- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ITrex
tag
Sziasztok!
A héten BMW i3 94Ah tulaj lettem. Funkcionálisan full extrás gyakorlatilag (tolatóradar+kamera, ülésfűtés, gyalogosvédelem, ráfutásvédelem stb. stb.) az autó. Casco-nál főképp az elektronikai tűz miatti kár és ahogy néztem a szénszálas felépítmény törése ami húzós tétel lehet. Erre szeretnék Casco-t kötni, nem kell a legolcsóbb, nem is lesz az, mert A00-ról indulok, sosem volt a nevemen még autó, nemhogy Casco. De a lényeg, hogy egy 300-350k HUF éves díjnál azért szeretnék megállni minimális önrésszel/önrész nélkül. Nagyon irreális az elvárás? Kit/Mit ajánlotok? (Helyileg Győr mellett lakom, nyilván online Casco ügyintézés lenne a legkézenfekvőbb)
-
Đusty
addikt
Vételnél, hogy működik a kgfb? Amíg nem adom el a régit nem kapom meg a bonust de ha már megkötöttem és utána átvezetik hülye lenne olcsóbban adni nem? És azt nem tudom kalkulálni, hogy akkor mennyivel lesz kevesebb?
Ha előtte eladom a régit mennyi ideig marad a bonus érvényes ha újat veszek akár évekig is, vagy hogy van ez? -
bon1
csendes tag
Tiszteletem
Ha egy kérelemre kivont autót megveszek, írunk adásvételit stb, átiratáshoz kell kössek biztosítást is? Eredetvizsgás papírokkal meg ami kell robognék be az okmányirodába és én is kivonnám fél évre minimum. Az autón nincs műszaki, üzemképtelen. Mozgatni is trélerrel lehet. -
Ka999
tag
Sziasztok!
Ominimo biztosítóval kapcsolatban milyenek a tapasztalatok?
Kalkulátor ez dobta ki legolcsóbbnak. De vajon a második évben is ennyire olcsó lesz, vagy ez csak a beetetés? -
repvez
addikt
üdv!
Tudja valaki, hogy hogy lehet a KnH-nál kárbejelentést tenni ? mert elkezdtem online, be kell irni a károkozó rendszámát erre kiadja, hogy nem sikerült azonositani hivjam a biztositot, erre végighallgattam a zenés műsort erre kidobja a gép , hogy majd tessek öket felhivni hétköznap.
Hogy küldjem akkor be a kárt ha nem engedi végigvinni a procedurát? meg azért fizetem a biztosítót, hogy majd ök a rendszám alapján utánna keresnek, hogy melyik másik biztositonál van a károkozó vagy a rendörségen. nehogy már azt is én derítsem ki ?A multkor is kiirják , hogy 72 orán belül kijön a kárszakértő, lett belöle 3 hét, addig ugy kellett járnom a kocsival.
-
krypton
senior tag
Ez megfordult már a fejemben, hogy mit lehet tenni ha egy másik jármű menet közben felver egy kavicsot a szélvédőmre. Azt akarod mondani, hogy ha pld autópályán közlekedve, a mellettem elhaladó jármű felver egy kavicsot és betöri a szélvédőmet a menetrögzítő kamera alapján be lehet hajtani a csere díját? Nem gondolom hogy bárki leállna velem kitölteni egy bejelentőt kitölteni emiatt...
Szerk.: Közben látom, hogy a #3440Qru bejegyzésre kellett volna válaszolnom.
-
bsh
addikt
üdv,
fejlemény van, szétb*sz az ideg!
szóval tegnap kijött a kárszakértő (természetesen a múlt héten kellett volna jönnie...) fényképezett, lefényképezte a kék sárga lapot, forgalmit, mindent. és kezembe nyomott egy üres dekrás kárbejelntőt, hogy ezt töltsem ki és küldjem be a dekrás email címre ami rajta van. mondom mi a f*sznak, már ez a harmadik kárbejelentőde kitöltöttem, beküldtem, 13:40-kor - ez fontos! de kárszám meg semmi se volt rajta mert azt ugye nem is tudtam.
ezután 16:21-kor küldött a kárszakértő egy sms-t, hogy 100e EGYEZSÉGI összeget tudnak ajánlani, meg küldött egy emailt a jegyzőkönyvről. azon nincs se összeg se semmi. de ez ugye már azután volt, hogy én beküldtem a kárbejelentőt. (azon semmi ilyesmi nincs)
erre ma reggel elmentem a fényezőhöz, hogy akkor csinálják biztosítós számlásra, meg is bíztam őket, hogy intézzék.
erre mire visszaértem onnan, jött az email a biztosítótól, hogy az összeget elutalták!mi a f@sz? én nem fogadtam ezt el sehol! eleve nem is tudtam az összeget mikor beküldtem a kárbejelentőt, mert az összeget csak 2 órával később küldte a kárszakértő!
szóval mi a f... ez?
egyből hívtam a biztosítót, egy órán át hallgattam a zenéjüket. közben írtam emailt is, hogy ez meg mégis mi, hogy elutalják? én ezt nem fogadom el!
erre most meg válaszoltak az emailre, hogy már elutalták a dellát így nem tudnak mit csinálni.ha további költésg merül fel, azt kifizetik (persze hogyne...)
hát de mi? hát de hogy?én meg már megbíztam a fényezőt aki így nem fog tudni mit csinálni. anélkül meg neki nem biznisz, el fog hajtani a francba.
azért egyezményes, hogy mindkét fél megegyezik és elfogadja. én ilyet nem tettemmeg mi az, hogy nem tud mit csinálni? sztornózza az utalást vagy akármi, leszarom. de én csak szívok így
-
robag93
aktív tag
Létezik olyan alkusz, aminek sikerül megugrani, hogy meglévő szerződés adatai alapján lehessen gyorsan újra kalkulálni? Kiidegel már a Netrisk, hogy évek óta nem bírják már ezt megcsinálni. Minden áldott alkalommal újra fel kell találni a spanyol viaszt.
-
Bondix
aktív tag
Ha van egy sima alap kocsi biztosításom azt megtudom változtatni hogy legyen casco is rajta?
Bevan repedve a kocsimon a szélvédő pont a belső visszapillanto mögött kb 5-10cm hosszan 2 részen (lehet miattam amikor vettem le, de lehet már előtte került oda őszintén most vettem észre csak)
és félek ha esetleg nagyobb vihar lesz akkor tovább reped vagy rosszabb.Arra megoldás lehet ez? Vagy utólag ha már van sima kgfb akkor azt nem tudom így megoldani és nem is érné meg?
Vagy elkel telnie xy időnek a casco kötés után hogy érvényes legyen ilyenre? -
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Az lehetséges, hogy egy biztosító felmond egy Casco-t amiatt, hogy az autó eléri a 21 éves kort? Első tulaj vagyok, és végig ugyanott volt a Casco (Allianz).
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Kalacskepu #3432 üzenetére
Ha úgyis áll az autó, online ki tudod vonni ideiglenesen a forgalomból 2-3 ezerért, és akkor időarányosan kapsz vissza pénzt. (Max 1 évre lehet kivonni, időközben ugyanennyiért vissza tudod helyezni, ha mégis kéne, vagy egy tervezett állás idejére ugye rövidebb időre is kivonható). Ha közterületen parkol, akkor számíthat esetleg, hogy forgalomban legyen.
-
-
chungee
addikt
Szaisztok! Évfordulóra nézelődök kötelezőt faternak. Ismeretlen Ominimo bizt dobta ki az alkusz oldalon. 12k-t spórolna az öregem vele per év, Genertel a jelenlegi biztosítója 2-3 éve. Érdemes váltani erre az ismeretlen biztosítóra
Vidék, B10, 85kw
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kalacskepu #3427 üzenetére
Igen, különben sok biztosító nagyot emel.
-
Most van az évforduló igen, de ilyenkor mindig újra kell kötni ?
Hát ez új nekem, a saját járgányon lassan 3 éve van biztosítás és egyszer sem kötöttem újra, mindig bő 1 hónappal jött ugye hogy lassan évforduló, szeretne-e váltani stb, de sose foglalkoztam vele.
Most utánaolvastam és tényleg újra kell évente, akkor én jól megúsztam.
Hát akkor sajnos ez user error, így jártunk, erről én sem tudtam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kalacskepu #3425 üzenetére
Lehet most volt évforduló és nem kötöttétek újra? Mert azoknak szoktak brutál módon emelni akik lusták és/vagy elfelejtik újra kötni.
-
Lekérdeztem az adatokat, és igen, ez nem Casco lesz mert ott nem szerepel semmi, hanem csak emeltek az áron. Nem értem mire fel, mivel semmi nem változott.
Bemennék én magához a biztosítóhoz, csak egyrészt 50km-re van a legközelebbi másrészt nem én vagyok a tulaj. Szóval eddig úgy néz ki, ezt be kell nyelni, vagy nem tudom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kalacskepu #3423 üzenetére
Ha nem kötöttél casco-t akkor azt nem számlázhatják ki. Elég szépen megdobták a díjat.
-
Múltkor írtam ugye, hogy álló autóra nem szívesen fizetnénk biztosítást, viszont mivel sokan mondták hogy érdemes, meg átgondolva tényleg nem egy nagy összeg, úgy voltunk vele, hogy akkor befizetjük. Utoljára 2 hete néztük az UNION Express felületén hogy ugye mennyit kell fizetni, akkor nem szerepelt ott semmi. Most megnéztem, és az utolsó 53k-s félévi díjból lett kemény 80k. A fura az, hogy felül a szerződésszám felett az szerepel, hogy "KGFB - Casco". Szóval ez most a Casco miatt lett drágább ? Ha igen, akkor ezt minek számolják bele amikor a kutya se kötötte meg velük ?
-
hdanesz
őstag
Ugyanez volt nekem is tavaly novemberben csak a kárbejelentő app-al.
Ott álltam az összetört kocsi mellett - amúgy is - full idegben....és még az app is szivatott.
Aztán valahogy végül a tizedik próbálkozás után sikerült...és jött is valami visszajelzés.Az meg bónuszpont hogy az intézkedő rendőr miután megírta a papírokat , ott is hagyott minket mint kutya a szarát. Két kocsi az úton, sötétben...nem működő közlekedési lámpa és közvilágítás mellett. Ja...töltsük ki a bejelentőt...meg a végén azért szedjük majd le a kocsikat az útról.
-
hdanesz
őstag
válasz
Micsurin #3415 üzenetére
Próbálom összerakni a dolgot és laikusként segíteni.
Tehát van egy fehér Astra apukád nevén B10 bónusszal és volt szintén az ő nevén egy kék Astra amit most eladott(?) és így maradt úgymond a B1 bónusz is?Ha az érkező autónál apukád lenne az üzembentartó és ő fizetné a biztosítást, akkor szerintem tovább lehet vinni a B2-t így is. Közben megkérdeztem egy volt biztosítós ismerőst...ha válaszol konkrétabbat, akkor írok.
-
Micsurin
nagyúr
Jelentem megint betolakodó vagyok ha valaki nem olvassa az offot, nincs saját ottóm.
Indulhat a nézelődés kicsit aktívabban főleg ha hó végén bejön minden vár bónusz.Ha a kövit az én nevemre írjuk de apum lesz az üzembentartó akkor a bónusz, hogy lenne?
Van most egy B10 a fehér Astran és maradt egy B1 a kék Astra után. Értelemszerűen az lenne a cél az üzembentartóival, hogy ezt a B1-et vigyük tovább. Játszható vagy nulláról indulna üzembentartói esetén?
Csak azért agyaltunk érdemes lenne az én nevemre de üzembentartóizni mert külföldi igazoltatás esetén egyszerűbb lenne mint magyarázni kinek minek a nevén van. -
bsh
addikt
magam részéről beküldtem a károkozó biztosítójának (signal iduna) online felületén a kárbejelntést, végig mentem az űrlapon, csatoltam képeket (a betétlapról és a kárról), minden oké, beküldés gomb... küldés folyamatban, majd eltűnik a "küldés folyamatban" és ennyi. ott marad az űrlap, a küldés gomb, (ha újra küldöm, nem csinál semmit, nem küldi újra), de semmi infó, hogy sikeres volt-e a beküldés, vagy mi a tökömet kell most csináljak? se email igazolás, semmi
most honnan tudom, hogy megkapták-e?
csodás.
-
Qru
MODERÁTOR
Az 5 napot nem veszik.annyira szigoruan a legtobb biztositonal. De ha o csuszik ki a hataridobol az teged nem erint. Ilyenkor a biztosito fizet neked rajta meg behajthatja a biztosito ha akarja.
Nem kell fenykep, eleg ha elismeri a karokozas tenyet a masik. Fenykep, vagy rekonstrualt szemle akkor kell ha nem ismeri el.
Mivel parkoltal nem hiszem, hogy belekotnenek.
-
bsh
addikt
hali,
lenne pár kérdésem kárbejelentéssel kapcsolatban, ha valaki keni vágja.
meghúzták az utcán parkoló kocsimat, gondolom mögé próbáltak beállni vagy onnan kiállni, nem tudom hogy történt pontosan, sem azt, hogy pontosan mikor, talán hétfőn vagy kedden. de az "elkövető" hagyott egy papírt, dícséretes. én viszont nem használtam a kocsit és egy vagy két nappal később találtam csak meg a címkét. a károkozó messze van és csak a hét végén jön erre újra. viszont elvileg neki 5 napon belül be kéne jelenteni a káreseményt, ami lassan letelik... mi van, ha kicsúszik az 5 napból?
illetve a másik, hogy (nyilvánvalóan) a fentiekből következően, nem készültek olyan képek, amin a helyszínen van a két autó stb. én is csak miután észrevettem (sőtétben), csak később, a munkahelyen, világosban csináltam képet a sérülésről. ez jó lesz így?
és a harmadik: ez egy két irányú utca, mindkét oldalon párhuzamos parkoló helyekkel kialakítva... csakhogy mindketten (meg az itteni autók 90%-a...) a menetiránnyal szemben a bal oldalon parkoltunk... ami hát ő nem éppen szabályos...ezen fog a biztosító akadékoskodni vajon?
-
chungee
addikt
Estét!
Ügyfélkapun belül hol találom a gépjármű adó befizetés menüt ahol kártyával tudnék fizetni -
haromegesz14
aktív tag
Ezt az infót az előző bejegyzésemnél kihagytam: kárfelvétel/szemle még nem volt.
Azonban számomra meglepő módon - bár szerencsére nem volt még tapasztalatom biztosítási ügyintézéssel kapcsolatban - ennek igénye nélkül jóváhagyták a casco terhére történő javíttatást (pedig a kárbejelentés során még csak képeket sem kértek be a sérülésről).
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék tanácsot kérni Kötelező biztosítás illetve Bónusz fokozattal kapcsolatban. Volt Január elején egy autóbalesete szüleimnek. Végre most került pont az ügy végére. A régi jövő hét elején ki lesz vonatva a forgalomból, az új pedig tegnap lett meg.
Szeretném ma megkötni nekik a kötelezőt nekik. B10 volt a bónusz fokozata apumnak.
Ahhoz hogy a bónusz fokozata érvényes legyen az új kocsira, előtte ahhoz ki kell vonatni a forgalomból és le kell mondani a régi kocsira a biztosítást? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
haromegesz14 #3401 üzenetére
Megvolt mar a karfelvetel/szemle? Ha igen akkor nyugodtan megcsinalhatod.
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok!
Biztosítási ügyintézés alatt álló kocsin mennyire ildomos elvégezni a javítást előre?
Lekoccoltam a visszapillantómat, pókhálósra tört az üveglap, egyik rögzítőfüle elpattant, emiatt lötyög is a burkolatban, hivatalból bejelentettem a casco-s biztosító felé.
Az a "remek" ötletem támadt, hogy az üveglapot kicserélném magam egy bontottra amíg szervizelésre kerülne sor, addig is használható lenne az autó.
Ezzel a manőverrel bukhatom a lehetőséget a biztosítónál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest