Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27351) ígyvanferi válasza bandus (#27350) üzenetére


ígyvanferi
addikt

De a 2 perces etapot nem lassabban kell, mint a versenytempó? Vagy csak rosszul értelmezem az above-ot?

(#27352) bandus válasza ígyvanferi (#27351) üzenetére


bandus
veterán

én úgy értelmezem, hogy fölötte=gyorsabban. erre utal utána, hogy push pace as you feel. de aztán lehet tévedek :D mindenesetre így egész kemény menet volt. lentebb:
"The opening 4mins should be comfortable and aerobic. The following 3mins are at goal race pace and the next two need to be a little faster, but let your legs and energy levels guide this"

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27353) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

Sziasztok
Szerintetek miért fájhat, a térdem, bal térd, külső része.
Ha úgy nézzük a térdet, mint egy óra, akkor ugy tudnám, még jobban pontosítani, hogy kb 9ó-12-ig jön elő ez az érzés.
Nem rögtön, hanem 2-3 km futás után.
Teljesen amatőr vagyok, annyi hogy lassan fél éve kocogok, heti szinten 3-6 szor, ez távba kb 4,5 km-t jelent alkalmanként. A cipőm, egy sima cipő volt, abba minden rendben volt, amíg nem kezdte ezt csinálni a térdem. Most pár hete, egy olcsóbb decathlonos futó cipőt használok, de ebbe is ugyanúgy előtör.

(#27354) bandus válasza Sterilzona (#27353) üzenetére


bandus
veterán

még nem cseszték fel az agyam munkában, szóval türelmesen le tudom írni neked, hogy futók vagyunk, nem orvosok, meg távgyógyítók. pihentesd, jegeld, kenjed feketenadálytő krémmel vagy mással, ha nem múlik el, akkor orvos. meg egy jó futócipő.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27355) LanyUs válasza Sterilzona (#27353) üzenetére


LanyUs
senior tag

Esetleg ITB szindróma? Mindenképpen nyútsd ülve futás után: egyik láb a másokon keresztez ( a boka a másik térden van és enyhén előre hajolsz. Érezni fogod a feszülést. Ez elvileg enyhíti majd meg is szüntetheti a problémát. [link] Futótechnika bárszék magasság rogyaszt, egyenes testtel előre "magad alatt" futsz, nem sarkon. Ez is megoldás rá.

(#27356) ígyvanferi válasza bandus (#27352) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ja, azt a részt már nem olvastam el. Akkor tényleg te értelmezted jól. Nekem valamiért az adott tempó fölött az egy nagyobb értéket jelent. Mint amikor azt mondjuk, hogy 130 fölött mentem az autópályán és megb.sztak gyorshajtásért. Csak ugye a tempó pont reciprok mértékegység, itt a több az lassabb.
Na de ez mindegy is, a lényeg, hogy egy jót futottál.

(#27353) Sterilzona: illetve ártani biztos nem árt, ha megnézeted a lábállásodat spuriban, maratonmanban, meg nem tudom még hol lehet. Ha mondjuk erősen dől befelé a bokád, de ezt nem kompenzálja a cipő, lehet ezért is. Bár akkor talán mindkettő fájna...

[ Szerkesztve ]

(#27357) Sterilzona válasza bandus (#27354) üzenetére


Sterilzona
senior tag

sejtettem, hogy lesz egy ilyen hozzá szólás, ne haragudj, hogy megbántottam a lelki nyugalmad.
gondoltam, mivel egy futós topikba vagyunk, futás során fel lépő probléma van nálam, arra gondoltam, hátha másnál is volt már hasonló, vagy pont ez.
sajnos, lehet rossz a logikám.
Tényleg, elnézést kérek.

(#27358) Sterilzona válasza LanyUs (#27355) üzenetére


Sterilzona
senior tag

Köszönöm, elolvasom a cikket is.

(#27359) tomcica válasza Sterilzona (#27353) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Te ismered a testedet,sok minden lehet.Onnan kezdve,h gyulladas akar rossz fogtol vagy hulladek kajaktol,egesz a tuleroltetett lepes,valamint merevseg az eletmodbol kifolyolag.Meg kell fogni egy pontot es szepen elkezdeni helyrerakni a dolgokat (cipo mar egy jo kezdeti pont,habem attol van mesz tovabb - pihenteted es megnezed mondjuk gyors setanal elojon-e,ha ott nem jon elo akkor megnezed a futotechnikat,vannak-e benne valami aranytalansagok)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27360) bandus válasza Sterilzona (#27357) üzenetére


bandus
veterán

nekem anno baromi furcsa fájdalmaim voltak a térdhajlatomban, heteket kellett kihagynom miatta, pihentettem, nem jött be, nyújtottam, az se. elmentem az egyik igen elismert sportorvoshoz, aki egyébként egy mogorva fasz volt, 5 percig tekergette a lábam amiért otthagytam 12k-t majd azt mondta, hogy nem lát semmi elváltozást, ami ezt okozhatná, szedjek magnosolvot. el nem hinné az ember, de néhány nap alatt segített :D szóval bármi megtörténhet, de én azért maradnék az orvosnál, vagy a piócás embernél.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27361) LanyUs válasza Sterilzona (#27358) üzenetére


LanyUs
senior tag

Én is térdes voltam, főleg a sarkas technika nyírta és a fájdalom a térd alsó részében érződött. Majd jött a külső ITB, ami a nem megfelelő nyújtásból adódott. Technika váltással és normális cipővel mindkettő megszűnt. A triatlonos ismerősöm pedig vega lett az ízületei végett, amikben minden kellemetlen érzése megszűnt. Erről tapasztalatom nincs, mert nem vagyok hajlandó lemondani a tárcsázásról, grillről, pörköltről, töltött káposztáról, kolbászról stb. :D :D

(#27362) Chuck Norris válasza Sterilzona (#27353) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Megpróbálhatod a gumis futópályát is ha van valahol a közeledben, vagy még jobb ha kimégy terepre.

(#27363) parandroid válasza Sterilzona (#27358) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Első körben én is nyújtással próbálkoznék. Keress olyan jutub-videót, ahol mutatnak pár gyakorlatot, és el is magyarázzák, hogy mi miért van, és hogyan működik (illetve hogyan kell helyesen végrehajtani).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#27364) margithid válasza Sterilzona (#27358) üzenetére


margithid
veterán

Én mindenképpen egy jó cipőt javasolnék, régen én is futottam egy teljesen alap adidasban, fájt mindenem, térdem, achillesem.
Aztán vettem normális cipőket és megszünt ez a probléma.
Ne spórolj azon az 5-10 ezer Forint pluszon, mert a sokszorosát fogod orvosra és gyógyszerre költeni.

(#27365) inf3rno válasza LanyUs (#27355) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem valószínű ilyen kevés km-től...

Buliban hasznos! =]

(#27366) inf3rno válasza ígyvanferi (#27356) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ezt a párosan fáj dolgot szerintem felejtsük el. Autoimmun betegségeknél igaz lehet, de ilyen kopásos, terheléses sérüléseknél szerintem ez a ritkább eset. Általában a gyengébb kezd el először fájni, aztán ha van olyan hülye a delikvens, hogy tovább edz vele, akkor rá akár hónapokra elkezdhet a másik is. Nem is beszélve arról, hogy az útpadka menetiránnyal szemben lejteni szokott balra, a járda meg jobbra, tehát közel sem kap azonos terhelést a két láb városi futásnál. Még körpályán sem, mert ott meg a kanyarban kapnak eltérőt...

Buliban hasznos! =]

(#27367) inf3rno válasza LanyUs (#27361) üzenetére


inf3rno
nagyúr

+1, az az igazi, amikor beleharapsz a sült kacsacombba, és folyik le a zsír a szád szélén. :DDD Inkább maradok enyhén elhízott ízületes, minthogy az ilyesmiről lemondjak. :N

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27368) margithid válasza inf3rno (#27367) üzenetére


margithid
veterán

Az ilyesmiről nem kell lemondani, csak a rossz szénhidrátokról! Cukor, fehér liszt. Ha ezeket elhagyod, meg a nokedlit, krumplit és hasonlókat már egészségesebb leszel mint az emberek 90%-a!

(#27369) inf3rno válasza margithid (#27368) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A krumplit sem tudom elhagyni. Nem megy. :))

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27370) bencze válasza tomcica (#27317) üzenetére


bencze
senior tag

A regenerációhoz nem értek, izomlázam az volt a combom első részén, nem szokott futástól lenni, de na maraton és nem vagyok formában, nem voltak meg a km-ek.
Vasárnap volt 2km kocogás amennyire a vízhólyagok engedték, hétfőtől ugye bejött a melóba bicajozás (2x 11km, az kb 2x 35perc, de ez nem erős mindig ugyanúgy megyek biztos hozzá is szoktam, azért jól szokott esni). Este 5.5km laza. Kedden untam magam kimentem egy közösségi 11km-re ami lassú volt meg ezek folyton fotózkodtak, de volt kis domb benne, 230m ha igazat mond az óra, ami nekem újdonság volt. Mára már a biciklit le tudtam vinni robotmozgás nélkül a harmadikról, este meg volt egy erős 5k kis bemelegítő után a félig lezárt Margitszigeten, megfutottam a rekordom, ami persze csak egy irodistához méltó 21:05 de azért örültem. A végére szinte meghaltam, lassultam is kicsit meg a futókörről le is vagyunk terelve a Fina miatt az is megtörte kicsit a tempót, és hát 170 körüli pulzussal egyensúlyoztam közel 3km-en ami nem volt jó. Így ma 10km lett a töltelékkel, levezetésnek bicaj haza.
Holnap laza kis kocogást tartok meg pénteken szerintem mert érzem itt-ott a lábam, combhajlító meg combközelítő amiket féltek (lehet csak paranoia a nyári probléma miatt de azért lenyújtottam meg kinézek youtuberól valami hengerzősdit kicsit később), és remélem szombatra mire jön a jó idő már elkezdhetek menni rendesebben. Egyelőre csak a mennyiséget akarom visszatolni a 60-80-ra ahogy lehet, októberre csak a tavaszi maratoni időm elérése a cél. Majd tavaszra ki kéne nézzek egy AIMS certified gyors pályát hűvös időben... :) fő az optimizmus.

ps. a kajálás az elég hektikusan ment a héten, 2 napig mindent felfaltam aztán rendbe jöttem, de mivel ma csak szolidabban ettem mostanra jól megéheztem (bicaj, meló, bicaj, bicaj, futás, bicaj) szóval lefutok veszek tojást kotyvasztok egy gyors rántottát de egy dinnyét is veszek mellé... így járok ha tempót vagy hosszút tolok és nincs elég energia. Majd helyreállok hétfőtől becsszó.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#27371) tomcica válasza bencze (#27370) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:R mondjuk az az 5K ugy kellett ebbe,mint halottnak a csok,de minden mas okes

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27372) K1nG HuNp


K1nG HuNp
őstag

Hogyan visztek zenét magatokkal? Telefon a zsebben, esetleg a kézben?

(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()

(#27373) inf3rno válasza tomcica (#27371) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szereti, ha fáj, na. ;]

Buliban hasznos! =]

(#27374) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Én ma kihagytam az 5k-t, a tegnapi Vibramos szaladgálás megtette a hatását, a vádlim meg a combom is bedurrant egy picit, de leginkább a talpam fájt, meg kicsit a hátam is. Ez van na, már olyan vagyok, mint egy 80 éves, bár öreganyám kevesebbet panaszkodik, mint én. :D

A mezítlábas stílusnál egyébként azt hiszem rájöttem a lényegre, talajfogásnál sokáig lent kell tartani a lábat, és akkor a végére belemész egy olyan fázisba, aminél már mögötted van a lábad, és nyúlik egy kicsit a vádlid. Így nem lesz az, hogy menet közben görcsöl be, meg utána sem lesz durva izomlázad tőle. Még tartok egy nap pihenőt, aztán pénteken futok vele megint 10k-t, most lehetőleg egyedül, hogy ne kelljen annyiszor megállni meg murván szaladgálni aszfaltra való cipővel. Meglátjuk.

Buliban hasznos! =]

(#27375) inf3rno válasza bencze (#27370) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kell neked 5-10k laza bringa, hogy kicsit átpörgesd az izmaidat. Annál több felesleges komoly megterhelés után. Ha meg pulzusban elmentél a végletekig, akkor egy hét is kellhet, amíg regenerálódsz, szóval az első pár nap legyen laza, aztán fokozatosan lehet erősíteni, ahogy érzed. Kajánál én fehérjét szoktam bevinni az utána lévő 2 napban, azt szeretik az izmok meg lassú szénhidrátot, hogy újratöltsem a glikogént. A zsír kevésbé fontos, mint ezek. Ásványi anyagokat is érdemes pótolni, ca, mg, só, meg persze folyadék. Nyújtani is érdemes lehet meg masszírozni. Szóval annyira nem bonyolult, csak elmész wellness hétvégére egy 5 csillagos szállodába, ahol jól főznek, meg kimasszíroznak, aztán annyi. ;)

Buliban hasznos! =]

(#27376) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

Köszönöm mindenki segítségét.
Ezekből, összerakok valamit.

(#27377) Vertigo18 válasza K1nG HuNp (#27372) üzenetére


Vertigo18
addikt

Legfőképp sehogy sem! Tomcica pl. szereti, ha hallja a saját hörgését, abból "táplálkozik". De ha mondjuk Ő edzene téged, akkor meg az üvöltéseit kell hallanod, Ő meg a TE hörgéseidet hallgatja cserébe. Ez élteti! ;]

A járművek, gyagyás közlekedők miatt nem nagyon szoktunk vinni magunkkal zenéket. Ha jön egy idióta autós, akkor több esély van elugrani, ha lehet is hallani, amikor jön.

De ha minden kötél szakad (alapozásnál mondjuk én is szoktam télen vinni...), akkor vannak kisebb mp3-lejátszók, azok nyakba akasztósak, észre sem veszed. És, ha ragaszkodsz a telefonhoz, akkor a karon elhelyezhető tartót használják páran (nekem egyáltalán nem jött be, át sem éri a szíj a karomat, a telefon meg nagyobb, mint a bicepszem - elcseszett egy konstrukciót választottam...), vagy a derékra szerelhetőt. Én magam egy egy "fakkos" derékra csatolható verzióban viszem, ha nagyon muszáj a telefonomat, meg a kocsikulcsomat, pár km. után észre sem veszem, hogy ott van. Viszont van, aki szörnyülködik, hogy lötyög, meg ugrál.

Igazság szerint bármelyik megvan - ha az olcsóbb verza is elég - alig egy ezresből, próbáld ki mindet, aztán válassz!

Annyi, hogy ha magát tomcicát választod, akkor Ő nincs meg egy ezresből! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27378) ígyvanferi válasza Vertigo18 (#27377) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Akkor most a telefonod túl nagy vagy a bicepszed túl kicsi? ;]

Én is amondó vagyok, hogy inkább tegyen le az ember a futás közbeni zenehallgatásról. Ha anélkül nem élvezi, akkor meg tegyen le a futásról.
Imádom egyébként, amikor ott van valaki karján a tepsifon, fülében szól a zene, tempója sétatempónak is beillik és persze akkor kacsázik oldalra, amikor épp előzném. Ha egy ifa elé kacsázik, az mondjuk engem nem zavar, max. a családja, barátai lesznek szomorúak. Ha a természetben futok, akkor imádom hallgatni a madarakat, levélsusogást, vízcsobogást, stb. Ha meg a városban, akkor meg életbevágó, hogy halljam a közlekedés zaját. Szóval mondj nemet a zenére (futás közben)!

[ Szerkesztve ]

(#27379) Vertigo18 válasza ígyvanferi (#27378) üzenetére


Vertigo18
addikt

A bicepszem elég kicsi, ahogy írtam, egyszerűen egy elb@cott konstrukcióhoz jutottam hozzá, már oda is adtam a egyik kollégám lányának, aki meg nagyon hálás volt érte, örült neki!

Én eléggé erdős részen futok, de ahogy írtad, szeretem én is hallgatni a környezetet, vagy a levegőm szaporább kapkodását, jelzésértékű is lehet. Annyi, hogy télen, -10ben nem sok madár csicsereg, így olyankor szoktam vinni egy mp3-lejátszót, abba bele egy hangoskönyv, vagy valami relaxációs zene, aztán mehet az alapozás.

De asszem' pont az idei télen tárgyaltuk ezt a részét eléggé ki ebben a totyikban.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27380) tomcica válasza Vertigo18 (#27377) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Viszont,ha minden szakad akkor huzok magammal egy komplett rezfuvos cigany zenekart (szerb specialitas) persze nem jatszhatnak zenet,csak hangosan horoghetnek :)
Van boven valasztek kis meretu mp3-bol a draga ipod shuffle-tol az orion koppintasig.Egy jo fules,ami nem esik ki es mehet a buli.Philips-nek avn egy direkt sport mp3-ja,karpantba van inegralva,de ahhoz is vezetekes fules jar.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27381) Vertigo18 válasza tomcica (#27380) üzenetére


Vertigo18
addikt

Különben sem szeretem a Bt-os füleseket, magas az az árkategória, ami már jó hangzást biztosít, de azt meg tutira elfelejtem feltölteni és lemerül futás közben.

Nah, azt azért megnézném, ahogy a cigányzenekar tartja veled a tempót! :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27382) tomcica válasza tomcica (#27380) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Lehet teljesen felreertjuk a zembert es valamilyen hangszert szeretne vinni.Mondjuk a fuvosok kilove,a hegedu is kebyes,talan egy dob vagy az a haromszog :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27383) tomcica válasza Vertigo18 (#27381) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Azt mondjak: "van az a penz",azert gyanus,hogy itt nem segitene.Talan,ha a kenyai nemzeti filharmonikusok,de ott meg az oreg gardrobos is ket kort adna 800-on :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27384) tomcica válasza K1nG HuNp (#27372) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ez a philips

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27385) LanyUs válasza K1nG HuNp (#27372) üzenetére


LanyUs
senior tag

Járdán és behajtók/kereszteződések esetében alapos körültekintésnél ha nem úgy fut az ember, mint a bambula, akkor toljad neki a zenét :) Néha +20%-ot is jelenthet.
Zsebben laza tempónál lehet, de lötyög. Vállpánt karon fos, viszont ha leengeded csuklóig, akkor látod az időt is és könnyen számot váltasz. Én van, hogy viberen is válaszolok közben :)
Az esetek 90%-ban ezt [link] viszem. Alapozónál megy a Yiruma zongora, hard futásnál kemény ütemek szinte full hangerőn. Ha zavar kikapom a sport fülest ( lidl ) és kész, szépen fent marad a fülkagyló hátulján.
Elhagyott terepen meg hátizsákban szól a bluetooth hangszóró oda halkan, visszaúton szintén nyélen :) Természet hangjait általában kirándulásra marad, futás közben meg megy a keménykedés :)

(#27386) LanyUs válasza inf3rno (#27374) üzenetére


LanyUs
senior tag

Tegnap kimentem a parkerdőbe domb fel-le 10K-ra 250 métert tudtam belepréselni a terepen. Nem járok sűrűn, mert túl közel van 800m :) Brutális pára volt, cserébe gyönyörű helyen futhatsz [link] [link] [link] A lényeg, hogy próbáltam úgy futni mintha mezítláb tolnám és mi történt Velem is? Jobb vádli majdnem begörcsölt. Valóban nagyon megterhelő főleg terepen. így már értem a dolgot. A mútkori hsz-edben szemet szúrt, hogy lefelé nem tudod lerakni a sarkad. Én soha nem szoktam, ott is úgy futok, mint fel vagy egyenesen, de kipróbáltam és sarkon gördülő technikával gyorsabb a lefelé tempó és nincs akkora függőleges mozgás sem. Érdekes ez a dolog.

Bocs még a zenéhez: a lényeg, hogy sportoljon az ember ha zenére - ha nem tökmindegy. Emelje fel a fotelből és használja a testét valamire, ne csak a chips bevételére :)

[ Szerkesztve ]

(#27387) tomcica válasza LanyUs (#27386) üzenetére


tomcica
Topikgazda

miiilyen csipsz? :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27388) Peterhappy válasza K1nG HuNp (#27372) üzenetére


Peterhappy
őstag

Én egy kb. ezer forintos futóövben viszem a telefonom. Azt mindenképp vinném a Runtastic miatt (az órámban nincs GPS).

BT fülhallgatók silány minőségűek, helyette jött egy jobbféle sportfüles kb. 7-8 dollárért meg tíz darab csiptető kb. 70 centért :D
Én imádok zenére futni (általában imádom a zenét), anélkül is futottam már, élveztem, de zenével az agyamban bárhová bármeddig kb :)
Viszont én vagy este úgy 21.00 után járok futni, vagy hétvégén (főként vásárnap) kora reggel még/már nincs a környéken semmi forgalom, nyugodtan mehet a zene (persze nem hangosan), de ma pl. csak fél 8 után indultam itthonról, akkora forgalom volt az utakon, hogy inkább a SZAC pálya felé vettem az irányt és ott karikáztam. Mentem vagy 30 kört, azt megint könnyebb elviselni zenével :) Viszont az oda-vissza 2-2 km-en füles kint, vagy ha bent is, de lehalkítva. És inkább vesztek pár mp-t, de ahol csak lehet, ilyenkor a járdán futok.

Míg bringával jártam melóba, SOHA nem használtam fülest. Sőt, tiltanám is. Pesti forgalomban 30-40 kmph-val repkednek a bringások a forgalomban, sokszor tesznek magasról a KRESZ-re, közben bömböl a zaj a fülükre, de tudom, ne általánosítsak, befogtam :)

(#27389) LanyUs válasza tomcica (#27387) üzenetére


LanyUs
senior tag

Hasznos lett volna tegnap is ha csípsz! :) Főleg nyakon, mert egyedül csak 165-ig ment már fel a pulzus a vége felé, pedig ki lehetett volna tekerni belőle még bőven. Eszembe is jutott a fórum :) De egyedül akaratlanul is néha lazábbá sikerül, mint gyilkos társakkal :D

(#27390) tomcica válasza LanyUs (#27389) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Latod nalam meg legtobbszor forditva van,akkor szoktam masokhoz csapodni,ha extra laza edzes kell,es ami nekik konnyu tempo azon kipihenem magam. (itt nem a ket versenyzotarsamrol beszelek,hanem az atlagrol akik kint futkaroznak)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27391) inf3rno válasza tomcica (#27380) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"persze nem jatszhatnak zenet,csak hangosan horoghetnek"

Tulképp akkor death metal rajongó vagy, csak még nem tudsz róla. ;]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27392) tomcica válasza inf3rno (#27391) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az Deicide lesz ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27393) tomcica válasza inf3rno (#27391) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az Deicide lesz ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27394) Haugland


Haugland
aktív tag

Sziasztok,

Tudom volt már párszor szó róla, de futók kajálásairól nem tudtok ajánlani egy jó/jobb oldalt ahol össze lehet csipegetni infókat?
Mélypontra kerültem (remélem ez a legalja és nincs tovább már lefele), de az emésztésem totál odavan, így a futásokat max. 1 óra időtartamra tudom kitolni (van, hogy 30perc után be kell fejezzem)
Emiatt aztán az erőnlétem is kukás..

Futások után szoktam enni fehérjeport ~7dl tejben feloldva + magnéziumot szedek 500-1000mg naponta.
Futások előtt már nem kajálok minimum 1 órával és akkor is csak nagyon szárazat (pl. magvas kenyérszelet sajtszelettel, vaj és hasonlók nélkül)

Szerintem rövidesen meglátogatok egy gasztroenterológust is, de aztért szeretném tudni, hogy a futók miket/hogyan esznek, hogy ezt is elmondhassam majd neki, hogy úgy találjon ki valami okosságot.
A futást nem szeretném feladni. Júliusban úgyis volt 3 hét kihagyásom, de már nagyon vártam, hogy mehessek megint... erre rémálom az egész... 6:10körüli tempókat bírok 10km-en keresztük, úgy, hogy közben meg is állok 1-2 alkalommal eü szünetre egy bokornál.

Június végén pedig úgy kezdtem a szünetet, hogy ment a heti 3x15km 5:35körüli tempókkal megállás nélkül...

u.i.: lehet kellene mögém egy hörgőosztag, akik nem fúvóshangszerekkel, hanem M60-as géppuskákkal 'motiválnának'?

(#27395) inf3rno válasza Haugland (#27394) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Speciális étrend nélkül is el lehet lenni hobbi futóként. Nem lehet, hogy allergiás vagy érzékeny vagy a tejtermékekre? A porban is az van, ha meg tejjel iszod, akkor pláne...

Buliban hasznos! =]

(#27396) Alg válasza Haugland (#27394) üzenetére


Alg
veterán

Én először megpróbálnám csökkenteni/elhagyni a magnéziumot egy pár napra, az ugyanis hashajtó hatású...

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#27397) tomcica válasza Haugland (#27394) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Csak futasnal jon ez igu elo,vagy barmilyen mas sportnal is?

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27398) Haugland válasza Alg (#27396) üzenetére


Haugland
aktív tag

Ha viszont hajlamos vagyok izomgörcs-re (medencében pl. lábtempózásnál szinte azonnal, és pl. törökülésben vagy éjjel alvás közben is szokott) arra nem a magnézium lenne a legjobb?

(#27399) tomcica válasza Haugland (#27398) üzenetére


tomcica
Topikgazda

magnezium + b6,van akinel a b-komplex is kell

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27400) inf3rno válasza Haugland (#27398) üzenetére


inf3rno
nagyúr

ca, mg, d-vitamin. Ha keveset napozol, akkor kezdésnek érdemes betölteni néhány nap alatt d-vitaminból 50-100k nemzetközi egységet (pl 10k NE naponta egy hétig), hogy feltöltsd a raktárakat. Utána napi 2k NE az ajánlott télen, vagy ha nyáron sem jársz napra, mert kocka vagy mint én. A B komplexet is tudom ajánlani, ahogy tomcica írta.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.