Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#134001) #46824192 válasza sziszi-fuszi (#134000) üzenetére


#46824192
törölt tag

Jól van , majd kérek hálózati korrepetását valami telekomos technikustól.

Tényleg nem megy át neked , hogy a telekom ba...tatta a sagemet és ezért esett szét az addig jólműködő wifi??

Amúgy meg ....rom , ÁSZF 8.1.1 és lehet kifáradni kideríteni a hiba okát!
Szerinted mit fog mondani rá a szerelő ?
Csak annyit mondok neki 2ndssid megjelent wifi megkotlott és nem egyedi az eset.

Tapasztalatból mondom , hogy a saját munkadójára ennyit fog mondani : " :C "

Természetesen ha bebizonyosodik , hogy hibát én okoztam , akkor szó nélkül kifizetem a javítást!

Mondjuk ha a wifi nem garantált és csak egy extra, (ahogy itt ezzel dobálózol) akkor nem értem ÁSZF szerint miért jönnek ki javítani és adott esetben miért számláznak javítási díjat.
De majd ezt Te biztosan megválaszolod...

A "miért nem használok kábel"- kérdésre pedig nincs semmi válasz a leírtakban Nem hogy magyarázat, még elfogadható érv sem!

Sajnálom hogy ez sem ment át, pedig ott volt válasz.

[ Szerkesztve ]

(#134002) Mikeee89


Mikeee89
senior tag

Sziasztok! Tesómnak távsegítséggel (Teamviewer) akarok portot nyitni a telekom optikai HGW-jén. Sagemcom F@st 5670 MT a típusa. A kézikönyvére rákerestem, 192.168.1.1 az ipje. Mi az admin jelszó és felhasználónév, hogy be tudjak lépni? A portnyitásra valahogyan rájövök majd. Nem megy a torrent.

Megtaláltuk az oldalán egy cimkén, tárgyalan.

[ Szerkesztve ]

(#134003) patrikcoc válasza Mikeee89 (#134002) üzenetére


patrikcoc
aktív tag

Hátulján/alján van.

(#134004) djalmasi válasza #46824192 (#134001) üzenetére


djalmasi
tag

Hali! Nálunk a Sagem több mint 4 hete rendszeresen fix időközönként a létező összes vezetéknélküli eszközt ledobálja és / vagy megszakítja részlegesen. A legtöbb esetben ki/be kapcs a wifi-re és megjavul, de van mikor újra is kell indítani. Három telefonálás után is csak odáig jutottam az ügyfélszolgálattal, hogy kényelmi funkció és hát "ez van" egyébként a próbálta már a fizetős wifi csomagunkat? :)) Az állítólagos technikus akivel beszéltem inkompetens volt, 5x mondtam el neki hogy ha kell mellékelek minden szükséges logot és képet a ticketben de 15 perc után is csak odáig jutottunk hogy vegyek wifi csomagot.

(#134005) HTomee válasza patrikcoc (#133959) üzenetére


HTomee
tag

Nálam ugyan ez mint nálad. :F

(#134006) #46824192 válasza djalmasi (#134004) üzenetére


#46824192
törölt tag

Ne is törődj vele!

Van pár telekomos , aki nem látja a fától az erdőt...
Egyébként tök logikus nem? Egy a technikusnak az a dolga , hogy rád tukmálja a feláras eszközöket. Vagy már ők is jattot kapnak eladás után?

(#134007) alcapone386 válasza sziszi-fuszi (#134000) üzenetére


alcapone386
őstag

Nem foglalok álláspontot, de pár észrevételem lenne.

Telekom és más szolgáltatók routerei jóformán ipari hulladékok. Wifi szórásban mindenképp.
Pl nálam már járt jópár Sagemcom variáns, de az 5ghz mindegyik eszköznél hulladék volt. Megbízhatatlan, újraindult random, ip kiosztás hiba, leszakadás, sávszél random változott. Állíthattál te akármilyen csatornát, ideig óráig jó volt, aztán halál. (Legutóbbi hibaelhárításnál mondta a szerelő, hogy valóban problémás az 5ghz, tudnak róla, de egyenlőre ez van. Hozzátenném, hogy teljesen korrekt volt a szerelő, mindent végigvizsgált és minden tőle tehetőt megtett)

2.4ghz eddig muzsikált szépen, természetesen lassabban, de stablian.
Tegnap este bekapcsolták a hírhetd SSID-t. 6 szor szakadt le felváltva minden készülékem, amik eddig problémamentesen csatlakoztak. Android TV boxok szintén le-fel csatlakoztak. (Közvetlen kapcsolat--》LAN)

Minden eszközt szisztematikusan újraindítottam, azóta kop kop 2.4ghz újra a régi. 5ghz se jobb, se rosszabb. Ennyit tud, ezt kell elfogadni. Akinek nem tetszik, komolyabb tudású router kell, ill bridge.

Lan hibátlan, természetesen CAT6 mindenhol.

És akkor most egy kis észrevétel a Telekom által csendben bekapcsolt 2NDSSID ről.
Oké értem, hogy az ő tulajdonuk a router. Igen ám, de itt ki is fújt a történet. Hogy miért is? A lakás/ház már nem az ő tulajdonuk. Több kérdést is felvet.
1. Miért nem tájékoztattak, hogy mit és miért kapcsolnak be?
2. Éles, vagy tesztüzem?
3. Mivel szavatolják, a biztonságot? Külön processzor szolgálja ki a 2 különböző hálózatot?
4. Tesztüzem? Oké. Az én szemszögem a következő: meglopnak. Miért is? Az ő eszközük, az én tesztkörnyezetem. Fizetnek a tesztkörnyezet bérléséért? Nem. Tehát ők tesztelgetnek, én meg fizetem az áramot, biztosítom a teszteszköz helyét, tárolását, biztosítom, hogy ne lopák el, letörlöm róla a port, stb, stb. Persze mondhatják, hogy szarrágóság, de ma már semmi sincs ingyen. Ja de van. Nem szólunk a felhasználóknak, csendben teszteljük az eszközeinket és a marhák még fizetnek is nekünk.

Volt más szolgáltatónál is ilyen. Igen volt. Pl UPC wi-free. Na igen, de mi is volt a kommunikáció? Ha használni akarod bárhol a wi-free-t, engedélyezd a routeren. Ha a routereden engedélyezed, te is tudod máshol használni. Lehetett dönteni.

Tehát a meglátásom ezzel kapcsolatban: Kommunikálják le, hogy mi ez, mikor kapcsolják be, mi lesz ez, teszt, nem teszt, lehetnek ujraindítások, nyugi fizikálisan kettéválasztjuk, köszönjük, hogy segíted adományoddal hálózatunk és szolgáltatásunk szinvonalát. Normális tájékoztatás=no pletyka.

És a legvégén. SSID elrejtés az már nagyon feltűnő lett volna?

[ Szerkesztve ]

(#134008) Luigi962 válasza alcapone386 (#134007) üzenetére


Luigi962
őstag

Megérdeklődtem ezt a Telekom-2NDSSID dolgot. 2022.januárig tart egy teszt időszak amivel semmi nem történt még csak megjelent a Wifi-n. A saját vezeték nélküli hálozatunkat akarják jobbá tenni vele és nem kifelé irányuló dolog/Vodafon free/. Abszolút biztonságos, nem használja az adott sávszélességet. Miért nem volt róla tájékoztatás, beleegyező nyilatkozat,stb. erről nincs info.

(#134009) sziszi-fuszi válasza alcapone386 (#134007) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Engedd meg, hogy reagáljak.

1. Az ont-k nem nevezhetőek ipari hulladéknak. Sem szolgáltatásaikat, sem minőségüket, sem beállíthatóságukat illetően. Semmivel nem rosszabbak, mint a többi ilyen eszköz. A koaxos eszközökről nem tudok nyilatkozni, mert igen szerény ismereteim vannak ezekről. (Nem műszaki, hanem napi használatbeli ismeretek.) Az xDSL hálózatot pedig hagyjuk ki, mert annak műszaki tartalma, fenntarthatósága, költségessége, nem összevethető az előtte említett két technológiával. A Wi-Fi szolgáltatás egy plusz szolgáltatás, amiért tulajdonképpen nem fizetünk. Az internetért fizetünk. Méghozzá nagyon (rendkívülien) alacsony összeget. S ezt nem kicsiny hazánkra gondolva mondom, hanem világviszonylatban is bagóért adják a netet. Ugyanakkor - jó magyar szokáshoz híven - azt szeretné minden felhasználó, hogy ez az olcsóság megmaradjon, de adjon mellé a T olyan eszközt, ami akár a 100.000-es kategóriájú routerekben van meg. Ez azért egy igencsak ellentmondásos történet. S mielőtt azt mondaná bárki, hogy de a T így meg úgy nyereséges. Az. Az is a dolga. Nem szociális intézmény, hanem nyereségességre és gazdasági haszonra törekvő vállalkozás. Ha valakinek nem tetszik a meglévő eszköz tudása, vegyen sajátot. Nem tiltja a szolgáltató, s nem is büntet érte. Ja! Hogy az pénzbe kerül. Persze. Abba. De neked van rá szükséged! Ha pedig olyan felé terelnek, hogy rendben. Szolgáltatunk Wi-Fi-t is, garantáltan, de azért fizetni kell, akkor itt megy a felháborodás, hogy micsoda dolog ez?! Szolgáltatásért fizetni kell, pont úgy, mint minden másért. Az nem megy, add havi 2.000-ért, de olyat, ami máshol. 40.000-be kerülne. Röviden annyi, hogy majdnem annyiféle az igény, ahány felhasználó. Képtelenség megfelelni mindenkinek! Ezért mondják az üfsz-esek, hogy KÁBEL. Erre vállaltak szolgáltatói garanciát, amit az esetek 98%-ban teljesítenek. Ha pedig nem, akkor fizetik a kötbért, és megpróbálják elhárítani a hibát. Persze lökött üfsz-es van náluk is. Sokan vannak ők is, és sokfélék, ahogy az ügyfelek is ilyenek.

2. Sajtóban már néhány hónapja bejelentették, hogy új módon megpróbálják újra bevezetni a wi-fi-s szolgáltatást, újfajta módon, mert a régi megbukott. Nem lehet több tízezer efit egyesével értesíteni, hogy majd ma... Jogodban áll kikapcsoltatni. Ezt kérheted, elektronikusan és telefonon is.

3. Milyen biztonságra gondolsz egy VLAN esetén? A két hálózatnak semmi köze egymáshoz. Ahogy arról sem tudsz, hogy az optikai gerincen milyen adatok közlekednek amikor kérsz egy amerikai oldalt a gépedre. Elkülönítetten működnek a hálózatok egymástól. Nincs miért aggódnod, hogy valaki meghekkeli a routered és hozzád megy be. Ezt csak a saját hálózatodon keresztül teheti meg. Az a wi-fi pedig eddig is működött és szórta a jelet. SSID-nak itt semmi jelentősége. Ha tiltották volna, akkor meg azért lenne a felháborodás, hogy micsoda mocsok dolog ez, hogy titkolóznak....

4. Nem lopnak meg, és nem kísérleteznek rajtad. Tesztelés pedig folyamatosan megy. A szerződésedben pedig benne vagyon az elektromos áram biztosításának feltétele. Ez a te kötelezettséged mert ez a szolgáltatás igénybevételének kötelező eleme!

Még annyi, hogy nem vagyok és soha nem is voltam T alkalmazott. Sőt! Még üzleti kapcsolatom is csak a szolgáltatásaik igénybevétele miatt van velük.

Mi alá kell írás?

(#134010) prisz válasza sziszi-fuszi (#134009) üzenetére


prisz
aktív tag

Telekom. Na ja. Mint ma, hogy megszünik az Euronews magyar adása. 20 perc múlva már cáfolták. Telekom válasza, "nem tudtuk már visszahívni az elküldött hibás információs üzeneteket". No comment...
Erről a suttyomba bevezetett wifi hálózatról meg teljesen mindegy ki mit gondol, megy a levél az nmhh-nak, majd ők megmondják jogilag ez rendben van e így...

[ Szerkesztve ]

(#134011) alcapone386 válasza sziszi-fuszi (#134009) üzenetére


alcapone386
őstag

Először is. Köszönöm, hogy ennyi időt szántál a válaszodra.

1. Részemről amikor digis voltam, és még csak egy lan kábelt húztak be, nem estem kétségbe. Rászántam egy nagyobb összeget egy normális routerre és használtam. Ha bajom volt, azt hamar megoldottam, vagy ha balfaszkodtam, szídtam magam, olvastam, megoldottam.

Sagem eszközökről annyit, hogy jelenlegi lakásban csak koax van, 6 éve lakunk itt, de 3 modemet cseréltek. Érdekes mód, mindig előjöttek hibák. Örülök, hogy neked minden rendben van a szolgáltatásoddal, de sajnos sokaknak nincs. Van ami user error, de van ami szolgáltatói. (Pl Android TV box legutóbbi fw update óta csak rosszabb).

2. Ritka felhasználók közé tartozom, akik olvasnak hírleveleket. Tudom elavult csatorna, de hatásos.
Pl említetted, hogy olvastál róla, hogy alakítani akarnak, fejlesztgetnek. Kerestem, de google nem hozott semmit. (Gondolom rossz keresőszavakat használtam). Kisegítenél kérlek? (Nem trollkodok, tényleg érdekel :R

3. Ok, hiszek neked. Nem vagyok biztonsági szakértő, nem tudhatom milyen titkosítást használnak, mi megy optikán. Ahogy azt sem tudhatom, ki, mit, mennyi idő alatt tud feltörni. (Valószínüleg pont nem engem fognak megcélozni, de mivel nincs infó róla, hogy mi ez, ezért csak találgatni tudok. Ez van)

4. Nem olvastam végig a szabályzatot, de ez természetes, hogy a szolgáltatáshoz szükséges az áramot biztosítani. Ezzel semmi bajom nincs. A tesztelés viszont már más megfogalmazás. Tudom kukacoskodás, de nem egy és ugyan az a két dolog.

Ettől függetlenül örültem volna, ha mailben tájékoztatnak és nem találgatni kellene.

Részemről lezártnak tekintem a témát, legalább okosabb lettem.
A lényeg, hogy valamit fejlesztenek, valami lesz belőle. Ha akarom kikapcsoltathatom.
Ha 5Ghz nem működik rendesen a szolgáltatói routerrel, kérek egy bridge bekapcsolást és használom a saját routerem / előfizetek a wifi szolgáltatásra ;]

Gondolom nem az jött le, hogy meg vagyok elégedve a Telekommal, pedig de! Magenta 1 csomagban vagyunk, és még mindig szerencsésnek vagyunk. Kollégák és szülők pl Vodafone(UPC) és digi(kiszuperált román routerekkel) elég sokat panaszkodnak. Ez már legyen az ő bajuk ;]

(#134012) alcapone386 válasza Luigi962 (#134008) üzenetére


alcapone386
őstag

Köszi az infót :R

(#134013) Boond válasza alcapone386 (#134011) üzenetére


Boond
addikt

Nekem ilyen cikk jött be találatok között...

Bár ennek semmi köze a témához :D
+ Lufthanza ingyenes wifi... de erről a mostaniról nem jött be semmilyen cikk... engem is érdekelne :)

Ez meg a megszüntetésről és tervekről... de 2019-es cikk

[ Szerkesztve ]

(#134014) frenk74


frenk74
tag

ONT újraindulása óta nem piszkálja a wifi hálózatomat a 2ndssid, csak csendben vár. Viszont a remek androidos box (keze törjön le annak, aki ilyenre faragta a felhasználói menüt, és a szoftvert), azóta 3x újraindult. Az az bekapcsolt. Mivel a Hdmi cec aktív, így a tv-t is bekapcsolta. Ki már nem. Az egyik ilyen bekapcsolás ma volt 02.43-kor. Nem volt őszinte a mosolyom.

(#134015) vigyory71


vigyory71
tag

Sziasztok,

jelenleg nem a Telekom az otthoni szolgáltatóm, de a jelenlegi szolgáltatót szeretném leváltani. A T lenne az egyik (egyetlen elérhető) alternatíva. Ezzel kapcsolatban szeretnék, kérnék személyes tapasztalatokról egy kis megosztást.

- Budaörs, lakótelepen ha van tapasztalat, hogy mennyire stabil, mennyire működőképes a rendszer
- érdemes-e az 1Giga/2 Giga netet választani, mennyire stabil, tényleges sebességben mi érhető el, vagy inkább használható az 500M csomag - ez kifejezetten technikailag érdekelne
- saját routerem van, IGMP képes, masszív eszköz, és ha lehet a T által adott GW-re csak minimálisan támaszkodnék
- Az Android TV box mennyire használható, mennyire stabil, műsor rögzítése mennyire működőképes, megbízhatóan teszi-e a dolgát
- úgy általában mennyire vagytok megelégedve a szolgáltatással (nyilván vannak jó és kevésbé jó tapasztalatok, mindkettő érdekelne)

Előre is köszönöm.

(#134016) mgaben válasza vigyory71 (#134015) üzenetére


mgaben
senior tag

Nem Budaörs, hanem Gyömrő. Nálunk nemrég csinálták meg az egész alépítményt, augusztus végétől van nálunk 1000/1000, és android box. Saját eszközt vagy AP-nek használod, vagy ellenkező esetben a tv-t csak vezetékkel tudod használni a T eszközről. Ha több box is lenne, akkor lehet macera a dolog. Nálam 1 van, így nem gáz. Egyelőre stabil a net, tv is. 950 körül mérek stabilan szinte mindig. Nekem nincs bajom a box-al, de sokaknak nagyon rosszak a tapasztalatok. Én a felvételt nem használom, az külön 700 Ft/hó körülbelül. Felhőbe rögzít. De van alap archív tv, ott is megvan sok műsor elvileg 1 hétig. Szóval részemről eddig maximálisan pozitív. (Ok, a tv csak t eszközről, IGMP mizériától eltekintve)

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#134017) vigyory71 válasza mgaben (#134016) üzenetére


vigyory71
tag

Köszönöm a választ. Alapvetően 2 TV-ben gondolkozom, (ez ugye 2 box) de nem okoz gondot, ha mindkettőhöz ethernet kábelezés szükséges, azt megoldom, az nem gond. A két Android box gondolom mehet a T saját eszközről a belső hálózatot viszont ha lehet azt betenném a saját routerem mögé (NAS, PC, laptop, mobil telefonok, tabletek, konzolok stb.)

Az Android boxtól igazából első körben csak a TV műsorok nézhetőségét várom el, illetve ha megoldható az IGMP proxyval, akkor lehet, hogy - már ha be lehet tenni a routerem mögé azt is a belső hálózatra -, akkor esetleg a NAS-ról filmeket lejátszani, ha képes rá a box például valami VLC vagy hasonló képességű appon keresztül.

(#134018) mgaben válasza vigyory71 (#134017) üzenetére


mgaben
senior tag

Saját router mögé nem fog menni sajnos a tv box. Nekem pár hétig ugyan ment, de kizárólag WiFi-n. Aztán egyszer csak kakukk.. Így visszakapcsoltam a DHCP-t a Telekom eszközön, meg a bejelentkező jelszót direkt elírtam, hogy még véletlenül se tudjon "betárcsázni". És a PPPoE maradt a saját eszközön. Így ugye annyi a gond amit írtál is, hogy másik hálózat, és se KODI, se chromecast. Plex maximum, de ugye ilyenkor kvázi olyan, mintha külső hálózatról játszanál Plexről.

Én majd még lehet teszek próbát, hogy AP-ként állítom be a routert.

A Telekom routerrel annyi volt a bajom, hogy a telefonokat állandóan ledobálta, meg fel sem csatlakozott automatikusan. Ez lehet amiatt volt, hogy az ipv4 és ipv6 is aktív alapból az eszközben. Saját routerben csak ipv4 van, és itt stabilak a telok is.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#134019) frenk74 válasza mgaben (#134016) üzenetére


frenk74
tag

Szintén Gyömrő, augusztustól, csak 1000/25 koax. A -box rendszeresen akad, csúszik a hang. Mindegy, hogy kábelről kap jelet, vagy wifiről. Wifinél talán kicsit rosszabb. Engem nem varázsolt el a dolog. Hüségidő végén erősen megfontolom a folytatást.

(#134020) mgaben válasza frenk74 (#134019) üzenetére


mgaben
senior tag

Ahhh, mondjuk nekünk a Ligetben optika van. Alternatíva semmi, hacsak nem akarunk visszamenni a netkontakt+tányérosdigi konstrukcióhoz. :D De remélem nem kell. Mondjuk az iptv/telekomtv helyett a tányéros telekom is alternatíva lehet ebben az esetben, és akkor az igmpéstársai is felejtősek lennének. :D

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#134021) tothjozsi96


tothjozsi96
addikt

Sziasztok!

Vidanetnél létezik ügyfélmegtartó? Kedvezményesebb árat szeretne kialkudni az egyik ismerősöm, elméletileg van konkurencia is a környéken ahol lakik. Vidanet-nél is van lehetőség egy spec árat kialkudni, vagy nálunk nem játszik ez a dolog?

A topikban kerestem vissza, nem igazán találtam választ a kérdésemre.
Köszönöm!

(#134022) Kbali válasza mgaben (#134020) üzenetére


Kbali
nagyúr

Ha a címeden elérhető a Telekom bármely vezetékes szolgáltatsáa, akkor nem fognak engedni SAT-ot.

(#134023) snyper990 válasza vigyory71 (#134017) üzenetére


snyper990
őstag

Ahhoz, hogy egy boxról elérd a NAS-t belső hálózaton keresztül, egy alhálózaton kell lennie mindkettőnek. Így az csak akkor fog működni, ha a saját routeredet access pointként állítod be. Annak meg egy plusz előnye, hogy úgy arra is csatlakoztathatod a boxokat, és IGMP snoopinggal elvileg menni kell rajtuk az adásnak

(#134024) mgaben válasza Kbali (#134022) üzenetére


mgaben
senior tag

Ahhh, jó fejek. :DDD Akkor remélem nem lesz gond a jövőben sem a vezetékkel. :DDD

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#134025) Kaba válasza tothjozsi96 (#134021) üzenetére


Kaba
veterán

A Telekomnál nem lehet speciális árat kialkudni.Az ügyfélmegtartó sem létezik már.A speciális kedvezmény az egy adott lakcímen elérhető egy másik lakcímen meg nem.Össze kell hasonlítani az adott településen az árakat és a megfelelőt kell választani.

[ Szerkesztve ]

(#134026) Kaba válasza mgaben (#134024) üzenetére


Kaba
veterán

A vezeték biztosan marad a SAT lesz előbb utóbb kivezetve.

(#134027) Zsolty20 válasza Kaba (#134025) üzenetére


Zsolty20
senior tag

Szolgáltatásrendelésnél egy adott ház címfelvétele hogy zajlik? Vagy van itt olyan ember aki beletudná csempészni a rendszerbe az adott címet? :D
Ott van optikai szolgáltatás, mert a szomszédos ház címe benne van a rendszerben, csak éppen az a ház nincs. Köszi :)

(#134028) Kaba válasza Zsolty20 (#134027) üzenetére


Kaba
veterán

Emailben kéred a lakcím felvételét az ugyfelszolgalat@telekom.hu címre
küldve.
Előtte még érdeklődhetsz a chaten vagy a 1414-en,lehet időközben már szerepel a lakcímed a rendszerben(függetlenül attól,hogy a honlapon még nem látod).

(#134029) narumon válasza villamos (#133990) üzenetére


narumon
őstag

Mint mondtam már korábban, nem oda tette le. Hanem mivel úgy volt, hogy a saját eszközöm úgyis a nappaliban lesz ezért a modem jó ott is - mivelhogy (és ezt is írtam már) ő azt mondta, hogy semmi gond nincs azzal, hogy ha a routeremen keresztül mennek a boxok.

https://www.facebook.com/Naruvideo

(#134030) Zsolty20 válasza Kaba (#134028) üzenetére


Zsolty20
senior tag

Köszi, intézkedtem. :)

(#134031) vigyory71 válasza snyper990 (#134023) üzenetére


vigyory71
tag

Köszönöm!
Ezek szerint úgy nem működik a dolog, hogy az én routerem kezdeményezze a PPPOE kapcsolatot, és az intézze a belső hálózatot az eszközeim számára beleértve a TV boxokat is, IGMP snoopiggal.
Ha jól értem, akkor ez alapján, ha a TV boxot egy hálózaton szeretném tartani a többi saját lomommal, a PPPOE-t mindenképpen a T eszközére kell bízzam, és az én routerem pedig AP módban "lebutítva" csak a wireless eszközöket csatornázza be hozzá? Mi a helyzet a vezetékes cuccaimmal ebben az esetben? (NAS, asztali PC, bármi, ami vezetékes hálózatot kell kapjon)?

(#134032) snyper990 válasza vigyory71 (#134031) üzenetére


snyper990
őstag

A TV adáshoz egy külön VLAN kapcsolatot hoz létre az ONT, és amíg annak az adatait nem adja ki a Telekom (márpedig valószínűleg nem fogja), addig a saját routeren nem fogod tudni működésre bírni az IPTV szolgáltatást.
AP módban nem csak vezeték nélkül szolgálja ki a klienseket a router, élnek a LAN portjai is, amiket egyébként tovább is lehet osztani switch-el, ha még több LAN portra lenne szükség.
De csak akkor, ha a boxokat és a saját eszközeidet egy belső hálón akarod tudni. Ha nem, akkor van PPPoE passthrough, ONT admin felületéről bekapcsolható

[ Szerkesztve ]

(#134033) prisz válasza frenk74 (#134019) üzenetére


prisz
aktív tag

Te váltottál erre az androidos sz@rra, vagy rád erőltették? Mert tudomásom szerint, még az új efi-k is kérhetik a régi, sokkal stabilabb iptv-t. Ahogy elnézem, amilyen sebességgel "fejleszt" a telekom még legalább 1-1,5 év még összekalapálják működésképessé ezt az új androidos vackot...

(#134034) #46824192 válasza prisz (#134033) üzenetére


#46824192
törölt tag

Alapvetően most is működik, tv csatornák nézésére jelenleg is alkalmas. Az 5.1 hang kuka. Néha a visszajátszás ide/oda tekergetés megakad, de nem számottevő. (Már akinek van record&go)

Ha folyamatosan akadozik, lefagy stb ..akkor ott valami gond van. Nálam hónapok alatt 2x fagyott le, pedig folyamatosan használva van +4-5 streaming app is telepítve és használva van.

[ Szerkesztve ]

(#134035) frenk74 válasza prisz (#134033) üzenetére


frenk74
tag

Új előfizető vagyok. Nem gondoltam, hogy 2021-ben képes egy ekkora cég, ilyen trágyát szolgáltatásként adni. Az már csak hab a tortán, hogy nem a meglévő problémákat próbálják javítani (pl: kép akadás, hangcsúszás, felhasználói felület,...), hanem ilyen megbukott wifi-fon nyomorúságot tesztelget az amúgy sem acélos rendszeren. A fejlesztők jelmondata a következő lehet " ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább még ártsunk".

(#134036) snyper990 válasza frenk74 (#134035) üzenetére


snyper990
őstag

Nálunk alapvető probléma nincs a boxszal, kép, hang rendben van. Az UI olyan, amilyen, de közel sem használhatatlan.
A legnagyobb hiba a Telekom részéről szerintem a kommunikáció hiánya. Ha legalább közzétennék pl. egy blogon havonta egyszer, hogy mik a tervek egy-egy termékkel (pl. az androidos boxszal, ha már ennyi érdeklődő van), hova szeretnének eljutni velük, jelenleg milyen problémák kijavításán dolgoznak és miket csináltak meg legutóbb, már lejjebb nyugodnának a kedélyek, mert meglenne legalább a látszata, hogy 1) történik valami 2) van mögötte valami koncepció (még akkor is, ha sokszor félresikerül). Plusz ezzel lehetne ellenőrizni azt is, hogy egy többeket érintő hibáról tudnak-e és foglalkoznak-e vele

(#134037) #46824192 válasza frenk74 (#134035) üzenetére


#46824192
törölt tag

Mindezt úgy ,hogy nyilván tákolgatták már 1-2 évvel előtte a boxot házon belül. Utána lement egy zárt teszt kör. Egy publikus teszt kör. Utána kiadták , eltelt fél év és nincs egy frissítés sem ami gatyába rázza. De igaz ez nagyjából az összes hgw-re is. (és akkor a dsl-t már meg sem említem, voltak ám ott is finom kis meglepetések)
Ráadásul a koaxos cuccok sokkal öregebbek, így több idő volt firmware-t gányolni hozzá.
Nagy multi nagy emberekkel, a hal meg a fejétől bűzlik....
Értelmes helyeken a döglött halat kukába szokták dobni...

[ Szerkesztve ]

(#134038) patrikcoc válasza frenk74 (#134035) üzenetére


patrikcoc
aktív tag

Én se hittem volna, de mégis sikerült nekik... Engem már nem is érdekel a felhasználói felület, csak működne rendesen az élő adás mindenféle képmegállás, hangcsúszás nélkül, ezek azért alapvető dolgok.

snyper990: Valami ilyesmit kellene itthon is bevezetniük: [link]

[ Szerkesztve ]

(#134039) prisz válasza frenk74 (#134035) üzenetére


prisz
aktív tag

Az éj leple alatt sunyiban bevezetett wifi ügyben, már ment a mail az nmhh-nak. Az androidos vacakról sajna(szerencsére) nem tudok nyilatkozni, mert még a régi iptv-n vagyok, az pedig egyelőre működik.

(#134040) #46824192 válasza prisz (#134039) üzenetére


#46824192
törölt tag

:)
Várjuk majd a választ is!

(#134041) MaxxDamage


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Ma Online Chaten beszélgettem a Telekomos ügyintézővel és gondoltam rákérdek a netes fejlesztésekre is, mert 10-15 éve nem volt erre fejlesztés és hivatalosan 30MB/s a legnagyobb net csomag (ez duplázva 4 eresítve 50MB/s fix.) és 5.700 Ft / hó díjjal...

Oldalon 200MB/s a legkisebb ajánlat, így ha lejárna a hűség és hosszabbítani akarnám, vagy le mondanám és vissza köttetném, akkor 200MB/s amit "választhatnék" de nem, mert 30MB/s a legnagyobb ami elérhető...szóval :)

Kaptam is választ. /mailben/

Erre kíváncsi leszek. :D

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#134042) viktorhu válasza MaxxDamage (#134041) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem így működik, ha megadod a címedet, akkor a nálad elérhető csomagokat adja. Ha 250-es a legkisebb, az koaxos vagy optikás csomag.

Ha csak dsl van, akkor a net plusz csomagot fogja kiadni 30 megabittel.

Szóval vagy nem adtad meg a címet, vagy mégis fejlesztettek, vagy hibás az adatbázis, de olyan nincs, hogy a 250-esre fizetsz elő, és 30-at kapsz.

(#134043) Rise17 válasza patrikcoc (#134038) üzenetére


Rise17
tag

pont ezt nem értem,hogy mért nem ezt a szoftvert hozták át a boxra,lemagyarosítva.Nem ehelyett az elalvult ,ócska szoftvert nem tudják 1 éve kikalapálni ! Magyaroknak jóvan az,Indiaiak majd összegereblyéznek valamit.

(#134044) djalmasi


djalmasi
tag

Hali. Valaki hallott már olyan esetrol, hogy 1000 es csomagon 1600/1100 korul mert egy adott illeto?

(#134045) vampire17 válasza snyper990 (#133911) üzenetére


vampire17
addikt

megy linux alatt a webes TV go? Ez nekem uj, en ugy tudtam, az tiltva van....

(#134046) vampire17 válasza vigyory71 (#134031) üzenetére


vampire17
addikt

Azert meg lehet azt oldani, csak "kicsit" maceras :)

nalam igy van, megy szepen:

[link]

(#134047) kali válasza djalmasi (#134044) üzenetére


kali
legenda

Szia!

Valaki még olyat is, hogy az 1000/1000 nincs adott értékre korlátozva és megy a 2000/1000.

(#134048) snyper990 válasza vampire17 (#134045) üzenetére


snyper990
őstag

Ha kicsit tovább olvastál volna, írtam, hogy rájöttem, hogy nem megy...
Tiltva lenne? Miért?

(#134049) MaxxDamage válasza viktorhu (#134042) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Igen értem és tudom azt.
Telekom oldalán nem reklámozzák a 30Megás netet, arra akartam célozni :)

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#134050) vampire17 válasza snyper990 (#134048) üzenetére


vampire17
addikt

Bocs, azt nem lattam.

Hivatalosan, a DRM hianya miatt.

Nem hivatalosan, most gondolj bele, ha menne linux alatt, akkor mennyi lenne egy electron, vagy barmi alapu streaming servlet-et (mint ami a digihez is van [link] ) osszedobni es maris lehetne nezni akarmin...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.