- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #247197 üzenetére
Mert csak felig invisible.
Nekem olyan van mint Muneznek, SimlpleFix: [link]
-
válasz
Két-két min. 10-es kulcs méretű hatlapfejű csavar jobb lett volna!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Annyira nem invisible. De én nem bízok az öntapadósban, főleg hogy tök egyenetlen a felület amire ragasztani kéne.
-
válasz
molnarpeter #247194 üzenetére
De gondolom ez nem mindig fúj, a hátsó klíma nekem ki van kapcsolva.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tboldi #247190 üzenetére
Kezdő vagyok… házunk előtt láttam egy emlékezetes igazoltatást, ott volt minden. Ittas, vezetéstől eltiltott sofőr, kivont autó, másik kivont kocsi rendszámával, stb stb, ahova néztek csak hibát találtak
Különben csak azt kifogásolom, hogy a gumiabroncsok terhelhetősége van a papírokban. Traktor gyári adata 550 kg, le lett az már tesztelve kb duplájával isviszont azzal legalább nem foglalkoztak írásban, hogy egy első kerekek nélküli, rendszámát otthon hagyott, bár biztosítással rendelkező, ellenben lejárt műszakis másik traktort vontattam, meglehetősen egyedi vonószerkezettel. Azóta kiáll már egy szál szövet a kifogásolt egyik gumi oldalából, van is új itthon felnire szerelve, de féltettem őket, könnyen kivágja valami és akkor -80k nagyjából. (Múltkor is lényegében új, nettó asszem 120 ezres gumit kellett kidobni, kezdünk ráállni a használt vásárlásra ha csak lehet, de így most nem tudok mit kezdeni azzal az újjal ami már megvan
)
-
6030D
addikt
válasz
BigBlackDog #247175 üzenetére
Nekem eddig 2x jelzett be a Skoda, de mindig elfelejtem rányomni az OK-t gumicserénél vagy ellenőrzéskor. Nem lennék meglepve, ha adott idő után azért jelezne, hogy azért nézz rá. Mert mást nem korlátoz, csak kéri az OK-t.
Illatosítóra más topikban most a Lotus okosparfümöt istenítették, több helyen akciós.
macilaci: egyetértek, de te is látod, mindenhol ez megy.
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #247188 üzenetére
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #247148 üzenetére
Engem elengedtek rsz+ezáltal forgalmi+bizti+okmányok hiányában, meg repedezett gumikkal. Mondjuk jött is egy 120-as csekk, de jogosan.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
6030D #247129 üzenetére
Ki az, aki fázik otthon annak érdekében, hogy spóroljon? Persze nem azokra gondolok, akiknek nem telik rá...
18-19 fokban pár óra alatt átfagysz, akármilyen ruhában is vagy, ha nem mozogsz. Ha amúgy aktív vagy otthon, akkor meg lehet, eddig sem igényelted a 24-25 fokokat.A másik vetülete a dolognak, hogy az alacsonyabb hőmérsékleten magasabb a relatív páratartalom, penészedés, légúti megbetegedések jöhetnek. Gyakori szellőztetéssel, páramentesítéssel pedig energiát vonsz el a rendszertől, mert vagy kiengeded a meleg levegőt, vagy a páramentesítőben felmelegíted a levegőt, hogy utána egy hűtött felületen kicsapasd a párát belőle.
Inkább a sok rossz energiahatékonyságú épülettel van gond: feleslegesen nagy és sok szobás lakások, házak, feleslegesen nagy belmagasság, elégtelen hőszigetelés és az egészet fűtik. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Elvileg igen de nekem a Skoda sokszor megjarta a Matrat temposan de sosem jelzett be ilyen miatt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboy93 #247152 üzenetére
En meg pont azon filozom, hogy ezt a telet meg kihuzom a mostanival es csak jovore rakatom fel az uj gumit. Ugyis szokassa valt nalam megvenni dolgokat aztan a pincebe rohasztani. Pl alufelni, NBU, stb. Most a tavasszal megvett 4 gumi is ott dekkol. Mondjuk azota az ara fel is ment 5k/db-al...
-
válasz
T0mBd1gg3R #247174 üzenetére
Most a Paloma Fresh Box - New car-t néztem..
Ez elfér a pohártartóban, nem lifeg a tükrön -
brumi1024
veterán
válasz
Tsebacsi #247176 üzenetére
Valami gyari jellegu? Egyszeru google kereses alapjan 7.5-ert is lattam mar, biztos meg lehet kapni olcsobban is.
-
válasz
Nekem is volt ABS-es autóm, azért mondom, hogy engem megnyugtat az, hogy a TPMS írja a pontos(nak vélt) nyomást és hőmérsékletet. A Ford bár TPMS-es volt, de a gagyi fajta, semmi plusz adatot nem adott, csak világított, ha szerinte baj van...
Komolyan nem értem a Fordot néha...
Valami jó illatosító engem is érdekelne, de nem a felakasztós wunderbaum fenyőke, valami modernebb cuccra gondoltam, sajnos ebben az autóba az
MVMI Főnökelső tulaj nem kérte a beépített illatosítós cuccot. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Tsebacsi #247163 üzenetére
Golfban elég pontos az ABS-es verzió. Eddig pl. kétszer is már bejelzett, miközben rámérve még nem is volt kimutatható a nyomáscsökkenés és nyomáskülönbség sem.
Jut eszembe; fals riasztás előfordulhat amiatt, hogy pl. erősen szerpentines úton különbözik a két oldalon lévő kerekek fordulatszáma?
-
válasz
koxkids #247161 üzenetére
Hamár illatosító, a Wunderbaum eszméletlen drága lett. Már 750 körül látom áruházakban, kis barkácsboltban kaptam még 450-ért, be is táraztam párat.
Én bőr illatút használok, hihetetlen jó illatú szerintem.
Viszont Wunderbaumon kívül semmiből nem láttam még ilyet, így nem tudok konkurens termékeket kipróbálni. Ti tudtok valamit?
Mondjuk ár/használhatósági idő tekintetében ami verné, mert a 450/750 forintosnak egy hétig sincs illata. -
Nand_i
tag
válasz
Mazda 3 BN esetén elég pontos, mondjuk nagyobb sebességnél ha nagyon szar az út elpattogás miatt lehetnek fals jelzések. De volt olyan, hogy az úton láttam a csavarhúzót, a csavart nem. Nem kellett egy másodperc, már pittyegett is, hogy nyomásgond van valamelyik keréknél. A bal elsőben meg is lett az önmetsző...
-
-
válasz
Őszintén, annyira nem izgat. Meglennék TPMS nélkül is, eddig valahogy mindig feltűnt ha lukas volt a kerekem
Az jobban zavarna, ha 2 szett szenzor kéne, meg figyelgesse az ember hogy mikor merül le stb.
Arról meg nem is beszélve, hogy minden otthonról indulás / érkezés esetében le van csekkolva a guminyomás, ugyanis ha kicsit is le van eresztve fennakad az autó orra / kipu a rámpán, olyan szar a szög + alacsony az autó. Elég ha rosszkor fékezek / nagy a lendület és odaverem
Vagy ha meg van pakolva az autó csomagtartója.
-
válasz
stickermajom #247158 üzenetére
Hétvégén szerintem a Corsára én is feldobom otthon. Meg a motort is lassan téliesítem (mosás, teletank, lánc ápolás
).
-
Wunderbaum illat doboz (Black ICE) helyett van más ajánlott illatosító?
Régen ez volt itt a fő ajánlás.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Autós cuccok hétfőtől Lidl-ben: [link]
Szerelőágy jópofa - feltéve ha tükörbeton van a kocsi alatt.
-
Na, foglaltam gumishoz idopontot, en hetfon dobom fel a teliket, eleg cidri van mar reggelente.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #247148 üzenetére
Ez régi hír, ami január 1-től hatályos.
-
-
Bibby
addikt
Jól értem hogy január 1től jön a kánaán és nem kell végre azt a Q forgalmit magunknál tartani UGYANAKKOR mivel jelenleg tankolásnál az alapján kapsz kedvezményes üzemanyagot, ezért mégis?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #247136 üzenetére
-
válasz
T0mBd1gg3R #247136 üzenetére
Szerintem akinek jön, az még mindig postai csekkes, nem?!
-
-v-
addikt
Ez az i5 egész jól néz ki, lesz touring is végre az pláne: [link]
-
Hogy kell most befizetni a "súlyadót"? Jött vagy 2 hete fizetési felszólító emailem, most jutott eszembe.
-
Qru
MODERÁTOR
-
6030D
addikt
Picit még a sapkához visszatérve... Szerintem a 480 vs 7-800 Ft nem fogná nagyon vissza az autózást, de meg nehezítené sok ember életét. 1000 Ft felett már esetleg, persze ez függ attól, addig mennyit változnak a bérek. Az energiaárak hirtelen ugrása jól mutatja, milyen mértékű változás kell az embereknek a spóroláshoz. Hirtelen mindenki 18-19 fokos lakásban is elvan, meg 2-3 milliós hőszipkákat akar telepíteni. Mert pénz van félretéve, csak másra. (Nem vitaindító a hőszipka, csak példa...). Szóval kíváncsi lennék, hogy kevesebbet mennének az emberek, vagy kevesebbet "fogyasztó" autókat vennének? (Szintén tekintsünk el attól, hogy lehet nyűgösebb egy újabb motor, de szerintem akkor is a fogyi lenne a mérvadó.)
-
-
Délelőtt elég vadakat írtatok.
Autópályán ne legyen korlátozás, a benzin legyen 300. szvsz 🤗Ha 700, ha 200 Ft, ugyanannyit autóznék. 200 Ft/liter esetén valamivel jobban nyomnám autópályán, 700 esetén kezdetben 140-150-tel csorognék, ott fogyaszt kb. ideálisan, aztán előbb vagy utóbb feldolgoznám pszichésen.
-
A kettő együtt jár.
A száguldozni akarók úgyis kitalálnak valamit, hogy miért is nem számít, ha mehetnek gyorsabban.
Jönnek az olyan baromságokkal pl., hogy 140-nél jobb a motor hatásfoka, stb.. A légellenállás meg nem számít...De sajnos a zöldek tényleg sokszor sötétzöldek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Cactus-nak szeretettel: [link] #tiktokalert
-
kisza25
félisten
válasz
szőröscica #247108 üzenetére
Hát elég gyorsan fogynak az új rendszámok, már valami 130000 autón az van
Azt hiszem valami AA-EG-nél tart valahol -
szőröscica
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
BigBlackDog #247102 üzenetére
Én szoktam indexelni, de úgy tudtam, hogy kötelező jobbra tarts miatt visszafele nem kellene.
Manapság már csak a sávtartó miatt is kell, mert vissza rántja a kormányt, Fatert neveli indexelésre
Más:
Holnap végre elhozom az i30 cw 1,6-ot
Ma volt nkh-nál, előbb beszéltük meg a biztosítást, holnap reggel megyek érte Szombathelyre.
Kiváncsi leszek, hogy mi lesz a rendszáma -
tboldi
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #247088 üzenetére
Én '16-ban vizsgáztam utoljára (korlátlan A), tőlem elvárták a visszatéréskori indexelést.
Sorompó/vasúti átjáró: Igen, csak annyi van, hogy min. 5 km/h-val kell áthaladni rajta folyamatosan, de mások miatt nem fogom szétkúrni az autóm futóművét, ha indokolja az útburkolat állapota (rendszerint igen, indokolja), simán 30 alá lassítok. Persze mindig rám dudálnak, de az 5 km/h megvan, egy szava nem lehet senkinek.
Sőt, már akkor rám dudálnak, amikor még csak a körbenézek, de ugye tudjuk, hogy a fehér lámpa nem jelent szabad utat, azt a zöld jelentené, hanem csak annyit, hogy áramot kap a berendezés, ami vagy megfelelően működik, vagy nem. -
BigBlackDog
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #247094 üzenetére
Azért nem vagyok jogász, simán lehet, hogy én értelmezte félre, de akkor kíváncsi leszek a "szakvéleményre".
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
barnam_ #247000 üzenetére
Bocs ma nem voltam gépközelben, ez az: codebeamer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hővezető paszták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged