- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #197975 üzenetére
Én kicsit besokalltam. Egy ideje csak a saját (íz)keverékemet iszom. Azaz eszem a zabpelyhem mellé. Tripla csokisból (Puregold) iszom néha desszertnek, a többi parkolópályán van.
-
scdlsc
senior tag
Azaz. 37,5-es a legnagyobb kézi. Mondjuk én azt soha nem fogom használni, számomra elérhetetlen. A világítás sem fogja kiverni a szemed. Konkrétan néha félhomály van a terem egyes részein. Gobuda Fitness, ha valaki nagyon kiváncsi lenne. Google Maps-es értékeléseket és a tulaj arra adott válaszait is lehet olvasgatni. Szórakoztató. Viszont nagyon tiszta(!), rendezett, rendesen légkondícionált, a személyzet kedves, jók a gépek. Másik érdekesség, hogy a hely csak lifttel elérhető. Lépcsőn nem tudsz felmenni. Nekem két dolog nagyon fontos egy edzőterem esetén. Leszarom, hogy a gépek milyenek (értelemes határokon belül), leszarom, ha nincs az edzőtérben légkondi. Az öltöző és a zuhanyzó legyen tiszta és nyáron se rohadj meg ott edzés után.
-
scdlsc
senior tag
Én hasra amit még szoktam csinálni az az L-sit. Nekem van itthon parallette hozzá, de fekvőtámasz bak is megteszi. Mondjuk ez talán főleg a core izmokat dolgoztatja meg, nem tudom. Ártani talán nem árt.
szerk.: +L-sitben már tudom feljebb is emelni a lábam a vízszinteshez képest
-
scdlsc
senior tag
Én régebben így csináltam. Csigás gép előtt letámasztottam a könyökömet egy padra, így nem tudtam belecsalni a mozdulatba.
-
scdlsc
senior tag
Picit visszatérve a lépésszámra. Nálam az a koncepció, hogy koplalni nem akarok, viszont a bevitt kalóriákat el kell égetni. Szóval inkább mozgok kicsit többet, de akkor ehetek is többet. Az aerob zónában végzett gyaloglás pedig tudtommal pont a zsírtartalékok felhasználására alkalmas.
-
scdlsc
senior tag
Tegnap meg tegnapelőtt besegítettem kerti munkában. Föld talicskába belapátol. Talicska virágágyáshoz eltol. Ott vödröt megtölt. Majd azt egy növénysor fölött átlépve a sövény alá beborít. A tenyeremben van izomlázam.
-
scdlsc
senior tag
válasz
itouchfan #197101 üzenetére
Én amikor a jogosítványom hosszabbítása miatt mentem a háziorvoshoz, akkor kérdezte, hogy mikor voltam laborvizsgálaton. Néztem is nagyokat, hogy ilyen van? Mondtam neki, hogy pár éve a műtétem előtt. Erre mondta, hogy akkor elküld laborra. Nekem meg beugrott a tesztoszteron mérés. Megkérdeztem, hogy azt lehetséges megméretni? Ő mondta, hogy azt csak urológus tudja kérni. Elmentem az urológushoz, akinek elmondtam, hogy nem igazán tudok tömeget építeni. Csinált ultrahangos hugyhólyag vizsgálatot is pisilés előtt és után is. Majd a laboreredménnyel visszamentem hozzá is. Szóval lehet, bár az urológushoz nem másnapra kaptam időpontot, de legalább ő is megvizsgált, szóval nem volt felesleges az a kör sem és így egy forintomba sem került.
-
scdlsc
senior tag
A tegnapi RIR és fáradtság témához.
Amikor elkezdtem az aelod féle edzést (mi is ennek a neve vagy hogyan nevezzem?), nekem is furcsa volt, hogy edzés után nem éreztem úgy hogy elfáradtam volna. Mert korábban nekem is sokszor volt, hogy hazaérve leültem és kb. mint egy zsák fos, olyan érzés volt a létezés. Aztán most hogy eltelt több mint fél év, azt vettem észre, hogy érzem én a fáradtságot, csak valahogy finomabban/pontosabban/máshogy. Nem igazán tudom megfogalmazni. Lehet azért, mert az idegrendszerem sincs annyira készen és a muscle damage sem olyan nagy hogy csak egy nagy zsibongó fáradtságot érezzek. Például a tegnapi hát és váll nap után most érzem a hátam, de nem az egész hátam akar leszakadni, hanem kisebb területeken érzek csak finomabb fáradtságot. Másnál hogyan alakult ez? -
scdlsc
senior tag
válasz
Tyler Durden #196728 üzenetére
Ez egy dolog, idegesítő, de kifizette a belépőt, neki így jó, hát csinálja. Én már tényleg nem szólok semmiért, mert mindeki rögtön megsértődik mindenen. De amikor megkérdezem, hogy hány sorozat van még hátra és benyögnek olyan számokat, hogy MÉG ÖT. Na akkor b+ tényleg ölni tudnék.
-
-
scdlsc
senior tag
válasz
tchriss #196678 üzenetére
"ebből a kalóriamennyiségből már nem tudok lejjebb adni"
Tegnap írtam a káposztát. 25 kcal/100 gramm. Megeszel nyersen fél kilót a nap folyamán, az csak 125 kcal és elég jól telít. Másik ami most eszembe jut és nekem segít, hogy a salátába rakok zöld erős paprikát. De lehet minden kajához enni őrölt erős paprikát. Már akinek bírja a gyomra. Nálam az van, hogy valamiért erős kajából elég a kevesebb. Lehet utána azzal vagyok elfoglalva, hogy ég a szám, nem pedig a kaja utóíze miatt kívánok még valamit. -
scdlsc
senior tag
Én most megint káposztát zabálok. Nekem segít. Van amikor lecsúszik 0,5 kg is egy nap. Mondjuk szeretem is a nyers káposztát rágcsálni, szóval nem szenvedés. Sárgarépa is megy, meg retek két pofára.
-
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195957 üzenetére
Ebben neked volt lejtő is. Nálam meg végig emelkedő van, én abban gondolkodtam. Ezért gondoltam soknak a km-t.
-
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195946 üzenetére
Nálam ilyen értékek szoktak lenni, ezért gondoltam, hogy 2 óra alatt sok a 10-12 km.
- 1 óra
- 4,6 km
- 466 m emelkedés
- 113-as átlag a pulzus
-
scdlsc
senior tag
válasz
CriticalHit #195947 üzenetére
"Ennek ellenére azt mondom, nem muszáj mérni, mert van egy nagyon egyszerű mérési eszköz: a lihegés. Ha nem lihegünk, nem szapora az oxigénfelvétel, akkor túl laza az edzés. Ha viszont annyira lihegünk, hogy nem tudunk rendesen beszélni, túl magas. A tuti módszert a futók találták ki: az ún. conversation pace, (beszédképes pulzusszám) az a tartomány, ahol lihegsz, de még képes vagy érthetően, normálisan beszélni. Ebben a tartományban kell maradnod, és tök mindegy, hogy mit mutat a pulzusmérő, nem tévedhetsz."
Én eddig úgy tudtam, hogy ez a lényeg.
-
scdlsc
senior tag
válasz
gergo5991 #195926 üzenetére
zsírégetés témához:
"napi 10-12km séta (2 óra alatt kb)"
Szerintem túl gyors a tempó. Jobban járnál, ha egy edzőteremben a futópadot emelkedőre állítanád és ott gyalogolnál lassabban.Minden, amit tudni kell az aerob edzésről
https://bodybuilder.hu/minden-amit-tudni-kell-az-aerob-edzesrol-a12588
(itt nem kell mindent figyelembe venned, mert versenyzőknek íródott, szerintem elég az alapokra odafigyelned) -
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195774 üzenetére
Én örülök minden új információnak.
-
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195759 üzenetére
Előre is bocs a szövegtengerért.
Szóval a videón az látszik, hogy etilészteres omega 3 megmarja a hungarocellt, a triglicerides meg nem.
Ennek oka Hibály Csilla szerint:
Azoknak, akik szeretik a tudományt, itt a válasz: A hungarocell (polisztirol hab) és az omega-3 zsírsavak kémiai viselkedése közti különbség mögött főleg fizikai-kémiai tulajdonságok állnak, nem annyira biokémiai reakciók. Nézzük részletesen:Miért oldja az etil-észteres omega-3 a hungarocellt, míg a triglicerides nem?1. Hungarocell (polisztirol) oldhatóságaA hungarocell egy polimer, ami nem vízoldékony, viszont apoláros oldószerekben jól oldódik.Ilyen oldószerek pl. etil-acetát, acetone, benzol, toluol, stb. Ezek közül több hasonló szerkezetű az etil-észterhez.2. Etil-észteres omega-3 zsírsavEz az omega-3 forma etil-észter formában tartalmazza a zsírsavat, pl. EPA és DHA-t.Az etil-észter csoport kémiailag hasonló az oldószerekhez – kis, apoláros rész, kis poláros rész – így oldja a polisztirolt, „kimarja” a hungarocellt.Ez nem kémiai reakció, hanem fizikai oldódás: a polisztirol beleoldódik az etil-észteres omega-3-ba.3. Triglicerides omega-3Ebben a formában a zsírsavak glicerinhez vannak észterkötéssel kapcsolva – ahogy az természetesen előfordul az ételekben is.Ezek nagyobb, kevésbé illékony molekulák, nem hasonlítanak oldószerekre, így nem oldják a hungarocellt.Mi történik a testben ezekkel a formákkal?1. Triglicerides omega-3A vékonybélben emésztőenzimek (lipázok) bontják le: a triglicerid három zsírsavvá és glicerinné alakul.Ezek felszívódnak, bekerülnek a vérbe, majd beépülnek a sejtekbe.2. Etil-észteres omega-3Előbb észteráz enzimek bontják le a zsírsavat az etil-csoporttól (pl. EPA-ethylester → EPA + etanol).Ezután ugyanúgy felszívódik, mint a trigliceridből származó EPA vagy DHA.Fontos különbség:Az etil-észter formának rosszabb a biohasznosulása, főleg ha nem zsíros étellel együtt vesszük be.Ez az oka, hogy sok étrendkiegészítő gyártó inkább triglicerides vagy "re-észterifikált" formát használ.Ugyanakkor egy másik kommentelő, Aliasz Atesz szerint:
Kedves Mátyás! Nincs veled semmi bajom, nem rágalmazlak, egy lelkes srácnak tűnsz, aki valószínűleg már sokat tud az omega-3-ról. Az a gond, hogy sajnos a kommunikációd nem jó. Nem akarok személyeskedni, de azért pontosítanék, 4 éve egy MLM cég tanácsadója, partnere vagy, nevezzük akárhogyan, amely korábban kávéfőzőket árult, most pedig állításuk szerint a legjobb halolajat és más étrend-kiegészítőket. Lássuk be, a szakmád nagyon messze áll az élelmiszeripartól, a kémiától, a biológiától, az orvostudománytól, szóval szerintem van még mit tanulnod az omega-3-ról, amihez sok sikert kívánok. Nem csak neked, mindenkinek. De zárjuk is le ezt, nem ez a lényeg, maradjunk a tárgynál.Irreleváns, hogy mennyi tesztet végzett egy labor, amely nem független, hanem az MLM céggel szoros együttműködésben áll, mivel az üzleti modell erre épül, a DBS tesztekre. Sok ilyen labor van a világon, például a legismertebbek közül az omegaquant vagy az omegametrix. Felesleges lecsekkolnom ezt a labort és mást sem, mert ismerem az egész történetet, 10 éve figyelem a Zinzino tevékenységét.A nagy halfogyasztó nemzetek kivételével, az emberek többségének a világon, helyenként akár 90-95%-nak alacsony vagy nagyon alacsony az omega-3 szintje, amelyet régóta tudunk és számtalan klinikai vizsgálat igazol. Gyakorlatilag MINDENKINEK szüksége van omega-3-ra. Ezek a tesztek legfeljebb megerősítik ezt a tényt.Ha a tartalmaid edukatív céllal készülnek, akkor legyenek objektívek, ne részrehajlók. A laikusokat bizony könnyű megtéveszteni. Almát körtével pedig ne hasonlíts össze.Nincs semmi gond az etil-észterekkel, nem is értem miért lett ez most központi téma. Évtizedek óta használnak halolaj koncentrátumokat a tudományos vizsgálatokban, nem véletlenül. A különféle egészségügyi paraméterekre vonatkozó klinikai vizsgálatok döntő többsége az EE formát alkalmazta. Az EE forma klinikailag hatékonynak bizonyult. Az omega-3 az egyik legfelkapottabb tudományos téma, amelyről elképesztő mennyiségű tudományos értekezés, kutatási anyag készül évről évre, már több, mint 50000 dokumentum található tudományos adatbázisokban. Napi 24 órában sem lehetne feldolgozni mindezt és teljes megalapozottsággal olyan tényeket közölni az omega-3-ról, amely mindenki elvárásait kielégíti. Napról napra változik a tudomány álláspontja, így nem véletlen, hogy időnként támadások is érik, illetve, hogy a véleményüket és a tudományt egyesek az üzleti érdekeik szerint próbálják formálni és kinyilvánítani. A felszívódási különbségek csak a rövid időtartamú vizsgálatok során jelentkeztek, mert a két forma különböző módon hasznosul. A vizsgálatok azt mutatják, hogy hosszú távon nincs szignifikáns különbség. De ne feledjük mindig fontosak a vizsgálati körülmények is, nem csak ebben a kérdésben, hanem minden omega-3-mal kapcsolatos vizsgálatban, ugyanis minden egyén másképpen hasznosítja az omega-3 zsírsavakat! Ezért az egyénenként változó tényezők, például az étrendi, életmódbeli különbségek, az aktuális egészségi állapot vagy a párhuzamosan szedett gyógyszerek mind-mind befolyásolhatják az eredményeket. A populációs különbségek, földrajzi tényezők szintén bonyolítják a helyzetet. Az omega-3 kutatás ezért is nagyon bonyolult és gyakran ellentmondásos.
Hosszú távon semmi jelentősége, hogy egy halolajban glicerin-észter (triglicerid) vagy etil-észter formában vannak-e a zsírsavak, márpedig a halolajat folyamatosan kell fogyasztani, nem alkalomszerűen. Tehát a triglicerid forma vélt pillanatnyi előnyei, amelyek ráadásul nincsenek tudományosan egyetértésben bizonyítva, hosszú távon eltűnnek. Sőt a gyógyszerként törzskönyvezett halolajok többsége etil-észter formájú és mint említettem a tudományos kutatások során is gyakran ilyen típusú halolajokat használnak. Sajnos az interneten hozzá nem értőktől vagy üzleti érdekekből félrevezető információk találhatók, nem csak a felszívódásról, hanem sajnos olyan butaság is terjed, hogy egyes halolajok veszélyesek lehetnek. A fő mondanivalója a csatolt cikkemnek: "A halolajok egy részét veszélyesnek beállítani kiváló trükk lehet azok részéről, akik más típusú terméket forgalmaznak, de mindennek az égvilágon semmi köze nincs a készítmények hatásosságához és biztonságosságához: a zsírsavak típustól függetlenül felszívódnak, és kifejtik hatásaikat az emberi szervezetben."Hogy mennyire volt megtévesztő a videód? A hozzászólásokból jól látszik:"Kb méreg!""Oldószer van benne""Ez nagyon durva""Egyiket se ezek után" Szerencsére azért voltak kritikus megjegyzések is, nem csak tőlem: "Kéne ismerni a kémiát, mielőtt ilyen videókat gyártasz""ha ez a cél vele, akkor ezt kell kommunikálni. Ugyanakkor ez nem hangzik el a videóban, viszont a tartalom alkalmas a megtévesztésre."Összefoglalva: tisztességes omega-3 gyártó nem mutogatja ezt hungaroceles "tesztet", kizárólag azok, akik a fogyasztókban bizalmatlanságot, félelmet akarnak kelteni mások termékeivel kapcsolatban, elterelve a figyelmet a lényegről, a mennyiségről és a minőségről. Javaslom, hogy felejtsd el az etil-észtereket, koncentrálj arra, hogy az emberek minél több omega-3-hoz és valóban hiteles információkhoz jussanak. Köszönöm, hogy elolvastad! További jó munkát kívánok!
FONTOS! Nem értek hozzá, csak idemásoltam ezeket.
-
scdlsc
senior tag
válasz
vaakuum #195761 üzenetére
Mérleggel.
Az adagolókanállal szerintem nem lehet pontosan mérni. Én legalábbis nem tudok. Két teli kanál adagolókanál az például pont 80 g zabpehely. (Én olyannal pakolom a zabpelyhet is, amit egy üres fehérjés bödönben tartok.) Az esetek 90%-ában, néha akár 10 g eltérés is van. A fehérjét is szemre nagyjából be tudom lőni, de néha ott is nagy eltérések tudnak lenni. Gondolom a pakolgatástól betömörödik, aztán rögtön 5-10 g plusz van egy adagolókanálban.
-
scdlsc
senior tag
Oldódás témához. Én a jó oldódást minden esetben shaker használata esetén értettem. Ezért lehet, hogy nekem sosincs vele problémám.
-
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195751 üzenetére
Nekem oldódásra mindegyik Puregoldos ugyanolyan, sőt az almás pitésből kevés a 25 g 2 dl vízhez, mert úgy túl híg nekem. A többinél egységesen 25-öt rakok.
Ti mennyit és mihez? Víz vagy tej?
-
scdlsc
senior tag
válasz
Elektrosokk #195749 üzenetére
Nem. Eddig csak ilyeneket: Scitec, Biotech, Builder, Nutriversum, Puregold.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Elektrosokk #195742 üzenetére
2 dl vízben 25 g nekem tökéletesen oldódik. Tripla csokis a legjobb. De a citromos sajttorta és a csokis banán is finom szerintem. A csokis túródesszert sem rossz, csak kevéssé túrós és inkább csokis.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Peaceliker #195704 üzenetére
Csináld 1 lábbal és akkor elég lesz.
-
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195547 üzenetére
Én a Builder csokisat keverem a Builder sütikrémessel 1:1 arányban és azt rakom a zabpehelyhez. Nekem ez a keverék a legfinomabb.
-
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #195487 üzenetére
Ennek a kommentednek a 3. bekezdését most elmentettem magamnak. Többször előfordult már, hogy valahol szóba került a fogyás téma és hiába próbáltam kedvesen elmagyarázni, hogy mit kellene csinálni, mivel kellene próbálkozni, mindig leugattak, hogy nekem könnyű, mert nem vagyok beteg. Legújabb indok amit hallottam, hogy a mikrobiomja miatt nem tud fogyni.
-
scdlsc
senior tag
Nekem a kreatinos doboz ott van a zabpelyhes mellett, így minden reggel eszembe jut.
Amúgy én mindent mérek, kivéve a kreatint meg az aszkorbinsavat. Ha a kreatin véletlenül csak 4 gramm lesz, vagy megcsúszik a kezem és 6 gramm, az szerintem teljesen lényegtelen. Aszkorbinsavat meg egy olyan kiskanállal pakolom, ami elvileg 100 mg térfogatú, de azt sohasem mértem. Egy liter vízbe dobok belőle két csapott kanállal, szóval az kb. 200 mg/liter. Napi 3,5-4 liter vizet iszom, így kb. 700-800 mg fogy naponta. -
scdlsc
senior tag
-
scdlsc
senior tag
válasz
Apollyon #195295 üzenetére
Én meg tervezek vele. Már most tudom, hogy az október 10-i hát és válledzésem elmarad, mert a HVOB játszik este 7-től.
koncertajánló -
scdlsc
senior tag
Akkor én meg stréberkedem egy kicsit. Idén már ezt is írom, így tudom, hogy eddig 4 edzésem maradt ki. Nálam az influenza 3 nap alatt lepörgött, akkor fej- és torokfájás miatt egy. Volt egy csütörtöki tejfakasztó buli. Múlt héten elutaztunk több napra és amiatt. A negyedikre nem emlékszem, hogy miért. De valami olyan rémlik, hogy egy szombati koncertes este után vasárnap 10 körül értem haza és hétfőn nem igazán éreztem úgy, hogy a lábnapot biztonságosan tudom hozni. Lesérülni meg nem akartam. Szóval 33 súlyzós edzésből kimaradt 4. Plusz nálam van minden szombaton 1 óra küzdősport, de azt nem írom.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Clapaucius #195094 üzenetére
Gratulálok! Hajrá!
-
scdlsc
senior tag
Elég érdekesen alakultak a dolgok. Felvetettem, hogy nem probléma akár 2 g/tskg fehérjét bevinni sima kajával. 1,6 g amúgy amire egyébként szükség van, ugye?
Erre jöttek az alábbi reakciók:
- ki az aki naponta meg akar enni haromnegyed kg csirkemellet
- 3x egy nap ugyanazt a csirkemellet egyem
- amugy naponta se akarok csirkemellet enni, nem hogy naponta majd 1 kg-ot
- monoton tomjem magam csirkemellel
- napi 3x egyem...nem koszi
- kilószámra tömje az ember a húst
- ki a franc akarja hónapokig ugyanazt enniNem azt írtam, hogy csak csirkemellet kell enni, hanem azt, hogy egy 80 kg-os embernek 0,73 kg csirkemell már fedezi a 2 g/tskg fehérjét. Egy közepes steak 300 g, szóval nem olyan hatalmas ez a húsmennyiség. De mindenki azt eszik és annyit, amennyit akar meg tud, csak nem kellene rögtön szélsőségekben gondolkodni.
-
scdlsc
senior tag
Én nem értem hogyan lehet probléma akár 2 g/tskg fehérjét bevinni. Egy 80 kg-os embernél az 160 gr. Az 0,73 kg csirkemell. Az 3 étkezés esetén negyed kiló/étkezés. Nem a fehérjét nehéz szerintem bevinni, hanem mellé a szénhidrátot, ha abból is sok kell. Vagy valamit nem jól számoltam?
-
scdlsc
senior tag
válasz
Tyler Durden #195037 üzenetére
Mondanám a Builder Vitadayt 36 Ft/nap áron.
[link]Közben meg van ugye ez:
https://qubit.hu/2024/06/27/felesleges-sot-akar-karos-is-lehet-a-multivitaminok-napi-szedeseKi mit tud a témáról? Érdekelne.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Peaceliker #194879 üzenetére
Érdekes egy nápolyi. Ilyet még nem láttam. Diétás?
-
scdlsc
senior tag
Vállból nyomás nekem most nagyon megy. Bele is szerettem a gyakorlatba hirtelen.
Utolsó 5 alkalom: 6,5 - 7 - kimaradt edzés - 8 - 9 ismétlés. És ma is éreztem, hogy talán még egy fél ment volna, de elengedtem. Után még csekkoltam is a súlyt, hátha kevesebb mint szokott lenni és nem!Péntek amúgy a kedvenc edzésnapom, mert halál nyugi van a teremben a többi hétköznaphoz képest.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Dazsar #194853 üzenetére
Én választottam. Nekem(!) bejön az Aelod féle edzés és az hogy esténként nincs az idegrendszerem totál rottyon a 48567 sorozattól. A többit meg már leszarom. Lehet, hogy így esetleg nem jön rám 460 g izom egy év alatt, csak 370 g, de már nem érdekelnek az ilyen "apróságok". Csak arra figyelek, hogy minél több tökéletes napot csináljak (edzés, kaja, pihenés rendben legyen).
-
scdlsc
senior tag
Én Lidlben cottage cheese-t vásárolok. Aldiban megszűnt. Sparban volt Philadelphia. Az perfekt volt, csak drága. Most a Sparban Cheesland van, de az szerintem szar és drágább is. Hol lehet még cottage cheese-t venni. Én túrós tészta helyett cottage cheese-es tésztát eszem már egy ideje.
-
scdlsc
senior tag
Nekem ma rohadt jól ment az edzés. Vannak alkalmak amikor az embernek jó napja is van, meg a határán van a javulásnak. Döntött pados fekvenyomásnál már kóstolgattam a 8. ismétlést, de nem ment. Ma végre összejött. Kicsit tartottam tőle, hogy utána kézi súlyzósból nem fog menni ezek után a korábbi ismétlésszám, de az is összejött. Sőt, a tárogatásnál is sikerült a korábbi. Az utolsó ismétlés ott már csak 80%-os volt, de azt megadtam magamnak.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Dorian #194635 üzenetére
Nehéz kérdés, mert kipróbálás nélkül az embernek fogalma nincs, hogy melyik elég stabil. Körbenézve a neten és ezt venném. Akciós és még így sem olcsó, viszont szerintem tuti stabil és biztosan nem csuklik össze alattad.
https://www.shop.maniafitness.hu/impulse-if2011-allithato-pad-610szerk.: és van kereke, ami az esetleges mozgatás miatt nem utolsó szempont (nem tudom mennyi helyed van)
-
scdlsc
senior tag
-
scdlsc
senior tag
válasz
Dorian #194557 üzenetére
Ezt az egy kis ilyet és egy kis olyat én is szoktam látni. De ezt főleg azoknál, akikkel egy csomót beszélgetnek az edzők. Vannak akik kicsit pszichológusnak nézik az edzőt, meg megbeszélik velük edzés közben, hogy mit csináltak a hétvégén. Talán ők azok, akik edző nélkül meg se mozdulnának, így viszont, hogy ki van fizetve, legalább elmennek a terembe. Amíg nem akadályoznak, addig engem nem zavarnak. Sőt, jobb mintha otthon ülnének.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Dorian #194343 üzenetére
Szerintem ideális testtömegre érdemes számolni. Azaz aki túlsúlyos, az számoljon annyival, amenyi az egészséges testtömege esetén kellene.
Én mindig 70-re számolom, pedig alatta van az ideális testtömegem, de én mindig egy picit több fehérjét eszem, mert a fehérje jobb jóllakottság érzetet okoz, mint a szénhidrát. Azaz 400 kcal fehérjétől később leszel éhes, mint 400 kcal szénhidráttól. Plusz a fehérje esetében 25% kell a szervezetnek a feldolgozásához, míg szénhidrátnál csak 10%. Tehát 400 kcal fehérjéből lesz 300 kcal és 400 kcal szénhidrátból lesz 360 kcal, ami tényleges energiaforrásnak megmarad.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Tyler Durden #194356 üzenetére
Pontosan. Rizs, hús, mindent főzés előtt mérünk. Rizsnél például nem tudni, hogy éppen mennyi vizet vesz fel, vagy a húsból mennyit főzöl ki.
-
scdlsc
senior tag
válasz
headhunter #194318 üzenetére
A tripla csoki szerintem a legjobb. Nekem a creamy cappucino is bejön, reggeli kávé helyett. Nálam van még chocolate banana és lemon cheesecake is. Én ezekből iszom (felváltva) egyet reggel ébredés után.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Peaceliker #194313 üzenetére
Nálam a fehérje mennyisége mindig ugyanannyi. Én a szénhidrát mennyiségét növelem vagy csökkentem. A zsír is állandó, abból csak akkor vágok vissza, ha kicsit elakadok a fogyásban és nagyon kevés lenne már a szénhidrát.
-
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #194288 üzenetére
"mindenki abban hisz"
Na ezt ne! Hinni a templomban kell. A tudomány képes kijavítani magát és beismerni, ha tévedett. -
scdlsc
senior tag
Én nem hátulról indítom azt a gyakorlatot, hanem elölről. Tehát balra fordulva bal kézzel behúzom előre a fogót, majd azt egy helyben tartva jobbra fordulok és előre húzom azt a kart is. Majd onnan engedem szét a kezeimet ameddig tudom és utána zárom elől. Amikor elől zárok, akkor van kész 1 ismétlés.
-
scdlsc
senior tag
Kanyarban jól jön az ilyen nyak. -
scdlsc
senior tag
Csütörtökön volt egy 0,9-es ugrás azért. -
scdlsc
senior tag
válasz
Peaceliker #193392 üzenetére
Én próbálom minimalizálni a károkat.
-
scdlsc
senior tag
Tegnapi lábnap elég érdekesen alakult/végződött. Szabadság miatt nem késő délután, hanem ebéd után mentem. Lábtolónál emeltem a súlyon +5 kg-ot. 5 és fél ismétlésnél mintha egy falba ütköztem volna. Megállt a lábam, majd vissza. Kimásztam a lábtolóból, leszedtem 2-2 tárcsát, visszamásztam alá, visszahajtogattam a lábaimat és kitoltam a maradékot. Még gondolkodtam is utána, hogy talán el kellett volna mennem bukásig azzal a súllyal is, de akkor már mindegy volt. Valahogy nem is éreztem még annyi elfáradást sem, mint szoktam. Érzésre a legszarabb lábedzésem volt az elmúlt 3 hónapból. Viszont este lefekvés előtt már éreztem, hogy így is kapott a lábam rendesen. Most reggelre meg már teljesen biztos vagyok benne. Mára csak 1 óra aerob van, készülök a szalonnával spékelt pulykára meg a többi finomságra.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Dorian #193285 üzenetére
Akkor növényi fehérjéből 24 óra alatt 96 grammot tud felvenni a szervezet. Ezek szerint maximum 60 kg-os ember tud vegán étrenddel izmot építeni? Írtad, hogy az intenzívebb és sokat sportolóké gyorsabb. Legyen 5 gram/óra. Az 25%-al több. 5*24=120. 75 kg-os embernek van legalább ennyire szüksége. Ezek szerint egy 90 kg-os ember nem tud vegán étrenddel izmot építeni?
Nincs erről valami tanulmány vagy cikk online?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!