Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81551) DJ. Ru$y válasza Atlantis (#81549) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Hogy micsoda? Te nem a koaxos beállítást olvasgatod éppen?

Optikán a Huawei-t összekötöd a saját routereddel, ahogy írod, majd a Huaweiben elrontod a bejelentkezési adatokat, és PPPoE kapcsolatot állítasz be a saját routereden a saját PPPoE adataiddal.

Kezd unalmas lenni, hogy egy oldalt nem bírnak emberek visszaolvasni, és minden nap ugyanazt kell leírni.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#81552) DJ. Ru$y válasza Klown (#81550) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Mi az, hogy erőszakos megszüntetés és miért keverjük az IPTV-hez? Mikor azért szünteti meg, hogy koaxon nagyobb tartományt tudjon internetre és ezzel IPTV-re használni!?

Az pedig, hogy erőszakos... Senki nem mondta még, hogy felmondták volna egyoldalúan a DKTV szerződését, vagy nem engedték volna hosszabbítani. Az, hogy nem lehet kötni, sok mindent nem lehet már, amit anno lehetett. Az pedig nyilvánvaló, hogy az IPTV felé akar terelni mindenkit, és ezáltal mindenkinek azt akarják eladni, különben máshogy nem fogja tudni megszüntetni a DKTV-t, amíg élő szerződései vannak... Maximum súlyos pénzek árán.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#81553) Atlantis válasza DJ. Ru$y (#81551) üzenetére


Atlantis
veterán

Teljesen igazad van, láma voltam, mea culpa.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#81554) waccamár


waccamár
senior tag

Sziasztok! Gigabites net + dlink a téma :) Megcsináltam, minden király net-ügyileg. Most az ONT csak a dlinkre csatlakozik. De IPTV elment -.- (dlink-el van összekötve). Mikor bekapcsoltam, akkor újrabootolt, de azóta csak a rózsaszín T kezdőképernyő van.

Mi lehet a megoldás?

PPPoE-hoz új jelszót kértem, ez bekavarhat?
Valakinek ötlet, hogy mit tegyek?

Köszi előre is ;)

[ Szerkesztve ]

(#81555) astorre19 válasza Klown (#81550) üzenetére


astorre19
aktív tag

Ja aztán ha kockásodna a más szolgáltatós neten,kinek a hibája lenne:)
gondolom nem véletlenül ódzkodnak tőle.

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#81556) Adama123 válasza DJ. Ru$y (#81552) üzenetére


Adama123
tag

Júniustól, ha lejár dktvre a hűségidőd, akkor már csak határozatlan időre engednek csak hosszabbítani. Így ha kifutnak a hűségidők, utána már felmondhatják a szerződéseket és lekapcsolhatják a dktv-t. Bár szerintem a kódolatlan csatornák maradnak még egy ideig.

(#81557) #41133696


#41133696
törölt tag

Telekom előfizető (is) vagyok így megkérdezném, hogy nincs e olyan ügynöki jutalmazó rendszerük, mint az Invitelnél az Invitáló, azaz ha viszek nekik egy új ügyfelet, akkor kapok számla jóváírást? A sztori röviden annyi, hogy egyik ismerősünk mondta, hogy a UPC elvette tőle a Hír Tv-t nyilván annak ellenére, hogy lakótelepi analóg csomagja van, nem ért hozzá és idén ősszel jár le a hűsége, így három lehetőség van, szólok neki, hogy váltson digitális csomagra a UPC-nél, menjen a Telekomhoz IPTV első előfizetőnek, vagy Invitel, de utóbbinál már nem vagyok ügyfél, akkor már az első.

(#81558) waccamár válasza waccamár (#81554) üzenetére


waccamár
senior tag

Tárgytalan.

(#81559) DJ. Ru$y válasza #41133696 (#81557) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Szerintem a Telekomnak nincs ilyen rendszere, vagy, ha van is, akkor nem reklámozzák.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#81560) #41133696 válasza DJ. Ru$y (#81559) üzenetére


#41133696
törölt tag

Köszi én sem hallottam a Telekom esetében róla csak gondoltam megkérdezem, mert az Invitel kapcsán is a topicjában tudtam meg, éltem is a lehetőséggel, aztán a Budapest Banknál szintén volt ilyesmi, szóval azt láttam, hogy nemcsak az ISP-k alkalmazzák.

(#81561) Mtomasz81


Mtomasz81
tag

Sziasztok! Nemrég óta van 1000mps netem. Tudnátok ajánlani valami hiteles internet sebességmérőt? speestest.net-et szoktam használni, de egyszer 700-750mps sebességet mér, egyszer meg 300-400mps körül méri csak a letöltést. Pedig nem ment sem letöltés, sem az iptv közben mikor mértem. A routerem egy Asus RT-AC66U típus, a firmware verziószáma 3.0.0.4.380_7378

(#81562) X Factor válasza Mtomasz81 (#81561) üzenetére


X Factor
addikt

Attól lesz valami hiteles, hogy folyton 1000mbps-t mutat? :U

Az azért annyi, mert épp akkor, azzal a szerverrel, ténylegesen ekkora a bandwidth.

Az 1000mbps eleve, elméleti maximum. Attól függöen, h. T vagy Digi megan adva a közelező minimum, azt kell tudnia.

Illetve ekkora sávszélnél ne lepődj meg, ha nem mindig 125MB/s-el mennek a letöltések. Mert egyrész bÍrnia kell a temptót a hdd-nek, ha nem ssd-re töltesz, illetve a túl oldalt is kell lennie ekkore kiszolgáló sávszélnek, amire meg nicns garancia.

Make things work

(#81563) SeatDevil válasza DJ. Ru$y (#81530) üzenetére


SeatDevil
újonc

Tegnap személyesen bementem persze a kedves kislány nem tudott segíteni, de mondta menjek vissza ma, mert ma lesz bent egy kollégája aki talán tud segíteni.

Aztán ma meglepően csörgött a telefon és a kedves kislány visszahívott hogy utána kérdezett. Elméletileg kijön egy műszakis kolléga és megnézi a helyszínen milyen akadálya lehet a vezetékes HD-t beállítani. Ha ő kiállít egy jegyzőkönyvet ami alapján valóban nem megoldható akkor az üzletvezető kötbér nélkül engedélyezi a Sat tv-re átállást.

Köszönöm.

(#81564) Mtomasz81 válasza X Factor (#81562) üzenetére


Mtomasz81
tag

Én azt hittem, hogy 900-nak azért meg kell lenni, de így ingadozzon. Szóval ez így normális?

(#81565) DJ. Ru$y válasza Mtomasz81 (#81564) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Speedtesten legalább a Telekomra mérsz vagy valami kisebb szerverre?

Meglennie a garantáltnak kell, a többire (csak) törekednie kell a szolgáltatónak, hogy minél közelebb legyen a gigabithez. Hiteles az lenne, ha lenne egy gigabites letöltési forrás, ahonnan közel gigabittel tudsz letölteni és a másik oldal is tudja feltöltésben a gigabitet.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#81566) Oposzumtoszó


Oposzumtoszó
senior tag

Le a kalappal a szolgáltató előtt! Tegnap aláírtuk a szerződést és holnap jönnek is bekötni! :C

(#81567) Klown válasza DJ. Ru$y (#81552) üzenetére


Klown
aktív tag

Szia!

Nem igazán értem a DKTV megszűntetését. Nem látom az okát! Egyszerű ügyfélszivatás... Évek óta megszűnt az analóg kínálat. Ha azokat a frekvenciákat bevonják a Docsis-esek közé, akkor is marad bőven a DVB-C-nek mellette! (Ld. UPC esetét. Csípőből viszi az 500 megát, pedig ott még analóg csatornák is vannak szép számmal!) Ennek ellenére évek óta semmit nem fejlesztettek a koax-os sebességeken. Maximum csak a stabilitást növeli az időközben bevont több Docsis freki, de sebességet nem emeltek. Továbbra is 120/10 a max., mint a kis sufni cégeknél. Szvsz az IPTV egy kényszerpálya, ami oda kellhet ahol a koax/optika nem megoldható. (Egyedül a DSL-re igaz.) Ugye a G-PON-nál is megoldható a video overlay, ahogy a DIGI is csinálja. Egyszerűen az IPTV egy zsákutca, amibe annyi pénzt szórtak, hogy komoly fejhullással/arcvesztéssel járna kifarolni belőle. :U

Ismerősi körben láttam, hogy vettek egy 4k-s TV-t. A koax-ot bedugva ott volt minden csatorna, de nem lehet nézni, csak azt a pár marék FTA-t. És hiába fizetnének is érte, nem engedik. Bosszantó! Helyette nézhetik a STB-on át ugyanazt jóval sz@rabb minőségben és még a TV funkcióit se tudják kihasználni. (Pl. PVR) Annyi a könnyebbség, hogy a Samusung TV távirányítója tudja kezelni a Cisco box-ot gyárilag, így nem kell 2 távirányítóval bohóckodni.

De SAT TV esetében is adhatnának csak kártyát, de ott sem! :U

Az IPTV-nél meg biztosan bele lehet írni az ÁSZF-be, hogy ha küső netszolgáltatón keresztül veszed igénybe az IPTV, akkor az internet kapcsolat hibáiból való problémákért felelősséget nem tudnak vállalni. (Ahogy egy autógyár se vállal garanciát, ha vizes benzint tankolsz a kúton.) A Telenor valahogy csak megoldotta!

Üdv: Klown

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

(#81568) DJ. Ru$y válasza Klown (#81567) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Igen, de se te se én nem tudjuk összehasonlítani a két szolgáltató koaxos szegmenseit... Dchard is írta anno, hogy iszonyatosan nagyok a szegmensek a T-nél javarészt. Kevés, nagy szegmens alá pedig szeretnék tolni a frekit. Bár gyanítom előbb lesz nekik a koax lecserélve optikára, mint nagyobb csomag kiadva koaxra, vagy ugye deep fiberrel eltolni az optikát minél közelebb az EFI-hez.

Az IPTV-ből biztosan nem fog kihátrálni, mivel az anyavállalatnál már megy az új generáció, ezt tervezik elvileg ide is. És egyikünk sem jövőbelátó, hogy az milyen is lesz. DSL hálózatok kiváltása optikával eredményezheti majd azt, hogy jobb minőségben adják az IPTV-t, hisz kevesebbet kell a DSL-es szívással foglalkozni (szerintem).

Beleírod az ÁSZF-be, oké. Teszem azt probléma van az EFI-nél EFI-nek fogalma sincs, hogy a net szolgáltatója vagy a TV szolgáltatója a hibás, mivel a TV-vel van csak baj mondjuk felhívja a T-t, bejelenti, kimegy a szervizes, megállapítja, hogy valami baj van a másik szolgáltató eszközével vagy a másik szolgáltatással, és kiszámlázzák az EFI-nek a kiszállást, ebből tudod milyen háborgás lenne, akár benne van az ÁSZF-ben akár nincs.

A Telenort pedig nem tudom miért keverjük ide... A Telenor szolgáltatása egyenlő a TVGO-val, és a TVGO szolgáltatása nincs korlátozva Telekom internetre, szimplán Magyarországi IP szükséges hozzá, mert csak Magyarország területén vehető igénybe.

Szóval ne keverjük az IPTV-t és azt amit a Telenor szolgáltat. ;)

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#81569) C0d3r


C0d3r
addikt

Gyorsítósokat kérdezném, hogy Ti nem tapasztaltatok jelszint csökkenést? HGW-n a 3 szintből eddig 2-3 világított, most 1-2. Admin felületen Weak (32)-Good (36) körül van a korábbi 40+ helyett. Letöltési sebesség 30 Mb/s körülre csökkent az eddigi közel 50-ről. Egy centivel nem lett elmozdítva a helyéről az eszköz.

(#81570) sajby


sajby
senior tag

Szeretem mikor a Telekom az amúgy is sovány vonalamon lévő 6,5 megás sebességem(akkor 7600 volt a max amit a DMT-ben láttam),lecsökkenti 5,3-ra.(DMT:6200)
És ez igy teljesen ok szerintük,mert megvan a garantált,de ha akarom hibajegyezik)
ÉLjen 2017 :D
Pár éve ugyan ezen a vonalon a 10megás csomagból,8-8,5 röhögve.

[ Szerkesztve ]

(#81571) Flowtation válasza DJ. Ru$y (#81565) üzenetére


Flowtation
őstag

Lehet nem releváns és nem is szabadna beírnom, de én mindig torrenten "mérek". Alapbeállításon ugye maxxal tölt, megmutatja mi a helyzet. A 20as adsl-emnél 15-16 Mbit volt a max, most a 30-as vdsl-nél 32-33 is megy simán, ha az "ellenoldal" is megfelelő.

Ha nem kompetens a kommentem akkor törölhető. :))

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#81572) Kékes525


Kékes525
félisten

Néhány napja többször előfordult, hogy megszakadtak a letöltéseim. Most is egyszerre kétféle letöltési helynél szakadt meg a kapcsolat, ami azt sugallja, hogy nálam lehet a hiba (helyi hálózaton, vagy a Telekomnál). Ez a megszakadás rövid lehetett, mert az IPTV-nél nem okozott kiesést. Hogyan tudnám felderíteni és elhárítani a hibát? Technicolor TC7200 modem-em van. A szolgáltatásaim IPTV, Internet és IP telefon.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#81573) Klown válasza DJ. Ru$y (#81568) üzenetére


Klown
aktív tag

Szia!

Abban igazad van, hogy technikailag hasonló a Telenor szolgáltatása a TVGO-val, tehát külön kliens kell hozzá és nem egy m3u, vagy xml fájlt kell bejátszani egy IPTV alkalmazásba. Viszont az a nagy különbség, hogy a Telenor igazi OTT szolgáltatás, tehát nézheted pl. Apple TV-vel, Chromecast-tal, Android-os médialejátszóval, addig a T tűzzel-vassal írtja a lehetőséget, hogy külső (~ nagy) képernyőn élvezhesd az adást, hogy fogyjon a 870 Ft-os box dögivel... (V.ö. a UPC Horizon Go-val.) :U

Üdv: Klown

[ Szerkesztve ]

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

(#81574) Kékes525 válasza Kékes525 (#81572) üzenetére


Kékes525
félisten

A letöltési zavar a PC-re vonatkozik, nem a Wi-Fi-re. A PC-én Windows 7 pro 64 bit rendszer van.

Kiegészítésképpen:

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#81575) kabelmania27 válasza Kékes525 (#81574) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Majdnem 10 különbség van a feltöltési csatornák között, ha van bekötve osztó és nem nézel dvb-c adásokat vedd ki és nézd meg nem lazultak-e ki az F csatlakozók, ha megjavul akkor osztóhiba okozta a problémát ha nem akkor a környéken gond van a hálózattal ezért jelentsd be.

[ Szerkesztve ]

(#81576) Kékes525 válasza kabelmania27 (#81575) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi. TP-LINK TL-WR940N van Wi-Fi erősítőnként rákapcsolva. Elég, ha kikapcsolom?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#81577) kabelmania27 válasza Kékes525 (#81576) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nem elég, kapcsold ki és iktasd ki és csak a modemre kapcsolódj vezetékesen+ha a koax el van osztva mmwo vagy más tipusú osztóval vedd ki.

[ Szerkesztve ]

(#81578) Kékes525 válasza kabelmania27 (#81577) üzenetére


Kékes525
félisten

Ezek már jó értékek?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#81579) kabelmania27 válasza Kékes525 (#81578) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igen, kb egyformák a feltöltési értékek, gyakorlatilag tökéletes.

(#81580) Kékes525 válasza kabelmania27 (#81579) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi! :R

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#81581) btz válasza sajby (#81570) üzenetére


btz
addikt

Szólj be, hogy az SNR lockot vegyék le.

ⓑⓣⓩ

(#81582) dchard válasza DJ. Ru$y (#81568) üzenetére


dchard
veterán

Bár nem ide tartozik, de ha már szóba került: a UPC tradicionálisan kábel operátor, elképesztő pénzt ölt a koax infrájába, az 500-as csomagokat is alapvetően deep fiberrel, és igen kis méretű szegmensekkel tudja biztosítani. A telekom nem egy ilyen cég. A legárulkodóbb fejlemény, hogy ahol mostanában valóban kőkeményen versenyezniük kell, ahogyan már hallhattuk itt azt hiszem politól, a cég döntött a GPON mellett, ergó a docsisba nem tol több pénzt. Ez hosszabb távon azt jelenti, hogy koax mint infrastruktúra - legalább is nagyvárosi környezetben - nem versenyképes és úgy tűnik, ahhoz hogy például ED3.1-en versenyezni tudjanak, túl sokba kerülne az upgrade (deep fiber, új méregdrága CPE-k, komplett új CMTS-ek, eszméletlen mennyiségű munkaóra a hálózatba stb.). Én legalább is ezt érzékelem. Tehát nem is elsősorban a DKTV, hanem magának a klasszikus értelemben vett kábeltv-nek a léte vált kérdésesé.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#81583) togvau válasza DJ. Ru$y (#81568) üzenetére


togvau
senior tag

Milyen az az új iptv generáció az anyavállalatnál? IGMP-s gányolás nélküli platformfüggetlen, nyílt iptv?

hitler, sztálin, micro usb

(#81584) dptrsk válasza togvau (#81583) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

telekom.de nézd meg az entertain tv-t

(#81585) DJ. Ru$y válasza Klown (#81573) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Értem amit írsz, de még mindig nem értek egyet. Amire te gondolsz, hogy a Telekom küzd ellene, az a rootolt készülékek használata (ha jól értem), ezt pedig a warez miatt teszik, mert rootolt készülékkel (sokkal) könnyebb rögzíteni adást stb.

Azt a Telekom sehol nem tiltja, hogy HDMI-s Android sticken te nézd a TVGO-t az android appal, csak ne legyen rootolt az az android stick.

Egy valamiben látok olyan alapon igazságot amit te írsz a STB-okkal kapcsolatban, hogy megszüntette a Samsung TV-kre írt szoftverét és annak támogatását. Itt már lehet ilyesmi, de még a népszerűtlenség oka is lehet és nem feltétlen a STB-ok felé terelése.

togvau
Kolléga leírta helyettem, többször volt már róla szó a topic-ban.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#81586) togvau válasza DJ. Ru$y (#81585) üzenetére


togvau
senior tag

az oka tuti biztos hogy az STB-k felé terelgetés. De ez nem fog menni, mert a fiatalabb generációt csak a torrent, és netflix felé terelget...

hitler, sztálin, micro usb

(#81587) DJ. Ru$y válasza togvau (#81586) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ez nem Telekom probléma... Ez generációs probléma. És nem is kell most elmennünk ebbe az irányba.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#81588) azbest válasza DJ. Ru$y (#81585) üzenetére


azbest
félisten

"Azt a Telekom sehol nem tiltja, hogy HDMI-s Android sticken te nézd a TVGO-t az android appal, csak ne legyen rootolt az az android stick."

"Külső képernyő nem támogatott" jelenik meg esetleg. Max akkor működik, ha a rendszer belső képernyőként hazudja a kimenetet :(

(#81589) togvau


togvau
senior tag

Ez igen. 1 év után először megint néztem egy kicsit az IPTV-t, mivel a magenta1-hez nagyobb tv csomag kötelező és az egész olcsóbb... a HD adók gyakran megállnak, bekockásodnak, láthatóan nem bírja a hálózat. DE még az SD adók is! WTF?

[ Szerkesztve ]

hitler, sztálin, micro usb

(#81590) sanyie70


sanyie70
tag

Sziasztok van egy hp laptop telekomtól lett véve. Nem igazán hozta az elvárható szintet i3-as 8 giga ram meg valamilyen dedikált kártya. De böngésző bezárodik, lassú. Gyári visszaallitás már megvolt de a sok hp program maradt. Újra szeretném telepíteni csak nem tudom garancia akkor ugrana?

(#81591) Klown válasza sanyie70 (#81590) üzenetére


Klown
aktív tag

Szerintem ez itt erősen off. De attól még, hogy újratelepíted a gari miért ugrana? Ha legális és Windows-zal érkezett, akkor gondolom az alján ott az OEM matrica is a sorozatszámmal, amivel újra tudod aktíválni a Windows-t.

Üdv: Klown

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

(#81592) Klown válasza azbest (#81588) üzenetére


Klown
aktív tag

Erről van szó... :(((

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

(#81593) lowzor


lowzor
veterán

Hali!

A gyorsító opciónál hogy is van a forgalmi korlát?
A szerelő aztmondta pár napja, mikor bekötötte, hogy napi 5 giga, havi 100 giga. Neten viszont azt olvastam, hogy február óta eltörölték a korlátot. Tegnap viszont mikor leszedtem kb 8 gigát torrenttel visszaesett 10 megára a sebesség, tehát akkor mégis lehet korlátozás.

(#81594) sajby válasza lowzor (#81593) üzenetére


sajby
senior tag

A június 1-ig érvényes ASZF ben ez van:

Nem rendeltetésszerű használat esetén a forgalom lassításra kerül*. * Rendeltetésszerű használat: A szolgáltatás átlagos fogyasztást feltételező felhasználás céljait (rendeltetésszerű használat) szolgálja, így folyamatos, nagy mennyiségű adat fájlcserélő, fájlmegosztó, vagy egyéb,esetlegesen jogsértő tartalmak továbbítását szolgáló, a rendelkezésre álló kapacitást lefoglaló, más előfizetők kiszolgálását veszélyeztető felhasználásra nem alkalmas. Amennyiben az Előfizető a rendeltetésszerű felhasználástól eltérően, olyan módon használja a Szolgáltatást, amely a Szolgáltató hálózatának rendeltetésszerű működését, más előfizető szerződésszerű kiszolgálását akadályozza vagy veszélyezteti, úgy a Szolgáltató a felhasználástól függően jogosult a forgalom lassítására, vagy a szolgáltatás korlátozására, súlyos szerződésszegés esetén a szerződés felmondására

TEhát elméletileg nincs korlát,gyakorlatilag van ,ha ők úgy gondolják.

(#81595) chab7


chab7
addikt

Sziasztok! Sikerült a héten nyélbe ütni a magenta csomagot a telekomnál, lassan gondolom jönnek a szerelők is. Eddig egy 10 megás net volt alap dtv csomaggal (erre is nem olyan rég váltottak át mindenkit, mert előtte csak analóg tv volt), most viszont egy 50 megás lesz a 130 csatornás csomaggal. Kérdésem az lenne, hogy ez esetben gondolom a modemet is cserélik (vagy az maradni fog?) de ezen kívül mit fognak még változtatni? Remélem a fő bejövő kábelt nem, mert az az osztás ahonnan eddig ment a tv-khez és a routerbe (ez a padláson van) szeretném meghagyni. Az új csomagot csak egy tv-re kértem. Kell a francnak havi díjas box pluszban. A többi szobába pedig elég lesz az a minimum dvb-c ami ahogy írtátok megmarad a kábelen. Kérhetem tőlük, hogy hagyják meg ezt az osztót a padláson vagy mindenképp egybe kábelt akarnak majd levinni a routerig?

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#81596) Vynx


Vynx
tag

Gondolom ADSL2+-os neted van rézkábelen. Ha igen akkor VDSL2-n fog jönni az 50Mbit, a routert fogják cserélni, mert VDSL2-eshez másik kell. A fő kábelt, ami az oszlopról jön a házba azt nem cserélik, de ha a házon belüli kábel nem olyan, ami bírja a VDSL2-t, akkor azt fogják cserélni (bondingolnak) vagy egy hibrid routert (huaweit) kapsz (itt nem cserélnek kábelt), ebbe belemegy egy sim kártya és azzal fog menni az 50 megás net.

[ Szerkesztve ]

(#81597) lowzor válasza sajby (#81594) üzenetére


lowzor
veterán

Akkor az a ~8 giga már nagymennyiségű adat volt nekik? Az szép...Ráadásul nem is egyszerre töltöttem ennyit.

(#81598) DJ. Ru$y válasza chab7 (#81595) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha csak modemed van, akkor HGW lesz helyette, ha HGW-d van, akkor marad, ha nem kell több csatornás eszköz, ha kell akkor szintén cserélik.

Nem nyúlnak a bejövőhöz. A HGW-től fognak egy UTP-t elhúzni arra az egy TV-re, amelyikhez szeretnéd és oda fognak bekötni egy IPTV STB-ot.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#81599) DJ. Ru$y válasza Vynx (#81596) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha DTV (DKTV) előfizetése volt, akkor hogy lenne már ADSL2+ technológián, mikor DKTV csak koaxon van/volt? Kérlek mielőtt írsz valakinek inkább olvasd el alaposan, amit írt.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#81600) DJ. Ru$y válasza lowzor (#81597) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nem feltétlen. Nem ismerem hibrid technológiát náluk, de amennyiben a HGW-ben valamilyen szoftveres módon van a korlát beállítva (vagy volt régebben), akkor lehet automatán lezárt a szoftver a napi limit miatt és kész. Próbáld meg esetleg áramtalanítani 5 percre, és vissza, ha van szoftverfrissítés, akkor talán letölti, de lehetett technikai probléma is akár, csak, akkor jött elő, amikor pont letöltöttél.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.