Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82601) Fecogame


Fecogame
veterán

EPC3925-ös router/modemem van koax-os 120/10-es nettel. Eddig ( másik városban, másik szolgáltatóval ) simán ment a DDNS ( otthoni gépem távoli elérésemiatt kell ), de itt, a Telekomos netnél nem megy.

Mi lehet a gond? A DDNS szinkronizál, meg is kapja az IP-t, de továbbra sem tudom elérni DDNS címen keresztül a gépet.

Elvileg nem vagyok NAT-olva, az itt lekért, illetve a router admin felületén lévő IP cím egyezik.

Ami még furcsaság, hogy itt lekérve viszont IPv6-os címet ad.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#82602) lócitrom


lócitrom
őstag

most már IPv6 tesztoldalakon látok valami IPv6 címet is, ha ellenőriztetem az oldalakkal a kapcsolatom, de ez még nem natív. persze továbbra is IPv4 az elsődleges. vajon megáll ennyiben a dolog DSL-en vagy valami folyamatban van?

[ Szerkesztve ]

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#82603) Fecogame válasza Fecogame (#82601) üzenetére


Fecogame
veterán

Megoldva, a Port Range Forwarding résznél kellett portokat megnyitni. Tehát itt

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#82604) Zaror001 válasza mbalint987 (#82595) üzenetére


Zaror001
csendes újonc

Köszönöm a választ, hát nem mostanság, vannak még tartalékok a vonalban ? de újra indítom akkor :)

(#82605) Criton válasza Criton (#82600) üzenetére


Criton
veterán

mióta ezt a posztot írtam, azóta megint volt 3 hgw restart, mutatja is a státusz oldal, hogy újra indult. Központ szerint nem látnak semmit sem..... :W

(#82606) kovilac


kovilac
tag

Kedves Fórumozók!
Én borzalmasan megszívtam és rettentően elkeseredtem. Május elején ugye meghosszabbítottam a mobilos előfizetésemet, a legnagyobb csomagot választottam. A mobil mellé megrendeltem május közepén az otthoni szolgáltatásokat (tévé, internet, telefon). A szerelők a rendeléstől számított 1 hét után jöttek kiépíteni a dolgokat. Kihúzták a lan, szépen összedugták a rendszert, de a központ nem tudta aktiválni a szolgáltatásomat, mert nem látták a központból. Az urak vakargatták a fejüket, látszólag tehetetlenek voltak. Ezt követően kimentek az utcára, felmentek a létrán és nézegették a kinti fekete dobozt. Arra léptem ki, hogy az egyik "úr" a másiknak azt mondta, hogy idézem " majd azt mondjuk, hogy a kinti egység nem jó". Ezt követően elvitték mind a 3 set top boxot, meg a Huawei elosztót is, nem irattattak velem alá semmit. Mondta a srác kb 2 hét, kijavítják és jelentkezik. Namost a 30 napos telekom határidő vasárnap (06.18) telne le.
Tegnap kaptam egy sms-t hogy értékeljem a műszakis kollégát. Először már válaszoltam 1 kérdésre és kezdtem gyanakodni. Mondom kit értékeljek, hisz senki nem volt az eset óta. Felhívtam 1414-t. 6 helyre kapcsoltak, majd kiderítettem, hogy az alvállalkozó, aki volt azt jelentette be a központban, hogy mindent patentul megcsináltak, úgyhogy a jegyet frankón lezárták. A központ azóta igyekszik aktiválni folyamatosan. Mondom a hölgynek, hogy mit? Hisz semmilyen készülék (beltéri, modem) nincs rádugva a hálózatra, mert elvitték. Mondja a hölgy, hogy "hű..... ez baj..." megnyitják hibajegyre, hisz nem történt semmi. Mondom az jó lesz.
Kérdeztem, hogy hétfőtől jogosult vagyok kötbérre, amíg nem építik ki? mondta, hogy persze! a rendszer autómatikusan nézi és majd időpontot egyeztetnek velem. Mit ad isten. Felnézek a telekom fiókomba. A szolgáltatás a mai nappal beregisztrálták a fiókomba, mint aktív szolgáltatást.
DE NINCS SZOLGÁLTATÁS!!!! Nem volt szerelő az első szeánsz óta! Eszközök sincsenek a birtokomban.
Felba.zott nagyon a dolog.
Szerintetek mit tehetek?

(#82607) poli27 válasza Criton (#82600) üzenetére


poli27
veterán

ha ennyire ugrál a viszirány, akkor valahol el van törve az 540es kábel az utcán, és hol összeér hol nem, ez a hibád 99% ban..... ez szópos megkersni, és a tsek alkalmatlanok rá, mivel nem szeretnek dolgoni, egyszerűbb modemet cserélni... mindig nyisd vissza a hibajegyet és 72 óra után amíg nem lesz jó kötbérezd őket ennyit tehetsz...

[ Szerkesztve ]

(#82608) Gubek-Einste válasza kovilac (#82606) üzenetére

Folyamatosan zaklatni kellene őket ameddig nem lesz minden rendben.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#82609) DJ. Ru$y válasza kovilac (#82606) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Bocs, hogy ezt mondom, de te szívattad meg magad... Ha nem hallottam volna azt a mondatot amit te hallottál és úgy mentek el, hogy nem csináltak semmit, akkor ahogy elmentek azonnal telefonáltam volna... Kár volt eddig halasztanod még a topic-ba írást is... Innentől baszogathatod őket, de mivel az alvállalkozó leadta, hogy minden patent, így nem tudom a rendszer mi alapján fogja a kötbért számolni, szóval lehet emiatt is rugdosni kell őket majd...

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#82610) Okean válasza Criton (#82600) üzenetére


Okean
tag

Szintén II. kerület, áprilisban kötötték be a kábelnetet. Mindenféle túlzás nélkül az elmúlt két hónapban több leállás volt, mint ADSL-en tíz év alatt.

[ Szerkesztve ]

(#82611) kchris78 válasza Okean (#82610) üzenetére


kchris78
veterán

Melyik rész? Nekem 3-4 éve megy (Marczibányi tér környéke) és állíthatom hogy teljesen korrekt, stabil szolgáltatás. Viszont ügyvezető Budakeszi felsőbb része, használhatatlan, nagy pingidő (bár itt esélyes hogy a saját wifi routere a bűnös).

(#82612) bopeti98


bopeti98
őstag

Az online felületen megjelenő adatoknak mennyire szabad hinni? Még mindig előfordul hogy fals infókat mutat? Csak mert amióta rendeltem egy tabletet kamatmentesre össze-vissza ír mindent. A NetMánia XXL csomagomnak a szerződés szerint 3290 Ft a havidíja, de a fiók az áttekintésnél 5575 Ft-ot mutat, ami ha jól látom a normál ára, ha pedig bemegyek a csomag összeállítóba akkor ott valami 4300-as ár jelenik meg mint jelenlegi díjcsomag, viszont felkínálja hogy ezt átváltsam a 3290-es NetMánia XXL-re. Ezt érdemes jelezi nekik, vagy majd csak akkor ha a számlával is gond lesz?

(#82613) kchris78 válasza Criton (#82600) üzenetére


kchris78
veterán

pffff 1 hetes Digi kiépítés? Az utcánkban már januárban bőven kint volt az optikai kábel. Beüzemelve még most sincs! Úgyhogy az 1 hetes digi kiépítés necces. Még novemberben plakáltoltak hogy "hamarosan várható" a szolgáltatás. Semmi konkrét infót nem adtak úgyhogy én lemondtam róluk, elmehetnek melegebb éghajlatokra!

[ Szerkesztve ]

(#82614) DJ. Ru$y válasza bopeti98 (#82612) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Sokszor le lett írva, hogy fals infókat ír igen... Sajnos. :(

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#82615) mbalint987 válasza Zaror001 (#82604) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Ha újraindítottad, és eltelt egy nap, akkor rakj fel megint egy képernyőképet a vonal információiról, és akkor látjuk majd, hogy a CRC hibák problémát jelentenek-e vagy sem.

Tartalék elég minimális van egyébként a vonalban, úgy látom, hogy 2-5 Mbps szinkronsebesség-csökkenést még elviselne, többet viszont valószínűleg nem.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#82616) kovilac válasza DJ. Ru$y (#82609) üzenetére


kovilac
tag

Köszönöm a választ!
Igazából annyit mondtam a telekomos ügyintézőnek, hogy a munkalaptól kezdve semmit nem írtam alá. Ha mégis szerepelne az aláírásom bírósághoz fogok fordulni írásszakértő bevonásával. Egyébként a szívás az, hogy az utcával 3 házzal lentebb szintén ugyanez volt a probléma/mese. A telefonom minden egyes beszélgetést rögzített a telekommal. Amennyiben érdemi előrelépés nem történik 3000 forint eljárási díj ellenében az NMHH-nál fogom kivizsgáltatni amihez a 30 napon belül rögzített mind a 6 telefonhívást beküldöm. Mindegyikben arról tájékoztattak, hogy hiba került rögzítésre az azonosítómhoz. Mégpedig, hogy valami hiba van a hálózatban, legyek türelemmel majd jelentkeznek. Aztán szerdán jön egy műszakis kollégát értékelő sms és hirtelen akadt egy bejegyzés amiben a vállalkozó bejelentette a megfelelő bekötést... Itt sajnos véleményem szerint felhívtam a figyelmüket a határidő végének vészes közeledésére és valaki gyorsan alkotott valamit, hogy mentesüljenek a fa.zságuk alól.

(#82617) viktorhu válasza kovilac (#82616) üzenetére


viktorhu
veterán

Szóltál nekik, hogy rögzíted a hívásokat? Ha az nem szerepel a felvételen, nem használhatják fel.

(#82618) kovilac válasza viktorhu (#82617) üzenetére


kovilac
tag

Az elmúlt kettő alkalommal

(#82619) kovilac válasza viktorhu (#82617) üzenetére


kovilac
tag

Ellenben meg a telefonomon rendelkezésre áll, hogy mikor beszéltem a telekomosokkal, nekik rögzíteni kellett a hívást, úgyhogy majd kikérhető onnan

(#82620) szalai112 válasza kovilac (#82619) üzenetére


szalai112
senior tag

Igazad van!
Kérje ki a telekomtól a rögzíttet felvételeket!

[ Szerkesztve ]

(#82621) viktorhu válasza szalai112 (#82620) üzenetére


viktorhu
veterán

Igen, így kell, mert a beleegyezés nélküli felvétel említése probléma lehet.

(#82622) szalai112 válasza viktorhu (#82621) üzenetére


szalai112
senior tag

törvénytelenül rögzített , rosszabb esetben meg is büntetik

(#82623) mbalint987 válasza szalai112 (#82622) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Felhasználható minden felvétel a bíróságon. (Forrás)

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#82624) DJ. Ru$y


DJ. Ru$y
félisten

Kár ezen filózni... Minden hívás kikérhető a Telekomtól, nem kell hozzá se bíróság, se NMHH, se rendőrség, az előfizető is kikérheti simán.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#82625) Bozek válasza viktorhu (#82617) üzenetére


Bozek
nagyúr

A bíróságon például elfogadják bizonyítékként a felvételt akkor is, ha előre nem jelezted. De persze az már más kérdés, hogy az NMHH-s vizsgálat minek számít.

Van egy ilyen szöveg is a Bírósági Döntések Tárában:
Nem hivatkozhat sikerrel alanyi jogsértésre – hangfelvételével való visszaélésre – a fél, ha e jogérvényesítéssel valótlan, hamis tényállítását akarja leplezni, és az igazságot tartalmazó nyilatkozatának a felhasználását kívánja személyiségi jogvédelem tárgyává tenni.

(#82626) Zaror001 válasza mbalint987 (#82615) üzenetére


Zaror001
csendes újonc

Rendben van , az újraindítás megtörtént, hamarosan rakok fel egy új képet. Köszönöm.

(#82627) megema


megema
őstag

Sziasztok!

Lehet rosszul kerestem, de nem igazán látok arra vonatkozó információt, hogy milyen beállítások kellenek ahhoz, hogy saját routeren (Asus RT-AC66U bridge módba rakott HG8245H mellett) aktiválni tudjam az IPv6-ot. Native-ra állítottam a kapcsolatot, interfészt PPP-re, de semmi eredmény. Valahogy így kéne kinéznie.

[ Szerkesztve ]

(#82628) DJ. Ru$y válasza megema (#82627) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Optikán nem hinném, hogy van IPv6, de lehet rosszul tudom, eddig koaxon és DSL-en voltak/vannak próbálkozások.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#82629) the_one


the_one
tag

Megrendeltem VDSL XL csomag mellé a gyorsító opciót! Vidéken ez egész kellemes! ;-)

(#82630) undercover


undercover
senior tag

Van egy kis problémám t-home ma kötött be új nettet. Elvileg 120/10-nek kéne lennie, de közel sincs hozzá.

Speedtest szerint:

De akkor chromeban miért töltök mindenhol lefelé max 3-4-5mb/s-el? Mikor legalább 10 körül kéne. Nem értem :( Elég ingadozó. Régi udp kábelen volt csak hozzá vagy milyen kéne?

[ Módosította: koxx ]

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#82631) Criton válasza the_one (#82629) üzenetére


Criton
veterán

ez jobb mint a kábelen a 120/10 :DDD

(#82632) mbalint987 válasza undercover (#82630) üzenetére


mbalint987
aktív tag

A 100 Mbps-nél nagyobb csomagok kihasználásához Gigabites kapcsolatra van szükséged, melyhez legalább Cat5e típusú kábelre és Gigabites hálózati kártyára van szükséged.

Javaslataim:
1) Ellenőrizd, hogy a fentieket teljesíted-e! A kábelen nem lehet házilagos toldás, nem lehet megtörve, a hálózati kártyának pedig megfelelően kell lennie telepítve!
2) Határozd meg, hogy milyen módon szolgáltatnak neked (telefonhálózat, kábelnet, optikai kábel), és ez alapján végezd el az összefoglalóban leírt hibaelhárítási lépéseket.

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#82633) undercover válasza mbalint987 (#82632) üzenetére


undercover
senior tag

Az a baj nem nagyon értek hozzá.

Vidéken lakom, NetMánia XXL-el csomagot használok. Elég lenne ha 100 mb jönne legalább(de valamiért letöltéseknél 10mb/s helyett ilyen 5-el döcög csak) mivel elvileg 120/10 nem kell nekem több. Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165 a hálózati kártyám. De valahogy mégsem az igazi.

Eddig telefonkábelről jött mivel 30/5-ös csomagban voltam, de a 120/10 miatt kicserélték egy másik vezetékre. Szóval tényleg nem tudom mi van :S

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#82634) DJ. Ru$y válasza undercover (#82633) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Kábellel méred vagy wifivel? Wifin nincs semmi garantált sávszél... Ugyanis a hálókártyád amit említesz egy wifi kártya.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#82635) Mukucs válasza undercover (#82633) üzenetére


Mukucs
senior tag

Lehet az uTorrent lesz a ludas, ha leszedsz valamit a böngészőn keresztül direktbe, akkor sincs meg a sebesség?

(#82636) Bozek válasza undercover (#82633) üzenetére


Bozek
nagyúr

A Speedtest szerint 105-tel jön, akkor meg hol itt a probléma? Honnan töltesz le? Mert inkább azzal van a gond.

(#82637) AttyVin


AttyVin
aktív tag

Ma jött egy levél a T-től, hogy megszüntetik a korábbi 300 Ft-os internet-kedvezményt "számlázási rendszerünk fejlesztése és megváltozása okán".
Ennek önmagában mi köze van a kedvezményhez?
OK, hogy meg akarják szüntetni (bár évekig megvolt), mert nekik "így jó", de a hivatkozás kissé érdekes...

[ Szerkesztve ]

Üdv, Vino

(#82638) DJ. Ru$y válasza AttyVin (#82637) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Valószínűleg valamelyik rendszerben kiütközött a hiba és így "indokolták".

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#82639) mayday00


mayday00
őstag

Sziasztok. Pomáz területén 2013, kb mikor lesz a iptv box frissítése? Ha jól tudom teljesen megváltozik a felülete, lesznek benne új funkciók..Magától fog frissülni a box, vagy nekem is kell valamit csinálnom?

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#82640) #22718208 válasza mayday00 (#82639) üzenetére


#22718208
törölt tag

Kapcsold ki és be , hátha.
Nem lesz benne új funkció,sőt a kép és zenelejátszás eltűnt ,de legalább olvashatatlanabb lesz az epg felülete(kissebb képernyőny és crt-n).

Vígasztalásként pedig néha egy gombnyomást kettőnek érzékel(nálam a cisco és a tatung is).
Természetesen a jobbra nyíllal beígért képek is nagyrészben hiányoznak. De majd meglátod, így vicc az egész...

Az irány jó , a betűméret és stílus ,valamint a színhasználat elég beteg!

[ Szerkesztve ]

(#82641) Mukucs


Mukucs
senior tag

IPTV távirányítót be lehet állítani úgy, hogy azzal kapcsoljam ki/be a TV-t, ne a TV kapcsolójával külön?

(#82642) HollyBoni válasza Mukucs (#82635) üzenetére


HollyBoni
veterán

Még böngészőből sem 100% hogy maxon fog jönni, attól függ honnan tölt.

(#82643) dptrsk válasza Mukucs (#82641) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Igen a régi és az új távirányító is programozható pár TV alapfunkcióra.

[ Szerkesztve ]

(#82644) undercover válasza Bozek (#82636) üzenetére


undercover
senior tag

Most próbálgatam kicsit csak böngészőröl beszélek.

Wifi-vel 120-ból olyan 50 Mbit/s jön speedtest szerint a max letöltési sebbeség böngészőben kb. 3 MB/s ami kb 30 Mbit/set netett jelentene ami fura.

Volt egy régebbi utp kábelem (hálozati kártya gondolom akkor: Realtek PCIe gbe family controller ennyit ír csak igen ez egy laptop) azzal próbálva igen a speedtest 100 Mbit/s körüli értéket mutatt de a letöltési sebbeség böngészőben ha letöltök egy kisméretű fájlt max olyan 5-6 MB/s ami szerintem elég fura. Mert legalább 10 körüli értéket várnék. Tehát ekkor mintha csak 50 Mbit/s lenne. Szóval komolyan nem értem a mutattot sebbeséghez képest miért fele olyan lassú csak ez idegesít.

Szóval tanácstalan vagyok. 1 napja kötötték be de pont nem voltam itthon. Létezik, hogy valami nem jó? Vagy szar környéken lakok és ennyit bír a rendszer? A csodálatos modem vagy nem tudom hogy hívják ezt D-Link DCM-704B4.

[ Szerkesztve ]

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#82645) dptrsk válasza mayday00 (#82639) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Tudok olyan pomázi 2013 irsz. efiről, akinek tegnap jött meg az új felület.

(#82646) e90lci válasza undercover (#82644) üzenetére


e90lci
senior tag

Szia
Most mértem meg egy ugyanolyan wifi kártyával 5GHZ-n Sagemcom F@st 3686 os kábelmodem van nekem.
A feltöltés csak azért ilyen rossz mert megy a Gold feltöltése.

(#82647) Dumi86 válasza mayday00 (#82639) üzenetére


Dumi86
senior tag

Szia. Újrainditással nem fog megérkezni,én többször próbáltam és úgy nem jött. Pár nappal előbb kiírta hogy ma érkezik és ma délután mikor újra elkezdtem tvzni már az új felület fogadott :R Izlések és pofonok kérdése. Szerintem sokkal jobb lett mint az előző,viszont ez elég rendesen a mai modern tvkre van optimalizálva Led tv és hasonlók,minimum 82cm(nálam ez van),ezen teljesen élvezhető lett,újdonságot nem látok viszont jól átrendezték az egész menűt és szerintem jóval gyorsabban is reagál. Nálam nem csinál ilyen egy nyomásra kettőt érzékel hibát. Tatung kütyüm van :R

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#82648) undercover válasza e90lci (#82646) üzenetére


undercover
senior tag

De nálam akkor mi nálam a rossz?

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#82649) e90lci válasza undercover (#82648) üzenetére


e90lci
senior tag

Nem 2.4 Ghz méred?Vagy azon keresztül másolsz?Cat 5e UTP kábellal dugd össze a laptopot és mérj úgy.
UI:ja csak N-es benne a wifi.Hát akkor csak a kábel marad azzal mérj 1-et.

[ Szerkesztve ]

(#82650) DJ. Ru$y válasza undercover (#82648) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha olyan helyről töltesz, ahol limitálva van a letöltés maximuma, akkor is tapasztalhatsz ilyet.

Érdemes egy komolyabb letöltéssel is megpróbálkozni. Főleg, ha a Speedtest hozza a sebességeket.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.