Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90299) julius666 válasza #31733248 (#90294) üzenetére


julius666
addikt

Rengeteg szó esik itt az állampapírokról, de miért csak ebben gondolkodtok?

He?

A jövő nagy cégei jelentős részben Kínából, Indiából fognak kinőni, ezek iránt miért nem érdeklődtök?

Mert ezt csak te veszed ilyen biztosra, a feltörekvő tőzsdék meg mocskosul kockázatosak. Indiait nem vágom, kínai tőzsdén viszont amit megveszel papír arra semmi garancia nincs, hogy valódi részesedést kapsz vele. Egyrészt az állampárt az úr, másrészt nagyon gyakoriak az átbaszások. Talán pont az alibabáról láttam nemrég egy videót, hogy amit kapsz részvény címén annak valójából mennyi köze van a tényleges céghez (nem sok).

Az általam előnyben részesített ingatlanok sem képesek felkelteni bennetek az érdeklődést?

Meg szabad kérdezni kb. milyen nagyságrendű tőkével ingatlanozol? Teljesen más az ingatlanba fektetés kockázati faktora akkor, ha több száz milla felett rendelkezel és a tőkéd egy részéből tudsz több ingatlant is venni (porlasztva a kockázatot), vagy ha csak 50 millád van és egy db szaros panel elviszi a tőkéd felét. Belenyúlsz egy rossz pecóba/albérlőbe és könnyen tud bukós lenni az egész.

Arról nem is beszélve, hogy ez mennyire nevezhető passzív befektetésnek. Átlag kisbüfi szerintem passzív befektetéssel és mellé a szakmájában pénzkereséssel sokkal jobban jár, mintha ingatlanmágnást akarna játszani.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.