- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- talmida: Változások 2. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- P4 S478 konfig a régi idők emlékére
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
Szaunazasr is erdemes eroltetni, egezseg miatt plane (rendszeres szauna heti tobbszor all cause mortality -40%)
100-300 kcalt is elegetsz raadasul. Ki lehet vele tolni kardio sessiont vagy suyzos edzest is. Regeneracionak is jot tesz. En most mar teremben is megyek mindig edzes után szaunazni, pedig tolom amugy is. Lusta ember kardioja
Btw alvasi nehezsegekkel kuzdoknek is nagyon jo. Akkorakat alszok utana.. -
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
Igen, az a fránya nyújtás. Már néha csinálom is, de ritkán jut eszembe, hogy kéne. Marha nagy káosz van nálam fejben már egy jó ideje, így ez az ami már legtöbbször kiesik.
Amúgy nálam nagy game changer volt hogy tárogatásnál emeltem a padon vízszintesről. Sokkal kevésbé szar a vállamnak is. Emiatt az is beugrott hogy fekvenyomást is lehet emelni kéne ide. Persze akkor Incline nál érdemes lenne emelni egyet a padon mert így már majdnem redundáns lenne
-
Peaceliker
addikt
Biztos nem tankönyvi. Egyszer amikor videóztam nem nézett ki kurva szarul
rom látatlanban megmondod hogy átlag alatti, de én nem tudom addig leengedni súllyal, anélkül, sehogy, mint pár videóban látom.
Váll fixen besegít, de ebbe tud nem dolgozni? Minden esetre fő szempont nálam, hogy vállban ne legyen diszkomfort. Ja és ami fontos,hogy 15 fok Incline nyomom, lehet módosít ez így a használt súlyon.
Mellem szoktam érezni után, szóval szerintem amit kell azt tudja a gyakorlatom.
Incline press nálam 2x29kg azzal most ment 13rep de én csak 23 fokra rakom a padot, azért az sokat számítana ha csak 1el feljebb, 35 fok köré raknám, közelében nem lennék ennek a súlynak
Szerk: fly nál nem véletlen emlegetem a felkar alkar szögét. Ha valaki sokkal egyenesebb karral tolja az marhára máshogy néz ki használt súlyokat nézve. Ez azé egyik olyan gyakorlat, aminél pont emiatt szerintem semmilyen mértékben nem hasonlítható össze ki mekkora súllyal tolja
és akkor az emberek karjának hosszáról még nem is beszéltünk
Talán az fekvenyonás ami reálisabban hasonlítható. -
Woodslave
félisten
nem azt mondom hogy nem edzem, heti kétszer edzem jelenleg is, csak nem érdekel. Legvastagabb részen így is 60+ cm (nyilván nem csak az izom miatt
) vastagabb már nem kell, izmosabb nyilván lehetne mindig, így is még nyomorultabbul néz ki a vádlimde szoktak látni, de azokat nem érdekli
mondjuk valójában senkit nem érdekel -
Peaceliker
addikt
+1 nem hiszek abban, hogy mindig az a jó ha valami végtelen komfortos. Vagy már nem. Anno én is könnyen voltam kényelmes... Lusta. Nyilván részben mentális dolog a kifogásokat keresni. Így éltem én is az életem egy jelentős részét. Jajj ezt nem mert... Jajj azt nem mert. Ilyen vagyok, ez van, stb.
Oké persze, ennek van egy végtelen reális oldala is, ami alapján az emberek elvárásokat támaszthat magával szemben.
De mocskos sok embert (aztán akinek nem inge, ne vegye magára
) kurva kényelmes. Nem szereti, tudja, akarja megerőltetni magát. Ilyen szempontból ez a végtelen body positivity is kurva káros szerintem. Jól vagy úgy ahogy vagy... Úgy szeresd magad. Persze, fel ne kösd magad6, de attól nyugodtan küzdhet az embert "maga ellen" egy picit. -
K1LLMy53Lf
senior tag
-
Peaceliker
addikt
Húzodzkodást tegnap próbáltam egyet a decathlonban. Erőből ment volna, de alkarom mocskos mód nem szereti. Szóval egyelőre ilyen szerkentyűt nem kell beszerezzek
Mondjuk natural grip még érdekelt volna, de azon a szar kereten nem volt olyan fogás.... Na de még olyan hitvány keretet...féltem hogy összecsuklik alattam
persze, értem, ütik vágják, de bakker, semmi karbantartás (kb csavarokat meghúzni néha) nélkü kutya nem veszi majd a terméket. Persze bolti staffnak ez lehet tök mindegy is. Citrullint holnap próbálok én is, mert ma nagyon nem voltam energiámnál, nyilván ez holnapra sem lesz jobb, főleg hogy toltam egy evezést is még délután. Hátha ez a cucc erőt ad nekem, mint a puffin
-
K1LLMy53Lf
senior tag
a beta-alanin nem NOfokozó (ezért nem is kötött edzéshez), az izom savasodását csökkenti.
ha NO fokozó kell még: céklalé 2-3órával edzés előtt (fél liter).amúgy a hatékonyságot több dolog befolyásolja: szájhigiénia, edzettségi szint, izomrost összetétel
szerk.: hogy a beta-alanin valóban segít-e? tanulmányok alapján igen. személyes tapasztalatom nincs... mivel én szinte az kezdetektől szedek ilyen cuccokat, nem tudom milyen nélkülük a teljesítményem (tudom, elbaxtam, de ez van
) -
K1LLMy53Lf
senior tag
Épp tegnap mondtam feleségemnek a rege-nor diéta kapcsán (amit egyik kolléganője istenít, h azt tolja minden évben), hogy a lötyi egy filléres cucc, amit marketing bullshittel adnak el jó drágán, anélkül is ugyanúgy működne az a diéta, amihez kötik, tehát placebo. Viszont, ha valakinek kell ez a kapaszkodó és hisz benne, hogy igen, amiatt sikerül neki, akkor végülis működik, mert pszichésen segít. (Amúgy a citrulline tényleg jó cucc... Ideje rápróbalnod a beta-alaninra...
) -
-
cOxeR
Ármester
Én tegnap lemosóztam, de az éjjeli 1 fok annyira nem volt jó, viszont ha meg halogatod, akkor jön a rügypattanás... vagy ha kell kettő kör lemosó, akkor pláne.
Én a levendulákkal vagyok meg, utcai ágyás, bent a kert első része, almák metszése, kert fele még hátra van. Meg ugye a fű és idén a külső 30m árkot is rendbe szeretném tenni...
Vettem Lidl-be elektromos metszőollót, ha már itt is kaptam javaslatot... hát feleségem benyúlta... nekem maradt a sima.
Kettőt kellett volna venni. (első rossz volt - nem kapcsolt be, vissza kellett vinnem cserélni) -
Dorian
félisten
Citrullint a legkevésbé sem a bedurranás miatt szedek, azt csak egy mellékhatás.
NO fokozó, ezért értágító, ezért kicsit csökkenti a sérülés veszélyt, csókkenti a kifáradást és kicsit javítja a regenerációt.
Én mást nem szedek edzés előtt. Koffein jó lenne,de delután számomra az vállalhatatlan. -
K1LLMy53Lf
senior tag
Múltkor linkeltem, hogy én mit vettem legutóbb, most nincs kedvem mobilon visszaturni, a lényeg, hogy 2:1es arányú éri meg szvsz pl amit te is vettél.
Amúgy nem szedek már sokmindent, vagyis baromi sok mindent kukáztam. Pre-workout (nekem): citrulline-malat, koffein, beta -alanin, taurin (illetve kis arginin, amíg el nem fogy, addig pedig kevesebb a citrulline). Emellett még l-theanint érdemes esetleg, ha valakit túlpörget a koffein, esetleg szinefrint, ha kell még kis extra stimuláció.Szerk: kreatin feltöltős, nem kell edzéshez kötni, így szvsz gyomorterhelés miatt jobb külön bevenni, nem az amúgy is sok port tartalmazó pre-workout stackkel együtt (és ilyen szempontból amúgy a beta-alanin is külön szedhető, de az kevésbé terheli a gyomrot, mint a kreatin monohidrat sokaknak)
-
tisn
veterán
a leadott/leadhato teljesitmeny szamit ( kar is ezeket az extrem teljesitmenyeket nezni.)*
marpedig ha soxor felemeli a labat az nagyobb teljesitmenyt igenyel, mint 80kg-ot 6x. (zabalod is ilyen tavon a gyors ch-t)
jol mutatja, hogy 1 ora futas megzabal vagy 800kcalt, egy ora kondi meg 300-at. (ezert irtam, hogy fogyni is konnyebb vele.)*egy egeszseges ember eleg gyorsan eljut addig, hogy 10km-t lekocogjon, es ezen tav rendszeres lekocogasa, nem fog erdemi izomveszteseget okozni. ha eddig nem kondizott azert, ha eddig kondizott (es ezutan is erosit) akkor meg azert.
dorian most kezdett el kocogni, majd meglatjuk mennyi izmot veszit

(de amig be nem fosott a bokam, en is eccerre toltam a kettot (kb. 3 evig), nem ereztem problemat)
-
tisn
veterán
-
Peaceliker
addikt
Egykezes evezésnél. Nem azt mondom, hogy ne lehetett volna javítani még formán, de legtöbbször azt éreztem hogy inkább kimerültem szett végére, mintsem hátam adta volna fel. 12-14 rep között változott. Van pár gyakorlat ahol ettől feljebb nem megy rep és akkor kell rá súly.
Hogy izmos lettem-e nem tudom, mert el van rejtve zsír alá
de múltkor kapálás közben egyik kabátom karja szaladt és és másiknak is pattant valami a hát részén, pedig csak picit előre dőltem a váróban a padon
szóval valami csak megemelte a zsírom 
Szevam
Neve nem az, de top téma a fogyás is
-
Woodslave
félisten
a tervezett és megcsinált kajámban 150 gramm van, de nem jelent semmi problémát ennyi fehérjét megenni, meg azt se érzem, hogy elvesztegetném a pénzem, mondjuk ebben tényleg benne van minden amit a kalóriabazis fehérjeként azonosít, nemcak a "sárgakönyves"
na kiróbáltam, ha csak a tényleges állati fehérjeforrást hagyom benne meg a fehérjeport akkor 110 gramm
-
Peaceliker
addikt
Szerintem is.
Ez picit a mennyi sorozat téma rokona. Ahogy néztem 3x ennyi sorozattal el tudnék érni akár 15-20% ot. De lehet 5 öt vagy semmit (ritka eset de nem 0,hogy még árthat is). Annyit nekem nem ér.Persze lehet csak a lustaságom validálom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De amíg van progresszió, addig szerintem túl nagy agyalásnak és variálásnák sok értelme nincs -
Dorien
veterán
Én ezt már 23 éve csinálom, szóval elég gyakorlott vagyok a nem agyalásban.
Transzcendentális meditációval (TM) kezdtem, aztán rájöttem, hogy a légzés figyelése még jobb is, mint a mantra ismételgetése, mert jobban kikapcsolja a kognitív részt.
Mostanában meg zenét hallgatok fejhallgatóval, karosszékben, felrakott lábakkal.
[link] [link] [link]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
ahogy írtam: hétfőn indul, akkor van az első, kezdő mérés. tehát addig kell/akarok plusz súlyt felhalmozni... inbody alapján kevesebb a zsír, mint számoltam (még a januári mérésből), és amúgy is csak súly alapján megy a verseny, ergo, ha TDEE-ig zabálom tele magam, akkor azzal nem lesz plusz zsír rajtam, ellenben ideiglenesen a magas ch-bevitel plusz vizet köt meg és a béltartalom is nő... tehát extra 2-5kg-mal tudok kezdeni... ami kell, mert eredeti tervek szerint 92környékére mentem volna le, most viszont a legutóbbi inbody alapján inkább 95-97 lesz a vége
-
Peaceliker
addikt
Most oda álltam egy falhoz és úgy nézve vagy 20 fok van még addig hogy függőben legyen az alkarom ha felkar párhuzamos a testemmel. Persze ez nem a jó pozíció, mert előrébb kell tartani. De ha így függőben állva azt nézem alkar hol függő, akkor majd 45 fokot kell a könyököm előre hozni. Szóval mocskos messze vagyok attól hogy függőlegesen ez nekem jó legyen.
De legtöbb helyen azt írják, hogy ma már 60-75 fokos pad az ajánlott... Nem csak ezért, hanem mert megfogadtam magamnak, hogy nem a tökéletes formát fogom hajkurászni, hanem azt ahogy nekem jó, nem erőltetem ezt a függő dolgok. Lehet ez is olyan, mint amiről te is írtál, hogy van akinek kell kis Incline fekvenyomáshoz, mert hogy úgy épül fel az ember.
Minden esetre mellet sosem éreztem a gyakorlat után, vállat annál jobban, szóval jó lesz az úgy
Másik kérdésemre tippek? Ebben a témában kevesebb az okosság a neten.
Padon oldalt fekve oldalemelést hány fokos padon toljátok?
-
Peaceliker
addikt
Akkor nekem biztos csak mocskos erős a trapéz a shrug miatt
Lehet nem nyújtom ki annyira a felső ponton a karom. Bár ilyenben súlyzó mérete néha szar.Dorian
Én most új padommal próbálom újra feltalálni, hogy ezek a gyakorlatok hogy lesznek. Más szélesség, szögek más, lábak máshol, stb. Jó moka lesz. Lehet egy kis ideig vissza is veszem inkább a súlyt, amíg feltalálom.
K1LLMy53Lf
Amikor rúddal toltam (ott ment nagyobb súly is), ott öv amúgy tök jó volt. Nem az hogy helyettem dolgozzon, hanem hogy egyel kevesebb dologra kellett figyelni
-
Peaceliker
addikt
Na most mértem edzés után (igaz ma volt jobban feszítés és nem akkor mértem) bicepszet, mérek holnap is, kíváncsi leszek . Persze fixen kisebb lesz. Sok zsír egyetlen "előnyét" láttam most. Akkora a karom, mint soha, majd 41cm.
80 kilón 37 körül volt (igaz az hidegen) pedig asszem akkor nagyobb súlyokkal toltam.Fenti listából, hogy miért nincs pump egyből magamra is ismertem néhánynál:
Több pihenőt tartok
Szarul alszom
Fixen állandóan dehidratált vagyok
-
Peaceliker
addikt
Szerintem ez inkább érzetben változik. Nálam legalábbis.
Mértem, edzés után nagyobb vagyok. De nem érzem amúgy, nem feszít, semmi. Vagyis ma pl máshogy csináltam egyik bicepsz gyakorlatot most volt egy fél percig. Alkar mindig de az szinte pihenő nélküli 4 sorozat.
Ha valami újat csinálok akkor egy ideig érzem.
Lehet csak az érzethez szokik hozzá az ember vagy egyes emberek. Vagy tényleg csökken a pump mértéke, nem tudom.
De múltkor tán valami olyasmit láttam house of hypertophyn hogy idővel egyre kevesebb a mikro sérülés és akkor a swelling is csökken. Vagy azt az izomlázra mondták? Vagy lehet mindkettő?
Tudja a tököm őszintén
Amíg van progresszió addig nem variálok, pump (szóval az az igazán feszítős) amúgy is zavar, szóval nem hajkurászom
-
Dorien
veterán
Virgin Whey (Protein a Co). A -20% kedvezményt adó első vásárlós kuponnal (SrKwtDg) 5720Ft/kg-ra jön ki az ára.
Természetes laktózmentes CFM Whey 1 kg A -20% kedvezményt adó első vásárlós kuponnal (SrKwtDg) 7335Ft/kg-ra jön ki az ára.
-
cOxeR
Ármester
Én csak váll nelkuli pólóban vagyok, de simán beállok a tükör elé a termében feszíteni egyet.
- mondjuk többnyire van vagy 4-5 ember mikor járok. Ma 16 óra után jutottam csak el, örültem, ha be tudtam foglalni a gépet ami kellett. Lehet termet váltok majd, munka miatt, ha beválik és sokat leszek az irodában. Konditerem van fölötte. Mondjuk pont most vettem 3 havi bérletet, az pont elég is lesz kitapasztalni. -
Peaceliker
addikt
Izomláz pici van csak. Most megint arány. Amikor újra kezdtem sírtam másnap kb. Most ha oda figyelek, ráfeszítek érzem. Szóval azt másnap fel tudom mérni hova sikerült dolgozni.
Hátnál a legerősebb tán az érzés, de azt ugye edzés után is fel tudom mérni, mert mintha széttéptek volna. De olyan feszítő érzés sorozat után, mint más izomba, na az sosem volt. Amikor újra kezdtem sem.
Váll az ami néha úgy fáj edzés alatt, hogy kész vagyok (nem ízület vagy szalag, fixen az izom) . De pump nincs.Gyakorlatok tuti nem tankönyviek, de törekszem a minél nagyobb rom ra és negatív szakaszokra is figyelek.
Egyszerűen 1 sorozatnál így működöm. És még úgy is hogy most azt tolom hogy 14 repnél emelem a súlyt.
Amíg van értelmes progresszió maradok is ezen, aztán viszem fel súlyt és repet leDe ne érts félre, nem akarom a bizonyítványom magyarázni, mert marhára nem érdekel ennek az egésznek a kompetetiv része. Nekem ezek a tapasztalatok és érdekességből írom le

Picit ráolvasva, köze lehet a sorozatok közötti pihenő idejének is. Én mostanság hosszabb pihenőket tartok. lehet ehhez is köze van
-
Dorian
félisten
Nálunk az óltözőben csak egy beugróban van 1 tükör, azelőtt meg mindig a csajok álldogálnak.
Meg eleve a túlvégen szoktam öltözni, csak ezért nem megyek oda hogy nézegessen magam.
Számomra a teremben is tök ciki lenne vmelyik tükörben nézegetni magam, mások se igazán szokták. Szinte körben full ablak van, vállbólnyomásnál szoktam nézni amennyire abban tükröződik, hogy rendesen leengedem-e. -
Dorian
félisten
Én simán aláírom, hogy lehet azért jött be az 1 helyett 2 munkasorozat mert nem teljesen tökéletes a technikám és ezt volumennel kompenzálom. Vagy nem vagyok teljesen 2. rost-domináns. Vagy bármi. (De az is biztos, hogy a 2 sokkal jobban bejön mint amikor 5 sorozatokat csináltam.)
Hátaknál én sem érzek olyan pumpot mint mondjuk bicepsz-tricepsznél. Vagy vállnál sem. De az izomérzet simán megvan.
-
Peaceliker
addikt
Nálam addig volt, amíg 14 rep fölé mentem.
Vagyis az az igazán feszítős érzés, hogy majd szét durrannok. Talán bicepsz ahol ez jobban van, máshol nem nagyon. Érzem, hogy dolgoztam, de nagyobb is vagyok edzés után, de az a durva feszítő érzés nincs. Ja de, alkarban. De az brutális, mozgásban konkrétan korlátol egy pár percre
de itt is úgy van hogy 4 gyakorlat 10-14 rep pihenő nélkül.
Mintha erre is láttam volna valamit, hogy ez is adaptáció kérdése is mennyire van, hogy csökken idovel6, mint izomláz is.
Vagy csak én értelmezem máshogy, hogy én csak azt neveztem annak, ami alkarban is van, hogy olyan mintha durranás előtti lufik lennének az izmaim?
na mert az csak 2 izomba van. Sima izom érzet vagy hogy fogalmazzam, az van, érzem mi és hogy dolgozott.Pl hátban sosem volt. Ott inkább olyan érzés edzés után fél órával, mintha brutálisan beütöttem volna, mintsem pump.
Dorian
Igen, nekem is ez a tapasztalat. De nem hajtom az érzést, elvileg nem a sikeres stimulacio jele. Illetve amikor nagyon feszít még zavar is
-
Peaceliker
addikt
Amúgy azt nem tudom akkor mi lesz bolgárral ha súlyban feljebb jutok. Most ugye újra kezdtem kisebb súlytól. Anno 52kg nál jártam tán, de mindig volt valami ami miatt bolgár elmaradt. De most arra jöttem rá, hogy inkább guggolást engedem el, és tolom ezt.
jajjaa, progresszió engem is beránt. Nagy kocka voltam(vagyok?), ott is csak azok a gemek jöttek be, ahol fejlődés van. Sosem érdekelt a max szint vagy top gear, ha lassult a progresszió inkább kezdtem új karit

Amgy pump nekem sincs. Amikor most újra kedztem az edzést akkor volt, de 2 hét eltelt és nincs is. Sztem az is azért volt jobban, mert kisebb súllyal toltem több ismétlést. De bolgárnál 14-16 repnél sincs semmi... de a következő napok fájnak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
RIR témát is fejtegettük már. Nekem is a pszichés része fontosabb szerintem. Akár progressziót is hajlandó vagyok áldozni azért, hogy érezzem, hogy beleraktam azt, amit csak tudok.

én most elevated bridge el voltam így. Hamstring fogyott el, nem segg, szóval valamit elbaszok. majd mág tesztelni kell
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én is teljesen úgy csinálom, ahogy Dorian leírta (ütemet írtam is 2-2-2-1 nekem), kis terpesz, kb ~20-25cm van a két lábam között. nekem rövidek a lábaim, így a platform alján vannak. kimérni talán úgy lehet, hogy súly nélkül kiemeled magad és a koncentrikus tetején a vádli kb merőleges a combra. (ez is picit egyéni, vagyis pontosabban nagyban függ a platform magasságától is tapasztalatim szerint, h most 90 vagy 100° a legjobb neked... )
-
tisn
veterán
en arra jottem ra, hogy reszben a mentalis dolgok miatt edzek. ez a bukasig valo edzes is kielegito, hogy odatetted magad, game over van. meg a progresszio a masik, ami addiktiv. legtobb hobbit, melot, tevekenyseget megunom, ha vege a progresszionak legyen annak az oka a sajat korlataim elerese vagy csak a korulmenyek, egyebek.
ez erdekes. nekem futasban a progresszio elso felevben tetozott, azota lassulok. mar lassabban futok mint amikor 20kg-al nehezebben, edzetlenul elkezdtem.megis minden nap hianyzik.
most teremben sincs valodi progresszio, de dietan vagyok + a vallov fajdalom miatt csokizett uzemmod.
-
Dorian
félisten
En bolgárt nem far, hanem inkább combpreferáltan csináltam, úgy nagyobb pump van csípőrolásnál. És jóval nagyobb izomláz is kesőbb. Guggoláshoz ( nem gépes) képest is nagyobb van.
Ill meg vmi eszembe jutott: a platón a talpat se túl közel se túl távol ne helyezd, mert egyik esetben a comb felső a másikban az alsó izmai is besegítenek.
-
Dorian
félisten
Lent jó alaposan le kell vinni, kicsit meg is állítani, hogy ne amolyan hullámmozgással lendítsd fel. Fent nem kell túlemelni csak egyenesig. Lábaknál meg nem kell terpesz, elvileg párhuzamoshoz közelítően álljanak, ez kicsit testfelépítés-függő, nekem egy nagyon kicsi terpesz azért kell.
-
Dorian
félisten
Korábban csináltam bolggárt, hát, guggolás után végezve valóban jó gyilkos volt.
Nekem a bal lábam gyengébb, azzal kezdtem, így a 2. sorozat előtt már vidám voltam, mert tudtam, hogy ami a ballal vérverejtékkel ment az a jobbal simán fog.
Mostanában miért nem csinálom:
Egyszer eléggé megfájdult tőle a bal combomnál az az ín ami belül közvetlenül az ágyékhoz csatlakozik. Akkor azt hittem a mellette lévő izom húzódott meg, de nem, az ín fájt a csatlakozásnál. Most sima guggolás után is kicsit mindig érzem ott, de csak nemzavaróan -
K1LLMy53Lf
senior tag
&tisn: csípőtolást én több hónapig 120kg-mal toltam, munkasorozatot... 25-30as repszámmal... ebből első 10, nagyon lassú, kontrollált ismétlés, koncentrikus végponton kitartva... (kb 3-2-3-1es ütem)... utána a többi 15-20 rep pedig dinamikus 1-0-1-0-ás ütem.
a farpofákra rá kell feszíteni, a fejed kicsit felemelve, nem teljesen előre nézve (én a plafonon néztem mindig egy pontot)...
amikor már totál megvolt a gyakorlat, akkor váltottam... azonnal 200ra, majd pár edzés után 220ra... ezekből már csak 10-12 rep van, 2-2-2-1es ütemben. most ugye 250nél vagyok... (12x120kg bemelegítő, utána 2x 10-12x250kg munka).
ugyebár toltam 280nal is, de az csak ilyen "kitekintés" volt, 240kg sokkal jobb izomérztet adott... 250re ~2hete léptem fel amúgy... -
tisn
veterán
csipotolo utan en sem erzem, de valoszinuleg tul pici a suly. (de nagyobbal nem merem, ez is haladas, hogy nem all be tole a derekam)
az emlitett fellabas hatratolo gep viszont jo, azt minden labnapon (vagy mint most a labnap utani kotetlen edzonapon, ha a labnapon kimarad) csinalom.
de a seggemel nincs bajom
valaki irta, hogy a vall a legnagyobb izomcsoport a felsotesten: en vagyok az ellenpelda, a kombinalt kigyo es gyikvallal
-
Dorian
félisten
Eleve és főleg 50 felett pláne még nem is az esztétika a legfontosabb, hanem hogy kiegyensúlyozottan legyél edzett. Legyen ami az izmot stimulálja, legyen ami az erőt, legyen ami a kardiovaszkuláris rendszert, az állóképességet, a VO2max-ot, és kicsit később fontossá válik az egyensúlyozás is.
-
Sajna ezt nem tudom. Általában 2-5 ismétlés között vagyok egy sorozatban egyébként.
Úgy lehet megsaccolni, hogy veszem az akkori súlyom, ami tippre 76 kg, hozzáadom a 49,5 kilót, és akkor ez az 1rm az összsúlyra (125,5 kg). Brzycki képlet alapján az 5rm 111,6 kg (36,6 kg extra súly 76 kiló mellett), a 6rm pedig 108,1 kg (32,1 kg extra súly 76 kiló mellett).
Saccra most, 84 kilósan egyet tudnék húzódzkodni +35-38-40(?) kilóval stabil rúdon, de ki kéne azért próbálni valamikor.Lehet, a lábnapskippelőkre azért haragszik a többség, mert titkon itt majd' mindenki skippelne.

-
De idősebb korban tán logikus is, hogy az ember valahol spórolni akar a regenerációs kapacitásával.
Nálam -tán a többséghez hasonlóan- gyakran a lábazás az áldozat, pedig guggolni még szeretek is valamennyire; a felhúzást is lehetne szeretni, csak attól azért tartok, mert eszembe jut, mikor lesérültem miatta, és hogy milyen lassú a gyógyulás.A lényeg, hogy ha 40 felett vagyunk, és több idő kell a regenerálódáshoz, logikus, ha az ember valamit kihagy, vagy lazábbra vesz. Feleségem egyik ismerőse elmúlt 50, de 150 kilós fekvenyomással szériázik (láttam a videót, korrekt), és nem lábazik. Volt főnöke hobbigyúrósként szintén nem lábazik.
5150head: Aldis magmixről még nem is hallottam, pedig szeretem a magmixeket (de ritkán aldizom). Legközelebb meg fogom keresni.
Ezt a SPAR-ost használom szinte mindenhez:
-
5150head
őstag
Granola:
Kb 600 g zabpehely aprószemű
30 dkg mandula
1 csomag aldis magmix
Kb 200g méz
Összekeverni alaposan
Kiteríteni egy nagy tepsibe és 180 fokon sütni a középső szinten kb 20-25 percig.
15 percnél át kell forgatni.
Sütés után keverjük hozzá a 20 dkg aszalt vörösáfonyát, vagy bármilyen aszalt gyümölcsöt, étcsokit stb.
Egy adag kb 4-6 evőkanálÉtcsokit ki szoktuk hagyni. Meg arra kell figyelni h ne égjen meg, ki kell kísérletezni, van h többször megforgatjuk. Am asszony csinálja nem én de egy ilyen adag kb egy hétig elég kettőnknek. Muterék is rákaptak, pedig faterom nem rajong a "reform" cuccokért.
-
cOxeR
Ármester
Mellény van rajtam régóta anélkül nem csinálok saját testsúlyosan semmit, az 10kg, ezt fejeltem meg +10-el.
Illetve fogást váltottam - írtam is valamikor róla, azóta csak azt használom. Szerintem inkább a fogás szöge volt ami korlátozott és azért nem ment. Kinyújtom a karom, de nem engedem el izomból teljesen, többnyire ha sorozat közben pihenek és nem tolom kifulladásig “lendületesen” akkor kevesebb megy. 3 sorozat esetén változó amúgy a mennyi megy, elsőre 8-9 ment mellényben, másodikra kb ugyanaz harmadik mindig gyengébb 1-2 ismétléssel. Szóval ez a ritka ha ugyanannyi megy.Allergia hello… más is küzd vele? (ma/tegnap kertben matattam) ez még megviccelhet mi hogy megy…
-
"elkezdene edzeni 3 honap utan mindenki azt mondana ra, hogy koxol"
És mennyi ilyen van, főleg fiatal korban! Szinte semmi sport, de kockás has, és egy alap izomzat minden nélkül.
K1LLMy53Lf: Jól látod, alacsonyabbra kéne vennem a kalóriabevitelem, csak éppen azt idegileg nem bírom ki tartósan. A tűrőképességem határa alá nem tudok menni sajna, ez van. A mozgást viszont kedvelem szerencsére, lehet az akár kocogás, akár kerékpározás, akár úszás... -szinte bármiben benne vagyok. Vagyis ezekre kell jobban ráfeküdnöm.
Vitee: Ha több zsír jött, mint izom, és nem gond a kevesebb kalória, miért nem veszel vissza egy picit ebből a 2950-ből? Mondjuk 2750-re törekedni.
gergo5991: C-vitamin nagy dózisban is hatásos ízületvédő, a szervezet saját kollagén termelését segíti. Én napi 3-4 grammot szedek általában.
aelod: Semmi értelme behízni, nem is szeretnék, ez csak időnként megtörténik.

Vannak stresszes, nehezebb időszakok, mikor szarok bele a kajálásba, meg az edzést is hanyagolom pár hónapig, és ilyenkor felugrik pár hónap alatt 10-15-20-25 kiló. De úgy egyébként -mivel tudom, mennyire hízékony vagyok-, ha nagy nehezen elérek egy jó formát teszem azt egy tartós 2000-2100 kcal-os diétával és sok mozgással, akkor innen a tömegelés nálam úgy történik, hogy elveszek egy kicsit a mozgásból, meg emelek 50-100 kcal-t az energiabevitelemen. Mert ennyitől már megindul a tömeg felfelé.Tegnap sikerrel tolódzkodtam gyűrűn egyet +15 kilóval az edzés legvégén, csak úgy tesztelési célból. 2x5 megy egyébként +11 kilóval gyűrűn tolódzkodásból, mindezt 83 kiló körüli saját súly mellett, 27-28 százalékos testzsírral.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Androidos tablet topic
- EA Sports WRC '23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile (ARPG)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- INTIMACY MEN SPORT 125 ml parfüm bontatlan, fóliás
- DJI Mini 3 (GL) Eladó 2028 01.06 Garanciális
- Eladó bontatlan LEGO készletek (40290, 42160, 42122, 42138, stb)
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo drón - nagyon megkímélt, újszerű állapotban
- Vadonatúj, sosem használt DJI NEO 2 alapszett eladó! DJI NEO2 - 2 év DJI garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Awesome Navy használt, megkímélt 6 hónap garancia
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30% : UPDATE! 03.13!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

marha jó lenne foglalkozni ezzel is, de semmi erőm hozzá
- és/vagy! puding vagyok és nem terhelem valójában le, ez is megeshet.
persze, értem, ütik vágják, de bakker, semmi karbantartás (kb csavarokat meghúzni néha) nélkü kutya nem veszi majd a terméket. Persze bolti staffnak ez lehet tök mindegy is.

)