Hirdetés

2019. november 19., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-10-04 09:02:28

LOGOUT.hu

Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) karlkani válasza máyköl (#1700) üzenetére


karlkani
(aktív tag)

Szia!

Itt minden részletesen le van írva.

(#1702) eastsider


eastsider
(nagyúr)

Sziasztok.
Cascot tervezek váltani. Első karmentes KGFB és casco év után (Allianz-groupama)
Viszont a bónuszt nem sikerül atvezetni:

Groupama Casco Biztosításra felvezetésre került végleges kármentességi osztálya (Casco előzmény: B01 és GFB bónusz: A00 alapján) B01, melyhez éves 148.248 Ft összegű díjelvárás került meghatározásra.

Pedig megkaptak már minden igazolást. Netrisk 132kt számolt (amúgy nem is értem miért ennyi yaris hsd-re)

Vajon mi kellhet még nekik ? Mintha nem is számolta volna a bónuszokat, hiszen B01 be rakott

(#1703) Qru válasza eastsider (#1702) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Menj vissza az előző biztosítódhoz reklamálni. A biztosítók egy központi adatbázisba jelentik le a bónuszt ám, ha ezt elmulasztja, az új biztosító akkor a korábbi bónuszod él, azt kapja tényként az új biztosítód.
Jártam már így, szintén az Allianz felejtette el lejelenteni a bónuszváltozásom. Írtam nekik mail és korrigálták a hibát.

(#1704) cashzoli válasza máyköl (#1700) üzenetére


cashzoli
(aktív tag)

Mond fel az előzőt előre, úgy, hogy semmi kimaradás ne legyen (pl. 09.23 23:59:59-el). Kösd meg a következőt rá rögtön. Két élő szerződés nem létezhet ugyanarra a gépjárműre.

+20 piros pont a régi oldalról. || Makulátlan, persze. No de mi az a makula?

(#1705) eastsider válasza Qru (#1703) üzenetére


eastsider
(nagyúr)

az a durva, hogy csatoltam az igazolásokat..
de még egyeztetek mindegyik biztosítóval

(#1706) máyköl válasza cashzoli (#1704) üzenetére


máyköl
(veterán)

Most kalkuláltam, a jelenlegi biztosító adta ismét a legjobb árat. Gondolom ez esetben nincsen semmiféle teendőm.
Viszont drágult tavalyhoz viszonyítva 5.000Forinttal, pedig így is magas volt nagyon... Mennyire normális jelenség ez? Másik autó már az anyós nevén van pont ez miatt, most erősen gondolkodom ezt is átíratni.

Köszönöm a segítséget! :R

(#1707) eastsider válasza eastsider (#1705) üzenetére


eastsider
(nagyúr)

végül megadták az ajánlott árat. viszont csak annyit írt az ügyfélszolgálatos Hölgy, hogy utaljak ennyit ide, ilyen közleménnyel :D (szerződésszám van már)

(#1708) Qru válasza máyköl (#1706) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Nekem is drágult picit sajnos. EU-s viszonylatban nálunk nagyon alacsony a díj (persze a bérünk is de ebbe ne menjünk bele), szóval általános trend a drágulás. Én már átirattam évekkel ezelőtt, érdemes mert sokat fogsz rajta. :K

[ Szerkesztve ]

(#1709) cashzoli válasza máyköl (#1706) üzenetére


cashzoli
(aktív tag)

Év elején nekem is drágult, mindkét kgfb-mre. Sajnos normális.

+20 piros pont a régi oldalról. || Makulátlan, persze. No de mi az a makula?

(#1710) Rison77


Rison77
(aktív tag)

Elég korrekt ez az Union biztosító, esélyt se adott a kármegtérítésre, egyből bevágta a -2 helyet. Ez egyéni engedmény a biztosítóknál?

(#1711) dethroner


dethroner
(addikt)

Sziasztok!
Reményeim szerint pár hét és árvehetem az új autóm. Szeretnék rá casco-t is kötni, de még sose volt ilyen biztosításom, nem tudom mire érdemes figyelni, mit érdemes kerülni stb. A netrisk szerint a posta casco lenne a legolcsóbb, tényleg sokkal jobb ajánlat a többinél. Mik a tapasztalatok posta ügyben?

Mindenkinek barátság, kegyelem, Csak a királyoknak nem, sohasem! Lantom s kardom kezembül eldobom, A hóhérságot majd én folytatom, Ha kívülem rá ember nem akad – Akasszátok föl a királyokat!

(#1712) Drizzt


Drizzt
(nagyúr)

Hejjho. Casco kerdesem volna: padkan veletlen atmentem lefele egy hegyrol Ausztriaban. Megneztem az autot, nem lattam gondot kulsore. Nyilvan automuhelyt nem hordok magammal, igy az auto alol nincsenek kepeim arrol az idorol. Viszont kesobb a hazauton Graz fele furcsa hangot hallottam elorol, igy inkabb felrealltam, s felhivtam a Toyota Europe Assistance-t. Ok kuldtek egy szerelot trailerrel. Alacsony sebessegen nem tudtuk reprodukalni a zajt, a palyarol meg eleg nehez lett volna visszajonni, igy vegul szervizbe vitte az autot. Sajnos en nemetul szinte semmit nem tudok, igy szinte mindig megkert ismerosokkel sikerult fordittatni telefonon keresztul. Vegul egy helyi nem-markaszervizbe vittek az autot, s elkeszult a diagnozis. A vegeredmeny: egy adag karpitot mutattak, ami leszakadt az auto aljarol, annak a surlodasa adhatta ki a hangot. Azt mondtak biztonsaggal el lehet vezetni Budapestig, de menjek el a hivatalos szervizbe, mert az egyik tengelynek van kisebb serulese. Javasoltak tovabba, hogy cascot ervenyesitsek. Viszont itt karbejelentesnek mi lehet a modja? Siman hivjam fel oket, mondjam el nekik a tortenteket? Vagy mar kellene tudni a konkret diagnozist is? Egyebkent az auto meg par honapos. Jotallas, meg szavatossag van, de egy utszeli padkan athajtas az a sajat koncentraciom hianyanak is betudhato, nem hinnem, hogy a garancia ervenyes lenne ra. Casco az vajon?

Az assistance allta az extra szallast az ejszakara, illetve a trailerezest, de az o hataskoruk idaig terjed. Sajnos a kommunikacio nagyon nehezkes volt a tobb erintett fel es a tobb nyelv miatt, de igy is nagyon orulok, hogy mar idaig el sikerult jutni.

(#1713) Qru válasza Drizzt (#1712) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Több út van:

- simán fel kell hívnod a biztosítót és bejelented (elmeséled a történteket), vagy leírod mailben. Illetve sok biztosítónál online is lehet kárt bejelenteni.

- elviszed a márkaszervizbe akik mindent elinteznek helyetted.

Azzal kell számolnod, hogy ha önrész alatti a sérülés akkor nyilván nem térít a bitosító. Ha önrész feletti akkor az önrész feletti összeget térítik (tehát ha pl 100k az önrészed és a javítás 120k akkor 20k-t fizetnek). Értelemszerűen ha önrész alatti a kár felesleges bejelentened (kivéve ha önrésznélküli a cascod), ha önrész feletti akkor is érdemes utána számolnod a dolognak. Ha kárkifizités történik a casco-d terhére akkor bukod a bónusz besoroloásod és jövőre drágább lesz a cascod, ami simán lehet több mint amit amúgy térít(ene) a biztosító.

[ Szerkesztve ]

(#1714) Drizzt válasza Qru (#1713) üzenetére


Drizzt
(nagyúr)

Köszönöm válaszod. Márkaszervízbe mentem. Elég horror összeget vázoltak fel. Sajnos az alján sérült több elem is, olajteknő, bölcső, lökhárító, s talán más is. Épp állt benn egy másik autó is, ugyanennek a kombi változata, az is hasonlóan sérült, de valamivel súlyosabban.

(#1715) Qru válasza Drizzt (#1714) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Akkor casco-ra be kell jelenteni de a márkaszerviz intéz mindent helyetted ha megbízod vele őket. Eleve nekik fizet a biztosító közvetlenül, neked csak a már kész autótért kell menned és mehetsz is.
Szerencséd van, hogy nem ugrott le/lyukadt ki ott helyben az olajkád Ausztriában.

[ Szerkesztve ]

(#1716) Drizzt válasza Qru (#1715) üzenetére


Drizzt
(nagyúr)

Igen, úgy fest. Holnap reggel lesz a kárfelmérés, írásos formában még nem adtam megbízást a szervíznek, de ők telefonálták be a kárt, én töltöttem ki a papírt. Ha jól tudom, mindenképpen a javításos számla alapján való elszámolást kell kérni, ahhoz viszont a szervíznek kell küldenie egy előzetes árajánlatot, amire rá kell bólintaniuk. Kíváncsi leszek.

(#1717) Drizzt válasza Drizzt (#1716) üzenetére


Drizzt
(nagyúr)

Egyelőre annyi volt, hogy szintén körbefényképezték az autót, leírták a károsodott alkatrészek listáját, leírták mik azok, amiket majd le kell adnia a szerviznek a biztosító felé. Meg mostmár aláírtam a megbízást. És mondták, hogy a javításig minimalizáljam az autó használatát, hogy ne keletkezzen következmény-kár, mert azt már nekem kell megtéríteni. Hétfőre valószínűleg leboltolják és elfogadtatják a költségeket egymással. Aztán utána beszerzik az alkatrészeket, s kezdődhet a javítás.

(#1718) Qru válasza Drizzt (#1717) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Reméljük hamar kész lesz. :K

(#1719) TaylorPro


TaylorPro
(őstag)

Üdv!

Allianz vagy Generali? Most Allianznál vagyok. Ha váltanék Generalira az éves szinten 3294Ft-tal lenne olcsóbb. Allianznál úgy jövök ki 24 ezerre ha bepipálom azt hogy az évszaknak megfelelő téli vagy nyári gumit használok. Dátum szerint meg van határozva. A Generalinál nem láttam ilyen opciót. Náluk is létezik ez? A kérdés az, hogy ti váltanátok, vagy sem? Természetesen téli nyári gumi van, de azt nem akarom bepipálni.

www.taylorpro.hu mi A2 6/128 Amazfit Bip

(#1720) Qru válasza TaylorPro (#1719) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Mind a kettő normális biztosító. KGFB vagy Casco? Ha KGFB akkor simán a legolcsóbbat választanám, mert az nem neked fedezi/nem fedezi a károd, hanem annak akinek kárt okozol esetleg.

(#1721) TaylorPro válasza Qru (#1720) üzenetére


TaylorPro
(őstag)

KGFB. Köszi!

www.taylorpro.hu mi A2 6/128 Amazfit Bip

(#1722) Winner_hun válasza Winner_hun (#1576) üzenetére


Winner_hun
(félisten)

13. év, továbbra is emelkedik..

2008-ban: 129 564 Ft/év (Köbe) (ebből "csak" 29 521 Ft-ot kellett kifizetni)
2009-ben: 89 060 Ft/év (Köbe)
2010-ben: 49 795 Ft/év (Posta)
2011-ben: 24 852 Ft/év (K&H)
2012-ben: 27 017 Ft/év (Köbe) (innentől van baleseti adó)
2013-ban: 24 144 Ft/év (Köbe)
2014-ben: 17 472 Ft/év (Allianz)
2015-ben: 19 831 Ft/év (Köbe)
2016-ban: 24 242 Ft/év (Wáberer)
2017-ben: 19 828 Ft/év (Groupama)
2018-ban: 26 754 Ft/év (Groupama)
2019-ben: 28 912 Ft/év (GenerTel) (B10 elérve)
2020-ban: 31 208 Ft/év (Genertel)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#1723) Lauda válasza Lauda (#1485) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Kíváncsi voltam a médiában nyomatott árhiszti után mennyi lesz majd a kötelezőm, 1464ft-ot drágult éves szinten (7%). Ez semmi szerintem. Aegon biztosító.

(#1724) maláj válasza Lauda (#1723) üzenetére


maláj
(őstag)

nekem sacc./kb ugyanannyi lesz (elvileg) - Genertel

ha már az aláírást is cenzúrázzák akkor a PH lapcsalád minden tagjára bekapcsoltam minden reklámblokkolót ami csak létezik :DDD

(#1725) chungee


chungee
(addikt)

B10-ben vagyok, jelenleg Allianz 16.800ft/év átutalással. Ajánlat jövőre 24.700ft/év. Csináltam csekkolást, Wárberert dobta ki 17.352ft/év. Ment is a váltás.

(#1726) RpPRO válasza maláj (#1724) üzenetére


RpPRO
(őstag)

Szintén zenész.

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#1727) Fandango válasza Lauda (#1723) üzenetére


Fandango
(veterán)

Nekem kb. egy ezressel drágult a KGFB és a Casco is (Genertel)

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/fandango/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=284277

(#1728) máyköl


máyköl
(veterán)

Sziasztok,

Nem reg volt forduloja a kotelezomnek, kalkulaltam elotte netrisken, de a jelenlegi biztosito adta ismet a legjobb arat, 1-2ezer Ft. dragulas volt csak. Igy nem is nyomtam semmit.
A heten pedig kikuldtek az eves csekket, de azon mar 27.000Forinttal megemelt osszeg van.

Tudok valamit csinalni?

(#1729) fila válasza máyköl (#1728) üzenetére


fila
(senior tag)

Befizeted...

Csak nem az Allianz?

10% kedvezmény kód iherb.com: ZCD546

(#1730) Lauda válasza máyköl (#1728) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Szia!

Hát az évfodulós levélen ami volt ajánlat, azt kellett volna csekken küldeniük. Te azt fogadtad el, nem a 27000 forinttal magasabb árat. Kérdezd meg a biztosítót, hogy mi a problémájuk.

(#1731) fila válasza Lauda (#1730) üzenetére


fila
(senior tag)

A hasonló árat csak kalkulálta a netrisken. A díjértesítőt valószínű meg se nézte

10% kedvezmény kód iherb.com: ZCD546

(#1732) máyköl válasza fila (#1731) üzenetére


máyköl
(veterán)

Meg se kaptam...
K&H

(#1733) Lauda válasza máyköl (#1732) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Ha csak ennyire érdekelt a dolog, arra szokták mondani, hogy így járt.

(#1734) máyköl válasza Lauda (#1733) üzenetére


máyköl
(veterán)

Nem reagalok erre inkabb.

(#1735) fila válasza máyköl (#1732) üzenetére


fila
(senior tag)

Na a k&h-t is kerülni fogom.
Köszi az infót.

Jövőre figyelj arra, hogy időben mond fel a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást, és válts.

10% kedvezmény kód iherb.com: ZCD546

(#1736) Lauda válasza máyköl (#1734) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

A biztosító küldött neked erről emailt vagy levelet. Ha ezt nem tette meg, akkor lehet panaszolni, mert köteles értesíteni a következő évi díjakról. Azonban ha semmit sem küldött volna, de neked mégis eszedben volt, csak egy email vagy telefon rájuk kérdezni. Mindenre van bőven idő, ha az ember foglalkozni akar vele.

[ Szerkesztve ]

(#1737) Qru válasza máyköl (#1728) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Sok biztosító bünteti a meglévő ügyfeleit. :( Sajnos csak akkor lett volna a kalkulált érték a díjad ha felmondod és újrakötöd náluk.

(#1738) Lauda válasza Qru (#1737) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Az én évfordulós levelem tartalmazza ezen sorokat:

Jogszabályi kötelezettségünkkel összhangban felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a jelen értesítő szerinti tartalommal a soron
következő biztosítási időszakra hatályban maradó szerződésének díja nem lehet magasabb annál, mintha Ön ezt a szerződést a
soron következő évfordulóra felmondaná, és a jelen szerződés díjmeghatározásának alapjául szolgáló adatokkal társaságunknál
újrakötné.

Az újrakötősdit már jópár éve megszüntették törvényi szinten belenyúlva. Nem adhat alacsonyabb árat újrakötéskor.

[ Szerkesztve ]

(#1739) Qru válasza Lauda (#1738) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Sima, akkor csak írnia kell a K&H-nak, hogy módosítsák a díját.

(#1740) karlkani válasza fila (#1735) üzenetére


karlkani
(aktív tag)

Én tavaly váltottam K&H-ra, idén jött díjértesítő levél. 2 héttel az évforduló előtt eladtam az autómat, néhány napra rá megjött az éves biztosítási csekk, amelyen ugyanaz az összeg szerepelt, mint a díjértesítőn. Még az évforduló előtt megjött a törlési értesítő és tájékoztatás a kártörténetre vonatkozó adatról, valamint a díjelszámolási értesítő (két külön levél). A biztosítás megszűnésétől számított 30 napon belül az éves díjból visszajáró összeget is meghozta a postás.

Ezzel nem a biztosítót akarom védeni, pusztán megosztom a tapasztalatomat.

Netrisken kalkuláció végeztével lehet kérni a díjszámítási eredmények elküldését e-mail címre. Én mindig kérem, függetlenül attól, hogy kötök új biztosítást, megújítom a meglévőt, vagy nem csinálok semmit. Ha ez megvan neki, és valóban ~ 30 ezerrel kevesebb szerepel ott, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot az alkusz céggel.

(#1741) Lauda válasza Qru (#1739) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Annyit tud tenni, hogy reklamál a nem értesítés miatt. Vagy a biztosítónál rontottak el valamit. Vagy ő számolt el valamit. Bár nem tudni mekkora összegről van egyébként szó, a 27 ezer forint eltérés elég drasztikus. Teljesen mindegy, hogy én mit számolok ki a kalkulátorral. A jelen biztosítómnál kell megtudnom a díjat, akivel szerződésben vagyok. Mert ez ami számít, nem a netrisk meg a többi kalkulátor.

[ Szerkesztve ]

(#1742) máyköl válasza Lauda (#1736) üzenetére


máyköl
(veterán)

Volt kozben egy koltozes, de bejelentettem a K&H fele az uj cimem.
Irtam az elozo tulajnak, hogy kapott -e levelet.

Email nem jott. Uj cimre level sem jott, ez 100%.

(#1743) Lauda válasza máyköl (#1742) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Itt találsz pár ötletet, hogy mit tehetsz ilyen esetben: https://24.hu/fn/penzugy/2018/10/07/dragabb-lehet-a-kgfb-ha-a-biztosito-lapit/

(#1744) laabom


laabom
(tag)

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy várhatóan januárban eladom a jelenlegi autómat. Éves a jelenlegi biztosításom ha azt befizetem akkor 11 hónapra a fennmaradót vissza kapom a biztosítótól?

Illetve mi is a pontos teendőm ha eladom a kocsit? Hol is kell ezt bejelenti? Okmányiroda és a biztosítónál?

Köszi a választ előre is

(#1745) karlkani válasza laabom (#1744) üzenetére


karlkani
(aktív tag)

Szia!

Így van, eladás után bejelented a biztosítónak, hogy eladtad az autót, töröljék érdekmúlással a szerződést (adásvételit kérni fogják). Bemész az okmányirodába, kormányablakba 8 napon belül az adásvételi szerződéssel, bejelented, hogy eladtad (ha van ügyfélkapu regisztrációd, ott is bejelentheted). Az éves gépjárműadót viszont neked kell rendezned, mivel az év első napján még a neveden szerepel. A biztosítási díjból visszajáró összeget a biztosítód vissza fogja téríteni.

(#1746) jófejsrác válasza jófejsrác (#1682) üzenetére


jófejsrác
(senior tag)

Röpke 2 hónap után megkaptam az allianztól az értesítést, hogy 107.977 Ft lett az okozott kár amit elkövettem. 45 napig van lehetőségem befizetni.

A fordulóm nekem július végén van, így a kérdésem az hogy emelkedni csak akkor fog vagy már év elejétől is? Nem vagyok képben sajnos :U . Ehhez pedig plusz kérdés, van valami lehetőség arra hogy megtudjam mennyi lehet előzetesen a kötelezőm ha ezt nem fizetem be?

Köszi

(#1747) Rison77 válasza jófejsrác (#1746) üzenetére


Rison77
(aktív tag)

Csak fordulónaptól fog emelkedni. Arra készülj fel, hogy van egy olyan tétel, hogy károkozói pótdíj, amit mindenféleképpen rád aggatnak, akár megtéríted a kár összeget akár nem, ami biztosítótól függően eléggé letaglózóan megdobja az árat, hiába a sok b fokozat. Biztosító kalkulátorokkal utána tudsz számolni, levonsz 2 fokozatot a mostaniból, és azt adod meg. Ahogy nézem az Allianz-nál most 1.86 a szorzó a pótdíjon.

(#1748) albiosz


albiosz
(senior tag)

Sziasztok!

Autó eladás esetén a bónuszt át lehet vinni úgy is, ha 2 különböző biztosító van a képben?

Bővebben: édesapám b10- ben most UNIQUA- nál a 20 éves járgánnyal. A héten veszi át új autóját, amire a Posta vagy Aegon kínálja a legolcsóbb KGFB-t. Megtartja a használt autót is kb. 1 évig.

Amikor eladja, akkor átvihető a bónusz UNIQUA-tól Postás/Aegonos új autójára vagy szükséges, hogy mindkét autoz ugyanott legyen biztosítva?

(#1749) Qru válasza albiosz (#1748) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Nem kell, hogy ugyanott legyen biztosítva. A régi biztosítótól kell kérni egy bónuszigazolást és azt kell elküldeni az új biztosítónak.

(#1750) jófejsrác válasza Rison77 (#1747) üzenetére


jófejsrác
(senior tag)

Hát most megcsináltam szerintem ahogy írtad és kereken 60 ezer ft-ra jött ki... (B4-ben vagyok jelenleg, és levettem B2-re és beállítottam hogy okoztam 1 balesetet. Úgy is kalkuláltam, hogy B4- ben vagyok jelenleg és okoztam 1 balesetet úgy 44 ezer ft.) Ebben benne van már az az 1,86-os szorzói pótdíj?

(#1751) albiosz válasza Qru (#1749) üzenetére


albiosz
(senior tag)

Kiváló, köszönöm!

(#1752) Weareus


Weareus
(őstag)

Üdv. Vettem egy szgk-t, meg is kötöttem a biztosítást, akkor rögtön, de sajna csak 4 hét múlva tudtam átíratni az okmányirodában. Biztosító erre hivatkozva felmondta a szerződést, amiről viszont sajna későn értesültem (így jött a biztosításra - amit újra megkötöttem ma - fedezetlenségi illeték).
Most ott tartok, hogy a negyedéves 20E HUF-os díj a fedezetlenségi illetékkel 101 E HUF lesz.
Biztosítónak mi köze ahhoz, hogy mikor iratom át az okmányirodában a verdát, ha úgyis az adásvételi alapján kötöm meg a szerződést? És ezért miért kell felmondani egy biztosítást?
Okmányirodában egy hangot nem szóltak, hogy későn mentem - noha szólhattak volna...
Most csak szimplán örüljek, hogy a biztosító vágott meg és az okmányirodában nem volt gubanc vagy tehetek valamit?

[ Szerkesztve ]

(#1753) Lauda válasza Weareus (#1752) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Igaziból ha nincs átírva az autó 15 napon belül, akkor a hatóság ki is vonhatná a forgalomból a járművet. Egyébként az okmányiroda automatikusan küldi elvileg az illetékhivatal felé az értesítést, hogy későn lett átírva a jármű. Az, hogy neked nem szóltak nem jelent semmit. A biztosítás jó kérdés, meg kellene nézned a biztosítód idevonatkozó szabályzatát. Ha ott bent van ez a kitétel, akkor az így járt kategória. A mabisz ügyfélszolgálatát is megkeresheted, vesztenivalód nincs. De ez a késői átírás nagyon gázos kérdés. Ha nem volt valami igazolható oka ennek, akkor nem nagyon tudsz mit tenni.

[ Szerkesztve ]

(#1754) Qru válasza Weareus (#1752) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Persze, hogy nem szóltak ne az ügyintézőnek kezdjen el arénázni az ember. A büntetést utólag kapod majd az illetékhivataltól. Kivéve ha igazolod a hatóság felé, hogy önhibádon kívül nem tudtad átírni (pl mert orvosi/kórházi ellátásban részesültél abban az időtartamban).

A biztosításra kérdezz rá a biztosítónál, elvileg ilyen esetben nem mondják fel a biztosítást csak a fedezetlenségi díjat fizettetik meg veled.

(#1755) Weareus válasza Qru (#1754) üzenetére


Weareus
(őstag)

Ez nem egészen így van.

Kb. 2 hét (pontosabban talán 15 nap) az átírási határidő, de utána van még két heted elintézni minden következmény nélkül. (Voltam már így).

Persze 15 nap a biztos. Különben a néni nem szólt semmit az okmányirodában, úgyhogy abból nem lesz semmi, szvsz. Azt nem tartom elfogadható érvnek, hogy azért nem szól az átírásnál az ügyintéző, mert ne ott arénázzon a kuncsaft. Amúgy sem szoktam, értelme nincs.

Nem gondolnám pl. hogy odamegyek egy két-három hónapos keltezésű adásvételivel és akkor simán szó nélkül hagynák. De mondom, nem is ez aggaszt, hanem a biztosító.

Azt mondták most telefonon, hogy a törlésről küldtek emailt. Most rákerestem a fiókomba, semmi. De szerintem ezzel nem tudok tromfolni náluk, kb 100 %, hogy be kell nyeljem a büntit tőlük...(a biztosítótól).

PS.: a kisebbik baj a biztosítás felmondása, azt újra meg is kötöttem. A biztosítás felmondása miatt keletkezett a fedezetlenségi idő, következményesen. A biztosítást azonnal megkötöttem, az átírással csúsztam két hetet és a biztosító emiatt felmondta a szerződést, amiről nem kaptam értesítést...vagy másik email címre küldték...
Hopp, fel is hívom őket most

[ Szerkesztve ]

(#1756) Lauda válasza Weareus (#1755) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Ez nem egészen így van.

Nem ja:

a határidő túllépés ellenére a hivatal kiadja az új tulajdonos részére a forgalmi engedélyt és elvégzi az új tulajdonjogi bejegyzést, viszont a hivatali rendszer automatikusan azonnal jelzést küld a késedelmes átírásról. Ekkor nagy a valószínűsége annak, hogy igen nagy összegre rúgó büntetés kerül kiszabásra, nagyságrendileg akár több tízezer forint is lehet.
Azt, hogy az autó átírás 15 napon túl már késedelmes ügyintézésnek számít egy ide vonatkozó BM rendelet mondja ki és ez a rendelet szabályozza a késlekedés következményeit is. [link]

Az adásvételi szerződés keltétől számítva 15 naptári nap alatt kell az átírásnak megtörténnie. Ha a vevő kicsúszik a 15 napos határidőből és később jelentkezik, az okmányiroda akkor is elvégzi számára a gépjrmű átírást, de számíthat egy szabálysértési eljárásra is a késedelem miatt. Az autó átírását végző hatóságnak ilyenkor értesítenie kell a szabálysértési hatóságot, az pedig a NAV-nak is elküldi az információt. A késedelem miatti mulasztási bírságot a NAV fogja beszedni a késlekedőtől. [link]

Az okmányirodát hót nem érdekli. Ha egy éves adásvételivel mész az sem. Neki nem feladata ezt vizgálni. A rendszerük automatikusan küldi tovább a késedelmes átírásokat, aztán az adott hivatal eljárója majd eldönti, hogy szab-e ki bírságot, vagy sem.

[ Szerkesztve ]

(#1757) Qru válasza Weareus (#1755) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Jó, kíváncsi vagyok mit mondanak a biztosítónál. Írd meg majd pls.

(#1758) Weareus válasza Qru (#1757) üzenetére


Weareus
(őstag)

Nos, annyi van, hogy ki kell fizetnem a fedezetlenségi illetéket. Pont. Nem is reménykedtem sokban. Nem tudnak semmit, senki nem tud semmit, mindent számítógép intéz.

Akkor amit kolléga fentebb írt, annak tanulsága szerint érdeklődhetek a NAV-nál is, hogy mennyi az annyi?
Az még jól esne.

Amúgy megköve(z)(t)em magam: igazatok van mindkettőtöknek.

Sajna így jár, aki hülyeséget csinál; elvesztem az e-bürokráciában.

100 rugó karácsony előtt, pah.

Családnak majd faragok valamit fából. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1759) Weareus válasza Lauda (#1756) üzenetére


Weareus
(őstag)

Mindenesetre jól ráparáztam erre. Megnéztem ügyfélkapun, NAV-nál jó vagyok, pluszom van. :DDD

(#1760) Lauda válasza Weareus (#1759) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Én nem zaklatnám őket, majd keresnek ha szükséges. Lehet eltekintenek a büntetéstől.

(#1761) Weareus válasza Lauda (#1760) üzenetére


Weareus
(őstag)

Nem zaklattam senkit. Ügyfélkapun ilyeneket simán le lehet kérdezni.
Köszi a segítséget. :R

[ Szerkesztve ]

(#1762) Qru válasza Weareus (#1758) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Karácsony előtt tuti nem jön jól.

Kérhetsz részletfizetést ha az segítség.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.