Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31651) tomcica válasza parandroid (#31649) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Salomon Sense Mantra,Sonic,Ride modelleket probald ki,azok nem annyira kemenyek,igaz nem is technikai terepre valok,inkabb mindenevok.Egy Mantra-t morzsoltam el,nagyon elegedett voltam (learazva vettem,amikor mar jott a Mantra2)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#31652) parandroid válasza tomcica (#31651) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Köszi, a következő outletezéskor megnézem őket. Szerencsére errefelé minden outletben van salomon store.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#31653) margithid válasza parandroid (#31649) üzenetére


margithid
veterán

14k-ért látok pegát, pont a méretem van csak.
Ami még jó áron van az a SAUCONY JAZZ 17, szintén 14k-ért.
Erről esetleg vélemény?

(#31654) tomcica válasza margithid (#31653) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az a Jazz is mindenes,mondjuk lassabb cipo,merevebb es nehezebbnek erzodik.A felso anyaga is tulepitettebb.Annyiert viszont jo kis edzocipo.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#31655) t1 válasza margithid (#31653) üzenetére


t1
addikt

Hol van ennyiért Jazz?

(#31656) ígyvanferi válasza margithid (#31653) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Illetve hol van ennyiért a pega? Mondjuk gondolom ugyanott.

Eléggé bejött nekem is az a pega 34. Túl sok összehasonlítási alapon nincs, és az őszi kihagyás miatt még csak kb. 350 km van benne, de már a legelején tökéletesnek érződött mindenhogyan. Azóta is imádok benne futni. Jön a jó idő, meg a kigyorsítás, majd újra előveszem a NB vazee prismet, de inkább csak azért, hogy az is kopjon, ne csak a pega.

[ Szerkesztve ]

(#31657) margithid


margithid
veterán

Sportfactoryn van mindkettő.

(#31658) bencze válasza margithid (#31653) üzenetére


bencze
senior tag

Nekem Swerve jött be ami állítólag Jazz utódja, annyira megtetszett, hogy vettem még 3 párat, kedvenc cipőm jelenleg. Lehetne kicsit könnyebb de egész jól elmegy. De gondolom ez erősen szubjektív. Nekem fél számmal nagyobb van a szokásosnál, így kicsit hosszú de szélességben ez volt a jó (széles a lábfejem).

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#31659) margithid válasza bencze (#31658) üzenetére


margithid
veterán

Erről a Jazzról jókat olvasok, 14kért lehet kipróbálom majd.
Pegatól félek kicsi lesz.
Sportfactoryn amúgy nagyon jó árak vannak, sokszor olcsóbb mint külföldről!

(#31660) zaskar


zaskar
senior tag

Tegnap nem járt valaki úgy Garmin Connect-en, hogy a futása nem adódott hozzá a kihívásokhoz? (havi és évi). Futottam 13 km-t, fel is töltődött Connect-re. Ha a naptárnál kérek egy havi összesítőt, ott a helyes érték szerepel: 149 km. A kihívásoknál is mutatja, hogy 13 km volt a tegnapi, de nem adódott hozzá, maradt 136 km. Na nem mintha nagy jelentősége lenne ennek, csak eddig még mindig jól működött...

(#31661) parandroid válasza zaskar (#31660) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Látom, mit mondasz, tényleg ott a tevékenységeid között a 13 km, és hiányzik a havi összesítésből. Szerintem valami szinkronizációs hiba történt, a garmin szerverei sem mindig 100%-osak, és olyan pl nálam is van, hogy szinkronizálás közben hibát dob, vagy valami egy-egy adatsorban jóval később jelenik csak meg. Szerintem egy későbbi szinkronizálásnál átviszi, illetve frissíti majd - remélhetőleg. Ahogy látom, az activity type is jól van megadva, ugyanúgy futás, mint a többi, szóval nem kéne, hogy gondot okozzon. Nekem a tegnap késő délutáni futás hozzáadódott, de a szinkronizáció a szokásosnál tovább tartott - vagy 6x frissíttettem a mobil appot, mire megjelent a futás a napi nézetben, már azt hittem, hogy elfelejtettem save-et nyomni az órán a futás végén.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#31662) zaskar válasza parandroid (#31661) üzenetére


zaskar
senior tag

Közben az jutott eszembe, hogy törlöm a tegnapi tevékenységet, de előtte lementem a .tcx file-t, és abból majd visszatöltöm ismét. Így is tettem, és így már hozzáadta a kihívás összesítéshez is a 13 km-t. Igazad lehet, esténként néha elég túlterhelt a szerverük, bár reggelre általában helyre szokott jönni, most azonban ezt nekem kellett megoldani:) Csak azért zavart ez a dolog, mert a telefonos app-ban a kihívásoknál tudom megnézni leggyorsabban, hány km-nél nél tartok éppen az adott hónapban, ill. évben (nem a helyezés érdekel). Egyébként fel se tűnt volna, ha nem vezetném a futásaimról a régi jó excel táblát is...:)

[ Szerkesztve ]

(#31663) parandroid válasza zaskar (#31662) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Igen, az nekem is nagyon hiányzik, hogy nincs naptári hétre/hónapra/évre összesítés a grafikonok között... Illetve hónapra még csak-csak, mert ha a 12 havi nézetet választod, ott tudsz naptári hónapot nézni, de pl. heti nézet nincs, csak utolsó 7 nap, illetve rendes havi nézet sincs, mindig csak elmúlt 28 nap, hogy az éves helyett 12 haviról már ne is beszéljünk... Iszonyat sokat fejlődött a garmin connect, de még mindig olyan hiányosságai vannak, hogy az ember a fejét fogja néha.

A másik, ami nekem nagyon hiányzik belőle, az az achievement-rendszer, ami pl. a Nike+ -ban remek: hány alkalommal futottál hetente 3-5-7 alkalommal, mióta futsz, leghosszabb napi/heti/havi streak, összes km-számláló szintekkel. Illetve még a havi összesítésnél összesíti, hogy abban a hónapban mennyit futottál időben, és km-ben, és így milyen átlag jön ki. A Nike app amúgy egy vacak, de ez a része nagyon tetszik. Teljesen értelmetlen, de jól néz ki.

A harmadik, amit használok, az a strava. Ennek a social media funkciói a nagy előnye, és egyben a hátránya is. A kezelőfelülete nekem túl facebookos, gyűlölöm, ráadásul állandóan a pofába tolja a fél világ futásait, nem csak akkor, amikor én kíváncsi vagyok valakire. Achivementek itt is vannak, de messze nem olyan jókl, mint a Nike-ban, a statisztikai része viszont talán ennek a legjobb (főleg, ha a life-time statisztikákat nézzük). Ami a legjobban zavar benne, hogy önkényesen belenyúl a futásomba, és hol elvesz belőle távot, hol hozzáad (nem sokat, párx 10 m-t mindig, na de akkor is, wtf?), ráadásul nettó idővel számol - basszus, ha nettó időt akarnék, leállítanám az órát, amíg megállok. De ennél még a garmin megoldása is jobb, aki a bruttó, és a nettó időt is megmondja.

Szóval a háromból össze lehetne gyúrni egy egészen kiváló activity tracker felületet... :U

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#31664) zaskar válasza parandroid (#31663) üzenetére


zaskar
senior tag

Nekem meg a cipő nyilvántartó szolgáltatásból hiányzik egy olyan dolog, hogy meg lehessen adni a cipőnek egy induló km számot. Én ugyanis több cipőt is használok párhuzamosan, és némelyikben már volt párszáz km, amikor a Connect-be felvittem. Ebben az állapotban ugyanis csak új cipőket tud kezelni, mert mindet nulla km-ről indítja. Persze ez is nagy fejlődés már, hogy egyáltalán van ilyen lehetőség benne. A cipők pontosabb km szám vezetése miatt sem nyugdíjaztam még a régi excelt. De egyébként tényleg sokat fejlődött a Connect az utóbbi években.

(#31665) Corpuscle válasza parandroid (#31663) üzenetére


Corpuscle
őstag

Nálam Garmin + Strava. Mind a kettőben van, amit jobban szeretek, kiegészítik egymást.

(#31664) zaskar: Max. km-t tudsz adni hozzájuk. Én úgy csinálnám, hogy ott kalkulálnék a már cipőben lévő km-ekkel (annyival kevesebbet írsz be). Esetleg a supportnak lehetne írni, előbb-utóbb csak elérhetővé tennék. Nem gondolom, hogy bonyolult lenne megoldani, viszont teljesen életszerű a dolog.

szerk.: De idővel csak elfogynak a használt cipők. :)

[ Szerkesztve ]

(#31666) parandroid válasza zaskar (#31664) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Amennyit te futsz, ezek a cipők hamar elfogynak :DDD , a többi meg már újan kerül be.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#31667) beltram válasza anorche1 (#31639) üzenetére


beltram
tag

Én pont fordítva vagyok ezzel,nagyon tetszik az óra, de nagyon elbizonytalanított, amiket olvastam róla.
(Tegnap nagyon adta, jó lenne ezt a 3:45 körüli tempót nem csak 4x1 km-en tudni, remélem egyszer eljön az ideje. Most vasárnap 10k "felmérő" Esztergomban, jön esetleg valaki?)

pace be with you

(#31668) Peterhappy válasza zaskar (#31664) üzenetére


Peterhappy
őstag

Nem lehet manuálisan hozzáadni tevékenységet? Pl. 300km, 0:00 óra, xy cipő. Az időeredményeidet nem befolyásolná, ha az éves penzumodat megdobná, akkor megadsz egy jó alaposan visszadátumozod. Runtasticban lehet ilyet csinálni, ha mást nem, töltsd le azt, tcx export és működnie kell.

(#31669) bandus válasza beltram (#31667) üzenetére


bandus
veterán

gratula gratula, ez azért már eléggé penge :R

itt amilyn fasza volt az elmúlt fél év, annyira kuka a március: betegség,sok buli, mégtöbb munka :( így eddig 5 futásom és 50 km-em van :D de azért remélem a bűvös 100 km meglesz. így a tavaszi versenyeim el is engedtem, és maradt egyetlen célversenynek wachau, azt tervezi esetleg valaki?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#31670) Vertigo18 válasza beltram (#31667) üzenetére


Vertigo18
addikt

Huhh, gz!!! :C

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#31671) Alg válasza bandus (#31669) üzenetére


Alg
veterán

Maraton? :)

Már tavaly is gondolkodtam raja, még az is lehet idén megyünk összekötjük egy kis őszi kirándulással...

Március nekem is kuka, én talán 40km-nél járok eddig, de még meglehet a 120 :DDD

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#31672) Danika256 válasza beltram (#31667) üzenetére


Danika256
aktív tag

Szeretek ott futni, most nem megyek, de pl. nekem az éves fő versenyem az ottani félmaraton! :)
Arra mész majd?

(#31673) beltram válasza Danika256 (#31672) üzenetére


beltram
tag

Nyáron belehalnék egy félmaratonba, de a céges váltó kis túlzással kezd hagyomány lenni, az valószínűleg meglesz. :)

pace be with you

(#31674) tucsok.


tucsok.
senior tag

Erről a cipőről : New Balance Vazee Pace v2 széles lábfejre jó lehet,asics-hez képest milyen? Párnázottság?

köszi :R

"So say we all"

(#31675) tucsok. válasza tucsok. (#31674) üzenetére


tucsok.
senior tag

Tudtok valamit mondani?

"So say we all"

(#31676) norby_42


norby_42
aktív tag

Nike Winflo-ról van valakinek tapasztalata?
A Hervisben lesz 30% kedvezmény cipőkre holnap, kellene valami terepre is jó cipőt vennem.

Eat pasta, run fasta

(#31677) margithid válasza norby_42 (#31676) üzenetére


margithid
veterán

Én azt hallottam, hogy az nem is igazi futócipő. Inkább utcai.

(#31678) norby_42 válasza margithid (#31677) üzenetére


norby_42
aktív tag

Majd bemegyek megnézni. A másik, amit találtam, az az Asics Gel-Venture.

Eat pasta, run fasta

(#31679) bandus válasza Alg (#31671) üzenetére


bandus
veterán

nemnem, csak és kizárólag félmaraton :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#31680) tomcica válasza tucsok. (#31674) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A NB-nek altalaban van kulon szeles labfejre 2E jelzessel.Ennel a modellnel nem tudom van-e kulon 2E tipus.
Amugy a Vazee vonal kemenyebb,pattogos/tempos cipo,a Pace is.Nem egy pihe-puha lagysag,nem napi hasznalatra valo.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#31681) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Gyerekek, 7 nap alatt 7 darab 07-19...

Nah, kinek lenne kedve futni? :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#31682) tucsok. válasza tomcica (#31680) üzenetére


tucsok.
senior tag

Köszi mester :R

"So say we all"

(#31683) tomcica válasza Vertigo18 (#31681) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ugy olvastam,h 7 nap alatt 7 gyereket "csinalni" 07-19,haaat mondom inkabb beallok zsoldosnak napi 12orara es kimegyek futni,aludni meg majd legkozelebb :P amugy riszpekt,kemeny vagy Csoki

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#31684) inf3rno válasza tucsok. (#31674) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Széles lábfejre még jó szokott lenni a Saucony és a Mizuno.

Buliban hasznos! =]

(#31685) Vertigo18 válasza tomcica (#31683) üzenetére


Vertigo18
addikt

Hááát, barátom, a szemed már nem a régi! :)

:R

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#31686) bencze válasza tucsok. (#31674) üzenetére


bencze
senior tag

Nem értek az adott cipőhöz, de nekem széles a lábfejem és általában nem egyszerű a cipőválasztás, de a Sauconyk bejköttek eddig. Nem tökéletes, fél számmal nagyobbat használok mint a többiből és kicsit zavar, hogy szokatlanul hosszú de futás közben végülis sose zavar, pont jól fogja a lábam meg minden, a 8-as drop is jobban bejött a 10-nél stb. Nekem 4 pár swerve és 1 triumph iso 3 van, az előző ami nagyon bejött, a 4 párból feltűnhet :)
Összehasonlítás végett, Asicsból hordtam gt 1000-et (2-es, a 4-est próbáltam és túl szűk volt) majd gt 2000-ből a széles verzió volt kényelmes, ezek stabilak voltak, a Sauconyk meg neutralok.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#31687) anorche1


anorche1
őstag

Kedd óta használom a fenix 3 -at, nagyon tetszik, köszönöm, hogy rábeszéltetek :R :)

Azt picit sajnálom, hogy az óra nem képes együttműködni az m400-hoz használt deacthlonos bluetooth -os övemmel :(
Hozzávaló hrm run övhöz van valami tippetek, hol tudnám legolcsóbban beszerezni? Használtan nem igazán találok, németektől olyan 25k körül tudnám beszerezni.

Ez esetleg nem jó hozzá véletlenül? [link]

Van az órában hőmérő, de ennek funkcióját nem nagyon értem. Mivel az óra a karomon van, ezért a mért hőmérséklet sem környezet hőmérsékletét, sem a testhőmérsékletemet nem tükrözi. Ez így mire jó?

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#31688) inf3rno válasza anorche1 (#31687) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pedig elvileg tud bluetooth-ot, és elvileg a HR adat továbbítására van szabvány. Elképzelhető, hogy nem ugyan az a BT verzió, amit használnak. Nézz utána egy kicsit jobban, lehet, hogy meg lehet tákolni ahhoz a mellkaspánthoz is.

Buliban hasznos! =]

(#31689) bencze válasza anorche1 (#31687) üzenetére


bencze
senior tag

A hőmérő egyike a felesleges parasztvakításoknak.
Pulzuspántból én a hrm-run-t használom (a piros amelyiknek kék szegélyes a szenzora). Ezen nem lehet cserélni a pántot. Ha most keresnék szerintem a régit venném. Elvileg tudja kb ugyanazt, futásdinamika meg minden, azért olvass utána nem sokat olvastam róla de azt gyanítom amire nekem kell mind megvan benne és cserélhető a pántja.

Kis magyarázó topic. Ha jól értem a régi feleannyiba kerül és ugyanazt tudja mint az új + cserélhető a pántja, nem fix mint az újnak. Én beszoptam a marketinget és 37e-ért megvettem a pirosat, más ennyiért vesz órát :) ez sem tökéletes, félremér néha és fél év után már hámlott a pánt belseje a szenzor tappancsok körül. Igaz még egy félév és még működik, többnyire.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#31690) werszomjas válasza anorche1 (#31687) üzenetére


werszomjas
őstag

Tavaly novemberben ugyanettől az ebay eladótól (kerveros_uk) vettem ugyanilyen övet, ugyanennyiért (£35.99) :)

Vadonatújat kaptam, azóta is tökéletesen megy, ennyiért nem kapsz sehol, max használtat, vedd meg.

Amennyire én utána jártam a garmin öveknek 4 fő típusa van.

Legbutább, amin nincs futó figura, ő nem tudja a futásdinamikai adatokat, ilyet ne vegyél.

Van ez amin van egy kis futó figura, ez jelzi azt, hogy tudja a futás dinamikát, ennek a fajtának az előnye, hogy az egység és az öv külön van, sok használat után elég csak az övet cserélni. Ugyanezt hirdeti az ebayes.

Következő ez a piros keretes, ami technikailag ugyanazt tudja, mint az előző (dupla annyiért, nem is értem), de nem cserélhető a szíj külön.

Van még a kék keretes, ez úszáshoz van, vízálló, ha úszni is szeretnél, ilyet kell venned.

Ha nem úszol, akkor ami ebay-est linkeltél, az a legjobb vétel szerintem.

[ Szerkesztve ]

üdv

(#31691) anorche1 válasza inf3rno (#31688) üzenetére


anorche1
őstag

Igen bluetooth tényleg van benne, de bluetooth -os szenzorokkal nem kommunikál, csak telefonnal való szinkronizációhoz használható :(

(#31689) bencze és (#31690) werszomjas köszönöm! :R

Ha elvitték az m400-at, megrendelem az ebay -es eladótól :)

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#31692) inf3rno válasza anorche1 (#31691) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha így van, akkor valamilyen ant-os pánt kell neked, az a másik technológia. Szerintem abból is találsz olcsót, ha keresel. Mindenesetre előbb keress rá, hogy ez így tényleg igaz e az órádra vagy nézd meg a user manualban. Nekem pl olyan csuklópántom van, ami bluetooth-ot és ant-ot is tud, ez olyan 30-ba fájt, mellkaspántban biztosan van olcsóbb is, ami tudja mindkettőt vagy csak antot. Persze ha ragaszkodsz a Garmin pánthoz, akkor nem szóltam.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#31693) borix válasza anorche1 (#31687) üzenetére


borix
őstag

Amit linkelték az jó hozzá csak ha kiakarod használni az óra tudását akkor az új mellkasövet kell megvenned a Garmin HRM Run New a piros keretest.

Ezekkel a tulajdonságokkal tud többet az általad linkeltnél ami az elődje!
Laktátküszöb teszt (legfontosabb)
Garmin teljesítőképességi állapot
Streszmutató

(#31694) tomcica válasza borix (#31693) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Azt a laktatkuszobot gondolom egy algoritmussal szamolja a pulzus/tempo (bizonyos minimum tav pl 10km v 1h futasbol) alapjan,mint a Vo2max-ot es a Race predictor reszt.
Ha meglenne ez az algoritmus akkor egy beleposzintu,de meg pontos sima pulzusmero + egu kis szamolgatas utan ki is lehetne valtani.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#31695) parandroid válasza tomcica (#31694) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem mintha a vo2-max, vagy a race predictor különösebben pontos lenne. Túl sok egyéni tényező számít bele, szerintem kizárólag tempókhoz tartozó pulzusméréssel ez még közelítésnek is elnagyolt... De featurnek jó, csak nem szabad túl komolyan venni. Én ez alapján pl most 1:41-es HM-et, és 3:30-as marathont tudok. Aha, persze...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#31696) tomcica válasza parandroid (#31695) üzenetére


tomcica
Topikgazda

hat,de pont ez a baj veluk,h nem lehet oket komolyan venni,igy ezek a feature-ok miatt venni egy FR6xx szeriat a 23x helyett tiszta penzkidobas.A 9xx a barometer es az uszas miatt mas.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#31697) borix válasza tomcica (#31694) üzenetére


borix
őstag

Inkább pulzus görbe alapján számol.[link]

peterkeT
Ne öntsük össze a gyümölcslevest a húslevessel.
Regenerálódási idő,versenybecslés közelítő jellegüek sokszor inkább valótlanok.
Vo2Max,laktát küszöb teszt közel azonos komolyabb vizsgálatokéhoz.
Laktát küszöb tesztre is azt gondoltam,olvastam,hogy nem valami pontos most már lehet olvasni mondogatják az is,hogy közel van a komolyabb méréshez.
vo2max,laktát teszt ezeket meg lehet tesztfutásokkal is határozni
kalória felhasználást neten rákeresve idő/átlag pulzus értéket megadva megkapod.

De featurnek jó, csak nem szabad túl komolyan venni
Ha így állunk hozzá felesleges 100E vagy a fölötti órákat venni mert pénzkidobás.

[ Szerkesztve ]

(#31698) tomcica


tomcica
Topikgazda

A heten vegetert az emelkedozos/erositeses periodus.14x emelkedos edzest csinaltam,heti 3x.Atlagosan 70-80db emelkedo/alkalom.
Vasarnap be kell ugranom egy klubtars helyett az 50km valtoba (3 ember futja 12.5-17.5 es 20km tavokon) a leghosszabb tavon,de tegnap szoltak,meg szerencse h epp periodusvaltasnal vagyok es 1-2nap lazabb edzesem van,egyiket ki is engedtem 30km helyett 22-re,a masikat teljesen leszedtem 6km bemelegito jellegu + kis iramjatekra.Mivel nem akarom extra pihenessel torni a jovo heti uj periodust igy meg csak felmeronek sem futom,egy 1:28-1:30-as ember helyett ugrok be,igy hosszu fokozo tempofutas lesz 3:45 kornyeke (+- idojaras).
Innen indul kb 4het resztavozos elesites,heti 3x szinten.
Mivel az UB az elso komolyabb verseny,igy 25-30x400m(R400m kb maratonos+10mp irammal,tehatnem lassu) az egyik nap (szigoruan 10k iram v az elso nehany felmaratonos tehat picit lassabb,esetleg az utolso nehannyal kompenzalom azokat felkapom 75mp kornyekere...ergo nem tul eros 400-ak de durva mennyiseg).
Masik nap 5x2k (R400 laza,kesobb R200-ra csokkentve) 10k iram,az utolso picit feszitve.
6x800 (kesobb 5x1k vagy 4x1200m) 5k iram (R400-600 ha kell seta is.)
Magyarul,ha jott a tavasz,ha nem,a terv vegre lesz hajtva ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#31699) werszomjas válasza borix (#31693) üzenetére


werszomjas
őstag

Ugyanazt tudja a két öv.

Nekem nem a piros keretes van hanem az előtte lévő, és van tejsavküszöb értékem, performance condition és stressz-szint értékek is.

üdv

(#31700) borix válasza werszomjas (#31699) üzenetére


borix
őstag

Performance condition=teljesítőképességi állapot [link]
Laktát küszöb pedig pl: egy 170 pulzusérték(kinek hol) ami fölött már nem dolgozza föl a szervezet a tejsavat hanem felhalmozza.
Ugyan az a kettő?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.