Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28015) tomcica válasza joysefke (#28014) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Udv-udv,

Gratula a kitartashoz :K nehany dolgot nem latunk ezekbol az adatokbol,eloszor is nem latjuk a heti 35-40km milyen terhelesen megy (ha mertek pulzust es nagyjabol tempot az mutatna) ugyanigy a felmero versenyeken se latszik,h melyik erofeszitesi-zonaban van.Az ember ugye azt gondolna,ha mar felmero verseny akkor valszeg fent tolja a "piros"-ban,de ez nem egyertelmu,foleg h ekkora a szoras a kozott,amikor biztatod es a kozott amikor nincs ennyire odafokuszalva.
Erdemes elgondolkodni egy perdiodizalason,osszel-telen alapozni alacsonyabb terhelesen MAGASABB edzesoraval (ha nem akar heti km-t novelni serules miatt,akkor itt is segithet a bicaj,eliptikus,szobabicaj,uszas alacsony intenzitason mennyiseg magas).Tavasztol pedig heti egy tempoval elkezdeni kielezni azt amit felepitett.
A tavaszi temponal jo lenne,ha mennel vele,h megfelelo terheles legyen 80-85% vegig (akar bicajjal kisered es mered).
Minden 1500m feletti tav az alap allokepessegen mulik,meg akkor is ha igen gyorslabu az illeto.Ha 3-5km a tervezett versenytempo az epp a max V02 sebessege,szoval emberes tempo am.(a Cooper teszt is ezert 12perc).A maximalis oxigen felvetelt pedig elsodlegesen az aerob rendszerunk adja.Ezert erdemes a szeles alap kiepitesen dolgozni.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.