Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9657) vati válasza tkazmer (#9651) üzenetére


vati
senior tag

7 milliós lakásokat említesz, gondolom, panellakásban gondolkodsz, abból sem a jobb környéken levők jönnek szóba. Nem túl rég kerestem lakást saját célra, készpénzért.

A nagyon jól kiadható 1 szobás lakásokat hamar meg is veszik befektetési célra, nem egyszerű megszerezni. (jól kiadható = tényleg jó adottságokkal, mint közlekedés, fekvés, infrastruktúra, környezet, műszaki állapot. Ami nem ilyen, azt nem fogod 2 nap alatt kiadni, lehet hogy 2 hónap alatt se)
A kevésbé jól kiadható 2,3 szobásból irdatlan sokat találsz ha rákeresel az ingatlanos portálokon a "kiadó" rovatban - beállt, nyomott árakon, homogén piac. Ugyanebből van sok eladó is, bár igazán jót találni nem egyszerű, a többség khmm... kompromisszumos. (sötét konyha, szomszéd panelre "panoráma", gáz összetételű lépcsőház, gáz környék, rossz közlekedés, gáz parkolás stb. - vagyis tuti lesz a piacon egy jobb adottságú, ugyanannyiért.)
Esetleg abban lehet reménykedni, hogy egy bedőlt hiteles szegényember áron alul kótyavetyélt lakását meg lehet csípni. A nem kényszerjellegű eladásoknál kb. úgy működik, hogy a hendikepes lakásoktól akarnak "komolyan" szabadulni, ezekkel vannak tele a portálok, 15 példányban, itt jelentőset alkudni is lehet. A jó lakásoknál a tulaj kivár, és egyátalán nem könnyű alkudni. Inkább hagyja üresen állni -ilyet is láttam-, vagy kiadja ha tudja. Jártam úgy, hogy a foglalózás előtt egy órával meggondolta magát az illető, hogy a tök üres (és Bazilikától a Várhegyig mindenre örök panorámás) lakását mégse adja el..
Az igazán jó lakások el se jutnak a hirdetésig.

Ja, a lényeg: a lakáskiadás akkor rentábilis, ha nem adózzák le. Ahogy mindig is volt.
Vagyis simlizve, és lehet idegelni azon, mi van ha felnyom a bérlő a NAVnál. Különben nem egy aranybánya.
Annak érdemes lakást kiadnia, aki pl. örökölt és nem akarja se nyomott áron eladni, se beköltözni. Aki befektetésben, kiadásban utazik, általában megvannak a infocsatornái ingatlanosok felé, és dagad a zsebe annyira, hogy a tényleg alkalmi vételeknél rád ígérjen.

Az olcsó lakás mint befektetés, értékőrző szerintem nem tuti. Most főként nem.

Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.