Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#165701) python1 válasza Tamoo (#165699) üzenetére


python1
veterán

Én nem tennék semmit, inkább végfokolj! :DDD
Bár mennyire is jó egy AVR, egy végfok túlszárnyalja, dinamikában felbontásban.

[ Szerkesztve ]

(#165702) BBéci válasza Digital (#165696) üzenetére


BBéci
titán

Használj HDMI elosztót.
Ismétlem, a kinézett két erősítő hangminőségben és wattokban is messze elmarad az AVR-4308-tól. Sokkal nagyobb lenne a veszteség, mint amennyit képben nyernél.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#165703) hunaqua


hunaqua
addikt

Ki most a hivatalos magyarországi Onkyo importőr?

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#165704) Tamoo válasza -KP- (#165700) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Az egy dolog hogy hová kellene, a másik dolog meg hogy hová lehet. Az egyik oldalfalon van egy cserépkályha a másik falon meg egy teljes falas poszter előtétfalon amire nem fogok semmit rakni. Így is várakozáson felüli az eredmény. :)

#165701python1: Biztos hozna, de az is biztos hogy nem esnék hasra a változástól. Tervben van, de most egyelőre nem akarok ilyen kiadásba beleugrani.

[ Szerkesztve ]

(#165705) python1 válasza Tamoo (#165704) üzenetére


python1
veterán

Annyit hozna csak, hogy utána nem használnál többet avr-t, és nem kell hozzá focipálya nagyságú helyiség, hogy kihozza az előnyeit a végfokozás, nálam most eszi a teljesítményt a nappali.
Én most egy D osztályút szívesen kipróbálnék.

(#165706) BBéci válasza hunaqua (#165703) üzenetére


BBéci
titán

A.I.D.A. Audió Kft.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#165707) -KP- válasza Tamoo (#165704) üzenetére


-KP-
addikt

Akkor használj mobil panelt, amit mozizás után elraksz az útból.

(#165708) Tamoo válasza -KP- (#165707) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nincs annyi a történetben, hogy ilyenekkel kínlódjak. Volt hogy próbaképpen odaraktam a nagy gyapot paneleket a cserépkályha elé meg a poszteres oldalfalra is, de nem hozott annyit, hogy megérje bármit is hurcolászni vagy totál elcsúfítani. Ebből soha nem lesz referencia szoba, a kialakítása eleve nem alkalmas rá, nem szimmetrikus. Valahol van egy határ ahol kompromisszumot kell kötni. Van ahhol még túl is léptem, pl. a sötétítéssel.
Van aki már azon sír ha egytől több készüléket kell manuálisan bekapcsolnia, mert hogy kellene már triggerelni. :D Nekem ilyenekkel nincs bajom, de hogy mobil akusztikai panelt pakolásszak. Az már nekem sem lenne életszerű. :D

#165705python1: Hallottam már ezeket a dobozokat annyiféle sztereó erősítővel, hogy azért nagyjából képben vagyok mi van még bennük. Biztos hozna egy jó végfok, de hogy nem fogom az állam keresni az tuti. Ha eljutok oda hogy meglesz, majd visszatérünk rá. Ha nagyobbat javul mint várom, annak csak örülök.

[ Szerkesztve ]

(#165709) hunaqua válasza BBéci (#165706) üzenetére


hunaqua
addikt

Köszönöm!

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#165710) Digital válasza BBéci (#165702) üzenetére


Digital
addikt

Milyen elosztót ajánlanál?

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#165711) python1


python1
veterán

Na a két szubot összelőttem, elsőkörben ilyen lett, minidsp 2x4-es osztja a jelet, és a dsp-is az ő érdeme.
Front szub:

Hátsó szub:

Összelőve a kettő.

[ Szerkesztve ]

(#165712) -KP- válasza python1 (#165711) üzenetére


-KP-
addikt

Ez 40-től esik mint állat.

(#165713) python1 válasza -KP- (#165712) üzenetére


python1
veterán

Még mindíg a "klón" szubjaim vannak, és eléggé magasan vágom őket, viszont a hátsó szub eléggé rányomja az akaratát a tartományra, de a rew beállításaim is elmásztak, nem tudomn autómatán előcsalni az összes autómatikus eq csatornát.
Ahogy hallgatom, keresnem kell a hátsó szubomnak egy megfelelőbb pozíciót, most a hang kalibrálása a következő nagyobb lélegzetvétel.

(#165714) s7evcsenko


s7evcsenko
addikt

Sziasztok!
Lenne egy Denon AVR-X2500H erősítőm, ami ma reggel úgy döntött, hogy a HDMI out1/ARC felől nem ad jelet.
Ha átrakom a HDMI out2-be a kábelt, akkor megjön a kép.
Találkozott valaki ilyesmivel? Ez szervíz, vagy lehet vele kezdeni valamit?
Próbáltam kihúzni a tápkábelt, majd vissza, de semmi változás.
Előre is kösz.

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#165715) BBéci válasza s7evcsenko (#165714) üzenetére


BBéci
titán

Feltehetően elromlott a HDMI kimenet, de mielőtt szervizbe vinnéd, csinálj egy teljes visszaállítást (hard reset).

Ha van erősítőd, akkor miért "lenne" szóval, feltételes móddal kezdted a mondatot?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#165716) s7evcsenko válasza BBéci (#165715) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Közben megcsináltam a gyári resetet is és az valóban megoldotta.
Furcsa, hogy mi tudott így elállítódni.
:R

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#165717) BBéci válasza Digital (#165710) üzenetére


BBéci
titán

Mivel nincs saját tapasztalatom, semmilyent, viszont volt szó ilyenekről itt a topikban. Sajnos ami jó, az nem olcsó, de még mindig jobban megéri, mint kiváló, csúcs erősítőt középkategóriásra cserélni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#165718) xerobyte


xerobyte
aktív tag

TL;DR: A Denon MultEQ Editor App -eddig- király! Onkyo rz820 -> Denon x3600h done.

Egy rövid tapasztalatmegosztás következik.
Az alaphelyzet az volt, hogy kiépítettem az 5.2.4-et (szépen hátul álmennyezetben), de ugye az Onkyo 5.1.2-ig megy csak el. Rengeteg nyári olvasás és rew-es mérés után úgy döntöttem, hogy jöjjön az erősítő csere, de végül nem a miniDSP utat választottam, hanem a Denon MultEQ appot a frissen tanult tudás manifesztálására. Volt egyébként fapaci is mérni nálam és nappalihoz képest egész jó eredményeket kaptunk, szóval a komolyabb -fölösleges- upgradeitisztől valószínűleg ő mentett meg!

Lényeg a lényeg, hogy augusztusban berendeltem az új denon x3700h-t (lesz majd PS5 is), ami egészen konkrétan nem akart megérkezni hónapokig. Szerencsémre. A HDMI 2.1 chip problémák kipattanása után pont akkor telefonáltam a lemondással kapcsolatban, amikor befutott volna az új vas. Bónusz, hogy az MM aznap akciózta le a 3600-ast.

Elsőre a 3600 az onkyo mellett elég szászerka, kisebb is, könnyebb is, a front panel is gagyibb, annyira nem voltam elájulva (ebben valószínűleg az is közre játszik, hogy a 1,5 év alatt az Onkyo-ból kireszeltem, amit ki lehetett és az igényeimhez gyógyítottam a lehetőségekhez mérten, megszerettem, tehát volt bias rendesen, de továbbra is egy szimpatikus hangzásnak és erősítőnek tartom). Végül összekapkodtam az új erősítőt és az előre eltervezett custom profilomat össze is matattam a MultEQ appban. Sokat elmond a elolvasott posztok, megnézett YT videók egészségtelen mennyiségéről, hogy bár sohasem volt D-M erősítőm, de a kibontástól számítva pukkogással és house curve feltöltéssel együtt 70 percbe se telt megérkezni az első bekonfigolt kipróbálásig.

Tényleg pikáns azért, hogy a nap végén egy 20 dolláros app jelenti a különbséget és nyitja ki a kaput, de így történt, eddig elégedett vagyok, még akkor is, ha nyers erőben ez csak egy oldalra lépés, de egy lakás nappaliba ez a szint szerintem teljesen megfelelő és egy valós középút a minidsp vs gyári kalibráció között (mivel az atmos nálam már marad, így a pro PC verzióktól eltekintek, azok is nagyon tetszettek). Még tolom a tesztelést, zenén azért nagyon kijön a saját ízlésre szabott house curve előnye egyből, filmeknél pedig úgy néz ki, hogy pont a közép lett tisztább és szélesebb, amire vágytam is, bár még egy igazi egész estés teszt elkél a végső ítélet előtt. Valószínű megelégedéssel megy az Onkyo 820 az apróra, a denon meg a végleges helyére a hétvégén.

NOTE: amíg nincs hivatalos gyártói kiigazítás/visszahívás, addig ne vegyetek idei HDMI 2.1-es erősítőt, mert pont azt nem fogja tudni, amivel többet kellene tudnia a tavalyinál, cserébe drága. Elég nagy blama, ami történik és ez még csak az előszele, akkor robban ez a bomba, amikor kijön az új konzolgen.

[ Szerkesztve ]

(#165719) Quetz válasza xerobyte (#165718) üzenetére


Quetz
őstag

Az AVR-ekbe épített HDMI 2.1 chip problémája csak azokat érinti, akik 4k/120Hz videót akarnak kitolni az erősítő felé. Azokat is csak akkor, ha a forrás eszköz "Uncompressed" videó folyamot küld, mert a Denon/Marantz/Yamaha "Compressed" adatokat vár (A hiba minden más eszközt is érint, ami a Panasonic Solutions HDMI 2.1-es chipjét használja). A workaround, hogy a TV-be küldöd a jelet és onnan EARC-n keresztül vissza az erősítőbe.

Cserébe a 3700-nak van processzor üzemmódja, amikor minden pre-out kimenetet lekapcsolhatsz a beépített végfokokról, jelentősen javítva a hangminőséget.

Ez nem tartana vissza a vásárlástól, ha most kellene vegyek AVR-t.

(#165720) xerobyte válasza Quetz (#165719) üzenetére


xerobyte
aktív tag

Én is pontosan ezeket találtam, mint tény a HDMI 2.1 problémáról és valóban minden eddig megjelent hdmi 2.1 avr eszközt érint.
A legtöbben nyugaton pont a 4k/120hz miatt vették volna és a jelek szerint mind az új xbox, mind az új rtx kártyák tömörítetlen jelet küldenek ez esetben, ami nem megy át emiatt a hiba miatt. A PS5-ről pletykálják, hogy átmegy, de nem láttam kipróbálva/megerősítve. Az eARC tényleg jó workaraound (elég sok mindenre), de sokan pont ragaszkodnak az AVR kényelméhez, hogy minden egy helyen legyen. Itt jön be amit írtam, hogy erre így már a 3600 is tökéletes, jóval jobb áron.

A proci üzemmód tök jó, de a kökeményen szakmai fórumok buborékán kívül nagyon kevés embert érdekel és a legtöbben nem ezért vették volna ezt a konkrét típust.
Én azt mondom:
- ha valaki fokolni akar, akkor a 3700 egy kiváló választás, mert ezzel a denon egészen megfizethető szintre hozta le ezt a prémium feature-t
- ha valaki 4k+120Hz+VRR+HDR gaming miatt vette volna a 3700-est az ne tegye/várjon ki/vegyen egy 3600-ost és használjon eARC-ot
- ha valaki csak úgy bement a denonba és a 3700 volt a legújabb cucc amit ajánlottak neki és igazából se nem gamel, se nem fokol, akkor vegyen valami olcsóbbat, mert nem fogja megérni neki laikusként (valszeg ők nem itt olvasgatnak)

(#165721) ginola válasza BBéci (#165702) üzenetére


ginola
addikt

Személy szerint szeretem, ha a képet és hangot külön vezetem a megjelenítőbe és az erősítőbe, de ugya a lejátszók többsége 1 HDMI kinenetű.
Milyen HDMI elosztó ajánható erre a felhasználásra?

(#165722) Digital válasza ginola (#165721) üzenetére


Digital
addikt

[link]

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#165723) Quetz válasza xerobyte (#165720) üzenetére


Quetz
őstag

Mennyire valós a probléma egyébként? Én naivan úgy gondolom, hogy aki AVR-re csatlakozik HDMI-velaz a nappaliban konzolon játszik, ott meg jó ha 60FPS-t kihoznak a HW-ből. Legalábbis a legújabb hír amit olvastam, hogy a Fortnite megkapja a 4K/60FPS támogatást.

Nyílván nem én vagyok a célközönség, nekem a 1080p/60FPS minimum ami kell, direkt nem vettem 4K monitort, hogy csökkentsem a játékokhoz a HW követelményt.

(#165724) -KP- válasza Quetz (#165723) üzenetére


-KP-
addikt

4k120fps még méregdrága pc-n sem épp mindennapos. A legújabb címeknél még a 4k60 sem.

(#165725) powerup2 válasza -KP- (#165724) üzenetére


powerup2
addikt

Ez teljesen igaz ahhoz hogy ez tartósan 4K-nál meglegyen a 120 fps 2 vga kell az meg már vagyon ....

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#165726) -KP- válasza powerup2 (#165725) üzenetére


-KP-
addikt

A 2 vga-s rendszerek már rég nem támogatottak.

(#165727) powerup2 válasza -KP- (#165726) üzenetére


powerup2
addikt

Azért még igen de sok vga-nál nincs erre lehetőség. De ennél van ha valaki maximalista.

[link]

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#165728) MasterMark válasza -KP- (#165726) üzenetére


MasterMark
titán

Tulajdonképpen de, csak máshogy mint régen. A klasszikus SLI/CrossfireX nincs már, viszont az új low-level API-k szinte mint tudnak több VGA-t kezelni, akár különbözőket is.

Switch Tax

(#165729) VoidXs válasza -KP- (#165724) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Ha már épp mozis témában vagyunk, az előző, középkategóriás gépem (ami 200k se volt újonnan) is lazán konvertált filmeket 120 FPS-re, 4K-n is. Játszani nem lehetett így, de az újabb GPU generációtól már látni ilyen számokat.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#165730) -KP- válasza VoidXs (#165729) üzenetére


-KP-
addikt

Látni igen, 400-500 ezres vagy magasabb vga árakon.

(#165731) xerobyte


xerobyte
aktív tag

@Quetz Lesz olyan (nem indie) játék, ami chalkboard 4k-ban fps módban megüti a 120 fps-t konzolon, nyilván nem ez lesz az alap/elvárt.

@-KP- Ez nem teljesen igaz, nVidiánál jelen generációnál az rtx 3090 támogatja már csak az SLI-t. Egyébként a régi sli/crossfire rendszerek még azért jelen vannak, támogatva is vannak hivatalosan (mert muszáj), de a valóságban már csak a problmákat indukálják.
Szerk.: igen, a 400K az túlzás, az csak a magyar kereskedők/importőrök pillanatnyi falatozása, januártól kb. 300K ennek a szintnek az ára. Persze, ha pannon puma ilyen ütemben közelíti a 400-as eur árfolyamot, akkor nem...szégyen

@powerup2 rtx3080/3090 6800xt/6900xt esetében simán meg lesz/van a 4k 120 fps, amennyiben hajlandó valaki a 'mindent maxra teszek ész nélkül' hozzáállást elengedni sok AAA játéknál is, raytracing nélkül. Szóval a 4k/120fps nem a jövő, hanem a HIGH END jelen október óta.

---
Van itt azért bőven gond, rtx kártyákkal 90-120 fps között az LG CX oledek mindenféle villódzást produkálnak, mert a VRR most lett először kihajtva. És még csak most jön a java, lesz itt karácsonyra sok hangos siránkozó gamer a sokmilliós új rendszerekkel, amiknél mi vagyunk a bétatesztelők. Remélhetőleg pörög majd a firmware update, a baj akkor jön, ahol fw-ből nem lehet megoldani, pl. Teoh sugalmazott ilyet az egyik LG CX buggal kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#165732) VoidXs válasza -KP- (#165730) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Hát az enyém 120k volt még 2016 körül, és mozira lazán megy a 4K120 (igaz, csak DP-n tudja, de az adapterrel lehet HDMI 2.1).

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#165733) Hohocali válasza Quetz (#165723) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Miért nem a házimozi szobádban játszol? Én azt teszem, és igen jól jön a hangrendszer hozzá. Igaz, nekem nem projektorom van..

A HDMI2.1 problémához: a 4k120Hz már itt van. Nálam a 2080ti is képes 4k60Hz fölé menni, csak ugye a HDMI2.0-án nem tud kijönni. A most megjelenő karikkal ez simán menni fog (ne abból induljunk ki, hogy az nVidia blama miatt most 500k egy 3080, nemsokára itt vannak az AMD karik, és helyreáll a rend), és ugye nem kell fixen meglenni a 120FPS-nek, mert VRR van... De 1-2 év, és a 4k120Hz általánossá válik. 1-2 év múlva itt a következő vga generáció, amik ezt az alsóbb kategóriákba is leviszik. :)
Szóval a lényeg, ha a HDMI2.1-es erősítők nem tudják, amit ígérnek, az gáz. Nyilván nem az FHD projektorosoknak fog fájni... :)

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#165734) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Lehet hülyeséget kérdek de mért fontos a 4K120Hz film esetébe ha filemek 24FPS-ek ? Vagy jövőben 120FPS-es filmek jönnek ?

(#165735) xerobyte válasza Khaosz55 (#165734) üzenetére


xerobyte
aktív tag

Nem fontos, épp ezért fölöslegesek csak erre a célra ezek az új erősítők a csak filmezőknek.

(De az pl. jó hír, hogy a 3700-es denon simán jó atmos procinak)

(#165736) -KP- válasza Hohocali (#165733) üzenetére


-KP-
addikt

Szerintem nem fog általánossá válni. Hiába jön erősebb kártya, mellé a játékok gépigénye is folyamatosan nő.

(#165737) mpo válasza Khaosz55 (#165734) üzenetére


mpo
veterán

Mert ötödannyi idő alatt meg tudod nézni a filmet. :D

Ha érted, akkor már elavult.

(#165738) Quetz válasza Hohocali (#165733) üzenetére


Quetz
őstag

A házimozi szoba az alagsorban van, a gépemet meg játékra és munkára is használom a "dolgozó szobában" - értsd raktár :D . Azzal meg nem volt kedvem vacakolni, hogy valahogy megoldjam, hogy átvigyem a játék képét két szint között. Elvagyok a 24"-es monitor elött egy fülessel.

De, mint írtam, azért érzem marginálisnak a problémát, mert a EARC+TV egy működő workaround. Projektort nem írtam, mert hozzáértők szerint 20 milláig bezárólag nincs olyan, ami teljesítené a HDR követelményeit.

(#165739) Hohocali válasza Khaosz55 (#165734) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Mert az emberek próbálják összevonni az IT dolgaikat. Sokan nem akarnak több rendszert párhuzamosan építeni. Pl. amit feljebb írtam, ha van egy jó moziszobám, akkor miért ne ezen játszak? Üljek be egy sarokba egy kis monitor elé egy fejhallgatóval? Még viccnek is rossz.. ;)

#165738Quetz: igen, ki lehet váltani azzal is, amit írtál. De 2x HDMI kimenetes vga-val is, stb. Viszont ezzel a megoldással elveszik az OSD.
De a lényeg nem ez, hanem ha veszel egy közel millás eszközt, akkor csak kéne tudnia azt, amit kéne tudnia, nem? Pár év múlva az eladásnál is probléma lesz ez, mindig meg lesz jegyezve, hogy ez nem működik, és olcsóbban tudod eladni csak...

[ Szerkesztve ]

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#165740) BBéci válasza Hohocali (#165739) üzenetére


BBéci
titán

Miért veszne el az OSD? Semmi akadálya annak, hogy az erősítő is csatlakozzon a képmegjelenítőhöz.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#165741) VoidXs válasza Khaosz55 (#165734) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Aki játékokon nőtt fel (pl. én), annak a 24 Hz-et fájdalom nézni, amire az SVP a megoldás. Ez kitalál a mozgás alapján átmeneti képkockákat, amennyi csak szükséges, hogy a képfrissítésre teljesen illeszkedjen, és a pulldown-t is tökéletesen kezeli. Teljesítmény az elemzéshez kell, a köztes képkockák előállítása már gyors, egy Ryzen 3600 lazán el tud érni max minőségen 4K-n 1000 FPS-t is.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#165742) gab1ka válasza VoidXs (#165741) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Ez az svp ez ezek szerint úgy működik mint a tvk-be amúgy is épített mozgásmegjelenítést babráló csúszka? Azaz egyszerűbben fogalmazva ez ilyen szappanoperásító effekt? Én is játékokon nőttem fel, de a filmeknél ki nem állhatom az ilyen 60fps-es alkotásokat.

(#165743) Hohocali válasza gab1ka (#165742) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Én kb. 1db 60fps-es alkotást ismerek, a Gemini Man-t. Abban nem látok operákat.
Te szerintem az interpolálásra gondolsz, az van a TV-kben. De ezt ne azonosítsd a 60Hz-es filmekkel, mert a kettőnek nincs köze egymáshoz.

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#165744) gab1ka válasza Hohocali (#165743) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Lehet hogy szerencsétlenül fogalmaztam, mindenre értem a nemtetszésem, legyen az 60hz-es film (volt valami katonás is nemrég), vagy legyen az interpolált 24hz-es alkotás.A valamikori 3D tévémen a 3D filmeknél jót tett párszor, ott még tetszett, de amúgy nem preferálom.

(#165745) sixpak válasza Hohocali (#165739) üzenetére


sixpak
nagyúr

Én próbáltam itthon többször a játékokat vásznon...jó, persze nagy a kép, de ennek ellenére eszembe se jut leköltöztetni a PC-t.
Ezerszer nagyobb élmény monitoron játszani számomra....igaz egy 35 inch-es, 3440x1440/100Hz-es monitorral tolom....
A "nagy" hang az egyetlen, ami nincs meg a PC-nél, itt csak 2.1 van, meg egy aránylag tisztességes füles.
Ha konzolon tolnám (nem hinném, hogy eljön az az idő :) ), akkor megfontolandó lenne a dolog, ott amúgy sincs ultrawide support, könnyen hordozható, etc...

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#165746) MasterMark válasza VoidXs (#165741) üzenetére


MasterMark
titán

Én is játékokon nőttem, mégis szeretem 24p-t. :)

Switch Tax

(#165747) BBéci válasza MasterMark (#165746) üzenetére


BBéci
titán

Soha nem játszottam konzolon és PC-n sem, inkább sportoltam, sokszor heti 6-8 edzéssel, plusz több ezer könyvet elolvastam, mégis szeretem a 24p-t. :K

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#165748) Dorian


Dorian
félisten

Én csak 19-24 éves koromig játszottam, mégsem szeretem a 24p-t :DDD
Kényszerűen elviselem.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#165749) -KP-


-KP-
addikt

Nem azért szabvány a 24p, mert az az über alles. Hanem mert mikor alkották, azt bírta a hardver. Már rég túl kellett volna haladni rajta.

(#165750) MasterMark válasza BBéci (#165747) üzenetére


MasterMark
titán

Ennek a mondatnak nincs értelme, de csak a te szegénységi bizonyítványod kinyilatkoztatása. ;)

Switch Tax

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.