- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
UX
tag
válasz
Fred23 #196963 üzenetére
Nekem is porckorongsérvem van. Másodjára kiújult, ezért elkezdtem edzeni hátra és közben erősítettem gyógytornával. Mindeközben a fehérjét is toltam ezerrel, csak egy dolgot felejtettem el; nyújtani. Meg is lett az eredménye, nekem is becsípődött a derekam mint neked. Egy hónapig tartott. Szerencsémre a neurológus írt ki MR-t, majd mikor mutattam a kollégájának az eredményt azt mondta, hogy "én most ezzel mit csináljak? Ha nem fog elkezdeni nyújtani, sohasem fog meggyógyulni."
Szóval ha meggyógyulsz, kezdj el nyújtani, gyógytornázni és úszni.
Ha telik rá gyógymasszázsra érdemes elmenni, és a jelenlegi állapoton egy kis termál is segíthet. Ja, és nekem a lóbalzsam az nem segített, ellenben a Fastum gél az igen. -
Cranium
tag
válasz
Fred23 #196935 üzenetére
Nekem nehany eve becsipodott egy ideg derekamban, kb 1 honapig szenvedtem vele, kozben kereskedelemben dolgoztam. Amit en csinaltam kinomban: flektor por, flektor/voltaren kenocs, sosborszesz gel, fekete nadalyto krem. De mikor be is allt siman, en idegbol csakazert is nyujtottam, masszazshengereztem a teruletet, chilis lobalzsammal kentem. Azota rafokuszaltam a hat erositesre, hiperhajlitasra, es lekopogom, neha erzem hogy derekbol emelek, mert nem figyelek oda, de biztosabbnak erzem a derekam, es iden eddig egyszer se allt be.
-
Dorian
félisten
válasz
Fred23 #196935 üzenetére
Biztosan az alsóhátad húztad meg, vagy pedig a megerőltetés miatt egy meglévő alacsony fokozatban lévő porckorongproblémát (
=sérv) hoztál elő vele?
Porckorong kinyomódások, kiboltosulások mindenkinek van alapból több is, túlnyomó részt problémamentesek, ilyen dolgok miatt fellángolhatnak. Pihentetés hatására egy idő múlva rendbe jön, de jól kezelhető szakszerű(!) manuálterápiával vagy csontkováccsal: kicsit széthúzzák a csigolyák közti teret, kipattanak az ott lévő feszítő légbuborékok és a porckorong is a helyére tud menni -
Lipton
őstag
válasz
Fred23 #196641 üzenetére
85,00kg körül vagyok most, versenyen -83,00-ba indulam 81,90 mérlegeléssel (173cm magassághoz). Erősebb vagyok mint ahogy kinézek
volumenre sem vagyok annyira "nagy", nehezen is szedek fel izomtömedet de az erő aránylag jó. Kockahas nincs, de közeledik azért. Fekvenyomásban a 140-be nyomok most 5x3-at, max teremnyomás olyan 165 körüli, egykezessel 50kg 3x9 (nincs a terembern nagyobb, ducktape-et vinnem kell ráragasztani majd plusz tárcsát
), tolódzkodás +75kg súllyal megy 6.
-
Dorian
félisten
válasz
Fred23 #196641 üzenetére
Nálam miután múlt héten tudatosult, hogy elkrtam 2 hónapot abból, hogy kockásítsam a hasam, és maradt 1 hónap a határidőből, megmakacsoltam magam, szóval azóta minden étkezésből még jobban megvagdostam a szénhidrátot, úgy, hogy enyhén éhes maradjak evés után. Ha ez se lesz elég, hogy júni közepére rendesen látsszanak a kockák, akkor rohadjanakmeg. Az a vicces, hogy önmagához a lapos hashoz nulla, 0, n.u.l.l.a! önmegtartóztatás kell, a körvonalakhhoz kicsit oda kellett figyelnem de semmi komoly, de a konkrét kockásítás, az úgy tűnik kínkeserves.
-
tisn
addikt
válasz
Fred23 #196643 üzenetére
jo de en megint mazsas desznyo vagyok, abbol jo utemben kellene leszaladni a kiloknak, kb. heti 0.5-1kg szinten.
ezt a kcal limitet regota hasznalom, mindig mukodott. (tavaly mar elegge docogott, iden meg beallt.) le kellene venni 2500-rol 2000-re (vagy 2200-re) de igy is soxor ehen halok.
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #196448 üzenetére
szvsz az edzéstervre azért még jó lenne ránézni (ha az alvás is rendben van a fentiek mellett), mert ha pl alul vannak lőve a súlyok és/vagy túl sok a szett stb az okozhat problémát. az, h erő megmarad/nő, az betudható pl az izom- és idegrendszeri adaptációnak is, ha mondjuk hónapok óta folyamatosan ugyanaz a(z egysíkú) edzés megy.
Persze nem tudom mióta és hogyan edz a kolléga, meg ehhez a részhez sokkal jobban értenek itt mások nálam, így részemről ez csak erős tipp -
Vitee
aktív tag
válasz
Fred23 #196439 üzenetére
Megneztem ezt a kalkulatort, nekem is azt hozta ki, beirtam egy 20% zsirt es 12% celt, 39.6-ot hozott ki pl karra.
Nyak, torso, alkar overdeveloped, felkar meg perfect
Mar itt elbukott nekem csori kalkulator, ezek minden, de egyik se a fentibol.
Na meg 7-8lbs, kb 3.5-4kg-t ir veszteni a 12%-hoz, ami netto baromsag.
Ha 22% zsirt irok, akkor 5kg. Ez teljesen lehetetlen, hiszen szemmel lathatoan ez sokkal tobb.Ez az atlag makrom az elmult 30 napra, napi 2100-2200 kcal mellett es kb 400-as deficit korul lehetek, a fogyast is latod a kepen, ez egyaltalan nem tul gyors, ez idealis.
Es mint irtam, eroveszteseg nincs.
Van ez igy, nekem ennyi megy, csak nehez elfogadni sajnos -
m3ss
veterán
válasz
Fred23 #193814 üzenetére
az biztos, hogy az utolso 10% gainz mar nagyon lassu, sok ev, engem annyira nem is motival az az utolso 1-2 kg izom. 90%-ig meg el lehet jutni mindenfele modszerrel, optimalis edzessel, korulmenyekkel edzesmult nelkul 2 ev korul.
neha engem is elkap a gepszij, h hmm mindjart veszek teremberletet, elkezdek guggolni, zabalni stb. aztan gyorsan elillan a lelkesedes, minek erolkodjek 1-2 kg-ert, jovanezigy. ha megfeszulok se leszek 90 kg naturalban mostani testzsirral. latvanyos fejlodes innen mar nem lesz. megtartom a mostani izomtomeget, kikiserletezem h mi az a minimalis gyakorisag es volumen amivel ezt tudom tartani aztan ennyi. lehet inkabb masfele kacsintgatok, ahol tobb kihivas, progresszio van. pl maszas miatt eronoveles, fogas erosites ilyesmi.
na meg amugy is jobb lenne ha tobb idom lenne mas sportokra, megtalalni az egyensulyt. nem lenne rossz maszasra tobb idom lenne, de kedvem lenne elkezdeni pl jiujitsut is.
mindenesetre tobbre megyek holisztikusan nezve ha beiktatok interval edzeseket, jogat, nyujtas/mobilitas fejlesztest a szintentartashoz szukseges kondi mellett, mintha az a par kg-ot kergetnem. de persze nincs azzal semmi baj, hogy mas nem igy latja ezt. el is kezdtem tegnap intervalozni futopadonedzeni meg kell eletminoseg miatt is, meg oregkorra minel nagyobb izomtomeggel erdemes megerkezni, csontok miatt is jo az edzes. na abbahagyom a kicsit celtalan rantelest
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23 #193812 üzenetére
egyetertek amugy azokkal amit irsz, viszont az is igaz, hogy sose fogod megtudni, hogy hol a hatarod a 3 ismetleses sorozatokkal. hipertrofia szempontjabol valamennyit bennehagysz. kb olyan ez, mintha 2 hetente edzenek mindent es utana panaszkodnek, hogy nem fejlodok eleget.
persze nem gondolom, hogy majd ha valtasz akkor 8 kg izmot felszedsz, valszeg a korabban emlitett 90% kornyeket biztos el lehet erni igy is. -
aelod
veterán
válasz
Fred23 #193767 üzenetére
Ez egy nagyon nagy tévút szerintem. Mármint ez a kalkulátorosdi meg centikre mérni. Érdekes, hogy azt soha nem hallottam mert ez a bevett terminológia (mekkora karod van), hogy mekkora a lábad vagy a vádlid. Érted? A fejlődési lehetőség mindenkinél adott. Hovatovább ha mindig ugyan azt csinálod (amit eddig és láthatóan nem vezet sehová) akkor, hogy vársz el változást?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #193780 üzenetére
12 éves korom óta 90kg+ vagyok, szerinted mennyire keskeny a derekam?
(az más kérdés, h baromi nagy szerencsém volt a serdülőkorral és nagy mennyiségű izmom (is) lett, legalábbis az atlétikai teljesítmények alapján)
természetesen az "50es kar 2026. augusztusra" poén (az itt linkelt "mire számíthatsz" kalkulátor által dobott eredmény +a más helyeken olvasott "~2év alatt lehet 0ról normálisan kidolgozni egy adott izomcsoportot" elméletből született).
Persze tény, h szándékomban áll hosszú távon edzeni és kíváncsi vagyok hova fejlődöm, ha kitartok 2 évig, de nem hiszem, hogy túlságosan mellbe fog vágni, ha nem lesz 50es karom, hanemcsak 49,5 sikerülmarad a mostani ~44,5, csak formásodik pl. (persze ezt mondom most, lehet 1 év múlva nem így látom)de az is lehet, h fél év múlva abbahagyom és core edzés/jóga lesz prio (előbbit a jelenlegi súlyzós edzés mellett baromi nehéz és hiányzik :/)
de persze majd alakul... tolom, amíg élvezem, mert az a(z egyik legfőbb) lényeg
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23 #193764 üzenetére
Mondjuk 3 év alatt az átlag ember jó kajálással és optimális életkörülmények mellett eléri a genetikailag lehetséges méreteinek a 90-92%-át, újabb 3 év alatt pedig eljuthat a lehetőségeinek a 95-96%-ához.
pedig ez eleg kozel van az igazsaghoz, a tudomany szerint is...talan inkabb 2+5 evet mondtak hasonlo eredmenyekhez. -
aelod
veterán
válasz
Fred23 #193764 üzenetére
Pedig tényleg nem lehet a végtelenségig fejlődni
Nem ezt mondtam. Idekeverni a profi testépítőket pedig teljes tévút.
Mondjuk 3 év alatt az átlag ember jó kajálással és optimális életkörülmények mellett eléri a genetikailag lehetséges méreteinek a 90-92%-át, újabb 3 év alatt pedig eljuthat a lehetőségeinek a 95-96%-ához.
Ezt miből gondolod? Van rá adat? Ez csak találgatás. Ezeknek az embereknek (tegyük fel sosem használtak semmit) a 80%-a copy pasteli a profi szteroid használók edzését és amikor már nem fejlődnek akkor ráfogják, h elérték a genetikai potenciáljuk határát.
A progressziót pedig sokkal de sokkal kisebb léptékben képzeld el.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #193559 üzenetére
[link]
ha 3x 700g-t veszel, akkor ~7,18ft/g-re jön ki a fehérje (mivel elvileg 80%os)
amúgy karácsony környékén, amikor allgero szórta a 4k-s kuponokat (16-20k-s költéseknél), akkor lehetett extrém jó áron venni fehérjéket... sajnos az utolsó lejárati dátumát benéztem, így buktam 3*4k kedvezményt -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #193551 üzenetére
70/100g fehérje van az általad vásárolt fehérjében, tehát 1g fehérje ~7,3ft-re jön ki. ha nem feltétel a szukralózmentesség, akkor tudok minimálisan drágábban (78/100g fehérje ~6k/kg --> ~7,7ft/g) sokkal jobb minőségű cuccot (nincs felütve glicinnel, tökéletes oldódás). ha épp van akció, akkor még olcsóbbra jön ki, mert ált -15% sitewide akciót szoktak tolni.
#193541 tisn: a positive mindset nagyon fontos (itt is). ha valamit alapvetően negatívan látsz, azzal csak megnehezíted a saját dolgod. habár írtam, hogy nem vagyok diatetikus,hogy étrendet határozzak meg neked, természetesen tippeket/alapvető "praktikákat" tudok adni/javasolni (vagyis le tudom írni nekem pl mi az, ami bevált 110+++kg-osként)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #193256 üzenetére
való igaz, hogy az InBody pontatlanabb, mint a DEXA, de - véleményem szerint - azért jóval több/pontosabb egy InBody mérés, mint egy szimpla tipp. Szerintem irányadónak tökéletesen megfelelő. De persze majd egyszer csináltatok DEXA mérést is összehasonlításképp (csak sajnálom rá a 20k-t... ha járok BP-en akkor lehet ott letolom, mert ott elvileg el lehet végeztetni jóval olcsóbban is...
)
egyébként itt van az eggyel frissebb (és egyben legfrissebb, mert azóta nem csináltattam, mert e hónap elején 1 hetet üzleti út miatt totál ki kellett hagynom, mind edzésre, mint kajára stb... gondoltam majd januárban jó lesz kövi csekkolás):
magamról nem fogok felrakni képet... legalábbis egyelőre semmiképp, nem tartom magam túl esztétikus látványnak (mivel ahogy ez a mérésen is látszik, a rajtam lévő zsírtömeg felső testen, de ebből is legfőképp a hasamra koncentrálódik). ha elérem a kívánt ~15%os testzsírt, akkor majd esetleg (~1-1,5 év)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #193249 üzenetére
vizuális szempontból a has nálam kb a legutolsó helyen van. a tartás és a belső szervek védelme miatt edzem azt is, de nem viszem túlzásba (edzésenként 2x20 hasprés géppel, 25kg extra súllyal)
vizuálisan számomra: váll > mell > hát > felkar > alkar > far > vádli > láb > has a sorrend (láb csakis azért előzi meg a hasat, mert ronda a nagy/"kidolgozott" felsőtest+piszkafa láb kombó) -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #193198 üzenetére
171cm-nél 110ről 75re, (javítsatok ki, de) az baromi sok izomvesztést is jelent, nem? vagy mekkora volt 110kg-on a testzsír%od? én 177/118ról kezdtem, 102ig mentem le, most ~110 vagyok, ebből 50+kg izom (~20%testzsír)... rohadtul nem tudom elképzelni, hogy én pl akár 90környékére lemenjek (95-105körül lőttem be magamnak normálra)
-
-
Dorian
félisten
válasz
Fred23 #192986 üzenetére
Ami kicsit furcsa a tegnapival kapcsolatban, h közepes izomláz a felsőhátamban van, de ami izmokkal plusz gykorlatokat végeztem, vagy extra mennyiséget a felhúzással, azokban max enyhe, v semmi.
Az a 110 fekvenyomógépen volt, azzal könnyebb: padhoz képest 20 kilót le kell vonni.
Fekvenyomás pont, h nem az erőssegem, abban vagyok a leggyengébb. -
m3ss
veterán
válasz
Fred23 #192986 üzenetére
lehet sokkal rovidebb a karja, mint neked. amugy tenyleg szep a 4x110. de a felhuzasa is
ezekhez kepest a guggolast viszont nem ertem. kevesebbel guggol, mint amennyivel fekvenyom?
mennyivel tudsz kezi sulyzoval fekvenyomni Dorian, hogy megy a 4x110? kivancsi lennek hol tarthatnek ruddal fekvenyomasnal, ha csinalnam.. -
tisn
addikt
válasz
Fred23 #192874 üzenetére
gymbeamnel szokott akcios szardnina lenni, de szerintem annyira nem jo ar, kb. lidl tonhal arban volt, az meg finomabb. de mar az is eleg horror ar lett, meg allegrot akartam vegigbongeszni halalok e tonhalkonzervet.
lidlben veszem a hekket, de meg csak 2x vettem, abbol egyik kidobas lett egy ev utan (kicsit elfelejtettem
)
-
tisn
addikt
válasz
Fred23 #192740 üzenetére
Szerintem legjobb terhelni, csak csökkentett intenzitással.
igen, most jottem a terembol, ezt csinaltam, es bevallt
persze holnap reggel meglatjuk mit szol hozza.egyedul a ketkezes bicepsz scott padon volt ami nem igazan esett jol, lehet hogy ott meg konnyitek.
tenyleg koszi a tippeket.
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23 #192574 üzenetére
nem kell megfejtened, azert jo a szajensz, mert ok tisztessegesen koruljarva megallapitjak ezeket a dolgokat.
az 5-30 rep range az idealis hipertrofiara mostani tanulmanyok alapjan. ergo ha ilyen kovetkezteresre jutottak, akkor aki ennel szignifikansan tobbet vagy kevesebbet csinalt az kevesebb izomtomeg novekedest ert el. azt is ki lehet belole kovetkeztetni, hogy az 5 meg a 30 kozott nincs jelentos kulonbseg, kulonben nem ezt a tartomanyt allapitottak volna meg. ezt ugy kepzeld el, hogy ott van sok tesztalany, juzer 1 egyik labbal labtol/labnyujt 5 ismetlessel, 0 rir, masik labbal meg 25 ismetlessel, 0 rir. merik az izomtomeget es par honap utan hasonlo novekedest ert el mind2 labra. juzer 2 meg 2-ot csinal az egyik labara, masikra 8-at es latjak, hogy jeee masik laba 50%-kal tobbet fejlodott izomtomegben.
most mas okok miatt nem azt mondom, hogy csinalj 30 ismetlest...amugy en 25 eve toltam a 20 ismetleses guggolast. ugy, hogy minden edzesen micro loadoltam (csinaltattam 0.25-0.5 kg os tarcsakat is, bar guggolasnal altalaban ment a tobb) szoval mukodik a 20 is. kb. 2 ev utan 140 x 20-nal jartam. de nem csinalnek pl incline curl-bol se 10 folott, mert zsibbad a karom. dumbell pulloverbol se, mert igy se marad ver a fejembenmentalisan megterhelo, pulzus stb.
de a 2 ismetles az par masodperc, rengeteg benne marad neked..meg az ilyen nagy intensity of load konnyen a nem idealis technikara is kesztethet. -
m3ss
veterán
válasz
Fred23 #192571 üzenetére
lehet sokkal nagyobb izomtomeget is el tudnal erni, de 2 ismetleses tartomanyokkal nem fog kiderulni. nezegetve ezeket a tanulmanyokat, valszeg 50-100%-kal nagyobb izomtomeg novekedest triggerelhetnel ha beallnal az 5-30 rep range-be.
de tudom, elvezed stb, nincs ezzel baj. mindenki masert edz.
es hajra az egykezes celjaidhoz, hozzal majd videot rola
nezek is huzodzkodot, tegnap huzodzkodtam egyet gyurun, erzem a golf konyokot fenti pozicioban tovabbra is -
m3ss
veterán
válasz
Fred23 #192565 üzenetére
ez nekem nem segitene sztem, ahhoz 1 rm-et kellene neznem folyamatosan ha jol ertem mire celzol. nem akarok alacsony ismetlesszam tartomanyban dolgozni veletlen se, sose serultem meg edzestol, az hatraltatna legjobban. majd korral jonni fog ugy is enelkul is..
amugy nem nagy gond ez, csak at kell allnom fejben, ennyi 0 rir edzes utan eleg jol be tudom loni, hogy mi a 2 rir. csak valszeg kell a lelkemnek a rekordok kergetese, ezert tolom a 0 rirt.
kosz. ja nem vagyok egy steeve reeves sajna, de ne panaszkodjunk. -
Dreadloord
senior tag
válasz
Fred23 #192531 üzenetére
Erről tehetnél fel videót, ha gondolod, én +50-kgal húzódzkodom 5 körül a csúcs szériában, de mellem sosem volt fáradt, ellenben az alkarom már nem bírja
Pedig vállszélességnél kicsit szélesebben egymás felé néző tenyérrel csinálom, ott bírja legjobban az alkarom, bicepszem.
-
-
Lipton
őstag
válasz
Fred23 #192479 üzenetére
Fekvenyomas mindig is jol ment. Fiatalabb koromban is.
En ev elejetol fogytam szandekosan de a 84 nekem az alja, nem szeretnek tovabb fogyni mar. Lehetne persze, neha elindul a hangya , hogy legyen kocka de aranylag gyorsan el
is engedem, mert nekem annyit nem er amennyit bele kellene tenni es nem is lenne (konnyen) tarthato. Ez igy szorakozas is, kikapcsolodas es mellette nezzen ki az ember jol. Munka gyerekek kert meg minden mellett ennek is orulok mar -
Lipton
őstag
válasz
Fred23 #192476 üzenetére
Elhiizva? Hmm
BMI szerint tulsulyos vagyok
Amugy kockahas nincs es talan soha nem is lesz de aranylag jo formaban vagyok.
Teljesen erthetetlen modon van par gyakorlat ami jol megy. Ilyen a fekvenyomas de peldaul a tolodzkodas is megy 10rep +50 sullyal. Van ami meg teljesen atlagos.
Amugy a 160 kimegy neha 1x. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #192332 üzenetére
nekem pár próbatasak elég volt stillmass-ból, nem bírnám idegekkel az oldódását hosszútávon (még az instatjuknak sem)
persze tény (most így jobban megnézve a linkelt cuccot) annyi előnye mindenképpen van, hogy stevia-s.#192331 tisn : igen, sajnos nincs ízesítetlen verzió, ill szukralózt használnak, de a puregold és az ostrovit is, amit alapvetően veszek/venni szándékozom, és azoknál elvileg tisztább fehérje és árban jóval kedvezőbb. így gondoltam, ha oldódásra és ízre elfogadható, akkor 1lépéssel előrébb vagyok minőségben (több "tiszta" fehérjét kapok a pénzemért, vagy másképp: jóval alacsonyabb az 1g/Ft
)
Csokis drágább PF-nél és ostrovit-nél is, aztán beugrott egy olyan, mintha lennének cuccok, amiknek náluk más az ÁFA-tartalmuk, feltételezem a kakaós cuccok ide vannak sorolva és emiatt drágább az ilyen fehérje (persze lehet, hogy tévedek, lehet csak a kakaó elszállt világpiaci ára miatt drágábbak az ilyen cuccai mindkét gyártónak)szerintem a sütisre és a fehércsoki-málnára próbálunk rá, aztán majd kiderül
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #192326 üzenetére
ennél jobb lesz a PF nutrition, ha megint -15%ot adnak BF-kor (ez glicinnel 70es, az meg felütés nélkül wpc80as és 5k alatt lesz a kilós ára...) ahogy néztem allegro-n is a bf-es ár szokott menni akciókor, de ha mégsem, a saját webshopjából rendelhető talán 300PLN felett van az ingyenes szállítás).
én rendelek egy próbacsomagot a köv héten remélhetőleg megjön, aztán megírom milyen... ha beválik akkor én ebből tankolok be...(meg az ostrovit vegan-ból)
persze nem akarok senkit semmire rábeszélni
-
aelod
veterán
válasz
Fred23 #191839 üzenetére
Úgy tudom, 2-3 napig van csak a test anabolikus állapotban egy szokásos, hagyományos típusú edzést követően, vagyis azt tippelném, izomcsoportonként 2 edzésre lenne szükségük hetente az ilyen módszerekkel élőknek. (Vagy 8 napban 2 edzésre.) 7 nap pihenő túl sok lehet így. Aztán ki tudja biztosra persze...
Jól tudod.
7 nap alatt simán fellép az izom atrófia. Éppen ezért heti 3 sorozattal hetente 3x (tehát edzés naponta egy munkasorozattal) elég megedzeni egy adott izmot a legoptimálisabb eredmény érdekében. -
nuke7
veterán
válasz
Fred23 #191828 üzenetére
hmm... igen, ilyen intenzív edzés és gondolom egyedi adottságok mellett nem butaság a heti 1x / izom csoport
(viszont akkor valsz tudod, hogy az anti-oxidánsok (pl. c-vitamin) edzés után csökkentik a szervezet gyulladás szintjét, tehát az adaptálódás / fejlődés kisebb lesz, mert kevesebbet kell "korrigálnia" a szervezetnek...)
#191843Fred23: ezen adatok alapján én nőnek se lennék jó 10% körüli testzsírral... -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #191847 üzenetére
lassan fogytam relatív, mert ugye fél év alatt mászott le az a 16kg (ami elég szélsőséges érték volt mindkét esetben, egyik bekajálva, ruhában, a másik egy core edzés után dehidratáltan, alsónadrágban... szóval inkább ~12-13kg különbség a reális, ami ~23-24hétre vetítve normál ütemű fogyás)
hogy mennyire vastagok a csontjaim, nem tudom, inbody szerint azok, de ezt valamilyen szinten alátámaszt(hat)ja az is, hogy sosem tört el vagy repedt meg csontom, pedig elég erősen próbálkoztam sok alkalommal...
tiniként azért odatettem magam teremben, én erre tippelek, hogy ott azért egy "vastagabb" irányba formálódott a testem.de abban totál egyetértek, hogy majd meglátjuk. én jelenlegi tükör alapján mondom, hogy 100-105 a reális számomra (ami hasi zsír és vízből lemegy annak nagy része mindenképpen kell a hátamra ill mellemre, persze izomban...
)
de tényleg majd alakul... meglátjuk fél-1-2 stb-stb év múlva(ha túl soknak érzem az izmot, akkor úgyis skippelem a termet és elégetem anaerob/core edzésekkel vagy épp spartannal... hosszabb távon azon gondolkodom)
Tuti nem, de majd meglátod,.mikor nem leszel elégedett 100 kilón, aztán 95-ön...
most is van 2, közelebbi kollégám, az egyik ~185cm 140kgról jött le 110re, a másik ~190 és majdnem 160ról jött le 110re... halálmadár kinézetű mindkettő... -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #191843 üzenetére
hmmm... az inbody 98,4% pontos a dexa-hoz képest (ami a gold standard ugyebár), így mindenképpen adok rá, mint iránymutató (sajnos az omron 4 érzékelős mérlegem eladtam, pedig kíváncsi lennék mit mutat az inbody-hoz képest).
inbody szerint amúgy 99,9kg az ideális súlyom, a mérthez képest még 8,2kg zsírt kellene veszítenem, meglátjuk, ha az megvan, akkor mit mond a tükör (úgy saccolom, h bő 3/4-1év kell hozzá, súlyra valahol 100-105kg közé tippelek, zsír, víz le, izom fel...)85kg-osan biztos, h extrém rosszul néznék ki, már 102vel lógott a bőröm mindenhol... sőt már 100 alatt éreztem, ahogy toltam a terheléses, intenzív sétákat, h a zsír lötyög ra hasamon... mert kifogyott picit a bőr alattiból, azonban a bőr nem követte le és így mintha egy külön, nagy méretű, vastag valami lenne/ugrálna rajtam... szörnyű érzés...
amikor nekiálltam az egésznek, akkor is megmondtam, h ez lesz az ütem: alap állóképesség (labor, kardiológia stb állapotfelméréssel), annak erősítése, aztán ha van alap, akkor izom felszedése, mert baromira nincs kedvem úgy kinézni, mint az Auschwitz-i menekültekre hajazó 20-30kg-ot "lefogyott" csontvázak) -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #191841 üzenetére
nem mondanám magasnak magam. 177cm vagyok, jelenleg 108kg.
nem vagyok vékony, ez tény, de már javulok (feb közepén kezdtem az életmódváltásba, 118kg-mal 30++% testzsírral). aug elejére 102ig mentem le, jelen pillanatban 21,4% a testzsírom, ennek döntő hányada az úszógumi részen koncentrálódik, a karomon (jobb ill bal) 1 ill 1,1kg zsír van még (1hetes inbody mérés ez ugye teljes kar, tehát alkar, felkar, váll)).
célom az, h ne egy tunya p**s legyek, legyen állóképességem stb. emiatt is kezdtem alapvetően sétával+jóga+core edzés, amit fokoztam az idő előrehaladtával. terembe csak aug elejétől járok. (de tini koromból van "tapasztalatom", ezért nem volt teljesen homály az egész, de tény, hogy extrém sokat olvastam utána és amikor nekiálltam, akkor sokat próbálgattam mi hogyan fekszik nekem a legjobban... illetve táplálkozás terén a cukorbetegségem miatt sajnos sok mindennel képben vagyok, ez nagyon sokat segít)
szedtem vissza súlyt, de ez várható is volt, illetve már nem is számít, hogy szumma mit mutat a mérleg. a tükör (számomra) a mérvadó -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #191839 üzenetére
véleményem szerint nagyban függ a szettek közötti pihenőidőktől és a sorozat hosszától/sebességétől, illetve szabályosságától. pl állva tudok 17,5kg-mal 1 kezes súlyzóval bicepszben beforgatva szabályosan (tehát semmi bedőlés, lendítés stb), normál sebességgel tolni 6-8as sorozatokat 1perces pihenőkkel, de a mostani módszerrel (~3mp fel, ~4mp le, ~98%os nyújtásig, tehát tartom alul a súlyt, nem engem fullosan "lógni") bőven elég a 10kg is 10-12es sorozatokra... próbáld ki, ha gondolod
(mondjuk pár hete már nem tolom, mert kukáztam ezt a gyakorlatot, utolsó, levezető sorozatnak szoktam tolni egy szettet edzés végén)sajnos nem tudom megmondani, h mennyire fejlődtem cm-ben, mert szinte soha nem mértem korábban (~1hete mértem le először mindenem, hogy innentől "logolom" az utam), de a tükör mindenképpen ezt mutatja, hogy igen. (~43,2 feszítve az erősebb, tehát a jobb bicepszem)
de véleményem szerint a legjobb, ha mindenki úgy csinálja, ahogy ő jónak érzi... nem úgy, ami mások szerint jó (persze mindenképpen érdemes kipróbálni újabb módszereket, mert lehet beválik és rájön, hogy az még jobb, mint amit eddig gondolt, de az is lehet, hogy neki nem válik be... nekem sok ilyen gyakorlat/edzésmódszer van, amiben nem éreztem jól magam)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #191828 üzenetére
2es szett az elméletben inkább 95% 1rm, és elvileg ez sokkal inkább erő, mintsem izomtömeg növelésre alkalmas. legalábbis amiket én olvastam, azok alapján.
mondjuk az sem mindegy mennyi 2 szett között a pihenőidő.én, mióta izomcsoportokra bontva edzek (tehát nem full body átmozgatás minden edzésnap), 7 napos pihenő volt az izomcsoportoknak (heti 3 edzés, 2 izomcsoport/edzés, izomcsoportonként 3-féle gyakorlat, 4x6-12, 1rm ~50-70%ával, de baromi lassan, tehát 2-3mp húzás/összenyomás 3-4mp nyújtás fázissal, 50-70mp pihenőkkel), de jól fejlődöm szerintem.
most 6nap pihenő van, mert minden második nap megyek terembe (köztes napokon meg séta, core, aerob, fitness stb tréning)
szóval szerintem teljesen jó a heti 1xi edzés 1-1 izomcsoportra. (amúgy lassan 42 vagyok, ha ez releváns)#191831 Gyula84: mell, hát és lábra nekem is picit több kell, mint váll, bicepsz, tricepszre... persze lábat annyira nem erőltetem, mert baromi sokat sétálok és/vagy tekerek pihenőnapokon (meg nem is tetszik az extrém nagy lábizom)
de mellre nekem is bemelegítő 1 szett, aztán 4szett 0°, 4szett -5°, 4x seated cable chest press, 4x standing cable chest fly vagy 4szett 15-30°, meg néha még becsúszik pár machine chest fly is... próbáltam mellre is csak 12 szettet tolni, de egyszerűen kevésnek éreztem... szóval szvsz 7 szett nem sok mellre... persze ez egyénfüggő...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Fred23 #191569 üzenetére
alapvetően paraszt logikával én is ezt feltételezném, csak aztán az ember belefut ilyen véleményekbe és elbizonytalanodik... (ez nem a stillmass-osról írodott, de arginin-ről... egész pontosan arginine-hcl-ről... stillmass-nál pedig nincs feltűntetve milyen vegyület pontosan... csak véletlenül találtam, mert amúgy az árakra voltam kíváncsi):
"Az ízesítetlen verziót vettem, mert nem szeretem a mesterséges édesítőszereket és aromákat. Eddig egy másik márka ízesítetlen termékét használtam, aminek szintén nem volt jó az íze, de abszolút iható volt. Azt hittem, hogy tiszta arginin és arginin között nem lesz különbség. Tévedtem. Úgy látszik ez egy másik vegyület. Ez szó szerint ihatatlan!"
-
válasz
Fred23 #191299 üzenetére
Én ugyanezt rontottam el részben. Amiket én néztem diéta tanácsokat, ott eléggé összefüyült, hogy normálisan diétázz /értsd nem csalogatsz össze vissza/ és max 3 hónap. Utána minimum egy ideig maintain vagy ha olyan a forma akkor bulk. Ha nagyon elnyújtod a diétát ott már tutti egyre több bezabálás lesz a vége..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP notebook topic
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged