Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-05 18:35:36

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14358) pojzon


pojzon
tag

Sziasztok!

Szeretném a tapasztaltabbak segítségét kérni router választás ügyében. Nemsokára egy jó kis otthoni hálózatot szeretnék összeépíteni ami a következő séma mentén tervezett megvalósulni:

lesz egy router ami ugye az internet kezelésért lesz felelős, amihez kapcsolódni fog egy gigabites switch (8 portos) plusz egy nas. A switchre lesznek csatlakoztatva a vezetékes kliensek, illetve lenne egy acces point is rajta, hogy notik, telefonok, stb is csatlakozni tudjanak a hálózathoz.

A kérdésem igazából magára a routerre korlátozódik, mert nézegettem a Cisco RVS4000-as routerét és a linksys E3000-ét. A specifikációkkal tisztában vagyok, viszont nem nagyon tudok dűlőre jutni a kettő között. A wifi ezen részről felesleges, mert olyan helyen lesz, ahol nem igazán lehet ezt a funkciót kihasználni, viszont olvasgatva évekkel korábban voltak teljesítmény problémák az RVS-el kapcsolatban. Ugye nas is lesz rákötve, ezért jó lenne, ha bírná a tempót, mert nem egy lassú darab kerül felhasználásra (100Mb fölötti tempó) és hát szeretek torrentezni is, tehát az ilyen irányú teljesítmény sem utolsó szempont.

Ha esetleg van valakinek tapasztalata, észrevétele, hogy melyiket miért választaná, nagyon megköszönném ha megosztaná velem. :)

Üdv!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.