- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
válasz
GoodSpeed #40 üzenetére
Azért PDA-n nem nagyon néztél Streamet.
Ezt ugye viccnek szántad?
Bármi máson is évekkel később tudtál streamelni, mert még nem létezett ez a fogalom
Egyébként rátöltött videót simán tudtál nézni egy PDA-n is.Oké 2002-ben a táblagépet feltalálta a Microsoft is.
Már 1998-ban használtam tabletet. Érintőképernyős, kézírásfelismerős, hajtogathatós készüléket, ami tabletként és notebook-ként is működött. Ráadásul piszok futurisztikus kinézete volt
Sharp Tripad.De egy kérdés: más miért nem gereblyézte össze? Ebben bizony nagy kockázat volt...
Nem volt komoly kockázat, mert a kockázatot más cégek felvállalaták, mikor elsőként kiadtak bétaverziós technológiákat. Az Apple pont, hogy kockázatkerülő. Csak akkor implemetál egy új megoldást, ha az már annyira kiforrott, hogy aránylag hiba nélkül be tudja építeni az eszközeibe (persze, van, hogy így sem jön össze elsőre).
Mondjuk régebben, még Jobs előtt az Apple is bepróbálkozott új megoldásokkal, amikkel rendre pofára is esett (pl. digitális fényképezés, PDA (Newton)). Jobs ezeket gyomlálta ki legelőször mikor visszatért a céghez.
-
válasz
Parallaxis #39 üzenetére
Azért PDA-n nem nagyon néztél Streamet. Oké 2002-ben a táblagépet feltalálta a Microsoft is.
Microsoft Tablet PC - Wikipedia
Nem mozdultak rá az emberek. 7+ évvel később meg berobbant.
De egy kérdés: más miért nem gereblyézte össze? Ebben bizony nagy kockázat volt... lásd MS példáját. Vagy megint az MS példája, lentebb írtam, hogy a nagy kockázat NEM vállalása miatt, maradtak le az okostelefon vonatról. -
Parallaxis
addikt
válasz
GoodSpeed #26 üzenetére
Pl az okostelefonok is náluk jelentek meg elsőnek.
Ugyan már.. Azért mert előtte nem okostelefonnak, hanem PDA-nak, meg Communicator-nak meg bármi másnak hívták, még voltak ilyen eszközök az iPhone előtt is évekkel.
Nekem már 2000-ben volt érintőkijelzős, ikonos, alkalmazásokkal bővíthető "okostelefonom" bőven az iPhone éra előtt.. (Alactel One Touch Com volt az első ilyen mobilom /1998-ban került piacra egyébként/.)
--
Az Apple nagy lépése az volt, hogy az addigra kiforrott technológiákat szépen összegerebjézte és egy jóval felhasználóbarátabb eszközt hozott létre, mint ami akkoriban elérhető volt a piacon. De egyetlen általa használt technológia sem volt világelső innováció, "csupán" az volt az új, hogy mindezt egyetlen eszközben hozták össze.
-
Dehogyis nem számit!
pont egy ilyen súlyú gyártó kell, hogy morálisan IS támassza alá a döntéseit.
A kitűzött céljuk a karbon semlegesség 2030-ra ha jól emlékszek.Ahogy egy ekkora piacformáló erejű vállalatnak, politikusnak, de egy vezető beosztású személynek is morális kötelességei vannak.
Lehet, hogy te elszoktál ezektől mondjuk az utóbbi évek alatt, de jobb helyeken legalább ez megvan.
A másik véglet, hogy holnaptól többet fizetsz és pofa be.
Mondjuk Magyarország nem áll távol ettől a mentalitástól. -
spect80
senior tag
válasz
LurkerSheik #35 üzenetére
A morális oldal nem számít, teljesen mindegy hogy egyik-másik gyártó miért nem csomagol töltőt a telefon mellé. Arra próbáltam utalni a korábbi kommentekben is, hogy mindegy mi a kommunikált sztori a döntések mögött, a valóság szerintem sokkal prózaibb és kizárólag gazdasági szempontok állnak mögötte.
-
Az apple arra fogta, amit elhiszel vagy nem.
Nem kell elhinni persze, mert utolag ugyanugy meg kell venni ha kell ami csomagolas.
pl magam peldaja hogy a 15pmx-hez nem vettem, a 11pro toltojet hasznalom azota is tehat mar 2 toltot megsporolt maganak penzen, meg a kornyezetnek is, en meg este feldugom reggel leveszem. Ha kell es ugyhozza az elet veszek egy 60-100 wattos toltot es evekig elvagyok vele.Csak ugye a masik aspektusa ennek hogy a nagyteljesitmenyu toltok manapsag azert brutal meretuek ha benne van az elektronika.
Nyilvan en mint user nem orulok ha csak egy darab papirral is kevesebbet adnak ha tobbet fizetek.
Ott az apple matrica a dobozban, sosem hasznaltam, ahogy a szar earpodsot sem olyan rossz minosegu muanyag volt.
Persze regen a Sony ericsson W800 hozta a jo minosegu agybadugost a csomagban. Akkoriban amugy se volt mas alternativa fulesben csak a sajat csatlakozos.A tobbi gyarto mire hivatkozva hagyta el a toltot, tudsz rola valamit?
Vagy csak ugy kihagytak mert csunya apple rakenyszeritette oket hogy profitot noveljenek?
Jarhatna a Samsung is a userek kedveben.
De megint pont azt hagyta ki a csomagbol az Apple ami a legkevesbe fajo manapsag. Erdekes, hogy mas nem elemzi a piacot. -
spect80
senior tag
válasz
LurkerSheik #29 üzenetére
lehet azon vitatkozni, hogy ez a marketing kategória vagy nem, de pl. az apple a ip12 bemutatóján környezetvédelmi okokra fogta a töltő kihagyását [link]
az hogy az apple just works minden más meg beta testerség pont olyan mítosz, minthogy az apple mennyire foglalkozik a környezetvédelemmel -
válasz
adamklark #30 üzenetére
Tesómnak is buds live van még új samsung telóhoz kapta én is használtam egy ideig ilyet.
olyan szellősebb érzetet ad, hogy nem agybadugós, de a hangzás miatt jobb az in-ear.
a transparency mód picit próbálja ezt imitálni de fizikailag akkor is légmentesen be van dugaszolva a fülem. -
Nekem aztán oly mindegy, hogy mitől lesz jobb de egy 1 centis szár a száj irányába néz, a buds pedig a fülben oldalra, azaz a számból jövő hangot biztosan nem tudja olyan irányítottan észlelni a mikrofon.
Szerinted mitől jobb akkor az airpods? (mint mondom azzal se vagyok elégedett)Most az új samsung buds akkor miért vált száras kialakításra, feladva az eddigi designt, ha ettől semmi nem jobb?
Samsung QN90 tévéhez csatlakoztatva a budsot botrányos a jel.
4-5 méter után akad, szakad.
Airpodsal a mélygarázsban lazán átsétálok a kocsitól a tárolóig ami kb 20m, közben betonfal, miközben telefonálok.
Ezek csak apróságok, ami megint a just works lenne. -
-
adamklark
senior tag
válasz
LurkerSheik #23 üzenetére
Nekem volt mind2 Design és őszintén jobban bejott nekem a Samsung irány. Hangminőség is jó volt hívás közben is. Kár hogy felül erre a vonatra a Samsung de akkor mást veszek. Most például open air irányba mentem mert kényelmes (a sokat szídott Samsung buds live /bab is jó volt nekem anno)
-
Biztosan van benne olyan amit mondasz, de marketing bullshit semmiképp hiszen ezt sose mondják.
A Just Works’ pedig a normális lenne, csak már mindenki hozzászokott manapság, hogy félkész termékeket vesz általánosan.De meg is fordíthatjuk, miért jó ha kijön egy cég beta termékekkel az innovációra fogva? Persze az Apple is bakizott már nem egyszer.
Én nem akarok beta teszter lenni.
A kínaiak viszont abszolút annak nézik a vásárlóit.
A Samsung Flip és Fold vonal is ilyen nekem, értelmes célja nincs ilyen formában és kialakításban nekem, de a gyártók részéről pedig értem hogy a kutatás fejlesztésbe ölt pénzeket szeretnék mihamarabb viszontlátni.Engem mint usert viszont ez nem érdekel.
Valahol a golden mean kéne. -
helixP
nagyúr
válasz
LurkerSheik #23 üzenetére
Komolyan gondolod, hogy attól a fél centis pöcöktől lesz jobb az egyik a másiknál?
(Azzal együtt, hogy elhiszem, hogy Airpods a jobb.) -
helixP
nagyúr
válasz
Parallaxis #20 üzenetére
Igen, ezt is csinálta, plusz meg mert lépni totál új dolgokat is.
Pl. az iTunes és AppStore mint olyan, vagy épp a perifériák "Apple-szintű" integrációja, vagy a ceruza nélküli érintésre optimalizált GUI. Ezek mind ming innovációk.Sok mindenben meg valóban kiforrottabban csinálta meg azt, amivel mások bénáztak (Earpods, NFCs fizetés, Tabletek).
-
Pl az okostelefonok is náluk jelentek meg elsőnek.
Steve Ballmer azt mondta, hogy a Microsoft azért maradt le ezen a téren, mert amikor meglátták az iPhone-t, elsőnek az volt személy szerint az első gondolata, hogy óriási bukás lesz mert nincsen fizikai billentyűzete. Nagyot tévedett. -
Shyciii
veterán
válasz
Parallaxis #20 üzenetére
Az Apple soha nem volt innovátor!
Ebben hatalmasat tévedsz. Vagy nem a legeslegelejétől követed, vagy hiányosak az ismereteid.
-
válasz
Parallaxis #15 üzenetére
Samsung hamar felismerte az Androidot, HTC után ők reszelték a Galaxy Nexust is ugye.
Az iPhone 3GS-t másolta a Galaxy S1 elvileg.
A telefon nekem nem hasonlít szerintem,
de marketingben, megjelenésben rengeteg dolgot elloptak kicsit ergyább minőségben.
Bezzeg a Samsung Wave sorozatot össze tudták legózni minőségi anyagból.
-
válasz
adamklark #14 üzenetére
Design + funkcio.
Van buds 2 pro-m es airpods pro 2-m is.
A mikrofon mindkettonel hagy kivannivalot maga utan, viszont a fizikai kialakitas miatt ertlemszeruen az airpods jobb valamivel.
az airpods bolcsoje sokkal ergonomikusabb kivenni-berakni mint a buds-ot fekvo allapotba beleforgatni. Ez mas fekvo bolcsos fulesre is igaz.Megszokhato a buds is csak ergonomiai katasztrofa, az erinto felulet is.
A samsung mar azert se akart ugyanolyan kialakitasu fulest mikor megjelent az airpods. Jol labon is lotte magat vele.
Most korrigalnak valamit legalabb. -
-
spect80
senior tag
válasz
Parallaxis #20 üzenetére
Esélyesebb, hogy inkább azért csepegtetik ezeket a technológiákat, hogy fenntartsák a folyamatosan magas keresletet. Nincsenek rákényszerítve, hogy minden puskaport egyszerre ellőjenek, mert akkor a következő generációt ki venné. Ez csak egy marketing bullshit, semmi több. Pont mint a környezetvédelem miatt kihagyott töltőfej, vagy a jack kihagyása a hogy vedd a 2 évente eldobható 100.000-es bud-ot, vagy a végletekig ostoba értesítési rendszer és AOD, hogy értesítésre inkább vedd az órát és még sorolhatnám.
Az IOS 18-al érkező szabadon elhelyezhető ikonok és átméretezhető widget-ek sem egy rocket science, amit évekig csiszolgatni kellett hogy mostanra érjen be. -
Parallaxis
addikt
Az Apple soha nem volt innovátor!
Mindig megvárta, hogy az adott technológia elérjen egy adott szintre és csak akkor használta fel némi többlettel a konkurensekhez képest.
Így a vásárlók mindig azt tapasztalják meg, hogy ok, X cég már készített ilyet, de azzzal mennyi gond van még mai is, bezzeg az Apple megoldása már elsőre stabil, jól használható, felhasználóbarát stb. -
helixP
nagyúr
válasz
Parallaxis #15 üzenetére
A kérdésedre a válasz: nem. Nem azért.
Az utóbbi években a trend egyértelmű. Az Apple óvatos trend követő, kiadta a kezéből az innovációt. Üzletileg bejön neki, de már rég nem innovátor. (Nem, az nem érdekel, hogy az épp aktuális új chip hányszor nagyobb kapacitást nyújt, amit senki sem használ ki Facebookozás közben)
-
válasz
Luck Dragon #17 üzenetére
-
-
válasz
Parallaxis #15 üzenetére
Akkor a Xiaomi?
-
Parallaxis
addikt
válasz
LosBlancosRM #13 üzenetére
Nem bántásként, de jó eséllyel nem azért léteznek ma Samsung mobilok, mert gyorsan lépett és elsők között másolta le az iPhone Android szinten másolható megoldásait?
Ha jól emlékszem még per is volt belőle..Jó pár akkori gyártóra max könnyes szemmel emlékezünk, mert ezt a lépést késve, vagy sehogy nem lépte meg...
Egyébként meg valóban, ez oda-vissza megtörtént már az elmúlt 17 évben nem egyszer..
-
adamklark
senior tag
válasz
LurkerSheik #10 üzenetére
Milyen értelemben? Nekem jobban bejott az eddigi design
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
LurkerSheik #10 üzenetére
Mint ahogy az Apple fordítva a megannyi Samsungos dologra?
-
TomFace
tag
Végre! Ízlések és pofonok, engem eddig a korábbi design tartott távol a Samsung ilyen típusú termékeitől.
-
Akkor most rájöttek úgy 6-7 év után, hogy az Apple ezt a házi feladatot ismét jobban oldotta meg. Elsőre.
-
Zoolee19
senior tag
Én Pro 2-t használok, dizájnja és minősége is tökéletes.
De a 3-assal már elveszíti az egyéniségét, amit eddig kínáltak.
Kár értük, hogy besorolják abba a sorba, amibe a többi gyártó.
-
janeszgol
félisten
Ha ettol jobb lesz a mikrofon minosege, akkor ok.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
A Molyember #5 üzenetére
Pont ezért szeretem a pro 2-t és a live-t is. Nekem tetszett ez az irány és baromi kényelmesek is.
-
helixP
nagyúr
válasz
A Molyember #5 üzenetére
Ízlésen nem vitatkozunk de NEM nincs igazad. Mindent csak ezt ne
-
A Molyember
tag
Mondjuk ez jobban nez ki, mint az a butt plug, amit eddig arultak.
-
válasz
Luck Dragon #3 üzenetére
Eddig ez az a száras megoldás annyira elterjedt volt, hogy az olcsóbb gyártmányok is ezt használták. Meglepő,hogy ennyi év után arra vált a Samsung is.
-
Akkor marad tovább a kettő , nem mintha csere érett lenne .
-
válasz
ergoGnomik #1 üzenetére
Inkább a Huawei... stb idézi
-
ergoGnomik
tag
Megjelenése viszont inkább a Huawei FreeBuds Pro vagy Apple AirPods Pro fülhallgatókat, mint bármit, amit eddig a Samsung TWS fronton kínált.
Ebből a mondatból nem hiányzik valami?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Óvodások homokozója
- Nintendo Switch 2
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 11
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Medence topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest