Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Teljesen kiment a fejemből a sok más ügyintézési fa*ság miatt a biztosítóváltás.
A kötelezőm 04.18-án fordul, a casco meg 04.30.Úgy látom sajnos a casconál is van ez a 30 nappal előtte való felmondási szabály.
Viszont a cascomat brutálisan emelték és szar csomagba is raktak. Váltani akkor nem tudom, mi vna ha nem fizetem? Egyszerűen megszűnik és köthetek máshol újat? Vagy van esetleg jobb megoldás? -
tepenzed
őstag
Kavicsvédő fóliát rakatott fel mostanában valaki Budapest környékén? Engem most leginkább csak a lámpák érdekelnének, lökössel együtt gondolom már a százezer feletti kategória.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Anyós oldalon az ajtó alsó részében van ez a rés, belül rozsdás volt, nedves kendővel nagyjából kitöröltem. Viszont ahogy a képen is látszik, vele szemben is rozsdás lett, azt már letörölni nem tudtam. Mivel menjek rá óvatosan, ami nem árt a fényezésnek? Wd40
vagy ne nyúljak hozzá és gariban nézzék meg? Nem akarom, hogy elszabaduljon...
[kép][ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Biztosítás kalkulátor, ennél a kérdésnél ha 80km+-ot választok, akkor 50% pótdíjat rak rá az Aegon az ajánlatra. Ha 60-nál kevesebbet, akkor semmit.Hetente mennyit ingázik rendszeresen a jármű használója a gépjárművel lakóhelye (tartózkodási helye) és munkahelye között?
Ezt amúgy mégis hogyan ellenőrzik?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Most volt első alkalommal autó biztosítási csomag az én nevemen, cascoval együtt évi 240 ezer volt az egy éves autóra. Most jött az allianztól a levél, hogy a fordulónál ezt 380ra emelnék? Azt hittem agyérgörcsöt kapok. Egy cascos fényezési kárrendezésem volt, aminek 360 volt a javítási költsége 100 önerővel.Egy ilyen ennyire brutálisan megdobja?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz tepenzed #253677 üzenetére
Erőt vettem magamon 😀
Bevizsgálták, nagy valószínűséggel fenyogyanta ivodott bele felulrol es egett ra a napon, de polirral siman lejon. Mondtak, hogy naluk csak nagy gep van, emiatt a tetosint le kellene szedni, igy draga lenne. Ugyhogy valaki jo szivvel tud Bp es aggloban ugyes es nem tularazott polirozot ajanlani?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz tepenzed #249005 üzenetére
Múlt héten berendelt mára a szerviz, hogy megnézzék ezt az esetet. Mert mondtam nekik múltkor a kötelezőn, hogy nézzék már meg, mert végigmegy elölről egész a csomagtartóig és be is szokott barnulni (nem tudom, hogy a kosztól vagy tényleg elkezdi enni a rozsda, mert akkor para).
Természetesen elfelejtették megnézni, kigurultak vele, a szerviz asszisztens meg kint már nem tudott mondani nekem semmit, csinált fényképeket.Mára kaptam időpontot de 1 óra utazás szakadó esőben. Szerintetek csak benyögik majd, hogy jópnzért lefényezik vagy lehet, hogy rá lehet verni fényezési garanciára (mondjuk tuti, hogy valami rácsöppent és végig az marta ki). Mert ha csak ezért hívnának oda, úgysem mennék, nem fényeztetem le a tetőt, azért hogy netalántán egy jégeső miatt megint újra kelljen majd..
Mondjuk, hogy bebarnul az lehet para... De nem értem hogy, mert nem érzek rétegkülönbséget, mintha csak a szín ment volna ki belőle...[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Az, hogy lehet, hogy MM95-nél kb 3 tankolás után nézve 4.7 az átlagfogyasztásom, míg MM100 esetén ez 5.1? Puruttyával meg 5.4-5.6 között volt.
Nem fordítva kéne lennie? Ugyanolyan felhasználásról van szó. Vagy csak lassabban áll át?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz RexpecT #253252 üzenetére
Nekem úgy volt, hogy bejelentettem a biztosítós accountomon keresztül azonnal, az ottani fényképpel kapcsolatos elvárások alapján.
Közben visszautasították egy idő után emailben (személyesen nem nézték meg), hogy szerintük 100 ezer alatt van a kár, így nekem kell rendezni.
De már volt időpontom a márkaszervizbe, ott mondták, hogy ez biztosan 100 fölött lesz, megadtam nekik a biztosítási adataimat (lefényképezték ők is) és átvették az ügy intézését, a számlát is ők nyújtották be a biztosítónak, én semmit nem intéztem már. Az önrészt is a márkaszerviznél fizettem be.
Ergo egyszerűbb, ha rögtön a szervizzel intézteted az egészet.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz tboy93 #253246 üzenetére
Köszi, én is ezt mondogattam neki, hogy szerintem ne kísérletezzünk inkább.
Egyébként a rugó be van írva hivatalosan típussal együtt, szóval ezért nem kéne kötekedniük, azt nem tudtam, hogy a gumi méret miatt bele tudnak kötni, műszakin nem panaszkodtak rá.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz F_Zolee #253150 üzenetére
Köszi az ajánlást, képről nem tudták megmondani, de ma gépre teszik.
Egyébként az asszony autójában a korábbi tulajdonosnak köszönhetően sport rugó van és nagyon hálás emiatt, mert napi szinten előfordul, hogy leér az első sárvédője
Műszakin is nézegette a parkolóban a vizsgáztató, hogy mi a francért ilyen alacsony ez az autó.
Azon gondolkodtam, hogy amíg a rugót nem cseréltetjük ki, mivel amúgy is a defekt miatt új téli gumi szettet akar, a 195/50 helyett 195/60 kerülne fel. Olcsóbb is, viszont nyílván nagy sebességnél jobban örülnék az 50-es profilnak, szerintetek a 60 dob annyit magasságban, hogy megérjen minimálisan alacsonyabb biztonságot? -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Asszony belehajtott valamibe, a gumi is leszakadt a felniről. Marha gyorsan kell vegyek gumit, valszeg kap egy új téli garnitúrát viszont a felnivel gondban vagyok.
Egyrészt ugyanilyet sehol nem találok, 4 új meg elég drága, plusz fingom sincs milyen csavarok lennének jók. A gumisok meg nagy ívben kerülik a felni témát .
Szerintetek ez javítható, mert felni javítással elég sok helyen foglalkoznak?link link link -
tepenzed
őstag
válasz Redneck #250536 üzenetére
Én 300-ért árultam tavasszal egy fordot.
Facebook marketplacera raktam ki,onnan még beosztottam pár fb csoportba, de a telefonszámomhoz azt írtam, hogy írjanak rám.
Így mindenkit le tudtam csekkolni és eladtam egy normális családapának. Az írók 90%-a minimum tesó volt, ezért nagyon jól jött ez a fajta szűrés. Ja és ebben az árkategóriában baromi sokan fogják megtalálni marketen, nekem első nap 1000 fölött volt a megtekintésszám.
Akinek már a köszönés vagy írás sem ment, annak nem is válaszoltam, a tesókat meg sorozatban töröltem[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Végre újra nézhetem az árakat és mehetek Auchan kútra is
MM95 is lesz ettől vajon? Gondolom csak annyi volt az akadályozó tényezője, hogy nem érte meg vele foglalkozniuk a hatósági ár miatt.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Leugrottam délben Veresegyház OMV, 40 perc sorbanállás után csak teleraktam hatósági benzinnel, volt 100as is.
Azt hittem munkaidőben senki nem lesz, ennyit még életemben nem vártam benzinre, ráadásul mindig azt kellett figyelnem, hogy mikor húzza nekem valaki a verdát, olyan variálás volt a 9 oszlophoz való besorolásnál
Diesel nem volt, kiírva se tájékoztatva kutas által, szóval sokan a végigállás után gurultak tovább -
tepenzed
őstag
Éjjel érdemes benzinre vadászni vagy mindig csak munkaidőben van szállítás?
Kövi héten utazunk, viszont péntekre munkába járás miatt nagyjából 40 kmre elég benzinem marad.
Hazafele Pestről csak bezárt kutakat és olyanokat találtam, ahova besorolni sem tudtam, olyan sorok álltak. Legtöbb helyen amúgy láttam ársapkásat is, lehetne valami külön sor csak prémiumnak, inkább fizetek mint egy órát álljak. -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Még nyáron vettem észre, hogy az autó tetején a vezető oldalon van pár fura folt. Az ujjamat végighúzva semmit nem érzek, szóval festék lepattanásra nem gondoltam, plusz az alakja is eléggé olyan, mintha valami felülről rácsepegett volna, még mögötte is van pár folt, ami a képen nem látszik.
Azóta már sokszor lemostam, lejönni semmi..
Mi lehet ez, valami vegyi anyag csepegett rá és lemarta? -
tepenzed
őstag
válasz szabonagyur #248912 üzenetére
ez a városi fogyasztás is annyira relatív
Pl ha munkába megyek és a megyeri hídtól megyek az árpád hídig, sokszor dugó nélkül végigmegyek, csak a lámpáknál kell néha megállni, ott meg leállítja a motort, persze, hogy megcsinálom az autópálya+város vegyessel így a 4,8-at
De amikor leküldenek Budára és kva anyázva szenvedek végig vagy a rakparton vagy a hungárián, na ott csináljanak ilyen fogyasztást, örülök ha kettes fölé tudok kapcsolni -
tepenzed
őstag
válasz rbalint88 #248381 üzenetére
Ez most simán bedugható egy halogén helyére, semmi trükközés, tuti bírni fogja? Mert asszony mindig panaszkodik, hogy nagyon szarul lát a halogénnel.
Valaki hallott már olyat, hogy a rendőr ezért büntetett? Mert egy régebbi autóban elég feltűnő tud lenni.szerk: most nézem 1000 óra élettartam ennyi pénzért? Akkor ezért nem használ ilyet sok ember
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Halálra idegesít, minden egyes úthibánál vagy durva felületű úton remeg,zörög az anyós oldali napellenzőben a tükör... Valakinek volt hasonló problémája, hogyan lehetne orvosolni? Szorítottam be egy törlőkendőt az üveg és a fedele közé, de csak minimálisan segített. Ha le van hajtva, akkor is zörög, csak ha leszorítom az újaimmal, akkor hagyja abba.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
Egyébként tényleg indokolt külön acélfelnit venni a téli gumihoz? Tavaly alig volt tél, szerintem max ha pár alkalommal kellett igazán sózni is és még csont száraz is volt ha jól emlékszem.
Ha az ember odafigyel az alura, értsd 'sós kirándulás' után lemossa, letörli, illetve használ felnitisztítót akkor nagy gond nem lehet?! -
tepenzed
őstag
válasz BigBlackDog #244493 üzenetére
Mi az app neve? én is tesztelgetnék
-
tepenzed
őstag
válasz CactuS #242492 üzenetére
Ja nekem 5 év korlátozás nélküli van, ez a Hyundai
De szerintem lassan ki is lépek ezekből az fb csoportokból, mert csak idegelik előre az embert feleslegesen, ott a garancia szarok az egészre lassan.
És tényleg teli van mostanában az összes nyerészkedő alkatrészesekkel, dióhéjasokkal, akik rakják be a legdurvább képeket és csalogatnak mindenkit tisztításra. -
tepenzed
őstag
válasz tboy93 #242443 üzenetére
Kérdeztem egy székesfehérvári srácot, aki tisztítással foglalkozik, de 1.5 t-gdi még nem járt náluk. Kíváncsi leszek, de ez az injektor hiba vajon mindenkit érint? Mert azért többen járnak már 100 ezer közelében.
A ceedvadász csak annyit kommentált, hogy szerinte nagy bajok lesznek a nagynyomású benzinesekkel
Amúgy ilyen tisztítást a márkaszerviz is csinál?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Tsebacsi #242416 üzenetére
Az a fura, hogy ECO módban van például vitorlázó mód (én nem szoktam ECO-ban menni, normálra rakom indításkor azonnal), de ott például folyamatosan kapcsolgatja a motort, ahogy mész pl az autópályán. Szóval ha valaki ezt is használja, akkor jópár újraindítási ciklust belerak a dugóban való araszolás mellett (amikor olyan szintű dugó van, hogy csak 1-esben menetelünk előre, én ki is kapcsolom inkább), gondolom azért erre készültek a kollégák
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz CactuS #242354 üzenetére
i30 kombi van igen. 7,8ért vettem áprilisban
Az tény, hogy ilyen árban csak Kia Ceed kombit találtam (itt mondjuk úgy látom ugyanazok a betegségek jönnek ki), illetve Skoda Scala, Scross lett volna (de azok sem voltak raktáron).
A műanyagokat még megszokom valahogy, meg hogy azért vannak hangok szarabb utakon, de hogy már második alkalommal megyek garanciális ügyintézésre, az kiakaszt, kormány csapágy csere, most a kipuf dob lesz valszeg és még ki tudja mi lesz A klímánál alacsony fordulaton is hallok mostanában valami halk sípolás szerűséget.
Az akaszt ki leginkább, hogy ha ennyi gond van az alkatrészekkel, egy ilyen autó 10 évet tuti nem fog megélni, mindennel spórolnak. Amíg van gari, addig élvezem.
Nem tudom a németek most mennyire megbízhatóak, de legközelebb lehet inkább többet szánok rá. Vagy már mindenhol spórolás megy?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz tboy93 #242346 üzenetére
Nem tudom, az tuti, hogy most 2 hetente tankolok 15ért és 780 km-t megyek el kb vígan,
előtte az elvileg 7-es átlagú fókával 24ért tankoltam és 600km-t mentem kb ugyanezen az útvnalonJa, hogy DCT, akkor bocsi
Viszont az biztos, hogy legközelebb koreai autót nem veszek, mert minőségileg vannak kivetnivalók bőven[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz rbalint88 #242332 üzenetére
mhev fogyival azért vitatkoznék. Elvileg ugyanaz a motorom van, 1.5 TGDI MHEV IMT (manuális), 10.000 km-t tettem eddig bele (13 ezerrel vettem) és ennyire most 5.1-et ír.
Fele város, fele autópálya, kb így megyek, oké a városban sem araszolva általában.De pl tegnap éjjel leugrottam Balatonra, 240 km, szinte végig autópálya, 130 tempomat, 4.7 lett a vége. Sztrádán nagyon jó adatokat hoz. Városban meg folyamatosan kapcsolgat az auto start stop. Puruttya fostalicska 95. Szinte felére csökkent az üzemanyag költésem a fóka után.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Ma vettem észre, mikor járt a motor és pakoltam a csomagtartóba, hogy elég fura hang jön alulról: [link] 0:15-nél hallani úgy igazán. Ez mi a jó isten lehet? 1 éves az autó. Nem csinálja mindig ezt, úgyhogy nem tudom a szervizben is hogy reprodukáljam. -
tepenzed
őstag
válasz macilaci78 #238349 üzenetére
Sirinek magyarul mondom a neveket, ritkán tárcsáz rosszat.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Mindenféle magyarázat nélkül csak egy olyan egyszerű kérdésem lenne, hogy a benzinkutakon, aki szokott kérni számla kiállítást, olyankor a rendszám is rákerül?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Tegnap éjjel jöttem haza a velencei tóról és itt vitt fel a waze az M7re:
Csak Pest megye matricám van beállítva, direkt megálltam mielőtt felmentem, hogy most tényleg csak az a matrica van beállítva, ki is próbáltam más útvonallal és úgy nem akart felvinni, de ott volt bennem a hang, hogy pedig ez még nem Pest megye.
De mivel rohadt fáradt voltam már, felmentem, hogy gyorsan hazaérjek(odafele a 7-es úton mentem):
Ez Waze bug és számíthatok a büntetésre? Vagy ez így beleesik az első lehajtóig mehetek kategóriába (onnantól meg már van matricám), ez sosem tudom?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
1.5 T-GDi MHEV i-MT
Amikor úgy igazán megtaposom, pl előzök, olyankor hallok valami sziszegő hangot a motortér felől, gondolom a Turbo kezd el dolgozni.
Nem volt még korábban Turbo motorom, de jól gondolom, hogy nem szabadna semmit hallanom a normál motor hangon kívűl?
20 ezer kilométer van a kocsiban amúgy.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Azt tudja valaki, hogy a GPF filtert hogyan lehet regenerálni, karbantartani?
Pont a napokban olvastam egy cikkben, hogy rohadtul nem úgy van, ahogy a DPF-nél, hogy nagyobb fordulattal kiégetem tankolásonként egyszer az autópályán.
De a megoldást nem írták le, csak hogy nagyon figyelni kell a vezetési stílusra -
tepenzed
őstag
jóvanna, álmodni lehet
Akkor megtolom kicsit a déli parton az autópályán még -
tepenzed
őstag
Kis off, Balatonra hétvégente ti le szoktatok járni strandolni? Olyan helyet keresek, ami Pestről minél közelebb van és normális, lehetőleg ingyenes parkolási lehetőség van, ahol nem reggel 6-ra kell érkezni, hogy helyem is legyen a strand közelében. Van ilyen ?
Csopakot és Füredet próbáltam be legutóbb, de őskáosz volt[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Egy téma foglalkoztat, szerencsére még nem érintett, remélem nem is fog.
Lényeg, hogy az új autón van a garancia erejéig Hyundai assistance szolgáltatás, de a Maxos casco biztosításomban is van bővített asisstance szolgáltatás az Allianznál.És azon gondolkodtam, hogy melyiket kellene keresnem ha valami gondom van? Vagy melyiket érdemes milyen esetben?
Jól gondolom, hogy igazából amíg él a Hyundai garancia, addig velük kell mindent intéztetni, úgyis márkaszervizbe kell vinni az autót (és így talán szervezettebbek) a garancia miatt?! -
tepenzed
őstag
válasz focvis #234303 üzenetére
Durva, hogy Pesten belül ennyit utaztok
Tavaly év elején mondjuk még a 11 kerből jártam az Árpád hídhoz és a rakpart lezárás eléggé betett, volt, hogy hazafele 50 perc volt 4kor indulva.
Most Veresegyházról járok be, így 45 perc körül van az út, de legalább lehet kicsit taposni az autópályán, Váci úton pedig még egész haladós.
Ezt csak azért írom, mert sokan rácsodálkoznak, hogy 'ilyen messziről' ingázok és miért nem Pesten élek, meg hogy hogy bírok ennyit utazni[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Most nézem számlatörténetben , hogy csütörtökön OMV MM95-ből kb 40 liter 12 ezerért ment bele a verdába Na most vagy valamit elszámoltak a kedvezmény levonásában vagy nem a sajátomat fizettem?
Másnak nem volt hasonló kedvezmény ?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Jaj már előre rettegek az idei nyártól. Új kocsi és munkahelyen kint áll egész nap. Otthon garázs, de sajna általában napközben van jégverés.
Valaki vett esetleg speckó jég elleni ponyvát? Mennyire tökölős felrakni?
Pl: [link][ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Reggel viszem az asszony kocsiját (2009 Fiesta) műszakira és most néztem át az izzókat, a hátsó ködlámpa nem ég. Természetesen nincs itthon, meg amúgy nem is értem hogy kell cserélni, mert a tolatóradar kábelei miatt hozzá sem férek a lámpához alulról.
Szóval műszakin ha azt mondom most égett ki, akkor is megvágnak? Próbavizsga is van és szervíz is egyben, lehet előtte ki is cserélik? -
tepenzed
őstag
Köszi a porszívó ajánlásokat, ez a kis Karcher WD3 megfelelő lesz
Plusz összeraktam egy tisztító csomagot az új kocsihoz, szerintetek kell még valami, megfelelőek a kiválasztottak ?Kárpit tisztító hab+kefe: [link] [link]
Bőrkormány, váltó ápolása: [link] [link]
Alufelni tisztítás: [link]
Alufelni kezelés tisztítás után: [link]
Gumi anyagok és abroncs kezelése: [link]
Belső tisztítás mszerfal: [link] [link]
Szélvédő mosó folyadék: [link]
Ablaktisztító kendő: [link]
külső műanyag ápoláshoz: [link]
Szellőző tisztítás: [link] -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Ez jó porszívó lehet autó takarításhoz? Vagy van jobb ár értékben? [link] -
tepenzed
őstag
válasz radi8tor #229135 üzenetére
Ja, csak mondom ezért nem akartam, mert szélvédő csere és nem akarom, hogy cseszegessék az autót (majd ha reped az üveg, úgyis cserélik casco keretében, akkor be lehet majd rakatni). Kiváncsi lennék más is járt-e így vagy kiszedte-e és jelentkezett e emiatt bármi problémája, mert én nem igazán látom sok hasznát.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz radi8tor #229132 üzenetére
Eleve úgy hoztam el a szalonból, hogy oldalt a vezető előtt ki volt tekerdve, szerintem a csávó amikor az oda rakott táblácskát kitépte sietségében, húzta a szalagot is.
Nekem fel sem tűnt hazáig, visszanyomkodtma, de aztán sikerült is kirántani (csak a feléig jött ki, de számomra esélytelen volt már, inkább húztam tovább). Amúgy is nagyon cseszte a szemem[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Van a szélvédő és a műszerfal között egy egy ilyen puha szalag (illusztráció):
Egyik oldalon kiállt egy része és sikerült a vacak napellenzőnek valahogy hozzáragadnia és egy az egyben kitéptem az egészet
Visszanyomni esélytelen, nem megy szépen vissza hanem tekeredik a ragasztós része és ronda is.
Ha jól tudom ez arra van, hogy egyrészt semmi ne tudjon hátra gurulni (ez szerencsére nem fenyeget), másrészt elvileg a rezgéseket is csökkenteni, főleg ha nagyobb feszűltség éri azt a részt.
Utána olvastam és ezeket csak akkor tudják cserélni, ha kiveszik az egész szélvédőt, azt annyira nem szeretném.
Rezgéseket, hangokat egyelőre nem tapasztalok, szerintetek használhatom így? -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
20 éves autót lecseréltem egy 1.5 T-GDI MHEV manuális i30-ra, rögtön lenne is pár kérdésem1. Azt mondták a szalonban, hogy szerintük az auto start-stop rendszert ne használjam pesti dugóban, mert nem tesz jót a motornak, holott én eddig azt gondoltam pont ez hasznos benne, főleg hogy a külön 48v akkumulátor segít neki. Akkor hol van értelme használni ?
2. Az alufelnit hogyan gondozzam, mert csomó cikket találtam, de inkább termék hirdetés mind. Amik a kézi autómosóban vannak jó kis rágógumi illatú habok, ha azzal teliküldöm majd nagy nyomásúval lemosom kéthetente az nem elég? Tényleg külön tisztítót kéne magammal vigyek és utána vaxolni/szilikonozni? Ti hogy csináljátok? Úgy néz ki télen is ez marad fent, szóval vigyázni kell rá..
3. Az autó mindig eco módban indul el és az autó start stop is aktív? Ezeket csak szervízben tudják lemódosítani, mert a beállításokban ilyet nem találtam? Nem jegyzi meg a leállítás előtti állapotot.
4. A led-es rendszerről mit kell tudni, ezt én nem is tudom cserélni ha kiég?Köszi
-
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Párom hívott, hogy ma azt csinálta a Ford (Fiesta 2009 1.6), hogy amikor megállt reggel nem sokkal indulás után a lámpánál, utána hiába rakta 1-esbe zöldnél, nem is pörgött a motor (azt mondja nem fulladt le), újraindítás után sikerült, aztán következő lámpánál megint ez. Utána már autópálya jött, később nem csinálta többet a városba beérve.
Így elsőre ilyen van, mire kéne gyanakodni?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni autó eladás kapcsán, vettem egy újat és túladnék a mostanin, de kicsit bizonytalan vagyok.Egy 2003-as 1.6 benzines Ford Focus sedanról van szó, 126000 km van benne, apám volt az első tulaja.
Tavaly volt egy kicsúszásom vele, első lökhárító teljes csere (a lámpák már nem sérültek, motortér sem), illetve vezető oldali ajtó csere, hátsó ajtó rendberakás. Újrafényezték, úgyhogy most egy hátsó nagyobb karcos részt leszámítva csillog. Persze nem olyan mint előtte, a menetszelet sokkal jobb hallom autópályán gondolom az új ajtó miatt, az elektromos ablak is néha hangoskodik. De ezeket leszámítva megy az autó szépen, nem járogattam vele szervízbe. Akksi csere is most volt, téli gumiból magas minőségűt vettem rá novemberben, plusz nyári van hozzá 4 éves.A probléma az, hogy műszaki lejárt, a szélvédőm meg berepedt, úgyhogy az egész ügytől elment a kedvem. Azt mondták az autó vásárlásnál, hogy 300 ezer forintért beszámítják így, gondoltam jól van akkor le van a gond, vigyék. De aztán meg sem nézték, mert szerintük nem tudják jó áron eladni.
Kicsit utána olvastam az autó eladási folyamatnak és még inkább megriadtam. Írjak rá az adásvételire minden hibát, de amiről nem tudok esetleg, arra majd jöhet vissza reklamálni a vevő, hogy csináltassam meg, mert bekamuztam. Hát ez az ami nagyon nem hiányzik, ennyit nem ér az egész autó. Próbáltam így meghirdetni, de csak olyan emberek jelentkeztek az első órában, akivel találkozni sem mernék, úgyhogy gyorsan le is vettem.
Szerintetek mi a fenét csináljak? Csináltassam meg a szélvédőt, műszakiztassam le és reméljem, hogy másba nem kötnek bele a műszakin? Nem akarok már nagyon pénzt áldozni az autóra. Vagy valami ajánlott autó telep, ahol így is megnéznék és át is vennék? -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Tegnap szalonban megnéztem egy kívül belül teljesen új hatású 10 hónapos Hyundait.
Alulról azonban már nem tudom ezt mondani. A kipufogó dobon már barna foltok voltak (úgy láttam ez még a lehozható kategória).
Kérdeztem rögtön, hogy ez most mi ez ennyi idős autónál, azt mondták ez teljesen normális már egy téli szezon után az új autóknál. Hát ha ez tényleg így van az elég elkeserítő, mert a 20 éves fókámon például ezen a részen pont nincs (máshol van, de az megint más kérdés ennyi idő után).
12 év rozsdagarancia van, de ahogy néztem a leírást, az egyrészt alulról esztétikai dologra elvileg nem vonatkozik, másrészt belülről kell indulnia a rozsdásodásnak elvileg.Ez mennyire normális új autóknál? Emiatt ti nem vennétek meg?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
2020-as Hyundai i30 1.4 T-GDI -ből vajon miért van egy rakat használt 20-30 ezer kilométerrel, további 3 év garanciával? Miért adnak rajta túl ilyen hamar, ráadásul garisan? Nézegettem és semmi rosszat nem találtam róla, de nem tudom hova tenni, mert más autókból, ráadásul ennyiért nincsenek ilyen frissek. Az új autó mizéria miatt pedig jó választásnak tűnik...
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
SCALA AMBITION 1.5 TSI ACTBenzin / 1.5 l / 110 kW / (150 LE) / Kézi 6 fokozatú
mennyire ajánlott ilyet rendelni?
Erről a Scaláról még csak nem is hallottam korábbanEzt meg tudnám rendelni kockázat nélkül, ha nem kérem esetleges drágulás miatt, visszaadják az előleget.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz szabonagyur #227398 üzenetére
-
tepenzed
őstag
Elkesítő, hogy mi folyik már az utakon, lassan az asszonyt el sem merem engedni.
Ma megyek a városi dugóban, egyszer csak a jobb oldali parkolóhelyekről nagy sebességgel jön egy audis, szabálytalanul kikerülve mindenkit majd rámhúzza a kormányt, de nem fér be, mert piros lámpánk van. De hogy biztosan bebiztosítsa a helyét, hogy márpedig elém fog bejönni, lehúzza az ablakát és lassan kidugja a kezét egy kést mozgatva. Hihetetlen komolyan mondom.. Aztán padlógázzal elém és folytatja útját, nagyokat rántva a záróvonalon keresztül a szemközti sávba, majd vissza, ijesztgetve az autósokat. Lassan már a fedélzeti kamerát is illene beszerezzem..
Kopasz volt és barna, de semmi előítélet[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz koxkids #224843 üzenetére
Ebből is látszik, mennyire kretének az emberek, már bocsánat
Városkámban 30 perces sor áll az OMV előtt, egy kúttal odébb teljesen üres.
Tankolják a birkák tele, mert most kell elmenni mielőtt teljesen elfogy, persze arra már nem gondolnak, amikor kifogy a most telerakott autó... Ezzel a hülye gondolkodással meg kiszúrnak mindenkivel.
A kannásokat meg megitatnám..[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz tepenzed #210542 üzenetére
Sziasztok!
Nemrég írtam ezt a jelenséget, amire válaszolok. Azt gondoltam kavics szorult valahova, mert egyszer csak megszűnt. De visszajön és néha alig hallom, máskor baromi hangos és felhúzott ablaknál is hallom. Szóval tök változó, mintha esős idő után javulna kicsit, aztán egyre rosszabb.
Viszont felnyitottam a motorháztetőt, miután álló helyzetben is hallottam és onnan jön szerintem. A videón mikor odaviszem a kamerát a kerékhez, hallható ott is az idegesítő hang, minél gyorsabban megyek annál hangosabb.
[link][ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Pár nappal ezelőtt lettem figyelmes arra, hogy hogy is mondjam ciripel folyamatosan a bal első keréknél, lehúzott ablaknál baromi idegesítő, minden tereptárgy visszaveri. Hasonlít a hang arra, amikor kavics szorul a gumiba, de nincs benne egy darab sem. Ha nagyon éles kanyart kell bevennem, olyankor nem hallom. 20km/h felett kezdődik, egyenesben is. Ford focus 2003Mi lehet a gond?
-
tepenzed
őstag
válasz BigBlackDog #210386 üzenetére
Lemezfelni igen, rozsdamentes ránézésre, de akkor jobban átnézem.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Ha kb kéthetente nézve 0.1-0.2 bart csökken a guminyomás általában minden gumimban azt mi okozhatja? 4 éves gumi. Elég fura lenne, ha mind a 4 felnin sérülés lenne...
A szelep lehet a gond, túl öreg (17 éves autó)? Tudtommal kerékcserénél azt is cserélik nem? (nem néztem soha)
Vagy a szerkentyűk között is szokott eltérés lenni? Most nyomtam 2 hete egységesen 2.2-t a gumikba az OMV kútnál, tegnap Auchannél nézve 2 bar volt mindegyikben, de elég precízen[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz tepenzed #202717 üzenetére
Sziasztok!
Pár hónapja összetörtem az autót, lásd amire válaszoltam. Azóta a futóművet elől hátul beállították, az rendben van. Viszont az a problémám, hogy autópályán olyan 120 km/h környékén már nem igazán érzem, hogy teljesen ura lennék az autónak, mintha kicsit elindulna néha más irányba, meg repülne..
Amit tudni kell, hogy az első ajtót, amit cseréltek, belefúj a menetszél az ajtószerkezetbe, az utastérbe nem jut. Szóval ekkora tempónál már eléggé süvít. Lehetséges, hogy ez elegendő ahhoz, hogy már kicsit bizonytalanabb legyen az autó vagy a lengéscsillapítók környékén kellene keresni a hibát? Más problémát, illetve alacsonyabb sebességnél nem érzékeltem. -
tepenzed
őstag
válasz MC Pite #202724 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, meggyőztetek, így parkoltatom, míg találok jó áron szerelőt (itt 15 ezres óradíjjal dolgoznak, ezért mondta, hogy elmehet akár 300 ezerig is, nem tudja mennyit kell a rozsda miatt szenvedni vele, alapvetően az alkatrészek (ha vannak), árban nem vészesek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- RING Video Doorbell 3 - Okoscsengő
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest