Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#166024) python1 válasza python1 (#166023) üzenetére


python1
veterán

II. felvonás
Ma az új kalibrálás szerint, vagyis a vágások 80Hz-ra történő változtatásával Rabovics utolsó vérét néztem meg.
Azt kell mondanom, hogy tényleg kategóriát lehet ugrani, néhány ám fontos változtatással pl ilyen a helyiség akusztikai kezelése, vagyis a hanggátlása, DSP-zése. Itt ki is emelném a legnagyobb és egyben leghatékonyabb minőségi ugrást a hanggátlást. Tudni kell előjjáróban, hogy a mozira szánt nappali helyiség szomszédos a hálószobával, az elválasztó, határoló fal 10cm-es téglafal eredetileg, na én ezt teljes szélességében (5x2,6m) lezártam, egy másik könnyűszerkezetes fallal, amit hozott, minden várakozásomat felülmúlta. Esti szokásos mozim közben egyszer sem nyitott rám az asszony, pedig a szokásosnál jóval nagyobb hangerőn néztem, sőt már zavaró volt némely jelenetnél, még halkitottam is rajta. Szokott tanács lenni, hogy ha csak egy falat tudunk bevonni a hanggátlásba, akkor neki se kezdjünk, ez egyszerűen nem igaz, sőt mivel a hanggátló határoló fal könnyűszerkezetes, még a basszust is tökéletesre szeliditette. A következő szintlépés a helyes DSP-zés, vagyis a hangsugárzók szintbelövése, itt most olyan történt, amit kb soha nem tudtam meglépni, egyszer sem kellett hegyeznem a fülem, hogy halljam a dialógokat,de sohasem vált tolakodóvá, pedig kb -3dB el vette vissza az arc a szintjét, mondhatni teszik igy a mozi hangja.
A képet hagytam utoljára, pedig az is pontosan annyit ugrott kategóriában mint a többi változtatás, de ott még kell egy jó vászon, amit szintén körültekintően fogok kiválasztani.
Ennyi voltam mára. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.