Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-05 18:35:36

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2065) bnss válasza zumi007 (#2060) üzenetére


bnss
veterán

A 3Com routereivel nincs tapasztalatom, sajnos. TP-link-ről hallottam jót és rosszat is, szvsz ez csak a legvégső megoldásnak jöhetne szóba. Az Edimax-ról szinte csak jót olvastam, ami esetleg probléma merült fel, az legtöbb esetben csak a júzer tájékozatlanságából fakadt.

A végére hagytam a kedvencem, a Linksys WRT54GL-t. Attól, hogy Linuxon fut a router egyáltalán nem kell konyítni a Linuxhoz, ugyanis a konfigurálás - mint minden más routerben - webes felületen történik. Egy magyar nyelvű eszmefuttatás a Tomtato-val felvértezett Linksys routerről: [link].

Ahogy nézem a két 3Com router között így nincs semmi különbség, mert - ha jól tudom - nem gyártottak csak ADSL-re routert.

"de az se ártana, ha be tudnám állítani, hogy a gyerek letöltése vagy MSN-je ne vegye el a sávszélt az ftp-s letöltésemtől." - ez a Linksys routerrel és egy 3rd party firmware segítségével megolható oly módon, hogy proritást biztosítasz az FTP elérés számára az adott PC-n.

"nem is tudom, hogy valaha szükségem lehet-e mindarra a képességre, amiket a GL tud" - Itt merült fel a kérdés benenm, hogy a Liksys terméket ajálnjam-e vagy sem. Pusztán anyagi megfontolásból, mert ha megveszed a drágább routert, aminek a szolgáltatásainak 90%-t nem használod ki, akkor miért azt a routert vásárold meg. Itt jöhet szóba az Edimax, ill. a 3Com termékei.

"Ép hardverben ép szoftver..."

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.