- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Csataálca
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Céges autó, nem igazán tudom számla nélkül csinálni. Bár nem is tudom, komolyabb szervizek dolgoznak-e számla nélkül.
Amúgy nem tudom, mit avultatnának egy 5 éves autón.
De akkor mi a megoldás? Kérjek szerviz ajánlatokat előre, és ha belefér az összegbe, örülök, ha meg nem, akkor szívok?
Mindezt vétlenül, mert belémjött egy balfék.
-
hdanesz
őstag
Na, ez jó kérdés.
Nekem a fentebb leírt GTK-s esetet leszámítva egy káreseményem volt 13 évvel ezelőtt. Akkor a szomszéd túl nagy lendülettel állt ki a garázsából és picit meghúzta az én autómat. Inkább felületi karcolások voltak, ha jól emlékszem.Abban az esetben úgy történt ahogy leírtad. Elmentem egy szakihoz, ő megcsinálta, adott számlát és kifizette a biztosító. De ez 40 ezer ft sem volt.
Nem tudom mennyi időd van válaszolni, én megkérdezném 1-2 helyen, hogy mit mondanak a várható költségekről. Legalább kb., hogy legyen mihez viszonyítani. Bár ez nagyban függ a sérülés típusától. Mert ha csak minimál karosszériamunka meg fényezés van 1-2 elemen, azt könnyebben tudják becsülni mint ha valami elmászósabb, komolyabb dolog van.
-
Mauzes
addikt
válasz
hdanesz #3393 üzenetére
5 éves Ford Galaxy, 10% alatti a kárérték.
Nekem ezt is írták a levélben:
"Amennyiben a szakértő vélemény alapján meghatározott fenti összeget a kárigény rendezéseként nem kívánja elfogadni, úgy a gépkocsi helyreállításáról kiállított számlát szíveskedjen megküldeni az eljáró szakértő részére."Csak ugye pont azt nem értem benne, hogy ha én megcsináltatom, majd elküldöm a számlát, akkor tuti kifizetik utólag? Mert szerintem nem tuti, hanem futok egy jelentős kockázatot. Mégis csak egy biztosítóról van szó...
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Hello,
Milyen autóról van szó? És mennyi az autó értékéhez képest a kárérték?
Nekünk GTK lett a kocsi és ott nem volt opció, hogy elfogadom-e vagy nem. Jött egy e-mail, hogy ennyi az annyi és kb. két nap múlva utalták a pénzt.Lehet ha telefonon ellentmondok, akkor csinálnak valamit. De az e-mailben nem volt ilyesmi. Hangsúlyozom ez GTK...
-
akyyy
senior tag
MEgnézheted, a másik biztosítónak vannak-e szervíz partnerei, ott is kérhetsz kárszemlét, és ott már adnak is egy árajánlatot, azzal a "papírral" kell jelezni a biztosítónak, hogy ennyiért tudják megcsinálni, és akkor meg is kell csinálniuk ott úgy, hogy neked semmit se kéne fizetni. Nekem sajnos 20 éves kocsi, emiatt gtk lett. Megpróbálom megcsináltatni (még nem járok sehol, annyi hogy már nálam van a pénz
)
-
Mauzes
addikt
Sziaszok, bocs ha ez amatőr kérdés, nem láttam az összefoglalóban infót róla. Van egy autóm, aminek ütközött egy másik autó. A vétkes biztosítója kárszakértőt küldött, szemlézték, majd ezt követően érkezett egy levél a biztosítótól, hogy x Ft kárösszeget ajánlottak fel.
Szeretném megérteni, hogy mi itt ilyenkor az eljárásrend, mik az opcióim.
A. Ha elfogadom a térítési összeget, akkor feltételezem az van, hogy ezt kifizetik nekem, aztán oldjam meg magamnak a javítást, tök mindegy a biztosítónak, hogy mennyibe kerül.
B. Ha nem fogadom el, na ilyenkor mi történik? Hogy fognak téríteni, és mikor derül ki, hogy mennyit?
Az A-t azért nem szeretném, mert nekem fogalmam sincs, hogy mennyibe kerül a javítás. Én azt szeretném, hogy amennyibe kerül, annyit fizessen a biztosító. Keresni sem akarok rajta, de annak a kockázatát sem szeretném, hogy nekem kelljen ráfizetni.
-
válasz
hdanesz #3389 üzenetére
Nincs rá vevő, és nem is tudom hogy mikor lesz.
Én személy szerint csak akkor fizetném be rá a biztosítást ha lehetne normálisan használni, de mivel megbízhatatlan (porlasztóhibás) ezért én nem látom értelmét. Persze vigye el az ember szervizbe csak sajna nem ér annyit az egész (sajnos alapból egy szar vásárlás volt
). Szóval mint ahogy te is írtad, meg közben utána is olvastam kicsit a forgalomból való ideiglenes kivonás lesz az amit kerestem.
-
hdanesz
őstag
Hello,
Nem teljesen értem a kérdést. Van valaki aki tutira megveszi áprilisban? Vagy mi történik?
Én addig semmit nem csinálnék amíg nincs adásvételi és a pénz nincs kiperkálva.
Igazából nem értem mi a gond. Befizetitek a következő díjat....és amint eladjátok az autót...már mehet is az e-mail a biztosítónak az adásvételi scannelt képével vagy fényképével. Addig a napig fizetitek csak...a többit vissza fogják utalni. Nem tudom mennyi az éves díjad - feltéve ha évente fizetsz - de legyen mondjuk 60 ezer ft, az 5 ezer ft havonta ami kb. 160-166 ft naponta.
Én nem kockáztatnék semmi gebaszt 5-10 ezer ft-ért.
Ha a kocsi forgalomban van, akkor fizetni kell rá biztosítást akkor is ha meg sem mozdul sehova és csak a garázsban áll. Ha viszont kivonatod ideiglenesen a forgalomból, akkor nem kell. Viszont, cserébe az új tulaj tréleren viheti el elvileg a kocsit amikor értejön. Mert ugye forgalomban nem közlekedhet kivonva. Ha meg visszahelyezteted, akkor arra az 1-2 napra is fizetni kell biztosítást...plusz van valamennyi eljárási díja is.
Ha március elején van az évforduló és a vevő április végén jön haza, akkor is max. 10 rugó...értelemszerűen ha közelebbi a két dátum akkor meg annyi sem.
Ez csak az én véleményem, messze nem szakvélemény.
[ Szerkesztve ]
-
Üdvözlet!
Most márciusban lesz az UNION biztosítónál az évforduló, és mivel az autót eladásra kínáltuk már egy ideje (utolsó díj be lett fizetve), nem szeretnénk tovább fizetni. Ugye látom, hogy lehet írni levelet az adott biztosítónak, hogy szüntessék meg csak ezzel az a gond, hogy a tulaj jelenleg külföldön tartózkodik, legközelebb pedig csak áprilisban jön haza.
Ilyenkor mi a megfelelő lépés ? Meg akkor már rákérdezek erre is, mert ezzel sem vagyok tisztában: ha valaki nem fizeti be akkor simán felmondják azt csá, vagy pedig lehet belőle gebasz is (természetesen úgy, hogy nincs használva közúton az autó, csak áll a garázsban) ?
-
erdey_a
addikt
Sziasztok, kötelező évfordulója előtt állok és felmerült bennem, hogy a díjkalkuláció során ahol kérdezik a legidősebb vezető korát, oda kinek a korát kell megadni?
Az autó ugyanis az én nevemen van, de mivel van céges autóm, egyáltalán nem használom, viszont esetenként édesapám használja. Az esetenként azt jelenti, hogy a kocsi nem fut évi 1000 kilométert sem.
Ha beírom őt, mint legidősebb vezető, akkor 5000 forinttal nagyobb díj jön ki, mint ha magamat írom.
Vehetem úgy, hogy csak kölcsönadtam az autót nem?Vérboci
-
Ramoskaa
senior tag
Lehet sokaknak segítség. Kár ,hogy előbb nem tudtam róla :/
Felhívtam őket és kalkulációnál 28ezer jött ki, a honlapon le kellet jelentenem és módosítják elvileg. Ez így kevesebb lesz mind a tavalyi. Közel fele annyi.
Köszi Qru!Éves Alza+ 20% kedvezményhez kód : JLHbmJQjz2mL
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ramoskaa #3375 üzenetére
Röviden? Rohadjanak meg.
Akik nem váltanak ott mindenhol sokat emelnek, pont azért mert ha elfelejti az ember akkor nem nagyon van menekvés. Még azt próbáld meg, hogy új belépőként kalkuláltatsz náluk egy kötelezőt. Új ügyfélnek nem adhatnak jobb árat mint meglévőnek. Ilyen esetben fel kell hívni őket és új ajánlatot kérni.
#nincsbennetarcsi
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Sajnos későn vettem észre ,hogy jócskán felemelték a biztosításom. 37ezerről 52-re. A forduló február 9. Így akkor buktam a váltást a 30 napon belül miatt?
Éves Alza+ 20% kedvezményhez kód : JLHbmJQjz2mL
-
M0ng00se
őstag
az lesz, későn vettem észre az e-mailt-t, 5 után már nincs ott senki...
V6
-
M0ng00se
őstag
sziasztok,
Tavaly a KÖBE biztosítónál volt KGFB-m a kocsimra, amit időben felmondtam, amire kaptam egy választ is miszerint:
Tájékoztatjuk, hogy biztosítónkhoz beérkezett felmondólevelét feldolgoztuk.
A szerződés megszűnésnek várható időpontja: 2024.12.19
Eddig tiszta sor, kötöttem új biztosítást egy másik biztosítónál. Most pedig kaptam egy értesítést a KÖBE-től:
"nem sikerült elojegyezni a felmondást."
Ez mégis mit takar? van egy PDF-fem amiben állítják, hogy feldolgozták a biztosítás felmondását. Ezek szerint mégsem sikerült?V6
-
chungee
addikt
Sziasztok!
2025. márc. 13 van az évfordulóm KGFB-re. Meddig kell újat kötnömMert amit kiküldtek ajánlat nagyon nem jön be, közel 70%-os emelés
-
akyyy
senior tag
11.28-kor volt a baleset, 29-én bejelentve, és a mai napon megkaptam az igért összeget...
ha a roncsot nem adom el, de új autót veszek, az átírásra kérhetek még biztosítási pénzt? vagy az csak akkor él ha viszik a roncsot?
-
hdanesz
őstag
válasz
jozsi252 #3358 üzenetére
Nagyon szívesen.
Ahogy akyyy is írta, ha van számlád a szállításról...akkor azt is nyújtsátok be a kárigényhez. Vissza fogják fizetni azt is. Illetve ha esetleg másik autót vesznek helyette a szüleid, akkor annak az átírási költségét is fizetniük kell elvileg. De erről bővebbet nem tudok, mert mi megtartjuk/javítjuk.
-
akyyy
senior tag
válasz
jozsi252 #3358 üzenetére
Szállításra is fizet a biztosító. Aztán amit nekem most küldtek levelet, abban ha leadnám a roncsot, a szállításról is a vevő, tehát mint bontó gondoskodna!
Viszont a bontó nem fog neked sok pénzt fizetni ilyen esetben. Még az ember járna rosszul, hisz ha sokat fizetne a roncsért, és aki megtartaná, alig kapna valamit.Így meg ha az ember meg tudja bontani, már egykét alkatrésszel bejön a roncsértéke, és még ott az egész autó.
de persze ehez hely is kellhet, meg nem is igazán szabályos tán, ha csak nincs engedélyed.Esetleg fb-on, csoportokban érdemes meghirdetni, ha le akarod adni, így talán többet kaphatsz érte egyben is (igaz ekkor ott a szállítás ára sajnos, de ez megbeszélés tárgya szerintem)
-
jozsi252
veterán
válasz
hdanesz #3355 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást! Nevetségesnek hangzik azért az a 51k.. Főleg ha mondjuk csak az eleje vagy egyik oldala törik szarrá, simán ki lehet belőle szedni jóval nagyobb összeget. Nyilván rengeteg plusz munkával jár megbontani és külön értékesíteni a dolgokat.
Qru
Köszönöm!Vannak olyan oldalak ahova fel lehet tölteni a kocsit és egyszer csak valaki jelentkezik érte? Vagy Google -> Roncs leadás vagy valami hasonló kulcsszó, és ahol a többet adják oda vitessük el?
Az a baj hogy ez a 10km-es táv is ahonnan haza kellet hozni, pár ft híján 70 000ft volt.iPhone 16 Pro Max
-
hdanesz
őstag
válasz
jozsi252 #3354 üzenetére
Szia,
Sajnálom, hogy így jártak a szüleid. Szerencsére nekik nem esett bajuk, ez a legfontosabb.
Én sajnos csak az utolsó részéhez tudok hozzászólni: Nekünk 20 éves Peugeot 206 tört össze novemberben vétlenül. Természetesen GTK lett a vége. 500 ezer ft-ot állapítottak meg piaci értéknek és a roncsérték 51 ezer ft volt. Így a különbözetet 449 ezret kaptunk.
A kocsi maradt nálunk, meg fogjuk csináltatni. A karosszériás szerint 550-600 lesz a vége.
Ha jól tudom, akkor az lett volna még opció hogy odaadjuk a biztosító partnerének aki az 51 ezer ft-os ajánlatot tette rá. Vagy amit te is írtál, hogy megpróbálod saját magad értékesíteni roncsként...a mi esetünkben remélhetőleg drágábban mint 51 ezer ft.Gyors gugli keresés után ezt és ezt találtam, lehet te is láttad már. Hátha segít valamit.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék tanácsot kérni a következő esettel kapcsolatban. Ma reggel szüleimnek autóbalesete volt. Lakott területen kívül mentek aztán a szemből jövő átjött teljesen a sávjukba, elkerülni annyira tudták a balesetet hogy ne frontális legyen az ütközés hanem a kocsi oldalát szántsa végig. Az első sárvédőtől a hátsóig tropa lett minden, hátsó futómű ki is szakadt teljesen. Nekik szerencsére nem esett bajuk.
Közölte az illető hogy bealudt, ezért történt.. A kocsi háttértörténete miatt rendőrt kellett hívni. Sem átíratva nem volt, az autó kölcsön lett kérve attól aki megvette, plusz biztosítás sincs a kocsin jó pár éve.
Megvolt a rendőri intézkedés, baleseti bejelentő ki lett töltve. Itthon felhívom a K&H-t hogy ilyenkor mi a teendő. Ők mondják hogy mivel a másik nem volt biztosítva, ezért a MABISZ-szal kell felvenni a kapcsolatot.
Felhívtam őket, és mondták hogy töltsem ki online a bejelentőt. Ezt meg is tettem, nem volt egyszerű.. Dupla annyi adat kellett mint a sima papíros bejelentőhöz, de azért bescanneltem és azt is elküldtem nekik most már ügyszámra hivatkozva.És amiben tanácsot szeretnék kérni az az lenne hogy mi a továbbiakban a teendő, mire kell számítani? Még szerencsére nem voltunk ilyen helyzetben soha, de most eljött ez a pillanat is.
Kárszemlére gondolom ki fog valaki jönni megnézni a kocsit, ami egy több mint 20 éves Ford Mondeo. Nagy eséllyel gazdasági totálkárra fogja felvenni, mert annyira odalett az oldala neki, plusz be sem indul a kocsi.Ha gazdaságilag nem éri megjavítani akkor gondolom ki kell vonatni a forgalomból majd vagy leadni egy bontóba, vagy pedig a roncs érték csökkenésével számolva fizet a biztosító, a kocsi pedig nálam marad és én továbbértékesíthetem alkatrészként?
Köszönöm a segítséget előre is!
iPhone 16 Pro Max
-
Qru
MODERÁTOR
Igen! Ne fogadd el az ajánlatot, csak próbálkoznak/hülyének néznek. Ha esetleg azzal érvelnek, hogy a pénz átvételével elismerted, hogy elfogadod akkor világosítsd fel őket, hogy banki utalás esetén erre nincs lehetőséged. Ha a postás hozza akkor meg ne vedd át az összeget (azzal ugyanis elismered, hogy elfogadtad az ajánlatukat).
#nincsbennetarcsi
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, KÖBE Casconál mást is teljesen hülyének néznek?
Kárfelvétel után kapok egy emailt, hogy "Legkésőbb a digitális káranyag beérkezése után 2 munkanapon belül telefonon felajánlunk Önnek egy számla nélküli kártérítési összeget, illetve ezt követően írásban is megtesszük ezt. Amennyiben ezt elfogadja, és az összes szükséges dokumentum a rendelkezésünkre áll, és a balesetért való felelősség kérdése nem vitatott, a kárösszeget 2 munkanapon belül bankszámlájára vagy lakcímére, meghatalmazás esetén a meghatalmazott részére utaljuk."
Várom a telefont, erre kapok egy emailt, hogy utalják az - egyébként röhelyesen alacsony - összeget.
Első reakcióm hogy írok nekik, hogy nem fogadtam el semmit, ne utaljanak, szeretném ha az általam megbízott műhely intézné a javítást teljes körűen. Ti is ezt javasoljátok?
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
válasz
MasterMark #3349 üzenetére
Így már érthető.
-
hdanesz
őstag
válasz
MasterMark #3347 üzenetére
Akkor miért kérdeznek rá másik autónál történő szerződéskötésnél is, hogy - ha volt korábbi biztosítás - miként szűnt meg?
-
hdanesz
őstag
válasz
MasterMark #3344 üzenetére
Így csak kavarodás lenne belőle. Ha másik autóra köt biztosítást később, akkor sem lenne olyan egyszerű a dolog.
Úgyis visszaadják a 'plusz' pénzt....én nem rugóznék ezen, befizetném és majd utalják a pénzt ha eladtam az autót.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
MasterMark #3344 üzenetére
Igen az igaz, hogy ha nem fizeti be 60 napon belül sem, akkor már keletkezne egy fedezetlenségi időszak. Viszont lesz a múltjában egy díjnemfizetés miatt megszűnt biztosítása.
Amúgy elviekben csak a fedezetlenségi díj megfizetésével nem tudja megoldani a dolgot, mert be fogják rajta hajtani az elmaradt díjat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
MasterMark #3342 üzenetére
A fedezetlenségi díjat arra az időre kell fizetni utólag, amikor nem volt biztosítás kötve a gépkocsira (valami oknál fogva megszűnt stb.). Itt nem ez az eset áll fenn.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Igen, de a gyakorlatban meg nem kell.
Ha nem fizeti ki, akkor lesz egy fedezetlen szakasz, amit amikor új biztosítást akarna kötni, akkor napidíjon ki kéne fizetni.
Ha viszont eladja, az átírás miatt nem számít, mert az új tulaj, meg csak az átírástól kell fizesse.Switch Tax
-
válasz
MasterMark #3340 üzenetére
A vonatkozó törvény mást mond.
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
A kötelező biztosításunk fordulója január 1 volt. Jól tudom hogy a díjnak 60 naptári napon belül kell beérkeznie? Szeretnénk eladni az autót a hónapban, így a legjobb az lenne ha ezt már nem is kellene kifizetni...
-
akyyy
senior tag
végre ma megjött az ajánlás a roncsra: 150 000. Az autó értéke pedig 951 000 Ft. Így elvileg 800 000 Ft-ot kéne kapnom (ugye adót nem vonnak le ebből?)
Szerelő azt mondta reklamáljak, mert még egy jó 100-ast pluszba kaphatnék, de így is nagyon sokat vártam már
-
akyyy
senior tag
-
hdanesz
őstag
Ugye a mi esetünkben már kilenc napja itt a pénz..és mégsem lesz a kocsiból semmi idén.
Egyszerűen a karosszériás sem ér már rá...és az alkatrészeket sem 1-2 nap összeszedni.
Annyi szerencse van, hogy fateromék totál nem használják már sajna, így én szoktam megjáratni időnként a kocsit. De amúgy nincs használva.
[ Szerkesztve ]
-
akyyy
senior tag
Tegnap észrevettem véletlen (kb óránként nézem amúgy
), hogy számlaszámot vár az online rész, nem is értem miért, mert a kárszakértőnek megadtam. E-mail persze nem jött.
Úgyhogy este elküldtem, ma meg felhívtam a központot hogy mi van, minek kérik, valami ajánlatot nem kéne már kapnom? Azt mondta még nincs lezárva a kalkuláció, valszeg idén ebből már pénz nem lesz.
Ez elég igazságtalan, addig az autót meg eszi a rozsda, folyik bele a víz, majd szétfagy, had legyen minnél drágább a javíttatása, bár dolgoznom már nem kell, meg megoldom nehezen tömegközlekedéssel, de ünnepekre csak jól jött volna a kocsi. Közbe meg a karosszériás naptára szépen telik, az alkatrészeket viszik mint a cukrot, nekem meg nem marad semmi...
-
Atomgeszi
nagyúr
Egyik évben szívtam ezzel, hogy 1 nap eltérés volt az évfordulónál és teljes káosz lett a vége, mert törölték mindkettőt és nem szóltak időben.
Szóval elvileg ez tiltott, hogy 1 napig két helyen legyél biztosítva. Legalábbis én ezzel nagyon megütöttem a bokám és csak a biztosító jóindulatán múlt, hogy nem lett nagyon drága végeredménye. -
Atomgeszi
nagyúr
A jelenlegi kötvényen lévő évfordulót kell beírnom váltás esetén, ugye?
-
hdanesz
őstag
Nekünk pontos volt az extrák felsorolása. (Fater 206-osa azért nem egy full extra
)
A kárnál pedig természetesen mindent IS felírtak.Még azt is ami nem is sérült.
Pl. ablakmosótartály és hútőfolyadéktartály. A másik (sérülésmentes) fényszórót megértem valamennyire, azt illene párban cserélni.A karosszériás még vár 1-2 válaszra bontósoktól meg utángyártott alkatrészek miatt. De azt ő is mondta, hogy ebből idén már nem lesz semmi. Mondjuk ehhez nem kellett nagy jóstehetség.
-
akyyy
senior tag
Na mai nappal kaptam egy jegyzőkönyvet (érdekes hogy pl a tempomat nincs x-elve, pedig van a kocsiba, igaz bowdenes, meg most épp nem működött de valszeg csak biztosíték)
de emiatt nehogy csökkentett értéket kapjon már. összeg még nem volt benne.
-
akyyy
senior tag
Új hét, új nap, ma se jött semmi
de legalább megtudtam hogy ha el írták az email címemet, meg kell kapnom akkor is a levelet, valamiért hozzám rendelte a google a pont nélküli fiókot
-
hdanesz
őstag
válasz
Black Dragon #3317 üzenetére
Szia!
Én Ominimo-nál kötöttem (alkuszon keresztül). Ez a Signal-nak az AI alapú biztosítása úgymond. Alapvetően a legolcsóbb volt az összes ajánlat közül. Eddig minden szép és jó vele....egyedül az e-mail-es megkeresést kell hanyagolni, mert arra nem válaszolnak.
Megkapod az automata mailt, hogy vettük az adást...megkaptuk az üzenetet...de válasz nekem 2 hét alatt sem érkezett.
Viszont telefonon gyorsan elértem őket és az applikációjuk is jó. De! Ha a CLB alkuszon keresztül kötsz biztosítást akkor készülj fel rá, hogy egy automata generált e-mailcímmel tudsz majd regelni az app-ba. Nekem a kereskedő alkusz ismerőse kötötte meg a szerződést, így csak a CLB ügyfélportálján keresztül kaptam meg az Ominimo leveleit.
Az Ominimo telefonos ügyfélszolgálatán meg tudják mondani az e-mailcímet és akkor azzal kell regelni az app-ba. Kapni fogsz megerősítő e-mailt, szintén a számokból álló e-mailcímre, de azt is megkapod a CLB ügyfélportálon...tehát gond egy szál se.
Ha magadnak kötöd, akkor gondolom azt regelsz amit akarsz.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black Dragon #3317 üzenetére
KGFB fronton KÖBE ami kerülendő a többi egykutya mert ha nem fizet úgysem neked nem fizet, hanem a károsultnak. Illetve aki nálam kiesett az az Union, mert utólag emelt árat ami sztem tök inkorrekt dolog.
Casco fronton nincs friss tapasztalatom szerencsére/sajnos.
#nincsbennetarcsi
-
Black Dragon
addikt
Hali mindenki!
Szombaton vehetem át az új kocsimat aminek hála ismét elérkezett a szokásos kgfb és casco kötéses mizéria. Nem az első alkalom lesz így tudom mire számítsak jelenleg inkább csak az érdekelne, hogy van-e bárkinek olyan negatív tapasztalata biztosító fronton ami után kialakult egy "inkább kerüld el" kategória belőlük is.
Az utóbbi években Allianznál voltam és őszintén mondom maximálisan meg voltam velük elégedve, ennek hatására a kgfb-t nálük kötöttem meg és ott is volt a legolcsóbb, viszont a casco esetén a sorrend uniqa, union, allianz. Utóbbi nagyjából 65k-val drágább az elsőhöz képest. Uniqánál az tántorított vissza, hogy bármilyen kár/kifizetés esetén 4 fokozatot megyek vissza, Allianznál "csak" 2-t.
Nézegettem a biztosítás tartalmát is, már amennyire ez összehasonlítható egyébként teljes mértékben, mert ahogy nézem van mindenkinél pro-kontra de nem jutottam sokkal előrébb. 10%-200k vagy Allianznál a 250k a választási alap, éves gyakorisággal.
A kérdésem valahogy úgy hangozna, hogy ezek közül tudtok-e bármilyen észérvet bármelyikkel kapcsolatban mondani ami adott esetben segíthet eldönteni. Nagyon köszi!
-
hdanesz
őstag
-
akyyy
senior tag
válasz
hdanesz #3312 üzenetére
Én tegnap még futóműveshez vittem, megnézni hogy mit kapott, hát ferde egy kicsit, elállítódott, plusz kiderült hogy egy lengéscsillapítót cserélni kell majd. De a csonkállvány az épp.
De beállítatni nem csináltam meg, mivel úgyis szerelni kell az egész oldalát, majd ha kész, majd akkor.
De a lézeres mérésre is kértek pénzt, és ragaszkodtak a szervizbe, hogy írnak számlát, és azt is nyújtsam be a biztosítóhoz. Ilyenkor, hogy totálkár, de megpróbálom menteni, és az egyéb szolgáltatások, mint futómű mérés, állítás, ami mehet számlára, a gtk kifizetésen felül kérhetek rá pénzt? Ezt is fizetik majd? Mint nálad is, hiába gtk, a trélert fizették? -
hdanesz
őstag
K&H mindkét félnek. Lehet ezért volt viszonylag gyors.
Megnéztem a hahu-n, ott 2 db 1.4-es dízel , 5ajtós 206-os van jelenleg eladó, 2004-es évjáratból.550 és 650 ezer ft-ért. De ugye ott mindenki azt ír be amit akar árnak.
Ha jól tudom, akkor feltették a kocsit 'roncsbörzére' és amennyit ott ajánlanak a roncsért...az lesz a roncsérték. Feltételezem, ezért lett nálunk is 51 ezer ft, nem 50 vagy 60...vagy valami kerekebb szám.Így 449 ezret fizetnek, illetve kifizetik a tréler költségét is (számla és fuvarlevél alapján). Lehet sokan nem tudják ezt, hogy a trélert is el lehet számoltatni ha vétlen félként vagyunk baleset részesei.
-
hdanesz
őstag
A 400 csak a karosszériamunka ára?
Igaz, nekem 2020 év végén volt utoljára afférom közúton, akkor ez 300 ezerbe került összesen, fényezéssel együtt.
És ilyen lett. A hátsó ajtó javítása, első ajtóba is kellett kicsit javítani mert a kilincset megnyomta az ütés..és kicsit benyomta a lemezt is. Valamint ugye a két ajtó fényezése, a hátsó lökhárítóba ködölés meg a hátsó sárvédő javítása/festése.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
hdanesz #3302 üzenetére
Éves utalásra szoktam tenni, de most nem látok egy évre visszamenőleg fizetést. Meg mindig szoktam kapni valahonnan értesítést, ha maradok akkor mennyit fizetek. Lehet sima levélben, mert emailek közt ilyet se találok. Ilyenkor szoktam egy kalkulátort indítani, hogy érdemes-e váltani.
Na este lehet a sima papírokat megtúrom.
Olyan elképzelhető, hogy ha véletlenül nem fizettem be akkor egy évig ki se derül, hogy nincs kgfb?I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
akyyy
senior tag
válasz
hdanesz #3297 üzenetére
Nekem ma volt a kárszakértő, gtk lett már rögtön az elején.
Most majd várom a vissza jelzést, hogy mennyire értékelik fel az autót, illetve milyen árat kínálnak a roncsért.Ha olcsón megúsznám a javítást, és jó árat adna érte a biztosító, megmaradna, de ha drága lesz, valszeg megy a levesbe bontóba( esetleg én adnám el roncsként valakinek donornak, hátha az egy kicsivel többet érne).
Így megint a várakozást...
-
hdanesz
őstag
válasz
robag93 #3301 üzenetére
Igen, mert nem történt személyi sérülés...de akár úgy is kaphatott volna mást is.
Szabálysértés esetén
Amennyiben nem történik személyi sérülés, vagy az csak 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülés, úgy az ügy szabálysértésnek minősül. Ilyen esetekben az okozó leginkább pénzbírságra, és e mellett sok esetben vezetéstől eltiltásra (jogosítvány bevonásra) számíthat. Szabálysértés esetén a vezetéstől eltiltás (jogosítvány elvétel) 1 hónaptól 12 hónap időtartamig terjedhet. -
hdanesz
őstag
válasz
JoolsNOS #3300 üzenetére
Kinek fizetsz? Vagy csoportos beszedésin van? Esetleg úgy tudod kideríteni.
Nekem pl. évente küldik a díjértesítőket, zöldkártyát...stb. Az évfordulót tudod?Hirtelen ezt találtam egy rövid guglizás után: (sokat nem segít mondjuk
)
Előfordulhat, hogy nem vagyunk biztosak abban, hogy van-e kötelező biztosításunk, és ha van, akkor melyik biztosítónál kötöttük meg azt. Ilyenkor segítségünkre lehet, ha megpróbálunk visszaemlékezni, hogy közvetlenül egy biztosítónál, vagy esetleg alkuszcégen keresztül intéztük a biztosításkötést – ha ezt tudjuk, akkor az adott társaság ügyfélszolgálatán kérhetünk információt. Ha azonban ezt mégsem tudjuk felidézni, akkor nézzük át korábbi postai leveleinket és az e-mail fiókunkat, hátha rátalálunk egy biztosítótól érkezett értesítőre. A biztosítók az évforduló előtt küldenek egy tájékoztató levelet az aktuális tarifáikról, így ezt is érdemes megvárni, ha bizonytalanok vagyunk a KGFB-t illetően. Lehetőségünk van továbbá a MABISZ ügyfélszolgálatán érdeklődni, végső esetben ők segíthetnek kideríteni, hogy hol van biztosítási szerződésünk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Precision 7750 17.3" 4K IPS Xeon W-10885M RTX 4000 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Xbox Elite Series 2 controller + Wireless charging dokkoló + USB receiver
- ROG Strix G513RC 15.6" FHD IPS Ryzen 7 6800H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Dell R630: 2x Intel Xeon E5-2680 v3 (24/48mag) 64GB - 1,5TB DDR4 ECC, 8x SFF, H730 1GB, ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest