Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
alig ettem vmit alatt mit ertesz? csak 2e kcalt?
ami egy normalis reggeli meg 2-3 fogas. ez a normalis, ha nem unalomuzes miatt eszik az ember 
1 kg felszedeshez mennyi kcal kell? 7e? az ipari mennyisegu kaja. inkabb nem is elemezgetem ezt, meg hogy mennyi ideig kellene tomni magam, hogy felszedjek 10 kg felesleget, mert konkretan belebetegednek sztem. es minden nap tolni kell. szerezzetek vmi ujhullamos noszemelyt aki cukortol, hustol, zsiroktol megijed. aztan konnyebben megy. valszeg el vagytok kapatva otthon
-
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Súlycél nincs igazán, forma ami inkább mozgat, amiatt mennék lentebb. Azért azt mellé teszem, hogy sose ment még 2x8 ismétlés, eddig 1x tudtam ennyit másodikra 6 maradt.
Köldök alatt még sok felesleg van, alatta meg már elkezdett laposodni a hasam - ébredéskor reggel már egész jó a forma (7 óra után este nem eszek egy ideje már semmit), szerintem -2 kg amúgy már látványos lenne. Simán lehet, hogy csak a hasazást kellene jobban erőltetni, pl lábemelést egyáltalán nem csinálok, csak gépen hasprést. Meg persze idő kell, nem rohanok igazából sehova.
No meg a lábazás… oda lehetne izmot felszedni bőven, így a testsúly tényleg nem mozgat, csak kb irányadó.
Mai kaja pl: reggel egy szelet házi glutenmentes kenyér melegszendvicsnek (minimál vaj, szalámi, sajt) ebéd mexikói zöldség, basmati rizs, meg tőkehalfilé teljes kiőrlésű bundában : [kép] vacsi rizstészta, lazac csak fűszer, olaj nélkül airfryerben, parmezán, meg pici mozarella, joghurt, higy ne legyen száraz: [kép] - ebből mondjuk dupla adag lett 150g tészta kb (mert a lányok nassoltak délután (én ezeket kioffolom) és már nem akartam elrakni a maradékot) Biztosan deficitben vagyok.
aelod
Azt inkább kihagynám.
-
Peaceliker
addikt
-
Dorien
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
Köszi!
Tényleg csalóka kicsit a kép, meg rohadt hosszú karjaim vannak, de azért így bedurranva nekem is tetszik.
Majd ha ilyen lesz hideg állapotban is, akkor elégedett leszek. Pocak az van, nem is vitatom, de arányaiban véve ez most qrvajó ahhoz képest, ami tavaly nyár előtt volt. Meg laza a hasamon lévő zsírszövet, nem olyan, mint egy masszív úszógumi, érződik, hogy a szervezetem már hozzá-hozzányúlkált a zsírraktárhoz.Most először érzem úgy, hogy a könyököm annyira helyrejött, hogy már mehet a csigás lehúzásnál a progresszív túlterhelés. 84kg-ba húztam talán 8-at legutóbb, de lehet, hogy ma próbaképp felmegyek 91kg-ra, hogy szokjam a terhelést. Meg egyre jobb a regenerációm, a tegnap este volt az első, hogy közvetlenül edzésnap után volt motivációm újra edzeni. Aztán inkább mégis kihagytam, mert valószínűleg nem lett volna túl effektív.
K1LLMy53Lf: Szerintem meg semmiképp sem alacsonyabb 20%-nál.
Legalábbis ez alapján: FFMI calculator. A mellizmom alatti zsír zavar a legjobban, nem is a hasam... De nyárra igyekszem javítani rajta. A low carb - diet az már szerencsére megy, legtöbbször "agyból" eszek, mert nem jönnek rám éhségrohamok. Munkanapon is egy reggeli turmix, ebéd (gyrostál), délutáni turmix 17-18h körül, majd otthon egy tonhal+saláta vacsi, meg esetleg még egy késő esti turmix, ha későn fekszem le... Igyekszem a fehérjebevitelt 120-220g között tartani, értelemszerűen edzés után megy a több, hogy optimális legyen a regeneráció. Minden turmixba 2 mérő fehérjét teszek. (~46g)Na szóval, ilyeneket ír ki az FFMI calculator 20% testzsírra: (hagyjuk már...
)
Ez meg a 25%, de még ezt is túlzónak érzem:

-
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Nagyon más izomcsoportok terhelődnek, majd még ha bent lesz a cucc tolom, szerintem +20kg-ammal is kb ez ment volna. Amiben biztosan előny, hogy általános erőképességet fejleszt, míg egy mozgásban korlátozott gép/gyakorlat nem, viszont ott meg egy adott izom jobban fejleszthető. Pl kimegyek egy kondi parkba ott az ezzel fejlesztett készségek sokkal több előnyt jelentenek.
-
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Nézd csak: [kép]

+10kg mellénnyel 6-ok mentek, de ezt nagyon kell szokni… a fogás/csukló és a váll után jön a tricepsz ami elfárad, szóval menne több is, alkar erősítés biztos hozna sokat ezen.
Próbáltam forgatva, meg fixen egy szögbe tartva, talán a forgatott verzió ami szerencsésebb.
Ő hozta: [link] - nyomokban bele is sétáltam a videóba -
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Rápróbáltam a 3x25kg-ra, végülis ment, de picit a bal oldal elmaradt nem is tudtam teljesen kinyújtani a végét, szóval szabályos biztosan nem volt teljesen. Azért eddig azt hittem sok az 50kg, de ez egy másik szintű terhelés, olyan teljes törzs bizsergés érzés volt az erőlködéstől. Inkább volt rossz érzés mint jó, szóval egy darabig ezt a max próbálkozást elengedem.

-
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
ez mit jelent leforditva, mekkora vagy? 60 kilo korul tolodzkodtal parhuzamos korlaton? az klassz
#204587Peaceliker
sztem jo lehet a melleny a bolgarhoz, nem latom hol lenne gond az. amugy en szeretem a 2 kezit, pont segit egyensulyozasban. nekem nem instabil. mindig ugyanott van a labfejed? marmint oldaliranyban fix helyre teszed? lehet kicsit nagyobb "terpeszben" kell csinalni oldaliranyban ha instabil vagy?
#204595 cOxeR
ilyen nickel jelentekezel tuti nem uszod meg
-
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Igen azért itt vagyunk többen is 40 felett, pláne érdekes.

Nekem mondjuk szerintem 3x25kg plusz körül lehet az 1RM, bár passz igazából. Mondjuk ez saját súly fölött van már, meg se tudom tippelni, egyáltalán fel tudok-e állni vele felvenni a kiinduló pontot.Igen a 2x-es szorzó tényleg meglehetősen sok, pont talaltam is egy ilyen kalkulátor ahol írja testsúly/teljesítmény alapján milyen szinten vagy. [link]
-
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Ez is szép eredmény!
Holnap ha úgy lesz az erőm, megnézem nálam mit ad ki a tokódzkodás, engem motivál a topikban látott sok eredmény. Mondjuk nem tudom, te hogy bírod a plusz súlyt, nekem azért mikor felteszek +50kg-t az első sorozatnál rendszeresen kiropogtatja a gerincemet. Jó lenne a súly egy részét mellényben felvenni, de csak 10 kg-os van.Azért ezek a 1RM kalkulátorok se igazán relevánsak - persze átlag alapján számolnak
Más:
Feleségemnek végül rendeltem súlyzókészletet, 2x 1-2-3 kg-os szett szerintem ez is kevés... de majd meglátjuk, a 2 x 1,5-1-2 kg-os szettről sikerült lebeszélnem. -
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Ma is ott volt a srác és megint szólt, hogy balek és nem hozta...

Nálam még mindig vannak ilyen érthetetlen ugrások, vélhetően az lesz a baj, hogy túltolom az edzést... és nem hagyok elég pihenő időt.
Fekvenyomásban viszont nagyon biztos, hogy nagyon kevés melegítés után van bennem a legtöbb erő... ma pl rúddal toltam 15-öt, meg átmozgattam a terhelendő dolgokat és 80kg-ba 14 ment (15. ismétlés az rajtam maradt - mászhattam ki alóla)... legközelebb egyből a 90 kg-ra próbálok rá.
Tokódzkodásnál én tuti nem nyomok 1rm-et... ez a +50kg le akarja tépni a derekamat (7-6-6 ment belőle szombaton persze nem gyűrűn...
), max ha lenne esetleg még egy 25-30kg-os mellény úgy lehet próbálnék egy ilyen behemót nagy súlyt, vagy valami nem bőr öv, hanem párnázottabb verzió.Megy az, kell a kitartás.
Köszi! -
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Azóta hozza az edz srác a gyűrűt amit ígért, hogy ki tudjam próbálni...
Legközelebb látom a tulajt, megkérdezem, nem akar-e venni a terembe, hátha. Én azért csak nem vennék, hogy kipróbáljam, meg cipeljem állandóan magammal a terembe. Mondjuk spec ezt itthon is meg tudom oldani, van ilyen kombi húzódszkodó/tolódzkodó fali tartóm. -
-
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
2 ev nem olyan keves edzes. ennyi ido alatt amugy a lehetseges gainek 90%-at elered ha jol edzel.
sztem ne temesd ennyire magad.
kar mashoz meregetni magad. foglalkozz azzal, amivel tudsz. hipertrofia kozpontu edzes, meg be kell menni 15% ala.
en biztos fogyoznek mindannyiotok helyeben, aki 20% folott van, tobb okbol is. -
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
alap. en legszivesebben mindent skippelnek. de ennel jobban nem tudom lecsokkenteni a volument meg gyakorisagot
most pl 2 honapja nem bolgaroztam, nem volt itthon labnap. persze teremben par sorozatot kap 1-2 hetente. de csak izolaltan.
amugy 7-10 naponta van 2 sorozat bic, tric, 2-3 sorozat mell, 3-4 sorozat hat, 2 sorozat vall, 2 sorozat lab. 0 vadli, 0 has. csinaltam most vmelyik nap egy rovid jogat, olyan izomlazam lett a hasamban meg a felso combomban labemeles miatt
na feltoltodtem sztem kreatinnal, sajna 2.5-3 kg igy is hianyzik, valszeg ennyi izom es zsir lement betegseg alatt
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
hagyjuk mar ezt a nem tud regeneralodni szoveget. az ilyen koxos fekvenyomok amugy is 5+ rir-rel edzenek. nagyon visszafogna a regeneralodasukat ha csinalnanak par sorozat alsotestet. plane ha tolnak vmit.
konnyu utat valasztjak, ezert is cuccolnak es skippelik a labnapot. mi az, hogy a felsotest a legfontosabb? legyen izmos segged es labad is, noknek is tetszik ez. es valszeg a melegeknek is
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
ja en se vagyok odaig a huzodzkodasert sem. bar tenyleg a vall a legnagyobb izom, de ebben eleg sok izom reszt vesz. plane ha full kinyujtod a karod, lent lapocka tavolitasz, kozelitesz akkor azert kap a felso hat is, szeleshat, bicepsz, has, gyurun alkar is, vall is talan kicsit a balanszolas miatt. rendesen felnyomja a pulzusom is. egy fekvenyomas vagy egy vallbol nyomas tok laza ehhez kepest.
ha 50 kiloval tudtal egyet, akkor kb mekkora sullyal tudtal 6-8-at?
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
kifogasok. heti par sorozat alsotest az nem fer bele nekik, de 232132 sorozat fekvenyomas meg igen?
megmosolyogtat amikor palcika labakkal kigyurt felsotesttel meglatok vkit 
amugy is, ha vki 150 kiloval szeriazik fekve 50 evesen, az altalaban nem lifetime natty. persze lehet, hogy 1xx kilo, 2m. -
Peaceliker
addikt
válasz
Fred23
üzenetére
Én szeretem a láb napot is. Utána is jó érzés. Mókás amikor egy normál napi dolog egy erősebb edzés után bizonytalan (séta, felállás, leülés), még örülni is tudok neki, hogy ügyesen odapakoltam neki.
De amikor készülök a bolgár guggolásra, szar érzés. Mintha félnék, pedig nem olyan, de tán hasonló. Egyszerűen üzeni a testem, hogy ne csináld, megdöglünk. És utána pár pedig olyan is... Fujjj.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
"Ugyanakkor menyire egészséges..."
ha mikro, makro és rost szinten megvan minden, megfelelő mennyiségben, megfelelő aminosav- és zsírprofillal, megfelelő minőségben (olyan formában bevíve, amit a szervezeted fel tud dolgozni), akkor a testednek k... mind1 mennyire változatos... az max pszichésen szükséges.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
ugyebár korábban is írtam, hogy - véleményem szerint - 2 fő dolog miatt lehet magas az éhségérzet: 1.: megszokott dolgokon történő változtatás (pl: elhagyod a nasit, csökkented a bevitt kaja energiamennyiségét stb), 2.: nem adod meg a szervezetednek a szükséges minimumot (lehet az valamelyik makró, de akár a telített zsírsav is, bár ez utóbbi hetekben mérendő, nem napi balanszban).
egy érdekes szösszenet ehhez: én alapvetően monotonan eszem, szinte minden egyes nap, fixen, ugyanazokat vagy legalábbis makró és zsírporfilban ugyanazokat. többször említettem már, hogy habár deficitben vagyok október vége óta, mégsincs mardosó éhségérzetem soha, sőt... néha (főleg az elején) problémáim vannak/voltak a megfelelő mennyiségű kaja bevitelével (emiatt el is hagytam a rostokat pl). tegnapelőtt gondoltam egyet és teszt jelleggel kevesebb zsírt vittem be vacsorára (~25g helyett, 15g-t). tegnap reggel 1 szelet prosciutto crudoval (14g) kevesebbet tettem a szendóra (ez -2g zsír, -6g fehérje). a tízórai fehérjémet (ami ~26,5g fehérjét tartalmaz) ~11kor ittam meg. délben már üresnek éreztem a hasam és éhségérzetem volt. nagyon régóta nem éreztem ilyet. megettem a szokásos mennyiségeket ebédre, uzsonnára, vacsorára, ma reggelire, tízóraira és a szokásos, éhségérzet nélkül lazán bírtam ebédig (amit ~fél órája fejeztem be). Nem azt mondom, hogy ez fixen az elhagyott makrók miatt volt, de elég furcsa egybeesés.
(egyébként a tesztet nem az éhség/tűrőképesség stb miatt csináltam, hanem a kevesebb zsír és ebből adódó pfu hatása az éjjel vércukorgörbémre miatt... a reggeli meg szimplán azért lett -1 szelet, mert a bontott csomagban már csak 1 szelet volt és lusta voltam elmenni a hűtőig egy másikat felbontani
) -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
Nem tudom mennyit és milyen intenzitással edzel, és mi mást sportolsz, de ha pl csak heti 3x1-1,5 óra súlyzós edzés van, akkor inkább 1900 körül lenne a deficit (szintentartó-5/700). Ha mondjuk kevés a telített zsír és emiatt magas a kortizol, beütött pici adaptív termogenezis, máris ott vagy, hogy 2100-2200 lazán lehet szintentartó, sőt, akár szufficit is lehet.
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
mondom, sztem azert mert az inzulin miatt cukor hullamvasutba kerulsz. es mindent ennel.
a zsiros kajakat meg elkezdtuk uldozni, foleg a cukoripar miatt par evtizeddel ezelott. persze koleszterin miatt azert valahol jogos is. pedig ezekbol ha bekajlsz nem akarsz majd par ota mulva zabalni, vagy desszertet enni utana..en legalabbis nem.
keresek majd kepet amikor -18 kg voltam
de hat el tudod kepzelni, 180 cm melle a 67-68 kilot. mondjuk 2-3 eve inkabb 70-71 korul voltam mar. kulcscsont kilog, vicotria secret modell labakkal 
de ha kopkodni akartok, akkor keresek ocsemrol kepet, o az igazi trollsag. o alacsonyabb igy konnyu izmosnak kinezni. de eleteben nem jart konditeremben. persze sportolt mindig.
de ugy nez ki, mint aki evek ota edz. raadasul neki normalis mellizom genetikaja is van. elkezdene edzeni 3 honap utan mindenki azt mondana ra, hogy koxol. -
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére

190g parenyica es melle meg 8 kifli? 50g parenyicatol tele vagyok.
kavet csak feketen iszok. energia italt nem iszunk, egezsegtelen.
6-8 tortilla? vagy egy teljes pizza es meg ez nem eleg?
nutella? olyan mintha cukrot kanalaznek a szamba, fujj
turo rudi is tul edes.
sult krumplit azt en is szeretem.nekem ugy nez ki a reggelem, hogy egyaltalan nem vagyok ehes. persze lehet a lefekves elotti sok kajalas miatt. de reggelire legszievesebben semmit se ennek, vagy nagyon max par kanal joghurtot magvakkal. ehhez kepest kenytelen vagyok csomo joghurtot enni magvakkal vagy zabpelyhet, 2x annyit mint szeretnek. de meg utana meg is kell innom egy tejes feherje shaket. neha smoothiet iszok helyette bannannal, mezzel, izeseitetlen tejsavoval, tejjel.
ebedre johet leves meg vmi kaja. de legszivesebben sokszor csak egy gyumolcslevest ennek. csomo zsiros kajat eszek, de neha olyan jo lenne csak salatat enni vmi natur hussal, de hat 300 kcal lenne es elfogynek.
uzsonnara mit meg nem adnek eleg lenne par gyumolcsot vagy zoldseget enni, de hat ebed utan mar 2-3 oraval tomnom kell meg1 fogast.
aztan vacsira megint 6 korul, utana megint 9korul, de meg lefekves elott 9-12 kozott is tomom a magvakat turmixokat.ha normalisan elek, eszek lajti reggelit, 300 kcal. ebedet, oda johet kiados is, 500-1000 kcal. utana nem ennek semmit este 7-ig, max gyumolcsot vagy zoldseget. akkor vacsi, johet barmi. utana max nassolnek par falatot. egy darab shaket se innek ha tehetnem. 1500-2500 kcal korul lenne ez, semennyi protein, imadnam. es ehes is lennek neha
keressek kepet hogy hogy nezek ki ha ezt eszem? mint aki koncentracios taborbol szabadult 
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
szerintem az ellentmondás abból adódik, hogy amiket te felsorolsz, annak jó nagy része junk food... akik itt tömegelni akarnak (nem elhízni), azok pedig egészséges kajákban gondolkodnak (amúgy a felvázolt "mintaétrended" 13-15000 kcal...
)szerk.: nem tudom hány kg van, de szinte 100%ra mondom, h 2nap egymás után ezt nem tudnád betolni... ehhez bőven hozzá kellene edződni...
-
Dorian
félisten
válasz
Fred23
üzenetére
Sztem kár csontvastagsaggal foglalkozni. Egy fasza alakot akármilyen csontvastagsággal össze lehet hozni, nem testepítő versenyre készül senki.
Nekem is vékonyak a csontjaim, de bőven nem fenyeget az a veszély, hogy ez fog valaha is limitálni.
Meghát mi a fasza alak? Nem kell testépítős szemüveget hordani, nekem pl a sziklamászók vékony de szálkás alakja is tökre tetszik. De az átlagember egy sima úszó vagy tornász alakot is kivalónak tart. -
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Közben rákerestem itt vannak a versenyen az eredmények amin volt: https://tighthold.hu/esemenyek/vilagbajnoksag-kvalifikacio-2026/ [link]
Van azért itt pár versenyző, akivel csatába lehetett volna szállni súlycsoportomban, bár ha a kort nézem, akkor 1 induló volt.
- bár Muscle-up ot sose próbáltam, de jövő héten megnézem ha több súlyt teszek mi történik húzódzkodással, +10kg-al 3x8 megy nagy átlagban, +32kg azért messze sokkal több súly.
Ott is annyira nem mindegy a fogás, legutóbb foglalt volt ahol húzódzkodni szoktam átmentem egy másik állványra, ahol picit más szögben volt a fogantyú és máris másként ment az egész, magasabbra fel tudtam húzni magam és érzetre is más volt, legközelebb is ott fogom csinálni. Eddig sima egyenesen előre nyúló karokon csináltam (pl: [link] ), most meg hajlított lefelé megtört karon [link] .Genetika meg csontozattal meg felesleges is foglalkozni, ez ilyen, abból kell építkezni ami van.
Mindenkinél van/lesz egy szerencsésebb, meg szerencsétlenebb is.
-
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Gyűrű téma, végül meg se próbáltam (tegnap), mert ez ami bent van össze is van közösítve egy szálra így próbáltam beállítani megfelelően de nagyon nem volt jó.
Viszont egy edző aki kb állandóan ott van azt ígérte hoz be nekem rendes gyűrűt, aztán kipróbálhatom/használhatom, ezt mivel textil be se lehet rendesen támasztani a kézfejre, úgy meg inkább csak sérülés veszélyes. Pont előtte beszéltünk, hogy volt tokódzkodó versenyen január végén de nem volt formában, meg vele szigorúbbak voltak a bírák is. Nem tudok részleteket. -
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Tök jó ez az 1RM hajhászás, de én is hessegetem ezeket, pont a sérülés miatt, meg a másik amit írsz, mindenfélét nem érdemes állandóan változtatni.
Ma pl feltettem 200kg-ot próba ként a mellnyomó gépre, egy jó bemelegítés után, de mivel 5 ment csak bele másodjára meg 4 ezért vissza is vettem 170kg-ra, főleg mivel nem is tudtam az utolsókat teljesen kinyújtani (amíg mellből még érzem). Kevés az ismétlés mindig azt érzem, nem maxolom ki a gyakorlatot, 3 x 6-8 körül érzem azt, hogy rendesen le tudom terhelni az izmot amit edzek. -
tisn
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
nalam biztos jobban. valamelyik este betoltam egy makos beiglit a cba-bol.
aznap valami 700kcallal sikerult tobbet enni, mint a kcal felhasznalasom.ma egesz jol allok, voltam a teremben, meg tekertem iden eloszor vegre kinnt masfel orat. ora 70-es pulzuslt mutatott, az biztos fos, elegge lihegtem, nagyon mas mint a szobabicaj.
-
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Könnyű vagyok, ilyenkor azért nem mindegy a testsúly.

Ilyen van csak gyűrű gyanánt, nem tudom ez mennyire jó, más fajta sajnos nincs. [kép]
Holnap lesz tricepsz, rápróbálhatok kíváncsiságból.
Mindig ilyen voltam, szóval nem tudom miért van, de hamar elmúlik lehet teljesen normális is, annyira nem extrém. Tolhatok még picit több C-t, nem viszem túlzásba szóval simán növelhetem. Feleségem szülés óta sokkal jobban sérül így, de ő jár orvoshoz és van oka.Ma nagyon vicces csóka volt a teremben, izmos volt, de minden gyakorlatot úgy csinált mint valami aerob gyakorlatot, húzódszkodást fekvenyomást de mindent kb fél tartományban mozogva… nem is igazán értettem, folyamatosan rángatózótt, meg fujtatott kb 40 percig.
-
tisn
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
A gyűrű meg egy fantasztikusan jó eszköz. Kár, hogy olyan sokáig nem érdekelt. Nem hinném, hogy nagyobb eséllyel sérül le pont ettől az ember, mint bármi mástól. Én eddig a felhúzás kezdő, bemelegítő súlyától sérültem le legjobban, nem a nagyobb súlytól. Úgy általában véve pedig elkerül engem a baj.
nem vagy mazsas malacka az nagy elony
masreszt nekem vallal, konyokkel volt-van gond, nem kockaztatok
harmadreszt meg ott van a tolodzkodas. nalunk nincs sima keret, csak egy rasegitos gep. kb. egy eve eljutottam oda, hogy 0 rasegitessel tolodzkodom, de terdelni tovabbra is terdelek a kis fel-le futo kocsin. ha azt kitamasztom legallul valami sullyal, sokkal kevesbbe komfortos, instabil. szoval gyurut abszolut nem mernem kiprobalni. -
CriticalHit
addikt
válasz
Fred23
üzenetére
Mindig is lenyűgözött a tornászok izomfejlettsége, bármiféle súlyzós gyakorlatok nélkül.
Dorian:
Én kifejezetten zavarónak érzem a keret rövidített mozgástartományát, ezért aztán folyamatosan rágom a tulaj fülét, hogy szerezzen be 30-50 kg közötti vagy szerelhető vagy max 2,5 kg-os köztes egykezes súlyzókat.aelod:
"Amiből a mellizom nem profitál"
Véleményed szerint. Tényszerűen azonban akadályozza a teljes mozgástartományban történő gyakorlat végrehajtást amiből aztán a mellizom valóban nem profitál. -
cOxeR
Ármester
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
kicsit paradoxon nekem, hogy azt nyomozod hogy mi a genetikai hatarod, meg milyen izomtomeg fole nem tudsz menni. amikor te is mar bologattal ra, hogy egyszeruen te nem izomtomeg novelesre edzel, hanem eronovelesre. ha arra vagy kivancsi, hogy mennyi izmot tudsz felszedni meg, akkor csinalj 6-8+ ismetleses sorozatokat.
-
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
5 kg is sok változtatás, ebben nem kell győzködni, 20kg meg pláne (feltételezve, hogy 100 kg menne - de ugye nem tudom).
Testzsírban biztosan 20% felett vagyok (viszont a lábam az gyenge és vékony, szóval olyan igazi kimaradt a lábedzés típus vagyok, persze ezen rajta vagyok), amit szeretnék csökkenteni, de nem feszülöm túl ezt... az becsülendő, hogy ezt tudod ennyi ideje tartani, mert egy ideig az ember azért tud stabilan dolgokat betartani, de azért az életben vannak néha változások és az sokszor be tud keverni.
40 felett más nem marad, csak a reménykedés.
Húzódzkodás nekem is sokkal rosszabb, ott csak a mellény elég nagy a szórás, mert többnyire 8-8-6 ami megy, de volt mikor 10-8-8 is sikerült, nagyon nem konzisztens és nem értem min múlik, egyre tudok tippelni, ez az első gyakorlatom és bemelegítés befolyásolhatja talán. Nem tudom.
Megnézem mi van a teremben, pont a múltkor szóba került már kíváncsi vagyok, de én is azt gondolom, hogy a stabilizálás elviszi az összes erőt ott. Persze attól még lehet jó és hasznos gyakorlat.
3,5 hónapja edzek amúgy.
m3ss persze már kerestem beszerzési forrást, ha teljesen elkeserednék...
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
igazad van, de azert azt is vedd hozza, hogy nem edz 1 rm-re. sem eroemelo fekvenyo stilust sem erolteti valszeg..szoval van ott meg boven fejlodesi lehetoseg. raadasul par honapja edz. szetszurja az agyat es rogton meg lesz a 150 is
Nekem nagyon szarul megy a húzódzkodáshoz képest.
sztem ez teljesen termeszetes. en 32 kiloval 7-et huzodzkodok gyurun szabalyosan es sztem egy gyurus tolodzkodast sem tudok megcsinalni. mondjuk nem szoktam probalkozni, de ott log egy kis gyuru a gyereknek olyan magassagban, hogy vmelyik nap leengedtem magam rajta felso poziciobol tolodzkodas jeligere, hat remegtem mint egy kocsonya, erre edzeni kell, hogy a stabilizalo izmok "tudjak" ezt.
mondjuk amugy sem vagyok egy tolodzkodo fenomen, 25 kg-mal 8-at csinalok teremben persze full body workout vegen, de az akkor is turo. -
-
Vitee
aktív tag
válasz
Fred23
üzenetére
Jolenne vegre az eletben egyszer latni kockasan a hasam, eddig soha nem volt, meg 57 kiloval se latszott 170centihez.
Jovore jolenne legalabb egy pici korvonalat elerni, hogy lassam, hogy legalabb egy picit nott-e.
Szerintem tavasz korul elkezdek egy par honapos dietat, aztan meglatjuk!
Hatha
-
itouchfan
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
Én egy pár hete csináltam gyűrűn +15kg-val 3x8at, korláton (előtte volt egy kis sérülés, több hónapig nem csináltam korláton csak gyűrűn saját testsúllyal illetve +10-15kg-mal), most kezdek visszatérni a korlátra, ma 35kg-val csináltam 2x6-ot. De egy ismétléses maxot nem mernék csinálni gyűrűn, 20kg-val valszeg menne 3-4-5, de afölé nem mennék. Korláton +55kg az 1RM, mindez 78-79kg körüli testsúllyal.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
20% alatt sosem voltam, így erről passz, de az biztos, hogy sokkal xarabbul néztem ki 104kgmal, mikor elkezdtem terembe járni 1,5 éve, mint most 109kg-mal. Kíváncsi leszek mekkora lesz a különbség majd most 104kgosként az akkorihoz képest . Nekem is amúgy 12-15% cél, meglátjuk elérem-e. Egyelőre jól vettem a karácsonyi akadályokat...

(Amúgy asszony csinált baconba tekert sajtos csirkemellet ill kukoricasalátát mellé, lemérte nekem becsülettel az összetevőket, meg a kész súlyt, kiszámoltam az energiatartalmát és a makróit és úgy döntöttem inkább passzolom...
) -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
Én testzsírszázalékban inbody szerint 23%on vagyok, szóval én worst case 26ra tippelek. Vagyis ennyi volt 2 hónapja, azóta nem mérettem, majd februárban. A legjobb 20,4% volt (inbody szerint) az érzésre min 1 fényévvel jobb volt. El sem tudom képzelni ilyen lehet 30 vagy felette... Pedig sokszor elgondolkodom rajta, mert én is baromi dagadtnak érzem/tartom magam és nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet 30 vagy akár 40%+ zsírral.
@c0xer: tény, hogy a fehérje a legkisebb rossz opció, ha túlevésről van szó, de azért attól is lehet hízni/zsírt felszedni. Amúgy a ch-t hülyeség démonizálni, a magyar lakosság elhízása elég komplex, kezdve a hagyományos magyar konyhától, a stesszes életmódon át, az ultrafeldolgozott dolgokig stb-stb. Amúgy szvsz a rossz zsírok szeretete nagyobb probléma, mint a túlzott magas GI-jű ch...
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
rohadtul mozog a gyuru, stabilizalo izmokat nagyon igenybe veszi tolodzkodasnal. en nem is szoktam gyurun, probaltam, de nekem kicsit serulesveszelyesnek tunik. de az is lehet, hogy nem tudom mire kellene figyelni..nem is csinalom. viszont sajna honapok ota keresek hasznalt piacon bordasfalra rakhato tolodzkodot, de nem nagyon talalok ertelmes aron.
-
perempe
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
November elején megcsináltam egy miskolci tornatanár barátommal Hollóstetőtől a Hórvölgyi elágazást. Mondta, hogy a nagyon a torna dominált a képzésben, a minimum 20 húzódzkodás volt. (10-12 ment nekem, amikor foglalkoztam vele.) Csak 5-10 percre álltunk meg, kb. 4 óra alatt lenyomtuk, utána nekem 1-2 napig izomlázam volt.
-
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
hja, az 1750+regi haz az soha veget nem ero projekt. meg kell tanulni elvezni, kulonben...

en is 800+regi haz komboban vagyok, tudom mirol beszelsz
10 naponta lenyomsz egy minimal 1 sorozatos full bodyt egy ora alatt, meg az is eleg szintentartani amugy.mostanaban en is csak 7+ naponta egyszer fullbodyztam. most lementem edzeni egyet, ha mar rekord testtomegnel vagyok
mell, vall, tricepsz, 7 sorozat, 20 min. ez igy azert baratsagos, lehet itthon jobban szet kellene bontanom, igy konnyebben ra tudom magam venni az edzesre.
amugy vicc, hogy a 30 fokos incline db press meg a 15 fokos db incline fly mennyivel jobb pumpot csinal, mint a teremben barmi amit csinalok. hiaba fancy gepek, az incline gep pl amit csinalok ott, lofasz rom-ot enged. ez a jol leengedett incline db press egy nagyon jo gyakorlat..mondjuk tricepsz pumpot se erzek pushdowntol teremben fele akkorat se, mint itthon a tric overhead extensionnel, kb 60-75 fokos padon csinalva. ha birja az ember dereka, alkarja ez az itthoni db edzes full jo amugy. labat leszamitva, mert ott azert kicsit kompromisszumos. -
m3ss
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
ez az egykezes huzodzkodas nem egy okos dolog sztem, egyszer elered ok, de rendszeresen csinalni...alkar, vall probal egyenesen tartani, nem idealis...multkor csinaltam egyet maszoteremben nem rudon, hanem falon fogason, fajt is a golfkonyokom tole szepen...mondjuk most is ereztem teremben huzodzkodasnal. 32.5kg x 6.5 ment. tolodzkodas 25 x 8, mell, vall, hatedzes utan. tobbibol is megyek szepen lassan elore, de azok gepek. bar most csak par sorozatban volt progresszio (17 sorozatos/gyakorlatos full body edzesen)
#200963Fred23 amugy udv ujra itt. miert hagytal ki par honapot?probaltam most egy masik labtolot, technogym. es nem kell sulyokat se pakolni hozza. itt a labresz fix es a hataddal tolod a terhelest. ez jobbnak tunik. durvan ki is csekkoltam utana..ezek az osszetett labgyakorlatok
ulok es nezek ki a fejembol fel oraja, szedelgek
es ez meg mindig sehol sincs egy 20 ismetleses guggolashoz kepest. az az igazi mental reset.
ellenben 85 kg folott vagyok, all time rekord, tuti az elmult hetek labtolozasa miatt
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
sajnálattal hallom, de szerencsére IR még nem a világ vége és a jó hír, hogy akár teljes egészében visszafordítható.
azt azért jobb, ha tudod: normál táplálkozás esetén a magas zsírfogyasztás (főleg, ha az bővelkedik telített zsírsavakban) rontja a sejtek inzulinérzékenységét. ahogy a magas kalóriabevitel is. így, habár tény, hogy a zsír elnyújtja a glükóz felszívódását, de ugyanakkor (ideiglenesen) ronja az ICR-t. (hány g chhoz elég 1 egység inzulin)
CGM-mel vagy sűrűbb vércukorméréssel amúgy nagyjából megnézhető mennyire rossz a helyzet (kis mrétékű ch-fogyasztás mennyit emel a vércukorszinten, meddig van a platón, mennyi idő alatt tér vissza normál szintre).
Amivel tudsz javítani: mozgás: súlyzós edzés, HIIT, aerob mozgások (de végülis kb bármi aktivitás); alacosnyabb zsírfogyasztás és az is túlnyomó részben telítetlen zsírsavakból; a napi kalóriabeviteled szétaprózásával.
WPC helyett lehet jobban járnál egy jó minőségű vegan blend-del (én pl az ostrovit eprest jó szívvel ajánlom), mert annak elnyújtott a felszívódása, nem ad akkor spike-ot, mint egy wpc.amúgy azt már tudod, hogy milyen típusú IR-ről van szó? (a javító dolgok szempontjából nem relváns, de cgm/vércukormérésnél azért jobb tudni. pl ha kortizolszint okozza, akkor arra cgm-monitorozás jobb/kényelmesebb... persze mindegyik fajtánál eléggé korlátos a vércukorból becsülni)
#200883 cOxeR : én régóta ugyanazokat a gyakorlatokat végzem 90%ban, néha van, hogy máshoz van kedvem, és akkor mást csinálok. de nálam az elsődleges szempont az izomérzet

-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
cukorbetegekről vagy egészséges (AKA megfelelőn működő hasnyálmiriggyel és megfelelő inzulinérzékenységgel rendelkező) emberekről beszélünk? illetve mit értesz "egészségesebb/kívánatosabb tartomány" alatt?
@tisn: hogy miért nem haltam még bele, franc se tudja... hogy lehetek 110+? hát mert k...izmos vagyok
amúgy írtam már korábban is: ált.iskola 5. osztálya környékén már 90kg voltam, aztán a serdülőkor baromi izmossá tett. hogy ez genetika vagy szerencse vagy az akkori mozgásforma/-mennyiség miatt történt-e... nem tudom, de nem is fontos...
és amúgy én kb 25 évig baxtam a diétára... nem nehéz cukorbetegként elhízni/zsírt felszedni... kalóriatöbblet kell... a plusz chhoz (ill pfuhoz) inzulin kell... amit a cukorbeteg önmagának ad be... ha tartja valaki a diétát akkor inzulinérzékenységtől függően (ami függ a kajától ill az aktivitásától is) akár napi 10 bólus meg hozzá 10-15bázis is elég... de nyugodtan lehet adni ám akár 4-50 bólust is meg ugyanennyi bázist... van ismerősöm, aki majdnem 100 bázist tol...
röviden: nagyon könnyen lehet egy cukros baxottul elhízott
-
cOxeR
Ármester
válasz
Fred23
üzenetére
Majd megírom, hogy megy, 5 ismétlés alatt úgyse erőltetem.
Többnyire az a helyzet, hogy 3 sorozatot nyomok bemelegítés után, elsőnél menne több is érzetre, de hagyok tartalékot a következő 2-re.
Ebből kb amúgy az jön ki, hogy 70kgx10 az 80kgx5.
Sokszor zavar a környezet amúgy, tegnap is sokan voltak és közben egymás ugratása megy, amit nehezen zárok ki, ilyenkor nem megyek bele bukás közeli nyomásba.Hajrá-hajrá.
Én májusban leszek 44. -
S e t h
nagyúr
-
flash-
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
En is csak ennyit olvastam, azt viszont el tudom mondani hogy nekem pár éve volt egy elég nagy esésem a kerékpárral (kanyarban felakadt a pedál) es átrepültem a kormány felett több métert, (ami egy pillanat szóval esélytelen kivédeni) en ugyan a vállamra estem es a kulcscsontomat törtem, de a kerékpár az kb ott maradt ahol felakadt a pedal tehát semmi baja nem lett,még egy karc sem.
Szóval sok féleképpen lehet esni ütkozes nelkul is... -
UX
tag
válasz
Fred23
üzenetére
Nekem is porckorongsérvem van. Másodjára kiújult, ezért elkezdtem edzeni hátra és közben erősítettem gyógytornával. Mindeközben a fehérjét is toltam ezerrel, csak egy dolgot felejtettem el; nyújtani. Meg is lett az eredménye, nekem is becsípődött a derekam mint neked. Egy hónapig tartott. Szerencsémre a neurológus írt ki MR-t, majd mikor mutattam a kollégájának az eredményt azt mondta, hogy "én most ezzel mit csináljak? Ha nem fog elkezdeni nyújtani, sohasem fog meggyógyulni."
Szóval ha meggyógyulsz, kezdj el nyújtani, gyógytornázni és úszni.
Ha telik rá gyógymasszázsra érdemes elmenni, és a jelenlegi állapoton egy kis termál is segíthet. Ja, és nekem a lóbalzsam az nem segített, ellenben a Fastum gél az igen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen routert?
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Izmosodás továbbra is cél, szóval haladok előre, bőven van mit csinálni, láb és has fronton főleg, utóbbi most hogy kezd látszani jobban fog motiválni.
ami egy normalis reggeli meg 2-3 fogas. ez a normalis, ha nem unalomuzes miatt eszik az ember 
nalam van egy kanape amit leivhetnetek edzesnek
Tényleg csalóka kicsit a kép, meg rohadt hosszú karjaim vannak, de azért így bedurranva nekem is tetszik.
Legalábbis ez alapján: 

akkor valojaban 60+10 kg, plusz sulymellenyt is szamold bele
Holnap ha úgy lesz az erőm, megnézem nálam mit ad ki a tokódzkodás, engem motivál a topikban látott sok eredmény. Mondjuk nem tudom, te hogy bírod a plusz súlyt, nekem azért mikor felteszek +50kg-t az első sorozatnál rendszeresen kiropogtatja a gerincemet. Jó lenne a súly egy részét mellényben felvenni, de csak 10 kg-os van.

10 naponta lenyomsz egy minimal 1 sorozatos full bodyt egy ora alatt, meg az is eleg szintentartani amugy.