Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
90k hsz
-
Manitou
veterán
vagy csak en nem ertem a logikat? Allamkincstarnal 2.89%on (osztol kb 9%on) ciki az eurot parkoltatni, a revolutban nem bizunk, de azert a taktaharkanyi jezusszive kft ciprusi stromanja altal vezetett noname online ceg 1.31%os offerja annyira utos, hogy rogton biztonsagosabbnak tunik mindkettonel?
ezt igy hogy?
Hasonló fogalmazódott meg bennem is.
-
avl
senior tag
válasz
PredatorZoli #89992 üzenetére
-
-
KIA Ceed
tag
Sziasztok! Segítenétek, mi az alapvető különbség? Cél, Nasdaq követő Eur ETF, megvéve TBSZ-re, tartalékként, nem kereskedve vele...köszönöm!
iShares NASDAQ 100 UCITS EUR Hgd Acc ETF - IE00BYVQ9F29
Xtrackers NASDAQ 100 UCITS ETF 1C - IE00BMFKG444 -
Kobe
veterán
válasz
Yager01 #89989 üzenetére
Pont annyira tunik jonak mint az FTX es tarsai
Azok is eleg jol sultek elvagy csak en nem ertem a logikat? Allamkincstarnal 2.89%on (osztol kb 9%on) ciki az eurot parkoltatni, a revolutban nem bizunk, de azert a taktaharkanyi jezusszive kft ciprusi stromanja altal vezetett noname online ceg 1.31%os offerja annyira utos, hogy rogton biztonsagosabbnak tunik mindkettonel?
ezt igy hogy? -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
PredatorZoli #89990 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
Yager01 #89989 üzenetére
Nekem van mert hitelkártyát adnak, de úgy működik mint egy debit kártya, hátha valahova csak az jó, akkor legyen, de ritkán használom, és nem tartok rajta pénzt.
Jól látom, hogy valami kamatot adnak? Ilyenkor abból magamnak kéne adózni?
szerk.: Rég voltam már belépve az appba, most beléptem és már videós azonosítás van, számokat kell beolvasni, meg rendőrségi fotót csinálni.
-
Yager01
senior tag
Ezt ismeritek? Több értelme van sztem itt pihentetni az EUR-t mint REVO-n. Vélemény...?
[link] -
-
aujjobba
addikt
Nekem ki kellene juttatni, mert csak Erste es KBC fut nalam.
A Raiffeisen SEPA utalasrol anno ezt jegyeztem fel:
Eurós számláról euró utalás
nincs konverzio -> 0.16% min 273 Ft max 6537 Ft + tr. illetek 0.3% max. 6ezer Ft
Ez nyilvan valtozhatott azota, de ha valtozott is, nem hiszem hogy olcsobb lett.
Privatbanki kondiciokat nem ismerem. -
avl
senior tag
válasz
aujjobba #89979 üzenetére
nem akartam Revo-t "hatranyba" hozni
igen, nekem ott van a legtöbbem, volt Randomnal rosszabb, Erste-nel jobb kondikkal, en onnan nem juttatom kia kis havikat en is Revon csinalom/tam (vagy epp ZEN-en, mig az 5000€-s limittel jo volt), csak annyit "akartam evvel mutatni", hogy ha elegendöen nagy a váltando összeg, akkor sima magyar bank is jo
mindenkinek a maga szitujara kell nezni, hol mi egyeb mit jelent neki (Revo dij vagy mas csomagja, ki-be utalasok banktol ha van, Revo befagyi, akármi, ...)
tenyleg kivancsi lennek Erste is ilyesmi e, korabban talan K&H is mintha jo arfolyammal lett volna emlitve
-
vnorbi
aktív tag
WebKincstárban más sem találja az Összevont havi számlakivonatot decemberre? Azt amin az MNB-s jelszó (QR kód) is van. Pár napja szerintem jött róla szokásos postafiók üzenet, de nálam nincs ott az E-számlakivonatok közt. Azóta már 2022 negyedik negyedéves kivonatok is elérhetőek lettek, de az utolsó havi nincs meg.
-
aujjobba
addikt
Szerintem nem jo bunti nelkul nezni a Revo-t, hiszen ha nem akarsz plusz valtasi dijat elo kell fizetned, ami pedig szinten koltseg.
Most igy ha jol szamolom 1M eseten a Revo-tol 2505 EUR-t kapsz, a banktol 2479-et, a kulonbseg 26 EUR kb. 10ezer forint.
Ertem, 1M osszeghez kepest ez keves, de megis a fene szeret fizetni 10ezret ha meg is sporolhatja
A tizmillios tetelre adott arfolyam mar tetszik, ott lehet en is a bankot valasztanam, de talan mar 5milliora is.
Csak ugye egy baj van, a banki devizaszamlarol a valtott osszeget ki is kell juttatni, ami borsos, legalabbis amikor legutobb errol beszelgettem a Rafis emberrel o is belatta, hogy versenykeptelen.
(nincs privatbanki statuszom, csak a sima premium)szerk.
Jobban meggondolva azt hiszem, te a befekteteseket is naluk intezed, igy nem tudom milyen feltetelekkel tudod a valtott osszeget felhasznalni, marmint hogy van-e ingyenes atvezetes vagy ilyesmi. Tehat a kijuttatas nalad lehet nem is tema. -
avl
senior tag
-
donat_sz
senior tag
itt maradok kivárással, hiszen nekem nagyon kevés a diverzifikáció a cégek száma okán és a megadott kiválasztási elv se igazolja, hogy ez miatt teljesített ilyen jól.
Ettől még az elmúlt 3 évben szépen muzsikált és az is szimpatikus hogy nem a piaci értékeltség alapján van súlyozva.
-
törölt tag
Volt szó a legókról tavaly...
Ez az 1995-ös kalózhajó pl meg van nekem
-
Vesa
veterán
válasz
Vision #89960 üzenetére
Barátom mindössze 2 hétig hirdette a full extrás, exkluzív agglomerációban lévő házát kiadásra, havi 650k-ért. És jöttek rá, bár nem sokan, de azok komolyak voltak. Azóta már ki van adva stabilan. Egy külföldi cégvezető vette ki a feleségével, aníg itt intézik a magyar leányvállalatuk ügyeit. Viccesen olcsónak tartotta, ilyen szintű házat ennek 3-4-szereséért bérelhetne mondjuk Németországban.
-
richson
csendes újonc
Én már próbáltam a "beadok egy megbízást ami tuti nem teljesül" témát, igaz nem kiutalásra, hanem azért, hogy abból a devizából vegye a részvényt amelyikből én szeretném. Az működött.
-
donat_sz
senior tag
én a nem eur hedge verziót hasonlítottam össze! just etf-en a jpgl-lel 1 és 3 évre. Ahogy látom aujjuba is.
Abban egyetértek, hogy mélységében ismerve a metódust tisztábban láthatnánk, hogy ez egy jó index rossz éve volt és ezért teljesített alul a jpgl-lel szemben vagy tényleg jobba jpgl. most csak a rövidtávú adatokból tudunk okoskodni
valamint anno a módszertan alapján úgy emlékszem volt egy RR excel amiben a jpgl-t is lehetett szimulálni a legkeresettebb faktoros etf-közt. az talán segíthetne egy összehasonlításban.
-
aujjobba
addikt
Mit kell itt latni?
Marmint, en a 3eves evesitett hozamot irtam, a kepen pedig egyes evek teljesitmenye van.szerk.
Jah ertem, bocs, tehat 2020-ban az ishares volt jobb, '21-ben a JPGL, utobbinal meg nincs adat '19-re mert akkor indult csak az alap/index.Egyebkent eleg szepen elter az iShares teljesitmenye az indexetol.
Mondjuk erre valasz lehet, ha az index teljesitmenyeben nincs benne a hedge koltsege. -
nort_on
senior tag
válasz
Vision #89960 üzenetére
Nekem a saját tapasztalat kiadás és eladás szempontjából is az ingatlanos. Nagyon nem akartam bevonni, azt gondoltam, hogy nem is vagyok hülye hozzá, de beláttam, hogy máshogy nem fog menni. Ez van.
Vesa nem kell addig várni, a kínálat már most is sokat nőtt YoY. Nyugaton már elindultak a leárazások is, UK, US. Itt is lesz.
-
avl
senior tag
válasz
donat_sz #89931 üzenetére
nem tudom, de erdekes lenne: mekkora szerepe volt "JPGL elmult idökben jobb ennél" -ben épp a $ erösödése; es mekkora az "ügyesebb multifaktor kombinacio"
nyilván az elmult idökben, mikor a $ erösödött, akkor ugyanaz a cucc is €-ra hedgelve cumi volt a nem €-ra hedgelthez kepest
illetve: tudom, hogy nem annyira temailag [hisz modszertan ugyanaz ...bár akkor is lehetne, hogy X modszer Yideig beválik, aztán meg nem; de nyilvan: erösen ugy gondolt, hogy multifaktor nem ilyen lesz] de nyelvileg passzol ide: elmultban jobb volt + mean reversion = ...
ugye "mean reversion" es nem "nice reversion" :-))) innen "lopva": [link]
-
-
avl
senior tag
válasz
aujjobba #89917 üzenetére
egyetértek, hogy az nem egyértelmü, hogy " relatively low market
cap companies (size)"persze lehet ugy is nezni, hogy az msci world top 10-éböl nincs mind benne :-) [link]
igen a TER - talán a nekem szimpi, többeknek nem hedge miatt is - magasabb ...de ugye a TER sajnos nem "T" költség
persze, hogy mas a sulyozas, mint JPGL, összetétel is;
az en szemszögemböl ez persze jo: több (valos, realis) faktor alapjan valaszt és mégsem csak JPGL, azaz: multifaktoros, széles ETF-ekböl diverzifika lehetösege (bar USA: 73.7 - 71.0%, Japan 6.7 - 6.7%; viszont szektorok sulya érdemben más:
[link] [link] [link]
illetve en a hedge miatt bukkantam rá, nekem az itt úgy tünhet "becsípödésem"a JPGL indexenek elmult performance-a nem ismerhetö valahonnan ?
msci world diversified multiple factoré ugye szépen megvan: [link] -
Sisco2
tag
-
Vesa
veterán
válasz
Vision #89939 üzenetére
MIért lepett meg? Az albi piac pörög, sőt, további emelkedés várható az elemzéek szerint. Más kérdés, hogy a befektetett összeghez mérten jelenleg minimális a profit, akár egy mezei állampapírral összevetve is (főleg ha hosszabb távon, mondjuk 5 év utáni lelakás miatti felújítás költségét is beleszámítjuk). De igény az van az albérletekre. Olvastam valami elemzést a napokban, hogy az ingatlanpiac kezd beleállni a földbe, a vevők száma drasztikusan esett, tavaszra a kínálat jelentős növekedését is várják, viszont az albérletek iránti igény csökkenését egyelőre nem.
-
ngaba
aktív tag
Elvileg most januárban átalakítják a PMÁP-okat (a jelenlegi sorozatok helyett újakat bocsátanak ki), be lett lengetve a 4 éves PMÁP kivezetése, plusz esetleges futamidőnövelés stb. De nem biztos, hogy meg is valósul. A PMÁP futamidő hosszabbításról (10 évre?) már tavaly is volt szó, aztán tavaly nem lett belőle semmi. Attól is függ, mennyire kell majd a költségvetésnek a lakosság pénze.
Szerk.: Én egyébként arra számítok, hogy a 6 éves prémiumát leviszik 0.75%-ra, és lesz egy még hosszabb 1.5%-os prémiummal. Aztán majd meglátjuk.
-
da.
tag
kaptam KBC ajánló linkeket priviben, nagyon köszönöm!
ha KBC lesz, a leggyorsabb fórumtárs linkét használom. -
concret_hp
addikt
etf kereső kbc-hez: https://www.kbcequitas.hu/befektetesek/etf-kereso
meg küldtem ajánló linket
kbc support tök gyorsan válaszol emailre, annak idején én azért ott nyitottam mert a budacash + questor után jobbnak láttam, ha nem egy random magyar kft-nél van a pénz amit csak a magyar felügyelet "ellenőriz".
-
lunatik
friss újonc
sziasztok,
szeretnek KBC-nel levo USD-t a leheto legolcsobban a Webkincstarhoz kuldeni EUR vagy HUF szamlara.
melyik a legjobb? melyik lehetseges egyaltalan?
- direktben ugye nem valt a KBC devizat, kerdes ha beadok pl. egy HUF-os megbizast ami biztos nem teljesul, de atvaltodik a penz, akkor azt engedi kiutalni tovabbi ugylet nelkul? ugy erzem ezt ok nem banjak, csak a jogszabalyok miatt nem valhatnak kozvetlenul. probalta ezt mar igy innen valaki?
- ha ez nem megy, es nyitok USD devizaszamlat pl. a Raiffeisennel (ugy tudom ingyenes) es oda kuldom ki akkor az menetkozben atvaltodik es vissza a lehetseges kozbeeso bankok miatt vagy a kuldott osszeg erkezik pontosan? (onnet mehetne Wise-ra, majd MAK)
- tovabbi opcio a Revolutra ki az USD-t; de neztem Revolutnal a szamlaimat ami tulajdonkeppen egy szamla, mert az appban barmelyik devizahoz tartozo adatoknal ugyanaz a LT IBAN szam szerepel (ami hivatalosan EUR, gondolom). ha ide kuldom, egy masik orszagba, valtanak kozbeeso bankok mielott eler a Revolutig? ha elert a Revolutig a USD es nem lett kozben valtva akkor a szamlamon USD-ben latom majd vagy a Revolut masban (HUF vagy EUR) irja jova (bar ezt valoszinutlennek tartom)?
bocsi a sok kerdesert, koszonom ha barki barmelyikre tud valaszolni! -
aujjobba
addikt
A KBC feluletei sokkal atlathatobbak, kenyelmesebbek, modernebbek.
Az ETF-ek szamat nem tudom, ami nekem kellett az megvan, de van kulon menupont arra, hogy uj eszkozoket vetess fel veluk.#89941 peetie1
Azt megvarom, vagyis nalam altalaban a 10.-e (fizetesnap) es a 22.-e (Revolut ingyenes-limit fordulonap) szokott lenni a vasarlas napja (persze ha van 2x is penz a honapban, ez ritkan jon ossze viszonylag).
Momentumbol (IS3R) magas az atlagaram (54.78 EUR vs. 51.08), azt talan lehetne kicsit lejjebb vinni.
Az XDEV eros pluszos, az viszi a hatan gyakorlatilag majdnem a teljes profitot, aztan a JPGL es a ZPRV, a tobbiek kb. nullan vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest