Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#165451) Quetz válasza alphamooncam (#165448) üzenetére


Quetz
őstag

Egyszerű, még gondolkodnod sem kell, csak rajzolgatnod. Rajzolj egy 10nm-es szobát, ahol sem a falak, sem a padló-plafon nem párhuzamos. Utána rajzold rá a hangfalakat, tv-t, hallgatói pozíciót. Egyik reflexiós pont sem lesz szimmetrikus a hallgató pozíciódhoz, mindet máshogy kellene csillapítanod, hogy a végén koherens hangképed legyen. És meg az is lehet, hogy a TV-hez képest is szögben fogsz ülni.

Nem párhuzamos falakból építkezni arra jó, hogy megjavíts esetleg egy dolgot, és elronts közben sok minden mást. Arról nem beszélve, hogy 2 mélynyomó ára sehol sincs a döntött mennyezetéhez képest.

(#165452) alphamooncam válasza Quetz (#165451) üzenetére


alphamooncam
őstag

Ezt jól megkaptam ! :D

Legyen egy ötszög alaprajzú helyiség, ahol a szögek nem egyenlőek vagy nem kisebbek, mint 90°. Padló és a mennyezet, meg pár fokkal megdöntve, mint a régi mozikban, színházakban.

Kb. minden szimmetrikus horizontálisan. Hol a probléma?

Nagyon számolgatni sem kell, és nem gondolom, hogy milliókkal többe kerül a megépítése a nulláról, mint egy tégla forma.

De úgy látom, hogy nem közelednek az álláspontok, engem meg annyira nem érdekel, hogy ezért rosszul érezzem magam, úgyhogy legyen igazatok és kijelentem, hogy elektronikával kell megoldani az akusztikai hiányosságokat, mert az úgy lesz jó.

Cső :P

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#165453) -KP- válasza alphamooncam (#165452) üzenetére


-KP-
addikt

Unalmas már kissé a vergődésed. Nyilvánvaló, hogy már rég eldöntötted mit szeretnél csinálni és ennek ellenkezőjéről semmi sem győz meg. Ezért írtam, hogy menj csináld meg, teljesen felesleges itt irogatni a dologról napokig.

(#165454) alphamooncam válasza -KP- (#165453) üzenetére


alphamooncam
őstag

Megbántottalak, vagy mi van?!

Miért eŕőlteted, hogy én építsek?! Eredetileg 165254# Winne kérdésére válaszoltam Ő kérdezte hogyan építsen, aztán meg jöttek az ellenvélemények, úgyhogy nála kereskedj ne nálam. Köszi :U

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#165455) -KP- válasza alphamooncam (#165454) üzenetére


-KP-
addikt

Dehogy bántottál. Azt hittem magadnak szánod. De akkor lényegtelen.

(#165456) ada19


ada19
senior tag

Sziasztok,

Nappaliban kialakított "mozinál" milyen lecsengési idő mondható elfogadhatónak, ami a nappali funkciónál sem fog diszkomfort érzést okozni?

Azt szeretném megtudni hogy érdemes-e vele komolyabban foglalkozni, akár hogy képzem magam a témában és próbálgatok, akár szakembert bízzak meg vele. Azt már tudom, hogy dedikált mozis helyiségeknél 2-300ms körüli a jó, de nappaliba állítólag az már kevés.

Ha nem megfelelőek az értékek, mennyit hoz egyáltalán a rendszeren ha ezeket javítom? Minimális javulás, vagy olyan amitől az állam is leesne?

A grafikon L+R+Sub mérést tartatalmaz, AVR-es 80Hz crossoverrel, amennyiben számít.

Mégsenem

(#165457) Tamoo válasza ada19 (#165456) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Egyszerre mérted a két frontot?
300-400ms egyenletesen kb. 80Hz-ig.
Ezen érdemes lenne még csökkenteni. A 200-300 sem kevés nappaliban.
Ha jártál már megfelelően csillapított szobában, akkor be tudod lőni kb. hogy milyen jellegű javulásra számíthatsz. Az állad valószínűleg nem fog leesni, de megérné rajta javítani.

[ Szerkesztve ]

(#165458) ada19 válasza Tamoo (#165457) üzenetére


ada19
senior tag

"Egyszerre mérted a két frontot?"
Igen. Más eredményt fogok kapni, ha külön mérem?

Mégsenem

(#165459) Tamoo válasza ada19 (#165458) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Némileg biztosan mást, de megmondom őszintén én egyszer sem mértem együtt.

[ Szerkesztve ]

(#165460) alphamooncam válasza -KP- (#165455) üzenetére


alphamooncam
őstag

Nehéz úgy segíteni másnak, hogy a segítő partner nyűglődik, a végén meg kiderül hogy Ő nincs képbe.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#165461) Dorian válasza ada19 (#165456) üzenetére


Dorian
félisten

Nincs olyan, h nappaliban tùl kevès, nem fogsz belőle süketszobát csinálni ne aggòdj.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#165462) Dorian válasza ada19 (#165456) üzenetére


Dorian
félisten

Az utózengés beállítására szvsz végy igénybe szakember segítségét, mert nem csak a mértéke a fontos, hanem az is, hogy a különböző oktávokban ne térjen el nagyon jelentősen. Én viszonylag sűrű (70 és 90kg/m3) kőzetgyapot paneleket használnék, ami mélyebb frekvenciákon (100Hz felett) is hatékony, felsőbb frekvenciákat pedig nem fogja túlcsillapítani.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#165463) powerup2 válasza Tamoo (#165446) üzenetére


powerup2
addikt

Meg :) most ép az új média lejátszót tesztelem egy zidoo z9x-et. De majd kap egy társat a sub egy ugyan olyat hogy ne legyen árva :D.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#165464) Tamoo válasza Dorian (#165462) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ha már ott a mikrofon én biztos nem hívnék senkit. :) Felrak 4-5 szélessávút aztán utána még látja milyen tartományban érdemes esetleg célzottan. Adott a lehetőség próbálgatásra-mérésre.

(#165465) Q


Q
senior tag

Urak, kérdezném azoktól akik Audyssey xt32-őt használnak, hogy már nincs benne a kalibráció indításánál a sub(ok) hangnyomás beállítása? Vagy balfax vagyok és azért nem találom? Bár a kalibrációt csak egy módon lehet indítani... Indítottam a telefonos appal és AVR-ből is, de csak leellenőrizte, hogy van-e sub és már lépett is tovább. :F Lehet, hogy annyira eltaláltam a szintet, hogy egyszerűen tovább lépett a program?

[ Szerkesztve ]

(#165466) ada19 válasza Q (#165465) üzenetére


ada19
senior tag

Nekem csak akkor szokta felhozni az SW Level Matching-et, ha magán a mélysugárzón eleve túl magas a Gain, nálam kb. negyed állás amit ő jónak gondol.

Tamoo, Dorian: köszi mindkettőtöknek! A kérdésem az a része még mindig él, hogy ez mekkora upgrade lesz? Priorizálás szempontjából érdekelne téli napokra. Klipsch R-112SW helyére UM15 építése vagy inkább utózengés beállítása?

[ Szerkesztve ]

Mégsenem

(#165467) Q válasza ada19 (#165466) üzenetére


Q
senior tag

Ez nekem is eszembe jutott, de ilyen még nem fordult elő, hogy eltaláltam a szintet. Holnap túllövöm, megnézem, hogy akkor beadja-e ezt a lépést.
Még pár kérdés: használtátok már a ratbuddyssey programot? Amikor behívnám a mérés eredményét, kilép a programból. Ötlet? Tapasztalat a programmal?

[ Szerkesztve ]

(#165468) Quetz válasza Q (#165467) üzenetére


Quetz
őstag

En használtam már, akkor működött. Az Ady file amúgy egy json formátumú text file, ha kellően combos a géped, akkor szövegszerkesztővel is matathatsz benne.

(#165469) Tamoo válasza ada19 (#165466) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

A szub csere nagy előrelépés lenne, de az utózengési idő helyrerakása is fontos.
A várható javulás mértékét nem tudom számszerűsíteni, illetve azt sem hogy te hogy fogod értékelni. Csináld meg mindkettőt, ha meg mindenképpen prioritási sorrend kell, dobj fel egy érmét.

(#165470) Dorian válasza ada19 (#165466) üzenetére


Dorian
félisten

Én úgy vagyok vele, hogy először építsük fel a házat és utána bútorozzuk be. Szóval szvsz az utózengés beállítása az első.
Mekkora upgrade? Ez olyan kérdés, amire más nem tud válaszolni, hiszen a "mekkora" kérdés eleve szubjektív. Nagy. ;]
Az utózengés egyenletessége adja pl. hogy megfelelő legyen a hangszín. Ha mélyben sokkal több, akkor mélybe húz, ha a magasabb frekvenciákon nagy, akkor meg idegesítő.
(Utóbbit könnyű korrigálni, a mélyek egy lakótérben mindig kicsit magasabb értékűek lesznek, de törekedni kell rá.)
Az utózengés megfelelően alacsony mértéke sok paraméterre kihat. A gyorsabb lecsengéstől a direkt-hangok aránya nagyobb, így egy nagy hangmassza helyett azok külön kivehetőek. Ez sokkal jobb teret, kontúrosabb hangokat, alacsonyabb torzítást ad, a felbontás és (mikro)dinamika jócskán megnő, hiszen nem mosódnak egymásba a spektrálisan közeli hangok.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#165471) alphamooncam válasza Dorian (#165470) üzenetére


alphamooncam
őstag

Ez korrekt volt ! :R

Én is akartam írni vmi hasonlót, de aztán elvetettem, mert nem akartam "kisajátítani" a topikot a véleményemmel.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#165472) Tamoo válasza Dorian (#165470) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Kiegészítésként.
Fapaci múltkor azt írta az utózengést 80Hz-ig kell vizsgálni, alatta a hangnyomás és torzítás értékek irányadóak.

[ Szerkesztve ]

(#165473) alphamooncam válasza Tamoo (#165472) üzenetére


alphamooncam
őstag

Biztos nem abban a szövegkörnyezetben hangzott el ez a megjegyzése, hogy házilagosan 80Hz alatt majdnem lehetetlen az utózengést befolyásolni? ( Vagy nem lehet házilagosan pontosan mérni, már nem emlékszem pontosan. )

Nekem már akkor is voltak ezzel a kijelentéssel fenntartásaim, mert összefüggést gondolok a hangnyomással és a torzítással kapcsolatban is, konkrétan, ha az utózengés rendbetételre kerül, automatikusan javul a hangnyomás görbe válasz és a torzítás is.

Ugyanakkor ez visszafelé már nemigaz, a hangnyomás rendbetételével nem feltétlenül javul az utózengés.

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#165474) Tamoo válasza alphamooncam (#165473) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nem.
[link] itt az adott hozzászólás (amit én speciel kifejezetten hasznosnak találtam.)
-----------------------------------------
"ha az utózengés rendbetételre kerül, automatikusan javul a hangnyomás görbe válasz és a torzítás is."
Ezt szerettem volna én is látni amikor az RT60-as grafikonjaid beraktad, de SPL-t és torzítást nem mutattál sajnos, pedig kíváncsi lettem volna.

[ Szerkesztve ]

(#165475) Dorian válasza alphamooncam (#165473) üzenetére


Dorian
félisten

Egyrészt nem nagyon lehet a basszus sávaban befolyásolni, másrészt valszeg mérni sem lehet jól. Most elővettem a régi kis nappali és a mostani utózengés-mérését. Basszus sávban a görbe kb. ugyanazt mutatja, de hallásra ég és föld a jelenlegi javára.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#165476) ada19 válasza Dorian (#165475) üzenetére


ada19
senior tag

Köszönöm a részletes választ! A két mérést megosztod velünk kérlek? Persze ha nem titkosak.

Mégsenem

(#165477) Hohocali válasza Q (#165465) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Ha megfelelő a szub hangereje, akkor egyből továbblép.

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#165478) SPEA


SPEA
aktív tag

Sziasztok,

Erről hallottatok már?

https://www.verdom.hu/blog/2020/10/15/a-loxone-atveszi-a-quadral-t-a-hangszorok-szakertojet

Vajon elsilányul és áruházi minőségűek lesznek?

[ Szerkesztve ]

(#165479) Q válasza Hohocali (#165477) üzenetére


Q
senior tag

Köszi, és valóban. A ládám 40-es állásban éppen belefért a zöld sávba, ezért továbblépett. 41-nél már sok volt neki és jött a beállítás menü.
ada19 és Quetz, nektek is :R !

(#165480) BBéci válasza SPEA (#165478) üzenetére


BBéci
titán

A szövegben egyesülést írnak, nem "átvételt".
"quadral akvizíciójával egyesítjük a két vállalat szakértelmét az audioszektorban."
“A Loxone-ban egy erős partnerre leltünk, amely értékeli a quadral hagyományos erősségeit."
"a quadral Hannoverben marad önálló vállalatként, és a Loxone csoport részévé válik minden alkalmazottal együtt. Hannoverben marad a gyártás is, a quadral kiskereskedelmi partnerei számára pedig semmi sem fog változni a támogatásban."

A Samsung megvette a Harman International céget, szerencsére nem silányult el egyik abba tartozó vállalat sem.
A Loxone nem jelent "áruházi minőséget"

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#165481) VoidXs válasza SPEA (#165478) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Ez még nem annyira konszernes sztori, mint a Harman esete, remélhetőleg sokkal jobban sül el.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#165482) Hiccusz válasza BBéci (#165480) üzenetére


Hiccusz
csendes tag

Az átvétel marketing rizsája az egyesülés. Ezt pedig jellemzően az szokta publikálni, akit bekebeleznek. :-) Akit kirúgnak, az is azt szokta mondani, közös megegyezéssel távozott.

(#165483) modflow


modflow
veterán

Az lenne a kérdésem, hogy ha egy eszköz (konzol) direktbe rá van kötve HDMI-vel a TV-re, miközben az erősítő ARC HDMI a TV ARC HDMI-jével össze van kötve, akkor a konzol hangja kimegy az erősítőre?

Vagy ehhez már eARC kell TV-n és erősítőn is?

Csak mert PS4 Pro-n most próbáltam, de nem megy erősítőre csak PCM, vagy DD. Holott PS4-ről DTS-t küldök.

Vagy itt még bejátszik a TV (Panasonic EX780e) is, hogy ő mit hajlandó ARC-on küldeni?? :F

(#165484) BBéci válasza modflow (#165483) üzenetére


BBéci
titán

Némelyik tv, például az utóbbi két évben kiadott koreaiak nem ismerik, nem kezelik a DTS-t, mert a gyártók nem voltak hajlandóak kifizetni a licencdíjat.
eARC a HD hangformátumokhoz kell.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#165485) modflow válasza BBéci (#165484) üzenetére


modflow
veterán

Akkor gondolom az a baj, hogy valószínűleg ARC-on csak olyan jel kerül továbbításra a TV felől, amit a TV támogat.

Szóval ha megveszem a kiszemelt TV-met, ami mindent is ismer és eARC-os, akkor az már akár Atmos-t is áttol majd az erősítőre ugye?
Feltéve hogy utóbbi is eARC.
Mert amíg csak ARC az erősítő, hiába kap eARC-on pl. ATMOS-t, gondolom csak DD és DTS-t szólaltat meg. Jól gondolom?

(#165486) gab1ka válasza modflow (#165485) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Bekötheted a ps4 pro-t egyenesen az erősítőbe is, így lenne 7.1 csatornás pcm hangod.Feltételezem az erősítő nem engedi át a 4k-t vagy a HDR-t ezért megy inkább a tv-be előbb.Ha ez utóbbi a helyzet, akkor viszont egyszerűen szerezz be egy optikai kábelt és az menjen be az erősítőbe a ps4 pro-ból, akkor lesz DTS hangod.A többit BBéci megválaszolta, sajnos a DTS-t a tvk elengedik, ezért nincs nálad se hang valószínűleg.

(#165487) BBéci válasza modflow (#165485) üzenetére


BBéci
titán

Biztosat nem tudok, nem próbáltam, de szerintem a beérkező Atmost nem engedik át a tévék. Igazából értelme sem lenne.
Normális házimozi rendszerben az összes hangjel közvetlenül az erősítőbe megy. A tévén átvezetés egyértelműen minőségromlással jár.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#165488) modflow válasza BBéci (#165487) üzenetére


modflow
veterán

De akkor ez ördögi kör. :D

Ne vezessem át a TV-n a hangot, hanem direktbe menjen erősítőbe.

VS.

Direktbe kössem a konzolt a TV-re az inputlag miatt véletlenül se kössem erősítőre, csak a hangot.

Na akkor most mi legyen? :D

Azért kérdeztem mindezt, mert most bár minden jó, amúgy konzol is erősítőbe van kötve, DE!!!

Nextgen konzol HDMI 2.1-en megy akár 120 FPS-el. No az erősítőm max. 4K 60 Hz-et tud, nincs benne HDMI 2.1 8K60 Hz.

Ha mindent ugyan úgy kötnék, mint most, azaz konzol erősítőbe, majd HDMI ARC-on erősítő TV-be, akkor ott vége is..... mert csak max. 4K60 megy majd ki.

Ezért kérdeztem, hogy ha az erősítőm marad, mert erre már nincs keret, akkor nextgen konzol HDMI 2.1 menne TV 2.1-ébe és itt jön a hang kérdés. A TV eARC-os lenne, de ugye az erősítőm csak ARC-os.

Ezért fontos, hogy itt lenne-e Atmos, DTS és társai.
Miért ne lenne értelme? Pont ezt csinálná az eARC, nem? Tömörítetlen HD hang.

Szóval mindezt a jövő miatt kérdezem, mert a konzol sincs még meg, és a TV sem. De ezt a kettőt cserélném és az erősítő maradna, ha a fenti kérdésre pozitív választ kapok. :)

[ Szerkesztve ]

(#165489) VoidXs válasza modflow (#165488) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Az eARC-hoz az kell, hogy a TV és az erősítő is kompatibilis legyen vele, különben csak sima DD hangot enged át, az pedig se nem minőségi tömörítés, se nem 7.1, Atmosból pedig egy butított verziót tud, már ha az eszközök is. Ha viszont el tudod érni, ez az ideális, csak ettől függetlenül vedd figyelembe, hogy a konzolok legtöbb esetben a 60 FPS-t sem tudják stabilan tartani, a PS4 már sokszor a 30-al is szenved, és a helyzet egyre romlik, szóval a 120-as kimenet a next gentől szép marketingfogás, de a valóságban kb. esélytelen. Az is fontos, hogy bármilyen extra késleltetést viszel a HDMI-be, úgyis a TV válaszidejéhez képest elhanyagolható lesz, mert nem játékra tervezték.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#165490) gab1ka válasza VoidXs (#165489) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Az első fecske szerint a nextgen boxon tényleg 120fps-el fut a Dirt 5, ha nem is 4k-ban, de a 120hz gaming itt van.A pc-ről nem is beszélve nyilván.

(#165491) -KP- válasza gab1ka (#165490) üzenetére


-KP-
addikt

Egy átlag tv-re kötve sokat for érni az a 120hz.

(#165492) gab1ka válasza -KP- (#165491) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Ezt nem tudom most hogyan kell érteni.Nyilván az fogja használni ezt a funkciót, akinek erre alkalmas megjelenítője van.Nem kuriózum manapság már az ilyen tv, pláne monitor.

(#165493) Hohocali válasza modflow (#165488) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Használj HDMI splitter-t, akkor a TV és az AVR is közvetlen kapja a jelet.
Vagy vegyél olyan PS5-öt, amin 2 HDMI port van. :)

A következő VGA kártyám 2x HDMI portos lesz ugyanezen okból.
De létezik már ilyen erősítő: Marantz AV7706.
És hogy VoidXs kedvében járjak, már Audioquest kábel is van hozzá. :D

[ Szerkesztve ]

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#165494) python1 válasza Hohocali (#165493) üzenetére


python1
veterán

Nem kell, hogy Hdmi legyen, display, Dvi is megfelel.

(#165495) Lite


Lite
őstag

Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom egy Crown XLS1502-höz. Amit kérdeznék:

- ez tényleg ennyire érzéketlen (Sensitivy 0.775V-ra van állítva, de még így is alig hajtja meg a NAD T757)?
- ha a hangerőt olyan 60-70% körül, vagy fölé tekerem, halk búgást hallok - ez normális ettől a géptől? (sztereó és híd üzemmódban is)

Alapvetően tetszik a szub-végfok megoldás, de ennél sokkal erősebb dög kell.
Viszont, mikor hídba meghajtotta a JL Audio 10w3v3-4-et, akkor azért bontotta a nappalit (40 nm)... :C :C :C
De ide kell brutál végfok és 2x15" zárt szubbal... :D

(#165496) Tamoo válasza Lite (#165495) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Érzékenységet ajánlott inkább normal-ra rakni, gain-t pedig max-tól vissza 4-5 kattanásnyit. Valószínűleg zajos a Nad pre out-ja. Állíts be a Crown-on LPF filtert, úgy jó eséllyel nem lesz búgás. Legalábbis nekem ezekkel a beállításokkal rendben volt a Denonnal.
Egyáltalán nem "érzéketlen" csak még nem találtad meg a megfelelő beállításokat.

(#165497) Cseneles válasza Tamoo (#165496) üzenetére


Cseneles
őstag

A Crown zajos! Sistergeti az érzékeny hangfalakat. Számos helyen hallottam :K

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#165498) BBéci válasza Cseneles (#165497) üzenetére


BBéci
titán

Kültéri és sportcsarnok hangosításra tervezték, arra jó.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#165499) Tamoo válasza Cseneles (#165497) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Zajos? Én három helyen hallottam eddig és egyik helyen sem volt semmi alapzaja ha jól be volt állítva. Nem csak XLR-en, de még RCA-n sem.
Lehet hogy sistereg kicsit a magas ha 100dB érzékenységű dobozra van rákötve, de olyannal sisteregne nagyon sok hájpolt hifi erősítő is.
Zajos még akkor is ha fos forrásra van kötve RCA-val, de azon meg nem kell csodálkozni.

#165498 BBéci: Lehetne most hozni jó pár nagyon komoly házimoziról linket ahol ilyeneket használnak és az itt lévők 99% a közelében sem szagol egész pályafutása során, magamat is beleértve. De szerintem egy demóval még az én szerény rendszeremen is meg tudnék győzni pár kétkedőt, hogy nem rossz ez a Crown... viszont pont nem érdekel ki mire költ vagy kinek hisz. ;)

(#165500) Cseneles válasza Tamoo (#165499) üzenetére


Cseneles
őstag

Nyilván való te a subon nem hallod de attól még csinálja. Több millás rendszeren hallottam és igen sistergeti a magast. Bár azt hozzáteszem h kevesen használtok olyan magast :K Viszont másnál is csinálja XLR mellett is ha biampolva halytasz vele egy ilyen frontot akkor ezt ugy oldottuk meg h visszavettunk 3/4 hangerőre a magas oldalát és így ez kevésbé zavaró a proci meg szépen ezt javította. Nem mondom hogy zavaró a jelenség mivel csak akkor lehet hallani ha teljesen csend van, zene illetve mozi közben men hallatszik.
Fos forrás.. :D Anthem AVM60 és Storm Audio ISP MK1 procival sem változik a jelenség...Szóval ez a Crown :R

Jól be volt állítva alatt mit értesz? Fél hangerőn max 3/4-eden használjátok?

[ Szerkesztve ]

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.