Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- pointer4: Force Feedback az ülésben is - Házi Készítésű Övfeszítő
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
-
LOGOUT
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
freeknight
üzenetére
Igen! Egyezz meg vele.
-
freeknight
őstag
Így gondoltam én is.
Szerencsére azóta beszéltünk, ma megnézeti a kocsit és mond egy árat, gondolom jobban járok ha zsebből kifizetem neki? Nem kicsi a kár, manapság mi az ugye, 2 elem sérült meg a visszapillantó, ő olyan 200-ra gondolt első körben, de ma tisztábban látunk.
De gondolom ha biztosítón keresztül intézzük, akkor mindenféleképpen megy le a bónuszom meg lesz károkozói ÉS még emellé állnom kell a biztosító által mondott árat is igaz?
Köszönöm segítségeteket. -
robag93
aktív tag
válasz
freeknight
üzenetére
Mellé.. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
freeknight
üzenetére
Áaaa, az nagy baj.
Neked kell akkor a kárát kifizetned.Pontosabban a biztosító fizet neki de neked meg a biztosítónak.
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Sajnos ma balesetet okoztam, és mikor a kék-sárgát töltöttük láttam hogy kb egy hónapja lejárt a jogsim.
Mire számíthatok? Sajnos a tulaj nem akart belemenni a kp-s megoldásba a helyszínen. -
Ramoskaa
senior tag
Közben meg is kötöttem a netrisknél. Insuránál is néztem, párszáz FT eltérés volt.
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Netrisk vagy insuránál ha biztosítót váltok akkor intéznek mindent vagy be kell mennem vagy online/ telefon lemondani és megkötni?
Generali-ra 19.900Ft-ot számolt évesre b07-nél.
Köszönöm -
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Ha a kötelezőt 2025.01.28-n kötöttem, a bizosító szerint az évforduló 2026.01.27, akkor 2026.01.28-tól, vagy 206.01.27-től kell kötnöm az új biztosítást? Ugyebár időpont nincs az évfordulóra (0:00, vagy 23:59), ezért vagyok bizonytalan. Nem akarok fedezetlen napot.
Amúgy nem értem, ezt a netrisk miért nem adja meg egyértelműen kalkulációnál, hiszen náluk kötöttem. Csak az van, hogy 2026.01.01, vagy ez utáni dátum... -
Red_Bull
aktív tag
válasz
Red_Bull
üzenetére
Az eset után kijött a kárszakértő, ajánlottak egy normális összeget,elfogadtam. Jött egy e-mail a biztosítótól, hogy akkor folyamatban van az ügy, és a
" kárügy mielőbb rendezése érdekében kérjük, hogy a kárszámunk feltüntetésével az alábbi iratot
szíveskedjék megküldeni a fenti címre:
• gépjármű törzskönyvének másolata
• gépjármű kárbejelentő adatlap
Továbbá tájékoztatjuk, hogy Társaságunk az alábbi iratok beszerzése iránt intézkedett:
• okozói nyilatkozat"Elküldtem a 2 dokumentumot nekik postán, az elismerő nyilatkozatot pedig ugye a károkozónak kell.
Vártam ezután 2 hétig, nem történt semmi, pár napja írtam nekik hogy tájékoztassanak hol tart az ügy, és az a válasz,hogy várnak még mindig az elismerői nyilatkozatra,szóval a károkozó azt még nem juttatta el valamiért hozzájuk.Mi van abban az esetben, ha valamiért szarik rá, és továbbra sem küldi el, vagy esetleg szándékosan úgy döntött hogy nem akarja elismerni, és direkt nem nyilatkozik?
-
chungee
addikt
Ominimo-t nem érten el semmi módon. Alkuszhoz kellett fordulnom, nagyon rendesek voltak. Bocsánatot kértek érte. De a próbléma megoldása időbe telik, szal most várok. Gondolom ők sem érik el direktben az Ominimo-t
-
chungee
addikt
Sziasztok! Ominimo-nál (SIGNAL) van kgfb-m, 25k\év ~ 12.5k\félév. Az első félévet befizettem 12.5k, most lenne a második féléves díj befizetése. A fizetési linkre kattintva 38k-t kérnek, mégis hogyan miért
Dec. 24 a fizetési határidő -
esbii22
őstag
Ominimo-nál (SIGNAL) kötöttem meg a kötelezőt, utóbbi 4 évben K&H-nál volt kgfb-m. Jóval olcsóbb árat kalkulált az insura. 25e vs 37e (K&H). Így a váltás mellett döntöttem. Be is fizettem a díjat, jött is e-mail meg minden. Viszont se az appban, se a weben nem tudom a saját adataimat kitölteni. Ilyen gyenge lenne az appjuk ill. a webes felületük?
Csak kíváncsiságból kérdezem, másnak mi a tapasztalata. iOS-en 7 hónapja nem frissült az appjuk.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Kavicsfeverődés miatt lett egy egészen pici a sérülés a szélvédőmön, valószínűleg javítani fogják, nem kell cserélni.
"Komplett Casco Optimál" van a Generalinál, az adatoknál ezt írja:
Önálló üvegtörés
Önrész százalék 20 %
Minimális összege 0 HUFEbben az esetben, ha ilyen 10-20 e Ft-os javítás lesz, érdemes egyáltalán Casco-ra csináltatni, vagy fizessem ki zsebből?
Casco bónusz miatt kérdezem leginkább, ha emiatt a kis összeg miatt sokkal drágább lesz jövőre az éves díj, akkor lehet nem éri meg Casco-ra?
Köszi!
-
dethroner
veterán
Érdekes állatfaj ez a signál biztosító. Autóm casco biztosítása 6 éve folyamatosan az aegonnál van, a mostani új ajánlatuknál viszont olcsóbbnak találtam a signált. December 1-én van a váltás ideje, még októberben megkötöttem az új casco-t a netrisken keresztül, megadva hogy mióta van casco és balesetmentes az autó (6 éve lesz most). Erre kiküldi nekem a kötvényt nullás bónuszra és közel kétszeres árra, mint ami az ajánlatban szerepelt. A kérdésemre hogy mi a f@sz ez, azt válaszolták, hogy nem mutattam be nekik a 6 balesetmentes évről szóló C6 igazolást. De hát hogy az anyámba mutassam be, amikor az előzményszerződés még él, december 1-én történik meg a váltás. Ökör banda.
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok!
Allianz casco biztosításom van. Bejelentettem egy káreseményt, az autó szervízben van már. Helyszíni szemlére van szükség. A bejelentéstől számítva kb. mennyi idő után történik meg a szemle? Azért fontos mert ingázom az autóval és ha 2 hétbe telik csak a szemle lehet inkább megcsináltatom saját költségre ha nem olyan nagy a kár.
Köszönöm előre is!
-
Red_Bull
aktív tag
Üdv!
Megnyomta az autómat egy teherautó, amikor a pirosnál álltam és ő figyelmetlenül sávot váltott, a sofőrje elismerte egyből a felelősséget. Az autón lett néhány karc és horpadás, és az egyik kerék defektes lett. Megírtuk a kárbejelentőt, bejelentettem a biztosítójánál akinek a kárszakértője felveszi velem majd a kapcsolatot 3 munkanapon belül.
Felmerült bennem pár kérdés:
-Ha kijön a kárszakértő akkor az baj-e hogy már lecseréltem a defektes kereket, tegyem vissza a kidurrantat?-Le kell cserélnem két kereket is, hogy tengelyenként egyforma legyen, meg fogják téríteni a másik gumit is, vagy csak egyet?
-Egyáltalán hogy működik ez az egész, úgy is lehet, hogy ajánlanak egy összeget az elfogadom, átutalják, és akkor nem muszáj karosszériáshoz vinnem, hanem megoldhatom magamnak is, ahogy akarom?
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
kisharsany
üzenetére
Semmi visszajelzést nem kaptam, tegnap már az info mail-re is továbbítottam. Le van fényképezvve a biztosítós papír, de full cirill az egész. National Bureau of Bulgarian motor insurers van felül írva, de nem hiszem ,hogy az lenne.
Csak akkor fizetnek, ha totálkárra veszik fel az autót? Egyéb esetben csak számlás javítás alapján?
-
kisharsany
aktív tag
válasz
Ramoskaa
üzenetére
A károkozó biztosítója (jelen esetben valószínűleg a MABISZ lesz) küld egy kárszakértőt, aki szemlézi az autód és kiállít egy kárfelmérési jegyzőkönyvet. Utána ez alapján a biztosító eldönti, hogy gazdasági totálkár vagy javítható. Ha javítható, akkor keresned kell egy szervizt, akiket érdemes meghatalmazni hogy intézzék a továbbiakat a biztosítóval.
(Sajnos 99%, hogy totálkárra veszik, hasonló sérülés érte az én nagyobb értékű autóm is.)Ha esetleg az ALFA a bolgár kamionos biztosítója, akkor a fentieket vedd tárgytalannak és készülj fel, hogy bármi megtörténhet, bármit bármikor megváltoztathatnak és a telefonos ügyfélszolgálatuk tájékoztatása szerintük semmilyen szinten sem mérvadó.
-
Qru
MODERÁTOR
Itt egy jó cikk: Esetek, amikor a kgfb-biztosító visszakérheti a kifizetett kárt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ramoskaa
üzenetére
Beviszed a papírokat. Aztán fognak küldeni neked egy összeg ajánlást, azt vagy elfogadod vagy jelzed, hogy ennyiből nem tudod megcsináltatni. Ezutan talán kapsz egy jobb ajánlatot.
Vagy számlás javítást választod és akkor aszerint térítenek.Kérdés, hogy a kárszakértő elemcserére veszi fel vagy javithatónak mondja az ajtód pl. Sajnos mivel idős a kocsid egy jelentős avultatással is számolnak majd. Esetleg bontott ajtóban is gondolkozhatsz.
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Sajnos ma este volt egy kisebb balesetem, állóhelyzetbe a kamion átjött picit a sávomba és lenyúzta a 2 ajtót meg a tükröt. Szegény autóm (2005 ibiza) már nem túl fiatal. A kamionsofőr bolgár volt nem nagyon tudtunk tárgyalni. A rendőr felvette az adatokat. Őt írta be károkozónak. Ezzel a papírral holnap bemegyek az unionba. Casco nincs. Mire számíthatok? 2 elemet mondjuk 60-70 / elemre saccolnám, benyomódott az ajtó szóval fényezés nem lesz elég . A visszapillantó meg törött, visszahajlott. Az mondjuk legyen 25ezer kb.
Valami tipp előre is?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gubu0101
üzenetére
Igen. Megírod a biztosítónak, hogy érdekmúlás miatt kéred a biztosítás megszüntetését és a díjkülönbözet visszatérítését. Ha tudják a számlaszámod oda visszafizetik ha nem akkor a postán kiküldik a címedre.
Arra figyelj, hogy az így felszabaduló bónuszod csak 2 évig él (a szerződés megszűnésétől számítva), után elveszik. Érdemes átvinni egy másik autóra.

-
Gubu0101
veterán
Udv!
Keszulok eladni majd az autot.Most kotottem ra a biztositas 2 honapja,egy ev elore kifizetve.Ilyenkor idoaranyosan a fenmarado honapokat vissza utaljak majd vagy ez hogyan zajlik?
Elso auto,igy nem vagyok meg kepben

-
jlaci74
senior tag
Sziasztok,
pár napja vásárolt használt autóra ( EV ) szeretnék Cascot kötni,
( Kötelező biztosítás évek óta az Union-nál van, B10 )
Genertel és Union adta a legjobb árakat online kalkulátorokkal,
Melyik a fenti kettőből az ajánlott, esetleg más akivel van személyes pozitív tapasztalat?
Köszi -
SirRasor
addikt
Elvileg nincs, de tegnap kértem egy visszahívást és azóta se hívtak. Az online felületen nem látok lehetőséget üzletkötésre
UNIQA-sokkal viszont beszéltem és simán tudom online kötni és csak picit drágább, mint a Signal. Ráadásul első lesz a lakásbiztosítás és tavasszal a kötelező, amire a lakás miatt még szép kedvezményt is adnak
-
válasz
SirRasor
üzenetére
Netrisken számíttattam egyet és a signal iduna adott 16388 forintos ajánlatot, a genertel pedig egyáltalán nem adott ajánlatot. Ezek szerint még a genertelnél is vannak jobb árak.
Itt a signal iduna biztosítónál nincs semmi rejtett dolog, egyéb díj a biztosítás díján felül? Lehet átkötök oda, kötelezőnél tökmindegy hol van az ember.
-
SirRasor
addikt
Üdv, most kalkuláltattam egy gyorsat, szimpla személygépjárműre:
SIGNAL IDUNA: 25 172 Ft/év
UNIQA: 27 888 Ft/évEzek mennyire megbízható biztosítók?
Lakásbiztosítást is szeretnék kötni ugyanott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- Eleshet a memóriapánikban a Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB Titanium Gray használt, megkímélt garancia 2027.12.27-ig
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4364
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G1a - R5 4650U I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Neked kell akkor a kárát kifizetned.

Dec. 24 a fizetési határidő
Ez ilyen gyors kellet valami auto vasarlas volt.