- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
Az mért van, hogy 1000/1000-es netnél ~250Mbps sebességet mérek saját routerrel?
A Sagemcom 5670 ONT-vel pedig ~900Mbps körülit?
Illetve az ONT-t sem tudom pingelni (host unreachable).
TP-Link 1043NDv4 -et használok openwrt-vel.
Modemben engedélyeztem a passthrough funkciót.
Openwrt-n belül az Interfaces > wan portnál megadtam a felhasználónév, jelszó párost.
Mi a gond? -
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Telekomtól vásárolt, Strong Mesh 1610 2db-os kit-em,amit szeretnék még 1 db-al bővíteni.
Valakinél van esetleg olyan kombóban, hogy 1600(!!)-as van mellé berakva? Nem találok semmilyen infót,hogy működne e. Köszi -
adika4444
addikt
Hetzner peering úgy néz ki javítva végre, most NBG, FSN és HEL is teljesen jó.
-
AnonymusX
őstag
válasz
rebugra #146040 üzenetére
Saját routert köthetsz utána (de saját eszközre nem lehet lecserélni a Sagemet) akár úgy, hogy a router tárcsáz be, a Sagemen meg kikapcsolod a Wifit, a tv boxokat továbbra is a Sagemen hagyva (Így a legtutibb). Keress rá a fórumban a PPPoE passthrough kifejezésre.
Illetve mielőtt új eszközt szerzel be, érdemes a Wifit rendesen beállítani a Sagemen, lehet csak ez a gond. Nálam ugyanez a Sagem üzemel évek óta és a 300 Mb/s sebességet hozza Wifin, amire elő vagyok fizetve.
-
rebugra
aktív tag
válasz
molnarpeter #146041 üzenetére
Wifi iszonyat lassu, megszakad, ha technikus jön, akkor persze minden rendben, sebesség kábelen oké, de a wifi az katasztrófa..... Technicolor FGA2233 jó??
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok. Ha volt már akkor bocsi. Van egy Optikai Internetem egy (gyűlölt) Sagemcom 5655v2 típusú "digitális elosztó"-val, és 3 DB Cisco Cis2001 IPTV Vevő egységgel. Le lehet cserélni bármilyen más (komolyabb) Optikai modemre? Kvázi User/Pass elég beadni, és működhet? Illetve az IPTV boxok is függenek a modemtől, vagy azok is működnek majd az új modemmel? Köszönöm.
-
laaceee98
tag
válasz
molnarpeter #146038 üzenetére
Azért mondom, jobb a békesség. 3000 forintot plusz/mínusz nagyobb hülyeségre, haszontalanabb dolgokra is elkölt az ember havi szinten...
-
laaceee98
tag
Köszi a válaszokat! Akkor jó lesz ez a Telekom 1000/25, nem sok minden változik a mostani Vodáshoz képest.
Flip is lehetséges egyébként, 3000 fttal olcsóbban, de mivel 2 mobil, 2 laptop is lóg a neten +torrent +netflix is befigyel néha, inkább nem variálok egy max250-es nettel, nehogy kevés legyen. -
BluEyes
őstag
válasz
molnarpeter #146026 üzenetére
Köszi, eddigre már módosítottam, de később ha igényem lenne, egyszerű lesz lecserélni.
patrikcoc, csako, AnonymusX, Kaba, molnarpeter
Na meg is volt a módosítás, telefont lemondtam, az M csomagot megrendeltem. Végül - bár nem volt kötelező - 1 év rabláncot vállaltam, mert úgysem megyek sehova, és így pár ezres kedvezmény jár az első számlából. A végösszeg kb. 500 forinttal lesz kevesebb, mint eddig, úgyhogy elégedett vagyok.
Ja, az egyik beltérim távja kezd kontaktossá válni, küldenek egy újat, csak úgy, ingyenbe.
Szóval most teljesen meg vagyok elégedve a T-vel.
Köszönöm a tanácsokat! -
molnarpeter
nagyúr
válasz
laaceee98 #146032 üzenetére
Ha adott a technológia (koax), azon belül a pinged ugyanolyan kéne legyen, függetlenül a csomag sávszélességétől. Szóval ha ritkán nézel filmet, illetve streamelve szoktad, lehet egy lassabb csomag is kiszolgálja az igényeket, Flip ugyanúgy Telekom, de árban jelenthet spórolást - nem feltétlenül érvényes az esetekre, de gondoltam megemlítem.
-
laaceee98
tag
válasz
#46824192 #146031 üzenetére
Kösz mindenki. Azt hittem azért BP XII.-ben már csak optikai lehet, de ezek szerint tényleg nem vagyok képben. Lényeg, hogy különösebben nagy áldozat nem lesz ehhez képest az 1000/25-ös Telekom. Bár ha az lenne, akkor sem tudnék vele mit tenni, mert 250-es Flip, meg valami szedett-vedett Yettel jöhet még szóba aztán slussz.
-
adika4444
addikt
válasz
laaceee98 #146023 üzenetére
Igazából koax-koax, ha nincs valami helyi gyengesége a hálózatnak, nagy eltérést nem fogsz tapasztalni. A T peering-je alapvetően jó, kivéve este, akkor hajlamos mostanság sok irány bedugulni külföld felé (Hetzner például). A Vodafone topik-ot elnézve a T koax max jobb lehet.
-
BluEyes
őstag
válasz
molnarpeter #146022 üzenetére
Nem használom, viszont a Super Bowl kimaradt idén, ezen változtatni szeretnék. Az M csomag elég, extrák nem kellenek.
-
laaceee98
tag
Sziasztok!
Hó végén költözöm. A leendő új címemre a Telekom 1000/25 Mbit/s net (coax) szolgáltatása a legnagyobb, ami elérhető, ideértve az összes lehetséges szolgáltató ajánlatait.Namost ez max 1000, átlag 600, min 100 Mbit letöltést, és 25/15/4 feltöltést kínál.
Ezzel szemben, a jelenlegi bp-i címemen Voda csomagban max1000 - min700 letöltés és max40 - min28 feltöltés van. A TV kínálat ugyanaz, a csomag árban is kb ugyanoda jön ki.Szerintetek akár a technológia, akár a sebességbeli (főleg feltöltésben) való fentebb leírt eltérés érzékelhető lesz negatív irányba? Vagy már a kérdés is hülyeség?
Átlag netezés, néha film letöltögetés, de leginkább az online játék miatt kérdezem. A jelenlegi Vodás XL nettel elégedett voltam minden szempontból, a letöltési sebesség rendben volt, online FPS játékokhoz a ping is megállt magyar szerverek esetén 10, EU szervereken 20-25 körül.
-
BluEyes
őstag
patrikcoc, csako, AnonymusX, Kaba
Köszönöm! -
Hovi
aktív tag
válasz
AnonymusX #146017 üzenetére
Tegnap váltottam a régi box-ról (felvétel opciós volt) az új android box-ra. Szerencsére alig-alig tévézünk. Ellenkező esetben most nagyon verném a fejem a falba. A felvett műsorokat bizonyos csatornákon (RTL csoport) nem engedi előre tekerni. Szerettünk úgy filmet nézni, hogy felvettük, aztán később néztük meg, áttekerve a reklámot. A régi boxon a csatornaváltás pik-pak ment, itt nagyon nem. A csatorna kiírása teljes képernyős (nagyon gáz). 24h alatt még csak 2x fagyott le a cuccos. Csatorna váltáskor 5s is eltelik mire bejön valami. Pedig gigás a net, optikán jön. Nagyon kiforratlan valami. De olcsóbb lett az előfizu nem kevéssel, az RTL+ és társai telepíthetőek, illetve tetszik a archív visszanézés is. S jó a chromecast funkció is. (régi lapos tv-m csak picit okos). Ha letelik a hűség, megy az egész a levesbe.
-
-
BluEyes
őstag
Szia!
Elsősorban TV csomagot váltanék, a régi Szuper családi HD-t cserélném egy friss M csomagra, net marad 1000/1000. Így a hűséget nem úszom meg, de ez rendben is van, viszont az IP telefont kihagynám, az a kérdés, hogy meg lehet-e oldani, hogy ettől még a kedvezmények megmaradjanak?
Igen, a másik kérdésem az lenne, hogy az android alapú smart boxra érdemes-e lecserélni a mostani set-top boxot? A streaming most épp nem érdekel, de ez változhat a jövőben, a minőség viszont ha jobb mint a mostani boxon, akkor megérné váltani szerintem. Érdemes átváltani? -
AnonymusX
őstag
válasz
BluEyes #146013 üzenetére
Akkor vagy 25% a kedvezményed van, ha elég régi a csomagod, vagy 20%, ha a 25%-os kedvezmény kivezetése után kötötted. Rajta van a számlán.
Azt kell kikalkulálnod, hogy előbbi esetén 5% kedvezmény elvesztése a telefon lemondással megéri-e (gyanítom igen). Utóbbi esetben (20%) meg egyértelmű, hogy felesleges a telefon.
Új előfizetést akkor javaslok a T-nél, ha azzal valamiben jobban jársz (nagyobb net vagy olcsóbb ár stb). Na meg érdemes arra is gondolni, hogy márciustól 14,5%-kal drágul az előfizetés.
Én a következőt csinálnám: azonnal lemondanám a telefont, ha azzal olcsóbb lesz az előfizetésem, de új csomagot csak március 1. után kötnék (hogy lássam, hogyan alakul az épp köthető csomagok ára az én meglevő 14,5%-kal dráguló előfizetésemhez képest).
-
-
AnonymusX
őstag
válasz
BluEyes #146007 üzenetére
Ha nincs hűségidő, akkor lemondhatod. Milyen kedvezményt veszel igénybe? Magentához 2 vezetékes és 1 mobil kell, akkor 30% havi díj kedvezmény van, de korábban volt 3 vezetékes szolgáltatásra 25% kedvezmény (ez most már csak 20%, mint 2 szolgáltatásnál), utóbbi magenta nélkül.
-
Robiusz
kezdő
Hűség idő lejárta előtt mikor kell jelezni ha nem akarunk hosszabbítani ill. csak a net maradna a magentából. Az is hűség idő nélkül.
-
BluEyes
őstag
Üdv!
Net + TV + Telefon(IP) előfizetésem van, kérdés hogy a telefont le lehet-e mondani, mert egyáltalán nem használjuk, csak fizetjük a díját a semmiért. Nem sok péz, de na!
Merthogy anno 3 szolgáltatás kellett a boldogsághoz, de úgy hallottam, hogy kettő (tv+net) is elég igazából. Mi az igazság, illetve mit kell vakerálni, hogy kivegyék a telefont a csomagból? -
Doki42
őstag
válasz
molnarpeter #146002 üzenetére
Köszönöm!
Akkor utána már külön lesz a két csatorna? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Doki42 #146001 üzenetére
https://192.168.1.1/
Biztonsági tanúsítvány panaszkodnak böngésző függvényében figyelmen kívül hagyandó
Jelszó az ONT hátulján
Wireless résznél fogaskerék
“Access points 5GHz” alatt katt az AP névre amit használsz
Channel dropdown menüből “Auto” helyett tetszőleges csatorna kiválaszt
Alul “Save” gomb
Profit -
Doki42
őstag
válasz
molnarpeter #146000 üzenetére
Technicolor FGA2233 MAG
Telekomos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest