Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuto558
aktív tag
válasz tuto558 #155773 üzenetére
Másfél hete cserélték ki mindkét SDMC boxot SEI-re nálam, így már van egy kis tapasztalatom. A 480p-re visszaállás eltűnt, ezzel a box-szal nincs ilyen probléma, van viszont más:
- indításkor ha rögtön akarok hangot állítani, néha nem jelenik meg a hangerő szabályzó.
- indításkor ha rögtön be akarok lépni a műsorújságba, lassan nyílik meg, illetve van hogy többször is visszadob a TV adáshoz
- indítás LEHETne gyorsabb, mint az SDMC-n ( ha kikapcsoljuk az energiatakarékos módot), de sajnos a jelenlegi szoftver verzióval többször is eljátsza azt, hogy random időközönként visszakapcsol (világít a magenta csík), csak az oldja meg ha engedélyezem az energiatakarékos módot, így viszont több idő minden bekapcsolás
- távirányítója számomra egyáltalán nem kézreálló, SDMC-hez képest nálam visszalépés, még szerencse hogy a szerelő itt hagyta az SDMC boxok távirányítóit, párosítottam a SEI box-okkal és a régi távirányítót használom, tökéletesen működikT 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
patrikcoc
aktív tag
válasz tuto558 #156001 üzenetére
“random időközönként visszakapcsol”
Decemberi firmware óta van ez a bug, rohadt idegesítő… Ilyenkor gyakran meg is áll a karikázásnál, ha a magától bekapcsolt állapotában bekapcsolom.
“indításkor ha rögtön akarok hangot állítani, néha nem jelenik meg a hangerő szabályzó”
Nem lehet, hogy a távirányító akkor csatlakozik? Ennél a boxnál reboot után az első gombnyomás után kapcsolódik a táv BT-n. Erre az energiatakarékos mód kikapcsolása lenne a megoldás, ha hiba nélkül be lehetne kapcsolni…[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz tuto558 #155971 üzenetére
azt nem tudom a kábeltévé lekapcssal összefügg-e, de mostanában hallottam olyan pletykát, hogy talán a docsis 3.0 -ás feltöltésnél valamikor talán megelemik 50-re a sebességet 25-ről. A 3.1 feltöltés bevezetés (/200) meg elúszott a járvány óta megdrágult eszközök miatt.
[ Szerkesztve ]
-
victorhun7
tag
válasz golfvariant #155996 üzenetére
Megvan a kárpótlás ismerős kapott 500 szívet meg egy ingyen filmet
-
blg
senior tag
válasz victorhun7 #156006 üzenetére
Dehogy nincs kábeltévé Budapesten! Van a koaxon 30valamennyi digitális SD csatorna kódolatlanul. Ezt fogják most lekapcsolni...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz victorhun7 #156006 üzenetére
Elvileg II.III, (XIV. kerület egy részén) XVI, XVII, XVIII, XIX, XXIII. kerületekben van koaxhálózat, ezek főleg ex T-kábel területek.
-
firephoenix
kezdő
Sziasztok! Nem rég váltottunk a Telekomnál optikai netre. Ehhez muszáj volt lecserélni a tévé szolgáltatást is, így már antenna helyett interneten keresztül érkezik a jel.
A 3 tévé közül kettő közvetlenül kábellel csatlakozik a hálózathoz, míg a ház másik végében lévő a Telekom okoswifijével. A számítógép a modem mellett van, így az is kábelesen.
Általában teljesen jól működik a rendszer, nem szoktak különösebb fennakadások lenni. Viszont amint elkezdek játszani a PC-n, a wifis tévén elkezd akadozni az adás, majd megáll, és egy idő után kiírja, hogy nincs kapcsolat. És ezt úgy, hogy nem online, multiplayer játékról van szó.
Ha a gépen lecsatlakozok a hálózatról, vagy akár kihúzom az UTP kábelt, a probléma ugyanaz. Van ötletetek? Mert nekem halvány lila gőzöm sincs, mi lehet az összefüggés a két dolog között. -
chipi-85
senior tag
válasz victorhun7 #156005 üzenetére
Az jó, mert én még azokat a szíveket sem kapom meg ami járna, pl appból való fizetés!
-
Lenry
félisten
válasz firephoenix #156010 üzenetére
véletlenül nem vezetéknélküli az egered vagy a billentyűzeted? a wifis TV 2.4GHz-es wifit használ?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
firephoenix
kezdő
https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/keszulekbeallitasok/halozati-eszkozok/kaon/kaon-ar1344e-wifi-6-mesh-ap#attekintes
Két ilyen eszköz van. Az egyik kábellel csatlakozik a modemre, és továbbküldi a második eszköznek a jelet, ami kábellel csatlakozik egy TV boxhoz, az meg szintén kábellel a tévéhez. A két wifieszkösz szerintem 5G-t használ. de ezt csak este tudom megnézni.
Sem az egér, sem a billentyűzet nem vezetéknélküli.
-
válasz kabelmania27 #156009 üzenetére
A XV-ik kerület kimaradt, 1000/25 koaxom van.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Killing
addikt
válasz garga01 #156004 üzenetére
Igen, Szegeden 1000/40-45 lett egy jópár hónapja. Van máshol 1000/200 is, de sajnos az egy másik városrész, itt nem tudom lesz-e egyáltalán.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Capella
senior tag
válasz kabelmania27 #156009 üzenetére
A XX. kerület is koax.
-
addikt
Sziasztok!
Adott egy telekom internet 500/22 koax.
Sajnos van ip tv is. DMZ-be van téve a routerem. A synology nason nem tudom a let's encrypt hitelesítést megoldani, mert a 80-as portot hiába irányítom át a nasra, nem működik.
46.x.x.x külsős címem van
kívülről a telnet válaszol a 443-on (ez is át van irányítva a nasra), de a 80-asra nem.
Van valami telekom korlát, akár eszköz szinten, ami miatt ez nem megy? Korábban ez működött rendesen, mit ronthatok el
Hálózat: Sagemcom F@st 3686AC -- > Unifi sequre gateway --> flex mini --> NASA kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
azbest
félisten
válasz kleinguru #156018 üzenetére
szerintem a letsencrypt alapból a 80as porton próbál kapcsolódni, amikor a proofot keresi http://<YOUR_DOMAIN>/.well-known/acme-challenge/<TOKEN>
Viszont attól nem jön zavarba, ha valami proxy szabály http redirect 302-vel átdobja 443 portra, az sem zavarja, ha az azon lévő cert nem valid. De gondolom neked nincs ilyen közben, csak sima port átirányítások. Az nem jó, ha a 80as port van 443ra irányítva, mert nem titkosított adatok mennek és nem érti a kérést úgy. A http redirect visszaszól, hogy nem ide akarsz jönni, hanem a másik címre másik portra, abból tudja hogy máshogy kell kérnie.
Ha nem akarod a 80ast kiengedni, akkor választhatod a domain rekordos proofot is. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
A következőben kérném a segítséget.
Van két stb egymás mellett lévő szobákban.
Random szokott az egyik távirányítója olyat csinálni, hogy hiába nyomom a bekapcsoló gombot az stb nem reagál, aztán végül hosszan világít a led a távirányító és hajlandó bekapcsolni a tv-t.
Ma viszont mikor ment a tv a másik szobában egyszerűen csak azt is kikapcsolta a bekapcsoló gombbal. Semmi mást nem csinál a másik szobában lévő tv-n az említett távirányító de ki be kapcsolja az ott lévő boxot. Erre van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond.
Természetesen a másik szobában újra párosítottam a másik box hoz a saját távirányítóját és utána már nem működött az említettel a ki-be kapcsolás.A másik kérdésem, hogy észrevettem hogy néha van olyan csatorna ami halkabb mint a többi. Főként HBO-nál tapasztalom. Erre van valakinek ötlete, hogy mit kellene beállítanom?
Előre is köszönöm.
-
Oliverda
félisten
Valaki lenne olyan szuperjófej, és tudna egy képet betenni a Sagemcom F@st 5670 hálózati adapterének csatlakozójáról?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
yogibear
addikt
válasz Oliverda #156023 üzenetére
kb 150-ért kapsz elektronika boltban szerelhető dugót (ha jól látom, letört a "tüske")...
viszed magaddal az aljzatot és egyértelmű lesz a boltosnak... de a törött is jó lehet a méret miatt...
Onnantói már csak forrasztani kell... csak arra vigyázz, melyik a plusz és melyik a minusz...
De tehetsz rá egyből másikat, és nem kell a toldó, amit pl a kisebb Sagemhez is adnak külön.. mert a tápcsatlakozó kisebb v. nagyobb (most nem kapcsolom ki megnézni), mint a Sagem aljzata...Ha forrasztani sem akarsz van olyan, aminek az egyik oldala dugó, a másik sorkapocs...
Az sem egy ökör ára...[ Szerkesztve ]
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
Sungoo
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de tanácstalan vagyok. Adott egy tcom 250/70 internet. Ma tesztelhettem a sebességet. Első kép vezetéken mérve, második usb wifi antennával, a harmadik mobil telefonnal, ugyan azon a hálózaton. Miből adódnak ezek a különbségek?
-
veterán
válasz Sungoo #156025 üzenetére
Kábelen csak 100 Mbit a kapcsolat valószínűleg (kábel vagy a gép csatlakozója az okozója), a wifi antenna USB 2.0-ban van tippre, a telefon meg kellően jóféle az internetsebességhez
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Sungoo
addikt
válasz kabelmania27 #156030 üzenetére
Üdv!
Ez egy Sagemcom F@st 5670 router. A jelszint értékeket hol találom? -
addikt
válasz azbest #156019 üzenetére
Köszönöm a részletezést
Nekem egyedül az volt a bajom, hogy nem sikerült az aláírás.
Végül nem tudom miért, de sikerült (a DMZ ellenére a modemben beállítottam, hogy a 80-as portot a dmz-ben lévő IP-re továbbítsa (routerem)).
Mondom utolsó próba, utána elengedem és lám, sikerült
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz azbest #156036 üzenetére
Köszi! A második link alapján sanszos, hogy ez is 6.3 x 3.0 mm-es dugó lesz.
Btw, ennyire sokat zabálnak ezek a modemek, hogy 30 wattos tápot adnak hozzájuk?
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
korcsi
veterán
válasz korcsi #155908 üzenetére
Meg próbálkoztam telefonos ügyfélszolgálaton a digitális jólét alap csomagra váltással.
Első válasz az volt, hogy nem lehet. Kérdem miért?
Mert új szerződést kell kötni.
Jó, mondom legyen.
De az szolgáltatás kieséssel jár.
Kérdem mennyivel?
Hát modem leszerel, vissza küld, új cucc felszerel, egy-másfél hét.
Hát akkor köszönöm nem kérem, válaszoltam.Ez tényleg így megy?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
grobi007
tag
válasz korcsi #156040 üzenetére
Én most csináltam meg Telekom Chat-en, a te hozzászólásodon inspirálódva, eddig nem is hallottam róla, hogy létezik ez a csomag. Visszaolvasva, látom már többször előjött a fórumon ez a téma, de eddig elkerülte a figyelmemet.
Kb. 10 perc volt a teljes ügyintézés, modem újraindult és ennyi, nem kell semmilyen modem le/fel szerelés ehhez.
Résen kell lenni, mert elsőre a publikus csomagot akarta beállítani, pedig egyértelműen bemásoltam a csomag nevét a beszélgetés elején, de aztán belinkeltem az oldalukat, illetve többször is megerősíttettem, hogy a 3300 Ft/hó díja lesz, amennyiben váltok.
Ekkor szerintem már levágták, hogy nem fognak tudni megvezetni, onnan már simán ment minden.
Kb. lefeleztem az internet havidíjunkat. Végül a szerződésben 3190 Ft/hó lett, mert közben már 800 Ft kedvezményt adnak elektronikus díjfizetés esetén. (az oldalukon még 3300 Ft/hó szerepel)
Hűséget sem kellett vállalnom és azt írták, hogy 1 év után is maradhatok ebben a csomagban.
Remélem tudtam segíteni.[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz grobi007 #156041 üzenetére
Szóval volt lejárt hűség idejű szerződésed, és megcsinálták. Hát, akkor nagy zsiványok, pedig magukat kormányozták ebbe a helyzetbe, miért nincs egy csomag (pl.: 50/5) ami 100Ft olcsóbb mint a piaci 250-es, és akkor ezt lehetne adni digitális jólétbe, lásd Tarr
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
grobi007
tag
válasz korcsi #156045 üzenetére
Nekem egy 500/22-es (koax hálózaton) csomagom volt alap telefonnal, hűség nélkül (már kb. 3 éve lejárt a hűségem, de szerintem ez nem relevéns). Erről váltottam le most a Digitális Jólét Alapcsomag - Hang Alap + Net 250/10 csomagra hűség nélkül, amely 3990 Ft, de ha elektronikusan fizetem a számlát, akkor 800 Ft a kedvezmény, azaz 3190 Ft/hó lesz a díja. Optikai hálózaton 250/70-es sávszélességet adnak ebben a csomagban.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok,
Nehany napja Telekom ugyfel lettem, 1000/1000-es optikaval. Nagyon szep, nagyon jo. Technicolor fga2233-at kaptam, a rajta levo OpenWRT meg is lepett.
Az optikai kabel vegen log az eszkoz. Mivel a jelenlegi telepitesi pont nem idealis, igy van arra lehetoseg, hogy athelyezzem mashova? (Szoban belul)
Arra gondoltam, hogy raknek egy ilyen toldot a kabel vegere Optikai internet hosszabbítókábelek / adapterek: SC/APC SM optikai toldó adapter simplex (adapterbolt.hu) majd hasznalnek 10 metert ebbol a kabelbol SC/APC-SC/APC SM optikai patch kábel 10m (SCASCA09SYE10) (adapterbolt.hu), es vegul erre menne ra az ONT.Ez igy mukodokepes elkepzeles?
Koszi!
Udv.
-
válasz Neil Watts #156049 üzenetére
Próbáld ki és kiderül. Viszont a végpontot oda rakják ahova kéred, szóval miért is nem eleve az optimális helyre kérted?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest