Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz Gézengúz #50000 üzenetére
Szuper, de egy stb céleszköz akkor is értelmesebb(egyszerűbb, bonyodalmak nélkül) tv-re kötve mint gépen rögzíteni. Főleg ha az ember nem akar vele sokat foglalkozni csak a rec és play gombra nyomni. Legalábbis én a mai 'trend' irányát jónak látom, hogy többféle eszköz van, amit az egyén választhat ki és halál egyszerű kezelni.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz Gézengúz #50002 üzenetére
Nee.
Most komolyan ezzel jössz?
Földhöz vág havi 1071Ft? (0,03x24x31x48= 1071Ft, ha pedig nincs használatban, csak stand-by üzemmódban, akkor a HDD kikapcsol, és idle állapotban nem hiszem 10w-nál többet venne fel, de inkább 5w körül szerintem.)
Sose értettem azokat akik ezen rugóznak.Nálatok van mikró, vízforraló, porszívó, mosógép, mosogatógép?
Ha az alábbiak közül bármelyik is, akkor nincs miről beszélni.
Ezek a nagyfogyasztó eszközök elviszik a villanyszámla 80%-át.Nálunk átlag 6 órát megy az STB, azaz 6x0,03w, plusz ha 10w-os idle-vel számolok 18x0,01w, az napi 0,18+0,18=0,36kW/nap x 31= 11,16kW x 48Ft = 536Ft.....
[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz Gézengúz #50004 üzenetére
Nyilván mi is kikapcsoljuk az olyan eszközöket, amiket nem használunk, (kivétel a HGW és a router).
Szóval nem értem hogy jött ez most hirtelen képbe, egy stb sokkal egyszerűbb és kényelmesebb egy pc-nél ezért nem is értettem most miért vittük ennyire tovább a szálat.
OK, van olyan apu ami 35w körül eszik idle-ben, de ez végeredményben nem azt jelenti, hogy az egy céleszköz lenne adások felvételére, megállítására, visszatekerésére.[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz Gézengúz #50004 üzenetére
Egyébként ha ilyen fogyasztáscsökkentő mániád van, érdemes minden égőt LED-esre kicserélni. Az is tud hozni évente 10-20 ezret mínuszban.
Mi is így tettünk (bár mi nem a fogyasztás miatt, hanem a megunt állandó gyorsan elhasználódó izzók miatt. Egy ilyennek 4-5 év az élettartama kapcsolgatástól függetlenül.).
undefined
-
Szokenesz
senior tag
Nekem mennyire normális eset ez, hogy ennyire alacsonyra becsüli az elérhető feltöltési sebességet a HGW?
Meg miért lehet az, hogy este 11 körül rendszeresen megszakad az internet, függetlenül a sebességtől?
Tudom, hogy nem sok amit ebből meglehet állapítani.[ Szerkesztve ]
-
the_one
tag
válasz Szokenesz #50008 üzenetére
"Nekem mennyire normális eset ez, hogy ennyire alacsonyra becsüli az elérhető feltöltési sebességet a HGW?"
Azért lehet, mert feltöltési irányba 2,1 dBm adásteljesítmény van beállítva, ami elég alacsony, viszont a jelenlegi előfizetésedhez még megfelelő. A letöltési irány viszont maxra van tekerve, gondolom a központtól való nagy távolság miatt. Ahogy dchard is írta, a t-com ahol lehet visszavesz az adásteljesítményből a vonal áthallási zaj csökkentése miatt.
-
Zsolteecah
tag
Nem lesz RTL HD januártól? Mindig azt nézem.
-
ludsimon
veterán
-
dchard
veterán
válasz Gézengúz #50012 üzenetére
Nyilván előbb utóbb az ország döntő többségében jön a VDSL2. Először kialakítják a támogatott eszközök halmazát az előfizetői oldalon, utána már csak a DSLAM-et kell bővíteni, közelebb vinni, és mehet a váltás. Ez egy jó stratégia. Ha azután kezdenének neki az eszköz cserének, miután kész a DSLAM, évekkel tartana tovább a folyamat.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Gézengúz
addikt
válasz dchard #50016 üzenetére
Értem, csak azt nem, hogy új előfizetőnként, frissen kötött telefonvonalra, M-es csomagra, mégis Pirellit kaptam. Amit mondtál azzal ez, ellentétesen hangzik nem? Plusszban ugye még nekem kellett kérnem! Egyébként egy szavam sincs ezzel kapcsolatban, mert itt van működik! Oké, hogy a régi előfizetéseknél nem automatikus, de új kötésnél, előfizetőnél..
-
radi8tor
MODERÁTOR
DIGI témáról a DIGI topicban beszélgessetek. Köszönöm!
A többi OFF-ra ugyanez vonatkozik! Mindennek van saját topicja.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
dchard
veterán
válasz Gézengúz #50017 üzenetére
Nyilván van egy olyan dolog, hogy raktérkészlet. Berendeltek ezekből az olcsó szarokból egy rakattal, aztán most igyekeznek kiszórni. Szerintem ez nagy hiba, mert az eszköz árának a többszörösét költik majd el arra, hogy az ügyfélszolgálat/szerviz próbálja megoldani a szerencsétlen ügyfél panaszait, aztán úgy is csere lesz belőle előbb-utóbb, de ők tudják
Egyébként volt már szerencsém megtapasztalni, hogy miként működnek ezek a cégek:
A beszerzés veri a nyálát, hogy megspórolt pár millió forintot, miközben a szar eszköz miatt amit rendeltek, több száz millát költ el a műszaki osztály a javításokra, tűzoltásra, kapacitásbővítésre, hogy kompenzálják a filléres elbaszást. A beszerzés megkapja a jó kis prémiumot, hogy milyen jól gazdálkodtak, a műszaki osztályon meg rúgják ki a mérnököt meg úgy általában csökkentik a forrásokat, mert hogy milyen sokba kerül ez. Bizony, és ez nem egy állami vállalat ám...
Dchard
-
biomika
csendes tag
Sziasztok,
ha adsl-ről váltanék VDSL2-re akkor maradhat az analóg telefonvonal, vagy azt is átrakják digitálisra?
köszi -
djculture
félisten
válasz poli27 #50022 üzenetére
Na azokból is van olyan akire egy csavarhúzót nembiznák.. Felénk is az egyik ilyen okostojás szokott kötögetni.. Renges szolgáltatói szakikkal sose volt baj, most olcsósitás lehet mert ilyen grizli géza alvállalkozókat alkalmaznak. Ülök itthon a gép előtt ép netezek látom hogy fennt kinlódik az oszlopon kötöget. Elomegy a net fél óra műlva szólok neki hogy mikor lesz net .. Ő nemtudja nem azt kötötte. Mondom akkor mi a szrért az én kábelem lóg ott? Ő nem tudja.. Mondom oké mindjárt megoldom felhivom az ügyfélszolgálatot, mire bementem lett net visszakötötte.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Az miért lehet, hogy amióta szerződést újítottunk IP telefonra, azóta nem írja kimenő hívásnál a számot?
Megnéztem online ügyfélszolgálaton, ez be van kapcsolva:
Hívószám kijelzés engedélyezése, hívásonkénti tiltás
Hívószám küldés alapbeállításként engedélyezve, hívásonként letiltható -
ludsimon
veterán
Krystal_s: Én azonnal válaszoltam volna Neked, ha értenék hozzá.
szuper! napi 1 órát nézném ezt a TV GO-t és ezt kapom:
[ Szerkesztve ]
undefined
-
dchard
veterán
válasz Krystal_s #50028 üzenetére
Pillantom
A helyzet az, hogy sajnos nem fényes a helyzet. A mostani 20-es csomagod megfelelően működik, de a váltás 30-asra a mért adatok alapján nem hozna érdemi változást: a letöltési oldal szinte biztosan nem nőne, a feltöltési oldal kb. duplázódna (2megára saccolom a mostani 1 helyett). Mivel a feltöltést amúgy is emelik, így a csomagváltásnak nem látom sok értelmét.
Ránézésre nincs nagy különbség a tiéd és például e között a kép között.. Viszont felhínám a figyelmedet az Upstream oszlopban lévő Signal level mutatóra. A linkelt képen látszik, hogy bár a becslés kevés, mégis számottevő tartalék van rajta, tehát lesz hová növelni a sebességet az adásteljesítmény fokozásával.
Ellenben nálad sajnos már most is maximum közelében van az adásteljesítmény mindkét irányban. Tehát érdemi gyorsulás lefelé nem, felfelé pedig mérsékelten várható.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
-
Krystal_s
addikt
válasz dchard #50032 üzenetére
Köszönöm.
Váltás? O.o de hát én nem szeretnék nagyobb csomagot. Nálunk mindig az a gond, hogy x hónap után snr lockot kap a vonal és 14-re esik a sebesség (menne lejjebb is, csak azt már nem szoktuk megvárni). Ezért készítettem képet, hogy talán kiderül hol lehet a gond, ami miatt lock-ot kap a vonal.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy az a sok CRC error Count nem gond?ludsimon: Köszönöm szépen a szándékot.
-
dchard
veterán
válasz Krystal_s #50037 üzenetére
A bithiba számlálók önmagukban nem értelmezhetők. Azt kellene látni mennyi idő alatt keletkezik adott mennyiségű bithiba. Ebből következően lehet sok is, meg kevés is.
Van érzékelhető hiba a szolgáltatásban? Például ez is lehet forrása az SNR lock-nak. Zajos a vonal, kötéshiba stb. Ez csak teljes vonaldiagnosztika segedelmével állapítható meg, amire ez az eszköz nem idomítható. A ZTE 931 például igen.
Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb hiba forrása a lakás/ház telefonhálózata. A cél, hogy a HGW előtt se elosztás, se toldás se semmi ne legyen, lehetőleg a bejövő kábel a lehető legrövidebb úton a HGW-be csatlakozzon.
Dchard
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, ezzel kapcsolatban, hogy valahol meg lehet-e nézni, hogy a mi területünkön milyen hálózata van a telekomnak? Elsősorban azt szeretném kideríteni, hogy VDSL vagy ADSL van-e. A telekom honlapja azt írja, hogy a 20/1-es a legnagyobb csomag, ami a lakcímemen elérhető, de a csomagokhoz nincs oda írva, hogy VDSL vagy ADSL.
Idáig Btel 15/1 Mbit volt csak a btel közben megszűnt/átvett minket a vidanet és januárban le fog járni a 2 év hűségidő is szóval tervbe van véve a telekomra váltás és ha a igaz ez a 20/5-ös csomag akkor biztos, hogy azt kötnénk meg. Esetleg még ha valaki azt tudná, hogy mikortól lépnek majd érvénybe ezek a sávszél emelések és le is írná, azt is nagyon megköszönném -
Zsolt1
tag
válasz kabelmania27 #50043 üzenetére
Aaa... Pedig már kezdtem reménykedni, nagy ugrás lett volna (bár még az a +1 Mbit is jól fog jönni, ami Adsl-nél lesz pluszba). Nem baj, még 10 év és talán elérhető lesz majd feltöltésnél is az a sávszél, ami 7 éve még a letöltési sebességem volt...
A vidanetes - telekomos cuccot sejtettem, a speedtest most is Magyar Telekom plc-t ír ISP-nek.
Köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz dchard #50041 üzenetére
Tegnap óta ezek az értékek változtak:
Upstream / Downstream
SNR Margin 8.3-ról 8.2 dB - 5.4-ről 5.8 dB
CRC Error Count 21 - 613325-ről 616866
HEC Error Count 0 - 111791-ről 191717
FEC Error Count 2895 - 115175514-ről 119468362A szolgáltatásban semmi hibát nem érzékelek, kivéve a DNS miatti lassulásokat egyes oldalaknál. Olyankor pár napra, hétre átírom az aktuális gépen Google DNS-re. Ez a lassulás a márciusi országos leállás óta van. Párszor említettem és írtátok, hogy annak nem lehet köze, ezért lehet véletlen, de napra pontosan azóta kezdődött. A házban és a házba bejövő kábel az oszlopról is ki lett cserélve, mérve másfél éve. A szerelők azt mondják, hogy a központi rendszer gyenge, elavult és messze vagyunk. Egyik nap megnéztem Google térképen és 1.6 km autóval/gyalog. Légvonalban akkor még kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Krystal_s #50045 üzenetére
A vezetékek attól mert légkábel, még nem légvonalban vannak kihúzva Egyébként az egy dolog, hogy mennyit mérsz autóval, Google térképpel, egy viszonyítási szám, ettől el szokott térni a tényleges érték - általában hosszabb a vezeték útja - esetemben Google térkép szerint 700 méterre van a központ, kimérve meg 1200 méter, és ezt alátámasztja az elérhető maximum sebesség is. Telekomos szerelő megtudja a helyszínen mondani - állítólag alvállalkozó nem biztos -, hogy pontosan mennyi az annyi, nekem is Telekomos szerelő mérte ki előttem, pontosan ki is írta a készülék, hogy 1200 méter.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest