Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27701) borix válasza LanyUs (#27700) üzenetére


borix
őstag

Azt mondják,hogy a hoka nem variál a cipő méretekkel az nem változik de attól még,hogy a hossza jó lehet szűkebb a lábujjaknál az új model.Próbálni mindenképp ha lehet azzal nem veszt az ember.

(#27702) LanyUs válasza borix (#27701) üzenetére


LanyUs
senior tag

A legutóbb a páromnak vettünk egyet. Leírom a tapasztalatokat:
Normál cipőmérete 40-41 ( inkább a 41 )
Hoka One One Challenger ATR 3 női terepfutó cipő ( akcióban 28e volt )
Szín: persian jewel / green glow Méret: 42 (9,5) - szükséges ez a méret, tökéletesen passzol a lábára, de a lábujjaknak van némi tartalék. Aszfaltra is jobban csillapít a másiknál Nike Airmax [link] akcióban 19e volt. Kétszer volt a lábán és a Hoka megvételével nyugdíjazta sétára. Viszont annak sem jó, mert a Skechers új csoda memóriahabos utcai cipői után kemény [link]

Lábam utcai 45-46 ( többször 46 ) Clifton 1-esem 47 1/3, de túl sok a hely az ujjaimnál hosszra

Hoka One One Clifton 3 férfi aszfalt futó cipő
Szín: red orange / formula one / gol Méret: 46 2/3 (12) - rövid és szűk az orra, ebből is minimum 47 1/3

Hoka One One Challenger ATR 3 férfi terepfutó cipő
Szín: Men black / red orange Méret: 46 2/3 (12) - rövid és szűk az orra

Hoka One One Speedgoat férfi terepfutó cipő
Szín: bright green/black Méret: 46 2/3 (12) - nagyon kényelmetlen volt a talpa, futni szinte fájt benne+rövid

Hoka One One Vanquish 3 férfi aszfalt futócipő
Szín: black / formula one Méret: 47 1/3 (12,5) - rövidebb és keskenyebb volt, mint a 46 2/3-os többi, nem hittem a szememnek

Nem ragaszkodom a Hoka-hoz. Felőlem lehet Mizuno, Puma, Adidas, Nike, Sauc, stb. csak a Clifton féle csillapítással rendelkezzen. Ár/teljesítmény alapján nézelődök, de inkább kevesebb sikerrel :(

(#27703) borix válasza LanyUs (#27702) üzenetére


borix
őstag

Olyat mint a Clifton csillapítása más cipőknél nem nagyon találsz.A legpuhább habanyaggal rendelkezik a hoka cipők között kézzel is simán benyomható.

(#27704) tomcica válasza LanyUs (#27702) üzenetére


tomcica
Topikgazda

El vagytok ti ott kenyeztetve :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27705) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Voltam futkározni megint a Vibram-ban. Most megint nem egyben ment le, hanem két szünettel. Egész jól vitte a 3:50-4:50 közötti tempókat is, nem rossz cipő. A technikán még mindig van mit csiszolni, a talp fájás megvolt most is, meg a vádlira sem figyeltem úgy, annál is számítok egy izomlázra. [link]

Buliban hasznos! =]

(#27706) LanyUs válasza tomcica (#27704) üzenetére


LanyUs
senior tag

Igaz, de komoly érvem van rá! 10 éve 15.000 EUR volt egy térdműtét / darab. Tehát ha esetleg a párom vagy barátom/ismerősöm sokallja a cipőkre/sportra költött keretet, mindig felhozom az ízületek megóvása kártyát, ami után minden a csend és a béke szigetévé válik :D

inf3rno nem is gondoltam, hogy már egy óra körül jársz 6 perces km-ekkel a vibrammal. Szépen haladsz

(#27707) Steelers


Steelers
senior tag

Sziasztok! Vízhólyag kezelésére, vagy gyors eltüntetésére nincs valami csodagyógymód? Eddig nem tört fel a cipőm, de szerintem túl vékony zoknit húztam és eltudott fordulni picit a lábam és a talpbetét megtört.

(#27708) bandus


bandus
veterán

a mai napon 11 km versenytempó volt a vél (5:00) és meglepően jól sikerült körbelőni, amivel elégedett vagyok :K összesen 13 km kett, gyönyörű látni, ahogy elmászik a pulzus :D még nem tudom ebből hogyan lesz ilyen tempón félmaraton, de talán nem lehetetlen az ősszel :B [link]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27709) Chuck Norris


Chuck Norris
senior tag

Ha már "Futás, futópályák" megosztom a mai élményemet; kipróbáltam a futópályát a Normafánál mert még oda-vissza nem futkostam rajta, fel is mentem a kilátóig szabályosan ahogy kell. [link]

-Parkoló helyet nehéz találni még így hétköznap délután is, ha meg busszal mentem volna akkor meg nem tudom hova rakni a váltó ruhámat, mire hazaérek biztos lebetegszem. Mondjuk akár fel is futhattam volna meg vissza haza, úgy lett volna a legsportszerűbb :)
-A pálya nagyon jó, mivel oda-vissza futnak a népek, nincsenek sokan és viszonylag új nincsen kiteknősödve, pont annyira puha amennyire kell és teljesen egyenletes az állaga.
-Hiába van turista út és forgalomtól lezárt aszfalt mellette, többször kiírva, hogy csak futóknak nagyon sokan mégis csak ott tudnak kolbászolni, természetesen egymás mellett lehetőleg kutyával.
-2040m a táv, elég sok benne az emelkedő és nagyon szépen nagy ívben kanyarog az út, egyáltalán nem tűnik unalmasnak.
-Az elején a végén és középen is van működő csap.
-Van két pár GT2000-em amik csak színben különböznek és ugyan annyi Km. van bennük, most megcseréltem az oldalakat, mivel még senkin nem láttam, hogy felemás cipőben futna ezért most elsőzök :)

(#27710) bandus válasza Chuck Norris (#27709) üzenetére


bandus
veterán

pedig az igazi királyok így nyomják, csak tudnék egyet szerválni a méretemben :U :D michael johnson pega

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27711) Alg válasza Chuck Norris (#27709) üzenetére


Alg
veterán

Jó az a rész, én jobb szeretem bevenni magam az erdőbe :) Szokásos köröm a játszótérnél piroson le egészen a templomig, itt át a sárgára (itt egy rövid kellemesen lejtős, egysávos, turisták által alig jár vadregényes rész a kedvenc), ez visszavisz a pirosra ahol elindulok vissza de utána balra le megint a sárgára egészen a János-hegyre vezető piros szerpentinig a la Balboa, onnan az első lehetőségnél rá az aszfaltra mert az futható is, aztán vissza a buszvégállomásig.

Ez így szűk 15km ~400m szinttel. Jó lenne egyszer eljutni odáig hogy duplán futom :DDD

Télen váltóruhát viszek futózsákban, a nagyobbikba belefér egy pulcsi+hosszúnadrág+váltópóló+széldzseki, de elvileg terveznek oda értékmegőrzőt/öltözőt is. Vagy teljesítménytúrán kell indulni, az mindig van ilyen 20km környéki táv valahol ott vigyáznak a csomagodra.

Igazából a rekortán helyett is gyakran mellette az erdei ösvényen megyek, kevesebb a fogalmatlan ténfergő kiránduló és árnyékosabb.

bandus Most kicsit sajna sűrűk lesznek a hétvégék de ha lesz érkezésem menni ott egy kört szólok :K

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#27712) bandus válasza Alg (#27711) üzenetére


bandus
veterán

ehhez egyszer csatlakoznék, ha lehet :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27713) inf3rno válasza LanyUs (#27706) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nézz rá a "laps" fülre, nem éppen 6 percesek azok... :-) Itt van a movescount, az nem átlagol a megállók alapján: [link]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27714) inf3rno válasza bandus (#27708) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem mászik az el annyira, nagyjából 5-10 ütést emelkedett a bemelegítés után. Ha a végét nem küldöd meg, akkor 180 alatt maradt volna. Jó lesz ez az 5 perc körüli félmaratoni tempónak 170-175 pulzussal, akár már most lefuthatnád. Az őszre még talán tudsz csavarni valamennyit rajta.

Buliban hasznos! =]

(#27715) inf3rno válasza Chuck Norris (#27709) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lol, nem jutott még eszembe, de nekem is van 2 pár Mizuno, ami csak színben más (meg mondjuk km-ben is). Lehet, hogy kipróbálom polgárpukkasztásnak. :))

Jól hangzik ez a Normafa, ide is kéne több csap.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27716) parandroid válasza Steelers (#27707) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Bökd ki tűvel. Én fürdőkádmánás vagyok, de akár lavórban is áztathatod utána egy órácskát, azután már biztosan megszabadulhatsz tőle - óvatosan letéped a fehér részt. Ha nagyon olyan helyen van, hogy bántja a cipő, vagy sebes, érzékeny a bőr alatta, akkor mindenképpen kell majd egy jól megválasztott ragtapasz (ha bírja, akkor sika leukoplast, ha nagyon gáz, vagy vérzik, akkor valami direkt sebre való változat).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#27717) tomcica válasza LanyUs (#27706) üzenetére


tomcica
Topikgazda

szooooval robotlab is :DDD ertek mindent :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27718) tomcica válasza bandus (#27708) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Egy picit meg lehet igazitani rajta,ha kiegeszited par hetre mondjuk napi 40-60perc laza bringaval (120-130-as pulzuson mintha csak bemelegitenel) de ne lassu atteten,hanem konnyu tekeres 90-100 cadence-el.
Ugyanez lehet persze futas is,40-60perc (tavot ne is merd) csak alacsony pulzuson 130-140koze.Ha maszna el,belesetalsz.3-4het ilyenre ha jol reagalsz,akkor ez a blokk tud egy kicsit meg segiteni.

Nekem letelt egy het a negy hetes specifikus blokkbol.Ez foleg plyometrikus es sprint edzes.Haaaat volt az elso par napban minden,nyikorgott a terdem,derekam,bedurrant a vadlim,bokam sajgott,csak nem mai legeny vagyok,de aztan szepen alakul.Heti 3x ilyen terheles,a tobbi laza hosszu atmozgato.
Szeptember 15tol indul a resztavozos blokk,palyan,a szoges is eloketul (na nem Johnsonos arany,de azert van itt egy Nike Victory 2 az agy alatt,meg a regi Saucony (az van mar 20eves) tank.
Arra a blokkra lehet veszek lobalzsamot,fastum gelt,japan szuzlanyt,bagzoport es egy terdelozsakot,mert ugyis a sarokba fogok sirni ;] (klasszikus epites az elejen,heti 3x resztavozas -> 5x1000m,8-12x400m es egy porgosebb nap 80-200m-ek...kesobb a 400-as nap emelkedo+400 sprint elezesse fajul,kiveve ha tul esos oszunk lesz,akkor marad a rekontan)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27719) tomcica válasza tomcica (#27718) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha azt kerdeznetek az iden mire is keszulok,semmi extra 16perc koruli 5000m-es idovel szeretnek sorba allni a CBA kasszanal.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27720) tucsok.


tucsok.
senior tag

Asics Cumulusban nyomom már lassan két éve, na jó volt Nimbus-om is. Milyen másik márka cipőjét tudnátok ajánlani olyan párnázottságban mint a Cumulus?

"So say we all"

(#27721) LanyUs válasza tomcica (#27717) üzenetére


LanyUs
senior tag

Bocsánat, siettem a hsz-el, ezért félreérthetően fogalmaztam :) Szerencsére nem kellett megcsinálnom a műtétet, de minden egyes cipő vásárlásakor fel tudtam hozni ezt az érvet. "Minek kell Neked még egy cipő?" - hát mert ... Aztán jöttek "Miért kell ellipszis tréner meg szoba bringa ha már van ez+az stb." - erre meg jött a sablonos nem iszok, nem dohányzok, nem szívok válaszom :D És tudod, hogy megy ez ha veszel magadnak egy cipőt és kap egyet az asszony is, máris semmi ellenkezés sincs a vásárlással kapcsolatban :)

16 perc 5km? :Y

inf3rno: nem másztam bele jobban ,de valóban van ott gyalogkakukk részidő is :)

(#27722) LanyUs válasza borix (#27703) üzenetére


LanyUs
senior tag

3 éve figyelem a magyar kínálatot és férfi 47 1/3-os méret szinte soha nincs. Ilyen a 41 1/3 feletti női méretek is. Sajnos lutrizni kell. Tegnap nem mertem rányomni a fizetés gombra, inkább beírok hátha valakinek van tapasztalata. Külföldi fórumokon is nehéz információt találni.

A női Challenger 3 ATR 42-es tökéletes a páromnak. Van egy jó áras Clifton 2 női 42 (2/3)-os, olvastam, hogy szűk fazon a cipő, de a Clifton 1-es képest. Esetleg szorosabb fűzővel jó lehet, de azért tartani is kell a lábat+sarkat. Ezt így látatlanban nem lehet. Esetleg valakinek nincs mindkettő modell? :)

Férfiban Clifton 1 vs 2 vs Huaka méretezésben tapasztalat valaki?

(#27723) Chuck Norris válasza tucsok. (#27720) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

@bandus szinte biztos voltam, hogy már feltalálták ezt is, francba
@Alg direkt a pályát akartam kipróbálni, erdőben futni azt bárhol lehet, de erdőben gumin olyat még máshol nem is láttam. TT-kra elég gyakran járok, lehet már találkoztunk is amúgy.
@inf3rno már régen kitaláltam de kellett pár hónap, hogy utolérjem az egyik cipővel a másikat km-ben.
@tucsok. rendelhetsz te is egy hokát az úgyis mind neutrális

(#27724) borix válasza Chuck Norris (#27723) üzenetére


borix
őstag

@tucsok. rendelhetsz te is egy hokát az úgyis mind neutrális
Ez annyira igaz mint az,hogy minden futó valamilyen lelki bajtól szenved.

(#27725) Steelers válasza parandroid (#27716) üzenetére


Steelers
senior tag

Köszi! :R

(#27726) margithid válasza borix (#27724) üzenetére


margithid
veterán

Egy nem neutrális Hoka: [link]

(#27727) Chuck Norris válasza borix (#27724) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Megnéztem, igazad van, rosszul emlékeztem.

(#27728) inf3rno válasza LanyUs (#27721) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Egyáltalán nincs benne gyaloglás, megálltunk kétszer inni pár percre, azért torzít annyira. 5:15 x2k bemelegítés, 4:40 x2k, aztán 2p pihi + ivás, aztán 4:30 x0.7k dombnak fel, majd kocogás a tetején 6:00 x0.5k, aztán 4:00 x.0.7k dombnak le, kicsi sprint a végén síkon 3:47-el szembeszéllel, még amennyi belefért. Nagyjából +/-0:10 a szórás mindenhol. Utána 10p, amíg bevártuk a többieket, aztán haza a levezetés, nekem 5:40 körül, akivel futottam csajszi, neki meg 5:15 körül x5k. Idén összeszedett már annyi állóképességet alacsony pulzusos futásból, hogy lassan lenyomna félmaratonon, ha merne kigyorsítani. Tomcica korosztálya egyébként, most maratonra készül sokadszor, de már nem emlékszem mit akar megfutni. Félmaratonon az eddigiek alapján szerintem a max, amit elérhet 4:30 körüli átlag lehet, de persze nincs olyan hatalmas tapasztalatom, hogy megítéljem. Mindenesetre úgy tűnt, hogy nagyjából az a sebesség neki átlagban a határ hosszabb távon, afölé nem szívesen megy, meg pulzusban is az amit még tartani tudna. Csak ki kéne gyorsítania hozzá, az alap már megvan szerintem, legalábbis jobban, mint nekem. Laktát küszöböt majd mérünk az egész csapatnak, akik Spar maratonra mennek nem sokára.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27729) t1 válasza Chuck Norris (#27727) üzenetére


t1
addikt

Illetve az Arahi sem neutrál.

Nekem ma már meg is jött a Hoka Bondi 4 kintről este tesztfutás :R

LanyUs

Itthon Hokát venni? 54900 ft-ért próbáltam ezt a Bondi 4-et a pesti Nomádban, úgy hogy volt 2 méret, kintről 21500ft-ért jött haza.... viszont annyiba jó, hogy a Maratonman Depó ill a Nyúlcipőbolt is bele kezd a forgalmazásba lehet méretet próbálni ezerrel és kintről féláron megvenni.

[ Szerkesztve ]

(#27730) inf3rno válasza tomcica (#27719) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Laza. :D

Buliban hasznos! =]

(#27731) margithid válasza t1 (#27729) üzenetére


margithid
veterán

Kiváncsi vagyok!

Egyébként néztem netbankomat, ninc slevonva a hoka ára, mikor kifizetem ott volt, hogy le van, most nincs és nem is hiányzik a pénz a számlámról..
Egyébként feladták ma kiváncsi vagyok.
Lehet esz egy ingyencipőm? :)

(#27732) t1 válasza margithid (#27731) üzenetére


t1
addikt

Sajnos nem lesz, zárolva van pár napig a kes . Elsőnek rendeltem egy Vanquish 3-at vagy mit de sztem kicsi lett volna lemondtam vissza is jeleztek pár nap múlva nem teljesített fizetésként visszakaptam a kest az OTPtől :)

(#27733) LanyUs válasza inf3rno (#27728) üzenetére


LanyUs
senior tag

inf3rno! Érted a viccet ugye? :DDD Kengyelfutó gyalogkakukk!!! Szuper gyors, mint a mesében. Dícséret :D

t1: Vanquish nagyon alulméretezett!!! 47 1/3 is kicsi volt a lábamra, pedig bőven elég kellett volna legyen. Viszont valószínű benevezek látatlanba egy 12,5 Huaka-ba és egy 13-as Clifton 2-esbe. Remélem nem szaladok alá. Jó hír, hogy más is forgalmaz majd, mert a választék botrányos. Az 55K pedig vérlázító :)

[ Szerkesztve ]

(#27734) margithid válasza t1 (#27732) üzenetére


margithid
veterán

Eddig mindig láttam, hogy zárolva, most nem, illetve csak akkor amikor kifizettem. Akkor már le is lett vonva a pénz, most emg ott van, eddig iylet nem látam.

(#27735) LanyUs válasza margithid (#27734) üzenetére


LanyUs
senior tag

Azt néztétek, hogy Font esetében kedvezőbbre jön ki az árfolyam végett, mint Eur esetében? Pl. 20e Ft-nál már majdnem 1e Ft-ot jelent. Ez csak egy észrevétel

(#27736) margithid válasza LanyUs (#27735) üzenetére


margithid
veterán

Én AUD-ben vettem, de szállítási költséggel kb ott van mintha euróban vagy fontban vettem volna. 100 euróért meg nem akartam vásárolni most.

(#27737) t1


t1
addikt

Valaki jön Szőlőskör 50K-ra?

(#27738) Haugland


Haugland
aktív tag

Szőnyi Ferenc közben elkezdte hétfőn a tízszeres ironman-t hétfőn.
Leúszta a 36km-t 17ó 59p 45mp alatt, majd nyeregbe ült és 200körrel teljesítette az 1800km távot ami után már a futócipő(i)t koptatja.
~2 órája befogta az eddigi első helyezettet és köröz tövább rendíthetetlenül.

Kevesebb mint 160km van 'már csak' hátra -> úgyhogy szurkoljatok TI is!

facebook

Swissultra2017 eredmények

[ Szerkesztve ]

(#27739) inf3rno válasza Haugland (#27738) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Durva! :C

Buliban hasznos! =]

(#27740) #78687232 válasza Haugland (#27738) üzenetére


#78687232
törölt tag

Minden tiszteletem, nem értem hogy lehet ennyit teljesíteni.

(#27741) tomcica válasza Haugland (#27738) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Uhh,ez igen,hajra

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27742) bandus


bandus
veterán

tegnap kb. 1:1-ben lefutottam a keddi tempót, kicsit lassabb volt ugyan, nem annyira sikerült tartani az 5:00-s célt, de a pulzus sem mászott el. szép lassan jó lesz kitolni a távot, aztán jöhet az az 1:45 félmaraton :K [link]

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27743) concret_hp válasza tomcica (#27741) üzenetére


concret_hp
addikt

már csak 45 köre van (asszem 1.25km / kör) és 10-11 körrel vezet :K

persze itt tökutolsóként beérni is elég kemény :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27744) filkor.tomi


filkor.tomi
kezdő

Sziasztok!

Nemrégiben kezdtem olvasgatni a fórumot, már cipőben tanácsot kértem is. A cipő megvan, egyelőre egy Lunartempo lett, de lenne pár kérdésem.
Szeptembertől kezdem a futást komolyabban venni. Azt találtam a fórumban, hogy a max pulzusunk 70-75%-ával érdemes alapozni és hogy a kilométerek, meg a tempo az jönni fog idővel. Nekem jelenleg csak egy Xiaomi Mi Band 1s-em van ami valószínűleg nem a legmegfelelőbb eszköz a pulzusmérésre, de nem szeretnék most cipővásárlás után 40+ ezer forintot kiadni egy normális órára + pulzusmérőre.
Ha vennék egy pulzusmérő övet és mellette telefont használnék az nem lenne elegendő?
Igaz sokkal kényelmesebb lenne egy órával, de hát nekem így megfelelne szerintem. A kérdés, hogy ugye eleinte nehéz belőni, hogy mennyi is épp a pulzusom, emiatt más is sűrűn nézi az óráját ugye? Mert nekem telefont kéne bámulnom, de később gondolom csak rá-rá kéne pillantanom. Szóval így összefoglalna, szerintetek megfelelő ez a megoldás? Vennék egy decathlonos övet és egész olcsón megúszom.
Más.
Az edzést úgy képzeltem el, hogy az elején heti 3 edzésem lenne hétfő-szerda-péntek és egy órát futnék körülbelül vagy max másfelet reggelente és később növelném az edzésszámot. Ez így megfelelő egy kezdő számára? Egyébként úgy nincs nagy gond az állóképességemmel, futottam előtte is, csak nem megfelelően, még futócipőm se volt :B . Úgyhogy szerintem bírni fogom.
Ja és még 1 plusz kérdés. Ha reggel futok ébredés után nem sokkal, akkor egyek előtte azért? És ha igen akkor mit érdemes?

(#27745) bandus válasza filkor.tomi (#27744) üzenetére


bandus
veterán

mint minden, ez is egyénfüggő. nekem két éve van pulzusmérőm, de mondjuk tegnap volt először olyan, hogy csak kb percenként néztem rá :D

enni amúgy érdemes, igen, de azt neked kell kikísérletezni, hogy mi válik be. másnak jó a banán, de az én gyomrom reggel nem annyira szereti. puffasztott rizs, zabkása vízzel és valami gyümölccsel, amit szeretsz, vagy valami egyszerű szendvics egészségesebb kenyérből, de ne túl sokat. esetleg smoothie, zöldturmix.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27746) inf3rno válasza Haugland (#27738) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Még 29 kört ír neki, lassan vége. :-)

Buliban hasznos! =]

(#27747) inf3rno válasza filkor.tomi (#27744) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem nem vált be pulzusmérés szempontból a mobil. A bicepszemre tettem fel a karpántot úgy, hogy a mobil kifele nézett, úgy tök esélytelen volt ránézni menet közben, inkább csak loggolásra volt jó. A futópadon működhet, amit mondasz, de általában a futópadokhoz amúgy is lehet csatlakoztatni pulzusmérőt, ahhoz nem kell a mobil. Esetleg ha tudod hordani máshogy is, az is jó lehet, nekem nem sikerült megfejteni. Kezdésnek elmegy a Mi Band is, a semminél az is több.

Buliban hasznos! =]

(#27748) Corpuscle válasza filkor.tomi (#27744) üzenetére


Corpuscle
őstag

Először én is a telefon+öv kombinációban gondolkodtam, a Decathlonos övet is néztem. Szerintem attól függ mennyire vagy "pulzusfüggő". Én bicajon is rendszeresen figyeltem, hiányzik ha nem látom, így a telefonos dolgot elvetettem.
A Garmin FR230-at futtatják ki, övvel 80.000.- körül megkapható. Leírtad, hogy nem szeretnél rá sokat áldozni, de ez jó árnak tűnik. Esetleg valaki használ ilyet? Komolyan gondolkodóba estem, amit tud számomra elég.

(#27749) LanyUs válasza filkor.tomi (#27744) üzenetére


LanyUs
senior tag

Páromnak tegnap vettem a Lidl-ben egy analóg pulzus mérő órát kényelmes övvel 5.000 Ft-ért 3 év garanciával. Mérése pontos, kijelző jól látható, viszont telefonra nem szinkronizál. Low budget pulzus kontrollra alkalmas.

Futások előtt 15 perc séta nem árt, főleg reggel. Diéta alatt 135hrm fölé nem megyek reggel ha zsírvesztés a cél. Éhgyomorra is simán be lehet vállalni max. 1 órát.

(#27750) borix válasza inf3rno (#27747) üzenetére


borix
őstag

Meg lehet oldani,hogy 250m-500m-750m-1000m vagy bizonyos időnként bemondja pl a pillanatnyi pulzust,tempót,átlag pulzust,tempót,távolságot eltelt időt stb..
Lassan már ezek az infók nekem elégséges is lenne ilyen megoldással mobillal és e mellett már felesleges luxus az óra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.