Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27301) bandus válasza #78687232 (#27300) üzenetére


bandus
veterán

miert ne johetnel ki, nem borton 😂 Van kijarat rola a margitszigeti futopalyara, onnantol meg tied a varos. mondjuk azt nem ertem miert akarna valaki videkrol bp-re feljonni futni a tomegben es a szmogban, de ez mar egyeni preferencia :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27302) #78687232 válasza bandus (#27301) üzenetére


#78687232
törölt tag

Azt hittem, csak bentre szól a szolgáltatás. Már nem emlékeztem a múltkori beszélgetésre, köszi a megerősítést. Egyébként a változatosság miatt, itthon 20-30 km-en belül már mondhatni mindenhol voltam. Pesten sok szép helyen lehet futni, meg sokkal több a szint, lépcső, különböző kínzások. Azt a 20 ezret simán megéri.

(#27303) Vertigo18 válasza #78687232 (#27302) üzenetére


Vertigo18
addikt

Mondtam, hogy gyere el hozzánk! :D

Vegyél ki szabit, van 2 üres szobánk, elleszel itt egy hetet és megkínozzuk egymást! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27304) #78687232 válasza Vertigo18 (#27303) üzenetére


#78687232
törölt tag

A világ végén laksz. Vagy én, attól függ honnan nézzük :DDD

(#27305) Vertigo18 válasza #78687232 (#27304) üzenetére


Vertigo18
addikt

Akkó' mennyé', oszt fussá a szmogba-e! :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27306) parandroid válasza bandus (#27301) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én pl. a társaság miatt járok be Frankfurtba futni (nyilván több futónak van középen a környékről). Az más kérdés, hogy a Majna-part mindkét oldalon szinte teljes hosszában egy nagy Margit-sziget, kavicsos sétánnyal, széles betonos úttal, nagy zöld felülettel a piknikezőknek, csak a kurva kacsák folyton összeszarnak mindent.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#27307) borix válasza #78687232 (#27300) üzenetére


borix
őstag

Margitszigetre,városligetbe nem járnék fel.Ha már igen akkor a Hármashatár-hegy,János-hegy.Spártaibban oldanám meg nem variálnák ennyit rajta.10-12l futóhátizsák bele váltó ruha kis törölközö,deo spray.Futás végeztével közkutnál rendbeszedném magam
majd irány haza.Elég lenne az utazásra költeni nem kellene többet feleslegesen.

(#27308) #78687232 válasza borix (#27307) üzenetére


#78687232
törölt tag

Ez tökéletesen működik nyáron, viszont én ősztől-tavaszig működök igazán, főleg a nagy hidegben. Az öltözőtől fogok táskát vinni, váltópólóval, meg ezzel-azzal felszerelve. Szerencsére az utazásra nem kell költenem pluszba. Valami nagyobb futótáskán azért gondolkozok, az itt ajánlott AONIJIE 8l túl kevésnek bizonyult.

[ Szerkesztve ]

(#27309) tomcica válasza bandus (#27301) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mi van,ha direkt nehezitesnek akarja ?! ;] Felmegy Pestre par het extra szmogos,betondzsungeles futasra,utana videken hasit majd mint az allat,mert tobb az oxigen.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27310) borix válasza #78687232 (#27308) üzenetére


borix
őstag

Vegyél akkor egy kondi bérletet gyúrhatsz is mellette kijársz majd futni vagy csak följössz lezuhanyzol és hazamész ha nincs kedved semmihez. ;]

(#27311) bandus válasza tomcica (#27309) üzenetére


bandus
veterán

vegulis felfoghatjuk ugy is, hogy ez egy low-budget high-altitude edzotabor :D

A hetet dicsoseges 36 km-rel zartam le, ami annyi mint a teljes julius volt 😂 De most visszalovom a mennyiseget valahova 40-50 km koze es johetnek a normalis edzesek :K

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27312) tomcica válasza bandus (#27311) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jobban jarnal,ha azt a havi csoffadt 30-35km-t egyben futnad le ;]

London atletika,maraton,elo:

[link]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27313) tomcica válasza bandus (#27311) üzenetére


tomcica
Topikgazda

low-budget,low-altitude high-smoke :DDD (LBLAHS) tudunk mi itt kelet europaban alkotni

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27314) bencze


bencze
senior tag

Volt valaki a budapesti Night Runon az este? Egész érdekes volt.
Én nem vagyok meleghez szokva, és visszatérőben is vagyok 2-3 hete szóval különleges kínzásnak minősült. A részvétel szerintem egész jó volt, nem vártam ekkora tömegre.
7k: 1208 résztvevő
12k: 1449
FM: 852
M: 160

Kíváncsi lennék mennyien léptek vissza vagy váltottak kategóriát maratonról, én is akartam de már nem lehetett. Ismerőssel voltam aki FM-t futott és megvárt.

Amikor beálltam a sorba elég fura érzés volt, hogy nézem, innentől, idáig, ennyi a maratonista? Akkora helyen ami így pár sornak tűnt, olyan széles mint hosszú...
Elvileg 5 percenként engedtek, a várból lejöttünk már a 7k-sok lökdösődtek, könyököltek rendesen, de hát na, dolguk volt elöl gondolom.

A déli fordító (Lágymányosi híd környéke) lentebb volt a maratonistáknak, ott nagyon magányos lett a dolog, 100, de akár 300 méteren 1 ember. Lefele az ember pusztult meg a saját izzadságában, borzalmas volt. Fordítónál jobb lett, volt kis szél szembe amitől nehezebb volt futni, ellenben valamennyit szárított. De azért azt hiszem, volt olyan 28-29 fok körül szóval nem valami móka és kacagás, az ember izzadt csak a póló mintha felfele irányba kicsit veszített volna a súlyából.

Szurkoló volt a belvárosi részen, gondolom sok kísérő, meg (fél)részeg turista. Tömegek voltak a rakpart tetején. Első kör felfele még rendesen biztattak is, olyan forest gump érzés volt, hogy nem tömegben fut az ember, még én éreztem hülyén magam, hogy itt né, hobbikocogok ezek meg ordítoznak, hogy hajrá meg tapsolnak.

Északon a K híd környékén fordítottak. Az a rész is jó csendes volt, Árpád híd előttől már csak félhomály és 1 ember sehol a környéken kivéve a fordítót, egy rendőrautót meg valami éjjeliőr kinézetű fazont aki cigizgetett az út szélén és mérsékelt kíváncsisággal szemlélődött. Olyan sokat megélt idősebb embernek tűnt, szóval nem volt semmi csodálkozás a fején csak rezignáltan bámészkodott és lassú mozdulatokkal cigizett, többször láttam. Szóval elég sajátos hangulat volt ezen a részen.

A frissítés szerintem nem volt rossz, féltem, nehogy elfogyjon a végére a víz. Elég sűrűn adtak ami volt, egy adott helyen banánt kerestem és nem volt csak valami bcaa shot meg szponzorált energiaszelet, az előbbi azt sem tudom mi, nem kockáztattam, de az a szelet borzalmas volt, alig ment le vízzel is, ragadt össze a számban... összesen 2 pohár hideg vizet is kaptam, na, az mindent megért. Volt jég pár helyen de valószínűleg nem volt ideje a víznek kihűlni.

Az első kör végén az Erzsébet híd előtt elterelték a félmaratonistákat, ment a nagy tömeg jobbra ilyen 50 ember, én meg egyedül előre, az megint fura volt, egy kivételesen peches hősnek éreztem magam (ha már neveztem menni kell, de nem mondom, hogy jólesett). Az emberek jól megnéztek és volt pár biztató szó.

A második kör eléggé eseménytelenül telt el, a várkert bazár alatt elhaladva felfele irányban olyan 25, 28km körül lehetett, már kedvem lett volna befejezni, onnan próbáltam hidakat számolni: a Margit hidat már látom, onnan 1 hosszú az Árpád hídig / az egy cca 3km a szigetkör mentén ahol néha futok /, onnan még 1-2km a pusztaságban, aztán visszafordulok és "célegyenes" amiben az az Árpád híd - Margit híd a leghosszabb darab és utána már szinte látom a végét, 2 kis híd távolság... szóval nem tudom más hogy szokta ezeket a dolgokat számigálni versenyen de én kb így gondolkoztam.

Aztán a lassan szokásos számadás ment - 30km-nél alapvetően minden oké, csak uniform szarul vagyok, 35-nél erősebben szarul vagyok de még mindig semmi különös. Onnan már 37-ig eltelt, aztán a többi valahogy mintha hamarabb lejárt volna, rezignáltan mentem, talán kicsit lassulva de a terep sunyi - eddig sosem tűnt fel, hogy az alsó rakpart kicsit rollercoaster, hol fel hol le (nem csoda, autóm nincs, biciklivel meg gyalog nem járok ott).
Helyenkint középen futottam a vonalon, jól esett, hogy ilyet lehet az alsó rakparton ahol máskor a 70-es táblára tolja mindenki ezerrel.

A legvégén 17-es vagy milyen villamos vonaláról kicsit elkacskaringózott a pálya az utolsó km-en, már néztem, jó helyen megyek? Egy sorstársat hagytam le akit egy csaj biztatott, a srác próbált jönni utánam de hallom a csaj mondja, engedd el... szadista vigyor asszem kiült a képemre, hogy van még annyi kraft, hogy ilyenekkel szórakozzak. Láttam, hogy tán a 3:45 meglesz, csodálkoztam, hogy 3:43:08 lett a vége, de az órám szerint hiányzott 400m, szóval onlájn a hősiességem nem lett meg (maraton "rovátkák" az appokban).

A pulzusom érdekes mód végig bírta, 140eseken mozogtam, csak a vége ment fel ahol kicsit megtoltam, helyenkint 140 alá is mentem. De mintha nem kaptam volna elég levegőt. Szóval mintha a tüdőm fáradt lenne de a szívem bírná, ilyet még nem tapasztaltam. A melegre eddig a pulzusom is ment fel, most valami más reakció jött ki, úgy néz ki... a 140esek az nekem egy komfortosabb tempó futáson jön normálisan elő, mármint hűvös időben, a normál üzletmenet az lett volna maratonon az eddigi tapasztalat alapján, hogy korán 13x, nemsokára utána 14x és aztán úgy felétől kínlódnék 150 alatt tartani, hogy ne purcanjak ki és a 30+ 150-155 stabilan és afölé esetleg 40 után ha megy.

Ilyen lett.
Garmin connect
official

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#27315) Vertigo18 válasza bencze (#27314) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igazán nagy respect! :C

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27316) inf3rno válasza bencze (#27314) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula, szépen végigtoltad! :C

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27317) tomcica válasza bencze (#27314) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Koszi a beszamolot,elveztem....gratula,majd irj a regeneraciodrol is az elkovetkzo napokban.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27318) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Nos, eljött az idő, amikor az 1700 km-t megjárt Nike Dart 8 cipőmet nyugdíjaztam. Tudom, már rég le kellett volna cserélni, meg jól szétcseszi a lábamat, meg stb... De egyszerűen annyira kevés kopás volt rajta és annyira megszerettem, hogy nem volt szívem. Most viszont a talpán hátul már egy helyen eléggé elkopott a minta, ezért cserés lett. Viszont tényleg annyira jó állapotban van még, sehogy egy szakadás, foszlás, semmi, hogy simán felhúzom majd még utcára...

Utódja egy Nike Dart 10 lett éppen. Viszont lehet, hogy nem 16 km-en kellett volna felavatnom, kicsit elfogytam a végére. Olyan volt, mintha valami párnákon lépkedte volna az első 10-ben, aztán "szerencsére" szépen beletapostam a betétet a talpába és visszatért a régi érzés. Az a párnázott dolog nem igazán tetszett, sokkal nehezebb volt számomra úgy futni, mintha egy zseléből kellett volna kiemelnem a lábamat. Hozzáteszem, utcai viseletnek biztos nagyon kényelmes lehetett volna, hiszen, amikor elkezdtem futni, olyan volt, mintha valami pihe-puha mamuszban lennék.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27319) bandus válasza bencze (#27314) üzenetére


bandus
veterán

nagy gratula, erre mondjak, hogy jol megtervezett es kivitelezett, profi munka :R

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27320) Aristeus válasza bencze (#27314) üzenetére


Aristeus
tag

Én voltam, szintén maraton, kicsit másképp éltem meg, mint te és az enyém egy kicsit drámaibbra sikerült: (na, nem mintha szerettem volna. :O ) NN Nightrun maraton - félig mennyország, félig pokol...

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#27321) parandroid válasza Aristeus (#27320) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Pfff, nem tudom, hogy gratuláljak-e, vagy csak csóváljam a fejem. Nem tudom, hogy ér-e egy sérülést akármilyen random verseny. Nagy respect, hogy végig tudtad csinálni, de lehet, hogy butaság volt ez így. :(

Akárhogy is, jobbulást mielőbb!

És Benczének is gratula, természetesen!

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#27322) Vertigo18 válasza Aristeus (#27320) üzenetére


Vertigo18
addikt

Én lehet, hogy megálltam volna a helyedben, Gyuri, és megérte volna az a pár perc állás - már a lelkemnek, hogy elpicsázom azt a hülye gyalogost!

Nevetséges! :W

A teljesítményhez gratula :C és jó pihenést neked is! :K

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27323) bencze válasza Aristeus (#27320) üzenetére


bencze
senior tag

Hát az bizony elég szar. Nem tudom, hogy az az eset volt-e amit én is láttam, valahol talán szembe jövet, ott volt 1-2 mondat erejéig egy kis anyázás benne (nem tudom, hogy az áldozat vagy más részéről), balfasz volt a civil de ott kérte a bocsánatot ismételten, hát baleset volt... egy irányba nézett csak miközben 2 irányba közlekedtünk. Nem tudom hogy ilyen hülye valaki de úgy látszik van ilyen. Ha más eset volt akkor 2 ember is megjárta. Én tuti feladtam volna, de talán nem egyforma elszántsággal kezdtük, nekem nem versenynek volt belőve, "csak" amolyan edzőfutásnak, hogy maratoni rutint szerezzek - mondjuk úgy, hogy a hosszabb távú stratégiám része (ennek ellenére, fene tudja miért, nem vettem kényelmesre de úgy értem talán könnyebben feladtam volna ha baj van). A nyáron sokat kényszerpihentem, ilyenkor az ember mindig megígéri, hogy ha gyanús valami nem erőlteti :)
Én azért is nem terveztem erős versenyt és precíz időt jóelőre, mert augusztus elején elég kicsi a valószínűsége, hogy jó idő lesz, amennyire én szeretem a meleget... így is meglepő a pb + 15 perc. Hát sajnálom, gratula az éremhez meg a tapasztalathoz, és egy következő alkalommal biztosan sokkal erősebbre sikerül, ahogy látom minden megvolt hozzá - a szerencse és az időjárás. Lesz ebből még sokkal 4 óra alatti, egy kellemes 5-10 fokos versenyen :)

Ma olvastam a cikket, hogy a 15. ember belefulladt a Balatonba. A család bement vízibiciklivel 400 métert, majd a srác beleugrott. Miközben sem ő sem más nem tudott úszni. Borzalmas, nem is tudom milyen lehet egy ilyesmit végignézni amikor nem tudsz segíteni, de az emberi hülyeség úgy látszik, határtalan. Csak az átfutó, mindkét irányba nem nézővel kapcsolatban - van ilyen, szerencsére általában nem helyrehozhatatlan az eredménye...

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#27324) borix válasza Aristeus (#27320) üzenetére


borix
őstag

Sajnos ez vele já ha jól esik mikor sokszor biztatnak szurkolnak a futókért az árny oldalát is el kell vinni időnként valakiknek.
Gondoljunk bele pl mikor profi kerékpáros versenyen a néző felborítja a bringást az is milyen már.

(#27325) inf3rno válasza Aristeus (#27320) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula! Előfordulnak balesetek, sérülések sajnos. Én biztosan feladtam volna, nem szeretek úgy futni, hogy nem vagyok legalább 80%-os.

Buliban hasznos! =]

(#27326) inf3rno válasza borix (#27324) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem ez volt a csúcs: [link]. Vigyázni kell az idiótákkal az utakon, mert simán kinyírnak. Kocsival is tapasztalom, bringával is, gyalogosként talán egy fokkal kevésbé.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27327) borix válasza inf3rno (#27326) üzenetére


borix
őstag

Valahogy általában úgy esik,hogy többségében a vétlen fél b@szik rá. A halált okozó részeg gyorshajtó is nem a szembejövő szabályosan közlekedő kamionba,munkagépbe hajt bele mert ha így történne akkor nem a vétlen fél maradna ott.

(#27328) margithid válasza inf3rno (#27326) üzenetére


margithid
veterán

Ezt csak megerősíthetem!
Pénteken mikor tetőzött a kánikula, kb 3 autós húzta rám a kormányt, zebrán parkolóban, ha megállok egy pillanatra vagy kicsit lassítok, simán nekem jön...
Elhiszem, hogy a meleg kicsinálja az ember idegeit, de azért a volán mögé úgy ülök csak oda, hogy rendben vagyok mentálisan. De az is lehet, hogy sokan a kisebbségi komplexusukat élik ki igy, nem tudom.
De mint láthatjuk a gyalogos is lehet felelőtlen.
Én mindenesetre csak az erdei pályámon vagy bicikliúton futok, közút mellett nem merek, rengeteg a felelőtlen ember, és ami még nagyobb baj jogosítványt is adnak nekik...

(#27329) norby_42 válasza Aristeus (#27320) üzenetére


norby_42
aktív tag

Mindkettőtöknek gratulálok. Én a helyedben biztos megálltam volna, nehogy nagyobb legyen a baj.

Én pénteken este 10-kor mentem el futni, nagyon jó volt, tiszta nosztalgia. Az első 1-2 évben csak éjszaka futottam, furcsa is volt az első verseny napfényben :)

Eat pasta, run fasta

(#27330) tomcica válasza Aristeus (#27320) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Bravo a kitartasodra.Mivel nem mi voltunk ott,igy kivulrol nem is tudjuk pontosan megitelni,h helyes volt-e igy vegigfutni.Mentalis gyozelem ez barhogy is nezzuk! Figyelj oda a regeneraciora,ha tobb kell,mint ket het az se baj.Akar keresztedzes is mehet,uszas,bringa,evezes ilyenek...atmozgato jelleggel,nem terhelni.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27331) Aristeus válasza bencze (#27323) üzenetére


Aristeus
tag

Köszi a gratulációkat srácok!

(#27321) peterkeT Igen, lehet, hogy hülyeség volt 21 kilométert még fájós lábbal lefutni, de annyi munkám volt a felkészüléssel, hogy egyszerűen nem tudtam elengedni, nem szerettem volna feladni csak végső esetben.

(#27322) Vertigo18 A lelkem mostmár megnyugodott, ott a pillanat hevében az lett volna az utolsó dolog számomra, hogy leálljak kötözködni... :)

(#27323) bencze Azt az esetet én is láttam, amit leírtál: az még nagyon az elején volt, mikor még először haladtunk dél felé, a srác meg akinek szintén elé léptek meg már visszafelé haladt igen nagy tempóban. Szerintem ő a 7km-es távon versenyzett és az élmezőnyben volt, azért volt az a nagy anyázás. Azt hiszem, ha jól láttam ő nem is esett el, viszont jól megmondta a magáét... :D
Nekem erről az a véleményem, hogy egy ilyen versenynél, ahol a rendezők nem tudnak minden szórakozóhely/lehajtó/zebra mellé állni és terelni a gyalogosokat benne van a pakliban az ilyen, csak ugye senki sem számít rá, hogy pont vele fog megtörténni. Mondjuk láttam más versenyen olyat is, hogy a gyalogos leszarta a rendezőket is és csakazért is átment a futók között, az ilyen emberi bunkóság ellen a rendezők sem tudnak mit tenni.
De akad ellenpélda is, találkoztam egy csoporttal 6-8-an voltak (ez már olyan 28-30 km körül lehetett, csak a maratonisták voltak már a pályán), a rakparton jó hangulatban sétáltak - gondolom valamelyik szórakozóhelyre, de minden egyes futóra figyeltek, félreálltak, sőt még szurkoltak is! Szóval lehet így is a futók között közlekedni.

(#27330) tomcica A lábamat jegeltem, pihentettem már sokkal jobb, igaz még érzem, fáj, ha rálépek, de alakul. Még pár napot teljes pihenővel töltök, aztán szerintem előkerül a bringa, meg ellátogatok az edzőterembe is, egy kis core training sohasem árt. :)
Aztán meg októberig még lesz időm újra formába lendülni egy következő maratonra.

[ Szerkesztve ]

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#27332) bencze válasza Aristeus (#27331) üzenetére


bencze
senior tag

annyi munkám volt a felkészüléssel, hogy egyszerűen nem tudtam elengedni, nem szerettem volna feladni csak végső esetben

igen ez ilyen műfaj sajnos :)

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#27333) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

Sziasztok, szerintetek
Van olyan alkalmazas, amit mar joval fentebb linkelt runtastic mellkaspanttal jo kombinavio lenne ?
Hasznaltan van polar M400, vagy inkabb megeri ez, ora, pant es maga a szoftver.

(#27334) margithid


margithid
veterán

Na megjött az adidas takumi ren!
Első benyomás, hogy passzentos, nem olyan "nagydarab" mint az adidas ozweego stability.
Kényelmesnek kényelmes, komfortos, szerintem csillapítás is bőven megfelelő.
Az első blikkre látszik, hogy ez a teljesítményre van kihegyezve!

(#27335) Vertigo18 válasza Aristeus (#27331) üzenetére


Vertigo18
addikt

Én sem azt mondtam, hogy kötöszködni... Csak egy pontos ütés az orra... TÁKK!

Aztán letakarni a számot és elszaladni. Mit fog mondani? Megvert egy futó? Node melyik???
Jó, tudom, eléggé elvont gondolkodásmód, dehát a pillanat hevében lehet kijött volna a kezemből egy pofon...

Akkor is bosszantó, hogy ilyenek vannak.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27336) inf3rno válasza margithid (#27328) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Közúton a futásnál valami fordított logika működik. Ha az úton maradok, akkor kisebb ívben kerülnek el, mintha látványosan lemegyek a szegélyre, amikor látom, hogy jön egy kocsi. :D Futva szerintem kevésbé veszélyes, mint bringával. Én már vacillálok egy fej kamera beszerzésén, aztán feljelentgetésen közúti veszélyeztetésért. Ha annak a 10%-nak elvennék a jogsiját, akik állat módra vezetnek, akkor sokkal biztonságosabbak lennének az utak. Tényleg nem a többséggel van a baj. Inkább az olyan értékrenddel egyeseknél, hogy mások élete nem ér meg nekem 5 perc késést, vagy 2 liter gázolajat, mert lassítanom kell...

Buliban hasznos! =]

(#27337) inf3rno válasza Vertigo18 (#27335) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nyugi, visszafele megvár a haverokkal, hogy visszaadja. :D

Buliban hasznos! =]

(#27338) Vertigo18 válasza inf3rno (#27337) üzenetére


Vertigo18
addikt

Node kinek? ;)

Melyik futónak? Volt vagy x ezer!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27339) margithid válasza inf3rno (#27336) üzenetére


margithid
veterán

Az a baj nem is olyan szűk kisebbségről beszélünk. És mintha pár éve romlana a helyzet.
A törvényeket kellene betartani, mire lehet például számítani mikor 100al mennek Budapest útjain, közvetlenül mellette pedig járda van, sokszor nem is kevés emberrel.
Vagy mikor egy kanadai milliomos a Hősök terén égeti és bömbölteti az autóját, rendőri jelenlét mellett.
Szerintem sokat nem számítana ha beküldenél mindenféle videót szabálytalankodó autósokról. Egy esetben lenne foganatja, ha elütnének.

(#27340) tomcica


tomcica
Topikgazda

Mondtam en,hogy turelemmel kell lenni a meleg miatt.Ma lehult 25-26fokra,picit meg paras volt,de megse 36 :DDD
15km benne 10K tempo volt a program,az elso 5km konnyu alap pulzusos melegites,a masodik km 4:26 lett 148-as pulzussal,itt mar tudtam,hogy "elfolyt a magzatviz,ebbol papas szules lesz" ;] leszedtem laza 4:40 kornyekere es elmorzsoltam ami meg maradt,ezutan a 10K 37:48 173-as pulzussal ment,melegem volt,lesz ebbol oszre meg 3:45-os iram 170-en,mint a huzat.
A sebesseg is jon,szoval 33perc koruli 10K palyan elerhetonek erzodik.Meglatom melyik tavon es milyen versenyen is fussam ki,amit kifutok.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27341) inf3rno válasza tomcica (#27340) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szép! :D Én is hasonló edzést nyomattam csak 15 perc különbséggel. :DDD :N Októberre próbálom összekapni magam egy 10k maraton váltóra. Talán a bemelegítő tempód meglesz addigra.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27342) concret_hp válasza tomcica (#27340) üzenetére


concret_hp
addikt

az úr megint full kretént tolt úgy látom :DD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27343) inf3rno válasza concret_hp (#27342) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jaja, csak az nem derült ki, hogy fiú vagy lány lett a vége. :D

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27344) beltram


beltram
tag

Szép volt Balázs! :C :R :Y

pace be with you

(#27345) tomcica válasza beltram (#27344) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ez igen!

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27346) bandus


bandus
veterán

rövid tempóedzés: [link]
a tempókat mindenki be tudja lőni magának nyilván, de nekem tetszik az egésznek a koncepciója, a héten szerintem ki is próbálom :K

baji balázsnak meg óriási gratula, brutális, amit futott a végén :R :C

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27347) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Kicsit megkesve, de grat a ket night run maratonistanknak es persze Balazsnak is!!!

(#27348) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Voltam ma Vibrammal futni 10k körüli távot. Nem mondom, hogy kellemes volt, főleg így, hogy a táv felét murván meg földúton toltam (arra vitt a csapat), de azért ki lehetett bírni. Lassan ráérzek, hogy hogyan kell futni benne. Most movescount-ot adok, mert az endo a sok megállás miatt használhatatlan: [link]. A pace megy ugyanúgy ebben is, 6:00 alatt kezd összeállni ennél is a mozgásom, felette sajna nincs meg az izom memória, nem tudom hogy kellene olyan lassan kocogni. Az emelkedőkön kifejezetten jó a cipő, inkább a lejtőn rossz, hogy nem érkezhet a sarkam elsőnek. Még akár az is lehet a vége, hogy a 10k pb-t ebben próbálom meg a normál cipő helyett. Addig még van 2.5 hónapom...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27349) bencze válasza inf3rno (#27348) üzenetére


bencze
senior tag

De jó helyen laksz...

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#27350) bandus válasza bandus (#27346) üzenetére


bandus
veterán

tegnap ki is próbáltam :K versenytempónak az 5:00-t lőttem be 3 percen keresztül, előtte-utána 4 illetve 2 percig pedig 4:45 körül igyekeztem tartani, vagy alatta, és egészen jól ment a dolog. jó kis edzés, változatos és baromi gyorsan elrepült. a negyedik ismétlés azért már köpködős volt kicsit :D
[link]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.