Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42122) tomcica válasza coxymaxi (#42121) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Konyvek+edzok+sajat tapasztalat. Par ev kellett mire rajottem, h rengeteg "futo" el sem bir egy normalis kigyorsitast (pl 10x400m megfelelo intenzitason) sokkal lejjebb kellett tennem a lecet, ugyanez vonatkozik az alapozasnal a heti km-re is, lassan Mar oda jutunk h 100km magasnak szamit egy hosszutavfutonak :O Szerencsem volt a regi edzommel Menyhart Bela-baval, aki tobbszoros 400m gatfuto OBajnok letere rengeteget tud a kozep es hosszutavfutasrol,tole tanultam az alapokat, admire utana nem nehez rapakolni a tobbit, ha mar tudod mit nem tudsz :K
Jo alapozos info a Hadd anyag, megtalalod egy kivonatat magyarul is, az pulzuskontrollos alapozos, majd fix sebesseges kigyorsitas(Daniel's formula a resztavokra es tempokra). A Daniel's formula egy biblia, Pfitzinger szinten es persze a Lydiard anyagok. Ezek nagy resze megegyezik. Ujabb hosszutavfuto modszerek Renato Canova es a Hanson csoport. Ezek foleg a marathon elotti specifikusmunkaban ternek el, sok at hasznalok belole (pl marathon alatti es feletti 5-5mp sebessegek valtogatasa, ero+gyors munka kombinalasa 10x feluljaro sprint+400-500m verseny pace stb.)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.