Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-04 14:58:59

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. március

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74901) Dragon3000 válasza K1LLMy53Lf (#74897) üzenetére


Dragon3000
veterán

Először én is rosszul írtam be a jelszót a nethez, átírtam és egyből ment. Azért megnézném router nélkül is, hogy előjön-e ez a gond hasonló terhelésnél.

(#74902) pinnacle válasza TeeJay (#74893) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Illetve ha korrekt a cég, akkor jelzi, hogy bontott.

[ Szerkesztve ]

(#74903) pinnacle válasza K1LLMy53Lf (#74897) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Firmwaret frissítettél már? Ha nem, nézd meg légy szíves, hogy a wifi sebessége változott-e. Nekem rosszabb lett.

(#74904) K1LLMy53Lf válasza Dragon3000 (#74901) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

Igen, erre én is gondoltam, hogy kiiktatom és akkor abból látszik, hogy eselteg a lépcsőházban lévő switch stb, ami elszáll és nem a router.
Ezt hétvégén fogom tudni csak tesztelni legkorábban, ezért írtam le a dolgokat (mi a jelenség és mik a beállítások), hátha júzer error (amit még mindig nem zártam ki) és valamit nagyon rosszul állítok be, ezért történik ez a hiba.

Szóval, ha bárkinek van bármiféle tippje, hogy mit kellene/próbáljak meg átállítani és/vagy több infóra van szükség ehhez tőlem (valamelyik beállítás pontosan mire vna most belőve stb), akkor nagyon szívesen megadom.

Egyébként annyi, hogy miután megírtam a problémám tegnap, utána vettem észre, hogy az asus oldalán a fw az nem az, ami nekem a routeren van. Már korábban is néztem ugyebár, csak nem szúrtam ki 2 dolog miatt:
- nekem a "The first version of firmware" az a FW, ami az első final és a router-t szállítják vele.
- a routeren lévő FW: 3.0.0.4.382.51199 míg a "first FW": 3.0.0.4.382.51599 (ráadásul letöltés után a végén lévő 6-8 karakter is nagyjából ugyanaz, csak más sorredben :D )

No, de ezt leszedtem és felraktam, viszont elég késő volt már, sok minden volt még vissza a game-en, így nem kockáztattam meg, hogy a torrentet ráeresszem. Ami változást láttam, hogy a jobb felső sarokban az ikonok között megjelent az "app" ikon/felirat. Ez a korábbi FW-vel nem volt ott.
Ugyanakkor az is biztos, hogy ennek ellenére volt egy DC az éjjel folyamán és új IP-t kért/kapott a router, mivel reggel felugrottam game serverre és ilyenkor megerősítő kódot kell megadni az azonosításhoz. (de ez ugyebár bármi miatt lehetett)

El tudom képzelni, hogy a FW miatt volt rossz a router, de biztosra nem tudom ezt mondani. Mai napon pár órát tudom tesztelni, miután hazaértem, akkor kiderül. Most reggel kb ~10-15percet teszteltem úgy, hogy ~65-70mbyte-tal töltöttem mellette és olyan volt, mint amilyennek lennie kell: semmit nem éreztem ebből game-ben.

Ugyanakkor messzemenő következtetést nem vonok le az idő rövídsége miatt, illetve amiatt, hogy tegnap is az első ~3órában jól működött, habár akkor ekkora dl terhelést nem engedtem rá, csak seed-eltem és amikor ránéztem 5-10torrent ment fel pár szálon, azt meg elvileg hwnat nélkül is bírná a router. az esetleg elképzelhető, hogy az eredetileg rajta lévő, "beta" FW-ével nem tudott HWNAT-ot? (paraszt logikával azt mondom, hogy persze, hogy lehetséges, de inkább kérnék egy megerősítést :)) )

(#74903) pinnacle: igen, feldobtam az "új" FW-t, ahogy írtam, de sajnos Wi-Fi-ről nem tudnék nyilatkozni semmiképp, mert kis alap telóink vannak (xiaomi Redmi 4x ill 5a), azokkal meg nem hiszem, hogy lehetséges lenne normálisan mérni/terhelni

(#74905) madrac : nekem is úgy tűnik, mintha a router "fulladna bele" a sok packet-be, de elvileg nagyon nem szabadna, ezért kérek segítséget. Port forward nincs beállítva

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#74905) madrac válasza K1LLMy53Lf (#74897) üzenetére


madrac
őstag

lehet, hogy csak okoskodás, de optikán nem szabadna megszaladnia a pingnek terhelésnél sem szerintem.
inkább olyan mintha a router nem bírná a sok kapcsolatot szuflával. gondolom még port forwardot is állítottál be.,

(#74906) pinnacle válasza K1LLMy53Lf (#74904) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Csak egy speedtest mérésre gondoltam. Nem tudom, hogy nézted frissítés előtt is, nekem nagyon belassult. Majd csak megjavul a következővel.

[ Szerkesztve ]

(#74907) K1LLMy53Lf válasza pinnacle (#74906) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

nem néztem sajnos, sry :(
De, amennyiben az esetleg segít, azt meg tudom nézni, ha hazaértem délután, hogy mennyit tud most. (de ugyebár egyik teló sem 5ghz képes nálunk)

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#74908) adika4444 válasza K1LLMy53Lf (#74897) üzenetére


adika4444
addikt

A szolgáltató DIGI FTTB?
A jelszóhiba után meg csak várni kellett volna. Gondolom előző routerből kábel ki, új routerbe be. Ha nem kapcsolod szét szabályosan a PPPoE-t, a legtöbb ISP-nél várni kell kb. 10 percet, hogy új eszköz tudjon csatlakozni. Feltehetőleg a hibás jelszó + reset utáni időre telt ez le.

Amikor felszökik a ping, a routert CMD-ből pingelve majd mondjuk bix.hu-t milyen eredményt kapsz?

[ Szerkesztve ]

üdv, adika4444

(#74909) pinnacle válasza K1LLMy53Lf (#74907) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! 2,4GHz is jó. Én is már csak azon vagyok. Panel lakás legtávolabbi szobájában romlott el a vétel. Persze wifi a lakás közepén jobban szórná, de korábban ott is jó volt. .

[ Szerkesztve ]

(#74910) woodworm válasza K1LLMy53Lf (#74904) üzenetére


woodworm
veterán

A torrent kliensben az µTP protokoll engedélyezve van?

(#74911) K1LLMy53Lf válasza adika4444 (#74908) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

Igen, DIGI FTTB.
Valóban, kábel ki, másikba be volt a "módszer", de az eltelt idő ~50perc-1h és utána a reset->config után azonnal ment. De persze elképzelhető, hogy totál véletlen egybeesés.
Nem próbáltam pingelni, de megpróbálom majd, és megírom, köszi az ötletet. De az biztos, hogy a router belső menüje olyan, mintha 110%os terhelésen lenne, nem reagál semmi kattintásra vagy csak nagyon későn (20-30sec-cel később vált tab-ot stb)

(#74909) pinnacle: én csak annyit néztem ma reggel, hogy 2es erősségű jel volt földszinten úgy, hogy a lépcsőháztól a lakásban majdnem a legtávolabbi pontban van a router. az Archer C7-el 1es volt, antennák nélkül. Nem tudom ez jót jelent-e vagy sem :) (első emeleten lakunk egyébként)

(#74910) woodworm: ezt megnézem este. (qbittorrent-re váltottam nemrég és netes fórumok alapján állítottam be 1-1 dolgot) melyik a megfelelő beállítás?

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#74912) pinnacle válasza K1LLMy53Lf (#74911) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Ha tudod majd a routertől a legtávolabbi szobában nézd meg légy szíves Speedtesttel. Nálunk egy TP-Link a betonon keresztül majdnem olyan erővel ad, mint amikor a routerrel egy szobában vagyok. Ha megtudom mi a típusa, majd beírom. Majd nézd meg, mennyire van terhelve a rendszer. Úgy emlékszem nekem is laggolt a menüpontok közötti váltásnál, de FW frissítés után gyorsabb lett.

(#74913) woodworm válasza K1LLMy53Lf (#74911) üzenetére


woodworm
veterán

Elméletileg pont a hasonló dugulások megakadályozására találták ki, automatikusan visszaveszi a sebességet ilyenkor. Esetedben ezért inkább bekapcsolva tartanám.

(#74914) TeeJay válasza K1LLMy53Lf (#74911) üzenetére


TeeJay
félisten

Wan részen : internet detection-t kapcsold ki nincs rá szükség
DIGI hálózaton volt régebben pár hónapja gondom napi 5-6 újra csatlakozás mert nem jött az echo-ra válasz és emiatt halottnak gondolta a router a kapcsolatot

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#74915) K1LLMy53Lf válasza pinnacle (#74912) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

annyira nagyon távoli pont nincs a lakásban (kis 50nm-es, két szobás, a 2 szoba egymás mellett majdnem, cska a fürdő van közte), szóval szerintme lépcsőhátból, ajtó elöl mérek majd egyet. A lagg a problémakor nem ilyen. az, h alap helyzetben milyen gyorsan reagál (1 vagy 3mp) egy tab/menüpont kattintásra nem érdekes. Ez kb olyan, mint amikor a rendszerstressttest alatt van és kék halál közeledik (tuning utáni prime stb teszt, ha csináltál ilyet9, vagy amikor memory leak van pl és megtelik szeméttel a memória és a böngésződ összeomlik (de mielőtt felmerülne a kérdés: nem, nem ez a hiba most junk-kal együtt ~22gb volt a max használt tegnap, közel sem volt tele, a jelenséget még a 16gb-os torrent+game+10000tabos firefox időkből ismerem :)) )

(#74913) woodworm: oké, köszi, megnézem, aztán átállítom, ha nincsengedélyezve, habár elvileg hwnat esetén nem lehetne ilyen, nem? (lehet rosszul gondolom)

(#74914) TeeJay: oké, köszi, a beállítást átlövöm. az éjszakai ip-váltással kapcsolatban én is gondoltam ilyenre, habár nagyon rég nem volt ilyen gond (évente 1-2 alkalom van talán, de lehet véletlen egybeesés). esetleg ez elkerülhető azzal, hogy az echo interval-t és/vagy a max failures-t magasabbra állítom be?

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#74916) K1LLMy53Lf válasza TeeJay (#74914) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

Közben leesett, hogy a 2 dolog, összefügg, ergó ha kikapcsolom, akkor nem lesz interval, max failure mert nem lesz echo. Sry, kicsit kapkodva/átgondolatlanul reagálok így meló közben :R

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#74917) Dragon3000 válasza K1LLMy53Lf (#74904) üzenetére


Dragon3000
veterán

Én kikapcsolta az upnp-t és aminek kell nyitottam portot, ezen kívül a WiFit állítottam csak. Így fttb digi1000 mellett gond nélkül megy minden, ha 100MB/s-kel megy a torrent max 500 szál van engedve neki, akkor is azonnal betölt a router, böngészésen észre se veszem, YouTube videó is gond nélkül megy közben és a spotify is. Játéknál ilyenkor már 10 helyett 15-20as pingem van, függ, hogy hány letöltés megy egyszerre, de ha lejjebb korlátozom 80MB/s körülre, vagy csak egyszerre egy letöltést engedélyezek, akkor semmi gond nincs. Nálam a legtöbb esetben 800Mb/s-kel megy csak a net, de router nélkül is ennyit mértem.

(#74918) K1LLMy53Lf válasza Dragon3000 (#74917) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

én ezzel a router-rel egyelőre 600-700at mértem max dl-ben, de ez lehet a terheltség miatt is szvsz. archer-en is volt ilyen, de általában megvolt a 800+ néha 950+ is.
amúgy nekem is ment ~3h-n keresztül gond nélkül, utána volt egy ilyen fennakadás :/

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#74919) Dragon3000 válasza K1LLMy53Lf (#74918) üzenetére


Dragon3000
veterán

Több mint 1 hónapja használom gond nélkül, az is lehet, hogy kifogtál egy selejtet.

(#74920) K1LLMy53Lf válasza Dragon3000 (#74919) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

2. asus routerem, mind2nél ugyanaz a "hiba-jelenség". inkább júzer error lesz (beállítás stb), ennyire csak nem vagyok "szerencsés" :D de majd tényleg, este megnézem/beállítom a cuccokat, amiket írtatok, aztán tesztelek. huzamosabban pedig hétvégén (akkor megnézem az archer c7 vs ac65p-t is sebességben, habár spdtesten nem igazán mutathat különbséget, de majd elválik)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#74921) K1LLMy53Lf válasza pinnacle (#74906) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

3,06/8,97et mértem ajtón kívülről.

(#74910) woodworm: connection/enabled protocol: TCP and µTP. ez gondolom így jó?

Internet detection-t is kilőttem, ahogy TeeJay javasolta, meglátjuk milyen lesz így :)

Egyébként ezt engedélyezhetem/érdemes engedélyezni? "VPN- és DHCP-kapcsolat engedélyezése"

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#74922) Dragon3000 válasza K1LLMy53Lf (#74921) üzenetére


Dragon3000
veterán

Nekem így van beállítva, az Internet detection eddig alapon volt hagyva, én is letiltottam, meglátom, hogy lesz e változás.

(#74923) Dragon3000 válasza K1LLMy53Lf (#74921) üzenetére


Dragon3000
veterán

Megnéztem neked pár dolgot letöltés közben.
Torrent töltés, közben a router terheltség, és e közben egy speedtest mérés.

(#74924) K1LLMy53Lf


K1LLMy53Lf
senior tag

nos, elkezdtem tölteni egy sorozatot, ~6mb/sec-el jött... game-ben ping 100->6-700ra... és a router pingelése:

de van benne több is ilyen spike...

Reply from 192.168.50.1: bytes=32 time=37ms TTL=64
Reply from 192.168.50.1: bytes=32 time=45ms TTL=64
Reply from 192.168.50.1: bytes=32 time=11ms TTL=64
Reply from 192.168.50.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.50.1: bytes=32 time=23ms TTL=64

10-50közöttiek.

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#74925) Fecsike válasza Dragon3000 (#74923) üzenetére


Fecsike
kezdő

ez mitől van? nem megy a torrent kozben.


(#74926) Dragon3000 válasza Fecsike (#74925) üzenetére


Dragon3000
veterán

Qos nincs bekapcsolva, vagy az usb-n nincs valami tárhely, amin a médiaszerver engedélyezve van?

(#74927) Fecsike válasza Dragon3000 (#74926) üzenetére


Fecsike
kezdő

qos be van kapcsolva, usb-n nincs bedugva semmi. annyi van, ami extra körülménynek számít, hogy két böngészőben nyitva van vagy 80 lap. ha ez számíthat esetleg..

[ Szerkesztve ]

(#74928) Dragon3000 válasza Fecsike (#74927) üzenetére


Dragon3000
veterán

Ha meg a qos és közben valami használja is a netet, van adatmozgás, akkor fel mehet a terhelés.
Qos mellett csak egy net tesztelés, torrent és minden más le volt állítva.

[ Szerkesztve ]

(#74929) TeeJay válasza Dragon3000 (#74923) üzenetére


TeeJay
félisten

ha wifit terheled akkor mozdul a proci ergo ha telefonnal speedtest mérsz akkor nem 0-1% lesz hanem több
viszont ha LAN-on PC-n mérsz akkor nincs terhelés
a Mediatek SOC csak wifire indul be minden mást intéz a HWNAT :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#74930) pinnacle válasza pinnacle (#74906) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Eszköz is fontos. iPad 2, iPad 2017-el ezt mértem. Első érték a legtávolabbi szoba erkélye.

Samsung J5 2017 telefonomon gyengült a wifi vétel, FW frissítés után. iPadel nem mértem előtte.

(#74931) Flatline


Flatline
csendes tag

Sziasztok! Asus AC57U és AC65P router vásárlása között vacillálok. 50 nm-es panelben lesz használva.
A wifin csatlakozó eszközök: 3 notebook(böngészés, youtube), 1 pc (ezen fut kevés torrent, de nem kell gyorsnak lennie), 2 tv (youtube), 1 chromecast, 3-4 telefon
A kérdésem hogy a csatlakozó eszközök száma miatt érdemes lenne a drágábbat venni, vagy ennyit elvisz könnyen az AC57U is? Köszi!

(#74932) Dragon3000 válasza Flatline (#74931) üzenetére


Dragon3000
veterán

A drágább számodra akkor érheti meg, ha kell a gyorsabb WiFi, illetve, ha idővel nem gyári firmwaret akarsz majd használni, mert több a ram és a tárhely benne.

(#74933) TeeJay válasza Flatline (#74931) üzenetére


TeeJay
félisten

bőven elég az AC57U is
50nm nem téma neki 1 falon túl még elég jó az AC wifi is
ez pedig még kevés is amit rá tolsz
nálunk 2PC 1 smart TV van kábelen, 2laptop wifin meg 4okostelefon szintén wifin

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#74934) -FLY->


-FLY->
őstag

Hellosztok!

Beszeretem egy AC57U típusú Asus routert.
Mennyire komolyan vehető a torrent tudása?
Agyalok, hogy kiváltanám vele az asztalit, ha jól működik. Nem volna rossz az összes eszközünkről elérni a file-okat, és napi 24 órában seedben lenni kicsi energiából.

(#74935) Multibit válasza -FLY-> (#74934) üzenetére


Multibit
veterán

Egyik out-of-box home router torrent tudása sem vehető komolyan! El kell döntened, hogy spórolni akarsz, vagy nagy teljesítményt. Amúgy meg asztali PC kiváltására NAS javasolt. Természetesen itt is érvényes, hogy a teljesítmény pénzbe kerül.

(#74936) -FLY-> válasza Multibit (#74935) üzenetére


-FLY->
őstag

Igazából, ha tud 1-2TB le-fel tölteni és könnyel lehúzhatjuk bármelyik lokál lemezre, az már nekem jó.
Persze emellett el kellene lássa az eredeti feladatát is. 15k-s vételárhoz képest ez nem kis igény, de ha már itt van amúgy is, gondoltam rákérdezek.

(#74937) z1RoX


z1RoX
tag

Van egy tp link archer c1200 as tegnap sikerült észrevennem h nem nyitja upnp n a portokat hiába mutatja azt. Ez valami tp linkes router hiba vagy nem értem. Digi netem van bridge móddal. Köszi ha tud valaki valamit.

(#74938) kdavid86 válasza -FLY-> (#74936) üzenetére


kdavid86
tag

Nálam pont itt volt a bökkenő, hogy nem tudta mindkét feladatot ellátni. Torrentezés közben nagyon instabil lett. Volt, hogy leállt, újraindult vagy csak szimplán megszűnt láthatóvá vàlni. 6-7 óránál többet nem tudott hiba nélkül üzemelni. Amióta kikapcsoltam ezt a képességét, azóta tökéletesen teszi a szolgàlatot hiba nélkül.

(#74939) Multibit


Multibit
veterán

-FLY-, z1RoX
A problémátok itt offtopic, nem itt kell az ezzel kapcsolatos párbeszédet lefolytatni!

(#74940) Yerix válasza TeeJay (#74933) üzenetére


Yerix
tag

TeeJay, próbáltam vissza követni, hogy honnan indult a router tested. Lehet átfutottam felette, de nem találtam. Kérdésem az lenne, hogy milyen típusokat teszteltél, miből állt a teszt, miért eset a választásod az AC65P-re ?
Valamint ha van egyéb körülmény tisztázó információd azt kérlek osszad meg.

Illetve néztem asus oldalán a termék specifikációt de nem látom feltüntetve, hogy HWNAT-os. Ez az információ honnan van ?

Router vásárlás előtt állok, minden extra információ jól jön.

(#74941) TeeJay válasza Yerix (#74940) üzenetére


TeeJay
félisten

8hónapig ASUS AC66U B1 amit eladtam
aztán 3-4napig AC58U amit visszavittem
aztán 3-4napig AC57U amit visszavittem
és végül AC65P lassan 2hónapja

AC66U B1 csak szoftveres "HWNAT"-ot tud, gigás pppoe mérést még bírja de ha már lefelé is van meg felfelé is az sok kicsit neki, mellé még fűt mint az állat és wifiben elkalapálta az utána jövő mindhárom router

AC58U csalódás volt mert QCA 4magos ARM proci de abban sincs valódi HWNAT és bár jobban bírta mint a 66U B1 de ez sem szereti a gigás letöltés mellé feltöltés is van bőségesen
wifiben wave2 mu-mimo és az viszont nagyon penge benne igaz kissebb antennái vannak mint a többinek

AC57U ez már tökéletes lett volna, valódi HWNAT, nagyon jól pörgött alatta a net tehát bátran ajánlom
annyi hogy közben volt akció AC65P-re és inkább visszevittem az 57U-t és ráfizettem lett 65P
ebben 128MB flash van meg 256MB RAM illetve szintén wave2 mu-mimo wifi már és hozza ugyanazt mint az AC58U is
na meg ebben a WPS gombot lehet LED kikapcsolásra programozni az 57U-ban meg csak fekete ragszalagos megoldás lehet :D és én gyűlölöm a LED világítást és ez kényelmesebb volt

AC 80MHz 1antennás telefonnal
66UB1 szobán belül 235-245megabitet tudott
58U 305-310megabitet
57U 270-280megabitet
65P szintén 305-310megabitet

az meg hogy valóban van-e benne HWNAT azt kiteszteltük így kár is keresned infót a gyártóknak nem lényeges az... nekünk viszont az így tudjuk hogy a Mediatek 2C/4T 880MHz MIPS prociban van így amiben ez van az 99,9% hogy bika lesz
Xiaomi 3G emiatt ajánlott csak ugye arra nem igen van garancia meg csak 2LAN portos ezért jobb vétel talán az AC57U mert ott 3év garancia meg 4gbit LAN

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#74942) pinnacle válasza TeeJay (#74941) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Nem itt van a HWNAT?

(#74943) TeeJay válasza pinnacle (#74942) üzenetére


TeeJay
félisten

de bizony
auto módon működik de lehet tiltani akkor olyan 550megabitet tud erőből a 2magos proci azt is néztem
mármint természetesen pppoe neten
kábelneten szerintem nincs ekkora terhelés így ott simán vihet gigabitet is

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#74944) vargalex válasza Yerix (#74940) üzenetére


vargalex
félisten

Maga a SoC tudja a HW NAT-ot, ráadásul 2 Gbps-en. A datasheet-ben is olvashatod.

Alex

(#74945) cech19960320


cech19960320
tag

Sziasztok!

Megdöglött az otthoni router, így gyorsan kéne újat venni. TP LINK TL-WR841N típus volt, de sok problémánk volt vele (meg a jelerősséggel is)

120 nm-es téglaépítésű ház közepére kerül, 30 Megás Invitel nethez (egyelőre)

Mivel sürgősen kell, így csak az azonnal beszerezhetők jönnének szóba, de nem tudok dönteni.. A következők közül melyiket ajánlanátok?

TP LINK Archer A5 AC1200
TP-Link Archer C60 AC1350
Tenda W15E AC1200
Tenda AC6 AC1200
D-LINK DIR-825
ASUS RT-AC53

A segítséget előre is köszönöm!

(#74946) adika4444 válasza cech19960320 (#74945) üzenetére


adika4444
addikt

Mennyi lenne max a beszerzésre? Milyen eszközökkel használnád?
Én egy ASUS AC57U-val próbálkoznék, aztán még egy AP (vagy annak állított router) ha nem elég a lefedettség.

üdv, adika4444

(#74947) Imilenni


Imilenni
addikt

Sziasztok!
Adott egy 250/12-es net (64/4 garantáltal)
Na most, ugyebár van egy TP-Link WR740N/TL wifis "elosztóm".
Ezt szeretném cserélni, mert érezhetően korlátozza a netemet.
Van valami budget megoldás rá? :R

[ Szerkesztve ]

Press "F" to pay respects.

(#74948) jmuranyi válasza Imilenni (#74947) üzenetére


jmuranyi
tag

Szia, az előbb említett ASUS AC57U ide is jó lesz.

(#74949) headhunter


headhunter
addikt

HW storage accelerator, HW NAT, HNAT...

MediaTek MT7621 (Routers)...

(#74950) hali_tomi


hali_tomi
tag

Sziasztok!

Nem tudjátok mi lehet a gond a routeremmel? Vagy velem? :)

Asus RT-AC87U
Firmware: 3.0.0.4.382_51634 (volt már fenn a legújabb is de az sem hozott sikert)

Szóval az AIMesh ikon egyszerűen hiányzik... Ezt meg hogy? Én nézek be valamit? :(

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.