Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41801) parandroid válasza inf3rno (#41800) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én csak állnék rajta. Pocsék az egyensúlyérzékem, és az a gyanúm, hogy pont a merev izmok miatt. Konkrétan zoknihúzáshoz le kell ülnöm, nekem az valami hihetetlen akrobatika, hogy vannak emberek, akik állva fel tudják húzni a zoknijukat. Én 3x orra esek már az elsőnél, aztán feladom, és inkább leülök. Jó, nem vagyok már tizenéves...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#41802) inf3rno válasza parandroid (#41801) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én csináltam pilatest annak idején heti 2x1órát. Azt hiszem 1-2 év kellett hozzá, mire látványosan kezdett meglátszani, hogy hajlékonyabb vagyok. Magamhoz képest persze. Ez egy ilyen lassú dolog, és ha abbahagyod, akkor sajnos visszaáll elég hamar.

Buliban hasznos! =]

(#41803) SidCorky


SidCorky
senior tag

Sziasztok!

Tudom, keressek vissza, meg olvassam el az összefoglalót, de annyiféle kulcsszóra lehetne rákeresni, az összefoglaló pedig még így is kínai, hogy inkább bekérdezek. :)

Eddig még csak a busz után futottam, meg gimiben a kötelezőket inkább elkummantva, mint komolyan véve, most viszont szeretnék kicsit leadni abból, amit az elmúlt 2-3 évben felszedtem, és naná, hogy a futás jött fel ötletként. :D Egyedül is lehet csinálni, nem kell emberek közé mennem, jól felöltözve egész évben űzhető, stbstb. Visszaolvasgattam 1-2 oldalt (200-asra van állítva az oldalankénti kommentszámom), és látom hogy nem táv meg idő, hanem inkább pulzusszám alapján jó futni, érdemes kicsiben kezdeni, nem rögtön a kilométerekre rámenni és társai, de a legtöbb infó még mindig kínai.

Létezik valami futás 101, leírás, videó, bármi amit ismertek, és egy tényleg teljesen kezdőnek segíthet elindulni? :) Minden jó tanácsot is szívesen veszek, akár linkként is, ha valaki tudja magáról, hogy egyszer régen írt hasonló kommentet olyannak, aki olyan cipőben járt, mint én.

Másik kérdés: mennyire ajánlottak a decathlonos (kalenji) futócipők? Így hirtelen nem jut eszembe olyan üzlet a közelben, ahol valószínűleg nincsenek vészes árban a futócipők és be tudok menni nézelődni, próbálgatni, és 10-15 ezernél többet nem is szívesen adnék ki így kezdésként csak cipőre, ezekkel mennyire nyúlhatok mellé? A ruhával kapcsolatos tanácsokat próbáltam megjegyezni így olvasás közben, ha jól értem nagyjából bármi jó, ebből nem kell drága, amíg úgy érzem, hogy nem fázok, elsőre szerintem nézek valami egyszerűbb melegítőszettet, meg körbenézek a szintén decás aláöltözők között.

Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Nintendo Switch OLED // Fujifilm X-T30 II

(#41804) titetoyz válasza SidCorky (#41803) üzenetére


titetoyz
tag

ne gondold túl, csak menj ki fuss amennyi jólesik, úgy hogy ne érezd h szétrobban a tüdőd/szíved aztán majd úgyis alakul, de így az első pár futásnál szerintem csak menj ki és fuss. a decathlonos cipők rendben vannak, nekem onnan egy kiprun trail xt6 volt még 2018 elején, igaz kb 500kmt ha bírt aztán szétesett de addig kb a legkényelmesebb cipőm volt valaha..

(#41805) taranis válasza SidCorky (#41803) üzenetére


taranis
addikt

Én februárban kezdtem a futást egészségügyi okokból, egy Kalenji Run Active-vel indultam, 10 e alatt volt akkor is és most is, egy 500-as ment bele, utána elkezdett fájni benne a lábam, de kezdésnek tökéletes volt. Egyetértek az előttem szólóval, én is annyit futottam, amennyi jól esett, pár hónapig nem követtem semmilyen edzéstervet, csak megszerettettem magammal a futást. Utána belőttem magamnak egy 10km-es versenyt, és a futásról nőknek weboldal 10km-es tervét toltam le hozzá. Igaz férfi vagyok, de hát na, a futás az futás :)

colorizer.net

(#41806) SidCorky


SidCorky
senior tag

Köszi a válaszokat, akkor nézelődök a decathlonban. Biciklivel is jól jártam onnan, ezek szerint a cipők sem fapapucs szinten vannak. :D
Mindenképp úgy tervezem, hogy szeressek futni, nem akarom túlvállalni magam, annak sosem volt jó vége semmiben. :) Nemrég vettem egy Apple Watch Nike verziót, ahhoz van egy app amiben vannak kezdőknek szóló 20-25 perces challengek, kezdésnek ezeket próbálom ki, aztán meglátjuk merre tovább. :R

Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Nintendo Switch OLED // Fujifilm X-T30 II

(#41807) taranis válasza SidCorky (#41806) üzenetére


taranis
addikt

Még érdekességképp: az elején egy Galaxy Watch LTE-vel futottam, gondoltam milyen fasza lesz, hogy mér mindent ami érdekel (ami akkor érdekelt), zene is van BT-n, és elérhető is vagyok, telefon nélkül. Ez működött is pár hónapig, aztán megdöglött a GPS és a magasságmérő benne. Utánaolvasva kiderült, hogy nem vagyok egyedül a problémával, és mindenhol azt ajánlották, hogy vegyek dedikált sportórát. Aztán rászántam magam egy Garmin 245M-re, és életem egyik legjobb döntése volt, nagyon szeretem. Oké, nincs magasságmérő, de egyelőre nem is hiányzik, az én szintemen jó a gps alapján utólag számolt magasság is. Ja meg az első félmaraton után beragadt az egyik gomb, és meglepetésemre a szerviz azt mondta, hogy áztassam szappanos vízben fél órán át. Órával még nem csináltam ilyesmit, de bejött, azóta mindig leöblítem az órát edzés után :) Lehet, hogy a Galaxyt is az izzadtság csinálta ki, de ez már nem fog kiderülni.

colorizer.net

(#41808) bociusz válasza SidCorky (#41803) üzenetére


bociusz
aktív tag

Szia! Szerintem az első és legfontosabb, hogy megleld benne az örömöd. Ha a motiváció megvan, akkor a többi már magától fog jönni és a holtpontokat is sokkal könnyebb lesz legyőzni. Aki "kéne" alapon csinálja, az általában pár héten belül bedobja a törülközőt. Nekem az vált be, hogy a közeli erdőbe megyek, egyrészt rengeteg útvonalvariáció közül lehet választani (lankásabb/meredekebb), másrészt nincsenek sokan és a fejem is ki tudom szellőztetni. Akkor csinálod jól, ha várod, hogy mikor mehess legközelebb. :)

(#41809) SidCorky válasza taranis (#41807) üzenetére


SidCorky
senior tag

Én is nézegettem a dedikált sportórákat, de kicsit drágának tartom így kezdésnek. Persze az AW se olcsó, de ezt nem csak futás közben használnám, és ha már annyi ember használja erre, csak nem lehet rossz a pontosságát tekintve sem. :) Na meg egy sportórához már magammal kell vinnem a telót is ha zenét akarok hallgatni, így elég csak ez, nyáron biztos meghálálom majd, amikor csak egy rövidnadrág és egy póló kell, nem kell zsebekre figyelni.

bociusz: Na igen, én is sokkal lelkesebben mennék erdőbe futni, de egy lakótelep közepén lakom, így nekem marad az aszfalt. :D De fel akarom fedezni a terepet, biztos van a közelben valami zöldebb terület.

Suliban utáltam futni egyébként, talán pont a kötelezősége miatt, remélem megszeretem és hosszabb távon is motiválni fog.

Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Nintendo Switch OLED // Fujifilm X-T30 II

(#41810) taranis válasza SidCorky (#41809) üzenetére


taranis
addikt

A 245M-ben az M az Music-ot jelöl, szóval tud BT-n zenét lejátszani ez is.
Amire még figyelj, hogy ha aszfalthoz szoktatod hozzá magad és egyszercsak úgy döntesz, hogy kipróbálod magad terepen, akkor óvatosan, főleg ha van túlsúly (nálam volt) :) Nekem sikerült az első ilyen alkalomnál kicsinálnom a térdem úgy, hogy egy hónapig utána nem futhattam, járni is alig tudtam.

colorizer.net

(#41811) SidCorky válasza taranis (#41810) üzenetére


SidCorky
senior tag

Sajnos szerintem maradni fog az aszfalt, itthon mindenhol ez van, így nem valószínű, hogy nagy váltások lesznek. 97-99 kg körül mozgok egyébként (vagyis ezaz, hogy nem mozgok :DDD ), ezt szeretném kicsit lejjebb tornászni.

Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Nintendo Switch OLED // Fujifilm X-T30 II

(#41812) Chuck Norris válasza SidCorky (#41809) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Az még segíthet a lelkesedés fenntartásában ha valami célt kitalálsz magadnak a futásban, pl. tavaszra lefutsz egy félmaratont egyéniben vagy váltóban, legalábbis nekem ez segített.

(#41813) SidCorky válasza Chuck Norris (#41812) üzenetére


SidCorky
senior tag

Tavaly biciklivel csináltam olyan challenget, hogy minden nap többet tekerek, még ha csak 1 méterrel is, egész sokáig ment is, de aztán megváltam a paripától, szerintem valami hasonlót kitalálok majd a futásra is, vagy távban, vagy időben. :) Ha még meg is osztom valamelyik futkározós appban az eredményt, akkor mégjobban motivál, hogy nehogymár ne legyen meg legalább az előző napi, még ha egyébként tudom hogy a kutya se követ. :D

Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Nintendo Switch OLED // Fujifilm X-T30 II

(#41814) bajnokpityu válasza taranis (#41807) üzenetére


bajnokpityu
félisten

GW esetén nagyon nagy a gyártói szórás. ismerek olyat, ami hónapok óta szaunázik, és napi máfél órát úszik, enyém 1x% akku kapacitásért cserébe másfél órán át logol GPSt + játszik zenét, beszél magyarul kilómétrerenként, hogy mi a tempo,pulzus,hol tartok, lassitsak, ha magas a pulzus, gyorsitsak, ha lassabb a tempo, mint a tervezett. 2 naponta kap új facet, ha kell telózok róla, ha kell válaszolok üzire, stb..

de szomszédé már az első héten se volt képes pulzust mérni.

erre van 2 év gari. úgyse birja ki :)

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#41815) parandroid válasza SidCorky (#41813) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Stravát javaslom. Nem kell a prémium, elég az ingyenes verzió. Ph klubban is szeretettel várunk. Apple Watch érdekes dolog, működni általában működik, amiket én látok magam körül, azok alapján pulzust nagyon ne akarj pontosan nézni, meg ne lepődj meg, ha a gps néha levág egy-egy pár km-es hurkot egyenesre. Viszont szép. De ennyiért már Fenixet is kaptál volna, az meg még jó is. ;) A garmin saját connect appjáról nem is beszélve.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#41816) SidCorky válasza parandroid (#41815) üzenetére


SidCorky
senior tag

A Stravát használtam tekeréshez, mindenképp teszek vele egy próbát futáshoz is. :) A klubba pedig a napokban be is léptem, rá is jöttem hogy nem mostanában fogok labdába rúgni a leaderboardon. :DDD

Az AW azért lett, mert elsősorban okosórát akartam és eddig be is vált, a kinda pontos pulzusmérés és a gps csak extra, akkor is ezt vettem volna, ha ezek nincsenek benne. :) Ha úgy alakul, hogy még évek múlva is tart a lelkesedés akkor sem a számok miatt akarok futni, hanem az élvezet és a hatása miatt, így nem volt szempont, hogy hibátlanul mérjen mindent, ha a távot és az időt jól trackeli és zene meg podcast is mehet rajta telefon nélkül, az nekem elég. :D

Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Nintendo Switch OLED // Fujifilm X-T30 II

(#41817) bajnokpityu válasza bajnokpityu (#41814) üzenetére


bajnokpityu
félisten

tempot ne nézd, én lenni lassúcsiga. utolsó két mozgás. a beesés mindkét esetben a hosszú lejtő. Ott a háttérben a magassági érték. nekem igy mér a GW
[kép] [kép]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#41818) Chuck Norris


Chuck Norris
senior tag

Bestbuy topicon olvastam: Garmin Fenix 5 Plus

(#41819) taranis válasza bajnokpityu (#41814) üzenetére


taranis
addikt

Sajna ugyanaz van itt is mint a Samsung telóknál, kell a gari, az S7E-m 3 év alatt 3x volt szervizben. Az azért biztató, hogy vannak megbízható GW példányok, de míg a telónál lenyelem, hogy néha nincs nálam pár hétig, a futásnál nem fér bele, nekem az élmény szerves része az utólagos elemezgetés :)

colorizer.net

(#41820) parandroid válasza Chuck Norris (#41818) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ez nagyon jó ár, én ezt a németeknél sem láttam soha 400-450 eur-s ársáv alatt. Nyáron én a sima 5-öt vettem kb ennyiért, és már az is jó vétel volt.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#41821) Chuck Norris válasza parandroid (#41820) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Szerintem is jó vétel ráadásul a 33 óra üzemidő az nagyon szuper, azt írja, hogy:
Az okosóra üzemmódban 20 napot bír, míg bekapcsolt GPS-el az üzemidő 33 órát jelent, az UltraTec módban pedig 70 óráig bírja a készülék.

[ Szerkesztve ]

(#41822) zaskar válasza Chuck Norris (#41821) üzenetére


zaskar
senior tag

Azt a 33 órát nem kell komolyan venni, bár ettől függetlenül ez nagyon jó ár, ha most nem lenne 945-öm, vennék egyet újra. Tavaly novemberben vettem egyet újonnan, UK-ból. Két hónapig használtam, aztán eladtam. Nekem a Fenix nagy, nehéz, óra, én jobban szeretem a könnyebb Forerunner típusokat. Amíg megvolt, a leghosszabb menet a Bükki Tortúra volt vele, ami 8 óra 14 percig tartott, igaz, a navigáció is ment. Maradt benne a végén 45% körül. Navigáció és pulzusmérés nélkül, ritkább mintavétellel biztosan jobb lenne ez az érték, de a 33 órát nem hinném, hogy a gyakorlatban lehet produkálni. Akkoriban még a 6.0-as firmware volt rajta, amiben voltak hibák. Volt olyan 15 km-es futásom, ami közben 2x indult újra az óra. Azóta már volt jópár frissítés, remélhetőleg ezt is javították.

(#41823) tomcica válasza bajnokpityu (#41817) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nincs azzal a tempoval semmi baj.Vasarnapi hosszunal az elso szakaszon hasonlo irammal szokam csurgoni a bandaval,annyi a kulonbseg h nekem azon 125-130 a pulzusom.Ez egy 9-10km-es szakasz,utana jon egy hasonlo hosszu,de ott mar terhelessel,kb ilyen tempo csak huzok egy gumit kozben,na ott mar 145-148 a pulzus,pedig 5:45-6:00 kullogunk.utana jon a "fius" resz,amit csak a gyorsabb fiuk futnak ,az 3:50-4:15 ott 155-168 a pulzus.
ebbol azt a akartam mondani,h nem a tempod a lassu,hanem a hozza tartozo pulzusod magas :K

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#41824) tomcica válasza SidCorky (#41809) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Erdemes meg csoportba verodni,vagy hivj el valakit(et) vagy te ugorj be meglevo futocsoportba.Nem muszaj minden nap,de mondjuk a heti egy hosszabb futasnal jol johet,sokat segithet igy az elejen.
Korozni is lehet kisebb utvonalon is,annak a sterilitasat ki lehet hasznalni akar podcast,hangoskony,nyelvlecke hallgatasara,foleg ha konnyu laza napod van.Nalunk telen sokszor csak az atletika palya marad futasra,az 400m max annyit tudsz csinalni,h 10-20kor utan megforditod a futas iranyat :DDD viszont ingerszegenysege miatt konnyebb befele figyelni es ezt akar ki is lehet hasznalni.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#41825) SidCorky válasza tomcica (#41824) üzenetére


SidCorky
senior tag

A társas élet nagyon nem az én világom, nekem jobb, ha egyedül futok. :) De ki tudja, lehet egyszer ráveszem magam. Meg ha már eléggé formában vagyok, akkor szívesen elnéznék versenyekre is (na nem nyerni, csak az íze kedvéért :D ), előtte lehet nem árt pár csapatban futkorászás sem.

A cipővel egyébként szerencsém volt, épp nagy akciók voltak Adidas és Nike futócipőkre a Deichmannban, 12-ért sikerült behúzni egy Revolution 5-öt. Felpróbáltam mindet, amit találtam, ez volt végül a legkényelmesebb. Utólag olvasgatva teszteket inkább általánosabb cipőnek ajánlják, mint hardcore futóknak, de remélem az a heti 2 alkalom aszfalton nem viseli majd meg annyira, hogy fél-egy évet ne bírjon ki, annyi idő alatt talán el tudom dönteni, hogy megéri-e egy komolyabb lépő.

Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Nintendo Switch OLED // Fujifilm X-T30 II

(#41826) Chuck Norris válasza zaskar (#41822) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Két éve a tortúra után adtam el a 3-at, még Miskolcon a betonon úgy, hogy tiszta volt az ég látszódtak a csillagok, fogalma sem volt róla, hogy hol vagyok, egyfolytában csak zörgött, hogy on track, off track. Előtte már megszívtam a túrázós dakota garminommal, az is tiszta ég ellett vagy 4 órán keresztül nem találta meg, hogy hol vagyok. Szóval ez a kettő elég volt hozzá, hogy többet ne vegyek semmilyen garmint, lehet már sokkal jobbak meg reszeltek a programon de elveszett a bizalmam a cég termékeinek irányába.

Jössz jövő hétvégén a tortúrára? én már nagyon várom.

(#41827) sharp4


sharp4
őstag

Sziasztok!

Asics GT-2000 7 verzió 31.990 Ft-ért jó vétel, vagy tudtok esetleg olcsóbban vhol?

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#41828) taranis válasza sharp4 (#41827) üzenetére


taranis
addikt

Én még 43-ért vettem meg ugyanezt a nyúlcipőnél, utána jöttem rá, hogy ilyesmit online kell vásárolni :) Az nyugtatott csak, hogy majd egy órát foglalkoztak velem, végigpróbáltam 6-7 cipőt a futópadon, szóval betudtam ennek a felárat.
Amúgy nem látok ennél olcsóbban.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#41829) sharp4 válasza taranis (#41828) üzenetére


sharp4
őstag

Akkor meg is veszem a héten :)

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#41830) Chuck Norris válasza sharp4 (#41829) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

.

[ Szerkesztve ]

(#41831) bajnokpityu válasza tomcica (#41823) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Nyilván majd edzettseggel aranyosan csökkenni fog. Anno uszasnal ugyanazt a tempót 160as pulzussal csináltam, egy évre rá 125 130 volt max.

Alapvetően azért mutattam a képet, mert sztem tok szépek az óra meresei. Ami nincs rajta, azt is szépen mutatja, amikor 42 44re lemegy éjjel, 50 nappal. Orvosi műszer is ezt mérte, szóval hiszek neki.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#41832) zaskar válasza Chuck Norris (#41826) üzenetére


zaskar
senior tag

Be vagyok nevezve, megyek, ha semmi nem jön közbe.
Nekem azért nincs ennyire rossz tapasztalatom a Garminokkal navigáció terén. Már anno a 2009-ben vett 310XT-re is tettem tracket, és az utódainak is többnyire az volt a feladata nálam, hogy a terepfutások során az úton tartsanak, mivel borzalmasan rosszul tájékozódom az erdőben. A Tortúrára idén 11. alkalommal megyek, de még most is használok tracket. Nekem egyébként Fenixem csak ez az F5Plus volt 2 hónapig, a többi mind Forerunner volt, és 1-2 apróságtól eltekintve elégedett voltam velük.

(#41833) tomcica válasza bajnokpityu (#41831) üzenetére


tomcica
Topikgazda

igen,szepen lejjebb fog az menni :K csak csinalni kell

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#41834) titetoyz


titetoyz
tag

Off: valakit nem érdekel egy Polar Vantage V?

(#41835) tucsok.


tucsok.
senior tag

Garmin Fenix 5 Plus órának (ami most akciós az Alzán) milyen széles a szíja?

"So say we all"

(#41836) parandroid válasza tucsok. (#41835) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Fenix 5 óta mindnek 22 mm. Elvileg csereszabatosak is, ugyanaz a klikkelős ‘interfész’ az összes. Az s-eké kisebb, az csak 20 mm. Hm, most nézem, hogy az x-ek meg 26 mm-es szíjat kaptak.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#41837) Chuck Norris válasza zaskar (#41832) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Nekem kettőből 0, ezzel leírta nálam magát a brand, de pl. hasonló okokból nem veszek panasonicot és opelt sem soha.
Jó, hogy emlékeztettél, hogy elő kell nevezni, hajnalban akkor majd együtt fagyoskodhatunk a sorban, aztán legfeljebb a hátadat látom még pár percig ;)

(#41838) titetoyz válasza tucsok. (#41835) üzenetére


titetoyz
tag

és esetleg valakinek nincs tapasztalata ezzel az órával akksi tekintetében? hány órát bír a legjobb gps mintavételezés mellett, zene nélkül?

(#41839) tucsok. válasza parandroid (#41836) üzenetére


tucsok.
senior tag

Köszi,
titetoyz: nincs még vele tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

"So say we all"

(#41840) zaskar válasza titetoyz (#41838) üzenetére


zaskar
senior tag

Nemrég itt írtam róla pár mondatot:

https://prohardver.hu/tema/futas_futopalyak_budapesten/hsz_41822-41822.html

(#41841) bandus


bandus
veterán

az official nike boltokban (westend, árkád, stb) van 36-os pegasus 22k-ért, sajna elég limitáltan és csak a zöld színben. én a pinkre hajtok :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#41842) titetoyz válasza zaskar (#41840) üzenetére


titetoyz
tag

köszi! :)
esetleg a térképet is használtad rajta? tök jól néz ki meg minden, de gyakorlatban nemtudom ugyanilyen jó lehet-e. a Garmin fenix 3-al mentünk egy Szénás kört és ott hozzátettünk vagy 3kmt... utána mentem Polarral egy eSunset Trailt azt meg méterre pontosan mutatta és egy métert se raktam hozzá...
a Vantage V vaktérképes de tökéletes, a Garmin Fenix 5é sokkal jobban néz ki de vajon használni is legalább olyan jó?

(#41843) zaskar válasza titetoyz (#41842) üzenetére


zaskar
senior tag

2009 óta minden Garmin órámon volt vaktérképes navigáció, használtam is ezt a funkciót és különösebb bajom nem volt vele. A térkép csak egy plusz, attól nem lesz pontosabb az útvonalkövetés, de néha jól jöhet. Nem tudom, ott mi történhetett, hogy 3 km-t mentetek pluszban, ha az óra jelez rendesen és a track is jó, ekkora eltévedés nem lenne megengedett. Persze ritkán előfordulhat, hogy a GPS megzavarodik, akkor ez benne van a pakliban. Nekem szerencsére párszáz méternél hosszabb túlfutásom nem volt. Ha megteheted, ilyen áron ne hagyd ki az F5 Plus-t. Ekkora leértékelés még külföldön is ritka, nemhogy itthon. De ha elégedett vagy a Vantage V-vel, akkor nem feltétlen indokolt a csere (bár nem ismerem azt az órát).

(#41844) titetoyz válasza zaskar (#41843) üzenetére


titetoyz
tag

hát.... :) elégedett is meg nem is. vannak azért hibái, szinkronizációs, meg kitudja a GPS mennyire pontos, az útvonalakon nem egyenest húz, hanem mindenfele kileng, satöbbi. amúgy szeretem, viszont ha a kettőt összehasonlítjuk, főleg most ár/érték arányban ezerszer jobb a Garmin 5Plus. Garmin Pay/Full térkép/Zenelejátszás... ellenben a VV csak üzemidőben jobb (40óra GPSel 1sec mintavételllel), szóval jah.. nem tudok dönteni.

(#41845) Perillustris


Perillustris
senior tag

Megvettem a Fenix-et az Alzán, nagyon jó.

[ Szerkesztve ]

Perillustris

(#41846) titetoyz válasza Perillustris (#41845) üzenetére


titetoyz
tag

valószínű én is erre a sorsra fogok jutni. hamar megérkezett?
mondj róla pár szót :)

(#41847) Agony válasza titetoyz (#41846) üzenetére


Agony
aktív tag

Nekem volt Fenix 5 Plus Sapphire, teljesen elégedett voltam vele. A GPS-e nem a legpontosabb, de nem is idegesítően pontatlan, simán el kell fogadni, hogy nem egy Polar V800.

Akksi terén én mindig zenével, mellkaspánttal és footpoddal futottam, így kb. 5 napot bírt napi 1-1,5 óra futás mellett.

A térkép funkció szerintem leginkább terepfutóknak nagyon jó támpont, de én elég kocka vagyok és általában minden futóverseny térképét megcsinálom Garmin Connecten, aztán benyomon navigációra az órán. Igazából nem is a térkép az érdekes, mert azt nem szoktam nézni, viszont ha letérsz az útról akkor folyamatosan pampog, hogy elhagytad a pályát és akkor nem esel olyan hibába, hogy egy benézett kanyar miatt kilómétereket futsz potyára.

Nem tudom mennyit futsz, de ha sokat, akkor én inkább az X-et venném a helyedben, mert nincs nagy árkülönbség. Én X-re cseréltem, mert jelentősen több az üzemidő, így egész héten minden funkcióját használva heti 11-12 óra futás mellett vasárnaponként töltöm.

Start with a whisper, end with a scream!

(#41848) titetoyz válasza Agony (#41847) üzenetére


titetoyz
tag

Köszi Agony! leginkább terepen futok ezért fontos a térkép/navigáció, szeretem az instant köröket is, szóval talán az a legfontosabb feature, meg a garmin pay is vonzó.

(#41849) Zoty4 válasza titetoyz (#41848) üzenetére


Zoty4
őstag

A garmin pay egyelore magyarorszagon csak mastercardos revolut kartyaval mukodik.

(#41850) Agony válasza Zoty4 (#41849) üzenetére


Agony
aktív tag

December 3. óta működik Visa-val is.

Start with a whisper, end with a scream!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.