- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- lezso6: Szekunder szarkazmus
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2020-06-18 09:11 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Még vissza térnék erre a témára. A biztosítónak mennyi ideje van arra hogy variáljon a kötelezőm díjával?
Alapból netrisken szoktam kalkulálni, és van egy mező hogy történt-e kár kifizetés a kockázatviselést megelőző 60. napon vagy az előtt, erre a kérdésre nem a válasz (elviekben 8 nappal előtte lesz), és így a Groupama nem számol egyedüliként károkozói pótdíjjal. A biztosító saját oldalán megadva a jelenlegi biztosítas számát ugyan ezt számolja (nem kell semmilyen adat megadásával bajlódni, de vissza rak két kategóriával ahogy kellene).
Nem szeretném ha a biztosítas megkötését követően érne meglepetés.Kb 1 hónap mire újra lecsekkolják a kötéstől számítva.
-
krypton
senior tag
Még vissza térnék erre a témára. A biztosítónak mennyi ideje van arra hogy variáljon a kötelezőm díjával?
Alapból netrisken szoktam kalkulálni, és van egy mező hogy történt-e kár kifizetés a kockázatviselést megelőző 60. napon vagy az előtt, erre a kérdésre nem a válasz (elviekben 8 nappal előtte lesz), és így a Groupama nem számol egyedüliként károkozói pótdíjjal. A biztosító saját oldalán megadva a jelenlegi biztosítas számát ugyan ezt számolja (nem kell semmilyen adat megadásával bajlódni, de vissza rak két kategóriával ahogy kellene).
Nem szeretném ha a biztosítas megkötését követően érne meglepetés. -
chungee
addikt
Yah most nézem részletesen a határozatot, március 19. keltéssel van ellátva. Akkor ők késtek ekkorát
-
chungee
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
-
chungee
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
Hellotok. Április 13-án elutaltam a gépjárműadót, tehát a határidő előtt 2 nappal. Viszont tegnap kaptam ajánlott levél a NAV-tól határozatot a gépjárműadó összegéről. Egyezik azzal az összeggel amit elutaltam. Tekintsem semmisnek
Mert Vették a fáradságot, hogy ajánlva adták fel, de fizetési felszólítás nincs benne. Akkor eléggé fázis késésben jött a határozatHa befizetted akkor igen. Le tudod kérdezni az egyenleged is akár ha mégis aggaszt a dolog.
-
chungee
addikt
Hellotok. Április 13-án elutaltam a gépjárműadót, tehát a határidő előtt 2 nappal. Viszont tegnap kaptam ajánlott levél a NAV-tól határozatot a gépjárműadó összegéről. Egyezik azzal az összeggel amit elutaltam. Tekintsem semmisnek
Mert Vették a fáradságot, hogy ajánlva adták fel, de fizetési felszólítás nincs benne. Akkor eléggé fázis késésben jött a határozat -
Qru
MODERÁTOR
Egy autó van a családban. Ennek az üzembentartó váltásnak mi szokott lenni az értelme/haszna?
Jelen esetemben annyi, hogyha ha én most A0-ba kerülök vissza, ez pedig az első autó lenne feleségem nevén -azaz A0 lenne -, akkor neki legalább nem jár károkozói büntetés a díjban, vagy másról is van szó?Pontosan az, hogy megúszod a károkozói pótdíjat ahogy írod.
-
krypton
senior tag
Egy autó van a családban. Ennek az üzembentartó váltásnak mi szokott lenni az értelme/haszna?
Jelen esetemben annyi, hogyha ha én most A0-ba kerülök vissza, ez pedig az első autó lenne feleségem nevén -azaz A0 lenne -, akkor neki legalább nem jár károkozói büntetés a díjban, vagy másról is van szó? -
Qru
MODERÁTOR
Köszönöm a válaszokat Neked és Qru kollégának. A biztosítást felmondtam a saját felületükön, és a mai napon kaptam tőlük levelet, hogy megtörtént a kárkifizetés a biztosításomra, és 45 napon belül önként befizethetem az összeget hogy ne csökkenjen a bonus-malus (kb 6 évnyi biztosítási díj előre szóval annyira nem tetszik). Jelenleg B2 vagyok (régóra vezetek de első kocsi a nevemen) fordulóm május 19-én van.
Azt értem hogy kettővel csökken a bonus, de arra van valami "okosság" hogy ne A0-ba kerüljek és ezen a 8 napon múljon hogy B1 legyek helyette?
Ne fizesd ki, nem éri meg. Nincs sajnos, csak az üzembentartó váltás jöhet szóba mentőövként.
-
krypton
senior tag
Nem a károkozás dátuma hanem a kárkifizetés dátuma a mérvadó, magyarul ha az évforduló napjáig nincs kifizetés akkor kármentes vagy, és úgy kell kalkulálnod. Egyenlőre így kösd meg, ha kifizetés történik az évforduló napjáig akkor a kocka kezdet után 30 nappal pótindex levelet fogsz kapni az új biztositótól, mert akkpr van egy pótellenőrzés.
Köszönöm a válaszokat Neked és Qru kollégának. A biztosítást felmondtam a saját felületükön, és a mai napon kaptam tőlük levelet, hogy megtörtént a kárkifizetés a biztosításomra, és 45 napon belül önként befizethetem az összeget hogy ne csökkenjen a bonus-malus (kb 6 évnyi biztosítási díj előre szóval annyira nem tetszik). Jelenleg B2 vagyok (régóra vezetek de első kocsi a nevemen) fordulóm május 19-én van.
Azt értem hogy kettővel csökken a bonus, de arra van valami "okosság" hogy ne A0-ba kerüljek és ezen a 8 napon múljon hogy B1 legyek helyette?
-
KomoroczyCs
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni!
2025 december 28-án autót vezetve történt balesetem egy motorossal, az ügy jelenleg nyomozás alatt van. Hatóság szempontjából szinte biztos hogy én leszek a hibás -nem is nagyon akarok itt magyarázkodni- biztosítói oldalról valamilyen arámnyban osztott felelsőségről lehet szó ha jól tudom, a gyorshajtása miatt (kb 1,7x sebességtúllépés) valamint talán műszakilag nem megfelelő jármű miatt (rendőrségi jegyzőkönyv alapján a 15 éves gumik miatt).A lényeg az lenne hogy a büntetőügyben még nem született döntés (de simán lehet hogy a fordulóra már meglesz, illetve a jogalap a motoros kifizetésére), viszont a kötelező biztosításomat jövő héten tudom a legkésőbb felmondani. Mire számíthatok és hogyan érdemes végig vinni a kalkulációt a Netrisken hogy ne érjen csalódás? Első körben arra gondoltam hogy mindenhol behúzom hogy 1 kár, de nem történt kifizetés, így arra számol hogy a bonus-malus egyet felfele lép, de a díjkalkulációban büntet károkozással.
Köszönöm a iránymutatást!
Nem a károkozás dátuma hanem a kárkifizetés dátuma a mérvadó, magyarul ha az évforduló napjáig nincs kifizetés akkor kármentes vagy, és úgy kell kalkulálnod. Egyenlőre így kösd meg, ha kifizetés történik az évforduló napjáig akkor a kocka kezdet után 30 nappal pótindex levelet fogsz kapni az új biztositótól, mert akkpr van egy pótellenőrzés.
-
kisharsany
aktív tag
https://www.alfa.hu/kotelezo-biztositas/hogyan-szuntethetem-meg-a-gepjarmu-szerzodesemet.html
"A beérkezett törlési igényt 5 munkanapon belül dolgozzuk fel."
10 munkanap alatt sem tudták/tudják megoldani.
Alfa...
2 válaszlevelet és a Pénzügyi Békéltető Testület előtt köttetett megállapodásunk kifizetését nem tudták megoldani a vállalt 15 nap alatt...
-
Qru
MODERÁTOR
-
nfsu17
veterán
Köszi.Írtam nekik 3 napja, és eddig semmi visszajelzés. Még van 2 napjuk.Közben eszembe jutott, hogy mikor viszem a kocsit műszakira, akkor még ez az alfa lesz az érvényes kgfb. Na most kitalálták 2024-ben, hogy már nem küldenek papír alapon igazolást a papír alapon postán küldött levél mellé
, amiben írják, hogy mennyit is kell fizetni.Ez a levél meg is jött, amiben írják, hogy a netes fiókban töltsem le az igazolást.Most ezért regisztráltam, oké.
Nem tartom magam blfsz gyereknek, de én eskü nem találom a fiókban az igazolást.A pdf-et megtaláltam, amit postán küldtek, de semmilyen menü almenüjének menüjében nem találok semmit.Tudja vki, hogy hova van elrejtve?AI cset meg kb semmit nem ér.
Közben újra beléptem, most más menük jöttek fel, meglett.
https://www.alfa.hu/kotelezo-biztositas/hogyan-szuntethetem-meg-a-gepjarmu-szerzodesemet.html
"A beérkezett törlési igényt 5 munkanapon belül dolgozzuk fel."
10 munkanap alatt sem tudták/tudják megoldani.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok, az Union Biztosítónál, szoktak válaszolni email-re?
Tegnap délelőtt írtam nekik, jött is az automata visszaigazolás, de válasz még nem. Ez így megszokott dolog náluk? -
Qru
MODERÁTOR
-
_NCT
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
Ha felmondtad időben, írásban akkor nincs gond. Hagyd figyelmen kívül a dolgot.
-
_NCT
addikt
Sziasztok,
Genertel-nél volt KGFB-m, újrakötöttem máshol. Egy ideje látom, hogy "Felmondás alatt" a státusza, erre küldték az idei biztosítást. Írtam ügyfélszolgálatnak is, de semmi válasz már több mint egy hete. Remélem nem kell befizetnem ezt is. -
nfsu17
veterán
Köszi.Írtam nekik 3 napja, és eddig semmi visszajelzés. Még van 2 napjuk.Közben eszembe jutott, hogy mikor viszem a kocsit műszakira, akkor még ez az alfa lesz az érvényes kgfb. Na most kitalálták 2024-ben, hogy már nem küldenek papír alapon igazolást a papír alapon postán küldött levél mellé
, amiben írják, hogy mennyit is kell fizetni.Ez a levél meg is jött, amiben írják, hogy a netes fiókban töltsem le az igazolást.Most ezért regisztráltam, oké.
Nem tartom magam blfsz gyereknek, de én eskü nem találom a fiókban az igazolást.A pdf-et megtaláltam, amit postán küldtek, de semmilyen menü almenüjének menüjében nem találok semmit.Tudja vki, hogy hova van elrejtve?AI cset meg kb semmit nem ér.
Közben újra beléptem, most más menük jöttek fel, meglett.
-
kisharsany
aktív tag
Sziasztok!
Régebben írtam itt az ALFA biztosítóval való tapasztalataimról károsultként. Azóta történt egy s más, pl. a Pénzügyi Békéltető Testületnél volt egy meghallgatás, ahol megegyezésre jutottunk az ALFA-val, hogy fizetnek még egy bizonyos összegű kártérítést, ha elállok a további kárigénytől és a 8 pontos panaszlistám sem forszírozom tovább.
Ez a bizonyos kártérítési összeg tegnapi határidővel kellett volna, hogy a számlára érkezzen, nem meglepő módon nem utalta a biztosító. (Megjegyzem, az egyik pont a panaszok között pont a határidők többszöri túllépése volt...
)Én nem akarok senkit sem buzdítani, melyik biztosítóval kössön felelősségbiztosást, de érdemes alaposan átgondolni...
ALFA sztori zárás:
Ápr. 13. hétfőn ugyebár írtam a PBT-nek, hogy az ALFA nem teljesítette a PBT-s megállapodásban foglalt 15 naptári napon belüli utalást a további kártérítésről.
14-én kedden delélőtt utalt az ALFA és jött levél az ALFA-tól a PBT felületén, hogy 10-i dátummal utaltak.
15-én, azaz ma jön email az ALFA-tól, hogy "Az összeget levelenük küldésével egyidőben kifizettük ... részére". Dátum: április 14.Magyarul: miután írtam a PBT-nek, hogy az ALFA megint túllépte a határidőt és nem teljesítette a megállapodást, észbe kapott az ALFA és másnap utalt. Közben küld egy levelet 10-re visszadátumozva, mintha már akkor elutalták volna. Majd ma jön egy levél közvetlen az ALFA-tól, hogy 14-én elutalták az összeget
Kész vagyok tőlük
De van még egy csavar a történetben, ugyanis hiába dátumozták vissza ápr. 10-re, nem sikerült jól kiszámolni a napokat és még azzal is túllépték a 15 napot
Ekkora egy szánalom balfék bagázst...
-
Qru
MODERÁTOR
Üdv megint.
Tavaly becoptam rendesen, most viszont időben vagyok.
Szóval akkor búcsút mondanék az alfának.
Találtam neten formanyomtatványt, kitöltöm, aláírom, beszkennelem, emailezem, majd reagálnak..azaz elfogadják....és ennyi?
06.06 az évforduló úgy rémlik, ha mondjuk MA megszűnne náluk, akkor azért még 6-áig ki van fizetve nem?
Tehát az új úgyis attól élne, nem?Utána kiválasztok egy másikat és bemegyek hozzájuk megkötni?
Vagy be se menjek, intézzem neten?Igen a felmomdas ennyi. Sok helyen online is lehet jelezni a sajat feluletukon.
Igen a fordulonapig el a meglevo biztositasod. Az ujat mar most is megkotheted akar online.
-
robag93
aktív tag
Próbálta már valaki a SIMPLE Biztosítást? Érdekelnének a vélemények, tapasztalatok. Hátha ez okosabb rendszernek sikerült, mint pl. a Netrisk.
-
nfsu17
veterán
Üdv megint.
Tavaly becoptam rendesen, most viszont időben vagyok.
Szóval akkor búcsút mondanék az alfának.
Találtam neten formanyomtatványt, kitöltöm, aláírom, beszkennelem, emailezem, majd reagálnak..azaz elfogadják....és ennyi?
06.06 az évforduló úgy rémlik, ha mondjuk MA megszűnne náluk, akkor azért még 6-áig ki van fizetve nem?
Tehát az új úgyis attól élne, nem?Utána kiválasztok egy másikat és bemegyek hozzájuk megkötni?
Vagy be se menjek, intézzem neten? -
Qru
MODERÁTOR
Az kimaradt, hogy hála az égnek nincs maradandó sérülés, de 8 napon túl gyógyult.
Akkor most úgy kalkuláljak, hogy nincs károkozásom/baleset, és ha a fordulóig nem zárul le az eset akkor jól jártam? Gondolom azt látják hogy már folyamatban van, az én biztosítómnál már beadták a javítási igényt (én cascora megoldottam).
Esetleg érdemes felmondani a biztosítónál emailen pld (mert nem látom hogy Netrisken lehetne csak felmondani), és forduló előtt gyorsan megkötöm?Azt tudom hogy kettőt vissza ugrik a bónusz. Tényleg amúgy a biztosító számára minden rendelkezésre áll, pld a rendőrségi jegyzőkönyv, vagy érdemes keresnem őket?
Remeljül polgari pert nem akaszt a nyakadba akkor.
Kösd meg, hátha... de érdemes keresned őket.
-
krypton
senior tag
Az kimaradt, hogy hála az égnek nincs maradandó sérülés, de 8 napon túl gyógyult.
Akkor most úgy kalkuláljak, hogy nincs károkozásom/baleset, és ha a fordulóig nem zárul le az eset akkor jól jártam? Gondolom azt látják hogy már folyamatban van, az én biztosítómnál már beadták a javítási igényt (én cascora megoldottam).
Esetleg érdemes felmondani a biztosítónál emailen pld (mert nem látom hogy Netrisken lehetne csak felmondani), és forduló előtt gyorsan megkötöm?Azt tudom hogy kettőt vissza ugrik a bónusz. Tényleg amúgy a biztosító számára minden rendelkezésre áll, pld a rendőrségi jegyzőkönyv, vagy érdemes keresnem őket?
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Régebben írtam itt az ALFA biztosítóval való tapasztalataimról károsultként. Azóta történt egy s más, pl. a Pénzügyi Békéltető Testületnél volt egy meghallgatás, ahol megegyezésre jutottunk az ALFA-val, hogy fizetnek még egy bizonyos összegű kártérítést, ha elállok a további kárigénytől és a 8 pontos panaszlistám sem forszírozom tovább.
Ez a bizonyos kártérítési összeg tegnapi határidővel kellett volna, hogy a számlára érkezzen, nem meglepő módon nem utalta a biztosító. (Megjegyzem, az egyik pont a panaszok között pont a határidők többszöri túllépése volt...
)Én nem akarok senkit sem buzdítani, melyik biztosítóval kössön felelősségbiztosást, de érdemes alaposan átgondolni...
Alfa-ra mások is panaszkodtak, nálam tiltólistán vannak a Union-al egyetemben.
-
kisharsany
aktív tag
Sziasztok!
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
2025 december 28-án autót vezetve történt balesetem egy motorossal, az ügy jelenleg nyomozás alatt van. Hatóság szempontjából szinte biztos hogy én leszek a hibás -nem is nagyon akarok itt magyarázkodni- biztosítói oldalról valamilyen arámnyban osztott felelsőségről lehet szó ha jól tudom, a gyorshajtása miatt (kb 1,7x sebességtúllépés) valamint talán műszakilag nem megfelelő jármű miatt (rendőrségi jegyzőkönyv alapján a 15 éves gumik miatt).A lényeg az lenne hogy a büntetőügyben még nem született döntés (de simán lehet hogy a fordulóra már meglesz, illetve a jogalap a motoros kifizetésére), viszont a kötelező biztosításomat jövő héten tudom a legkésőbb felmondani. Mire számíthatok és hogyan érdemes végig vinni a kalkulációt a Netrisken hogy ne érjen csalódás? Első körben arra gondoltam hogy mindenhol behúzom hogy 1 kár, de nem történt kifizetés, így arra számol hogy a bonus-malus egyet felfele lép, de a díjkalkulációban büntet károkozással.
Mivel folyamatban van az ügyed csak a jelenlegi infók alapján tudsz újra biztosítást kötni. Ezek általában hosszan el szoktak húzódni... Mivel kárt okoztál biztos, hogy 2-vel csökken a bónuszod, azzal eleve számolhatsz jövőre.
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
-
kopeter1982
csendes tag
Ugyanígy jártam én is tavaly (vagy 2 éve?), B10-zel, 0 károkozással.
(Nyilván arra játszanak, hogy ha valaki nem figyeli és nem vált biztosítót, akkor jól járnak.)
Viszont a slusszpoén:
1 év elteltével kalkulaltam náluk újra, és akkor már nem adja meg az első (nagyon jó) díjat, gondolom figyeli a rendszámot, hogy aki már egyszer tudatos volt és lemondta náluk, az véletlenül se ott kösse újra.
-
Qru
MODERÁTOR
-
chungee
addikt
Csak érdekesség
Ominimo következő évi ajánlata 25k\év-ről 122k\év-re ugrik. Én is ugrok sürgősen máshova
Ekkora különbségű ajánlatot nem is kaptam életem során 
-
kisharsany
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
A listából csak az ALFA-t ne válaszd, egy igazi ótvar biztosító.
Union is tud sneci lenni. Nekem utolag emeltek a kgfb-men.
-
kisharsany
aktív tag
Én allianzzal jártam pont így. Most mennék az Uniquához, de érdekességképpen: saját kalkulátora 55k/évet dobott. Allianz 35k-ról emelkedett 58k-ra.
Erre most a SimpleBiztosítással kalkuláltattam egyet, ahol 48k-t hozott a saját honlapjukkal szemben (megegyező kedvezményekkel)
Csak érdekességképpen az eleje:
Ennyire **** pofátlanok, már bocsánat?
Még mindig igaz, hogy a legolcsóbbat kell megkötni és kész? Aztán meg évente váltani, ahogy elnézem a kommenteket

A listából csak az ALFA-t ne válaszd, egy igazi ótvar biztosító.
-
Qru
MODERÁTOR
Kérdés és egyben beszámoló. Ominimo cascot kötöttem novemberben, majd most pár hete küldtek egy levelet hogy megemelik 90-ről 110k-ra díjat visszamenőlegesen. Netrisken kötöttem, de egy árva figyelmeztetőt nem kaptam, hogy esetleg valami bónuszt nem sikerült elfogadniuk.
Jelentettem a Netrisknél, beszéltem is ügyintézővel, de azóta semmi. Szerintetek mire számíthatok?Be kell kuldeni ujra a bonuszigazolasokat. De lehet nem fogadjak el. Beszelj a biztositoval. Netrisk kicsit balfek ilyen teren.
-
robag93
aktív tag
Kérdés és egyben beszámoló. Ominimo cascot kötöttem novemberben, majd most pár hete küldtek egy levelet hogy megemelik 90-ről 110k-ra díjat visszamenőlegesen. Netrisken kötöttem, de egy árva figyelmeztetőt nem kaptam, hogy esetleg valami bónuszt nem sikerült elfogadniuk.
Jelentettem a Netrisknél, beszéltem is ügyintézővel, de azóta semmi. Szerintetek mire számíthatok? -
Qru
MODERÁTOR
Én allianzzal jártam pont így. Most mennék az Uniquához, de érdekességképpen: saját kalkulátora 55k/évet dobott. Allianz 35k-ról emelkedett 58k-ra.
Erre most a SimpleBiztosítással kalkuláltattam egyet, ahol 48k-t hozott a saját honlapjukkal szemben (megegyező kedvezményekkel)
Még mindig igaz, hogy a legolcsóbbat kell megkötni és kész? Aztán meg évente váltani, ahogy elnézem a kommenteket

Igen.
-
SirRasor
addikt

-
Qru
MODERÁTOR
"A károkozói pótdíjjal megtoldott kötelező gépjármű felelősségbiztosítás akár háromszorosa is lehet az eredetileg kiszabott alapdíjnak, és akkor is kivetik, ha a kárt okozó visszatérítette biztosítójának a kártérítést."
Milyen szimpatikus. Még jó, hogy a biztosító nem tud rosszul járni sehogy sem..
Igen, ezert javasoltam a uzembentarto valtast. Snecik...
-
Kroni1
veterán
"A károkozói pótdíjjal megtoldott kötelező gépjármű felelősségbiztosítás akár háromszorosa is lehet az eredetileg kiszabott alapdíjnak, és akkor is kivetik, ha a kárt okozó visszatérítette biztosítójának a kártérítést."
Milyen szimpatikus. Még jó, hogy a biztosító nem tud rosszul járni sehogy sem..
-
Qru
MODERÁTOR
Köszi! Legalább egy kis jó hír a mai napra. Akkor ez lesz, bejelentem én is a saját biztosítómnál, aztán meglátjuk mit fognak őszre kikalkulálni.
Ha nagyon vészes lenne akkor az lesz ahogy mondtad, az asszony lesz az üzembentartóm. Ha jól tudom közvetlen hozzátartozóra átiratni az üzembentartást az nem kerül különösebb összegbe..
Nem csak a bonuszt bukod de meg karolozoi potdijat is a nyakdba varrnak majd.
Igen, jól tudod. -
Kroni1
veterán
Köszi! Legalább egy kis jó hír a mai napra. Akkor ez lesz, bejelentem én is a saját biztosítómnál, aztán meglátjuk mit fognak őszre kikalkulálni.
Ha nagyon vészes lenne akkor az lesz ahogy mondtad, az asszony lesz az üzembentartóm. Ha jól tudom közvetlen hozzátartozóra átiratni az üzembentartást az nem kerül különösebb összegbe..
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok! Ma a robogómmal az álló kocsisor előzése közben egy Prius tükröt sajnos sikerült kiforditanom, nem sérült de lötyögni kezdett. Természetesen megálltam, és a betétlapot kitöltöttük. A tulaj beleegyezett, ha találok megfelelő áron gyári tükröt akkor nem jelentjük le, de elég drága sajnos, 100e körül lenne, plusz még nekem kéne szerelni, ezért hajlok inkább a biztosítós javítás felé.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor a többi általam fizetett kgfb is emelkedni fog? A robogóm nagytestű 200ccm, és ősszel vettem tehát A0-ban van, van egy nagymotorom ami ugyanez a kategória, az B10-ben van, és egy autónk is ami másik kategóriába tartozik, az B7 körül van.
Ti melyik opciót választanátok?
A többi bónuszodat nem érinti.
Jelentsd be kgfb-re, aztan ha lefutott az ügy jöhet egy üzembentartó váltás…
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Ma a robogómmal az álló kocsisor előzése közben egy Prius tükröt sajnos sikerült kiforditanom, nem sérült de lötyögni kezdett. Természetesen megálltam, és a betétlapot kitöltöttük. A tulaj beleegyezett, ha találok megfelelő áron gyári tükröt akkor nem jelentjük le, de elég drága sajnos, 100e körül lenne, plusz még nekem kéne szerelni, ezért hajlok inkább a biztosítós javítás felé.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor a többi általam fizetett kgfb is emelkedni fog? A robogóm nagytestű 200ccm, és ősszel vettem tehát A0-ban van, van egy nagymotorom ami ugyanez a kategória, az B10-ben van, és egy autónk is ami másik kategóriába tartozik, az B7 körül van.
Ti melyik opciót választanátok?
-
Đusty
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, arra hajtanak hogy lusta leszel váltani vagy kicsuszol a hataridobol.
-
Vérboci
addikt
azt szeretnék ha biztosítót váltanál.
nem kell ezen lamentálni, kalkulálj, válts. -
Balinkó29
csendes tag
Sziasztok!
Uniqa val másnak is van olyan tapasztalata hogy A kgfb következő éves díja a duplájára emelkedik? Úgy hogy káresemény és semmiféle változás nem volt az elmúlt egy évben?
Ma kaptam az értesítőt és nem értem az egészet. Valaki ötlet? -
Qru
MODERÁTOR
Így gondoltam én is.
Szerencsére azóta beszéltünk, ma megnézeti a kocsit és mond egy árat, gondolom jobban járok ha zsebből kifizetem neki? Nem kicsi a kár, manapság mi az ugye, 2 elem sérült meg a visszapillantó, ő olyan 200-ra gondolt első körben, de ma tisztábban látunk.
De gondolom ha biztosítón keresztül intézzük, akkor mindenféleképpen megy le a bónuszom meg lesz károkozói ÉS még emellé állnom kell a biztosító által mondott árat is igaz?
Köszönöm segítségeteket.Igen! Egyezz meg vele.
-
freeknight
őstag
Így gondoltam én is.
Szerencsére azóta beszéltünk, ma megnézeti a kocsit és mond egy árat, gondolom jobban járok ha zsebből kifizetem neki? Nem kicsi a kár, manapság mi az ugye, 2 elem sérült meg a visszapillantó, ő olyan 200-ra gondolt első körben, de ma tisztábban látunk.
De gondolom ha biztosítón keresztül intézzük, akkor mindenféleképpen megy le a bónuszom meg lesz károkozói ÉS még emellé állnom kell a biztosító által mondott árat is igaz?
Köszönöm segítségeteket. -
robag93
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos ma balesetet okoztam, és mikor a kék-sárgát töltöttük láttam hogy kb egy hónapja lejárt a jogsim.
Mire számíthatok? Sajnos a tulaj nem akart belemenni a kp-s megoldásba a helyszínen.Mellé.. -
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Sajnos ma balesetet okoztam, és mikor a kék-sárgát töltöttük láttam hogy kb egy hónapja lejárt a jogsim.
Mire számíthatok? Sajnos a tulaj nem akart belemenni a kp-s megoldásba a helyszínen.Áaaa, az nagy baj.
Neked kell akkor a kárát kifizetned.Pontosabban a biztosító fizet neki de neked meg a biztosítónak.
-
freeknight
őstag
Sziasztok!
Mire számíthatok? Sajnos a tulaj nem akart belemenni a kp-s megoldásba a helyszínen. -
Ramoskaa
senior tag
Közben meg is kötöttem a netrisknél. Insuránál is néztem, párszáz FT eltérés volt.
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Netrisk vagy insuránál ha biztosítót váltok akkor intéznek mindent vagy be kell mennem vagy online/ telefon lemondani és megkötni?
Generali-ra 19.900Ft-ot számolt évesre b07-nél.
Köszönöm -
Ramoskaa
senior tag
-
esbii22
őstag
Insura-t is nézd meg. Én meg mindig náluk kalkulálok.
-
Qru
MODERÁTOR
Az összefoglalóban van pár alkuszi link, nézzél rá.
-
zolnagy
őstag
Én netriskes vagyok már vagy 15 éve, mindig ott kalkulálom. Általában érdemes volt átmennem máshova, de volt az évek során olyan is, hogy nem. Az idén a két autón 40e Ft-t spóroltam tavalyhoz képest.
-
Ramoskaa
senior tag
-
zolnagy
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Ha a kötelezőt 2025.01.28-n kötöttem, a bizosító szerint az évforduló 2026.01.27, akkor 2026.01.28-tól, vagy 206.01.27-től kell kötnöm az új biztosítást? Ugyebár időpont nincs az évfordulóra (0:00, vagy 23:59), ezért vagyok bizonytalan. Nem akarok fedezetlen napot.
Amúgy nem értem, ezt a netrisk miért nem adja meg egyértelműen kalkulációnál, hiszen náluk kötöttem. Csak az van, hogy 2026.01.01, vagy ez utáni dátum...2026. 01. 28-tol kell kotnod, mert a jelenlegi 27-en 23:59:59-ig ervenyes. Az uj meg 2026. 01. 28. 0:00:00-tol lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Ha a kötelezőt 2025.01.28-n kötöttem, a bizosító szerint az évforduló 2026.01.27, akkor 2026.01.28-tól, vagy 206.01.27-től kell kötnöm az új biztosítást? Ugyebár időpont nincs az évfordulóra (0:00, vagy 23:59), ezért vagyok bizonytalan. Nem akarok fedezetlen napot.
Amúgy nem értem, ezt a netrisk miért nem adja meg egyértelműen kalkulációnál, hiszen náluk kötöttem. Csak az van, hogy 2026.01.01, vagy ez utáni dátum... -
Đusty
addikt
És az okozói nyilatkozatból nincs egy általános amit a helyszínen kitöltene mindegyik bank csak a saját formalapján fogadja? Menjenek a francba. A kék-sárgán is elismeri gondolom. akkor az minek?
-
Qru
MODERÁTOR
Az eset után kijött a kárszakértő, ajánlottak egy normális összeget,elfogadtam. Jött egy e-mail a biztosítótól, hogy akkor folyamatban van az ügy, és a
" kárügy mielőbb rendezése érdekében kérjük, hogy a kárszámunk feltüntetésével az alábbi iratot
szíveskedjék megküldeni a fenti címre:
• gépjármű törzskönyvének másolata
• gépjármű kárbejelentő adatlap
Továbbá tájékoztatjuk, hogy Társaságunk az alábbi iratok beszerzése iránt intézkedett:
• okozói nyilatkozat"Elküldtem a 2 dokumentumot nekik postán, az elismerő nyilatkozatot pedig ugye a károkozónak kell.
Vártam ezután 2 hétig, nem történt semmi, pár napja írtam nekik hogy tájékoztassanak hol tart az ügy, és az a válasz,hogy várnak még mindig az elismerői nyilatkozatra,szóval a károkozó azt még nem juttatta el valamiért hozzájuk.Mi van abban az esetben, ha valamiért szarik rá, és továbbra sem küldi el, vagy esetleg szándékosan úgy döntött hogy nem akarja elismerni, és direkt nem nyilatkozik?
Az szivas, akkor lehet perre kell menni. Mi jartunk igy, 5 evig huztak az ugyet mire penzhez jutottunk.
-
Vérboci
addikt
Az eset után kijött a kárszakértő, ajánlottak egy normális összeget,elfogadtam. Jött egy e-mail a biztosítótól, hogy akkor folyamatban van az ügy, és a
" kárügy mielőbb rendezése érdekében kérjük, hogy a kárszámunk feltüntetésével az alábbi iratot
Továbbá tájékoztatjuk, hogy Társaságunk az alábbi iratok beszerzése iránt intézkedett:
• okozói nyilatkozat"Elküldtem a 2 dokumentumot nekik postán, az elismerő nyilatkozatot pedig ugye a károkozónak kell.
Vártam ezután 2 hétig, nem történt semmi, pár napja írtam nekik hogy tájékoztassanak hol tart az ügy, és az a válasz,hogy várnak még mindig az elismerői nyilatkozatra,szóval a károkozó azt még nem juttatta el valamiért hozzájuk.Mi van abban az esetben, ha valamiért szarik rá, és továbbra sem küldi el, vagy esetleg szándékosan úgy döntött hogy nem akarja elismerni, és direkt nem nyilatkozik?
akkor bajban leszel... ezért kell minden esetben rendőrt hívni.
-
Red_Bull
aktív tag
Üdv!
Megnyomta az autómat egy teherautó, amikor a pirosnál álltam és ő figyelmetlenül sávot váltott, a sofőrje elismerte egyből a felelősséget. Az autón lett néhány karc és horpadás, és az egyik kerék defektes lett. Megírtuk a kárbejelentőt, bejelentettem a biztosítójánál akinek a kárszakértője felveszi velem majd a kapcsolatot 3 munkanapon belül.
Felmerült bennem pár kérdés:
-Ha kijön a kárszakértő akkor az baj-e hogy már lecseréltem a defektes kereket, tegyem vissza a kidurrantat?-Le kell cserélnem két kereket is, hogy tengelyenként egyforma legyen, meg fogják téríteni a másik gumit is, vagy csak egyet?
-Egyáltalán hogy működik ez az egész, úgy is lehet, hogy ajánlanak egy összeget az elfogadom, átutalják, és akkor nem muszáj karosszériáshoz vinnem, hanem megoldhatom magamnak is, ahogy akarom?
-
Qru
MODERÁTOR
Remek... Szerencsére egyben kifizettem előre, így nem lehet félre értés.
-
chungee
addikt
Ominimo-t nem érten el semmi módon. Alkuszhoz kellett fordulnom, nagyon rendesek voltak. Bocsánatot kértek érte. De a próbléma megoldása időbe telik, szal most várok. Gondolom ők sem érik el direktben az Ominimo-t
-
Qru
MODERÁTOR
Hívd fel őket, innen lehetetlen megmondani sajnos.
-
chungee
addikt
Sziasztok! Ominimo-nál (SIGNAL) van kgfb-m, 25k\év ~ 12.5k\félév. Az első félévet befizettem 12.5k, most lenne a második féléves díj befizetése. A fizetési linkre kattintva 38k-t kérnek, mégis hogyan miért
Dec. 24 a fizetési határidő -
esbii22
őstag
Ominimo-nál (SIGNAL) kötöttem meg a kötelezőt, utóbbi 4 évben K&H-nál volt kgfb-m. Jóval olcsóbb árat kalkulált az insura. 25e vs 37e (K&H). Így a váltás mellett döntöttem. Be is fizettem a díjat, jött is e-mail meg minden. Viszont se az appban, se a weben nem tudom a saját adataimat kitölteni. Ilyen gyenge lenne az appjuk ill. a webes felületük?
Csak kíváncsiságból kérdezem, másnak mi a tapasztalata. iOS-en 7 hónapja nem frissült az appjuk.
-
_Petya_
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok,
Kavicsfeverődés miatt lett egy egészen pici a sérülés a szélvédőmön, valószínűleg javítani fogják, nem kell cserélni.
"Komplett Casco Optimál" van a Generalinál, az adatoknál ezt írja:
Önálló üvegtörés
Önrész százalék 20 %
Minimális összege 0 HUFEbben az esetben, ha ilyen 10-20 e Ft-os javítás lesz, érdemes egyáltalán Casco-ra csináltatni, vagy fizessem ki zsebből?
Casco bónusz miatt kérdezem leginkább, ha emiatt a kis összeg miatt sokkal drágább lesz jövőre az éves díj, akkor lehet nem éri meg Casco-ra?
Köszi!
Ezt érdemesebb zsebből kipengetni. Számla nélkül megúszod olcsón.
-
Đusty
addikt
Sziasztok,
Kavicsfeverődés miatt lett egy egészen pici a sérülés a szélvédőmön, valószínűleg javítani fogják, nem kell cserélni.
Önálló üvegtörés
Önrész százalék 20 %
Minimális összege 0 HUFEbben az esetben, ha ilyen 10-20 e Ft-os javítás lesz, érdemes egyáltalán Casco-ra csináltatni, vagy fizessem ki zsebből?
Casco bónusz miatt kérdezem leginkább, ha emiatt a kis összeg miatt sokkal drágább lesz jövőre az éves díj, akkor lehet nem éri meg Casco-ra?
Köszi!
10-ből megvan simán kár lenne bármivel is vacakolni. De minél hamarabb vidd mert nőhet-repedhet pl. ha meleg levegővel fújod ilyenkor.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Önálló üvegtörés
Önrész százalék 20 %
Köszi!
-
Qru
MODERÁTOR
-
Ramoskaa
senior tag
-
dethroner
veterán
Érdekes állatfaj ez a signál biztosító. Autóm casco biztosítása 6 éve folyamatosan az aegonnál van, a mostani új ajánlatuknál viszont olcsóbbnak találtam a signált. December 1-én van a váltás ideje, még októberben megkötöttem az új casco-t a netrisken keresztül, megadva hogy mióta van casco és balesetmentes az autó (6 éve lesz most). Erre kiküldi nekem a kötvényt nullás bónuszra és közel kétszeres árra, mint ami az ajánlatban szerepelt. A kérdésemre hogy mi a f@sz ez, azt válaszolták, hogy nem mutattam be nekik a 6 balesetmentes évről szóló C6 igazolást. De hát hogy az anyámba mutassam be, amikor az előzményszerződés még él, december 1-én történik meg a váltás. Ökör banda.
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Allianz casco biztosításom van. Bejelentettem egy káreseményt, az autó szervízben van már. Helyszíni szemlére van szükség. A bejelentéstől számítva kb. mennyi idő után történik meg a szemle? Azért fontos mert ingázom az autóval és ha 2 hétbe telik csak a szemle lehet inkább megcsináltatom saját költségre ha nem olyan nagy a kár.
Köszönöm előre is!
Általában 3 napon belül leszemlézik. Erősen indokolt esetben csúsznak csak vele (pl ha nagyon sok a munkájuk).
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok!
Allianz casco biztosításom van. Bejelentettem egy káreseményt, az autó szervízben van már. Helyszíni szemlére van szükség. A bejelentéstől számítva kb. mennyi idő után történik meg a szemle? Azért fontos mert ingázom az autóval és ha 2 hétbe telik csak a szemle lehet inkább megcsináltatom saját költségre ha nem olyan nagy a kár.
Köszönöm előre is!
-
Red_Bull
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Red_Bull
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
Üdv!
Megnyomta az autómat egy teherautó, amikor a pirosnál álltam és ő figyelmetlenül sávot váltott, a sofőrje elismerte egyből a felelősséget. Az autón lett néhány karc és horpadás, és az egyik kerék defektes lett. Megírtuk a kárbejelentőt, bejelentettem a biztosítójánál akinek a kárszakértője felveszi velem majd a kapcsolatot 3 munkanapon belül.
-Ha kijön a kárszakértő akkor az baj-e hogy már lecseréltem a defektes kereket, tegyem vissza a kidurrantat?-Le kell cserélnem két kereket is, hogy tengelyenként egyforma legyen, meg fogják téríteni a másik gumit is, vagy csak egyet?
-Egyáltalán hogy működik ez az egész, úgy is lehet, hogy ajánlanak egy összeget az elfogadom, átutalják, és akkor nem muszáj karosszériáshoz vinnem, hanem megoldhatom magamnak is, ahogy akarom?
Nem kell vissza szerelned de majd mutasd meg a karszakertonek.
Sajnos csak a kidurrantat teritik.
Igen.
-
Red_Bull
aktív tag
Üdv!
-
Ramoskaa
senior tag
A károkozó biztosítója (jelen esetben valószínűleg a MABISZ lesz) küld egy kárszakértőt, aki szemlézi az autód és kiállít egy kárfelmérési jegyzőkönyvet. Utána ez alapján a biztosító eldönti, hogy gazdasági totálkár vagy javítható. Ha javítható, akkor keresned kell egy szervizt, akiket érdemes meghatalmazni hogy intézzék a továbbiakat a biztosítóval.
(Sajnos 99%, hogy totálkárra veszik, hasonló sérülés érte az én nagyobb értékű autóm is.)Ha esetleg az ALFA a bolgár kamionos biztosítója, akkor a fentieket vedd tárgytalannak és készülj fel, hogy bármi megtörténhet, bármit bármikor megváltoztathatnak és a telefonos ügyfélszolgálatuk tájékoztatása szerintük semmilyen szinten sem mérvadó.
Semmi visszajelzést nem kaptam, tegnap már az info mail-re is továbbítottam. Le van fényképezvve a biztosítós papír, de full cirill az egész. National Bureau of Bulgarian motor insurers van felül írva, de nem hiszem ,hogy az lenne.
Csak akkor fizetnek, ha totálkárra veszik fel az autót? Egyéb esetben csak számlás javítás alapján?
-
kisharsany
aktív tag
A károkozó biztosítója (jelen esetben valószínűleg a MABISZ lesz) küld egy kárszakértőt, aki szemlézi az autód és kiállít egy kárfelmérési jegyzőkönyvet. Utána ez alapján a biztosító eldönti, hogy gazdasági totálkár vagy javítható. Ha javítható, akkor keresned kell egy szervizt, akiket érdemes meghatalmazni hogy intézzék a továbbiakat a biztosítóval.
(Sajnos 99%, hogy totálkárra veszik, hasonló sérülés érte az én nagyobb értékű autóm is.)Ha esetleg az ALFA a bolgár kamionos biztosítója, akkor a fentieket vedd tárgytalannak és készülj fel, hogy bármi megtörténhet, bármit bármikor megváltoztathatnak és a telefonos ügyfélszolgálatuk tájékoztatása szerintük semmilyen szinten sem mérvadó.
-
Ramoskaa
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Ramoskaa
senior tag
Persze, így a legkönnyebb nekik, nem kell vele foglalkozni. A telefonba a mabisz ic@mabisz.hu-t mondott, de rákeresve a google nem igen adja ki. Lehet félrehallottam ? Bár 2x is kérdeztem.
-
Qru
MODERÁTOR
Remek.
Általában a biztosítód ilyenkor szívességi kárfelvételt csinált és ők keresik meg a vétkes fél biztosítóját de ezek szerint tojnak rá (nem kötelező, így megtehetik). Akkor a MABISZ keresi meg a károkozó biztosítóját, hogy fizessen. -
Ramoskaa
senior tag
Beviszed a papírokat. Aztán fognak küldeni neked egy összeg ajánlást, azt vagy elfogadod vagy jelzed, hogy ennyiből nem tudod megcsináltatni. Ezutan talán kapsz egy jobb ajánlatot.
Vagy számlás javítást választod és akkor aszerint térítenek.Kérdés, hogy a kárszakértő elemcserére veszi fel vagy javithatónak mondja az ajtód pl. Sajnos mivel idős a kocsid egy jelentős avultatással is számolnak majd. Esetleg bontott ajtóban is gondolkozhatsz.
nem lett ilyen egyszerű. Átirányítottak a mabisz-hoz, mivel külföldi a károkozó. Oda kértek fotót a biztosításról, rendszámról ,meg amit felvett a rendőr dokumentumról.
-
Qru
MODERÁTOR
Beviszed a papírokat. Aztán fognak küldeni neked egy összeg ajánlást, azt vagy elfogadod vagy jelzed, hogy ennyiből nem tudod megcsináltatni. Ezutan talán kapsz egy jobb ajánlatot.
Vagy számlás javítást választod és akkor aszerint térítenek.Kérdés, hogy a kárszakértő elemcserére veszi fel vagy javithatónak mondja az ajtód pl. Sajnos mivel idős a kocsid egy jelentős avultatással is számolnak majd. Esetleg bontott ajtóban is gondolkozhatsz.
-
Ramoskaa
senior tag
Igazából nem is az árazása érdekelne, mert irgalmatlan a szórás. Maga az ügyintézés lenne érdekesebb ,mert szerencsére nem volt még dolgom biztosítóval azon kívül , hogy fizetem.
-
Lauda
titán
Sziasztok! Sajnos ma este volt egy kisebb balesetem, állóhelyzetbe a kamion átjött picit a sávomba és lenyúzta a 2 ajtót meg a tükröt. Szegény autóm (2005 ibiza) már nem túl fiatal. A kamionsofőr bolgár volt nem nagyon tudtunk tárgyalni. A rendőr felvette az adatokat. Őt írta be károkozónak. Ezzel a papírral holnap bemegyek az unionba. Casco nincs. Mire számíthatok? 2 elemet mondjuk 60-70 / elemre saccolnám, benyomódott az ajtó szóval fényezés nem lesz elég . A visszapillantó meg törött, visszahajlott. Az mondjuk legyen 25ezer kb.
Valami tipp előre is?
Szia!
Ezt így neked senki nem tudja megmondani. Bevinném karosszériás/festő céghez, javitsák meg normálisan és majd nekik fizet a biztosító.
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Sajnos ma este volt egy kisebb balesetem, állóhelyzetbe a kamion átjött picit a sávomba és lenyúzta a 2 ajtót meg a tükröt. Szegény autóm (2005 ibiza) már nem túl fiatal. A kamionsofőr bolgár volt nem nagyon tudtunk tárgyalni. A rendőr felvette az adatokat. Őt írta be károkozónak. Ezzel a papírral holnap bemegyek az unionba. Casco nincs. Mire számíthatok? 2 elemet mondjuk 60-70 / elemre saccolnám, benyomódott az ajtó szóval fényezés nem lesz elég . A visszapillantó meg törött, visszahajlott. Az mondjuk legyen 25ezer kb.
Valami tipp előre is?
-
Gubu0101
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
-
Gubu0101
veterán
Igen. Megírod a biztosítónak, hogy érdekmúlás miatt kéred a biztosítás megszüntetését és a díjkülönbözet visszatérítését. Ha tudják a számlaszámod oda visszafizetik ha nem akkor a postán kiküldik a címedre.
Arra figyelj, hogy az így felszabaduló bónuszod csak 2 évig él (a szerződés megszűnésétől számítva), után elveszik. Érdemes átvinni egy másik autóra.

A0-ban vagyok meg(friss jogsi)
Koszi
-
Qru
MODERÁTOR
Igen. Megírod a biztosítónak, hogy érdekmúlás miatt kéred a biztosítás megszüntetését és a díjkülönbözet visszatérítését. Ha tudják a számlaszámod oda visszafizetik ha nem akkor a postán kiküldik a címedre.
Arra figyelj, hogy az így felszabaduló bónuszod csak 2 évig él (a szerződés megszűnésétől számítva), után elveszik. Érdemes átvinni egy másik autóra.

-
Gubu0101
veterán
-
Gubu0101
veterán
-
ParmaBoy
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, az adás-vételit meg kell küldened a biztosítónak és visszafizetik időarányosan a díjat.
-
Gubu0101
veterán
Udv!
Keszulok eladni majd az autot.Most kotottem ra a biztositas 2 honapja,egy ev elore kifizetve.Ilyenkor idoaranyosan a fenmarado honapokat vissza utaljak majd vagy ez hogyan zajlik?
Elso auto,igy nem vagyok meg kepben

-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok,
pár napja vásárolt használt autóra ( EV ) szeretnék Cascot kötni,
( Kötelező biztosítás évek óta az Union-nál van, B10 )
Genertel és Union adta a legjobb árakat online kalkulátorokkal,
Melyik a fenti kettőből az ajánlott, esetleg más akivel van személyes pozitív tapasztalat?
KösziMind a kettő rendes biztosító. Nézd meg melyik milyen kondíciókat kínál. Pl üvegkárra.
-
jlaci74
senior tag
Sziasztok,
pár napja vásárolt használt autóra ( EV ) szeretnék Cascot kötni,
( Kötelező biztosítás évek óta az Union-nál van, B10 )
Genertel és Union adta a legjobb árakat online kalkulátorokkal,
Melyik a fenti kettőből az ajánlott, esetleg más akivel van személyes pozitív tapasztalat?
Köszi -
Qru
MODERÁTOR
-
SirRasor
addikt
-
robag93
aktív tag
Egy érdekes problémába ütköztem. Kíváncsi vagyok, hogy járt-e már így valaki. Kötöttem Cascot Netrisken keresztül a Genertelnél. Meg is volt a szemle, majd a kockázatviselés napjai keltezésű postai levelet kaptam, miszerint nem történt meg a szemle a megrendeléstől számított 12 napon belül, ezért felmondják a szerződést. Megtörtént a szemle egyébként 9-10 napra a megrendeléstől.
Ilyenkor mi van? Mi van, ha összetörtem volna aznap a kocsit? Perelhetném a biztosítót? A szemlézőt? Szerencsére nem történt semmi ilyesmi, de történhetett is volna..
Egyébként csak akkor vettem észre, hogy valami nem stimmel, mikor befizettem volna a díjat és semmi vonatkozó dokumentum nem volt az ügyfélportálon (ezután néztem meg a postaládám is). Gondolom mindent töröltek. Most panaszt tettem, várok..
Nem teljesen értem a sztorit, de írtam nekik, hogy mi a lókuki és sűrű elnézések közepette azt mondták kötvényesedett...
-
Qru
MODERÁTOR
Elvileg nincs, de tegnap kértem egy visszahívást és azóta se hívtak. Az online felületen nem látok lehetőséget üzletkötésre
UNIQA-sokkal viszont beszéltem és simán tudom online kötni és csak picit drágább, mint a Signal. Ráadásul első lesz a lakásbiztosítás és tavasszal a kötelező, amire a lakás miatt még szép kedvezményt is adnak
Signal-hoz itt tudsz online kötni: [link]
-
SirRasor
addikt
Netrisken számíttattam egyet és a signal iduna adott 16388 forintos ajánlatot, a genertel pedig egyáltalán nem adott ajánlatot. Ezek szerint még a genertelnél is vannak jobb árak.
Itt a signal iduna biztosítónál nincs semmi rejtett dolog, egyéb díj a biztosítás díján felül? Lehet átkötök oda, kötelezőnél tökmindegy hol van az ember.
Elvileg nincs, de tegnap kértem egy visszahívást és azóta se hívtak. Az online felületen nem látok lehetőséget üzletkötésre
UNIQA-sokkal viszont beszéltem és simán tudom online kötni és csak picit drágább, mint a Signal. Ráadásul első lesz a lakásbiztosítás és tavasszal a kötelező, amire a lakás miatt még szép kedvezményt is adnak
-
Lauda
titán
-
Qru
MODERÁTOR
Netrisken számíttattam egyet és a signal iduna adott 16388 forintos ajánlatot, a genertel pedig egyáltalán nem adott ajánlatot. Ezek szerint még a genertelnél is vannak jobb árak.
Itt a signal iduna biztosítónál nincs semmi rejtett dolog, egyéb díj a biztosítás díján felül? Lehet átkötök oda, kötelezőnél tökmindegy hol van az ember.
Nincs, náluk vagyok én is.

-
Lauda
titán
-
Qru
MODERÁTOR
-
SirRasor
addikt
Üdv, most kalkuláltattam egy gyorsat, szimpla személygépjárműre:
SIGNAL IDUNA: 25 172 Ft/év
UNIQA: 27 888 Ft/évEzek mennyire megbízható biztosítók?
Lakásbiztosítást is szeretnék kötni ugyanott.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- OTP Bank topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Meglepően árazta az AMD a Ryzen AI Halo minigépet
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen egeret válasszak?
- Bundle topik
- EAFC 26
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Új, bontatlan - Apple MacBook Air 13 M4 16/256GB - Sky Blue
- Új Dobozos ASUS VivoBook Go 15 Laptop 15,6" -20% Ryzen 5 7520U 16/512 Radeon Graphics FHD OLED
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 MAX 32/1TB 32 GPU Astro (2) (39 ciklus 97% akku)
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -2 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS5597
- Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 - Intel Core Ultra 9 275HX, 32GB, 2TB SSD, RTX 5080
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, amiben írják, hogy mennyit is kell fizetni.

Neked kell akkor a kárát kifizetned.