Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80070) üzenabakusz válasza allampapir (#79928) üzenetére


üzenabakusz
tag

Ha beírom, hogy 36 hónap, akkor a BMÁP esetén is van - 4 029 Ft díj. Ezt már a PMÁP-nál megértettem, hogy miért, és a kis súgóban ([Miért van díj, ha a futamidő végéig megtartom?]) le is írtad.
Ezzel kapcsolatban két megjegyzés:
1. A súgót lehetne frissiteni, hogy mindez a BMÁP-ra is vonatkozik.
2. A másik már egyedi vagy szubjektív: nekem az a logikus, az volna az alapértelmezett, hogy az állampapírt megtartom végig, továbbá az, hogy az időközben megkapott kamatból nem vásárolok újabb papírokat. Hogy azt mire költöm, az egy másik ügy.
Még abban az esetben is, hogy ha az időközi esedékes kamatokból új papírokat vásárolok (ami egyáltalán nem biztos, hogy BMÁP lesz, hanem az akkor leginkább tetszetős papír, aminek futamideje és egyéb kondíciói ismeretlenek), ezt nem keverném bele. Még az is lehet, hogy egészen más típusú papírt veszek belőle :DD
Ha neked vagy a többség nem így gondolja, akkor is jó volna legalább egy olyan kapcsoló, aminek beállításával az összes nem tőkésedő papírhoz az általam leírtaknak megfelelően számolna a kalkulátor. Tehát nem lenne eladás díja, cserébe az időközi kamatokat csak egyszerűen hozzáadnád, és persze nem kerülnének bele a számításba a kamatokból vásárolt papírok értéke sem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.