Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#166601) Tamoo válasza gab1ka (#166599) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

AVR EQ-járól nem tudok nyilatkozni, az enyém nagyon fapad volt, a többivel meg nem foglalkoztam.
A miniDSP-n parametrikus EQ-van. Az itt megadandó Q értékkel határozod meg a "kúp szélességét", hogy egyszerűen fogalmazzak. Amit én PC-n használok grafikus EQ-t, ott ez a kúp sokkal több paraméterrel van meghatározva, Q érték megadása nélkül. Csak a szub tartományra van kb. 150 paraméter. De ott is lehetne használni ugyanolyan paramtetrikus EQ-t Q értékekkel, csak az elvileg időzítési hibákat okoz/okozhat. Bár szub tartományban ez elméletileg nem ártalmas, úgyhogy kiváló a miniDSP is a célra.

Ha részletesebben érdekel, itt van kifejtve.

[ Szerkesztve ]

(#166602) SPEA


SPEA
aktív tag

elhelyezés szempontjából (is) jobb ez a jobb.
És végül ezt sikerült kihozni belőle. Sajnos (még) nem tudom eltüntetni a 100Hz környéki beesést, erre valami tipp?

Valamint kicsit fura nekem a minidsp EQ ábrája. Kicsit sem hasonlít a rew-ben látottra vagy még nem értem annyira a látottakat. :F Most az EQ-2 -es van feltöltve a dsp-re.
Valamint a laptop USB zaját hogy lehet kiszűrni? Amint rew-ben rányomok a mérésre, egy magas, cicergő hang jön a hangfalakból.

(#166603) python1 válasza gab1ka (#166599) üzenetére


python1
veterán

Mondjuk már 2db szubot semmivel nem tudsz összehozni, de hármat vagy négyet semmi mással.
SPEA
Persze, hogy nem azt látod a minidsp-ben a korrekciózás mértékét látod, rew-ben pedig a saccolt végeredményt, de ha ellenőrző mérést készítesz a rew-vel látni fogod, hogy igen pontos lesz a korrekciózott végeredmény.

[ Szerkesztve ]

(#166604) Tamoo válasza SPEA (#166602) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Jó ez, nagyon belelendültetek.
Ezt hogy mérted, magában a szubot vagy másik dobozzal együtt?
Sok minden lehet az a beszakadás. Állóhullám is akár. Látni, hogy próbáltad felhúzni EQ-val, nem is gyengén... 6dB-től többet nem szokás pozitívban tolni. Nézni kellene azon a frekin egy torzítást is.
Mikrofon közvetlen közelépben ne legyen semmi, én a kanapé fejtámláját is le szoktam venni, bár mélynél sokat nem számít.

[ Szerkesztve ]

(#166605) Dorian válasza SPEA (#166602) üzenetére


Dorian
félisten

100 Hz-es beesés? Milyen messze van a szub hangszórója a mögötte (esetleg mellette) lévő faltól, 85-90 centire? Ugyanitt a torzítás is megnő?

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#166606) gab1ka


gab1ka
aktív tag

Köszi mindenkinek, Tamoo linkjének mindjárt neki is ugrok, valamiért ez nagyon érdekel. De jó is lenne egyszer VoidXs-el leülni egy karton sör mellé, rendesen kifaggatnám minden Q-ról meg fázisról :D

I'am Dony: Azt hittem alap EQ nélküli a kép amit betettél, mert annyira csúcsos huplis.Úgy tudom hogy az Audyssey 512 filtert használ, feltételezem pl egy Dirac még többet vagy jobbat stb, ezért is lepett meg a mini fontossága, mindenesetre érdekes a tapasztalat hogy igenis van előnye és értelme.

(#166607) SPEA válasza Tamoo (#166604) üzenetére


SPEA
aktív tag

Ez csak a szub magában + 2db EQ-s görbe látható. Ok, akkor valószínű helyszín hiba és állóhullám lesz. Lévén még a nappalit nem rendeztem át, így a kanapé a falon... :B

Dorian

mögötte 52,5cm, mellette 81cm. Torzítást majd még meg nézem.

Egyelőre a fő problémám, hogy jelenleg csak mérés közben tudok hangot kicsikarni a szubból. Nem tudom, hogy mit nyomtam el, de miniDSP-n hiába nyomok a gyári visszaállításra, akkor is néma a szub. Péntek estére ez most egy kicsit leszedál.
Egyik lehetőségnél sincs lenémítva, szóval teljes káosz van és még meg is kéne érteni a látottakat :)

(#166608) VoidXs válasza gab1ka (#166599) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Az AVR filterei nem ilyenek. Az Audyssey például 512 "filtert" tud, de ezek FIR együtthatók. Ez azt jelenti, hogy 48000/512=93.75 Hz-enként jut egy, így lényegében a legfontosabb, a mélytartomány, EQ nélkül marad. A PC EQ 32768 ponttól indul (az Equalizer APO tud ennyit), de a Cavern (és szerintem a RePhase is) millióig fel tud menni. A MiniDSP ezt nem éri del, de cserébe 10 teljesen szabad pontot ad, ahol a görbe bárhogy csavarható. Ez sokkal többet ér, mint egy Audyssey, főleg subra, mert ugyanúgy szabadon érvényes a 10 pont.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#166609) gab1ka válasza VoidXs (#166608) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Hmm most kicsit csak azért zavartál össze, mert a sima AudysseyXT 16 filtert használ ha jól tudom, ami 48000/16 esetén 3000HZ.Ez ugye bőven átível a subtartományon, ennek ellenére mégis látványos eléggé egy előtte utána állapot.Feltételezem jóval összetettebb ez mint egy egyszerű osztás művelet, mármint összetettebb az a része amennyit most meg lehetne velem értetni.Amit viszont kivettem a szavaidból hogy az auto EQ-któl nem kell hasraesni és Dony is egyből javulásról számolt be a mini után.

Próbáltam amúgy csak tényleg totál kísérletképp a CAVERNT, utólag is abszolút le a kalappal ezért a kis progiért, sokkal de sokkal bonyolultabbnak hittem, a Tamoo által korábban javasolt Large-ra állított hangfalakkal méricskéltem, de valahogy minden felállással ilyen 82.000 cm távolságot állapított meg a subnak.Pedig a többi dobozt úgy kisimította hogy öröm volt nézni :D.Majd lehet ezzel még probálkoznék a jövőben, csak most lesz egy kis pihi mert elmentek a hangcuccok.Kár hogy pont a subot nem sikerült soha megtapasztalnom igazán hogy milyen lenne a saját képességeihez mérten a lehető legjobb állapot.Ezért is igyekszem felcsipegetni minden ezzel kapcsolatos tudnivalót:)

(#166610) VoidXs válasza gab1ka (#166609) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Az XT-nek ugyanúgy az 512-es FIR az alapja, csak ezek közül 16 fő pontot használ. Alul ugyanúgy megvan a 100 Hz pontosság, felül spórol.

Ha a Cavernben bármi hiba van, küldj nekem egy "Export measured response" eredményt, és tudom javítani. Te vagy a második, aki ekkora késleltetést lát subnál, de az előző illető nem keresett meg. Ha ilyen hiba van, de a görbe szép, akkor kapcsold ki az "Export delays" opciót, és csak az EQ-t menti.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#166611) VoidXs válasza gab1ka (#166606) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Ezekben a sörözésekben mindig benne vagyok, de most a kolibezárások miatt épp Nagykanizsán élek. Persze szívesen látlak itt is, a Cavern tesztmozi errefelé van. :D

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#166612) Rumcsaka válasza VoidXs (#166608) üzenetére


Rumcsaka
tag

És ha vesszük a Dirac live-t például AVR-nél vagy processzoroknál akkor itt milyen precizitással lehet összelőni például két darab subot a miniDSP-hez képest? (Ahogy látom egyre több gép tud két subot kezelni...vagy ez nem helytálló?)

[ Szerkesztve ]

(#166613) gab1ka válasza VoidXs (#166610) üzenetére


gab1ka
aktív tag

A héten elkeltek a hangfalaim, csak a subom maradt, most lesz némi szünet a méricskéléssel, utána viszont megcsinálom ezt az exportot és elküldöm. Csak kísérleteztem hogy megértsem hogyan működik stb, igazából csaltam is kicsit, mert egy az egyben én notepad-al az EQ APO-nak txt-be mentett exportból a sub-ra vonatkozó delay sort kitöröltem végül. Ami viszont elképzelhető, hogy én az AVR-ben ezekhez a próbákhoz a hangfalak távolságát nem nulláztam le, nem szerettem volna ennyire szétbarmolni, nem tudom hogy nem e ez okozta a gondot.A hangfalak távolságára gondolom ezért is állapított meg a Cavern pár centiket.Illetve az nem volt még világos hogy a szoba méreteinek pontos megadásának tényleges hatása van e a mérésre, igyekeztem azzal is pontos lenni, ugyanakkor maga a szett nem pontosan olyan elrendezésben állt nálam mint a programban a mintaképen.Csak 3 pontot használtam átlagolva, értelemszerűen mindig az MLP-vel kezdve.

A sörözést csak úgy képletesen értettem :), de persze remélem egyszer tényleg úgy hozza a sors hogy egy ilyen megvalósul, jó lenne megismerni pár kulisszák mögött dolgot, különösen az érdekel látván hogy egy cavern szó szerint másodpercek alatt lefut, hogy vajon mi lesz a jövője ennek, gondolom ha egy ilyen pc-s szintű bemérés valamikor is bekerül egy AVR-be, akkor onnantól kb nincs tovább, nincs azon mit fejleszteni, nincs milyen címszó alatt minden évben újdonságként eladni.

(#166614) TomAce


TomAce
tag

Vki simeri ezeket a hangfalakat? Cornered Audio C5TRM ? Velemeny?
Vegul meret problemak miatt beloluk lesz 5 db + Dali Sub E9-F + Marantz 5015.

(#166615) VoidXs válasza Rumcsaka (#166612) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Parametrikus szűrőket talán csak az ARC használ (az számol rengeteg ideig), a Dirac is FIR (mondjuk ők nyíltan beszélnek erről), de nem túl sok együttható az sem. Ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy 2048 mintás a szűrő.

gab1ka: Nem baj, ha az AVR késleltet, sőt, ad egy olyan alapot a Cavern-nek, hogy neki kevesebbet kelljen korrigálni. A jelenség nem ettől van, hanem halk vagy korábban rosszul mért subtól (ezért is kell kikapcsolni az önbemérőt Cavern előtt). A Cavern alapvetően egy Atmos-féle hangmotor játékokhoz, a bemérő csak side project, ezért kéri a szobaméretet. Mérésnél nem használja, csak ha épp olyan játékot játszol, ami Cavern-ben készült. A hangszórók elrendezése is csak annyiban számít, hogy a subokat 20k helyett 200 Hz-ig javítja, illetve a magasság alapján használja a két kalibrációs fájl keverékét. 3 pont a legtöbb esetben 1 székre már elég szokott lenni, én se megyek nagyon 5 fölé.

Az utolsó bekezdéshez pedig bőven van mit mesélni. :D

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#166616) Cseneles válasza VoidXs (#166615) üzenetére


Cseneles
őstag

Szerinted előszőr Dirac-al mérjem a subokat és annak az eredményet EQ-zam miniDSP és REW-el vagy fordítva? :U

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#166617) VoidXs válasza Cseneles (#166616) üzenetére


VoidXs
nagyúr

A REW EQ kizárólag spektrumot néz, nyugodtan használhatod bármilyen EQ után, így a sorrend Dirac és MiniDSP.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#166618) Cseneles válasza VoidXs (#166617) üzenetére


Cseneles
őstag

Én eddig fordítva csináltam...minidsp aztan a simított subokra raengedtem a diracot.
Ebből:


ezt hozta ki a Dirac :

Nem igazán értem... :U

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#166619) VoidXs válasza Cseneles (#166618) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Perse, mert a MiniDSP fázistolásokat ad, amiket a Dirac nem tud helyesen kezelni. Valameddig eljut egy szobával is, de utána kell neki a DSP. Sajnos sokszor láttam olyat high-end rendszeren is, hogy Dirac után még a Cavern sem tudta helyrehozni a kárt. A tiéd még nem extrém példa, az javítható.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#166620) Cseneles válasza VoidXs (#166619) üzenetére


Cseneles
őstag

Szóval akkor először bemérem a Rendszert Dirac-al majd a kapott eredményt a subok esetén korrigálom miniDSP-vel?

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#166621) VoidXs válasza Cseneles (#166620) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Igen.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#166622) -KP- válasza VoidXs (#166621) üzenetére


-KP-
addikt

Érdekes. Az Anthem pl. fordítva szokta javasolni. Ugye vannak Paradigm és Logan szubok Perfect Bass Kit-el, ami persze ugyanúgy egy ARC. Az érvelésük az volt, hogy egy már korrigált szub mellett kevésbé kell belenyúlni az avr-nek, így több erőforrás marad a szubtartomány feletti átvitelt kezelni.

(#166623) VoidXs válasza -KP- (#166622) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Ez érvényes is lenne, ha a Dirac nem lenne ennyire rossz.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#166624) SPEA válasza Cseneles (#166618) üzenetére


SPEA
aktív tag

Az első képen milyen alkalmazás van?

(#166625) Cseneles válasza SPEA (#166624) üzenetére


Cseneles
őstag

Minidsp kezelofelulete

[ Szerkesztve ]

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#166626) SPEA válasza Cseneles (#166625) üzenetére


SPEA
aktív tag

Hmm.. akkor lehet valami "egyszerűbb" verziót töltöttem le, mert a 2x4 HD nekem ehhez képest valami iskolás félévi vizsga proginak tűnik, 8.osztályban :D :F

Ok, megtaláltam, advanced plugin

[ Szerkesztve ]

(#166627) Quetz válasza Rumcsaka (#166612) üzenetére


Quetz
őstag

Most jött ki a Dirac Live Bass Control, eddig ezt a mérést találtam róla:

3040500

A Dirac Live for studios két hetes sztereó próba verzióval rendelkezik, viszont a DLBC még nem része a csomagnak. A Dirac fórum topik itt olvasható: AVSForum - The official Dirac Live thread.

Megjegyzés: A Dirax mixed phase módban működik, IIR + FIR filterekkel operál.

(#166628) Dorian


Dorian
félisten

Pár kép a mozizene-szobáról

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#166629) Tamoo válasza Dorian (#166628) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Pornkönig! :DD Frankó!

(#166630) Cseneles válasza Dorian (#166628) üzenetére


Cseneles
őstag

Az ott egy C3x vagy egy ht3000?

[ Szerkesztve ]

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#166631) Dorian válasza Cseneles (#166630) üzenetére


Dorian
félisten

C3x

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#166632) Dorian válasza Dorian (#166628) üzenetére


Dorian
félisten

Most ránèztem a kèpekre, ennèl azèrt kevèsbè ròzsaszìn :DDD a valòságban inkább tèglavörös, nèmi mályva beütèssel.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#166633) gab1ka válasza Dorian (#166632) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Én először nem értettem mi az a mobiltelefon a falon :) Aztán megpillantottam a vásznat felül, kár hogy nem azt leeresztve csináltad a képeket.Amúgy nekem is nagyon tetszik, különösen azok az akusztikai panelek, gondolom nem csak úgy hasracsapva lettek odabiggyesztve hanem okkal.Nálam is ilyen kezelésre lenne elsősorban szükség.

(#166634) #98221312 válasza Dorian (#166628) üzenetére


#98221312
törölt tag

Jól néz ki! :)

(#166635) Dorian válasza gab1ka (#166633) üzenetére


Dorian
félisten

A paneleket még mérést megelőzően tettem be, aztán az akusztikai mérés szerint jól számolgattam, pont ennyi kell a megfelelő utózengéshez (persze behúzott függönyökkel van mérve, nomeg használva is) Igazából aminél az is fontos, hogy hol van, az a hangfalak oldalsó visszaverési pontján lévő két fekete, és félig-fontos a hallgatási pont két oldalán lévő nagyok. A többi az utózengés miatti, mindegy a helyük.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#166636) spiky03 válasza Dorian (#166628) üzenetére


spiky03
veterán

Jól néz ki, gratula.:C
Mekkora a szoba?

Centert húzd ki az állvány széléig. ;]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#166637) BBéci válasza Dorian (#166632) üzenetére


BBéci
titán

Ugyanezt vettem észre, emlékezve a korábbi képeidre, de nem mertem szóvá tenni, mert egyesek minden szavamba belekötnek.
Gondolom nem állítottad be a fényképezőgépen a fehéregyensúlyt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#166638) SPEA válasza Tamoo (#166604) üzenetére


SPEA
aktív tag

itt van a torzítás görbe

(#166639) Tamoo válasza SPEA (#166638) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

A függőleges skálát %-osra kellene állítani 0.1-100%-ig és elég bekapcsolni a THD, második és harmadik felharmonikust.

(#166640) Dorian válasza spiky03 (#166636) üzenetére


Dorian
félisten

25 m2 Meg persze a falnyílás mögött L alakban ott az étkező.

#166637 BBéci :
Valóban nem állítottam be, az automata mód meg piros színekben gyenge. (1,5 éve költöztük, most kerül elő a fényképezőgépem, kb. újra kéne tanulni) Tényleg így elég "meleg" hangulata van a szobának :DDD

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#166641) SPEA válasza Tamoo (#166639) üzenetére


SPEA
aktív tag

okés, nézem. Bár nem találok olyan beállítást amiből rájönnék,hogy miért csak 100hz-ig mutatja :F

[ Szerkesztve ]

(#166642) Joshi


Joshi
titán

Tudna nekem ajánlani valaki egy Dinaudio Emit M10-hez fali tartót? Előre is köszi. :R

(#166643) Tamoo válasza SPEA (#166641) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ez az én jelenlegi tudásomon már túlmutat, hogy pontosan kiértékeljem. Vannak tippjeim, de ennyiből biztosat nem tudok így inkább nem találgatok. A 100Hz-nél lévő szakadék miértjét kerestük, de azzal kapcsolatban nem mutat semmit ez a torzítás mérés.

(#166644) Dorian válasza Tamoo (#166643) üzenetére


Dorian
félisten

Igen, az oldalfaltól való 80 centis hangszóró távolság pont 100 Hz körül okoz kioltást, de ilyenkor ott a torzításnak is meg kellene nőnie.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#166645) gab1ka válasza Dorian (#166644) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Ha a hátul nem lenne nyitott a szoba, akkor oda milyen panelnek kéne felkerülnie látatlanban mérés nélkül? Ha eddig jól csipegettem fel az erre vonatkozó infókat, akkor az első találkozási pontra sokszor diffúzor kerül oldalra (tükrös megoldás). A faltól elhúzott kanapé mögötti falfelületre elnyelő az ideális? Vagy ezt minden esetben a mérés határozza meg? Most nem, de a jövőben talán foglalkoznék vele, próbaképp pár filmrészlet erejéig fellógattam a hátam mögötti részre egy összerongyolt pokrócot és teljesen máshogyan hallatszott még a front szekció is a surroundokról nem is beszélve.A REW-ben viszont elég laikus vagyok, ott csak annyi előtte utána változást láttam, hogy a magasabb pár ezer Hz feletti vélhetően tarkómnak csapódó hangok SPL-je esett.Ennél jobban ebbe nem mertem belemerülni mert ez még nem az én szintem.

(#166646) Dorian válasza gab1ka (#166645) üzenetére


Dorian
félisten

Akkor oda valamilyen nagy méretű, kifejezetten adott frekvenciára hangolt mély-elnyelőt tennék. 33 Hz-nél így is van kiemelésem, és ha zárt lenne a szoba, a majdnem-négyzet alaprajz miatt ez sokkal durvább lenne. Ill. erre még egy olyan csillapító réteget, ami a közép és magas frekvenciákat csillapítja, mivel akkor ez a fal a hátam mögött egy m-rel lenne, és a közeli visszaverődéseket csökkenteni kellene. Pokróc csak a legmagasabb frekvenciákat csillapítja, tapasztalásnak jó, másra nem.
Lakószobákban igen korlátozott az a helyzet, amikor jobb egy diffúzor egy elnyelőnél. Ezt most nem fejteném ki, mert hosszú, de enyémnél nagyobb szobákban lenne esetleg csak értelme.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#166647) Reno7


Reno7
senior tag

Van valakinek itt mennyezetre sugárzós Dolby Atmos rendszere? Mennyire működik jól? gondolom azért messze elmarad a dedikált mennyezeti sugárzótól.

My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.

(#166648) Tamoo válasza Reno7 (#166647) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Pénzkidobás. Aki mást mond elfogult a sajátjával kapcsolatban.

(#166649) gab1ka válasza Dorian (#166646) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Köszönöm :R

(#166650) VoidXs válasza Reno7 (#166647) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Hallottam ilyet, de egyáltalán nem érződött Atmosnak.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.