Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85857) .mf válasza ngaba (#85856) üzenetére


.mf
veterán

"Tehát az a terv, hogy az infláció alaposan megcsapolja majd a forint-megtakarításokat (is). Jelen állás szerint a P(E)MÁP-on kívül az összes forint megtakarítási forma felejtős."

Jóreggelt... Ez már egy hetes lerágott csont, hogy a 18%-os O/N betétekből további köröket kizártak, de hagytak még pár kiskaput. Az pedig éves lerágott csont, hogy a jegybank nem vagy csak későn interveniál a forint mellett, ezzel végrehajtva egy csúszó leértékelést. Aztán még a tetejébe jött sok egyéb tényező: háború, EU-s pénzek, és új mélységekbe taszajtották a forintot, meg még ott az infláció is. Eddig is tisztán látszott. Én is ezért tartom a megtakarításaim nagyobb részét devizában (sajnos csak euró és egy kevés font, mert ezeken jöttek a bevételek), a forintos rész csak egy tervezett lakásvásárlás, illetve felújítás miatt maradt, de jövőre ahogy nekilátok a felújításnak, elkezdem felhasználni.

A mostani 28-as P€MÁPot se mondanám jó dealnek: 2.85% jövő őszig, bicsplíz? Tegnap fordult a 26X, az a következő félévre 10.55%, na az már valami. A 28-as majd csak fordulás után lesz érdekes.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.