Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90001) DJ. Ru$y válasza adika4444 (#89998) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Kihúz bedug a Huawei HG8245(H)-k is és a Sagemcom is. Annyi, hogy szépen be kell játszani a kábelt is a helyére.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90002) wagi válasza #04441088 (#89977) üzenetére


wagi
senior tag

Nálam switch-ként megy a router és az adja wifit is a hgw meg felcsatlakozik a netre.

[ Szerkesztve ]

(#90003) DJ. Ru$y válasza wagi (#90002) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ezzel nincs is probléma, de, ha van egy sokkal nagyobb tudású eszközöd, akkor azt nem szeretnéd legtöbb esetben switch-ként vagy AP-ként degradálni, főleg, ha esetleg van rajta egy custom FW, amivel még többet tud, mint gyárilag.

Nekem egy RT-N66U van a ZTE HGW mögött, és eszemben sem lenne a ZTE router funkcióit használni, mert az Asus köröket ver a ZTE-re.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90004) spici válasza astorre19 (#89999) üzenetére


spici
tag

De az is sima csatlakozós, csak a burkolat alá kell feltekerni és bedugni, ugyanaz mint a többi csak az Efi honnan tudná ezt?

Illetve optikán kiküldeni eszközcseréket szerintem hülyeség mivel a kábelt ugye nem lehet nagyon "tördelni", hogyan kell csinálni stb. Kicsit meggondolatlan ez.

Rezesnél érthető, ott nem nagyon lehet eltéveszteni.
IPTV pluszbox számomra megint értelmetlen szereld magadba.

(#90005) SFerenc87 válasza Essejó (#89917) üzenetére


SFerenc87
újonc

Nálunk már legalább 6 hete ez megy, csak sokkal durvább mértékben. Van hogy 20%, van hogy 30%, de olyan is volt már, hogy 66%-os csomagveszteség volt. Az időtartama is változó, van, hogy pár percig szar, volt olyan, hogy három napon keresztül az volt. Az egyik szerelő azt mondta, hogy a kábelben van a hiba, keresik és majd javítják, egy másik szerelő meg kijött és azt mondja ő semmit sem lát, mindennapi használatra jó ez a net. Meg a sebességet magyarázta, hogy az benne van a szerződésben vállalt sebességhatárban. Hiába mondtam neki el többször is, hogy nekem nem a sebességgel van bajom, hanem a csomagveszteséggel. A szerelő vizsgálata közben a parancssori pingen meg pingplotterben is látható volt, hogy dobálja a csomagokat a kapcsolat. Lassan a város összes szerelője itt volt már a háznál megnézni az internetet, de érdemi javulás még nem történt.

[ Szerkesztve ]

(#90006) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Sagemcom F@ST 3686 (MAGYAR_2.84.10) routernél defaultból engedélyezve van a 2.4GHz -es és 5GHz -es frekvencia is?
Mi a helyzet akkor, hogyha az SSID mindkettőnél ugyanaz? (ezt takartam ki a fekete téglalappal)
Hogyan tudom kiválasztani pl. egy okostelefonnal, hogy a 2.4GHz -esre szeretnék csatlakozni vagy az 5GHz -esre?

[ Szerkesztve ]

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#90007) DJ. Ru$y válasza pvt.peter (#90006) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nevezd át. Az 5 GHz-es név mögé tegyél egy 5-öst vagy_5-öt vagy -5-öt. Ha nem tudod megkülönböztetni, akkor az eszközön múlik, hogy melyikre csatlakozik, amíg az 5 GHz-es hatósugárban benne van, addig elvileg arra kellene csatlakoznia.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90008) yetmanus válasza f4lcon (#89991) üzenetére


yetmanus
tag

Igazad van, lehet hogy ennek így semmi értelme nem lenne... Mivel a SzCsHD=CsHD+filmvilág+nagyvilág, plusz a flipnél is a tv megfelel a SzCsHD csomagnak, és ott is megjelent már hogy bevezetik ezt a 2 HD-t. Nagy felzúdulás lenne ha nem, viszont ha jól tudom, a Spíler és a Natgeo úgy simán a Családi/Családi HD-ban nincs/nem volt benne, csak a SzCsHD-ban, de javítsatok ki ha tévednék

Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső

(#90009) szemmelver


szemmelver
aktív tag

Sziasztok!

A mai nap kíváncsiságból felmentem a t oldalára, beírtam a lakcímem és örömmel láttam, hogy 50 ill. 100-as csomag is elérhető. Pár éve betelefonáltam, az akkori 15-öst szerettem volna nagyobbra cserélni, de azt mondták nem fogja bírni a hálózat. Maximum 20 mb-ra tudják emelni azóta is ez van. Falu helyen elképzelhetőek ezek a csomagok, vagy felejtsem el? Ha minden igaz adsl netem van, a "kis dobozra" pedig vdsl van írva.
Van olyan aki eldugottabb helyen lakik és ilyen interneteket használ? Mennyit ad le kb?

Köszi! :)

(#90010) szemmelver válasza szemmelver (#90009) üzenetére


szemmelver
aktív tag

Nem tudom, hogy jónak számít-e. kb 500 m-re vagyok a központtól.

[ Szerkesztve ]

(#90011) DJ. Ru$y válasza szemmelver (#90010) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

500 m-en (hurokhossz és nem pedig séta táv, vagy légvonal) 2 érpárral VDSL2-n meglehet a 100 Mb, nagyjából jól írja az oldal, ott kezdődik, hogy átraknak majd ADSL2+-ról VDSL2-re, ha 50 Mb-et rendelsz, akkor valószínűleg egy érpáron, ha 100 Mb-et, akkor pedig két érpáron (bonding) fognak neked szolgáltatni.

Ehhez hozzájön az, hogy van-e szabad érpár, vagy port a központban, ami a technikai része, ehhez meg kell rendelned. Ezek után még elhasalhat ott a dolog, hogy a szerelő nem talál üres vonalat, vagy nem jó a vonal minősége (nyilván ez a plusz vonalnál, bonding esetén fontos).

Ha váltani szeretnél telefonon hívd őket és próbálj meg váltani, aztán meglátod, hogy mi lesz belőle.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90012) szemmelver válasza DJ. Ru$y (#90011) üzenetére


szemmelver
aktív tag

Köszi a választ! A napokban mindenképp felhívom őket. kb 6-7 éve az egész utca fel volt túrva valami kábeleket raktak le, elvileg internet miatt. Majd kiderül, és jelentkezem. ;)

(#90013) #41133696


#41133696
törölt tag

Rendeltem a Telekomtól egy ilyen laptopot:

Viszont jobb jött: a laptop:

HP Pavilion – 15-cc516nh

Ebben van 128 GB-os SSD is :D
Illetve Gbps-os LAN.

NVidia gyorsító helyett az Intelé van :)

(#90014) taki01 válasza #41133696 (#90013) üzenetére


taki01
őstag

Nekem tegnap jött meg a HP Omen 15-ös gépem és kicsivel több mint egy hónapot vártam rá mert folyamatosan probléma volt valamivel. Sat Tv mellé rendeltem.

(#90015) f4lcon válasza yetmanus (#90008) üzenetére


f4lcon
őstag

nekem SzuperCsaládi HD-m van, abban ez a két HD eddig nem volt (de a sima Családi HD-ban sem)

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#90016) yetmanus válasza f4lcon (#90015) üzenetére


yetmanus
tag

Nekem is ez van. Elvileg kb 5-6 hét múlva megtudjuk, január elején :))

Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső

(#90017) #41133696 válasza taki01 (#90014) üzenetére


#41133696
törölt tag

(#90018) DJ. Ru$y


DJ. Ru$y
félisten

Hát srácok... Ugyan csak részben Telekom, de ez vicc....

Rendeltem 2 db pendrive-ot és egy USB kábelt, 1 pendrive és a kábel ajándék (lett volna), 26-án rendeltem, azt írták 28-án megkapom, persze 28-án jött csak a számla róla, amiben 28-a volt megjelölve szállítási dátumnak, persze 28-án nem hozták ki, 29-én jött a GLS-től is az e-mail, hogy hozzák stb. délután a futár lusta volt kijönni, egy hívás, értesítő nélkül felvette a csomagra, hogy nem voltunk otthon, telefon, ígérik hozzák másnap, tegnap sem jött, telefon, ígérik hozzák ma. Ma 9 óra, nézem a nyomkövetést, megint csak a depóban leverték róla a port valószínűleg, és nem került a futárhoz, telefon, ígérik hozzák hétfőn, és hívni is fog hétfőn, meg felvesz egy panaszt, és e-mail-ben értesít majd. 4x adtam meg ma telefonszámomat, a nevemet, a címemet. Mély elnézések közepette, annyit tudtam nekik mondani, ha hétfőn nem érkezik meg, akkor a továbbiakat a fogyasztóvédelemmel megbeszélhetik. És azért lettek volna ajándékok, mert aki kapta volna elutazott 2 hónapra. Szóval kösz GLS.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90019) taki01 válasza DJ. Ru$y (#90018) üzenetére


taki01
őstag

Nálam nem bírták leírni a áprilisban megújított szerződésről a Ps4 kötbérét holott lejárt és nem magam miatt lett újra kötve a szerződés hanem mert megszűnt az interaktív szolgáltatás. Augusztusban próbáltam többször is ennek a gépnek az előző verzióját megrendelni, de folyamatosan visszadobták indoklás nélkül. Egyszer csak kapok egy hívást a T-től (ez már szeptemberben volt) és kérdezik hogy szórakozok-e hogy folyamatosan rendelgetek. Erre válaszoltam hogy nem és azt a tájékoztatást kaptam a telefonos és T-Pont üszf-án hogy már tudok eszközt vásárolni. Persze addigra már nem lehetett rendelni az előző verzióból, így nem volt választásom vártam. Majd októberben lett ez a verzió amit sikerült megkapni. Akkor megrendeltem és közöltem az ügyintézővel, hogy elvileg kötbér van az előfizetésen és kértem hogy vegyék le, hogy megtudjam rendelni a laptopot. Úgy tűnt hogy sikerült mert a szerződést feltöltötték de a laptop egy hét után sehol erre hívtam őket és közölték hogy törölték a rendelést. Ezt kb 5-ször eljátszottuk és után ment a panasz és lám csodát sikerült megvenni bár kb 18 ezerrel drágábban.

(#90020) szemmelver válasza szemmelver (#90009) üzenetére


szemmelver
aktív tag

Sziasztok!

Felhívtam őket, lefuttatott egy tesztet és azt mondta nem látja akadályát a 100m internetnek.
Kapok egy új "HGW-t". Ami furcsa volt, hogy szerelő nem fog jönni azt mondta, hanem csak én dugjam át a kábeleket az új eszközbe és kész.
Kíváncsi leszek.... :DD

(#90021) DJ. Ru$y válasza szemmelver (#90020) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

DSL-en ez nem nagy kaland. Annyi, hogy, ha jelenleg van bekötve szűrő, akkor azt kösd ki, a bejövő vonal közvetlen megy a HGW-be, ha van telefonod, akkor VoIP lesz, a telefont a HGW-be kell majd dugnod.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90022) szemmelver válasza DJ. Ru$y (#90021) üzenetére


szemmelver
aktív tag

Így van bekötve jelenleg. Ha kiveszem a szűrőt, mi változik?

Ezt az érpáros dolgot hogy tudom kideríteni, hogy nálam melyik van? Egycsatornás, vagy kettő?

Köszi!

(#90023) atala


atala
addikt

Kezdem megbánni, hogy meghosszabbítottam a hűséget.
Most az a legújabb, hogy ha bekapcsolom a TV-t (IPTV), egy HD csatornával, akkor a letöltési sebesség vissza esik 250-ről 210 körülire. Ez még nem is lenne baj, de a wifi sebessége meg leesik kb 2-3 Mbps-ra. Ha kikapcsolom a TV-t, megjavul.
Elvileg nem szabadna leszednie a sebességből.
Valami ötlet?
Ha ezt bejelentem hibára, akkor az lesz a válasz, hogy a wifi csak egy kényelmi szolgáltatás.
Próbáltam rákötni egy másik routert, és ugyan ez az eredmény. Annak a wifije is leesik 2-3 Mbps-ra, ha TV-t nézek.

(#90024) DJ. Ru$y válasza szemmelver (#90022) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Mivel ADSL2+-od van így biztosan kijelenthető, hogy egy érpáros kiépítésed van. Bonding kiépítéséhez biztosan megy szerelő, mert ott belső kábel csere is kellhet stb.

A szűrő analógra való, a te vonalad digitális lesz, a szűrő "be van építve" a HGW-be, ha úgy nézzük, szóval a jelenlegi kuka.

A fehér kötődobozból a HGW-hez kapott kábelt bedugod, azt bedugod a HGW-be és ennyi. Aztán majd nézheted a vonali adatokat stb.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90025) szemmelver válasza DJ. Ru$y (#90024) üzenetére


szemmelver
aktív tag

Az ugyintezo azt mondta nem fog jonni szerelo. Gondolom akkor majd nekem kell konyorogni, hogy csinaljon mar vele valamit, mert nem fogja leadni azt a sebesseget.

Az a feher kis doboz igy nez ki belulrol:

(#90026) Mikeee89 válasza DJ. Ru$y (#90018) üzenetére


Mikeee89
senior tag

Nekem 2 éve az 50 mbitre vàltás ami vdslre váltást is eredményezett azt november 11től kezdve végül január 23-ára sikerült megoldaniuk. Sűrű telefonálgatások mentek. 2x is adtak időpontot és egyszer se jött senki. Állítólag ne voltam otthon. Mindkétszer kivettem szabadságot. Utána harmadszor apám volt otthon. Akkor màr megcsinálták de engem hívott a szerelő a hgw jelszó miatt mert neki nem volt meg. Balfasz banda...

[ Szerkesztve ]

(#90027) #22718208 válasza Mikeee89 (#90026) üzenetére


#22718208
törölt tag

Ismerős a helyzet nekem is. Az utolsó mondatot adom!

(#90028) DJ. Ru$y válasza Mikeee89 (#90026) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Igen, de ez alvállalkozó, ez megint más téma, itt egy szerződött szállítópartner járatja le a bandát, de ha hétvégén lesz fél órám megírom a Telekomnak is a dolgokat, tudják csak milyen "frankó" céggel van szerződésük... :U

Itt a GLS nyomkövetése, ezek azt hiszik, hogy nem tudom mire való a nyomkövetés?!

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90029) DJ. Ru$y válasza szemmelver (#90025) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Mint látod 2 ér van bekötve = 1 érpár, szóval nem tudom, hogy 500 méteren ez mennyit fog hozni, de anno 750 méterig adták ki 1 érpáron az 50 Mb-es csomagot, szóval én a 100 Mb/s-et, nem hinném, hogy ki lehet hajtani 500 méteren egy érpáron, de amint megkapod az új eszközt, ami tud VDSL2-t és átraknak VDSL2-re onnantól látunk majd konkrétabb dolgokat, ha megkaptad az eszközt és kicserélted, akkor tegyél majd be a vonali adatokról képet.

De legalább bejövő kábelt nem kell már cserélni biztosan, ha bonding is lesz a jövőben, mert megvan a plusz érpárnak a hely bőven.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90030) DJ. Ru$y


DJ. Ru$y
félisten

Keressétek a hibát srácok...

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90032) #22718208 válasza DJ. Ru$y (#90030) üzenetére


#22718208
törölt tag

Feltöltésed tutita nincs 27 :-)
A line1 -en meg sok a crc hiba. vagy nem?

(#90033) DJ. Ru$y válasza #22718208 (#90032) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

A feltöltés a probléma, most néztem rá és elszállt Line 0-án, de, hogy miért egyelőre rejtély.

Az a CRC hiba pedig annyira nem aggaszt, inkább a Line 0 jó ilyen szempontból, mert ez kb. 2 vagy 3 hét uptime. (Megnéztem, 39 nap uptime)

A Line 1 a régi vonalam, a Line 0, amit a bonding mellé kaptam. Valami nem kerek.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90034) #22718208 válasza DJ. Ru$y (#90033) üzenetére


#22718208
törölt tag

Sok sikert hozzá! Nehogy úgy járj mint én , hogy betelefonálsz aztán lentebb csavarják.

(#90035) Heimdallr75 válasza DJ. Ru$y (#90030) üzenetére


Heimdallr75
őstag

földes valahol, ergo mészáros és mészárosék dolgoztak a környéken...

الغريبة في هذا الكوكب

(#90036) #41133696 válasza #41133696 (#90017) üzenetére


#41133696
törölt tag

A számla összege szerencsére nem változott 230K-ra :)

(#90037) DJ. Ru$y válasza Heimdallr75 (#90035) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Bejelentettem, készséges volt a hölgy és nem hajtott el, hogy hát a 17 Mb a 25-ből az teljesen normális és megvan a garantált, felvette hibára, aztán majd írom a fejleményeket, látta ő is a vonalvizsgálaton, hogy gáz van.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90038) raider21 válasza szemmelver (#90022) üzenetére


raider21
aktív tag

Egyre figyelj majd, hogy ne ezzel a bazi hosszú, összetekert telefonkábellel kösd össze a csatlakozót a HGW -vel, hanem egy jóval rövidebb max. 1,5-3 m hosszúságúval. ;) :)
A régi zajszűrőd meg kuka, mert VDSL2 -es HGW mellé nem kell!

Telefon csatlakozó - telefonkábel - HGW, ennyi!

A saját telefonod majd a HGW Phone1 aljzatba kell csatlakoztatnod, digitális, VoIP lesz.
LAN -on van meg a max. sebesség, bár N-es a HGW -k Wi-Fi -je, de a jelerősségük össze sem mérhető egy routerével.

raider21

(#90039) raider21 válasza DJ. Ru$y (#90037) üzenetére


raider21
aktív tag

Na erre kíváncsi leszek!
Az a 0 -ás vonali feltöltés elég rendesen elszállt. :(

raider21

(#90041) dchard válasza DJ. Ru$y (#90030) üzenetére


dchard
veterán

Line0-n szar az uplink profil, ennyi. Amúgy semmi baja nincs a vonalnak, menni fog a 25mega felfelé.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#90042) Sharkweb válasza #46372352 (#90040) üzenetére


Sharkweb
aktív tag

Automatikusan bekerül a listába.

[ Szerkesztve ]

(#90043) szemmelver válasza raider21 (#90038) üzenetére


szemmelver
aktív tag

Koszi a tippet! Cserelni fogom. :)

A sebesseget termeszetesen lanon fogom merni.

Mar csak erre a bodingolasra leszek kivancsi, mit fognak ossze makogni.

(#90044) regener


regener
veterán

Üdv topiklakók,
Este lekapcsoltuk a tv-t meg a tkomos tv csodadobozt, ma viszont csak színes háromszögek fogadnak ip cím kérés után is.
Olvastam itt keresés után hogy elsőnek a hgw-t kell offolni, majd ha betöltött csak akkor visszakapcsolni a tv-s dobozt. De ez sem segített.

Esetleg valami ötlet?

(#90045) Garold válasza regener (#90044) üzenetére


Garold
senior tag

Nem maradt más csak a hibabejelentés.

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#90046) DJ. Ru$y


DJ. Ru$y
félisten

Nem találtak hibát a Telekom hálózatában vagy eszközeiben.

Ugye ilyenkor kérik, hogy ne indítsam újra az eszközt, amíg nem zárják le a hibát. Lezárták a hibát, mondom akkor újraindítom, és 19-20-as ping mellett van 25 Mb feltöltésem. Nini, akkor mégis volt hiba? :DDD

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90047) Janusz001


Janusz001
őstag

Honnan tudhatom meg, hogy a Telekom nat -ba tett e? Koax Sagecom modem. A torrent feltöltések sebessége drasztikusan lecsökkent.

(#90048) DJ. Ru$y válasza Janusz001 (#90047) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Összefoglalóban le van írva a GYIK-ban, de koax-on még rémhír sem volt róla, hogy NAT-olnak.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90049) Janusz001 válasza DJ. Ru$y (#90048) üzenetére


Janusz001
őstag

Köszönöm, valóban egyezik a kettő, akkor valami más gebasz lesz.

(#90050) dchard válasza DJ. Ru$y (#90046) üzenetére


dchard
veterán

Képet tegyél fel a mostaniról.

Simán lehet, hogy nem volt hiba, csak a DSM-nek kellett egy éjszaka, hogy átállítsa a végleges bondingnak megfelelő paramétereket. Bár az is igaz, hogy ilyenkor magától újraindul a port és te már reggel a javult állapotot látod.

Még valami:

"a szűrő "be van építve" a HGW-be"

Nincs beépítve, hanem nincs rá szükség :)

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.