- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- moonlight115: Privát, oh!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Quake III. , ahogy nekem kezdődött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Tom1939 #348834 üzenetére
M4-t M0-M3 autopalya csomopontig ki kene vinni, onnan polus-Azsia cenetrektol az mar nincs messze, masik felen meg ki Törökbálintra
az M3-t eszakon Dunkeszi-Fót M2, mas iraynban Ulloi-t lekovetve Vecsés erintesvel Ferihegy2-re
M2 mehetne kifele tovabb BAH csomopont - Kelenfoldi PU, Őrmező, Gazdagrét, Budaörs
illetve a Pillango utcanal a lakotelep meg a HÉV oldalára atpattintva Kistarcsaig es kéregvezetésben az M0-g
...mert az egy gigabaromsag, hogy az egesz lakotelep allandoan a 2x2 sav + zebran at eri el csak a metrot ott
....afkorz mindenhol IS persze P+R-k rendesen
amig ezek fele sem valosult meg es nincs epites alatt a masik fele mar, mit is akarunk? -
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Tom1939 #348804 üzenetére
Van egy rakás kisváros, ahol ezzel nincs gond. Van egy főút, ahol lemegy az átmenő forgalom, minden más a helyieké. Például Deszk a 47-es úton. Vagy 10 évig jártam arra hetente, de szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hányszor tértem le a főútról.
Na, ez hiányzik Budapestről, hogy nincs egy olyan út a városon belül, ami a városon átmenő forgalomnak van alárendelve. Oké, van M3 bevezetőnk, M1-M7, M5, stb bevezetőnk, de ezek a körutak magasságában véget érnek, vagy amiben folytatódnak, azon lépten-nyomon becsatlakozó keresztutcák, kocsibeállók vannak. És csodálkozunk, hogy sok az autó.De a helyi lakosnak is az az érdeke, hogy a nem oda való forgalom zavartalanul lemenjen. Vagy a helyi vállalkozásokat meg lehessen közelíteni.
-
tototos
addikt
válasz
Tom1939 #348807 üzenetére
Szerintem összefügg a kettő olyan szempontból hogy mindkettőnél önös érdek van. Azért megyek a leálló sávban mert sietek/fontos dolgom van. Azért megyek be a városba kocsival mert büdös a tömegközlekedés/tovább tart stb. Ahogy macilaci írta egyéni döntés hol dolgozol és hol laksz és hogyan szervezés az életed.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #348804 üzenetére
És arról nem beszélve hogy az átmenő forgalomból lesz pénze az ottani szolgáltatóknak (étterem, cukrászda, stb). Ha nem tud arra menni a "tehetős" réteg akkor lehúzhatják a rolót záros határidőn belül. Mert ez a réteg nem fog felülni a trolira ami átszeli a kerületet. Bicajjal meg még inkább nem fog menni, hogy leizzadva érkezzen meg az uticélhoz.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Tom1939 #348797 üzenetére
Szerintem nincs így. Kollégám Kajászóra költözött, 2000 m2-es telek, vályogház, kutya, macska, birka, gyümölcsös, stb. Értem én, hogy agglomeráció, de az már egy másik megye. És sír, hogy havi 120k-t tankol munkábajárásra. Nem volt kötelező sem kiköltözni, sem másik megyébe költöznie, se megtartani ezt a munkahelyet.
Egy település vezetése igenis a lakosok seggét nyalja! Majd ha ez megvan, vagy épp a lakosságszám kritikus szint alatt van, akkor jöhet más.
-
válasz
Tom1939 #348159 üzenetére
Én se, csak reméltem, hogy ezek a visszatartó erők végül eljutnak a döntéshozók agyába is. Talán úgy néz ki, igen.
Biztos jó Allah nevében feláldozni magad a40 szűzaz igaz ügy reményében, de erre lehet a lakosságnak csak elenyésző része hajlandó, és az utána érkező megtorlás meg jobban fog fájni, plusz akkor tömeg/sorbanállás lesz Allah előtt, és lehet neked már csak a csúnyák jutnak(bocsánat)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Tom1939 #347235 üzenetére
Zuglóiként miért? Oké, Rákosrendező nem egy sikersztori.
Viszont engem különösebben nem zörget, mit csinálnak a 4-6 vonalán belül. Legfeljebb az Andrássy-Erzsébet híd-M1-M7 bevezető útvonalon megyek, de ha be van állva, akkor a Hungária-Szerémi-Egér út is ugyanannyi idő.
-
válasz
Tom1939 #347235 üzenetére
Pár dologgal én sem értek egyet, és engem is zavar, de itt 1-2 bosszantó dolgot páran úgy adnak elő, mintha személyesen ellenük elkövetett gyilkossági kísérlet lenne
Valahogy élhetővé kéne tenni ezt a várost, és valakinek mindig a tyúkszemére fognak lépni. Kérdés az a jövőre nézve élhető és okos döntés lesz-e, vagy csak nettó agymenés... Ezt azért mérlegelni kéne, mielőtt atarlósivetési varjút sírjuk vissza vagy olyat, aki a jelenleg regnáló rezsim holdudvarához kötődik. -
válasz
Tom1939 #346717 üzenetére
Én meg pont a RAV4-et dobtam amiatt, hogy pár hónapos tesztautó "bőr ülése" ramatyabbul nézett ki mint a 17 éves VW ülése. Ráadásul náluk még szerepelt is a szar motorok között egyik dízelük. Én valszeg bemevezek egy 250 LE-s B4-es benzinmotoros XC60-ra. Nagyon rajta vagyok, ha sikerül megvennem, majd beszámolok a tapasztalatokról. Valóban írnak külföldi fórumok létező hibákról, de nem a motorok oldaláról. Sokkal inkább elektronikai, szofvtveres hibák halmaza, amit többnyire tudnak is orvosolni. Viszont ezek a hibák más autóknál is jelen van.
-
válasz
Tom1939 #346702 üzenetére
Nekem ezek hevenyészett információk, semmi konkrétum nincs bennük. A mostani motor palettáról, a régiekről meg főleg nem tudsz olyan tervezési szarvashibákat listára tenni mint pl. amiket elkövettek évtizedek óta a VAG-nál. Neked sem kell magyaráznom, h az üzemeltetéstől, karbantartástól mennyi minden függ. Az amerikaiak autó gondoskodás terén legalább annyira trógerek mint pl. Európában a finnek.
-
válasz
Tom1939 #346642 üzenetére
igen az NX 4,66 méter, a Volvo meg 4,70 de inkább haladnék kisebb irányba, mint nagyobba.
a feleségem CX5-je 4,55 és az se kicsi nekünk, ehhez képest a Tiguan pár mm-el keskenyebb és 1 centivel rövidebb, mint a CX-5
szóval nekem ez a 4,5 méteres "C" SUV szegmens méretre megfelelő.
volt egy kitérőm a 4,75 hosszú Kodiaq irányába, de kényelmetlen vele otthon parkolni, és szinte soha nem használtuk ki a hosszát.
és szívesebben veszek egy jobban extrázott "kicsi" autót, mint egy fapad "nagyot" -
válasz
Tom1939 #346632 üzenetére
most NX350h van, és csak a pluginség hiányzik belőle
a 450h állítólag még a mostaninál is jobban szedi a lábát, 6,3 alatt van meg a 0-100 hiába szívó a 2,5 literes benzines. nekem 7 eleje a 0-100 (7,3-7,4 körül mértem legutóbb) szóval attól, hogy nem turbós igazából nem megy gyengébben, mint az 1.5 TSi-vel kombinált 272 lovas Tiguan
a listában egyébként a pluginség a közös főleg.
a Volvo több szempontból lóg ki amúgy, egyrészt 20 centivel hosszabb a másik kettőnél, és vagy 4-5 évvel idősebb konstrukció is, de nagyon élném a skandináv design-t, a világos szövet ülést meg a nyílt pórusú világos fabetétet [link] meg a 450 lóerős rendszerteljesítményt is
ahogy a hírekből lejött, a Q3 egyébként nem ANNYIVAL drágább, hogy ne kerülhetne a listára, vannak azonban fura dolgok vele, például az újradefiniált index/váltókar egység, meg a vezető előtti kijelző, amiben én inkább a Tiguan hagyományosabb kialakítását kedvelem. az Audi viszont karakteresebb (mondjuk ki: szebb) mint a Tiguan, ami jellemzően egy sima gombóc SUV. -
kenwood
veterán
-
szebe
addikt
válasz
Tom1939 #345506 üzenetére
Úticéltól függően van hogy inkább AT - GER - CH - FRA az útvonal télen.
Ha kellően "északi" a cél, akkor az olasz mellé bejön a francia pályadíj is, vagy lehet rövidíteni az alagutakon (Fréjus, Mont Blanc) 70 eur/autó retúrért. Na ilyenkor inkább vállalunk egy kis kerülőt
-
KAMELOT
titán
válasz
Tom1939 #344262 üzenetére
SUV a legjobb. Kényelmes ki/beszállás, magasat ülsz, jól látsz mindent, kényelmes üléspozíció a gerincnek, nagy kuffer, nem ér le az alja, stb.
weiss: 10/1 menne, de lehet az sem.
Piroson átmegy, zebrán lévő gyalogost lexarja, dupla vonal lexarja stb.Blindmouse_: Mivel 1990 évek elmúltak és 2025 van ezért illendő lenne a parkolókat is nagyobbra / szélesebbre csinálni. Oda még nem fejlődött fel senki agya sajnos!
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Tom1939 #344269 üzenetére
Nem tudom, de nálam működik, parkolóba tolatok az esetek 95%-ában.
Nem szívesen csapom oda az első lökőst se a Pingvinen, se a GTi-n, ha nem vagyok biztos hogy elfér akkor az "nem fér el.." és nem közlekedek tökön-babon át.. 15+ évig ültetett géppel jártam napira, elég jól megtanultam a várost hogy hol mennyivel lehet elmenni... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #344061 üzenetére
Pont ezért, használtan ennek a béka s*gge alatt lesz az ára.
Na ránéztem gyorsan hahu-n van fent egy 2022. 12. havi 13,4M, az újkori 25M volt...
Még Jazz-el is sokszor küzdős, mert a kicsit eltapossák. Bubival nem kekec senki érdekes módon. Pedig nem erőgép, csak éppen nem olyan kicsi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #343879 üzenetére
Jah ha már Toyota a téma: Toyota BZ4X Touring
"Ami igazán ütős, az a garancia: a Toyota szavatolja, hogy az akkumulátor 10 év és akár egymillió(!) kilométer futás után sem veszíti el eredeti kapacitásának több mint 30 százalékát."
Az igen...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #343852 üzenetére
Ha súly/lóerő arányt nézem meg a homlokfelületet lehet végül pariban lennének. De az a maradék önbecsülésem is oda lett, mikor gurulóból egy 1.5 TSI O3 kombi lenyomott. Pedig abban 4-en ültek, mi meg csak ketten voltunk.
Új Lexus ES: [link]
Ukiktól egy összkerekes 350h jöhetne. Még a baltával faragott külső ellenére is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #343881 üzenetére
Bár most nem tudom mi volt a kiinduló téma, de mHEV az nagyon kis akkuval rendelkezik és 48V-os rendszer. Ezzel súlyt és méretet spórolnak meg. Leginkább a CO kvóta csökkentésére illetve Euro6 megfelelőség miatt alkalmazzák.
(F)HEV az 1,1kWh akkuval rendelkezik, az elektromos hajtáslánc megegyező a PHEV-el, amiben 14kWh külső áramforrásból is tölthető akku van. Ennél a kettőnél nagyjából ugyanakkora teljesítményű villany rásegítés van, értelemszerűen az (F)HEV csak 2-3km tudja ezt leadni. -
-
válasz
Tom1939 #343636 üzenetére
Köszi a beszámolót!
Olvastam én is ilyenekről, tartottam is az olaszországi vezetéstől, végül nem olyan lett, mint pl. a te leírásod, viszont később azt olvastam még hozzá, hogy minél délebbre mész, annál ilyenebb.
Mi Rimini-ig mentünk le, ott ennek már csírája megvolt, de elég kulturált módon. Még északabbra meg kevésbé ilyen.
Persze eddig 1x voltam összesen az olaszoknál. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #342140 üzenetére
Jaja a város nagyon fekszik a hibrideknek (pont ott segít be a villanymotor ahol a benzinmotor a legtöbbet fogyasztja - gyorsításnál), kár hogy üldözik már a SUV-okat a nagy helyigényük miatt. De mit csináljon az ember, ha jobban érzi magát benne. Nem mindegy hogy a könyöklő a derekadban van vagy tényleg ott ahová a könyököd esik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #341214 üzenetére
Itt végül nem sikerült bevasalni egy fillért sem. Az eü dobozra figyelni kell az tény. Nem rég cseréltem én is Bubiban. Mondjuk vatta új a kocsi, abban aztán nézegethették. De izzókészletet nem kért...
Mellény: így van de legalább annyi darabnak kell lennie a kocsiban ahány utas van. Ha kevesebb db van akkor már írják is a büntit.
-
brumi1024
veterán
válasz
Tom1939 #339480 üzenetére
Allohelyzetben ~0.6 kW a pillanatnyi fogyasztasom hoszivattyus futessel/hutessel, ebben minden bennevan, "jar a motor". Egy 100-as akksival az a "lenullazza a hatotavot par ora alatt" konkretan 166, azaz kozel 1 het 0-24-es mukodes.
A napkozben 2-3 ora klima allva + parszaz km kirandulas ma is megvan, nem 10 ev mulva. De nem mumus a toltes sem, egyre gyakoribbak a 15-18 perc alatt 10->80%-ot tolto autok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #339419 üzenetére
Megneztem a tesztet este. Igen azert a 9.6-ra felizgulni...
Oke Bubi sem versenytechnika de na. Az elod 2.0i-vel eleg hurka lehet, bar van itt forumtars akinek az van es azt mondja nem annyira veszes. Mondjuk az elodben van 2.0 turbo. A versenyszerelomnek is olyan van. Sajnos ezek sem a tartossagukrol hiresek.
A legjobb ami tortenhetett a markaval, hogy a Toyota felszippantotta oket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia