- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
K1LLMy53Lf #197448 üzenetére
Ízlik, letoltam. Oldódása is egész jó. Mondjuk íz ide vagy oda, legközelebb az egészségesebbeket fogom venni. (Azokat nem is láttam még a rendelésem idején, csak utána.)
-
válasz
thomasvold #197438 üzenetére
Jájj. Remélem, nekem jobban fog ízleni, éppen ma jött meg, tegnap műszaki hiba címen elmaradt a kiszállítás. Szóval ma este iszom az első adagot -egyelőre csak a pisztáciásból. Ezeket rendeltem.
scdlsc: Ezt meg hogyan, mivel?!
-
válasz
Lajmund #197406 üzenetére
"de túl sok kompromisszum lenne"
Nálad mik?
Én szimplán a túl kevés kalóriát nem viselném jól, illetve ha ezt mégis kibírnám valahogy, menne le vele bőven az izom is, ha próbálnék sietni.Azt hiszem, számomra az egyetlen járható út egy viszonylag izmos és szálkás formához a nagyon sokáig tartó minimális kcal-deficit úgy, hogy mellette az edzést sem hanyagolom.
Dorian: Grat a formához, el is felejtettem az előbb!
-
válasz
K1LLMy53Lf #197400 üzenetére
"az én infóim szerint a biológiai minimum az 0,55g/testsúlykg, az optimális meg 0,8-1g"
Ez így korrekt.
Dorian: Tartósan magasabb zsírrogyasztás esetén -nálam legalábbis biztosan- megnő a nemi vágyam. Ezt már teszteltem párszor, és mindig bejött; a magasabb zsírfogyasztáshoz magasabb tesztószint is tartozhat. Ketogén diéta alatt anno már zavaróan megnőtt a szexuális éhségem, a mindennapi életvitelem akadályozta a folyamatosan álló cerka, a gondolkodás szexre történő fókuszáltsága. És egyértelműen a nagyon megnőtt zsírfogyasztás volt a kiváltó ok, ahogy felhagytam a ketogén diétával, visszaesett normális szintre a téma. Szóval megfordítva: a túl alacsony tesztószint kiváltó oka simán lehet a zsírfogyasztás elégtelensége, érdemes tartani minimum azt a 0,55g/tskg-ot.
ON: Nagyon régen edzettem már. Új ház, és a hozzá kapcsolódó minden feladat... Pár napja lett csak új lakcímkártyám. De a "gyúrós" kajálást azért nagyjából tartom, csak így nem tudom, mi lesz a fejlődéssel. Majd ha lenyugodnak a dolgok, megint rákapcsolok; perpill jó lenne legalább heti 1x edzeni teljes testre, hogy ne nagyon veszítsek izmot, amíg tart a jelenlegi léthelyzet.
-
válasz
thomasvold #197361 üzenetére
& tisn:
Köszik!
-
válasz
thomasvold #197359 üzenetére
Honnan rendelted?
-
válasz
Dorian #196936 üzenetére
Porckorongproblémám volt már párszor, egyik elég komoly is, tippre sérv, de nem mentem vele dokihoz, és pár hónap alatt elmúlt magától. Aztán viszont néha erősebben vagy gyengébben megjelenik újból ugyanott a fájdalom és a befeszülés, változó, hogy a napi életvitelt mennyire hátráltató módon. És persze valami erősebb terhelés hatására jön, ahol nem is mindig annak a nagysága számít legtöbbet, hanem inkább az iránya. Bizonyos szögekből ne jöjjön nagy terhelés, mert az okozza a bajt. Például nem feltétlenül az 1rm-es felhúzástól fog előjönni, lehet az sokkal kevesebb súlytól is éppen, ha rossz a technika, figyelmetlen / dekoncentrált vagyok. Vagy éppen egy mosógéptől, amit fel vagy le kell vinni pár darab lépcsőn...
Nem vagyok orvoshoz járós típus viszont, és ez eddig nagyjából bejött, mindig meggyógyultam minden sérülésből, amit benyeltem.
Cranium: Fekete nadálytő derékba masszírozva, használtam már régebben én is, de most nem jutott eszembe, thx! Versenykerékpározás is erősítheti az alsóhátat, nekem ez is volt az egyik szempontom, ami miatt elkezdtem azzal járni melóba (a másik meg a sok kcal elégetése).
tisn: Megcsináltam a videón lévő programot, jó érzés volt, köszi! Van benne egy kemény tricepsz gyaksi is egyébként.
Remélhetőleg pár nap, esetleg egy hét, és megint kerékpározhatok melóba, de sajna azt most ebben az állapotban nem tudom csinálni, mert az az előre dőlt testtartás jelenleg elviselhetetlen lenne kicsit is tartósan.
-
Idén is sikerült meghúznom a derekam a mosógépünk lépcsőn való cipelésével -igazából tippre a felvétel bénasága volt a fő baj, de hogyan is emel az ember szakszerűen mosógépet...-, szóval most fáj hajolni, előre dőlni, de még ülni is, állva vagy fekve a legjobb.
Járkálva néha olyan érzés, mintha bármelyik pillanatban jöhetne egy szúrás a gerincbe, amitól kicsúszik a talaj a lábam alól, és elesek. Mégis, összességében úgy érzem, a (lassú) járás jót tesz a derekamnak, ha kicsit fáj is.Volt már sok hasonlóm, az alsóhátam a legsérülékenyebb testrészem, pihentetés és hátsó híd, ami tán a legtöbbet segít a gyors gyógyulásnak, de örömmel fogadnék még pár tippet, ha esetleg van még itt rajtam kívül tapasztalt derékbajos.
-
válasz
Lipton #196654 üzenetére
Ez valami brutális. Én 75 kiló lehetek, nem nyomok fekve egyáltalán, de tippre a maxom (1rm) 105 kg lehet most. Tolódzkodni +50 kilóval hármakat szoktam, ha csak egy sorozat lenne, talán menne 4 db is. Szóval a közeledben se vagyok, az biztos.
Húzódzkodás megy legjobban, ott +40 kilóval tudok 4 db-ot biztosan, de talán menne 5 is. +45 kilóval talán mérek egyet ma, tippre 1-2 ismétlés sikerülni fog, de ott már veszélyben az eszközöm is, neutrális fogással csinálhatom csak, vagy leszakadok.
-
Én már elértem a napi 4 óra mozgást is, de nő a súlyom. Genetika (is). Jövő héttől elkezdem azt is, hogy versenykerékpárral járok majd be melóba (2x15 km, a költözésünk után).
scdlsc: Az nem hülyeség, és én is szeretem a káposztát. Meg a salátákat is. Ilyesmikből kéne többet ennem, tán nem is híznék, mert egész jól töltik a gyomrot, miközben alig van bennük tápanyag.
Dorian: Én augusztusra szeretnék legalább 4 kockát összehozni, de ha 6 lenne, maradhat. Tippre szenvedni kell érte majd, amit vagy kibírok, vagy nem.
Nekem még a szimpla lapos has is nehéz dolog.
Na, éppen betoltam 4 tányér bablevest, meg 10 palacsintát.
-
Nekem biztosan magasabb volt a testzsírszázalékom, mikor 110 kilón voltam, de akkoriban nagyon sokáig a kerek 2000 kcal-t tartottam. Szóval egy jobb testzsírszázalékkal -vagyis több hússal/izommal- a 2200 jó lehet. A 2500 viszont szerintem mindenképpen sok, hacsak nem bányában dolgozol.
-
válasz
Lipton #196636 üzenetére
140 kiló 50 évesen elég ritka. Forma is van, vagy csak erő?
Nekem ez a diéta most nagyon nem megy. Túl sok a stressz, ilyenkor pedig többet eszek. Nem mértem, de tippre megint 75 kiló fölé mentem. Mázlisták, akik stressz hatására kevesebbet esznek, én sajna pont ellenkezőleg.
-
válasz
K1LLMy53Lf #196449 üzenetére
Nálam befigyel néha a túl nagy súly is, és van, hogy azonnal ki se derül, hogy túl nagy volt, csak 1-2 héttel később. De például ha sokáig fájnak az izmok tapadási pontjai, az egy egyértelmű jel, ahogy az is, ha fejben van kiütve az ember napokig egy edzést követően.
Szokták mondani, hogy normális edzéskor ne menjen az ember az 1rm 90%-a fölé, és ez a szám tényleg nem egy sac/kb, ha kerek is. Én is azt figyeltem meg, hogy -minimum nálam- az 1rm 91%-ától kezdődnek a bajok, a 90% meg olyan szempontból problémás, hogy ha kifogsz egy rossz napot, kicsivel gyengébb vagy (illetve saját testsúlyos edzés esetén kicsivel nehezebb, és nem számolsz vele), a kiszámolt 90%-ból 90%+ lesz. Vagyis a biztonságos edzés intenzitás határa az 1rm 89%-áig tart. Legalábbis nálam biztosan. Kíváncsi lennék rá, másoknál mi a helyzet, de kevesen edzenek 85%-os intenzitás felett, szóval viszonylag kevés a tapasztalat.
-
válasz
Vitee #196447 üzenetére
"Nyak, torso, alkar overdeveloped, felkar meg perfect"
Az csak a testrészeid fejlettségének egymáshoz viszonyítása a jelenben, kábé csak arra jó, hogy lássa az ember -ha nem tudná fejből-, mit hanyagol el jobban, illetve esetleg még azt mutatja, hová szeretsz jobban zsírosodni.
Ha 22% tzs-n vagy, és ledobsz 5 kg tiszta zsírt, az lehet nagyon jelentős változás a tükörben is -pláne, hogy nem nagy alapból a súlyod. Lehet, hogy annyival tényleg elérnéd a 12% tzs-t.
Ettől függetlenül a kalkulátor valóban csak a legjobb esetet vázolja, és nem számol egy halom fontos dologgal. Tényleg nem túl életszerű azzal számolnunk, hogy ránk majd a lehető legjobb lehetőség fog vonatkozni.
De én is kitöltöttem megint, és most meg "megadta" 12% tzs-re a 40-es felkart, biztos 1-2 mm-rel mást mértem most, mint legutóbb. (Asszem, 39,9 lett legutóbb, most 40,2, de a régit se fogom elérni soha ezen a 12% testzsíron. Kerek 39-re se tervezek, legfeljebb 38,5-re.)
Szerintem a lényeg az, hogy az erőd nem csökkent, mert akkor tényleg nem ment le izom, vagy csak jelentéktelen mennyiség. A zsírból meg idővel csak lemegy annyi, hogy sokkal jobb lesz tükörbe nézned akkor is, ha Te se leszel kigyúrt állat.
-
válasz
Vitee #196430 üzenetére
Vagy nagyon zsíros voltál, vagy valamit rosszul csinálhatsz. Neked EZ a kalkulátor mit dob maximális méretekre (benne a felkar is)?
Kábé egyforma magasak vagyunk, és ha jól emlékszem, nekem az jött ki, hogy 40-es karom se lehet soha full kockás hassal. Nagyon eltérőek az egyes emberek adottságai és lehetőségei. Viszont egy izmosabb, szálkás versenykerékpáros formát azért tán szinte bárki hozhat pár év edzéssel, és az is valami.K1LLMy53Lf jókat írt. Nekem is volt már durván rossz diétám, túl nagy volt a napi kcal-deficit, illetve kevés a bevitt zsír. Aztán lement az a kevés izom is, amiért korábban megdolgoztam.
Mostanában is, hogy próbáltam azon az 1850 kcal-on lenni, azt vettem észre, hogy nem kívánom annyira a szexet, pedig nálunk a heti 6 alkalom azért meg szokott lenni. Legdurvább áprilisban az volt, mikor 3 napig egyszerűen nem kívántam a hancúrt; aztán benyomtam egy halom kaját este, és másnap már boldoggá tettem egy Nyuszikát.
-
válasz
K1LLMy53Lf #196418 üzenetére
Jaja.
tisn: Összesen 9 db húzódzkodás -3 sorozat sorozatonként 3 ismétléssel- 4,5-5 perces pihenőkkel a sorozatok között-, meg összesen 6 db tolódzkodás -2 sorozat sorozatonként 3 ismétléssel- szintén 4,5-5 perces pihenőkkel. El is fáradtam ennyitől, mert volt bőven extra súly is rajtam, nem csak a derekamon lévő fölös zsír.
Vitee: Akkor most ez mit jelent karban konkrétan? Nem mondod meg, rákeresek.
-
Kábé tényleg az, de nagyon nagy embereknél azért elképzelhető, egyik sógoromnál ez például realitás, 193 centi, és úgy 125-130 kiló.
De még nála se zsírból jön le 2 hét alatt ennyi, hanem víz + glikogén a nagyja.
Jellemzően akik 2 hét alatt 6-8 kilót fogynak, azok éppen elkezdik a kalóriadeficites diétát, de úgy, hogy nem nagyon értenek hozzá. Rövid ideig fogynak gyorsan, aztán stagnálnak, végül feladják. Nem jó túltolni, egy optimális deficitet kell belőni, ami tényleg tartható, és nem izom megy csak le, miután lement a kezdeti víz + glikogén.
Mondjuk az se jó, amit meg én csinálok, vagyis a nagyon lassú, véget sose érő diéta, amit időnként meg is szakítok.
gergo5991: Emelj az energiabeviteleden, ha jót akarsz magadnak! BMR alá semmiképp se menj.
Vitee: Ja, DEXA után a tükör a legjobb. Ingyen van, és a lényeg látható.
-
válasz
Dorian #195870 üzenetére
Az nem lehet, hogy pont a vérvétel előtt esett csak be valamiért? Nem értek hozzá, de tippre ez se egy állandó érték, mehet fel és le is ezért vagy azért. Például egy kemény edzés után ideiglenesen szerintem akár be is eshet. (Asszem, utána kéne olvasnom, nehogy hülyeségeket beszéljek.)
Másik lehetőség: mikor ittál, magasabb volt, tehát legyél alkoholista.
-
válasz
K1LLMy53Lf #195822 üzenetére
Ez meg etil-észteres:
-
Olvastam ma egy érdekeset, bedobom ide, még mielőtt elfelejteném: a tolodzkodás 1rm-ből hozzávetőlegesen kiszámolható a fekvenyomás 1rm, mégpedig úgy, hogy ha x súlyú ember y súlyt téve magára x+y-os 1rm-el bír, akkor fekvenyomásban az 1rm-e ennek az x+y-nak a 70 és 80 százaléka között várható. (x + y) x 0,7-0,8.
-
Igen, izmosodásra nem a legoptimálisabb szerintem se a módszerem. Viszont a 'fejlődés' meg a 21. század Top3 divatszavában tuti benne van, és hat mindenkire. Sokan tán abba is hagynák az edzést, ha biztosak lennének benne, hogy a feljődésnek egyszer vége lehet. (Amíg rá nem eszmélnek, hogy edzés nélkül hová jutnának gyorsan.
Nincs baj a stagnálással, ha valaki elég jó szinten stagnál.)
-
válasz
aelod #193811 üzenetére
Én hiszek annak a kalkulátornak, és nem haragszom rá.
Pont az a jó benne, hogy egyeseket lehozhat a földre, mert a használata után az irreális elképzeléseikből alább tudnak adni.
Vannak testrészek, amik nem annyira érdeklik a többséget, szerintem ezzel sincs baj. Profik foglalkozzanak mindennel, hobbistáknak szerintem elég, ha a lényegre koncentrálnak, vagyis arra, ami számukra a legfontosabb, például egy szélesebb hát, váll, nagyobb kar, vékonyabb derék. Comb esetén például abban a helyzetben vagyok még én is, hogy nincs igényem akkorára se, mint amekkora kalkulátor szerint lehetne.
Nem mondom, hogy ne kéne időnként változtatni az edzésmódszeren, ha nincs fejlődés, és van még az emberben lehetőség, de szerintem tény, hogy idővel mindenki eljuthat oda, hogy kimerítette a lehetőségeit. Például esetedben, aki jól kajál, és jól edz elég régóta, szerintem nagyjából lefőtt már a kávéd. Ha van még egy-két testrészed, ami kicsivel elmaradottabb, ott tán még tudsz fejlődni egy kicsit, de például a kar Nálad is -ahogy kábé mindenkinél- valszeg mindig kapott eleget, így tippre Nálad 10%-os testzsíron már 1 teljes centi fejlődést se tudnál ott elérni, mert a genetikai határaid szélén vagy. Vagy bekokszolsz keményen. Anyag nélkül 10+ év jó kajálás és edzés után amit látsz a tükörben, annál több már nem leszel. Itt-ott még 0,5-1 centi befigyelhet, több nem nagyon (és kox esetén is van egyéni határ az izmosodásra, annyi, hogy az több lesz, mint a naturál; idővel a koxolók is elérik, amit el lehet, és szintén csak stagnálnak). -
válasz
Peaceliker #193803 üzenetére
Milyen cél-testzsírszázalékra számolva kaptad a 42,5 centit? Ugye a 20% a jelenlegid, és nem a célod? (A "What is your desired body fat percentage? (%) " alá mit írtál?) Csak mert ez nagyban befolyásolja a végeredményt. Én még sosem néztem meg például 10% tzs alatti célra számolva, mert nem látom értelmét. 10 és 15 százalék között érdemes szerintem nézelődni.
Mondjuk ja, van pár ember, akinek jó a 20% is már, és úgy könnyen lehetnek nagyok/nagyobbak. -
válasz
K1LLMy53Lf #193778 üzenetére
A 21 centis csuklód okán nem kizárt, hogy ebben a topikban genetikailag Benned van a legnagyobb lehetőség. Szóval szomorkodásra biztosan nincs okod; ha a derekad nem túl vastag, fantasztikus fizikumod lehet nagyon gyorsan.
-
És lehet, hogy fillérb@szó vagyok, de itt jön a képbe az, hogy ha tudom, hogy én már nagyon lassan fogok nagyon kevés izmot építeni, akkor ki kéne deríteni, mennyi a legkevesebb fehérje, amivel még javítható a formám. Aztán lehet kicsivel finomabban kajálni, ha esetleg elég a jelenlegi -20g fehérje is.
-
válasz
aelod #193765 üzenetére
Azoknál látszik igazán, hogy milyen hamar vége lehet a mások számára is látható mértékű fejlődésnek, akiknek nincs túl jó genetikája. Nálam például ez a helyzet. Ha hanyagolom az edzést, vagy nagyon lazára veszem, lesz 38-40-es zsíros karom (mert elhízok
), ha edzek, lesz ugyanekkora, csak sokkal szárazabban, és persze vékonyabb derékkal. És ennyike, nincs tovább.
A szárazabb -15% tzs körüli- 38-as kart elérem 3 év alatt, aztán ha rajta maradok a témán, 2-3 év alatt nőhet még 1-1,5 centit a karom, és itt a vége. Tettem be már egyszer képet a lehetőségeimről, a mindenki számára ismert kalkulátor szerint az elméleti maximumomhoz 40-es felkar tartozik 12,5%-os testzsíron. De tippre a gyakorlati maximumom meg még ennyi se, a kalkulátor is a legjobb esetet veszi alapul.
Janaboy: Már miért ne állhatna meg a feljődés? Korlátos, mennyi izom tapadhat x vastagságú csontra, korlátos az is, hormonálisan mennyire vagy alkalmas izmot építeni, stb. Szerintem simán van olyan, hogy nincs tovább, állunk egy helyben, és ekkor talán még örülhetünk is, mert még legalább nem a lefelé vezető úton vagyunk. (De egyszer oda is eljutunk mindenképpen.) A 100% alatt az egyéni lehetőségek maximumát értem, amit sokan nem érnek el ilyen vagy olyan okból.
-
válasz
aelod #193756 üzenetére
"Ha nincs progresszió akkor rossz a terv."
Pedig tényleg nem lehet a végtelenségig fejlődni, m3ss hozzászólása szerintem közelebb áll az igazsághoz ebben a kérdésben. Más tészta, hogy sokaknak lehet sz@r érzés ezt belátni / elfogadni. Mondjuk 3 év alatt az átlag ember jó kajálással és optimális életkörülmények mellett eléri a genetikailag lehetséges méreteinek a 90-92%-át, újabb 3 év alatt pedig eljuthat a lehetőségeinek a 95-96%-ához. Itt a legtöbb hobbista meg is áll, nem fejlődik tovább. Az elhivatottabbak meg a maradék 4-5%-ért edzenek, amíg van kedv, kitartás -és tán évtizedekig stagnálnak ránézésre-, egy idő után pedig jön az öregedés általi elkerülhetetlen teljesítmény- és méretcsökkenés.
Még Arnoldnak -vagy bármelyik profinak- is voltak határai, ő se érhetett volna el bizonyos méreteket, még szteroidokkal se. Egy idő után nem nőtt volna tovább, bármit is csinál, ahogy akárki más. Az persze más tészta, hogy kinek milyen lehetőségei vannak; egyeseknél tűnhet úgy, hogy a határ a csillagos ég, ha nincs is így.
-
válasz
K1LLMy53Lf #193558 üzenetére
Natúrból anno a myprotein.com-ról valót kóstoltam, az nem volt büdös, de adhatnál azért egy linket ehhez a problémáshoz. Lehet, úgy lennék vele, ming a hajdinával: mintha lenne egy kis mocsárszaga, de azért ehető.
-
válasz
K1LLMy53Lf #193552 üzenetére
Már maradnék inkább a steviás vonalon. Esetleg a natúr még szóba jöhet, de ahhoz meg mézet kevernék, ami úgy már megint rossz ár-érték arányt eredményezne.
De ha már takarékoskodás: tényleg jó lenne már biztosra tudni, hogy elég x gramm /tskg protein is, vagy x + 10/20/30% valóban többet ér. Nekem évek alatt a saját testem kapcsán az jött le, hogy kábé mindegy, hogy 120 vagy 150 gramm / nap a bevitelem, de biztosra azért nem tudhatom, mert nem egy laborban éltem, edzettem és kajáltam valami kísérleti terv szerint.
Meg ami azt illeti, zsírmentes testsúlyra lenne legjobb megállapítani, mi a szükséges bevitel. Tippre zsírmentes testsúly x 2 g már elég fehérjéből, de ugye ez csak tipp. És persze olvastam már mindent az évek alatt...
-
válasz
Runemaster #193550 üzenetére
Zsírból tényleg meglepően sok van benne. Én már elfogadtam ezt a fehérjét, de azért ha több pénzem lenne, nem ezt venném. Az oldódása tényleg nagyon pocsék. Viszont 150k-ba bele kell férnie a havi kajánknak -kiegészítőket is ide értve-, úgy meg ez van.
-
válasz
Peaceliker #193543 üzenetére
Változó, de úgy 1-1,5 hónap. Ketten vagyunk rá feleségemmel.
-
6 kilós Whey Protein Silver ajándékkal együtt 30,7k, van most esetleg ennél is jobb ajánlat valahol? 10 kilós kiszerelés sehol sincs?
-
Decemberben kimaradt 2 edzés, viszont legalább tudtam fogyni másfél kilót; az évet 72,4 kilón nyitom.
Lemegyek 68-ig, aztán megpróbálok beleizmosodni 1-2 év alatt a 70-be alacsony testzsírszázalékon maradva. De ha csak szárazabb 68-69 kiló leszek, annak is örülni fogok.
BÚÉK a topiklakóknak!
-
válasz
K1LLMy53Lf #193259 üzenetére
Irányadónak jó, de ilyen 2-3 százalékos pontossággal a legtöbb gyúrós is tud tippelni.
A nagyon erős csontozatod mindenképpen előnyödre válhat, ha egyszer úgy döntenél, hogy komolyabban veszed a testépítést. Férne rá izomtömeg rendesen.
-
válasz
K1LLMy53Lf #193253 üzenetére
Dobhatnál be egy képet magadról -arc persze kitakarva-, mert "papíron" elég jó adottságaid vannak. DEXA nélkül viszont a testzsírszázalékod alig több, mint egy tipp.
-
-
válasz
K1LLMy53Lf #193250 üzenetére
Érdekes, mert a legtöbb embernél eléggé magas a prioritása a hasnak. Ez a kép például millió helyen volt látható egy időben, és szuper has nélkül bizony nem lenne ugyanaz:
-
válasz
Dorian #193247 üzenetére
Jó, hogy szóba került, kocka és kocka között is bizony van difi.
Ha nem csak alig látható körvonalakban gondolkodsz, a 75 kilót vagy elfelejtheted, vagy beteheted valami nagyon távoli célnak esetleg.Én meg ihatom a sokáig tartó kövérség levét, fogalmam sincs, lehet -e egyáltalán még full kockás a hasam. A felső kettő látszik jelenleg.
K1LLMy53Lf: Igazad van, én feltételeztem alapból, hogy kockás hasat szeretnél, ha az nem feltétel, sokkal egyszerűbb dolgod van. Arra gondoltam, hogy 177 centi mellé az említett 95 kiló kockás hassal szteroidok nélkül eléggé irreális elképzelés.
-
válasz
scdlsc #193204 üzenetére
Talán a diéta hossza visel meg egyre jobban, mert folyamatos extra stressz, illetve az is a programom része, hogy abszolút erőben folyamatosan fejlődnöm kell, és ez -vagyis a módszerem- is nehezít még az egészen; (folyamatosan többet erősödöm kilóban, mint amennyi súlytól megválok).
tisn: Nekem csak a regenerációm romlott kicsit a régihez képest, de szerintem az se sokat, szóval szerencsés vagyok ilyen szempontból. Mondjuk az a kicsi is számít, ha regenerációról van szó, az is tény.
Dorian: A kevesebb zabálás egyénileg nagyon eltérő keretek között működik. Nekem például az a "koplalás" nem megy, amit sokan mások kisujjból kitolnak. Nem bírok igazán keveset enni, mert attól idegbajos leszek, vagyis nekem főként mozgással kell elégetnem a kalóriákat. Legjobb a lassú kocogás. 2000-2100 kcal számomra a szükséges energiabevitel, ennél alacsonyabbat nem nagyon tudok tartani, esetleg akkor, ha anyagilag is nagyon sokat beleölök; úgy talán menne az 1900-1950 kcal is, de nincs pénzem -se kedvem- napi szinten például tonhalat tolni jégsalátával.
OPiiPO: Másként hangzik, ha úgy mondom, hogy ennyire igényes szeretnék lenni.
Meg az is igaz, hogy sokan k@rvára el vannak tévedve a lehetőségeikkel -és mások lehetőségeivel- kapcsolatban, mondhatni a többség ilyen, és ilyen voltam én is nagyon sokáig. Irreális a legtöbb ember elképzelése arról, kockás hassal hány kiló lehet; totálisan irreális, nem tudom máshogy mondani. Örülni fogok, ha 68-69 kilósan látszik majd az összes, de ami azt illeti, nem vagyok biztos még ebben sem. 68 kiló alá viszont már tényleg nem szeretnék menni, az sok szempontból nekem már tényleg zavaróan kevés még a 171 centimhez is. Szóval a jelenlegi -új- terv, hogy a 70 kilót elérve megyek tovább lefelé, de csak 68-ig. Aztán azon maradva próbálok majd egyre jobb 68 kiló lenni, netán elérni valamikor a 69-et vagy 70-et újra, kockás hassal.
m3ss: Kilégzés után, feszített hassal érvényes, de tilos direkt nagyon behúzni.
K1LLMy53Lf: Pontosan nem ismerem a kezdő testzsírszázalékom, de brutális volt, egészen biztosan 40% fölötti -hogy mennyivel, azt passzolom. Mivel viszont lassan fogytam, és folyamatosan erősödtem az általam végzett gyakorlatokban, nem hiszem, hogy az izomtömegem csökkent volna. Az lehet, hogy itt-ott lement egy kevés, de legalább ugyanannyi máshol meg "megjelent", szóval 0-ra biztosan kihoztam, és tán még egy kicsivel jobbra is.
Nem bántásból, de szerintem Te is el vagy kicsit tévedve, nem állsz a realitások talaján az Általad elérhető izomtömeg tekintetében, nézz rá tényleg arra az oldalra, amit Woodslave linkelt; ott megkapsz egy elméleti maximumot, ami még mindig nem azt jelenti, hogy azt tényleg el is érheted. Nekem a célul kitűzött 12%-os testzsír mellé EZT dobta a gép, korábban egyszer már betettem. Nem valami sok, és ez is csak egy elméleti lehetőség csúcs genetikával, és optimális mindennel, amiből több már eleve bukta. Kockás hassal nekem nem lehet 40-es karom se, és ez bizony egy tény. Szerencsére tudni fogok örülni a kevesebbnek is.
Ha 177 centi vagy, lemehetsz egészen nyugodtan 85 kiló alá is egy szép formáért, és ha 84 kilósan kockás lesz a hasad, pár hét diétát követően mehetsz akár testépítő versenyre is, mert kevés embernek van ennyire jó genetikája. -
válasz
stickrs #193202 üzenetére
Az vastagabb, mint amit tippeltem volna, ha nem is sokkal. Nekem 85 centi a derekam 73 kilósan, és úgy 18% testzsíron. Nem tudom, mennyire lehet ezt majd levinni, de akkor fogom a legjobban érezni magam, ha full kockás lesz a hasam, ami azt is magával fogja hozni, hogy menni fog az egykezes húzódzkodás, a másik célom. Viszont mivel én már éveket töltöttem kövéren, meg fiatal se vagyok (44), nehezen kopik a maradék zsír a pocakról. A válaszod alapján pedig most arra tippelnék, hogy 78 centis derék alá én már be nem juthatok, és reálisabb a 79-80 centi.
-
válasz
stickrs #193191 üzenetére
Érdekel. 171/110-ről jövök lefelé, most már szörnyen lassan fogyva, és ha minden terv szerint alakul, 72 kilónál nem leszek több január elsejére. Viszont jelenleg -kicsivel 73 kiló alatt- is magas még a testzsírszázalékom, tippre úgy 18%.
70 kilós célt tűztem ki (155 fontot), de már megint úgy tűnik, hogy ha azt elérem, még mindig nem leszek elégedett, és nekem is be kell fogynom 70 kiló alá. Ami meg annak ellenére is zavar kicsit, hogy bőven elegem van már minden számomra túlsúlyos formából.Ha lemennék 68 kilóra, tippre úgy 5 centivel lenne vastagabb a derekam annál, ami a friss képeden lehet; és 66-67 kilósan meg már csak 2-3 centivel, viszont nem biztos, hogy szeretnék lemenni odáig. Perpill inkább nem, de hittem már korábban azt is, hogy jó leszek 75 kilósan; és 75 kilót elérve zavart kicsit, hogy bemegyek 75 alá, aztán meg elmúlt ez az érzés. De lehet, hogy a kerek 70 kiló egy lélektanilag erősebb határ lesz, még nem tudhatom.
-
válasz
OPiiPO #193156 üzenetére
Beérem azzal, ami elérhető, és már most is egész elégedett vagyok, csak azért jó lenne még fejlődni, zsírt ledobni. Nem is olyan régen az XL-es bőrkabi még szorított hasban, most meg éppen jó az M-es vállban, alul meg lötyög.
Ránézésre ha valami hasonló formát egyszer összehoznék, mint stickrs, annyi lenne a difi csak, hogy derékban nálam lenne még +2-3 centi; az is jó. -
-
válasz
Dorian #192990 üzenetére
Amíg tudsz fejlődni, jó a fekvenyomógép vagy akár a pad is, én leginkább azért hagytam el, mert mintha megállt volna a fejlődésem, ráadásul úgy, hogy mellizmom meg nem nagyon volt. Mióta tolódzkodom, összekapartam egy kis mellizmot, de azért bőven lenne még hová fejlődni.
Az se kizárt, nem is ma, hanem holnap lesz durvább izomlázad.
-
Dobott be már képet, és nagyon hasonlóak az arányai, mint nekem, szóval szerintem inkább arról lehet szó, hogy alapból erősebb testfelépítésű kicsivel, vagyis hogy vastagabb a csontozata. Meg számíthat az a pár centi is, amivel magasabb nálam.
Ja, hogy fekvenyomógép?! Akkor úgy az nem is olyan kiemelkedő valóban.
-
válasz
Dorian #192981 üzenetére
Sírás megvolt már?
Most olvastam kicsit vissza, durva a 4x110-es fekvenyomásod; hány kilósan csináltad? Én több év edzés után értem el az 1x105-öt, aztán meg fel is hagytam a fekvenyomással, és tolódzkodom inkább. Ha most ilyen 73-74 kiló vagy, tippre simán tudnál tolódzkodni +50 kilóval 8-10-et. Nem próbáltad még?
-
Megtaláltam az egykezes húzódzkodáshoz az eddigi legjobb felmérés eredményeit a telómon lementve, az jött ki, hogy átlagosan az alsó madárfogásúhoz (chin-up) kevesebb erő kell valamivel, mint a felső fogásúhoz (pull-up), konkrétan pedig átlagosan az tud megcsinálni egy darab egykezes chin-up húzódzkodást, aki a saját testsúlyának a 74,52 százalékát magára kötve tud csinálni egy darab kétkezes húzódzkodást. Felső fogásúnál ez 76,39 százalék lett.
Szóval a saját testsúly + annak kétharmada két kézzel a legszerencsésebbek esetére vonatkozik csak, mint abszolút minimum belépő az egykezeshez, sokkal reálisabb a 70+ százalék, és a többségnek bizony saját testsúly + annak 74-77%-ával kell tudnia csinálni 1 db kétkezes húzódzkodást ahhoz, hogy menjen az 1 db egykezes is.
Nyilvánvaló, hogy a nagyon alacsony testzsírszázalék így extrém módon előnyt jelent.
-
LiDL viszonylag messze van csak tőlünk, de akkor most már teszek náluk is egy felfedező utat. Lehet, csak beképzelem, de mintha kevesebb fehérje is elég lenne számomra, ha az a kevesebb leginkább tonhalból jön. Ha így van, a biológiai értékhez lehet köze a dolognak, a testem nagyon kérné a tonhalat és a hekket is.
-
Köszi! Valamikor sikerülni fog az egykezes is, nem vagyok már nagyon messze tőle. Közben meg úgy fogok kinézni farmerben és pólóban hamarosan, mint aki életében nem edzett semmit.
Lemegy a zsír, és alig marad izom. Inkább olyan inas leszek.
Mondjuk az is durva, hogy napi 900 kcal-t mozgok, és perpill csak tartom a súlyom. Kevesebbet enni pedig nem tudok, szóval a mozgást kell fokoznom.Dorian: Csúnya dolog, hogy nem fúrtad fel azonnal. Ha már van egy az embernek otthon, nagyon gyorsan tud fejlődni ebben a gyakorlatban. De tényleg jó már az elején tudatosítani, hogy mi a célod vele, és azt hogyan érheted el.
tisn: Köszi! Akciós hekk lelőhelyet esetleg nem tudsz? Hol érdemes fagyasztottat venni? Mi néha INTERSPAR-ban veszünk, de elég drága szerintem, régen nem is volt már az asztalunkon. Tonhalat is egyre ritkábban veszünk. Valamelyik gyúrós webshopban volt pár hete tán konzerv szardínia úgy féláron, ha eszembe jut, melyikben, felírom, és legközelebb rendelek belőle egy csomót, mikor így leárazzák. Az is nagyon egészséges. Topikba is bedobom a bolt nevét, ha eszembe jut.
-
Hamarosan indulunk itthonról, és este érünk haza, de a videókat még gyorsan megcsináltam. (Illetve feleségem videózott mobillal.)
39,5 kilóval kellett volna, meg alsógagyában -mindig az aktuális súlyomhoz igazítom a gyakorlat teljes súlyát-, de ment +40 kilóval, ráadásul az alsó madárfogásúnál most kiszenvedtem hármat is; kettő lett volna belőle mondjuk igazán szabályosan szerintem.
Első.
Második.
Tippre ezekből valamelyik durrantja a mellem.
73,5 kiló voltam reggel, ami több lett a vártnál, ehhez még egy kis ruha, cipő, egy 20-as tárcsa, egy 10-es tárcsa, két 5-ös tárcsa, meg a bőrök, amiken lógnak (200-250g). -
Szerintem legjobb terhelni, csak csökkentett intenzitással. Legalábbis nekem az működött, hogy két hajszálat levettem az intenzitásból, és úgy edzettem. De több hónap is lehet a gyógyulás.
A nyers májtól nem nő sok izom egy hét alatt. Igyatok inkább bikatejet, többet ér.
-
A 8 fölötti rep range-ben mondjuk én nem hiszek, anno régebbi infókból nekem az jött le, hogy ami 8 ismétlés fölött van, az értelmetlen, csak az időm és energiám vesztegetném vele minden haszon nélkül. Aztán persze vagy így van, vagy nem.
Azt viszont elhiszem magam is, hogy izmosodás szempontjából az 5-8 rep range nekem is jobb lehetne, mint amit most élvezettel csinálok, csak azt úgy már nem élvezném annyira.
Jó erőset/terhelhetőt nézz, ne az korlátozzon az edzésben, hogy esetleg leszakadsz vele együtt!
-
Nem kéne gyakran lemérni az 1rm-et, illetve becsülni is lehet elég jól akár a 3rm-ből. Aztán ha az már megvan, csak megnézed a táblázatot -de csinálhatsz idővel sajátot is, ami a legpontosabb lehet-, és az 1rm-ed adott százalékára állítod a súlyt. 10 ismétléshez általában az 1rm úgy 75 százaléka tartozik, 8 ismétléshez 78-80, stb. Szerintem ez egy nagyon jó módszer, és nem csak nagyon alacsony ismétlésszámok mellett működik.
És persze nem kell itt se megcsinálni az adott intenzitáshoz tartozó maximális ismétlésszámot, hanem egyet érdemes lecsípni. Én például 2 ismétléseket csinálok sorozatonként a 3rm-emhez tartozó súllyal.Évtizedes hízások és fogyások után tudom, hogy figyelni kell akkor is a súlyra, ha már normálisan nézek ki, mert ha kicsit is elengedem magam, olyan tempóban tudok visszahízni, ami egészen elképesztő. 73 kilóról fél év alatt könnyen el tudnám érni a 110 kilót, és persze nem izomban.
-
-
válasz
Dreadloord #192532 üzenetére
Jövő pénteken lesz legközelebb húzódzkodás, és lehet, rápróbálok az egykezesre, már elméletileg akár össze is jöhet. De ha ezzel még várok pár hetet, tudok feltenni a topiknak ilyen +40 kilós húzódzkodást 2 ismétléssel -3x2-t csinálok-, vagy akár 1 darabot +50 kilóval. A kérdés inkább csak a mikor; reggel és késő éjjel lenne csak rá időm, majd elválik.
Én a jobb könyököm érzem néha, de az alkarom szerencsére teljesen jól van már, pedig pár hónapja nekem is befigyelt egy golfkönyök. Egyformán erős vagyok az alsó madárfogással végzett, vállszélességnél picivel szűkebb fogású húzódzkodásban, és a vállszélességű neutrális fogásúban (amiről írtál, kezek egymás felé néznek), míg a széles fogásúban kábé 2 kilóval gyengébb vagyok.
Woodslave: Köszi, ez hasznos volt! Nem jutott eszembe rákeresni, hulla voltam. Még most sem vagyok teljesen jól, de már alakul a kedvem. Mellem még mindig izomlázas, jobban, mint a hátam.
-
válasz
Dorian #192529 üzenetére
Nekem a tippem egyébként az, hogy a mell a legtöbbet az alsó madárfogású, vállszélességnél kicsivel szűkebb fogású gyakszinál kaphat legtöbbet, ami viszont még ott is jelentéktelen terhelés, amíg az ember nem a 2RM-e körüli intenzitáson dolgozik.
Tegnap nagyon bekaptam az izomlázat a péntek esti edzéstől, és fura volt, hogy estére a mellem jobban ki volt készülve, mint a hátam. Húzódzkodástól.
-
Nem, de +40 kilót csatolok magamra, ebben a gyakorlatban vagyok a legjobb. Extra súly nélkül szerintem a mellizmom nekem se érezne semmit; de így, hogy tényleg kihozom magamból szinte a maxot, minden izomnak dolgoznia kell, ami egy kicsit is segíthet. És valahol vicces, de erős izomláz van most a mellemben csak húzódzkodástól.
Szerk.: a testtartásom egyébként lehet, hogy tényleg nem példás. Tán azért terhelődik a mellizmom az átlagosnál jobban, mert nem is pont úgy csinálom a gyakszit, mint ahogy ideális lenne a kivitelezés.
Csináltam most súly nélkül 1 db széleset, és ezt is érezte kicsit a mellem, de asszem, most mindent érezne, szóval nem bizonyít semmit.
-
Szokott még valakinek a mellizmában izomláz keletkezni húzódzkodástól? Nálam rendszeresen ez a helyzet, nem vicc. Egyszer ki kéne deríteni, melyik változata üti meg ennyire; nincs sok lehetőség, mert 3 módon húzódzkodom csak.
A logika szerintem azt diktálja, hogy nem a széles felső fogású a hunyó, inkább a neutrális vállszélességű, meg az alsó madárfogásos majdnem vállszélességű.
-
válasz
Lipton #192477 üzenetére
Ezek az eredmények 29 éveseknek is irigylésre méltók lehetnek, 49 évesen meg elképesztőek. Tolódzkodásból nekem 2 ismétlés megy +50 kilóval, mondjuk 73 kiló vagyok csak, és még fogyásban, fekvenyomást meg egyáltalán nem csinálok.
Mondjuk meghoztátok a kedvem a fekvenyomáshoz, ki kéne próbálni, mi megy most. Sosem voltam jó benne, 105 kiló a rekordom (1RM). Viszont 90 kiló alá bármikor be mernék feküdni, bemelegítésre sincs szükségem. Tippre most a 95 kimenne, a 100 már nem, ugyanakkor a tolódzkodásban való fejlődésem kihathat tán a fekvenyomásra is, szóval nem kizárt még az se, hogy úgy 5 év fekve nem nyomás után egyből kimenne a 100 is; tippre mondjuk nem menne ki, de adnék rá 20-25% esélyt, hogy mégis. De ez akkor is csak testsúly x 1,37 lenne, ami igazán nem sok.
tisn: Örültem én is, mikor megláttam.
-
válasz
Lipton #192471 üzenetére
De legalább el vagy hízva?
Én azért is csinálok rövid és intenzív edzéseket, mert hamar fáradok; kicsi és nagy súlytól is, és így nekem nem is éri meg kis súlyra menni. A másik meg az élvezet. A kis terhelés nem boldogít.
84 kilósan kinyomni a 150-et meg nem semmi. Testsúly x 1.785.
Mutató- és középső ujjam a jobb kezemen akaratlan remegéseket produkál a legutóbbi húzódkodások óta; durva, hogy már hátráltat a gépelésben. Remélem, elmúlik pár napon belül, mert már egy hete tart. Fehérje egész jó lett, minimálisan édes csak; oldódása mondjuk változatlanul sz@r.
-
válasz
K1LLMy53Lf #192399 üzenetére
Nem ezt, hanem őt; minimális tiszteletet a hölgynek.
-
válasz
K1LLMy53Lf #192330 üzenetére
Nekem a Whey Protein Silver bejön az áráért még mindig, pedig az oldódása közepes alatti, szóval maradok rajta. Tetszik, hogy a 6 kilós fehérjéhez mindig adnak valami ajándékot is, és ugye az ingyenes házhozszállítás se smafu.
Rendeltem is megint.Nyitott vagyok persze másra is, szóval figyelem, kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel vagy azzal...
-
válasz
andrisbandi #192325 üzenetére
Köszi, megnézem ezt is, de tippre még mindig a 6 kilós Whey Protein Silver a best buy.
-
3x2 húzódzkodás +40 kilóval pipa, érik az egykezes. Mondjuk a széles fogásút vihettem volna 1-2 centivel magasabbra, azon még dolgoznom kell, mert 1-2 kilóval gyengébb vagyok abban a változatban.
November végén, vagy szilveszterkor lesz az egykezes kísérlet.
Nézegetem a fehérjéket, amiket linkeltetek, nincs esetleg ezeken felül még valami best buy?
-
válasz
Dorian #192307 üzenetére
A tapasztalatlanságod miatt jártál így, velem is gyakran megesett régebben.
Most az van, hogy megcsinálom az eltervezettet, és előre tudom, hogy az edzés vége után nem leszek teljesen fáradt, de másnap fájni fog, ha most még nem is fáj, szóval nem fogok többet csinálni annál, mint amit kell, még akkor se, ha maradt bennem bőven.Holnap lesz edzésem. Már várom.
-
válasz
K1LLMy53Lf #191845 üzenetére
"85kg-osan biztos, h extrém rosszul néznék ki"
Tuti nem, de majd meglátod,.mikor nem leszel elégedett 100 kilón, aztán 95-ön...
Az a baromira egyszerű képlet tényleg működik 10-ből 9 esetben, és mikor nem, azt olyasmik okozzák, mint extrém vékony vagy vastag csontozat, az átlagtól nagyon eltérő magasság, vagy éppen ha valaki mondjuk profi/félprofi testépítő. A 177 centid nincs messze az átlagtól, szóval ha nincs extrém vastag csontozatod, vagy nincs komoly edzésmúltad (5+ év gyurma), valszeg igaz Rád is a képlet.
A lógó bőrön talán az idő majd segít valamennyit, ez nálam is egy probléma sajnos. Illetve lassan kell fogyni.
-
válasz
K1LLMy53Lf #191842 üzenetére
Te se tetted túl magasra a lécet akkor ilyen célokkal, szóval még cukorbetegség mellett se lesz szerintem túl nehéz utad. Abban az inody mérésben azért én nem bíznék meg teljesen, de valóban úgyis a tükör a lényeg.
Közhely, ugyanakkor 10-ből 9 emberre valóban igaz is, hogy egy férfi testmagasság centiben -100, +/-5% kiló közé lőheti be magát egy már láthatóan sportos fizikumhoz, minimális fölösleges testzsírral -ami már tükörben is biztosan szuperül mutat-, ez Neked 73,15 és 80,85 kg között van, ami persze nem jelenti azt, hogy akár 85 kilósan ne lehetnél már teljesen elégedett a formáddal. (Nőknél ugyanez kábé testmagasság centiben -105, +/-5%).
-
válasz
K1LLMy53Lf #191840 üzenetére
Szerintem is az az egyik legfontosabb, hogy mindenki azt és úgy csinálja, ahogy és amit élvezettel tud csinálni, mert ha nem élvezi, abba is fogja hagyni az egészet hamar.
Gondolom, ekkora karral akkor magas és/vagy elhízott vagy.
Mik a céljaid?
-
válasz
K1LLMy53Lf #191838 üzenetére
Kigyűjtöttem egyszer a topiknak.
És azt írtam, az 1rm-em 90%-án csinálok 2 ismétléseket -5 perces pihenőkkel egyébként-, nem 2rm-et nyomok. Az 1rm 90%-án valóban a 3 ismétlés lenne a max (vagyis az lenne a 3rm), és az 1rm 95%-a körül van a 2rm. Egyénileg változó valamennyire, kinél hogy van, ezért jó kitapasztalni személyesen, nálunk mennyi az annyi.
Én is azt olvastam, ez a módszer leginkább erőt hoz, de szerintem egyértelmű, hogy a több erőhöz több izom is tartozik, és nagyon egyszerű nekem ezzel a módszerrel edzeni, meg nagyon szeretem is. Nagy álmokat meg úgyse kergetek már izomtömeg terén, legutóbb ki is dobta egy elég fasza kalkulátor, hogy ha a csontozatommal gifted kategóriás genetikám lenne, akkor lehetne 12%-os testzsíron 39,9 centis karom. Vagyis örülhetek majd, ha megint elérem a 38-38,5 centit ilyen testzsírszázalékon.
Úgy tudom, 2-3 napig van csak a test anabolikus állapotban egy szokásos, hagyományos típusú edzést követően, vagyis azt tippelném, izomcsoportonként 2 edzésre lenne szükségük hetente az ilyen módszerekkel élőknek. (Vagy 8 napban 2 edzésre.) 7 nap pihenő túl sok lehet így. Aztán ki tudja biztosra persze...
Ja, az 1rm 50%-án meg lehet, egyáltalán nem éri meg edzeni, valami ilyet is olvastam, de vagy úgy 10-12 éve. Mintha az abszolút minimum az 1rm 60-65%-a körül lenne, alatta egyszerűen junk volume, és kidobott idő. (De persze ez se feltétlenül tény.)
-
válasz
Peaceliker #191829 üzenetére
Mondjuk ja, illetve a regenerációs idő se ugyanazt jelenti mindenkinél. Nálam volt, mikor azt jelentette, éppen annyira vagyok jól, hogy már kibírom az edzést megint, holott akkor kéne inkább csinálni a következő edzést, mikor már újra teljesen kipihentek vagyunk minden értelemben, és kifejezetten szeretnénk is a következő edzésterhelés élményét.
Dorian: Én 44 leszek november végén. Lehet, ez is befolyásol abban, hogy több pihenőt szeretnék már két durva edzés között. Másrészt ha ennyi idősen feldobok majd egy videót arról, ahogy egykezes húzódzkodást csinálok, tényleg büszke lehetek a teljesítményemre. (Topikba tuti linkelem majd.
)
-
válasz
nuke7 #191827 üzenetére
Próbáltam már kevesebbet is, de érzésre kell ennyi nekem. Segít regenerálódnom a nagyon intenzív, de rövid edzéseimből. Az 1rm-em 90%-án dolgozok folyamatosan, majdnem minden gyakorlatban. (Általában 3x2 ismétlés, de az olyan is, hogy szinte szétszakadok.)
Ezt az ennyire intenzív edzésmódszert tán nem is tolja senki rajtam kívül itt a topikban, és sajna tudományos cikkek se foglalkoznak vele nagyon, mert sehol se népszerű módszer, nekem viszont tetszik. Nem hinném mondjuk én se, hogy izmosodásra ez a legjobb út, de erőre szerintem nagyon jó, és hosszú távon ha nő az erő, nő az izomtömeg is.
A tanulmányok hiánya viszont tényleg nagyon zavar, sok esetben tippre másként érdemes itt építkezni, mint valamely hagyományosabb edzésmódszeren. Edzések között több pihenőnap például. Éppen azt tervezem, hogy egy izomcsoport csak heti 1x lesz talán megedzve mostantól, mert az eddigi tapasztalataim alapján gyorsabban tudok erősödni, ha legalább 4, de inkább 5 nap pihenő van 2 azonos izomcsoportra történő edzés között, és még a több se ártalmas. Nem tudom pontosan, hány nap pihenő lenne már inkább hátrányos a fejlődés szempontjából, de perpill azt hiszem, heti 1 edzés / izomcsoport mellett én még jól fejlődhetnék.
(Aki alacsonyabb intenzitáson tolja, annak persze egyértelműen a gyakoribb edzés a jobb.)
-
Én ezt a gabonapehely keveréket fogyasztom reggelire bogyós gyümölcsökkel, illetve úgy 30g whey proteinnel és ugyanennyi chia maggal, ásványvízzel felöntve. 2 percnél többet sosem ázik a cucc, de nekem így teljesen megfelel. Megy még mellé egy dupla kávé, meg 500 mg c-vitamin (napi 3g-ot tolok 6 adagban).
-
válasz
nuke7 #191680 üzenetére
Egykezes húzódzkodásig kevesen képesek eljutni anélkül, hogy ne kétkezeseket csinálnának egy halom súllyal, csinált erről valaki egyszer egy statisztikát is, és valami olyasmi jött ki, hogy akik képesek erre a gyakorlatra, azoknak úgy a 80%-a úgy jutott el erre a szintre, hogy használt extra súlyokat a kétkezeshez, és először akkor tudta a többségük megcsinálni az egykezest, mikor a kétkezessel eljutottak a saját súly + saját súly 2/3-a (vagy több) az övön kombóig.
Senki se vitatja, hogy sok módon el lehet jutni idáig, de esélyes, hogy azoknak is előbb jött volna össze ez a gyakszi az extra súlyos kétkezesekkel, akik más úton értek el sikert végül. Van, akinek sose sikerül, de a legkönnyebb út egészen biztosan az -egyre nagyobb- extra súlyok használata a kétkezes húzódzkodások mellé. A sikeresek döntő többsége választotta és válaszolta ezt sok opció közül.
Másrészt pedig mindenkire igaz az eljutási módjától függetlenül az, hogy ha tud csinálni egykezes húzódzkodást, akkor biztosan képes egy darab kétkezes húzódzkodásra a testsúlyának a 2/3-ával még a derekán. Nem feltétele az egykezes húzódzkodás sikerének a kétkezes + egyre több extra súly, de ha valaki már képes rá, annak menne a fentebb említett saját súly + saját súly 2/3-a is.
-
válasz
K1LLMy53Lf #191568 üzenetére
Passz, nekem tőlük csak ilyen SILVER fehérjék jöttek, meg -immár- két ajándék cink; utóbbi elvileg nem okoz semmit, ha nincs rá szükséged, és nem is éreztem semmi extrát.
Argininből tippre mindegy, honnan, kitől, ha tartalmazza a megadott mennyiséget.
-
12 nap kihagyás után tegnap végre edzettem egy jót, minden jól ment, és nem gyengültem semmit. Kíváncsi lennék, mennyi idő után következne be gyengülés, de nem akarok ezzel kísérletezni.
Tudja valaki, hogy Gödrösi Ádám milyen magas? Nagyon könnyen megy neki az egykezes húzódzkodás, ami inkább a 175 centi alattiak gyakorlata. Nálam most az a terv, hogy a jövő évet úgy kezdem, hogy rápróbálok erre a gyakszira, mert elméletileg hamarosan képesnek kéne lennem rá. (Elméleti esélye annak van, aki képes a testsúlya legalább kétharmadának megfelelő extra súlyt felcsatolva két kézzel húzódzkodni 1-et, de egyéni genetika nagyban befolyásolja, vagyis lehet bőven több is, mint ez a +66,6%.)
-
válasz
Tyler Durden #191317 üzenetére
Nagyon mélyről indultam, eleve tudtam, hogy egy évnél több lesz a diétázás, de mégis valóban megfigyelhető nálam is egyfajta hullámzás a kalóriabevitelben. Néha lementem 1950-2000 kcal környékére, máskor meg felmentem 2100-2150 kcal környékére.
Sajna nem vagyok az a típus, aki képes ilyen 1700-1800 kcal-on diétázni, pedig még alacsony is vagyok. Tartósan ez az 1950-2000 kcal az, amit kibírok egy darabig, és reálisabb a 2100 kcal környéke. Ez viszont már olyan sok, hogy ha fogyni akarok, iszonyat sokat kell mozognom.
-
De a futós topik tagjai nem is nagyon gyurmáznak, vagy ha igen, nagyon nem oda helyezik a hangsúlyt, nem veszik eléggé komolyan. Náluk az maximum afféle kiegészítés, hogy ne nézzenek ki nagyon szarul, maradjon a csontvázukon némi izom is. Nálam meg fordítva van, mert egy sportos, izmos test a célom, és a fő hangsúly ezen van, a futás meg a hasznos kiegészítő, ami segít pucilni a zsírt.
Napi átlag 12 km-t tolok jelenleg, egyetlen nap sincs futás nélkül, és így értem el azt, hogy végre egész jól megy le a zsír. K.ra hízékony vagyok, illetve sokat is ennék alapból.
Aztán persze lehet, nem lesz jobb a formám befogyva, mint Kenyér Istinek ITT, de valami hasonlóval is elégedett leszek majd.
Szerk.: nálam a tortilla és a pizza a két nagy kedvenc, egyik se lenne probléma mértékkel fogyasztva, de ezeknél nehéz az önmérséklet.
-
válasz
itouchfan #191300 üzenetére
Egyél pörköletlen, natúr magokat például, ha kalória kell. Napraforgómagból 100g 627 kcal, olcsó is, meg egészséges is. Kicsivel drágábban meg ott a tökmag, 100g-jában 618 kcal.
Én minden gond nélkül be tudnék tolni napi 3500-4000 kcal-t, pedig nem vagyok egy hegyomlás. Valszeg ezért is hízok el, ha nem figyelek nagyon oda.
-
Igen, én is nagyon-nagyon lassan fejlődök, de basszus: negatív kalórián vagyok, rezisztencia edzést tolok, rengeteget kocogok, fiatal se vagyok, és azért ha lassan is, de fejlődök.
A futi meg szerintem csak nagyon túltolva eszi az izmot, és azt az állapotot már el tudom kerülni, tudom, meddig mehetek el. Lassú futásból egy jó (futós) kondiban lévő ember rengeteget csinálhat szerintem negatív következmények nélkül.
Neked szerintem csak egy diéta kellene, vagy valaki, aki segít benne. Mert nem akarsz Arnold-féle kinézetet, egy sportos formához meg kevés edzés is elég, ha tartja az ember a kalóriadeficitet sokáig. Nekem is tán az a fő bajom, hogy néha megtolom kicsit a kcal-bevitelt, és szinte 0-ra jön ki a napom, ami azt eredményezi, hogy elnyúlik évekig, mire összehozok egy normálisabb formát.
-
válasz
itouchfan #191292 üzenetére
Erre kíváncsi lennék én is, annyit viszont saját példámon biztosan ki tudok jelenteni, hogy az erőedzéshez hasonló, vagyis az 1 RM 85+ százalékán -és azon túl- történő intenzitású ellenállásos edzések mellé simán befér az állóképességi edzés (kocogás) is úgy, hogy nem esik le az izom, sőt kalóriadeficites diéta mellett az abszolút erő lassú tempóban még növelhető is.
Olyan mondjuk van, hogy megáll néha a fejlődés, és ilyenkor az szokott lenni, hogy vissza kell kicsit venni a futás sebességéből. Mikor pedig már nyúzottá válik az ember a sok kocogástól, azt is biztosra veheti, hogy a rezisztencia edzésben is maximum csak stagnálni fog.
Ma 36 kilóval a hátamon fogok húzódzkodni, aztán pedig kocogok 12 km-t.
aelod: Lesz kis időm, elolvasom a linken lévő tartalmat én is, izgalmas téma.
-
IR nálam is befigyelhetett egy időben, dagiknál gyakori jelenség. A tejfogyasztással érdemes vigyázni, mert iszonyatosan meg tudja dobni az inzulinszintet úgy, hogy aztán meg a kiindulási érték alá ejti be, vagyis hipoglikémiás leszel vele elég könnyen kcal-deficites diéta alatt. Szédülések, rosszabb esetben ájulás.
Megjött a StillMass, egy adaggal már ittam is. Oldódása közepes, írzre kellemesen lágy, és nincs túlédesítve, vagyis unalmasan középszerűnek tűnik minden szempontból, ami szerintem egy jó dolog, mert az eddigiek alapján bármeddig tudnám fogyasztani, nem lesz vele tele a tököm 2 hét után. Ha dobok bele egy kis lime-ot, kifejezetten finom, és passzol az íze kábé mindenhez, ami nálam szóba jöhet (leginkább gyümölcsök, zab, magvak).
-
Van azért ebben is valami élvezetes. Talán a határaink szélének a megtapasztalása, vagy egyszerűen valamilyen hormon szabadul fel ilyenkor, ami kifejezetten jóleső érzéssel tölti el az embert. Egyáltalán nem féltem attól, hogy fájhatna is az elesés, puhának és kényelmesnek láttam a rekortán pályát és környékét.
Ma is megyek 10-12 km-re, még nem tudom, mennyi mozgást kaparok össze estig. De ezzel a módszerrel most nagyon megindult végre a fogyásom. (Végül nem a napi ezres átlagot lőttem be célnak, mint ahogy először terveztem, hanem 1200 kcal-t égetek átlagosan minden nap mozgással.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- Labubu - Exciting Macaron/Have a Seat bontatlan figurák
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest