- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Dormicum 7,5 mg-osból a fele. Legelőször ettem párszor egészet, az sem csapott szét.
Nekem sosem elalvás problémám van, hanem átalvás. Éjjeli felébredés után nincs v rossza visszaalavás.
Dormicum nagy előnye, hogy nagyon gyorsan kiürül, így ha korahajnalban, mondjuk 3-kor eszek egy felet, elalszom, de reggel simán kelek.
Zolep elalvás és átalvás segítő is, de azt előre kell tervezni este és ugye nem tudod, hogy felébredsz-e. Azt arra szoktam, ha már 2-3 napja nem alszom jól.
Nem zabálom folyamatosan ezeket, sztem a max a heti 2x fél tabletta, de inkább kevesebb.Nem. Melatonin az (furcsa módon
) a melatonin szintet növeli meg (ideiglenesen, mert gyorsan lebomlik) így az elalvást segíti. Triptofánból ugyanúgy melatonin lesz, csak át kell alakulnia, ezért időben, később kapja meg ezt a szervezet, ill még a szerotonin szintet növeli.
Amikor füvet szívtam, egy nagyon erősen stresszes időszakon kívül sosem volt alvás problémám.
-
thomasvold
őstag
"...abbahagyom az edzest utana izommemoriaval nevetseges gyorsan visszaepitek izmot."
Ezt aláírom, de még soha nem tapasztaltam, csak most. Fél évet kihagytam, mindkét könyököm fájt nagyon. Szerencsére helyrejött, kb. 1 hónapja edzek megint, de nagyobb a karom, mint előtte másfél év edzés után. Nagyobb súlyokkal tudok dolgozni, de az ismétlés számot visszább vettem. 47 évesen már vigyázok. Edzést is teljesen átvariáltam, ráálltam a heti 3-ra, szerintem elég, legalábbis nekem. -
tisn
addikt
a 6x edzes helyett inkabb engedd el felet, es kezdj el uszni amit irtal is. izuleteidnek is jobbat fog tenni a kevesebb kondi es az uszas.
csak most szemolcs miatt azt sem tudok epp
remelem holnap kiirtja a doki.(az uszas is problemas most kicsit, hatuszas mehet kb. 300 meter, de melluszast csak 3 vegtaggal vegezhetem
)
-
tisn
addikt
jo kifogas ez a teniszkonyok.
marmint attol, hogy raraksz 1-2 kilot a fekvenyomasra nem lesz rosszabb a teniszkonyokodnek. ha nem rossz neki a 70 kiloval par sorozat bizonyos technikaval, akkor ugyanolyan technikaval es volumennel a 72 kilo sem fog neki tobbet artani sztem.
nem, nem, az a 45 fok koruli szog, ott egyszeruen annyival megy.
es igazad lehet, valoszinuleg menne 72.5-el (1.25 a legkisebb korong a teremben)es tenyleg hulyeseg osszekotni.
azert csinalok 3 felet, mert heti 6x megyek a terembe, plusz vagy a smith keret vagy a fekpad soxor foglalt. (tudom, tul sok, de megorulok, ha egy nap nem mozoghatok es a labam miatt sok sport most kiesett, meg a labnap is.)
igy vannak junk napok is, pl. van, hogy 40kg-al nyomok fekve 25rep-el.
felesleges 3 fele dolesszogben gyakorlatozni. 2 sztem boven eleg. plane ha meg chest presst is csinalsz, mint mondtad. meg vmi tarogatast is.
persze, tudom
es igazsag szerint a mellizom abszolut meg sem mozgat kinezetben, egyszeruen szeretek fekve nyomni. (eleve nem is akarok akkora lenni, mint te vagy aelod. kb. dorian alkata + 10% zsir boven jo lenne)
mint irtam tegnap, en vagyok az amatorok kozott a bena szint, aki nem jut tul sokra.
es irnom sem kellene annyit, elveszem a helyet a normalisan edzoktol. kicsit vissza is veszek.
-
m3ss
veterán
aztan hogy szazalekosan mennyivel kevesbe effektiv az jo kerdes. nem mind1 hogy 10%-kal vagy 50%-kal.
itt egy tanulmany errol, egyik labbal 0 rir edzes, masik labbal 5 rir, es kompenzalva volt a nem bukasig valo lab, plusz 2 sorozattal. 4 het utan a kulonbseg bukasig vegzett labon 8% vs 3% a nem bukasig vegzett labon, comb keresztmetszet novekedesben
szoval azert jelentos a kulonbseg. mondjuk nem egyertelmu ha megnezitek a tobbi tanulmanyt. bar a masik szerint ha 2-3 ev edzesmult is van, akkor meg inkabb fontos a kozel bukasig valo edzes. kezdo noknel viszont az 5 rir is elegendo volt. -
stickrs
senior tag
Ebben a benne hagynak 5-10 ismétlést dologgal teljesen egyetértek. Haver is h nem feljődik, mondom edzünk 1et 1ütt, a súlyba amit ő 4x8azott, abba amikor mögéálltam belenyomott 16!!! ismétlést... mondom ezért nem fejlődsz, mert bemelegítősúllyal csinálod végig az edzést.. de hát ő azt is nehéznek érezte... állítólag.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én az említett 3ből az ashwa hatását nem tudom konkrétan megerősíteni (bár elméletileg ugyebár az hat jobban a pulzusra, de én együtt kezeltem a zöld teával, csökkentés/leállás szempontjából, nem próbáltam külön-külön elhagyni őket).
a theanint ill a triptofánt viszont durván érzem. előbbit a koffein mellett (teljesen más hatásgörbét ad a koffein, nincs meg a spike benne, ha theanint is dobok be mellé), a triptofánt meg alvásnál nagyon (600mg-t veszek be)
de szerintem ez tök egyedi dolog, legalábbis nálam vannak olyan dolgok, amik tök másképp hatnak rám, mint általában más emberekre... szóval én lazán elhiszem, h rád ezek nem hatnak.és amúgy lehet, hogy valóban nem halok meg eléggé teremben, mert pszichésen nem hagyom magamnak (lábnál biztos, h nem, mert nem tetszik a kidolgozott láb, így alibi lábnapokat csinálok, tudom), de én úgy érzem, hogy igen, sőt, olykor túl is tolom... és van progresszió erőben (tükörről most ne beszéljünk, mert kajára baxottul nem figyelek
) és élvezem, amit csinálok (legtöbbször
), és ez a lényeg szerintem/számomra.
-
-
tisn
addikt
most direkt figyeltem, fekvenyomas sima padon bukasig, <120-as pulzus. a mellette vegzett felulesnel magasabb volt
de szamit a testhelyzet is, fekve konnyebb a szivnek melozni, nem a gravitacio ellen dolgozik.
kb. az 5-22(25?) percben az edzes elejen csinaltam a fekvenyomast, 4 sorozat, 2 bemelegito (40-60kg), es 2x a munka (80kg 6 rep) (nem rohog
)
melle ferde padon felules + szonyegen haspres + gerinctorna volt a masik ket allomas (pihi ido).
ma amugy labnap lett volna, de egyreszt ugye az most nincs, masreszt pulzust akartam tesztelni (bar tegnap nyomtam fekve ferde padon smith keretben), harmadreszt eleg himi humi nap igy, azokat a gyakorlatokat csinalom ami maskor nem fer bele (alkar, meg trx-es, dobozos bohockodas volt meg, meg sok has)
-
tisn
addikt
mert ugy tunik, hogy mindenki belead mindent, ami az effortot illeti, kajat is szamol mindenki, megis elegedetlen mindenki.
na mondjuk en megint nem, osszevissza zabalok. es elegedetlen sem vagyok, jol erzem magam a boromben, ha 0 fejlodes lenne, akkor is eljarnek a terembe. szeretem. ha megunom, valtok uszasra megint. -
K1LLMy53Lf
senior tag
rosszul fogalmaztam meg (nem kellett volna a "véleményem szerint" megjegyzés, mert az ugye feltételezésre utal
): konkrétan teszteltem, mert még amikor köredzéseket totlam, akkor kezdtem szedni ezeket és ~1hét után baromira nem tudtam "megfelelően" (vagyis inkább megszokottan) magas pulzust elérni, pedig nem változtattam az edzésen. emiatt teszt jelleggel csökkentettem az adagokat, aztán abba is hagytam... utóbbi után ismét a megszokott, magas pulzustartományban tudtam edzeni... aztán újra nekiálltam szedni és ismét lement... de nem zavar, már "hozzászoktam"
(érdekes egyébként, mert érzésre ugyanolyan a "fáradtság" 110-130as pulzussal is, mint 140-160assal volt... kalapál 1000L a szívem, mintha ki akarna ugrani a helyéről... emiatt amúgy többször manuálisan rá is mértem/mérek, mert nem hiszek az órának)
szabad súllyal én most már amúgy talán a bicepszet tolom, a tricepsz bemegelítést, pár váll gyakorlat, illetve a fekvenyomást. (illetve a tolódzkodás és a húzódzkodás, ha ide számolhatjuk, mert ott csak a saját súlyom van, ami bőven elég
)
-
Peaceliker
addikt
Uhh igen lábnyújtózom, az olyan tud lenni, hogy meg kell álljak, vicsorogva markolom, csapkodom a combom mert brutal az érzés ami jön bele. De aztán már mp és még jó pár rep bele tud menni
Amúgy többször szembejött már ez a gondolat, hogy nem ott van a bukás ahogy sokan gondolják, meg tanulni kell. Aztán lehet ez is egy olyan dolog hogy ki hogy van "beállítva" meddig tud menni (aztán nyilván fejleszthető ez is).tisn
Én simán elhiszem hogy sokan keringési rendszerileg sokkal fittebbek nálam. Csak fejben nekem logika azt diktálja, hogy amikor elfogyott az ember ott nem tud nem maximum pulzusod lenni. Olyan meg nincs hogy 130 a max. Vagy van? Kétlem
Inkább egy pszichés gátat tudok elképzelni ami azt mondja az embernek hogy hát na ennyi. Pedig nem annyi lenne. Csak egy ponton túl, amikor igazán kezd nehéz lenni az bazira nem komfortos. Szar. Belehalsz. Ami közben igazán kínlódás tud lenni néha. Utána amúgy jó érzés.
De ne vedd magadra, általánosságban mondom meg igazából csak hangosan gondolkodom -
Vitee
aktív tag
Labnapon pl, legutobb, labtolast ugy csinaltam bukasig, hogy az utolso ismetles rajtam maradjon. Rajtam is maradt.
Hack guggolo ugyan ez, utolso sorozat utolso ismetlesenel ottmaradok, nem birok mar felallni vele, kikell maszni alola.
Minden masnal addig megyek, amig az utolso ismetles mar csak partial, vagy meg az se.
Mint irtam en elmegyek a vegeig, amit birok, kozben pedig haldoklom. -
tisn
addikt
de hogy csinaljatok ezt? bennem van a hiba?
inkabb bennunk
nekem az a tipem, amikor a 3. edzesen ott tartottal mint en 3 ev utan. es akkor meg te sem nyogtel
plusz koredzes miatt valoszinuleg kevesebb a piheno, kisebb a max suly is.
de nemelyik gep el is van qrva. pl a pannatta pullover gepen en a gep keretet fogom,
nalunk matrixok vannak,ezzel a geppel csak a ket fogantyu kozott fogva vagyok kepes dolgozni.
van ahol en sem hasznalom ki a teljes tartomanyt, pl. pec fly masinan
szetszedne a vallam, de a konyokomnek sem az igazi (valahogy nem jo ez a matrix sorozat)
regi szedett vedett kondiban jobban tetszettek az osregi gepek.
-
Peaceliker
addikt
Igen, ezt én sem értettem soha, hogy itt pár embernek hogy lehet 130-140es pulzusa bukás közelében
és gondoltam is rá hogy én vagyok rosszul összerakva. De akkor ha más nem ketten vagyunk, kis megnyugvás
labnapon mocskos magas pulzusaim vannak. De felsőtest napon is elég sok amikor egy összetett gyakorlat a kifulladasig megy.
Na de hátha az órám méri szarul (nem mert néha rászámolok), de most vettem pulzus pántot. Elvileg holnap teszt, kíváncsi leszek -
tisn
addikt
hidd el, orulnek, mar kurvara hianyoznak a labgepek. meg mindig boka inhuvelygyulladas, labgep kozelebe sem megyek (allva sem csinalok semmit, teljesen szetesett az edzestervem.)
(irtam korabban kb. a pinyatarogato/csukogato gepen tudok erdemi sullyal dolgozni, a labtolo abszolut nem megy, leg extension kis sullyal, keves rep, meg sem erzi semmi izom, csak a terdizulet. konyoktamaszos combhajlito az megy valamiert, de ott sem szoktam sirni. alapvetoen az ortoped doki kb. minden labgeprol letiltott.)
-
tisn
addikt
sajnos nalunk pullover gep nincs, nem gugglolok es nem bolgarozok
en nem szoktam sztorizgatni, de vicsor sincs, pedig 0, max 1 rep benmaradasig szoktam tolniszerintem en is igy toltam, de azert lassan az itteni tanacsok, videok, meg egyaltalan a tapasztalat miatt alakitottam sokat, nyilvan meg igy sem optimalis
de latok fejlodest eroben, sulyokban, talan picit a tukorben is.
kicsit sajnalom, hogy amig fiatalabban jartam terembe, nem vettem kicsit komolyabban, most azert mar a hardverhibak eleg limitaloak
-
Vitee
aktív tag
En erre hala egnek rajottem, bar eleg keson, hogy szamomra ezek karosak, a social media oldalak, hamarabb kellett volna torolni oket.
Sajnos az en mentalom nem kepes meg arra, hogy a sajat magam fejlodeset lassam, ne pedig masohoz hasonlitgassam magam.
Ahogy mondjak: Comparison is the thief of joy. -
Vitee
aktív tag
Akk sorry, tenyleg nem volt szandekom sertonek lenni, regen lehet tenyleg irtad, csak a sok irasodbol meg a stilusbol ez jon le, hogy ilyen hanyag eleganciaval de megis kvajol nyomod!
Attol meg mindig rohadt irigy vagyokKulfoldon elek, lassan 5 eve nem voltam otthon, szoval kozos edzes nem lehetseges.
-
Vitee
aktív tag
Ne erts felre, nem ugy ertem, hogy nem tudod, hogy mit csinalsz, hogy fogalmad sincs rola, de nem csinalod olyan komolyan, mint sokan, megis merfoldekkel elottuk vagy.
Gondolok itt arra, hogy nem irtad soha, hogy naplozod-e az edzeseid, a progressziot, a kajalasod, nem szamolsz kaloriat, csak osztosen jon, hanem tudod mit csinalsz, de csak csinalod.
Nem tudom jobban megfogalmazni, de vegyunk egy sportot.
Mit tudom en, golf! Mindent tudok rola, mindent tokeletesen megcsinalok ami kell a jo tudashoz, megse tudok erdemben fejlodni, hiaba probalom.
Ott vagy te, aki odajon, belesuhint es az osszes lyukba belemegy elsore.
Mondom, tudod, mit csinalsz, de nalad nem szukseges a szigor.Folosleges leirnom, hogy honnan hova, mert legtobbszor az a valasz jon, hogy ez 3-6 honap odafigyeles nelkul, szar kajaval.
-
tisn
addikt
legtobb ember total tevhitben van, ami az rir-t illeti. foleg olyan gyakorlatoknal, ami faaaj. legtobb embert konkretan gyilkolni kell, hogy bemenjen 3 ala...
ezt nem ertem bocsi. valami olyasmi, hogy kevesebbet csinalnak a kelletenel egy gyakorlatbol, mert azt hiszik, hogy mar tobbet nem tudnak, bar valojaban meg menne?
-
Vitee
aktív tag
En szemelyn szerint pl. pont az ilyen emberek miatt sullyedek egyre jobban a testkepzavarba.
Felre ne erts, ebben semmi rosszat nem irok, gondolok rolad, ezt arra ertem amiket te irsz le! Szimplan csak iszonyat irigy vagyok.
Semmire nem figyelsz kulonosebben, se a kajara, sem az edzesre, alig vegzel edzest is es megis igy nezel ki.
Sajat szavaid szerint a beletett effort csekely, megis ugy nezel ki, mint amirol sokan almodnak es evtizedek alatt erik el.
En felfuggesztettem a social media fiokjaim, mert amint felmentem csak ezt lattam, hogy mindenki ugy nez ki, mint egy gorog isten es nagyon rossz hatassal van ram mentalisan.A masik oldal meg, hogy en meg szamolok minden fszom kaloriat, edzest naplozom, progressziora megyek mar evek ota, megis ugy nezek ki, hogy sehogy.
Soha nem mondanad meg, hogy valaha terembe mentem.
Pedig tenyleg jol csinalom, csak ennyit enged a genetikam, ugy, hogy meg TRT-n is vagyokSzoval Dorian utan szabadon, rohagggyá meg
-
Dorian
félisten
Igen, nekem is ez a járható út ahhoz, hogy valahogy kinézzek, hogy maradjon az alacsony testzsír, mert sok izomtömeget 46+osan már úgysem rakok magamra. Túl alacsonyra menni "a la haskockák" nem érdemes, mert pólóban úgysem látszik. Most, egyszer akarom ezt megcsinálni, és ennyi.
-
Én skinny fat-ben toltam éveken keresztül, innen kezdtem összerakni magamat. Genetikám fixen nincs olyan, mint a tiéd, izomépítésben vagyok /heti 3x teremben edzés/ illetve, hogy látszódjon vmi a strandon, most diétában is. Nem vagyok mai csirke már /idén töltöm a 47-t/. Talán 2-3 év múlva, már fel lehet mutatni vmi értékelhető formát.
-
Peaceliker
addikt
Ez a max 🫣
Találtam egy 20% os kupont (ez nyilván a 27% fa meg is ette). Vettem két adaptert 28as tárcsákhoz és így lett 127e
Az áfát egyből fizeted a honlapon6, szállítás tán ingyenes volt így, de ja húzós. Csak azért engedtem meg magamnak mert épp eladtam a nagy erollerem ami fájt... És kellett egy kis vigasztalás magamnakHa valakinek van 2" os tárcsa akkor csak egy Hosszabbító kell és olcsóbb lehet. Illetve ha sosem lesz tervben hogy mocskos sok súly legyen rajta akkor kisebb is elég. És utóbbi megfontolandó, mert sztem 40kg al a hátamon sem nagyon fogok már felkelni a földről
és mire még 40 et felpakolok előre el is fáradtam..... Aztán hol van még a 140kg os súly határ
-
Tényleg nagyon jó a genetikád.
Nekem erre a kábé 19%-os testzsírra állt most be a testem, ezen stagnálok; és sokáig voltam kifejezetten kövér is. Innen elmozdulni lefelé ugyan lehetne, de az már fájna. Pedig meg kéne csinálni már egyszer, mert aki igazán izmos nem lehet sehogy, legalább szálkás legyen.
-
Dorian
félisten
Hát ja, így lehet. Nálam is az van, h ahhoz, h lapos maradjon a hasam, nulla odafigyelés kell, nulla edzés, zabálhatok is bőven. Ahhoz, h a hasizom körvonala látsszon, egy nagyon kicsit kell odafigyelni a kajára, ami annyi, h nem kell brutálisan mértéktelenül ennem, ez is nulla effort. De h a kockák külön látsszanak, ahhoz bizony kell egy kis defficit, h erősen ráfeküdni a hasizomgyakorlatokra. Most az van, h jó súrlófényekben már látszanak külön, de szórt fényben még csak a függőleges középső árok és a két szélen a kockák kis "beugrásai"
-
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
első linkre valami login-t dob, de a második ránézésre jó. ~15cm széles szvsz teljesen megfelelő (lehet a 10es is elég lenne, de a párnázottság számít igazán, meg a szélei, mivel - legjobb tudomásom szerint - meg kell szorítani (jobban, mint egy nadrágövet) és ha igénytelenül van megcsinálva a széle, akkor az tud nyomni. (persze lehet, hogy tévedek
)
-
Dorian
félisten
és K1LLMy53Lf:
Tudom. Azt írtam, hogy nem lehet szeparálva edzeni őket.
Döntöttpadost aholjobban kap a mell felső részenem így van, mert valójában a nagymellizom-rész kap kevesebbet, ezért is tudjuk kisebb súllyal végezni 15-30 fokban érdemes csinálni, feljebb már túlságosan váll-lesz. -
Dorian
félisten
Tavaly a 3000-es lágykapszulás volt, most a 4000-es tabletta. Mindkettő ugyanazt hozta, lehet ennyi a különbség felszívódásban, de ugyanúgy lehet az is, hogy kisebb mennyiség is ugyanezt hozza. Ill. a 4000-es tablettás sokkal olcsóbb volt (ill. tartalmaz még K vitamint is), mint a 3000-es lágykapszulás, szóval...
Olyan étkezéssel kell bevenni ami egy minimális mennyiségű zsírt tartalmaz (mindegyik) és kész -
K1LLMy53Lf
senior tag
ha jól rémlik hírlevélfeliratkozás+reg kell és kapod a kódot.
szerintem bőven jó középkategória, az összes finomnak mondható. a pisztácia az inkább mogyoró, az epres, meggyes, kókuszos, fahéjas elég lightos ízű, ilyen ízesített tejital jellegű... a málnás nagyon intenzív, a cookies szerintem nagyon finom, a csokis banán és a brownie oldhatósága nem az igazi, ill a dubai csokisé sem, de az valószínűleg a kakaó miatt van... utóbbi egyébként inkáb marcipános-csoki ízű
alapvetően lágyabb ízvilág, nem extrémgejl.a pgc-hez képest kevésbé felültött (kevesebb a hozzáadott glicin... ezt az alapján írom, hogy nem okoz olyan problémát, mint a pgc, ill a tiszta glicin fogyasztása, illetve chatgpt-vel is számoltattam és arra jutott a megadott infók alapján, hogy jóval kevesebb a protein a co-ban az extra glicin mennyisége), így véleményem szerint (ha az allegro-n elérhető cuccokat nem veszem figyelembe) ár/érték-arányban (összetétel, oldhatóság, íz) top cucc.
szója cuccai sem rosszak ízre, ugyanakkor extrémmód habzik... szóval, ha valakinek ez nem probléma, akkor meg lehet próbálni (~3k/kgra jön ki a kuponnal, szóval filléres tétel), de én maradok a megszokott vegan blend-emnél.
szerk.: igen, a promo áron felül jön még le a 20%
van amúgy próbacsomag ~3,6k kuponnal... az tartalmaz 12 ízt (dubai és fahéjas nincs benne, azok a legújabb ízek)
@scdlsc: D-vitaminból én 3000NE-t szedek naponta (vagy d-vitamincsepp vagy ADEK formájában)
@Peaceliker: Meglepő (és egonak fájdalmas
) hogy milyen kis súllyal megy csak
azért állva sokkal többet kell stabilizálni, mint ülve... persze többet is lehet csalni, mert bb az általában ~10%kal nagyobb súly, mint a 2db szumma (legalábbis nálam bicepsz/tricepsznél... mellt nem tudom, mert ott nem nyomok db-vel...), de majd holnap kíváncsiságból rápróbálok mi megy vállból bb-vel
-
-
Peaceliker
addikt
Most én db ülő vállból nyomás lecseréltem bb oh pressre. Setup miatt, vállból nyomásnál mindig para volt hogy alkarom vagy csuklóm meghuzom (párszor volt ilyen) amikor veszem fel. Meg ugye 60 fokot tud a padom és küzdeni kellett hogy ne csússzak le. Szóval most állva rúddal porbalom, állványról biztonságos a felvétel is.
Meglepő (és egonak fájdalmas) hogy milyen kis súllyal megy csak
Illetve fenti videóról ugrott be, hogy elkezdtem több gyakorlathoz is használni az övet én is. Elég sokat segít hogy kevesebbet kell alsó hátra figyelni így, meg nem is terheli annyira
-
-
Dorian
félisten
"bemelegito sulyoknal minel ennyit pihenni?"
Nem kell ennyit, elég lenne kevesebb is, de igazából nem sietek annyira."egy random vall vagy kar gyakorlatnal 3 percet pihensz?"
Nem, a munkasorozatoknál 2,5-et, összetett gyakorlatoknál legalább hármat."tobbet kellene
kardiozni, intervalozni. nem a hipertrofia, hanem altalanos egezseg miatt"
Igen, valóban kellene hetente egy HIIT. Állóképesség és VO2 max miatt, be fogom vezetni ha hétvégente sort tudok rá keríteni. De azt egyedül nem tudom, ott kell hajcsár, h rendesen csináljam.
Kardió szvsz hülyeség. Szív- és érrendszert pont ugyanúgy fejleszti a súlyzós edzés is. -
Peaceliker
addikt
-
Dorian
félisten
Fél óraval elalvas előtt. 1 aswag, 2 tripto, 6g glicin, 1,5g Mg. pentek-szombat, amikor másnap nem ébreszőre kell kelni eszem mellé 1mg melatolint is.
Nekem sem az elalvással van problémám, hanem ha felebredek 4-kor és nem tudok visszaaludni.
És 9-től nincs telefonozás, 10 - negyed11-kor irány az ágy, h fél6-ra kipihenjem magam.
Moatanában este beteszek valami elte-s részecskefizika előadast, arra remekül be lehet pilledni. -
K1LLMy53Lf
senior tag
én sok kombót próbáltam, legjobban talán az vált be, hogy 300mg tripto, 2g taurin, 1kapszula omega3, 200mg c vitamin, emellé néha 1mg melatonin vagy 200mg ashwa... ezt a kombót fél órával alvás előtt... előtte ~1órával 500mg (16%os, tehát 80mg EGCG) zöld tea kivonat.
DE... én is menetrendszerűen felkelek 4kor (éjfélkor szoktam feküdni) WC-re... ez arra jó, h kb 3-5perc alatt elalszok és egész kipihent vagyok reggel.
-
aelod
veterán
Szórakoztatás, cirkusz. Az emberek azért fizetnek, hogy szörnyeket lássanak a színpadon. Viszont ami ma megy az openben az borzalom. Szörnyű fizikumok. Már egy Daudának is örülni kell. Aztán kétezres években a top 10ben nem lett volna...
Pont erről raktam ki korábban egy slide-ot TikTokra, hogy egy Steve Reeves ma már nem hiteles mert nem 130 kiló és biztosan nem tudja mit, hogyan kell. Ha te sem vagy minimum egy Branch Warren akkor nyilván nem érthetsz semmit az izmosodáshoz....
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Ezt pont kérdezni akartam én is, hogy meddig kell felemelni a csípőm, mert ma próbáltam ki életemben először, de azt gyanítom, hogy túlemelem (behomorítom a derekem). Habár nem fájdult meg, mert csak 80kg volt rajta, de köv edzésen feljebb akarom pakolni, de nem akarom elbaxni a derekam. Elég vizszintig emelni vagy nem para a homorítás?
Én amúgy próbáltam úgy is, hogy előrébb van a lábam, úgy is, hogy hátrébb ill közepén 90°ban. Akkor éreztem legjobbnak, amikor közelebb volt (tehát <90° volt a szög a térdemnél)
-
Dorian
félisten
A fehérjés részhez kapcsolódóan ezt most csak beidézném valakitől:
"Azt azért hozzátenném hogy a verseny sport illetve a sport táplálkozás nem egyenlő az egészséges táplálkozással. A férfiaknál 2g / ttkg fehérje az már bőven sok az ajánlásokkal ellentétben. Persze szteroiddal megtámogatva az be is épül csak az éppen nem egészséges. Tehát a nőknek a napi 0,8 - 1 g / ttkg a férfiaknak meg a 1,5 g / ttkg fehérje bőven elég a hobbi sportolóknak." -
Részemről kalória pipa, fehérje pipa, heti 3 edzésen igyexem odarakni magamat. Biztos lehetne jobban is csinálni, tőlem ennyi telik.
Progress pl nálam így néz ki elmúlt 1 év fekvenyomás:
tisn: nekem ez eszembe se jutott, hogy igy jegyzeteljem.
App jegyzi, én csak megnéztem most, hogy miként is állok -
tisn
addikt
Mennyit fejlodtetek guggolasbsn az elmult egy evben? Huzodzkodasban? Tobbi osszetett gyakorlatban?
hat ma sikerult elerni a tolodzkodasban a 0 rasegitest, az eleg jo eredmeny nekem. 23kg volt meg par honapja.
es a fekvenyomasban is sikerult +5kg-ot fejlodni a teniszkonyokos allapot elotti helyzethez kepest. (eloszor sajna vissza kellett erni oda is.)
csak a zsirt kellene ledobnom. most tenyleg kb. heti szinten volt valamiben progresszio, kivancsi vagyok hogy valtozik ez most kcal deficittel. es valoszinuleg jobban meg kell vagnom, 2500-al nem nagyon fogyok. (elmeletileg ez az alap kcal fogyasom + a garmin estenkent 3500-4000kcal full egetest mutat. igy heti 1kg nak le kellene mennie, ehhez kepest stagnal.) kurvara hianyzik a napi futas
szerk: kinek mi a lenyeg, nekem elmeletileg a suly szinten tartas illetve most a fogyas. ha jon izom jo, ha nem, hat nem.
-
aelod
veterán
Senkit sem érdekel az sem ha izmos vagy
max a testepitesre porgo embereket.
Fact
alacsonyabb zsirra se tudok menni amugy, izmot vesztek. nem is teljesen ertem, hogy hogy tudnak lemenni az emberek 8%-ra..gondolom vmi rasegitessel
Nem kell hozzá semmi rásegítés. Calliperrel nekem a legalacsonyabb 3.5 % körül volt verseny előtt. -
tisn
addikt
amugy a multkori hozzaszolasodra, hogy lenne eleg mozgas,edzes elott tobb oraval bemelegiteni
tudom en azt
ma amugy a teremben is probaltam, de tul rohejesnek neztem ki, szoval meg itthon gyakorlom a mozdulatsort. hasonlot amugy lattam mar edzoktol, ilyen nagy lasztin -foldon fekve vegezve. -
tisn
addikt
a forumozastol nem szoktal meghuzodni?
be kell melegiteni mielott elkezdesz gyakorlatokat vegezni.
hat a derekam a gep elott ulestol fos.
reggel bemelegitettem, voltam a teremben, delben voltam bicajozni, az nem eleg?csak erdekesnek talaltam es gyorsan kiprobaltam itthon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest