Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31612) tomcica


tomcica
Topikgazda

Legyen egy kis ON is.
Az emelkedos kombinaciok az egyik atvezeto edzestipus az alapozos periodusbol a resztavozos/anaerob dominans periodusba.Akinek nincs emelkedoje annak a lepcsozes is helyettesitheti (ha valami miatt az sincs vagy mas akadalya van akkor plyometrikus erosites menjen szokdeles,dobozugralas,ugralokotel -1labas is,valtott labu szokdeles helyben,guggolasbol felfele ugras stb.).
Az atvezetes celja,h az alapozasnal kisse hatterbe szorulo izomtipist felkeszitse a resztavozos munkara.Ha valaki ezt kihagyja es egybol beleugrik a resztavokba annak az elso 2hetben sokkal ovatosabban kell dolgoznia (tobb piheno,epp h csak savkuszob feletti munka kb 10-5K sebesseg,semmi kozeptavos "gatyaszaggato").
Utana johetnek a kemenyebb iramok.
A alapozos-erosites-resztavozas atmenetekre extran figyelni kell,mintegu atvezetve egyiket a masikba .Pl alapozasnal a heti 1x repulok es nehany emelkedo ugye megy vegig minden heten,de az emelkedos periodus elott 2hettel meg kell ezt duplazni,2x epulok (vagy 3x is meg belefer) 2xemelkedok szepen novelve a darabszamot.
Emelkedozes periodusanak tulsi felen,2het (v legalabb az utolso 10napnal) egure tobb porgos sprintet (50-100-200-300-400ig ahogy epp adja,90-95%) kombinalni az emelkedokbe.
A koztes napok persze extra laza regeneralo,ha kell csokkentve az edzeshosszot,mert az emelkedo mar bele-belenyal az anaerobba es a darabszam miatt ezt azert regeneralni is kell.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.