. Ha nagyon szakszeru akarsz lenni akkor 10 ezrenkent csereld meg.
-
Mr X
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #248121 üzenetére
Azon sem látszana semmi jobban. Este, sötét, ezek meg nem 4k kamerák.
-
-
Mr X
veterán
válasz
kisza25 #248118 üzenetére
Sajna itt esélyem sem volt, sötét foltból rohant elé a fekete kutya, ráadásul egy szigettel szűkített szakasz volt, ha félrekapom a kormányt, nekicsapom a kocsit a padkának. Konkrétan itt: [link]
Qru:
Annyit nem ér, hogy visszajárkáljak leskelődni, hátha látom, más meg nem fogja keresni.
-
kisza25
félisten
-
Hőguta
csendes tag
Részvétem
Én lakotton kívül 80-90 el egy nyulat csaptam el.A kár a tiédhez hasonló:lökös jobb oldala kifordult(szerencsére a fülek nem törtek le)de két helyen repedt.A ködlàmpa keret darabokra tört a ködlàmpa 3 rögzìtõ füle közül 2 letört.
Ez utòbbi 2 cuccot kicseréltem (20e-be fàjt)a lökösbõl mivel nem hiányzik darab megragasztottam.Nem feltünõ mert alul van,de bosszant mert én tudom hogy ott van.Amúgy az autò teljesen karcmentes,újszerü(volt,Fiat Tipo).Utàngyàrtott lökös 40-50+festés.Ezen még gondolkodom,egyelõre marad így.
Nekem esélyem sem volt behajtani a kárt.Szoritok hogy neked sikerüljön!
Ha volt rendör talàn akkor talán...Esetleg szemtanú vagy FB.csoport,aki tudja kié volt a kutya? -
Mr X
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #248111 üzenetére
Hs meglenne a kutya gazdája, rajta lehetne behajtani a kárt, de így még a MABISZ sem foglalkozik velem. Pont egy benzinkút előtt történt az eset, volt kamera, de este azon annyi látszik, hogy fut be egy fekete kutya.
112-t hívtam, elmondtam a diszpécsernek, mi történt, fél órán belül ott volt a rendőr.Normális volt, segítőkész, nem hepciáskodott, hogy minek hívtuk.
-
Ú nagyon sajnálom.
Mit mondott a rendőr, ha meglenne a kutya tulaja annak kéne fizetni? Nem volt valami térfigyelő kamera?
Szerencsétlen eset, mert neked ugye károd van, a kutya megijedve császkál, szerencsétlen tulaj meg kétségbeesetten keresi. Persze legyen felelősségbiztosítása, normálisabb lakásbiztosításokban bele van foglalva.
Egyébként hogy az atyaúristenbe sikerült rendőrt hívnod? Asszem egy rendörségi körzet vagyunk Isaszeggel (Dány), ki van hirdetve a körzeti megbízott telefonszáma, egyszer akartam tőle valamit, órákig nem vette fel.
Mostmár felületesen ismerek egy nyomozót a gödöllői kapitányságon, szerintem ha valami lenne őt hívnám (illetve a multkor betaláltak egy netes csalási kisérlettel, akkor is neki írtam de csak Messengeren) -
Mr X
veterán
Asszem felavattam az Alfát. Hazafelé Isaszeg belterületen kiugrott elém egy kutya, telibe is vertem. Mire megálltam, elszaladt. Később mondta a dohányboltos csaj, hogy látta elszaladni a kutyát, aztán egy fiatal lány egy másik kutyát pórázon vezetve futott utána. Természetesen nem jött vissza, ahhoz gerinc kellene.
Rendőrt hívtam, körbementünk, nyilván nem lett meg.
Lökhárító jobb oldalon kipattant, két helyen elrepedt, jobbos fényszóró mindkét felső füle eltört, a ködlámpám befordult, plusz a komplett légszűrőházam darabokban az úton maradt. Úgy kötöztem fel a megmaradt csonkra a szűrőt, hogy legalább haza tudjak menni. Holnap meg kereshetek alkatrészeket.
Kellemes este lett...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #248061 üzenetére
480 alatti nagyker áron is veszteséges volt már egy kis vidéki kutat üzemeltetni, ismerek tulajdonost, cége más ágazataival kompenzálja a hiányt, pedig pont fejlesztés-felújítás zajlott, pl mosó. Na most 1000 fő körüli faluban kutya nem vesz prémiumot, tartály sincs csak a puruttyáknak, szóval hónapokig mínusz volt, de céges dolgokba is sokan kártyával tankolnak (megint nagy hálózatoknak kedvez), traktor megintcsak 480, szóval összességében vékony zsíroskenyér, sok a plusz költség (tartály tisztítás, oszlop hitelesítés, stb), nem elég az alkalmazott bérét kitermelni. Kompenzáció több hónapos késése egy ennél kis vállalkozásnak aki csak ebből él, igencsak fáj, főleg ha hitel ketyeg valamin. Egy időben a 4-ből 1 helyen lehetett csak tankolni náluk és valami 5-10 litert, minden decin buktak, nem csoda, saját dolgokkal is egyből MOL-ra mentek. Másik, az RTL-en sokszor szereplő, szlovák határhoz közeli kúttal is félig-meddig képben vagyok, nekik a fő üzletág pl radiátor gyártás, ami alapból gáz most a magasabb energia/alapanyag/árfolyam miatt, néhány éve készült el a kút, nagyon jó helyen van, külföldiek sokszor őket találták meg a MOL helyett, megszenvedik ezt az időszakot. Van minden (=fekszik a pénz benne) - porszívó, mosó is, ügyesen egy konténer kassza van csak ahogyan Auchannál is, de ilyen környezetben nem lehet normálisan befektetést csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fujifilm X
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest