Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 09:20:33

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74904) K1LLMy53Lf válasza Dragon3000 (#74901) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

Igen, erre én is gondoltam, hogy kiiktatom és akkor abból látszik, hogy eselteg a lépcsőházban lévő switch stb, ami elszáll és nem a router.
Ezt hétvégén fogom tudni csak tesztelni legkorábban, ezért írtam le a dolgokat (mi a jelenség és mik a beállítások), hátha júzer error (amit még mindig nem zártam ki) és valamit nagyon rosszul állítok be, ezért történik ez a hiba.

Szóval, ha bárkinek van bármiféle tippje, hogy mit kellene/próbáljak meg átállítani és/vagy több infóra van szükség ehhez tőlem (valamelyik beállítás pontosan mire vna most belőve stb), akkor nagyon szívesen megadom.

Egyébként annyi, hogy miután megírtam a problémám tegnap, utána vettem észre, hogy az asus oldalán a fw az nem az, ami nekem a routeren van. Már korábban is néztem ugyebár, csak nem szúrtam ki 2 dolog miatt:
- nekem a "The first version of firmware" az a FW, ami az első final és a router-t szállítják vele.
- a routeren lévő FW: 3.0.0.4.382.51199 míg a "first FW": 3.0.0.4.382.51599 (ráadásul letöltés után a végén lévő 6-8 karakter is nagyjából ugyanaz, csak más sorredben :D )

No, de ezt leszedtem és felraktam, viszont elég késő volt már, sok minden volt még vissza a game-en, így nem kockáztattam meg, hogy a torrentet ráeresszem. Ami változást láttam, hogy a jobb felső sarokban az ikonok között megjelent az "app" ikon/felirat. Ez a korábbi FW-vel nem volt ott.
Ugyanakkor az is biztos, hogy ennek ellenére volt egy DC az éjjel folyamán és új IP-t kért/kapott a router, mivel reggel felugrottam game serverre és ilyenkor megerősítő kódot kell megadni az azonosításhoz. (de ez ugyebár bármi miatt lehetett)

El tudom képzelni, hogy a FW miatt volt rossz a router, de biztosra nem tudom ezt mondani. Mai napon pár órát tudom tesztelni, miután hazaértem, akkor kiderül. Most reggel kb ~10-15percet teszteltem úgy, hogy ~65-70mbyte-tal töltöttem mellette és olyan volt, mint amilyennek lennie kell: semmit nem éreztem ebből game-ben.

Ugyanakkor messzemenő következtetést nem vonok le az idő rövídsége miatt, illetve amiatt, hogy tegnap is az első ~3órában jól működött, habár akkor ekkora dl terhelést nem engedtem rá, csak seed-eltem és amikor ránéztem 5-10torrent ment fel pár szálon, azt meg elvileg hwnat nélkül is bírná a router. az esetleg elképzelhető, hogy az eredetileg rajta lévő, "beta" FW-ével nem tudott HWNAT-ot? (paraszt logikával azt mondom, hogy persze, hogy lehetséges, de inkább kérnék egy megerősítést :)) )

(#74903) pinnacle: igen, feldobtam az "új" FW-t, ahogy írtam, de sajnos Wi-Fi-ről nem tudnék nyilatkozni semmiképp, mert kis alap telóink vannak (xiaomi Redmi 4x ill 5a), azokkal meg nem hiszem, hogy lehetséges lenne normálisan mérni/terhelni

(#74905) madrac : nekem is úgy tűnik, mintha a router "fulladna bele" a sok packet-be, de elvileg nagyon nem szabadna, ezért kérek segítséget. Port forward nincs beállítva

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.