Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz kisza25 #242799 üzenetére
Lefotózza a saját rendszámával, majd kivonja ideiglenesen, aztán P-vel rohangál vele. Nálunk is sokszor jönnek a bejáratott nepperek P-s rendszámmal a volt autóinkkal.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
kisza25
félisten
válasz BigBlackDog #242796 üzenetére
Más: kicsit utána jártam mennyi gépjármű adót kell fizetnem, mert idén 3 autó is volt a nevemen és meglepődve láttam, hogy a tipo forgalomba van, de eredet vizsga nem volt rajta azóta.
Mentek is vele 4000 km-t, azt hogy?
Amúgy fent van hahun, most is árulják, de ilyenkor ha cég veszi meg aki autókkal kereskedik, csak így mászkálhat vele?
Ilyenkor nem kellett volna eredetvizsgaAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz BigBlackDog #242777 üzenetére
30 ekm a szerviz intervallum, faxa, mit is hajtasz most?
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #242782 üzenetére
Nalunk is gyari perioduson vannak a kocsik. Aztan ami marad gari utan is azokban leroviditik.
#nincsbennetarcsi
-
BigBlackDog
veterán
válasz macilaci78 #242792 üzenetére
Ha Budapestre jövök, akkor inkább 35 perc a minimum (autópálya miatt azért az utolsó 5-10 km már üzemmeleg motorral történik). Országúton előfordulhat a 25 perc is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz BigBlackDog #242790 üzenetére
20-25 perc szokott lenni minimum a menetidő. - Ennyiből talán hétvégén úszom meg a Zugló-Újbuda távot (munkahely), 9-10 km. Talán mire odaérek, üzemmeleg lesz a hűtőfolyadék mellett a motorolaj és a váltó is...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
BigBlackDog
veterán
válasz Shadowbull #242788 üzenetére
Városban nem igazán volt sokat (legalábbis dugóban), de azért 60-90 km/h közötti tempót azért számottevően ment. Rövid utak annyira nincsenek, 20-25 perc szokott lenni minimum a menetidő. Ennek ellenére elképzelhetőnek tartom, amit írsz.
-
Shadowbull
addikt
válasz BigBlackDog #242784 üzenetére
Ha sokat jártál vele városban, rövid távokat akkor valószínűleg megnőtt az olajban a víz meg az üzemanyag tartalom. Aztán amikor elmentél autópályázni akkor alaposan átmelegedett és kipárolgott belőle a víz meg a benya. És huss, volt olaj nincs olaj
[ Szerkesztve ]
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
F_Zolee
veterán
válasz BigBlackDog #242784 üzenetére
Hogy nem jó neki? Kérem? Azt írta, hogy tölts utána, nem azt, hogy mit.
-
BigBlackDog
veterán
válasz F_Zolee #242780 üzenetére
Nem szabad pazarolni! Egyébként kb. másfél hete néztem, akkor még kb. 50-60%-os szinten volt az olaj. Azóta volt kb. 600 km agglós járat, meg egy pár száz kilométer intenzívebb autópályázás. Szerintem utóbbi miatt eshetett hirtelen ennyit.
De a tanulság; mindig legyen a csomagtartóban tartalék olaj! Ráadásul ennek már nem jó a szokásos 0W-30, hanem 0W-20 kell, amit kutakon sem igazán lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Snoop-y
veterán
28K alatt cserelsz olajat?
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
aero.
veterán
Indítani engedi?
-
BigBlackDog
veterán
Ma reggeli welcome üzenet a Golftól; "Töltsön 1 liter (max.) olajat! A továbbhaladás nem lehetséges.". Így is másfél hete folyamatosan kapom az "SOS hívás korlátozott, keressen fel egy szervizt!" hibaüzenetet minden indításkor, ma reggel meg méz ezzel is zargatott. Igazán kibírhatta volna a következő ~1000 km-t/két hetet a szervizig, ha már kibírta az előző olajcserétől a ~28e km-t.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz dokee78 #242774 üzenetére
Ahonnan kuldtem keress valami nagy yato keszletet.
Vagy a lidl/aldiban szokott lenni, azokban is van neha.szerk.: Ez pont most lesz szerintem van benne e-torx de meg kell nezni a dobozan mit ir. De ha nincs akkor ott a yato e-tory dugokulcs keszlet hozza, ebben meg van minden mas, meg a 3/8-os racsni.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
dokee78
félisten
válasz molnarpeter #242771 üzenetére
Nem mutat tartozást!
Nincs semmim,sajnos még élt apám ő vitte az autóinkat javítani,volt ismerettségi köre.
Én viszont szerteném megtanulni videókból és magam javítani amit lehet.
Ezért kellene kis help,milyen racsnit vegyes,mert ahhoz már keresek biteket. -
molnarpeter
nagyúr
válasz dokee78 #242747 üzenetére
Nincs semmilyen racsnis készleted? Egyszerűbb lenne adott méretnek megfelelő bit csomagot venni és kész, én valami 3000-ért vettem talán sok darabos szettet lengyelpiacon (van crova 1/4” és 1/2” szett, a 3/8-osakhoz átalakító 1/2-re, így mindegyik etorx bitet tudom használni)
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz radi8tor #242333 üzenetére
Nos ez sikerült,le is könyvelték.
Ez az előző autóm 2. részlete volt.Viszont augusztusban vásároltam egy 2002-es Opel Astra G-t,annak még nem küldte el a NAV a határozatát,hogy mennyit kell erre az évre fizetnem.
Mert youtubeon láttam egy videót,hogy mivel első magyarországi forgalomba helyezés,így kell gépjármű adót fizetnem erre az autóra is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Amúgy nem értem. Mi lett volna, ha elfogadja a 10 gurigát a Fordos?
Csettint egyet a gyerek és eltüntetik két autómentővel a kocsikat a felüljáróról? Tuti nem kerülné el a rendőri intézkedést, eléggé jól be van kamerázva a környék.⭐ Stella
-
Chereiose
addikt
válasz stickermajom #242755 üzenetére
Úgy látom ott Budaörs fele sűrűn össze lehet vele futni
Végül is 10-ért viheti akár a Dákót is -
Qru
MODERÁTOR
-
zapikanka
tag
Sziasztok!
Mai nap nem indult az autóm (Fiat Stilo) és mivel nem vagyok ismerős az autók terén illetve Budapesten sem, van erre szakosodott szerelő aki kijön és kicseréli nekem az akkumilátort vagy ez horror áron lehetséges csak?
Ha én venném akkor hol érdemes keresgélnem? Valami autóvillamossági boltba bemegyek és polcról kb egyből kapható?
Köszi ha valaki tud segíteni!
Üdv,
Z[ Módosította: radi8tor ]
-
Chereiose
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
MasterMark
titán
válasz radi8tor #242748 üzenetére
A másik lenne az e-torx, de azok sima hatlapfejű csavarokhoz valók, csak csillagban kivágva hogy sok helyen passzoljon.
Például ez, racsnit meg veszel hozzá külön. (Vagy már van másik.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
dokee78
félisten
E-torx készletet keresek amiben racsnis van.
[link] Ez nem az gondolom.
-
dnelb
veterán
válasz radi8tor #242724 üzenetére
apja által erinthetetlen volt eddig kb, neki az apja driftelt szét vmi focipalyat egy terepjaroval, meg mentek a körúton villamos sínen stb. Ez a merci is már 2x lett visszahozva a tkbol, legutoljára első futóműt törte ki kompletten a gyerek.. nem lesz ebből semmi bünti
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Őt már jó párszor feldobta nekem Tiktok, a driftelős videói miatt, meg kerék égetés a Hősök terén, stb...
19 éves, vezetéstől eltiltott autós tört 70 milliós Mercit
Engem csak az érdekelne vajon apuci vesz neki másikat, illetve hogy mikor megy börtönbe?!⭐ Stella
-
Vismajor01
addikt
válasz macilaci78 #242716 üzenetére
Pmbe egy címet kerek
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Fr3eWar
őstag
Hű ezek alapján én a böribevaló bűnözők közé tartozom:
Volvo 740 -
1x gyorshajtás közútOpel F astra 1.7td rettenet
1x gyorshajtás közút
1x osztrák 100€ bünti, kihalt vidék, útépítés, feltévedtem Graz alatt egy pályafelhajtóra, de matrica nélkül nem akartam felmenni, gondoltam kutya nincs erre, visszatolatok a felhajtó közepétől, mögöttem termett egy rendőr vw sharan, és elkísért egy ATM ig, majd mondta hogy most akkor éjfélig van matricám 😂Toyota Avensis 1.6b (t22)
1x gyorshajtás vasúti átjáróban
2x gyorshatjás közút (egyik városon belül 50->70)VW Passat 2 crtdi (b7)
1x gyorshajtás Lengyelország Krakkó körül, rendes villanófényes fixtrafi
4x gyorshajtás Olaszország, ebből 2db egy nyaralás alatt
4x gyorshajtás itthon, volt benne 30-as tábla a városrészben ahol lakunk este mikor nincs suli/ovi, és 50-el mentem, volt 2x 90 helyett 115 körül, meg egy ~160 pályán.
3x büntettek tilosban parkolásért, nem láttam a táblát hogy 1. Vérellátó számára fenntartott helyek, 2. Tűzoltóság számára fenntartott helyek. 3. Mai napig nem tudom ki parkolhat ott, mert mindig áll vagy 5-6 autó, engem persze megbasztak.
1x Sima parkolásért büntettek, hogy nem vettem jegyet.
Kb 8x Autópálya matrica elfelejtés. Ebből 4db egy éven belül volt, akkor egyik hétvége elment a haveri kör Belgrádba, Kecskemèten lakunk, amióta van megyei matrica volt az autókon Bács és Pest megye, ez a kettő volt a legsűrűbben látogatott, na Csongrádba megbatytak oda vissza 3 nap difivel, eszembe sem jutott, hogy kellene venni, mert amerre jártunk oda érvényes volt. Azóta eltelt 4 évben országosat veszek.1x BKV
1x Szegedi villamosonSzondáztattak kb 6x de nem volt soha semmi, piásan nem vezetek.
Baleset autóval:
F astra szendvicsbe belémjöttek, a kettővel előttem levő le akart kanyarodni benzinkútra, a mögöttem levő is megállt, és a sorban az 5. tarolt, nekem a csomgatér ajtó kapott, kicsit szorult, biztosító fizetett, nem javítottam, vettem belőle egy szett jó gumit :)Avensissel tükörjégen belecsúsztam egy teherautó jobb seggébe, ilyen u szelvényén volt a lámpája lent, azt összetörtem más nem sérült neki, helyben adtam egy 5-öst, mondta hogy jó ez így úgyis hetente cserélik, mert rakodásnál folyamat törnek.
Céges clio-val megtoltam kanyarban egy yaris-t, mivel jobbra kanyarodó 2x2 sávos útról jobbra egy behajtani tilos táblánál fordult le, befékezett előttem.. rendőr, mert nem ismerte el a hülye tyúk. Engem 15k megbasz mert balesetet okoztam. Őt megbasz, mert tiltó jelzés ellenére fordult le. Sérülés mindkét autón minimális, fényezés sérült csak.
Feleségem 7-es golfjával belémjöttek. Zebra megáll a sor, csattanás. Hátsó lökhárító csere. Nő kiszáll, ő nem figyelt előlre mert gyerek blablabla.
Mikor nem én vezettem egyszer volt necces szitu, egy ismerős f astrája, kanyarban 60al le az út szélére ahol a rossz út miatt defekt, ki jobbra az útól egy kis füves dombra, visszahúzza az út felé, kocsi a két bal kerekén, én anyós ülésen meg cimbi mögöttem feszül jobbra az ablaknak, hogy ellenúlyozzunk és ne álljon a bal oldalára az autó, visszabillen, akácfa jön kikerül, és visszagurultunk az útra, de a szembe sávra. Szerencsére senki nem jött sehonnan. A kocsi úgy nézett ki mint valami rally autó, ahogy fűcsomós sárfelkenődések voltak jobbra balra a kasznin, meg a szélvédőn.
-
stickermajom
addikt
Büntetés: eddig semmi. Kop-kop-kop.
Baleset: egyszer elütöttem egy őzgidát, minimális kár lett az autóban. Utasként pedig becsúsztunk az árokba a hóban kb öttel. Ezen kívül semmi. Szintén kop-kop-kop.
-
HoaryFox
őstag
Bünti: 1x, még a B Vectrával, kaptam 15.000 Ft büntit, mert kijárási korlátozás alatt voltam rosszkor rossz helyen. 'nyját aki ezt annó kitalálta
Baleset: autóval összesen 1, szintén B Vectra, kanyarodtam ki főútvonalra balra, éjszaka, nem vettem észre a jobbról jövő marharégi Merci kistehert, kocsi jobb elejével elkaptam az oldalát. Személyi sérülés nem történt, Mercin egy benyomódás, nekem lökhárítón zúzás. Szerencsére nem kért semmit, meg nem is hívtunk rendőrt, szóval egy lábon kihordott szívinfarktuson kívül más baj nem lett a lezúzott lökösön kívül.
Motorral 2 borulás, nem volt szenvedő fél rajtam kívül"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
macilaci78
nagyúr
válasz Vismajor01 #242715 üzenetére
A tippemet úgy tekintsd, hogy szerintem biztos több, de nem sokkal. 45-50 k közöttre számítottam.
B5 Passat Variant AJM
-
Vismajor01
addikt
válasz macilaci78 #242713 üzenetére
Nincs, de nem az értéket becsülted csak az előző licithez írtál
Nno
Ha igen mégis fair akkor mondd milyen autot vezetsz
-
macilaci78
nagyúr
válasz Vismajor01 #242710 üzenetére
Ha jól emlékszem, nincs az enyémnél közelebbi licit.
-
rbalint88
addikt
válasz kenguru99 #242711 üzenetére
Nemet vonalon nezelodj, japan/koreai autoknal full eselytelen. Nem tudom manapsag mi fer bele egy millaba, VW Polot, Audi A2-t neznek. Corsa C szuk. D Corsa jo lehet talan, de akkor a Grande Punto is, azonos platform. Ha nem bontoszokeveny, az elso gen uj Mini is jo, annak a futomuve is fasza gokartos.
Franciakat nem ismerem, vegig kell ulni mindent. -
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan mini vagy kis autót automata váltóval ahol nagyon hátra lehet tolni a vezetőülést és a kormánnyal tengelyirányban utána lehet menni? A keret 1 millió környéke, de ha több egy kicsit az se gond.
-
Vismajor01
addikt
válasz macilaci78 #241220 üzenetére
Nna kicsit gonosz h 1 Ft-tal licitaltal fölé:D
49 479
Bitorlod a gyozelmet?
-
opr
nagyúr
válasz 3L1T3 #242700 üzenetére
Nemrég tettem meg egy nagyon hasonló (csak picit hosszabb) utat, Budapest - Nápoly útvonal.
Amit érdemes tudni:
- Szlovéniában a pálya melletti wc-k fizetősek, ennek ellenére erősen ajánlott azt használni, mielőtt átmegy az ember Olaszba, ott néha olyan állapotok vannak, főleg a határ után bő 1,5 órányi útig, hogy még a magyar pálya meleltti fabudik is szebbek meg tisztábbak. Lányok jobban járnak a bokorral. Szóval szlovénben olasz határ előtt wc, aztán Jesoloig azért már ki lehet bírni.Ezen felül amúgy semmi különös, lehet haladni, én 130-as zónáknál tartottam a szokásos 140 körüli tempót, nem lett csekk.
Az út minősége jó, Szlovénia gyönyörű, tehát érdemes úgy menni, hogy nappal legyen. Benzin nem emlékszem hol volt olcsóbb, de ha jól emlékszem, nem volt hatalmas különbség.Jó utat!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz zeus_2k14 #242707 üzenetére
Ott van a csomagoláson, hogy 1:1 arányban hígítva -36 fokos.
Szóval öntsd fel legalább ennyi desztillált vízzel autóba töltés előtt.A nem kell hígítani az mondjuk érvényes lenne az északi sarkon, ahol kevés a -36 fokos fagyálló télen. Hígítás nélkül -72 fokig jó. [link]
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok.
Fagyállóval kapcsolatos kérdésem lenne. Ford Fusionba vettem fagyállót. Tudomásom szerint hígítani kell. Ahol vettem autós boltba, ott a srác azt mondta , hogy nem kell. Na most akkor?
Ilyet vettem: [kép]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Shadowbull #242699 üzenetére
Aha, tulbizza magat a user az autopilot miatt.
Mondjuk igy belegondolva a Skoda savtarttojat en is csak palyan hasznaltam es csak jo idoben (kodben pl kozolze, hogy vezessek magam).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest