Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27201) bringasisti válasza borix (#27196) üzenetére


bringasisti
őstag

Az enyém 2 hónapig bírta féláron átadom

BENEFON DELTA--------N8

(#27202) borix válasza bringasisti (#27201) üzenetére


borix
őstag

Decathlonos?
Az érzékelő adta meg magát?Gariba cserélik vagy a pénzt visszakapod.
Valakinek a Polar H7 sem bírta sokáig.

[ Szerkesztve ]

(#27203) bringasisti válasza borix (#27202) üzenetére


bringasisti
őstag

Az a gond hogy nincs meg a számla, és ha kiszárítom akkor több órán keresztül tökéletes majd meghülyül. Gondoltam veszek másikat és úgy cserélek de nem lehetett kapni, így egy Polar H7 lett az utód. Az öv csereszabatos azt majd elhasználom a H7 - hez

BENEFON DELTA--------N8

(#27204) borix válasza bringasisti (#27203) üzenetére


borix
őstag

Olcsó pulzusmérő mellkaspántok 5-6E amik nem nagyon érik meg nem elég megbízhatóak.A 12E körüliek már vállalható kategória.Polar H7 ami már jó darab de 20E. 30-35E körül meg már M400 órával veszi használtan az ember akár még garival is.
Most akkor ki milyet vegyen mi éri meg nehéz ezt megmondani ha szegényes az eklézsia.

[ Szerkesztve ]

(#27205) bringasisti válasza borix (#27204) üzenetére


bringasisti
őstag

Én nem használok órát én arra használom hogy vén fasz vagyok és mikor túlhajtom magam akkor tudjak viszonyítani mert van egy kis gond a vekkerrel. Egy mobilon futó app és a pánt, ezért nem vészes a beruházás

BENEFON DELTA--------N8

(#27206) concret_hp


concret_hp
addikt

na szóval akkor a 3. ironman története :)

kedd-szerda magasságában még úgy nézett ki, hogy 27-28 fok lesz a napi max hőmérséklet aminek meglehetősen örültem... persze a végére inkább 31-32 lett, de legalább nem 38 :)
az idei terv alapvetően annyi volt, hogy beosztom az erőmet + nagyon odafigyelek a folyadék, só, kaja bevitelre és ha minden jól megy, nem leszek sz@rul a futáson, mint tavaly vagy tavalyelőtt. ez végülis egész jól is sikerült, nade ne menjünk ennyire előre :)

érkezés a rajthoz 1 órával a rajt előtt, öltözés, bringa be a depóba, kis kaja és máris csak 10p a rajtig, gyorsan megnéztem még egyszer, hogy az öltözősátorból kijőve pontosan merre lesz a bringa és irány a part. víz 25.5 fok: pont jó lesz :) az előző évekkel ellentétben nem voltak kis táblák a tervezett úszóidő szerint, úgyhogy beálltam kb. a tömeg közepére, ami igazából nem sikerült jól, mert a rajtnál nagyon gyorsan beértem a vízbe és az első 200 méteren páran azért átúsztak rajtam. az első bójánál gondoltam már jó lesz, beállok szépen valami jó lábvízre... hát nem pont ez lett, szerintem az első úszókörön több ütést / rúgást kaptam, mint az eddigi összes versenyen összesen. a 2. körre direkt lassan mentem be, hadd menjen akinek minden bójánál két sornyi emberen át kell verekednie magát, hogy aztán rossz irányba induljon és egyből utolérjük :D a 2. kör már egész jó volt, sikerült egy jó mellúszó mögé beállnom aki pont úgy úszott mellen, ami nekem a szép kényelmes gyorsúszás volt. külön vicces, hogy így ezzel a kényelmes úszással is előrébb jöttem a 2. körön. az utolsó bójánál éreztem, hogy picit kezd rakoncátlankodni a vállam, aminek mondjuk nem örültem, de nem volt vészes.

a depóban szokás szerint nem siettem, így pont 1:30:00-nál kezdtem a bringát. Alapvetően annyi volt a terv, hogy próbálom beosztani az erőt, és 150 fölé nem nagyon engedem a pulzust, csak az emelkedőkön. Ez olyan jól sikerült, hogy az arborétum után a főútra kanyarodva 25km-nél 146 volt az átlag. Éreztem hogy bár felhő az véletlenül sincs, azért még nincs olyan meleg, tudtam, hogy ez is sokat fog számítani a végére, hogy nem 10-18 lesz nagyon meleg, hanem csak mondjuk 12-16 közt :). A nagy körön atádig pár kollegával folyamatosan előztük egymást, aki épp evett/ivott vagy csak picit visszavett az lemaradt, aztán nem soká cserélődött a sorrend szépen meghagyva a kellő távolságot. A versenyközpontnál csak szép óvatosan, az onnan felvezető úton ismét remek hangulat, aztán indulhattak a kis körök. Pulzus továbbra is okés, de azért éreztem, hogy lassan melegszik az idő, szépen ettem-ittam ahogy elterveztem, minél kevesebb édeset, minél több szilárdat. az 1. kiskör harmadánál utolért Józsi, beszéltünk pár szót aztán lemaradtam picit, inkább legyen erő későbbre :) 2. kiskör elején egy fájdalomcsillapító a vállamra, saját frissítő, sajtos perec. itt már picit úgy voltam, hogy szívesen leszállnék már a bringáról, de azért alapvetően bringázni jobb, mint nekiállni futni :) szépen eltelt a 2-3. kis kör is, a vége fele azt számoltam, hogy kb. 7:35nél fogok nekiállni futni, szóval 4:55-ös maraton kell a 12:30-hoz, az meg 7 perces km-k, ez meg egészen megvalósíthatónak tűnt :)

depóban a terveknek megfelelően gyors (valójában nagyon nem gyors) zuhanyzás, bár gondoltam arra is, hogy épphogy csak aláállok, de éreztem, hogy nagyon durván sós ami a számba folyik az arcomról, úgyhogy álltam ott 2-3 percet. így végül megint sikerült eltölteni 10 percet a depóban, de annyi baj legyen :)

a futás elején szokás szerint picit erősen kezdtem, 5p körüli tempót mutatott az óra a versenyközpontot elhagyva, úgyhogy gyorsan vissza is vettem picit. Igazából komolyabb szenvedések nélkül eltelt az egész, a 6. körben megálltam igazítani a cipőn, meg ott kezdtem érezni, hogy nagyon fogytán van az erő, de sikerült fenntartani egy egész jó futás-séta arányt, a végén meg már ugye az árnyékok is nyúltak :) a fele körül már úgy számoltam, hogy 12:20-on belül is meglehet az összidő, végül 12:16:26 lett, 4:42-es futással amin persze még nagyon sokat lehetne lefaragni, de ennyi edzéssel ezzel teljesen elégedett lehetek. a tavalyi időhöz képest 37 perc javulásból 34-et a futáson szedtem össze, ami kilométerenként 48mp, az meg azért nem kevés, bár ugye alacsony bázisról könnyű javulni :)

a hangulat talán idén volt a legjobb az utóbbi 3 évből, de lehet hogy csak én éltem meg jobban a kevésbé szenvedős futás meg a pár fokkal alacsonyabb hőmérséklet miatt.

a számok azt mutatják, hogy elég jól sikerült beosztani az erőt, a bringás kiskörökből pl az utolsó lett a leggyorsabb, bár igaz ott picit jobban elengedtem a pulzust, mondván a depóban úgyis pihizek pár percet. az első futókör picit gyorsabb tempóját leszámítva a futókörök is elég egyenletesek voltak, 34:30 és 36:30 / kör közt volt mind, a cipő igazítást leszámítva. pár nappal a verseny előtt úgy voltam vele, hogy 12:30 alatt jó, ha szinte minden nagyon jól kijön, akkor 12:15, szóval nem lehet okom panaszra :)

az idő szakaszonként:
1:22:35 - 7:26 - 5:53:26 - 10:35 - 4:42:26

ha 2x ennyi idős lennék, ezzel az időeredménnyel pont felférnék a dobogó aljára :D szóval lehet még hova fejlődni, aminek az útját most olyan 11:30-ig látom, nem túl bonyolult, csak sokkal többet kéne futni, meg picit gyorsabban depózni.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27207) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Ha valaki HRV-vel szeretne regenerálódást nyomonkövetni, találtam egy jól működő appot, amihez nem kell mellkaspánt. A mobiltelefon kamerájával működik a cucc. Itt van róla teszt: [link].

Buliban hasznos! =]

(#27208) inf3rno válasza concret_hp (#27206) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula! :C

Buliban hasznos! =]

(#27209) borix válasza inf3rno (#27207) üzenetére


borix
őstag

Fizetős 3900ft. Nem tudom,hogy kamerával mennyire lehet ezt komolyan venni. Az RR látja úgy mint egy mellkasöv?

(#27210) inf3rno válasza borix (#27209) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A link szerint nagyjából ugyanazt hozza mint a Polar H7 a HRV mérésénél. A Kyto HRM-2931 (elvileg valami fül csíptető), ami még a közelükbe ér, a többi használhatatlan. Nem volt időm még belemélyedni, hogy megéri e, csak most találtam, azt se tudtam, hogy fizetős.

Buliban hasznos! =]

(#27211) bringasisti válasza inf3rno (#27207) üzenetére


bringasisti
őstag

Én használom a VitaPulse alkalmazást ami tud pánt és optikai mérést egyaránt. Szerintem nincs köszönő viszonyba a két eredmény

BENEFON DELTA--------N8

(#27212) tomcica válasza concret_hp (#27206) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Koszi a reszletes beszamolot,gratula meg egyszer.Ilyen szakma ez,ha csinalja az ember akkor halad ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27213) Peterhappy válasza concret_hp (#27206) üzenetére


Peterhappy
őstag

Nagy-nagy gratula, köszi az élménybeszámolót!

(#27214) Vertigo18 válasza concret_hp (#27206) üzenetére


Vertigo18
addikt

Huhh, gratula!

A következő célodhoz meg sok sikert!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#27215) tomcica


tomcica
Topikgazda

Nalam meg a zasszony 33eves fejjel ugy dontott,hogy augusztus 12.-en leussza a helyi uszomaratont a Tiszan.Mivel lefele kell uszni,igy jo kis tempo megy,mert a viz is viszi.
Regen uszott 1.5evet,de utana a betegsege annyira kijott,h idestova 15eve nem tud mar sportolni.Arthitises es a terde/konyoke mar alig hajlik.Pedig szepen futott tini koraban,ugyanannal az edzobel Menyhart Bela(ba)-nal akinel edzettem en is.
Harom eve kap egy uj terapiat - eddig szteroiddal romboltak,de az csak lassitotta a folyamatot,javitani nem tudott rajta - ez egy ugynevezett oldat amellyel azl tul eros immunrendszerebol bizonyos elemeket kikapcsolnak.Ugy tunik,ha nem is gyorsan,de valami elkezdett mukodni,hiszen az iden nyaron elkezdett uszni.Szepen novelgette alapozo jelleggel,elso nap 300m-t tudott uszni,egy honapra ra 2500-3000m lett a napi adagja.Mivel idonkent fogy a motivacio,igy megbeszeltuk,h uszok en is,es akkor konnyebb neki elindulni/raallni.Azt tudni kell,h mivel 13evet birkoztam igy olyan kotottek az izmaim,h Burda mintanal is arulhatnam,ez az uszasnal ugy jon ki,h merev minden,erobol megy.Oxigen van,de alig erem utol :)
Summa-summarum idestova 2honapja bekerult egy jo ora uszas harmadik edzesnek.A jo dolog,h ebben a melegben a viz csuda modon lehuzza a gyulladast,igy bem erzem h extra terhelest rona ram.A napi bevitt kaloria persze megnott,meglatom hova is vezet ez.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27216) borix válasza tomcica (#27215) üzenetére


borix
őstag

Az a helyzet,hogy aki annyit edz mint te annak gyakran kellene masszőrhöz is járni,hogy az izmokat rendesen dolgozza ki.

(#27217) kk831228 válasza tomcica (#27215) üzenetére


kk831228
addikt

Ez az a betegsèg amikor folyamatoson elcsontosodnak az izületek gerinc stb...?? Azt hiszem egyik havernak is az van... Eddig màr nem tudott lehajolni se, neki a gerincènèl van... Ő is 30 körül van... Nemrèg kapott egy kis segìtsêget injekciòk formájában... Persze ezt szùrni kell vègig, meg elèg komolyan veszik a felìrását, mivel nem olcsò cucc... Szerencsèjère sikerült neki ès kiìrják most már... Azòta, mint ha kicserèltèk volna, sokkal jobban hajlik mint eddig... Persze nem tökèletes, de legalább be tud ülni már normálisan a kocsiba, ami eddig nem volt egyszerű...

Az biztos hogy kemèny cuccot szùr... Előtte nem foglalkozott vele, de már elèggè előrehaladott lett neki...

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#27218) tomcica válasza kk831228 (#27217) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Megdagad,eldeformalodik,elmerevul.Nem tudom mit kap,de felenk elso korben szteroidot szurnak,az durvan lehuzza a gyulladast,olyan mintha kicsereltek volna..egy ideig,aztan nem segit.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27219) tomcica válasza borix (#27216) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igyekszem,igyekszem hengerelk,kis joga,nyujtas.Tavaly egy ket honapig heti 1x teljes test masszazs is volt,klasszikus.Csak hat elment a masszor kulfoldre elni/dolgozni,masik meg meg nem lett.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27220) kk831228 válasza tomcica (#27218) üzenetére


kk831228
addikt

Neki mondjuk nincs megdagadva azt hiszem... Egyszerűen elcsontosodik a gerinc, ès fokozatosan l3merevedik. Ő is csak lassìrani tudja a folyamatot ezzel az injekciócal, meg azért sokat javult vele...

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#27221) inf3rno válasza bringasisti (#27211) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez attól függ, hogy milyen pánt és milyen optikai. Nyilván az olcsó mindegyikből közelítő eredményt, vagy azt se ad.

Buliban hasznos! =]

(#27222) inf3rno válasza tomcica (#27215) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha RA-ról van szó, akkor vannak ilyen monoklonális antitestes terápiák (mab végű a gyógyszerek fantázianeve általában), azok közül a TNFa blokkoló, amit RA-nál szoktak használni, bár talán most már nem csak azt. Az a bajuk, hogy nagyon drágák, és a TB nem teljesen támogatja, gondolom nálatok még rosszabb a helyzet ilyen téren. Gondolom ilyesmi lehet az új terápia, amit kap.

A szteroid hosszú távon nem jó, csak arra szokták használni, hogyha belobban, akkor gyorsan lefojtsák vele, egyébként kimondottan káros hosszú távon. Azért maradt gondolom mégis, mert az az olcsó, és a spórolás miatt mindig az olcsótól haladnak a drágább felé. Van még nem szteroid gyógyszer is, ami szintén nem túl hatásos, gondolom azt a szakaszt átugrottátok.

Tápkiegészítők közül a kondroitin szulfát is segít valamit hosszú távon RA-nál, az is TNFa blokkoló, csak nagyon enyhe.

Amivel még hasonló eredményt lehet elérni, mint az antitestes terápia, az a krioterápia. Azt érdemes lehet megpróbálni kiegészítő kezelésként. Itt ne a wellness jellegűekre gondolj -10°C, amit Phelps, meg egyéb sportolók tolnak, hanem olyanra aminél bezárnak -100°C-ra egy kamrába 5 percre orvosi felügyelet mellett, utána meg átmozgatják a gyulladt ízületet. A kettő között nagy a különbség érzésben (azt mondják nagyon kellemetlen) és hatásban is. [link] Egyébként nem tudni, hogy miért működik, vannak elméletek, de korántsem teljes a kép. Ha esetleg kipróbáljátok, majd írj visszajelzést!

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27223) inf3rno válasza kk831228 (#27220) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az valószínűleg Bechterew-kór lesz és nem rheumatoid arthritis. Sokféle ilyen ízületi gyulladásos betegség van egyébként...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#27224) kk831228 válasza inf3rno (#27223) üzenetére


kk831228
addikt

jaja ,inkább ez... :R :(

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#27225) tomcica válasza inf3rno (#27222) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igen ilyen valami lehet,evente 10 pacienst tamogat az allami TB azon a klinikan ahova jar.Nem kell erte fizetni,meseli h szinte csak fiatalok/kozepkoruak kapjak.Gondolom ez is egy szempont amior az orvosi komisszio eldonti,h kik is kapjak.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27226) bringasisti válasza inf3rno (#27221) üzenetére


bringasisti
őstag

A gyereknek almás órája van, 4 darab LED dolgozik benne. Szombaton mikor nálam volt rákérdeztem. Megnézte az aznapi adatokat 48 és 115 között

BENEFON DELTA--------N8

(#27227) SLYM válasza concret_hp (#27206) üzenetére


SLYM
veterán

Gratulálok! ;) Egyébként azt szabad tudni, hogy mióta sportolsz és mit, hogyan sikerült az ironmant megcsinálni? Hogyan készültél rá? Az én távoli ismerősi körömben sincs olyen ember, aki ezt megcsinálta.

[ Szerkesztve ]

(#27228) inf3rno válasza bringasisti (#27226) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az Apple Smartwatch gyakorlatilag ugyanolyan pontos hosszú távokon, mint a Mio Alpha vagy bármelyik mellkaspánt. Ránézésre egyedül hirtelen nagy ugrásoknál lehetnek rövid ideig eltérések. Szóval pl 2-400 sprinteknél, ha hagyod kipihenni magad két ilyen között. [link]

Buliban hasznos! =]

(#27229) concret_hp válasza SLYM (#27227) üzenetére


concret_hp
addikt

hát olyan 4 éve találtam ki az ironmanezést, akkor voltam olyan 95 kiló, előtte pár évig semmi, az előtt azért mozogtam rendesen. évi kb. 400 óra nettó edzésidő jön ki

vagy fullba vagy sehogy :D

(#27230) bringasisti válasza inf3rno (#27228) üzenetére


bringasisti
őstag

Nekem az a gondom a fény alapú méréssel hogy mikor a dokinál vagyok az ujjam végére rak egy "csipeszt" és méri amit mér. Ezt a rendszert két féle verzióban gyártják: felnőtt és csecsemő méret. Vagyis pont a használó méretéhez simul a mérőke, vagyis ha valaki bemozdul vele mozog a LED is. Azonkívül az ujjam vége más "jeladó" mint a szőrős csuklom. A pánt kardió adatokat is mér ezért más kategória. Másik topikban írta egy srác hogy mikor megkergült a szíve az optika 60- nál járt pedig volt vagy 150 valójában.

BENEFON DELTA--------N8

(#27231) parandroid válasza bringasisti (#27230) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ennél azért pontosabb a technológia. Nyilván nem orvosi műszer, mutat hülyeséget is néha, meg hirtelen terhelésnél eltart neki, mire reagál, és utánkövet, de ekkora eltérések biztosan nincsenek. Legalábbis normálisan. Néha persze teljesen megvadul, és szisztematikusan vagy 20 ütést fölémér, de ez inkább egyedi szoftver/hardverhiba - józan paraszti ésszel, illetve némi rutinnal abszolút használható a dolog. Aki meg speciális kondíció miatt (szívbetegség, vagy nagyon profi edzésterv) miatt pontosabbat igényel, az meg úgysem optikai csuklós méréssel fog bohóckodni. Hobbi szintre bőségesen elég ez, de még a (fél)profik jelentős része is beéri ennyivel.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#27232) margithid


margithid
veterán

Erről a cipőről tapasztalata véleménye van valakinek? 10 km-re kellene aszfalton.

(#27233) bringasisti válasza parandroid (#27231) üzenetére


bringasisti
őstag

Amit írsz azt elfogadom, én csak azt akartam jelezni hogy mivel itt mindenkinek van "telefonja" ha a pillanatnyi pulzust nem akarja nézni valaki mert elég ha csicsereg a küszöbérték akkor egy olcsóbb és megbízhatóbb rendszer. Egy gond van csak, de ez egyén függő hogy a pánt alatt a bőr nem lélegzik és engem van hogy irritál.

BENEFON DELTA--------N8

(#27234) ígyvanferi válasza margithid (#27232) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ha olyan mondja, hogy jó cipő, aki úgy fut 75 km-t, hogy az első tízet 38 percre tolja be, annak szerintem lehet hinni. :)

(#27235) kstcsk válasza ígyvanferi (#27234) üzenetére


kstcsk
tag

Főleg, hogy ez egy szponzorációs cikk, semmiképp sem független, objektív teszt a cipőről.

(#27236) inf3rno válasza bringasisti (#27230) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem igazán tudok hozzászólni, nem tudom mennyire pontos az ujjra csíptethető cucc. Nem igazán tudom mi számít szív megkergülésnek, de ezek a pulzusmérők nem szívroham diagnosztizálására valók, hanem sportra. Arra egészen jól használhatók a drágább változatok. Az orvosi műszerek sokkal többe kerülnek általában, egy gagyi EKG is 200k-nál kezdődik, egy komolyabb meg millió körül is lehet, és ez egy olcsó orvosi műszernek számít. Nyilván ez tükrözi azt is, hogy mit tud egy ilyen relatíve olcsó pár tízezerbe kerülő pulzusmérő egy ilyen műszerhez képest.

Buliban hasznos! =]

(#27237) ígyvanferi válasza kstcsk (#27235) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Én hiszek neked, random kommentelő. Csak gyorsan átfutottam azt a pár bekezdést, és megakadtam a számokon. Saját tapasztalatom sajnos nincs a cipővel, de ezt mondjuk nem is írtam. Hátha van valakinek objektív véleménye is

(#27238) tomcica válasza margithid (#27232) üzenetére


tomcica
Topikgazda

MIndket modellem volt a Sen es a Ren is.A Sen-ben futottam osszel az orszagos felmaratonos versenyt,az egyik legjobb cipo ami letezik!
A Ren-ben pedig az osszes kora reggeli 14-16km-es versenytempo ment (3.30-40 kozotti atlag).Jol birta a gyurodest,a vegen ki is lyukadt oldalt,akkor is lehetett benne futni.Szoval csak ajanlani tudom.
A meretezes nekem a szokasos Adidas,Nike meretem volt.
Nekem jobban bevallt,mint az Adidas Adios.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27239) margithid válasza tomcica (#27238) üzenetére


margithid
veterán

Köszönöm!
20k akciósan, szerintem bevállalom akkor.

(#27240) bencze válasza parandroid (#27231) üzenetére


bencze
senior tag

Ezzel vitatkoznom kell, hobbira sem elég, ha elég lenne nem vettem volna sok pénzért pántot. Persze, lehet futni mezítláb is meg minden, de ha az ember próbál optimizálni, akkor a pulzusra a legegyszerűbb és az, hogy későn követ, meg 20-al fölémér, az kizáró jellegű hiba.
Ha az ember nem fut csak kocog random akkor nem kell se óra se telefon semmi. De ha valami, akár magához mérten érdemi eredményt akar elérni vagy fejlődést felfedezni, akkor kell valamiféle terv szerint edzeni, és alap technikákat bevetni, nem lehet mindig a megszokott alaptempóban futni. Ehhez meg kell ismerni a pulzuszónákat nagyjából. Most mondanám, hogy nem kell pulzust tudni, alternatívan jó a Run with power(tm), de az ugyanaz csak kicsit exotikusabb verzióban...

Megkockáztatnám, hogy ha az ember a létező legolcsóbb gadgetet akarja megvenni ami a legtöbbet segít, akkor a 4 számjegyű áron az analóg pulzusmérő óra pánttal a legfontosabb, gps kit érdekel, lemérsz térképen magadnak egy kört és mindig tudod mennyit futsz ha oda mész.

ps. még egy példa, egy 2 órás fm-hoz nem kell semmi gadget, de ha megunod és 1:45-öst szeretnél akkor már sokat segít. ha meg még lennebb mennél, akkor nem nagyon úszod meg anélkül, hogy valamiféle pulszónás variációjú edzést csinálj, mikor ilyen mikor olyant. Lehet időre is, csak azt nehezebb belőni, hogy hol van neked az adott effort leveled. Pl ha tempót akarok futni akkor tudom, hogy az nálam a 150-160 pulzus környéke. Az alatt túl kényelmes, fölötte meg nem bírok ki 5k-t.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#27241) bandus válasza tomcica (#27238) üzenetére


bandus
veterán

mi a kulonbseg egyebkent a ketto kozott?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#27242) tomcica válasza bandus (#27241) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A Sen versenyre keszult,icipicit konnyebb es a sarka laposabbnak erzodik (mas is a kialakitasa) a Ren edzocipo,gyorsabb tempokra/resztavokra.
Persze siman lehetn a Ren-ben is akar felmaratonig (aki konnyu lepesu) tolni.
20ert vennek egybol kettot,mert ez nem penz erte!

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27243) margithid válasza tomcica (#27242) üzenetére


margithid
veterán

20k-ért volt egy darab Ren a sportfactory-n, pont a méretemben. Nem szerettem volna ennyit áldozni cipőre, de Angliából se kapnék sokkal oclsóbban, mert ott meg rámegy a 3000 Forintos szállítási költség.
Km-ben kb mennyit toltál bele?
Egyébként sportfactoryn van asics 1000 GT 4 is, 17k-ért 44.5-es, ez is pont a méretem, de inkább az adidast veszem meg.

bandus

Biatorbágyi outletben nem volt mostanában valami jó leáratás?
A lunartempot még mindig bánom ,hogy kihagytam 10k körüli áron, az egy nagyon jó cipő.

[ Szerkesztve ]

(#27244) ígyvanferi válasza margithid (#27239) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Egyébként hol ennyi? Ha nem hétpecsétes az infó. tárgytalan

[ Szerkesztve ]

(#27245) tomcica válasza margithid (#27243) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A Sen az polcon van,abban egy Cooper,a multkori UB utolso szakasza es egy felmaratin van,szoval szinte bejaratos.
A Ren-t mar nem hasznalom,teljesen elkopott a talpa elol,1000-1200km lehetett benne.
Azt tudnod kell,h ezek eles/kemeny cipok,csak annyi csillapitassal ami epp eleg.Edzett labon jol duruzsolnal.
A Nike Lunartempo mas vilag,az pihe-puha lagysag ezekhez kepest,hasonlo sullyal,de egesz mas.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27246) tomcica válasza tomcica (#27245) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A kovetkezo meg letezo,de mar alig gyartott cipoket latatlanba is barmikor megvennem:
New Balance 890v3 (v4-v5 felejtos),Saucony Kinvara 2,Nike Lunartempo es Lunaracer 3-4,Adidas Sen/Ren/Hagio.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27247) margithid válasza tomcica (#27245) üzenetére


margithid
veterán

Teszek vele egy próbát, volt már amolyan versenycipő szerű futócipőm, puma faas 300, nem volt rossz, de hamar megadta magát. Ha annak a csillapítását hozza, már jó.
Hát igen, lunartempot én is megvenném, ha lenne méretemben olcsón.

(#27248) tomcica válasza margithid (#27247) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Vesziteni nem tudsz vele,ha nem mas jo lesz versenyre v. felmero edzesekre evekig.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#27249) margithid válasza tomcica (#27248) üzenetére


margithid
veterán

Versenyezni nem versenyzek, a félmaratont szeretném majd ősszel megcélozni, arra jó lesz:)
A mostani cipőm még jó ugyan (Adidas ozweego stability), de kezd azért szétszakadni már, nem akarom az utolsó pillanatra hagyni a cipővásárlást.
Néztem ezt a Saucony-t, de szállítással majdnem 20k lenne ez is, ezt az adidas Ren-t meg szinte mindenhol dicsérik, meg brutál ára van alapból. Sajnos 15k alatt csak nagy mákkal lehet kifogni jó cipőt, figyelgetem az oldalakat, de külföldről 2-3 párat kell venni, hogy megérje, itthon meg pest környékén kell lakni, hogy be tudj menni outletekbe.
Ebben a melegben ti amúgy nyomjátok? Én most felfüggesztettem a futást, ez sok nekem, inkább itthon kondizom:)

(#27250) tomcica válasza margithid (#27249) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igazi nyari daralo van felenk,az edzest szetszedtem reggeli 1ora es esti 1orara,a teljes test erosites (ez crossfit jellegu sajatsulyos valamint kis sulyos szokott lenni ev kozben) pedig 1ora uszas.Voltam mar pihentebb is,de tulelem ;)

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.